-
Ο χρήστης αεροζολ έγραψε:
@koutsanΗ πολιτικη που εφαρμοζουν (ή λενε οτι θα εφαρμοσουν) τα κομματα ειναι ή φιλελε ή σοσιαλδημοκρατικη ή αριστερη (και οι 3 , προφανως, με διαβαθμισεις). Ο Μαιος του 2012 ηταν η ημ/νια γεννησης του ΣΥΡΙΖΑ ως κομματος εξουσιας και η αρχη της μετατοπισης του (συνεχως περισσοτερο) στο χωρο της σοσιαλδημοκρατιας. Και η σοσιαλδημοκρατια παντα προσπαθουσε να παγιωσει την διαχειριστικη της ισχυ και οχι να δημιουργησει μια σοσιαλιστικη προοπτικη (αυτο ειναι προβληματικο μακροπροθεσμα , οχι προβληματικο σε συγκεκριμενες συνθηκες) .
Σοσιαλδημοκρατικη και φιλελε πολιτικη ειναι το ιδιο ? Αστικη δημοκρατια και φασισμος το ιδιο ? Πραγματι εξαιρετικη εναργεια.
Στην πολιτικη , οταν απορριπτεις μια θεση πρεπει να μπορεις να παραξεις μια νεα θεση (αντιθεση) . Διαφορετικα καταληγεις στην παλια θεση (φιλελε πολιτικη). Γι’ αυτο πηρες και τα like απο αυτους που τα πηρες.
Ποια θεση παραγεις εσυ ?ΥΓ Τα παραπανω χωρις καμια προθεση να υπεασπιστω τον ΣΥΡΙΖΑς.
Για ρώτα το ΚΚΕ για τις απορίες σου, θα στις λύσει με μεγάλη χαρά.
Για ποιο λόγο πρέπει να παράξω κάποια θέση προκειμένου να ασκήσω κριτική ; Δεν μου είναι σαφές.
Σου πρότεινα να με προσλάβεις ή να με ψηφίσεις για να σου 'φτιάξω' κάτι και θες να τσεκάρεις αν θα το κάνω καλά ;
Αν σου απαντήσω 'ειρήνη και ευημερία για όλο τον κόσμο' θα αλλάξει κάτι σε αυτά που ήδη έγραψα ;
Αν πεθάνω αύριο και δεν προλάβω (αν και καίγομαι) να σου απαντήσω ποια θέση παράγω η κριτική που διατύπωσα και στέκεται καταγεγραμμένη στο φόρουμ θα αποδυναμωθεί εξαιτίας του θανάτου μου ; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η πολιτικη που εφαρμοζουν (ή λενε οτι θα εφαρμοσουν) τα κομματα ειναι ή φιλελε ή σοσιαλδημοκρατικη ή αριστερη (και οι 3 , προφανως, με διαβαθμισεις). Ο Μαιος του 2012 ηταν η ημ/νια γεννησης του ΣΥΡΙΖΑ ως κομματος εξουσιας και η αρχη της μετατοπισης του (συνεχως περισσοτερο) στο χωρο της σοσιαλδημοκρατιας. Και η σοσιαλδημοκρατια παντα προσπαθουσε να παγιωσει την διαχειριστικη της ισχυ και οχι να δημιουργησει μια σοσιαλιστικη προοπτικη (αυτο ειναι προβληματικο μακροπροθεσμα , οχι προβληματικο σε συγκεκριμενες συνθηκες) .
Σοσιαλδημοκρατικη και φιλελε πολιτικη ειναι το ιδιο ? Αστικη δημοκρατια και φασισμος το ιδιο ? Πραγματι εξαιρετικη εναργεια.
Στην πολιτικη , οταν απορριπτεις μια θεση πρεπει να μπορεις να παραξεις μια νεα θεση (αντιθεση) . Διαφορετικα καταληγεις στην παλια θεση (φιλελε πολιτικη). Γι’ αυτο πηρες και τα like απο αυτους που τα πηρες.
Ποια θεση παραγεις εσυ ?ΥΓ Τα παραπανω χωρις καμια προθεση να υπεασπιστω τον ΣΥΡΙΖΑς.
-
Για ρώτα το ΚΚΕ για τις απορίες σου, θα στις λύσει με μεγάλη χαρά.
-
Για ποιο λόγο πρέπει να παράξω κάποια θέση προκειμένου να ασκήσω κριτική ; Δεν μου είναι σαφές.
Σου πρότεινα να με προσλάβεις ή να με ψηφίσεις για να σου 'φτιάξω' κάτι και θες να τσεκάρεις αν θα το κάνω καλά ; -
Αν σου απαντήσω 'ειρήνη και ευημερία για όλο τον κόσμο' θα αλλάξει κάτι σε αυτά που ήδη έγραψα ;
Αν πεθάνω αύριο και δεν προλάβω (αν και καίγομαι) να σου απαντήσω ποια θέση παράγω η κριτική που διατύπωσα και στέκεται καταγεγραμμένη στο φόρουμ θα αποδυναμωθεί εξαιτίας του θανάτου μου ;
-
Εσυ αναφερθηκες σε εξαιρετικη εναργεια. Προφανως , δεν μεταφερεις απλως μια θεση που δεν υιοθετεις. Εσενα ρωταω λοιπον. Φυσικα μπορει να παντησει και το ΚΚΕ.
-
Οπως εγραψα 'Στην πολιτικη , οταν απορριπτεις μια θεση πρεπει να μπορεις να παραξεις μια νεα θεση (αντιθεση) . Διαφορετικα καταληγεις στην παλια θεση (φιλελε πολιτικη). Γι’ αυτο πηρες και τα like απο αυτους που τα πηρες.'
Το υπογραμμισμενο κανει σαφες το γιατι ειναι υποχρεωμενοι αυτοι που κανουν πολιτικη . Εσενα κανενας δεν σε υποχρεωνει να το κανεις. Δεν σε επιασα απο τον λαιμο. Απλως οταν κανεις 'κριτικη' σου ζηταω να μας πεις και απο ποια θεση μιλας εσυ.
- Τιιιιιι ;;;;;;;
ΥΓ Α, το 'ο Στρατουλης και ο Τσουκαλας ειναι απατεωνες και θα μου παρουν μεχρι και τα σωβρακα' δεν ειναι κριτικη. Και δεν ειδα (και δεν χρειαζομαι οφθαλμιατρο) να εχεις γραψει κατι περαν αυτου.
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Συμφωνείς λοιπόν ότι το επιχείρημα 'αυτόν δεν τον έχω δοκιμάσει' είναι για τον πούτσο καβάλα και (πρέπει να) ψηφίζουμε για κάτι θετικό που διαθέτει ο υποψήφιος. Ψωνίζει κουκις εν κρημ ή εναλλακτικά στρατσιατέλα όποιος δηλώνει ψηφίζω αυτόν γιατί δεν τον έχουμε δοκιμάσει...Όποιος λοιπόν θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ (ή ό,τι άλλο γουστάρει) ας μας πει ότι τους ψηφίζει για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις ή για τη γραβάτα τους και ΟΧΙ γιατί δεν τους έχουμε δοκιμάσει...
Φυσικα και συμφωνω.
Δεν υφίσταται η φράση 'Αν δεν υπηρχε ο Συριζας καποιο αλλο κομμα θε γεμιζε το κενο', το σενάριο το φτιάχνω εγώ και στο δίνω ως δεδομένο για να απαντήσεις ΑΝ θέλεις (υπάρχει και το εξαιρετικό και τηλεοπτικότατο μαιντανο-κλισέ για να βγεις από τη δύσκολη θέση : 'δεν απαντάω σε υποθετικά ερωτήματα) : ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει λουκέτο στο μαγαζί και αποχωρεί και όλα τα υπόλοιπα κόμματα συνεχίζουν να υπάρχουν ως σήμερα. Τι θα ψήφιζες για να φύγει ο Σαμαράς ;
Μα σου εγραψα ' η θα διαλεγε κατι κοντινο του' απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεχρι ΚΚΕ μεχρι τα μ-λ και οποιο κομμα εχει παρομιες θεσεις.
Με τη φράση 'σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανείς' κάποιοι φτάνουν να πιστεύουν ότι υπάρχει θεός/ζώδια/νεράιδες και προβαίνουν σε μετάνοιες, φιλήματα κομματιών ξύλου και άλλες πολύ όμορφες και γραφικές τελετές (που κοροϊδεύουμε όταν τις κάνουν οι Μάο Μάο για να ρίξει βροχή) : καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η επίκληση του 'σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανείς' και η εξ αυτού προκύπτουσα πιθανότητα/δυνατότητα να συμβούν τα πάντα δεν ταιριάζει σε κάποιον που δεν θέλει να χρησιμοποιεί τον εγκέφαλό του ως διακοσμητικό στοιχείο.
'Σιγουρες ειναι η εφορια και ο θανατος' οπως ειχε πει ο Βενιαμιν Φρανκλινος. Ολα τα αλλα ειναι ρευστα. Δεν ξερω τι θα κανει ο Συριζα αν κυβερνησει και δεν ξερω αν θα μπορει να βελτιωσει τα πραγματα η αν θα εχουν γινει τοσο χαλια που θα ειναι αδυνατο να αλλαξουν σε ευλογο χρονικο διαστημα, αν και κλινω προς το δευτερο.
Έχω έναν αδιόρατο σνομπισμό απέναντι στην εκλογική διαδικασία και το εκλογικό σώμα, αλλά δεν έχω να προτείνω κάποια καλύτερη εναλλακτική και γι αυτό σιωπώ και απέχω.Τα τελευταια χρονια με πιανει και εμενα.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Μα σου εγραψα ' η θα διαλεγε κατι κοντινο του' απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεχρι ΚΚΕ μεχρι τα μ-λ και οποιο κομμα εχει παρομιες θεσεις.λες;
γιατι τουλαχιστον το 50% του Συριζα μαλλον πρωην Πασοκ ειναι παρα ανταρσυα και μ-λ -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μα σου εγραψα ' η θα διαλεγε κατι κοντινο του' απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεχρι ΚΚΕ μεχρι τα μ-λ και οποιο κομμα εχει παρομιες θεσεις.
λες;
γιατι τουλαχιστον το 50% του Συριζα μαλλον πρωην Πασοκ ειναι παρα ανταρσυα και μ-λΨηφοφοροι η στελεχη ?
-
Δεν ξερω τι θα κανει ο Συριζα αν κυβερνησει και δεν ξερω αν θα μπορει να βελτιωσει τα πραγματα η αν θα εχουν γινει τοσο χαλια που θα ειναι αδυνατο να αλλαξουν σε ευλογο χρονικο διαστημα, αν και κλινω προς το δευτεροΕχεις καταλαβει οτι αυτο που εγραψες ειναι αναγραμματισμος του 'παραλαβαμε καμενη γη'?
-
λες;
γιατι τουλαχιστον το 50% του Συριζα μαλλον πρωην Πασοκ ειναι παρα ανταρσυα και μ-λΨηφοφοροι η στελεχη ?
ψηφοφοροι και πολλα στελεχη
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
λες;
ψηφοφοροι και πολλα στελεχη
Για τα στελεχη δεν ισχυει, για τους ψηφοφορους και παραπανω μη σου πω.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δεν ξερω τι θα κανει ο Συριζα αν κυβερνησει και δεν ξερω αν θα μπορει να βελτιωσει τα πραγματα η αν θα εχουν γινει τοσο χαλια που θα ειναι αδυνατο να αλλαξουν σε ευλογο χρονικο διαστημα, αν και κλινω προς το δευτερο
Εχεις καταλαβει οτι αυτο που εγραψες ειναι αναγραμματισμος του 'παραλαβαμε καμενη γη'?
Και ετσι να ειναι βλεπεις ευφορη γη γυρω σου ?
-
Δεν ξερω τι θα κανει ο Συριζα αν κυβερνησει και δεν ξερω αν θα μπορει να βελτιωσει τα πραγματα η αν θα εχουν γινει τοσο χαλια που θα ειναι αδυνατο να αλλαξουν σε ευλογο χρονικο διαστημα, αν και κλινω προς το δευτερο
Εχεις καταλαβει οτι αυτο που εγραψες ειναι αναγραμματισμος του 'παραλαβαμε καμενη γη'?
Αν πουμε πως η γη οντως δεν ειναι ευφορη, τοτε οποιος ταζει λουλουδια δαση και λιβάδια, ειναι ψευτης και δε χρειαζεται να τον δοκιμασουμε για να το επιβεβαιωσουμε.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αν πουμε πως η γη οντως δεν ειναι ευφορη, τοτε οποιος ταζει λουλουδια δαση και λιβάδια, ειναι ψευτης και δε χρειαζεται να τον δοκιμασουμε για να το επιβεβαιωσουμε.
Το θεμα ειναι μας ενδιαφερει να σταματησει η πυρκαγια ?
Μπορουμε να κανουμε το τοπιο να ανθησει , εστω και με μερικες γλαστρουλες ?
Αν καθομαστε και βλεπουμε την φωτια να τα καιει ολα, δεν θα αλλαξει τιποτα , η φωτια θα καιει μεχρι να τα καψει ολα!Προσπαθω να ειμαι αισιοδοξος γιατι εχω ενα παιδι να μεγαλωσω, αλλωστε δεν ελπιζω κατι για εμενα, στα 47 μου αν το πραγμα δεν παει καλα δεν εχω και πολλες επιλογες.
-
Γελάω και μόνο με την ιδέα ότι υπάρχει πρωθυπουργός, ομάδα, άτομο από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό που μπορεί, και κυρίως θέλει χωρίς συγκρούσεις, να βγάλει τη χώρα από το τούνελ, όλοι θέλουνε και ίσως μπορούνε αλλά χωρίς να αλλάξουν τίποτα από τους γνωστούς μηχανισμούς, χώρους, συνδικαλιστικές πρακτικές, κόντρα με τύπο και εργολάβους κλπ διαπλοκές εσωτερικές των κομμάτων τους, και εξωτερικές με τους υπόλοιπους.
Άρα έτσι θα βολοδέρνουμε, και όποιος νομίζει ότι ειδικά ο Αλέξης μπορεί να κυβερνήσει και μάλιστα επιτυχημένα κοιμάται πολύ βαθειά και μην τον ξυπνάτε.
Εδώ θα είμαστε και μετά τις εκλογές, και μετά από έαν χρόνο με την όποια νέα κυβέρνηση, και μετά από τις επόμενες εκλογές και όλο το διάστημα μέχρι και τις επόμενες και επόμενες και επόμενες εκλογές θα αναμασάμε τα ίδια όπως σήμερα, το ζητούμενο είναι αν θα υπάρχουμε μετά τις φορολογικές ληστείες που μας ετοιμάζουν συνεχώς νομίζοντας ότι ο καθένας έχει σπίτι του μηχανάκι που κόβει μονέδα.
10/07.2014 για να θυμόμαστε τι λέμε, τι λέω εγώ.
-
Το θεμα ειναι μας ενδιαφερει να σταματησει η πυρκαγια ?
Μπορουμε να κανουμε το τοπιο να ανθησει , εστω και με μερικες γλαστρουλες ?
Αν καθομαστε και βλεπουμε την φωτια να τα καιει ολα, δεν θα αλλαξει τιποτα , η φωτια θα καιει μεχρι να τα καψει ολα!Προσπαθω να ειμαι αισιοδοξος γιατι εχω ενα παιδι να μεγαλωσω, αλλωστε δεν ελπιζω κατι για εμενα, στα 47 μου αν το πραγμα δεν παει καλα δεν εχω και πολλες επιλογες.
Εκει στο κεντρο, οι ανθισμενες γλαστρουλες στα παραθυρα αλλαζουν καθολου την γκριζα τσιμεντιλα των πολυκατοικιων 60 ετών και τον πολεοδομικο σχεδιασμο τυπου 'ριξε ζαρια Μητσο'? Εμενα πιο πολυ θλιψη μου δημιουργουν, απλα για μερικους ειναι καλο θεμα για φωτογραφια, αντιθεσεις κλπ
Εγω δεν ειμαι αισιοδοξος. Η πυρκαγια δε θα σταματησει απο το Συριζα (εννοειται οτι με εναλλακτικες τυπου Ανταρσυα κλπ ξεκαρδιζομαι) γιατι σημαντικο κομματι των στελεχων του Συριζα ειναι πρωην εμπρηστ.... συγγνωμη, στελεχη του Πασοκ, και αντιστοιχα οι ψηφοφοροι εκφραζουν ολη τη γενια που καταπατησε δαση και αιγιαλους για να φτιαξει 'εξοχικο' και φωναζε στους δρομους για αυξήσεις που 'δικαιουνταν'. Το υπολοιπο κομματι ειναι αστοι ελαφροΚΚΕ/μαοικοι και αλλα ανεκδοτα.
Οταν βγει θα πει 'δεν ειχαμε αντιληφθει το μεγεθος της καταστροφης' και θα συνεχισει το ιδιο τροπαριο σε ηχο πλαγιο 2ο. Κατι θα αλλαξει σιγουρα, οι προσληψεις απο το παραθυρο θα εχουν χρωμα κοκκινοροζ.Το παιδι καλα θα κανει να προλαβει να την κανει και οταν μεγαλωσει να ερχεται στην Ελλαδα μονο για διακοπες να βλεπει του γονεις και να φερνει τους φιλους του για να δουν τα αρχαια.
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η Νορβηγία τερματίζει το πείραμα της διαδικτυακής κάλπηςΞόδεψαν αρκετά χρήματα για να καταλήξουν στο αυτονόητο.
Αν είχαν κανένα σοβαρό ερευνητή για το θέμα και όχι ένα σωρό μ*λάκες στα πανεπιστήμιά τους, θα ήξεραν καλύτερα να ξόδευαν τα λεφτά τους σε κάτι που θα είχε μεγαλύτερη πιθανότητα να υλοποιηθεί...Πρώτα ηλεκτρονικοποιείς την ψήφο στο εκλογικό τμήμα και έπειτα, μετα απο κάποια χρόνια πας και σε ηλεκτρονική ψήφο.
Αν και υπήρχε μεγάλη και χρήσιμη συζήτηση με τον nass (ή τον cmarin), επί του θέματος παλαιότερα:
Κοίταξε, η μηχανογράφηση της ψηφοφορίας είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το e-voting (ή τέλος πάντων αυτό που καταλαβαίνει η επιστημονική/ερευνητική κοινότητα λέγοντας electronic voting/e-voting). Αυτό δεν είναι κάτι πρόσφατο, η έρευνα έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα ήδη πριν από το 2000. Όσο όμως και να εξελιχθεί η τεχνολογία υπάρχουν δυσκολίες που δεν έχουν να κάνουν τόσο με την τεχνολογία όσο με το γνωστό PEBKAC.
Πέραν αυτού, η κάθε υλοποίηση θα βασιστεί επάνω σε συστήματα και αλγόριθμους που είναι πάρα πολύ πιθανό να είναι ήδη ξεπερασμένοι/απαρχαιωμένοι ή compromised σε σχέση με την τρέχουσα δυναμική ισχυρών κρατών και των αντίστοιχων τμημάτων τους (π.χ. NSA). Όσο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο ως θεωρία συνωμοσίας, δε μπορεί κανείς να το διαγράψει ως απιθανό.
Υπάρχει αντικειμενική αμφισβήτηση της υλοποίησης τόσο σε τεχνολογικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό (ανθρώπινος παράγοντας -> ψηφοφόρος/υποστηρικτής/υποψήφιος/διαχειριστής/χειριστής).
Να τονίσω ότι δεν αναφερόμαστε σε ψηφοφορίες του στυλ 'Ποιος θα κερδίσει φέτος στο Μονακό'...
Οι Νορβηγοί πιθανόν να πήραν μία γεύση από το τι μπορεί να γίνει (ούτως ή άλλως δεν ανακοινώνονται πάντα όλα)...
Υπό μία έννοια αισθάνομαι δικαιωμένος για προσωπικούς λόγους (χωρίς να αποκλείω να αλλάξω άποψη στο μέλλον).
_
-
Επος
-
Επίσημη «χυλόπιτα» Θεοδωράκη σε Κουβέλη: Σε σέβομαι, αλλά δεν γίνεται ανασυγκρότηση με παλιά φθαρμένα υλικά
«Οχι» λέει και επισήμως το «Ποτάμι» στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να απαντάει στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ με μια αιχμηρή επιστολή.αυτο το Φωτι ποιος θα το στειλει επιτελους σπιτι του....που μου το προτεινουν και για προεδρο, μη χεσω....
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Επίσημη «χυλόπιτα» Θεοδωράκη σε Κουβέλη: Σε σέβομαι, αλλά δεν γίνεται ανασυγκρότηση με παλιά φθαρμένα υλικά
«Οχι» λέει και επισήμως το «Ποτάμι» στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να απαντάει στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ με μια αιχμηρή επιστολή.αυτο το Φωτι ποιος θα το στειλει επιτελους σπιτι του....που μου το προτεινουν και για προεδρο, μη χεσω....
Αυτός έχει γατζωθεί στην καρέκλα της ΔΗΜ.ΑΡ. και δεν λέει να ξεκολλήσει. Τον βλέπω με τόσες αποχωρήσεις στο τέλος να μείνει αυτός και η σκιά του.
-
ο μπαρμπα Φωτης παραιτηθηκε και μετα παρακαλουσε να μην τον διωξουν.
-
http://www.iefimerida.gr/news/163064/%C ... %AC%CF%82-
LELzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
αντίσταση και πάλη ρε μονιά κιετς
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ