-
Καταλαβαίνετε βέβαια, οτι αντί να δώσει κάποιος 4 χιλιάρικα για ένα ΣΚ, ώστε να τρέξει με ένα Ν2 στα Μέγαρα παρέα με τα Siera και τα EVO, μπορεί να παρακολουθήσει με ίδιο budget όλο το πρωτάθλημα Time Attack Ιταλίας, να τρέχει στο Μιζάνο, την Μοντσα και την Ίμολα και να κάνει και την εκδρομούλα του. Υπάρχουν ήδη παιδιά που έχουν γράψει συμμετοχές ...
Χωρίς κώνους στην μέση της πίστας, χωρίς εσάκια, χωρίς ακύρωση προσπάθειας όταν προλάβεις προπορευόμενο όχημα, όπως ακριβώς γίνονται όλα τα time attack σε όλο τον κόσμο εδώ και χρόνια. Ο φίλος μας ο Λάμπρος με το S2K απο πάνω, έδωσε 250Ε συμμετοχή, 30 ασφάλεια-lisence-τεχνικός έλεγχος πληρώνεται επιτόπου σε άνθρωπο της ομοσπονδίας, 325Ε καράβι, 300Ε βενζίνες, 100Ε ξενοδοχείο. Σύνολο 1005€ για τον αγώνα + ποτά/φαγητά, για να πάει με την παρέα του ή την κοπέλα του ταξιδάκι στην Ιταλία, να νιώσει λίγο motorsport, να κάνει τον τουρισμό του και να γυρίσει πίσω. Με τα 4 χιλιάρικα αυτά λοιπόν, το κάνει αυτό 4 φορές μέσα σε ένα χρόνο, ενώ εδώ θα έκανε απλά 20 γύρους με ένα 106 στα Μέγαρα, χεσμένος μην τον ακουμπήσει κανένας και πληρώνει και τα σπασμένα έξτρα μετά.
Γενικά δεν νομίζω πως πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, όταν στην Ελλάδα του 14' μιλάμε για 4 χιλιάρικα μέσα σε ένα ΣΚ. Με 4 χιλιάρικα, νοικιάζω όλα τα Μέγαρα μια καθημερινή και κάνω οτι μου κατέβει. Φωνάζω 8-10-12 φίλους και μπαίνουμε όλοι μαζί μέσα και κάνουμε την πλάκα μας. Τι διαφορά έχει ; Ίσα ίσα που θα σεβαστούμε ο ένας την περιουσία του άλλου, δεν θα έχουμε δράματα και θα περάσουμε όλοι καλά, έχοντας μοιραστεί το ποσό.
Με το χέρι στην καρδιά, εσείς τι θα προτιμούσατε ;
-
Πως προκύπτουν τα '4 χιλιάρικα μέσα σε ένα ΣΚ' ? Σε τι είδος αγώνα και με τι αυτοκίνητο ?
Και πως είναι σωστή σύγκριση οι αγώνες ταχύτητας ('N2 κόντρα σε Sierra και Evo' παρεμπιπτόντως αυτό δε γίνεται σε ελληνικούς αγώνες ταχύτητας εδώ και πάνω από 10 χρόνια ) με το time attack ? Μήπως να συγκρίνεις κόστος time attack στην Ελλάδα με time attack έξω και αντίστοιχα αγώνα ταχύτητας στην Ελλάδα με αγώνα ταχύτητας έξω ?
-
Δεν ειπώθηκε παραπάνω, οτι χρειάζονται 4 χιλιάρικα για να νοικιάσεις αγωνιστικό all included, για να τρέξεις σε αγώνα στην Ελλάδα ; Εγώ απλά πρότεινα μια εναλλακτική μορφή αγώνα μεν, με άλλα πλεονεκτήματα δε ... Δεν ισχυρίζομαι οτι είναι το ίδιο με το πρωτάθλημα ταχύτητας (wheel to wheel action κτλ), απλά λαμβάνοντας υπ'οψιν τα θετικά και τα αρνητικά, έθεσα ένα ερώτημα.
Δεν έχουμε δει στην Ελλάδα ταυτόχρονα μέσα στην πίστα Ν2, παρέα με sierra, evo κτλ τις εποχές που γινόταν ταχύτητα αλλά με λίγες συμμετοχές ; Εγώ θυμάμαι οτι κάποιες κατηγορίες είχε τύχει να έχουν μόνο 2-3 συμμετοχές και πολλές φορές είχαν τρέξει όλοι μαζί, απλά βαθμολογήθηκε ο καθένας στην δικιά του. Δεν νομίζω να θυμάμαι τόσο λάθος ...
Όπως και να έχει πάντως, δεν ήταν αυτό το point της δημοσίευσης μου.
-
Οι Αγγλοι Γαλλοι Πορτογαλλοι πολυ καλα τα κανουν ολα και μπραβο τους
Με το σπιτι μας εδω να δουμε τι θα κανουμε.
Ειμαστε σε κομβικο σημειο.
Ο καθενας απο την πλευρα του αν θελει και προσπαθησει, μπορει να βοηθησει να παει το αθλημα παραπερα και να δουμε μια ασπρη μερα. -
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
...................Με το χέρι στην καρδιά, εσείς τι θα προτιμούσατε ;
Με το χέρι στην καρδιά, θα νοίκιαζα ένα αυτοκίνητο και θα έτρεχα στα Μέγαρα . Και ακόμα καλύτερα θα ετοίμαζα ένα δικό μου αυτοκίνητο .
Τώρα τα 4000€ δεν προκύπτουν απο πουθενά.Αλλά αν είναι να κάνεις συγκρίσεις να είναι στον ίδιο θεσμό.Τι σχέση έχει το time attack με ένα σιρκουί ; -
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Καταλαβαίνετε βέβαια, οτι αντί να δώσει κάποιος 4 χιλιάρικα για ένα ΣΚ, ώστε να τρέξει με ένα Ν2 στα Μέγαρα παρέα με τα Siera και τα EVO, μπορεί να παρακολουθήσει με ίδιο budget όλο το πρωτάθλημα Time Attack Ιταλίας, να τρέχει στο Μιζάνο, την Μοντσα και την Ίμολα και να κάνει και την εκδρομούλα του. Υπάρχουν ήδη παιδιά που έχουν γράψει συμμετοχές ...Χωρίς κώνους στην μέση της πίστας, χωρίς εσάκια, χωρίς ακύρωση προσπάθειας όταν προλάβεις προπορευόμενο όχημα, όπως ακριβώς γίνονται όλα τα time attack σε όλο τον κόσμο εδώ και χρόνια. Ο φίλος μας ο Λάμπρος με το S2K απο πάνω, έδωσε 250Ε συμμετοχή, 30 ασφάλεια-lisence-τεχνικός έλεγχος πληρώνεται επιτόπου σε άνθρωπο της ομοσπονδίας, 325Ε καράβι, 300Ε βενζίνες, 100Ε ξενοδοχείο. Σύνολο 1005€ για τον αγώνα + ποτά/φαγητά, για να πάει με την παρέα του ή την κοπέλα του ταξιδάκι στην Ιταλία, να νιώσει λίγο motorsport, να κάνει τον τουρισμό του και να γυρίσει πίσω. Με τα 4 χιλιάρικα αυτά λοιπόν, το κάνει αυτό 4 φορές μέσα σε ένα χρόνο, ενώ εδώ θα έκανε απλά 20 γύρους με ένα 106 στα Μέγαρα, χεσμένος μην τον ακουμπήσει κανένας και πληρώνει και τα σπασμένα έξτρα μετά.
Γενικά δεν νομίζω πως πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, όταν στην Ελλάδα του 14' μιλάμε για 4 χιλιάρικα μέσα σε ένα ΣΚ. Με 4 χιλιάρικα, νοικιάζω όλα τα Μέγαρα μια καθημερινή και κάνω οτι μου κατέβει. Φωνάζω 8-10-12 φίλους και μπαίνουμε όλοι μαζί μέσα και κάνουμε την πλάκα μας. Τι διαφορά έχει ; Ίσα ίσα που θα σεβαστούμε ο ένας την περιουσία του άλλου, δεν θα έχουμε δράματα και θα περάσουμε όλοι καλά, έχοντας μοιραστεί το ποσό.
Αν απλά αναφέρουμε σε όλο το παραπάνω κείμενο ότι η συμμετοχή είναι 250 ευρώ ενώ εδώ η συμμετοχή σε ένα τέτοιο θεσμό είναι από 50 έως 80 ευρώ, αρκεί... ( πέρα από το ότι το θέμα είναι η ταχύτητα και όχι τα time attack-gp και φυσικά προσπερνόντας το γεγονός ότι έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις...προφανώς έξω είναι καλύτερα γενικά, φτηνότερα όχι...)
-
Ο χρήστης AGIS έγραψε:
Με το χέρι στην καρδιά, θα νοίκιαζα ένα αυτοκίνητο και θα έτρεχα στα Μέγαρα .
παρομοιως και μη σου πω οτι για αυτον τον αγωνα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα να γινω ρομπα στην πιστα (κοινως να δηλωνα συμμετοχη ) οπως κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να εχει κανει καθε οδηγος που ασχολειται με τους αγωνες.
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Mε το χερι στην καρδια αγορι μου , αυτο που εσυ νομιζεις οτι κατι κανεις ,οδηγωντας ακριβως σαν να παιζεις πλειστεσιον , ειναι η του ..... στην πιστα (μην το εκλαβεις σαν βρισια ).
Οποιος πιστευει οτι εχει καμια σχεση , το να πηγαινεις στο οριο το οχημα σου ακομα και με τις τελειες γραμμες , τα ιδανικα φρενα τα ιδανικα ταιμιγκ και ποσοτητες του πατηματος γκαζιου ,............................................................... με το να εισαι διπλα διπλα η πισω απ'τον συναθλητη σου και να αποφασιζεις οτι αν δεν περασεις τωρα πεταξε το πουλακι , αν δεν μπορεσεις αγκαλιαζεις τα φυστικια, η στην καλυτερη βγαινεις για βρουβες στους αγρους , η ακομα τραβας πεντεεξη τετακε και συνεχιζεις η αρχιζεις και ψαχνεις για καροτσα ...... ** απλα δεν εχει καμια σχεση ** με την αγωνιστικη οδηγηση , με τον ορο του αθλητη γι'αυτο το σπορ !
Ας μην μπερδευεστε λοιπον εσεις καλα μου παιδια με τους οδηγους αγωνων ...... και παραλληλιζετε και κοστη !
Αλλο το να κανεις σκοποβολη .....κι αλλο να πολεμας στην ΠαλαιστινηΤην αδρεναλινη που θα ανεβασεις οταν γινει το επιθυμιτο στον αγωνα ..........θα την θυμασαι μεχρι να πεθανεις ...., τον σουπερ χρονο σου στο ... θα τον στον κολλητο σου και δεν θα τον θυμαται ουτε την αλλη ημερα .
-
Δεν χρειαζεται να πετατε χιλιαρικα για να φτιαχνετε τερατα .....................οταν αγαπας την αγωνιστικη οδηγηση και πολεμας τα συμπλεγματα της φυσης ..... με ελαχιστα , απολαμβανεις τα μεγιστα που προσφερει αυτο το ειδος αγωνων !
-
Δεν συγκρίνει κανείς το 'φλώρικο' time attack με έναν κανονικό αγώνα ταχύτητας, νομίζω οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν. Για να το ρωτήσω λοιπόν διαφορετικά, μήπως γίνει πιο κατανοητό έτσι:
Με τις υπάρχουσες ελληνικές οικονομικές συνθήκες, θα παρεξηγούσε κανείς έναν απο αυτούς τους πολλά υποσχόμενους νέους, που θέλουμε να προσελκύσουμε προς τους αγώνες (ταχύτητα-ραλυ-σπριντ κτλ), αν προτιμήσει να μετατρέψει το budget ενός αγώνα στα Μέγαρα, σε 5 επισκέψεις σε μεγάλες πίστες της Ιταλίας, συνδυάζοντας το με εκδρομή ;
Νομίζω οτι τώρα το διατύπωσα καλύτερα. Ας πάμε όμως τώρα και στο πιο σημαντικό κομμάτι -->
Ο χρήστης APR έγραψε:
Ας μην μπερδευεστε λοιπον εσεις καλα μου παιδια με τους οδηγους αγωνων ...... και παραλληλιζετε και κοστη !
Αλλο το να κανεις σκοποβολη .....κι αλλο να πολεμας στην ΠαλαιστινηΔιαβάζοντας τέτοια σχόλια, καταλαβαίνει κανείς οτι δεν υπάρχει καμία απολύτως διάθεση για την προσέλκυση νέων οδηγών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ... Και θα έλεγε κανείς, οτι κάποιος που έχει ΕΣΤΩ τις ικανότητες να κάνει μόνος του στην πίστα έναν αρκετά γρήγορο γύρο, θα αποτελούσε καλή βάση για οδηγό ταχύτητας. Μάλλον δεν μας κάνει όμως ε ;
Όσο για την υλοποίηση ενός τέλειου γύρου, που το κάνεις να ακούγεται τόσο εύκολο χρησιμοποιώντας τον όρο 'play station', μήπως θα έπρεπε όλοι οι οδηγοί ταχύτητας να ξεκινούν έχοντας αυτό σαν βάση και στην συνέχεια να προχωράνε στο παρασύνθημα ;
Εσύ λοιπόν βλέπεις κάποιους να πολεμάνε στην Παλαιστίνη και κάποιους άλλους να κάνουν σκοποβολή. Εγώ πάλι βλέπω πολλούς που τους πέταξαν στο πεδίο μάχης χωρίς κανένα εφόδιο, χωρίς καμία τεχνική κατάρτιση και κάποιους άλλους που έχουν προπονηθεί, έχουν καταρτιστεί, έχουν θέσει τα θεμέλια για να γίνουν φοβεροί στρατιώτες και τους σνομπάρουν επειδή δεν έχουν ζήσει ακόμα μάχη σε πραγματικές συνθήκες.
Με λίγα λόγια *'Πιτσιρικό, μπορεί να γυρνάς 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα απο μένα με το ίδιο αμάξι, την ίδια μέρα, αλλά εγώ θα σταθώ καλύτερα απο σένα σε έναν αγώνα 20 γύρων, γιατί θα τους κρατάω καλύτερα πίσω μου, οπότε εγώ είμαι πραγματικός οδηγός και εσύ όχι' * Και κάπως έτσι μετατρέπεται η πεμπτουσία των αγώνων, απο αναζήτηση της απόλυτης ταχύτητας, στην αναζήτηση της απόλυτης καθυστέρησης ...
Πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό σου ... Αντί να θαυμάζουμε τέτοια παιδιά που το κατέχουν και δείχνουν έμπρακτα οτι έχουν διάθεση για ενασχόληση, αντί να τα πιάσουμε και να 'στολίσουμε' το play station με εμπειρίες συμμετοχών, τους σνομπάρουμε και τους λέμε οτι δεν κάνουν για τον 'χώρο' ...
Ε πως να πάει μπροστά το άθλημα μετά ;
-
Μαλλον αυτο που θελει να πει ο κ. Χρηστος ειναι οτι ειναι διαφορετικο να κανεις τον ενα τελειο γυρο εχοντας μονο το αγχος του χρονομετρου και διαφορετικο να κανεις αυτον τον τελειο γυρο ξανα και ξανα προσπαθοντας να πιασεις / περασεις τον μπροστινο σου και συγχρονως να ξεφυγεις / αμυνθεις απο τον τυπο πισω σου.
-
Αγαπητε μου Καμπάς το αθλημα δεν παει μπροστα , γιατι δεν υπαρχουν αρκετοι < αθλητες αγωνιζομενοι > που να εχουν προσοντα που να ξεπερνουν τους ενδυασμους και σκεψεις σαν τους-τις δικες σου .
Εκτος απο μπασκετ γνωριζεις κι απο απο αγωνες αυτοκινητων και εβγαλες τα συμπερασματα σου στο πιτσι φιτιλι για αυτα που εγραψα !
Εχουμε δει , γιατι περασαν αρκετα χρονια απο τοτε που καποιοι αλλοι φαν της ιδεολογιας σου (που ελεγαν ισως και πιστευαν οτι ξεκινωντας ετσι καποιοι που εχασαν ο τρενο του καρτ ), θα εμπαιναν στους αγωνες και θα ηταν οτι επρεπε γιατι θα ειχαν αποκτησει την πειρα που απαιτηται γιαυτο .
Λαθος φιλε , αντιθετα απο τοτε που καποιοι φωστηρες τους εδωσαν και τιτλους .....εχουν παλουκωθει στις παιδιες αυτες , και δεν ειναι διατεθειμενοι να τσαλακωσουν το στους αγωνες , με τιποτα .
Και ρολ΄μπαρς εβαλαν και φορμες και κουστουμια πηραν , τους αγωνες δεν τους πλησιασαν και ουτε θα τους πλησιασουν ποτε !
Αυτα που γραφεις περι ......οδηγικης σπουδαιοτητος με χροναρες καποιων ......πες τα στις παρεες σου , δεν μου λενε τιποτα , καθως και σε ολους εδω τους αγωνιζομενους που εχουν φαει τις πιστες στην μαπα χρονια .Αυτα ...., το κουρασαμε αρκετα , και δεν νομιζω οτι λες και τιποτα καινουργιο .μας τα ειπαν αλλοι πριν χρονια επαναλαμβανω , κι ακομα εκει βρησκοντε στην παδικη χαρα .
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Μαλλον αυτο που θελει να πει ο κ. Χρηστος ειναι οτι ειναι διαφορετικο να κανεις τον ενα τελειο γυρο εχοντας μονο το αγχος του χρονομετρου και διαφορετικο να κανεις αυτον τον τελειο γυρο ξανα και ξανα προσπαθοντας να πιασεις / περασεις τον μπροστινο σου και συγχρονως να ξεφυγεις / αμυνθεις απο τον τυπο πισω σου.Ναι ,ευτυχως τωρα , τα επιασε ολα Αλεξανδρε !
-
Εκτιμώ από αρκετά εώς πολύ τη γνώμη του κ. Χρήστου και σε γενικές γραμμές συμφωνώ αλλά ας μην μετατρέπεται κάθε φορά η συζήτηση στους ελληνικούς αγώνες σε ρινγκ επειδή κάποιος εξέφρασε μια διαφορετική και ίσως άστοχη τοποθέτηση. Προσωπικά προτιμώ να βλέπω σύγκρουση απόψεων και όχι πράγματα για τους φίλους του καμπά τους φλώρους κλπ. Φιλικά όλα αυτά, μακάρι με την ανοικοδόμηση των αγώνων να βελτιωθεί και το επίπεδο των συζητήσεων εδώ. Τώρα που είναι και open.
-
εντελώς άστοχο η σύγκριση των όποιων μπάτζετ... Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει το 1 αγώνας ταχύτητας = 5 αγώνες time attack έξω...
Αυτή τη στιγμή της φτώχιας μας η εικόνα που έβαλε ο κύριος Χρήστος με τα 205 Ν1 είναι ότι πιο φωτογραφικό έχουμε σε αναζήτηση οδηγών-μπάτζετ-αυτοκίνητο.
Τα περί μπάτζετ ενός time attack στην ευρώπη ως σύγκριση με ελληνικό αγώνα ταχύτητας είναι άσχετο...
Εκτός αν στόχος μας είναι να έρθει στους αγώνες ταχύτητας το 'rx7' των 100.000 για να ψάχνει μετά τον πρώτο χρόνο συμμετοχής-εμπλοκής γιατί δεν υπάρχει μια κατηγορία που να μπορεί να κερδίζει...Εξάλλου όλοι όσοι με συστήματα ασφαλείας στο αυτοκίνητο τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε αγώνα ταχύτητας στην open...( ή φορμουλα σαλούν, όπως λέγεται τελοσπάντων )
Καλώς να έρθουν όλοι και να τρέξουν όλοι,αλλά λογικά είναι απίθανο, όπως δείχνουν και τα πράγματα έως τώρα , για τον απλό λόγο ότι από time attack παγκοσμίως κανείς δεν μεταπηδά σε αγώνες ταχύτητας... χωρίς να είναι κακό αυτό, απλά είναι η πραγματικότητα...( σε όλο τον κόσμο νομίζω...)
Οπότε μάλλον η όποια συσχέτιση θα έλεγα ότι είναι εκτός θέματος...
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
εντελώς άστοχο η σύγκριση των όποιων μπάτζετ... Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει το 1 αγώνας ταχύτητας = 5 αγώνες time attack έξω...Έλα ντε. Διάβασα κάτι κοστολόγια 1000 ευρώ για ένα time-attack και έχω μείνει κάγκελο. Ποιος πετάει τόσα λεφτά για ένα time-attack;;;;; Και ποιος νομίζει ότι για να τρέξει έναν αγώνα στα Μέγαρα πρέπει να ξοδέψει 5000;;;;;
Το ξέρω ότι δεν είμαι τυπική περίπτωση, αλλά ένα σπριντ δε μου στοιχίζει με τίποτα πάνω από 400. Το δε Παλάδιο δε μου έχει στοιχίσει ποτέ πάνω από 600. Από τη μία πετάμε 1000 ευρώ για μερικούς γύρους σε μια πίστα και από την άλλη λέμε ότι 'δεν τρέχουμε αγώνες γιατί είναι ακριβοί';;; Κάτι δεν πάει καλά εδώ και μάλλον έχει δίκιο ο μάστορας. -
Με κάλυψες κυρΧρήστο, ευχαριστώ
Ευχαριστώ για την κατανόηση IlDivo, το οτι μετά απο ένα ποστ μου δίχως ίχνος προσβολής, πήρα τέτοιου είδους απάντηση, σε ύφος 'Άσε μας κουκλίτσα μου', μου λέει πολλά. Εγώ και όλοι οι φίλοι μου δεν θα γίνουμε ποτέ αρκετά ικανοί, επειδή οι μπαμπάδες μας δεν είχαν λεφτά να μας πάρουν αγωνιστικά κάρτ ή αυτοκίνητα. Έτσι ανακαλύψαμε το πάθος (αλλά και το ταλέντο για κάποιους) με πολιτικά οχήματα, παίζοντας play station στα trackdays και έτσι δεν θα γίνουμε ποτέ πραγματικοί οδηγοί αγώνων. Οπότε δεν θέλουμε να προσελκύσουμε απο αυτούς, θέλουμε απ'τους άλλους ...
Φίλε, αμαξόπουλε, τα πέρι οικονομικών τα ανέλυσα εκτενώς πιο πάνω. Δεν είμαι τόσο ανίδεος ώστε να πάω να συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια, γράφω για 3η φορά οτι δεν κάνω κάποια σύγκριση, απλά επιλογή εναλλακτικών στο μυαλό ενός ανθρώπου που αποζητά την επαφή με το motorsport. Δεν ξέρω αν ήρθε ποτέ κανείς με κάποιο RX7 και έκανε κάτι αντίστοιχο, αλλά σε βρίσκω μάλλον ανενημέρωτο σχετικά με τα ποσά αλλά και με τα γυρολόγια.
Κακό πράγμα η formula saloon ε ; Δεν προσέλκυσε κόσμο ; Δεν τους θέλουμε ούτε αυτούς ;
Επίσης, σχετικά με το αν μεταπηδά κανείς απο το time attack σε αγώνες ταχύτητας, επίσης ελαφρώς ανενημέρωτος. Στην Αμερική είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος 'ανατροφής' ενός οδηγού αγώνων. Ξεκινάνε απ'το auto-x, συνεχίζουν με track days, προχωράνε σε time attack και μετά ξεκινάνε τους πρώτους αγώνες σε μικρές κατηγορίες, ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Υπάρχουν ακόμα κι εκεί βλέπεις μπαμπάδες, που δεν είχαν τόσα λεφτά, οπότε τα καημένα τα παιδάκια μυήθηκαν στον χώρο του motorsport με τον εναλλακτικό τρόπο.
Εκεί όμως είναι αποδεκτή και θεμιτή η μετάβαση, δυστυχώς όμως εδώ δεν μας κάνουν. Μάλλον μας βολεύει να πιστεύουμε, οτι αυτά τα παιδιά θα έχουν υιοθετήσει κάποιου είδους αντίθετη/διαφορετική ιδεολογία απ'την δικιά μας - γιατί έτσι μας ήρθε, δεν χρειάστηκε να ανταλλάξουμε απόψεις για να το υποθέσουμε - οπότε θα δημιουργήσουν προβλήματα στον χώρο μας. Κατα τ'άλλα, η όποια συσχέτιση είναι εκτός θέματος ... Μάλλον ακόμα βλέπουμε το δέντρο και το δάσος ούτε κάν αχνοφαίνεται. Είναι σαν να ζητάνε πορτοκαλάδα, να τους δίνουν πορτοκάλια και να λένε 'Δεν μας κάνουνε ...'
Θέλουμε το άθλημα να πάει μπροστά, αλλά το θέλουμε και με τον τρόπο μας μάλλον. Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, δείχνει 3-4 άτομα που 'έτυχε' να συμφωνούν μεταξύ τους και έχουν μετατρέψει τα topic σε τσάτ, τραμπουκίζοντας οποιονδήποτε πει κάτι το διαφορετικό. Να το κοιτάξετε αυτό που είπε ο IlDivo, κάτι θα έχει πάρει το μάτι του
Φίλε scn, μιας και τώρα είδα το post σου, δίνεις 1000€ για να πάς Ιταλία με την παρέα σου, να κάνεις την βόλτα σου και κατα την διάρκεια του 3ημέρου σου, να τρέξεις και σε ένα time attack σε εξαιρετικές πίστες. Επίσης, εφόσον μιλάμε για νέους ανθρώπους που θέλουμε να προσελκύσουμε στους αγώνες, λάβαμε υπ'όψιν μας το εξής απόλυτα λογικό ; Οτι πιθανότατα αυτοί οι νέοι δεν έχουν ήδη έτοιμο κάποιο αγωνιστικό και θέλουν να πάρουν μια μυρωδιά πρίν μπούνε στον χωρό ; Ίσως, λέω εγώ τώρα ... Και εν συνεχεια αυτού, έχεις εικόνα σχετικά με το κόστος ενοικίασης ενός αγωνιστικού για ένα ΣΚ αγώνα στα Μέγαρα ; Αν δεν γνωρίζεις, ρώτα και μετά ίσως μπείς στο mindset ενός νέου που θα πει 'Αν θέλω τόσα για ΕΝΑΝ αγώνα ταχύτητας, δεν πάω 4 φορές 3ήμερο στην Ιταλία ;' Εάν είναι τόσο δύσκολα κατανοητό αυτό το σκεπτικό, τότε λειτουργείτε σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με αυτούς που είναι έξω απ'τον χορό και δεν νομίζω να καταφέρετε να προσελκύσετε κανέναν.
Ξέρετε πολύ καλά που είναι το μέλλον του αθλήματος, ξέρετε πολύ καλά οτι ο πατροπαράδοτος τρόπος έχει πεθάνει, βλέπετε την λύση, αλλά την αγνοείτε λές και θα βρεθεί μαγικά κάτι διαφορετικό αύριο. Γιατί άραγε ; Μήπως τελικά δεν φταίνε μόνο οι ομοσπονδίες ;
-
Kαμπας τζαμπα γραφεις...πηγαινε παιξε πλειστεισιον καλυτερα...
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Με κάλυψες κυρΧρήστο, ευχαριστώΕυχαριστώ για την κατανόηση IlDivo, το οτι μετά απο ένα ποστ μου δίχως ίχνος προσβολής, πήρα τέτοιου είδους απάντηση, σε ύφος 'Άσε μας κουκλίτσα μου', μου λέει πολλά. Εγώ και όλοι οι φίλοι μου δεν θα γίνουμε ποτέ αρκετά ικανοί, επειδή οι μπαμπάδες μας δεν είχαν λεφτά να μας πάρουν αγωνιστικά κάρτ ή αυτοκίνητα. Έτσι ανακαλύψαμε το πάθος (αλλά και το ταλέντο για κάποιους) με πολιτικά οχήματα, παίζοντας play station στα trackdays και έτσι δεν θα γίνουμε ποτέ πραγματικοί οδηγοί αγώνων. Οπότε δεν θέλουμε να προσελκύσουμε απο αυτούς, θέλουμε απ'τους άλλους ...
Φίλε, αμαξόπουλε, τα πέρι οικονομικών τα ανέλυσα εκτενώς πιο πάνω. Δεν είμαι τόσο ανίδεος ώστε να πάω να συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια, γράφω για 3η φορά οτι δεν κάνω κάποια σύγκριση, απλά επιλογή εναλλακτικών στο μυαλό ενός ανθρώπου που αποζητά την επαφή με το motorsport. Δεν ξέρω αν ήρθε ποτέ κανείς με κάποιο RX7 και έκανε κάτι αντίστοιχο, αλλά σε βρίσκω μάλλον ανενημέρωτο σχετικά με τα ποσά αλλά και με τα γυρολόγια.
**αν δεν συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια , τότε τα κόστη πρέπει να συγκρίνονται στο ίδιο είδος αγώνα, άρα πχ 250 ευρώ συμμετοχή αντιστοιχεί στο 50-80 ευρώ συμμετοχή σε ελληνικό αγώνα gp .
Κατά τα άλλα δεν ξέρω σε τι άλλα ποσά αναφέρεσαι. Τα δε γυρολόγια είναι άσχετα επίσης, αφού το κάθε αυτοκίνητο έχει και διαφορετικό γυρολόγια πέρα του ότι δεν αφορά το θέμα μας...**
Κακό πράγμα η formula saloon ε ; Δεν προσέλκυσε κόσμο ; Δεν τους θέλουμε ούτε αυτούς ;
αυτό πάλι εσύ το λές-ρητορικά ρωτάς...
Επίσης, σχετικά με το αν μεταπηδά κανείς απο το time attack σε αγώνες ταχύτητας, επίσης ελαφρώς ανενημέρωτος. Στην Αμερική είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος 'ανατροφής' ενός οδηγού αγώνων. Ξεκινάνε απ'το auto-x, συνεχίζουν με track days, προχωράνε σε time attack και μετά ξεκινάνε τους πρώτους αγώνες σε μικρές κατηγορίες, ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Υπάρχουν ακόμα κι εκεί βλέπεις μπαμπάδες, που δεν είχαν τόσα λεφτά, οπότε τα καημένα τα παιδάκια μυήθηκαν στον χώρο του motorsport με τον εναλλακτικό τρόπο.
αν μπλέξουμε και την αμερική των 300 εκατομμυρίων κατοίκων στη συζήτηση , ε δεν είμαστε σε καλό δρόμο... Αυτό με τους μπαμπάδες πάλι είναι άσχετο με το θέμα , αφού θεωρώ πως κάποιος που έχει ένα αυτοκίνητο 100άδων χιλιάδων θα μπορούσε άνετα να είχε ένα μικρής κλάσης αγωνιστικό αυτοκίνητο, μια που αναρωτιόμαστε αν μεταπηδάνε ή όχι... Και τέτοιες περιπτώσεις είναι απειροελάχιστες, εκτός αν ξέρεις εσύ κάποιους , καμιά δεκαριά που μεταπηδήσανε από τα gp στους αγώνες ταχύτητας...
Εκεί όμως είναι αποδεκτή και θεμιτή η μετάβαση, δυστυχώς όμως εδώ δεν μας κάνουν. Μάλλον μας βολεύει να πιστεύουμε, οτι αυτά τα παιδιά θα έχουν υιοθετήσει κάποιου είδους αντίθετη/διαφορετική ιδεολογία απ'την δικιά μας - γιατί έτσι μας ήρθε, δεν χρειάστηκε να ανταλλάξουμε απόψεις για να το υποθέσουμε - οπότε θα δημιουργήσουν προβλήματα στον χώρο μας. Κατα τ'άλλα, η όποια συσχέτιση είναι εκτός θέματος ... Μάλλον ακόμα βλέπουμε το δέντρο και το δάσος ούτε κάν αχνοφαίνεται. Είναι σαν να ζητάνε πορτοκαλάδα, να τους δίνουν πορτοκάλια και να λένε 'Δεν μας κάνουνε ...'Θέλουμε το άθλημα να πάει μπροστά, αλλά το θέλουμε και με τον τρόπο μας μάλλον. Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, δείχνει 3-4 άτομα που 'έτυχε' να συμφωνούν μεταξύ τους και έχουν μετατρέψει τα topic σε τσάτ, τραμπουκίζοντας οποιονδήποτε πει κάτι το διαφορετικό. Να το κοιτάξετε αυτό που είπε ο IlDivo, κάτι θα έχει πάρει το μάτι του
Καμία σχέση φίλε μου, απλά μπορούμε να συζητάμε όσο θέλουμε, κάποιον που να θέλει να τρέξει ταχύτητα δεν βλέπω να συζητά εδώ, απλά σχόλια για time attack γράφεις, τα οποία είναι θεμιτά αλλά δεν έχουν σχέση με τους αγώνες ταχύτητας εκ των πραγμάτων. Είναι άλλο είδος αγώνων.
Φίλε scn, μιας και τώρα είδα το post σου, δίνεις 1000€ για να πάς Ιταλία με την παρέα σου, να κάνεις την βόλτα σου και κατα την διάρκεια του 3ημέρου σου, να τρέξεις και σε ένα time attack σε εξαιρετικές πίστες. Επίσης, εφόσον μιλάμε για νέους ανθρώπους που θέλουμε να προσελκύσουμε στους αγώνες, λάβαμε υπ'όψιν μας το εξής απόλυτα λογικό ; Οτι πιθανότατα αυτοί οι νέοι δεν έχουν ήδη έτοιμο κάποιο αγωνιστικό και θέλουν να πάρουν μια μυρωδιά πρίν μπούνε στον χωρό ; Ίσως, λέω εγώ τώρα ... Και εν συνεχεια αυτού, έχεις εικόνα σχετικά με το κόστος ενοικίασης ενός αγωνιστικού για ένα ΣΚ αγώνα στα Μέγαρα ; Αν δεν γνωρίζεις, ρώτα και μετά ίσως μπείς στο mindset ενός νέου που θα πει 'Αν θέλω τόσα για ΕΝΑΝ αγώνα ταχύτητας, δεν πάω 4 φορές 3ήμερο στην Ιταλία ;' Εάν είναι τόσο δύσκολα κατανοητό αυτό το σκεπτικό, τότε λειτουργείτε σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με αυτούς που είναι έξω απ'τον χορό και δεν νομίζω να καταφέρετε να προσελκύσετε κανέναν.
Πρέπει να συγκρίνεις ιδιοκτήτη αντίστοιχου αυτοκινήτου time attack με αντίστοιχο αγωνιστικό και σίγουρα όχι ενοίκιαση, αφού το αυτοκίνητου του time attack δεν το νοικιάζεις, πέρα πάντα από το γεγονός ότι πάλι συγκρίνουμε 2 διαφορετικές μορφές αγώνα, σύγκρινε ένα gp ελληνικό με ένα 3ήμερο στο εξωτερικό του χιλιάρικου όπως λες...έχουν γύρω στα δεκαπλάσια διαφορά στα χρήματα...
Ξέρετε πολύ καλά που είναι το μέλλον του αθλήματος, ξέρετε πολύ καλά οτι ο πατροπαράδοτος τρόπος έχει πεθάνει, βλέπετε την λύση, αλλά την αγνοείτε λές και θα βρεθεί μαγικά κάτι διαφορετικό αύριο. Γιατί άραγε ; Μήπως τελικά δεν φταίνε μόνο οι ομοσπονδίες ;
Δεν μας είπες τη λύση, γράψε μία ολοκληρωμένη να βοηθήσεις το άθλημα
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Εγώ και όλοι οι φίλοι μου δεν θα γίνουμε ποτέ αρκετά ικανοί, επειδή οι μπαμπάδες μας δεν είχαν λεφτά να μας πάρουν αγωνιστικά κάρτ ή αυτοκίνητα.Τα περί μπαμπά δε στέκουν. Μόνο σε έναν από τους 10-15 γνωστούς-φίλους μου που τρέχουν ή έχουν τρέξει σε αγώνες πήρε αυτοκίνητο ο μπαμπάς τους. Όλοι οι άλλοι το βγάλαμε με δική μας δουλειά και δεν ήμασταν καν από ευκατάστατη οικογένεια. Κάποιοι προτιμούσαμε να μην πηγαίνουμε διακοπές ή/και να μην έχουμε δεύτερο παντελόνι ή δεύτερο ζευγάρι παπούτσια για να πάρουμε αγωνιστικό της πλάκας ή να τρέξουμε ένα Κένταυρος. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.
δίνεις 1000€ για να πάς Ιταλία με την παρέα σου, να κάνεις την βόλτα σου και κατα την διάρκεια του 3ημέρου σου, να τρέξεις και σε ένα time attack σε εξαιρετικές πίστες. Επίσης, εφόσον μιλάμε για νέους ανθρώπους που θέλουμε να προσελκύσουμε στους αγώνες, λάβαμε υπ'όψιν μας το εξής απόλυτα λογικό ; Οτι πιθανότατα αυτοί οι νέοι δεν έχουν ήδη έτοιμο κάποιο αγωνιστικό και θέλουν να πάρουν μια μυρωδιά πρίν μπούνε στον χωρό ;
Δηλαδή πρέπει κάποιος να πάρει μυρωδιά πηγαίνοντας στην Ιταλία; Μέχρι τώρα είχα συναντήσει ανθρώπους που πήραν μυρωδιά πηγαίνοντας μεσάνυχτα στη Φυλή και το Μερκούρη ή πληρώνοντας 30-40 ευρώ στα Μέγαρα και το καρτόδρομο. Πρώτη φορά ακούω ότι 'παίρνεις μυρωδιά' ξοδεύοντας 1000 ευρώ στην Ιταλία. Προφανώς έχω μείνει πίσω.
Και εν συνεχεια αυτού, έχεις εικόνα σχετικά με το κόστος ενοικίασης ενός αγωνιστικού για ένα ΣΚ αγώνα στα Μέγαρα ; Αν δεν γνωρίζεις, ρώτα και μετά ίσως μπείς στο mindset ενός νέου που θα πει 'Αν θέλω τόσα για ΕΝΑΝ αγώνα ταχύτητας, δεν πάω 4 φορές 3ήμερο στην Ιταλία ;'
Τον τελευταίο καιρό πωλούνται Ν1, Ν2, Ν3 και κάποια Α5, σε εξευτελιστικές τιμές. Ακόμα και Α7 βρίσκεις σε αστεία νούμερα. Άνοιξε το Car.gr και θα βρεις έτοιμα αγωνιστικά με 2-6 χιλιάρικα, λιγότερα απ' όσα στοιχίζει το σετ των 5 time-attack που αναφέρεις ή όσο το κόστος ενοικίασης. Βέβαια, για να το κάνει αυτό κάποιος θα πρέπει να ξεπεράσει το σύνδρομο τού 'σιγά μην τρέξω εγώ με παλιό αυτοκίνητο με 120 άλογα'. Βλέπεις, οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει στα 300+ και η φωτό του APR με τα Ν1 τούς φαίνεται κωμική.
Εάν είναι τόσο δύσκολα κατανοητό αυτό το σκεπτικό, τότε λειτουργείτε σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με αυτούς που είναι έξω απ'τον χορό και δεν νομίζω να καταφέρετε να προσελκύσετε κανέναν.
Δεν έχω σκοπό να προσελκύσω κανέναν. Μπορώ μόνο να τον βοηθήσω, αν θέλει. Κάποιος έρχεται στο χώρο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ γιατί ΤΟ ΘΕΛΕΙ. Αν έρθει επειδή κάποιος τον προσέλκυσε, κακώς ήρθε.
Ξέρετε πολύ καλά που είναι το μέλλον του αθλήματος, ξέρετε πολύ καλά οτι ο πατροπαράδοτος τρόπος έχει πεθάνει, βλέπετε την λύση, αλλά την αγνοείτε λές και θα βρεθεί μαγικά κάτι διαφορετικό αύριο.
Το άθλημα σαφώς δεν έχει μέλλον από τη στιγμή που βγαίνουν μόνο 3-4 λισάνς κάτω των 28 ετών κάθε χρόνο. Οι νέοι προτιμούν drift, time-attack, dragster, gp. Με εξαίρεση ελάχιστους, δε συμμετέχουν στους 'παραδοσιακούς αγώνες' και, φυσικά, ρίχνουν το φταίξιμο στους προηγούμενους. Είναι κι αυτό μια άποψη. Πάντως, επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω δει ούτε έναν από αυτούς τους χώρους να περνάει στους 'παραδοσιακούς αγώνες', συμφωνώ με τον Amaxopoulos ότι δεν αξίζει να προσπαθεί κάποιος να πείσει αυτούς τους ανθρώπους να μπουν σε αυτούς. Δεν είναι λύση, είναι μάταιος κόπος. Ας συνεχίσει η δική σας γενιά με drift, time-attack, dragster, gp. Αφού αυτό θέλει, αυτό θα έχει, οπότε δεν είναι κακό.
1ος ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 2014 αυτοκινητοδρομιο Μεγαρων