-
Με τη φορολογία των ακινητών που έβαλαν οι οικονομικοί φωστήρες μας οι ξένοι πήραν τα κουβαδάκια τους και πήγαν σε άλλες παραλίες.
Όσο δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό πλαίσιο που να ισχύσει για πχ 10 χρόνια και αλλάξει κάθε 4 μήνες, και αν δεν εξορθολογιστεί το κόστος της ενέργειας στη βιομηχανία, κανείς δεν θα έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει, ούτε καν οι Έλληνες οι οποίοι ψάχνουν κομψούς τρόπους να αποδεσμευτούν από τις επιχειρήσεις τους. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οι οποίοι δεν θα μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα που παράγουν, μεγαλοφυέςΣαμπως μπορουν να αγορασουν οι Κινεζοι εργατες αυτα που παραγουν;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Μόνο που εμείς δεν είμαστε (και ούτε θα γίνουμε, για 1000 λόγους) Κινέζοι εργάτες.
-
Εχειε δικιο... Εμεις δεν θα εχουμε καν δουλεια...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Χρήσιμοι ηλίθιοι παντού! Το θέμα δεν είναι το δώμα των 30 τ.μ. που αποκαλεί κάποιος φτωχοδιάβολος εξοχικό. Το θέμα δεν είναι καν η Χ ΔΕΗ. Το θέμα είναι η κατάλυση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων ούτως ώστε να γιομίσουμε καλούς και πειθήνιους σκλάβους.Όλο για τα εργασιακά δικαιώματα μιλάς, αυτοί σήμερα έχουν και ένα αφορολόγητο 5000 €, εσύ που θα πληρώσεις 26% από το πρώτο €, θα φας μια έκτακτη εισφορά και μια προκαταβολή για την επόμενη χρονιά είσαι σε καλύτερη μοίρα νομίζεις από τους υπαλλήλους σου, οι οποίοι σχολάνε και πάνε σπίτι τους και εσύ ξενυχτάς να βρείς λύσεις στην καθημερινότητα σας. Για πες boss ? Μήπως ήρθε οι ώρα να βγάλεις την καραμέλα των εργατικών δικαιωμάτων από το στόμα σου και να ασχοληθείς με τα δικαιώματα των μικρομικρών και τους μικρομεσαίων ?
Αλλά τότε θα γίνεις δεξιός αυτόματα, ξύπνα Δία και δες ότι όλοι έχουμε πέσει στην ίδια τρύπα και άσε τους λαϊκισμούς περί κατάλυσης των εργατικών δικαιωμάτων και ασχολήσου για την κατάλυση των δικαιωμάτων των Ε.Ε που τραβάνε το ίδιο ή και μεγαλύτερο ζόρι, ο υπάλληλος θα μπεί και στο ταμείο ανεργείας να πάρει ένα ξεροκόμματο, εσένα που σε αναγκάζει να βάλεις λουκέτο και θα χάσεις τις οικονομίες μιας ζωής, θα μείνεις άνεργος χωρίς να σε καταγράφει κανένα δελτίο ανεργείας και όχι μόνο δεν θα εισπράττεις το ξεροκόμματο του μήνα, αλλά θα πληρώσεις και υπεραξία για το φορτηγό που έχεις, θα πληρώσεις προκαταβολή για την επόμενη χρονιά που θα είσαι κλειστός κλπ, και όλα αυτά τα σαδιστικά, ληστρικά και απατεωνίστικα που παίζουν σε βάρος μας από φέτος.
Ασχολήσου ακόμα λοιπόν με το δίκηο του εργάτη, και όταν ξυπνήσεις σφύριξε μου.
-
Πλακα εχεις ρε Κουαντρα. Λες να μην ξερω τι περναω; Εσενα περιμενα να μου τα πεις; Ελα παππου να σου δειξω τ' αμπελοχωραφα σου!!!
Αυτο που δεν φαινεται να μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι κι εμεις εργαζομενοι ειμαστε ουσιαστικα με ιδια συμφεροντα με αυτα των υπαλληλων και μαλιστα σε χειροτερη μοιρα απο αυτους. Δεν ειμαστε το κεφαλαιο. Καθε δικαιωμα που καταργειται θα χτυπησει κι εμας. Οπως πχ οι εμποροι λιανικης με τις ανοιχτες Κυριακες.
-
Νόμιζα ότι κεφαλαιοκράτης είναι αυτός που κατέχει τα μέσα παραγωγής
-
Θεωρητικα ναι. Στην πραξη αν εχεις 5 μηχανες και δουλευεις κι εσυ στην παραγωγη, αυτοαπασχολουμενος εργατης εισαι μαζι με τους υπαλληλους σου. Καμια σχεση με το μεγαλο κεφαλαιο. Αλλωστε τετοιοι μικροσυνεταιρισμοι επιτρεπονταν και σε σοσιαλιστικα κρατη.
-
Σα να κάνεις απιστίες στο θείο Κάρολο ?
Δεν είμαι σίγουρος ότι οι εργαζόμενοι 'σου' το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο και δε σε θεωρούν 'αφεντικό', 'κεφαλαιοκράτη' κτλ.
Και που ακριβώς είναι το όριο μεταξύ 'προλεταριάτου', 'μικρού κεφαλαίου' και 'μεγάλου κεφαλαίου' ?
-
Πλακα εχεις ρε Κουαντρα. Λες να μην ξερω τι περναω; Εσενα περιμενα να μου τα πεις; Ελα παππου να σου δειξω τ' αμπελοχωραφα σου!!!Αυτο που δεν φαινεται να μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι κι εμεις εργαζομενοι ειμαστε ουσιαστικα με ιδια συμφεροντα με αυτα των υπαλληλων και μαλιστα σε χειροτερη μοιρα απο αυτους. Δεν ειμαστε το κεφαλαιο. Καθε δικαιωμα που καταργειται θα χτυπησει κι εμας. Οπως πχ οι εμποροι λιανικης με τις ανοιχτες Κυριακες.
Γιαυτό είπα κάπου αλλού ότι συζήτηση δεν γίνεται με κόκκινες νοοτροπίες, υπάρχει σύγχιση στα μυαλά σας για το ποιός είναι τι, εκτός και αν μιλάμε για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις του ΚΚΕ που τις τρέχουν αχυράνθρωποι οι οποίοι είναι στην ουσία υπάλληλοι του κόκκινου αφεντικού.
Δεν γίνεται συζήτηση λοιπόν ούτε σε αυτό το επίπεδο γιατί μου φαίνεται παρανοϊκό ένας μικρομεσαίος να ασχολείται με τα εργατικά ζητήματα περισσότερο από τα συνδικαλιστικά των μικρομεσαίων που είναι η τάξη του, και να θεωρεί τον εαυτό του το ίδιο με τους υπαλλήλους του, εκτός όπως είπα αν η επιχείρηση του ανήκει στο ΚΚΕ, και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πρίν λίγα χρόνια η Αλέκα είχε πεί ότι έλεγχος μέσα στον Περισσό δεν πρόκειται να μπεί ποτέ.
Γιατί θα αποκαλυφθούν σημεία και τέρατα, θα βγούν στην φόρα που πήγαν τα μύρια ρούβλια του ΚΚΣΕ που έρχονταν στην Ελλάδα επί τόσα χρόνια, σε ποιές επενδύσεις πήγαν, σε ποιές τσέπες, πόσες είναι οι εμφανείς και πόσες οι αφανείς επιχειρήσεις του ΚΚΕ, το ξέπλυμα που γίνεται μέσω των επιχειρήσεων αυτών, και γενικά θα σηκωθεί τόσος πολιτικός κουρνιαχτός που δεν θα κάτσει ούτε μετά από 40 χρόνια.
Εγώ εγκαταλείπω, δεν αντέχω τόση στρέβλωση της πραγματικότητας.
-
Και κάτι άλλο Δία που δεν θέλεις να δείς για δικούς σου λόγους.
Εγώ δεν είμαι σαν τους υπαλλήλους που είχα, λόγω νοοτροπίας, γιατί ποτέ δεν είδα τις δουλειές που δούλευα όταν είμουν υπάλληλος, σαν υπάλληλος, τις ένιωθα δικές μου και τις πονούσα και έκανα το καλύτερο χωρίς να κοιτάω την ώρα να σχολάσω, αυτός ο ρυθμός και η νοοτροπία με έκανε να κάνω δική μου δουλειά, δεν είμαι λοιπόν σαν τους υπαλλήλους, διαφέρω σε νοοτροπία, παίρνω ρίσκα που δεν θέλει να πάρει ένας υπάλληλος, στη νοοτροπία λοιπόν έχουμε ουσιαστικές διαφορές και όχι ( σήμερα ) στην τσέπη, εσύ εξομειώνεις την υπαλληλική νοοτροπία με τη νοοτροπία του ατόμου που θέλει να καλυτερέψει τη ζωή του, να γίνει παραγωγικός και δημιουργικός, που θέλει να πάρει ευθύνες στην πλάτη του, που δεν έχει ωράριο, ε ! λοιπόν δεν είμαστε το ίδιο με τους υπαλλήλους στο θέμα της νοοτροπίας, δεν υποτιμώ κανέναν, υπάρχουν χιλιάδες, εκατομμύρια, αξιολογότερα άτομα από εμένα σε όλα τα επίπεδα που είναι υπάλληλοι, αλλά η ειδοποιός διαφορά μας είναι ότι είμαι άνθρωπος της ευθύνης και μου αρέσει να το παλεύω ανεξάρτητα από επιτυχίες, γεμάτες τσέπες, αφεντιλίκια κλπ, θέλω να είμαι κυρίαρχος του εαυτού μου και να είμαι υπεύθυνος για το καλό και για το κακό μου, άρα δεν είμαι το ίδιο, είμαι διαφορετικός, χειρότερος σίγουρα, αλλά διαφορετικός, αν εσύ νιώθεις υπάλληλος ίσως ανήκεις αλλού.
-
Oι υπάλληλοι δλδ δεν είναι άνθρωποι ευθύνης δεν θέλουν να καλυτερεψουν την ζωή τους δεν είναι δημιουργικοι ; Ξαναμανα
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Oι υπάλληλοι δλδ δεν είναι άνθρωποι ευθύνης δεν θέλουν να καλυτερεψουν την ζωή τους δεν είναι δημιουργικοι ; ΞαναμαναSent from Corsair's brick
Καλα, καθε ποστ του Κουαντρα στον Αντιλογο ειναι . Δεν ειναι καινουριο φαινομενο!
-
Επειδή ακριβώς αυτές τις μέρες είμαι σε ένα ατέρμονο διάλογο για... δωρεάν και... εθελοντική εργασία τα ΣΚ για να βγει το έργο, το πράγμα είναι εξαιρετικά απλό: όποιος θέλει εργασία πάνω από τα συμφωνημένα, ή την πληρώνει, ή δεν του την προσφέρεις.
Γενικώς, η λογική, 'είναι δύσκολοι καιροί, μην ζητάτε, δουλέψτε να βγει η δουλειά' με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Όπως και φυσικά, θεωρώ πως ο υπάλληλος πρέπει να πληρώνεται για όσες ώρες δουλεύει. Όποιος δουλεύει δωρεάν, είναι μ@λάκας.-
Και έχω υπάρξει κι εγώ τέτοιος, αλλά το έκανα για να καλύψω ελλείψεις και υστερήσεις μου. Αν το κάνεις 'για να βγει το έργο', είσαι μ@λάκας^2.Στην δική σου δουλειά, κάνε ό,τι γουστάρεις.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Oι υπάλληλοι δλδ δεν είναι άνθρωποι ευθύνης δεν θέλουν να καλυτερεψουν την ζωή τους δεν είναι δημιουργικοι ; ΞαναμαναSent from Corsair's brick
Σε τι ποσοστό αναφέρεσαι ?
Στο 100% ?
Στο 10% ?Πόσες φορές δεν αγανάκτησες με τις ρουφιανιές και τις πισώπλατες μαχαιριές ?
Το θέμα είναι για πόσο καιρό το αντέχεις αυτό.
Μέχρι να βγείς στην σύνταξη ?
Μέχρι να αδιαφορήσεις για τη δουλειά και να μην δίνεις δεκαράκι τσακιστό ?Με τα ίδια όνειρα και όρεξη ξεκινάνε και με τα ίδια όνειρα και όρεξη τελειώνουν την επαγγελματική τους ζωή ? Και τι είναι αυτό που τους απονευρώνει στην πορεία αυτή ?
Εγώ αυτές τις ερωτήσεις και απαντήσεις έκανα στον εαυτό μου όταν αποφάσισα με ένα μωρό παιδί και με 10.000 δρχ στην τσέπη να ξεκινήσω δική μου δουλειά, όσοι γκρινιάξουν και τα βάλουν μαζί μου ας απαντήσουν στον εαυτό τους όλα τα παραπάνω και μετά ας μου τα χώσουν ?
Δεν γουστάρησα να κρυφτώ πίσω από τη δουλειά άλλων συναδέλφων, δεν ανέχτηκα τις ρουφιανιές, δεν μου άρεσε να εισπράττω την αδικία σε εμένα ή στους άλλους και βρήκα το κουράγιο και την έκανα.
Προφανώς και υπάρχουν επαγγέλματα που δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου ούτε να στήσεις δική σου εταιρία όσα λεφτά και να έχεις, μιλάω για κάτι που μπορεί να γίνει, ο πυρηνικός επιστήμονας στο Cern ή στο Δημόκριτο δεν μπορεί να κάνει δική του δουλειά αν και εκεί υπάρχουν περιθώρια, τέλος πάντων το θέμα είναι μεγάλο, δεν είχα και δεν έχω σκοπό να θίξω κανέναν γιατί δεν διακατέχωμαι από απωθημένα, θέλησα να δείξω ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τις θέσεις μας, ακόμα και ο προϊστάμενος σε μεγάλη εταιρία ή στο δημόσιο δεν είναι το ίδιο με τον απλό υπάλληλο, οι θέσεις ευθύνης απαιτούν διαφορετική συμπεριφορά.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επειδή ακριβώς αυτές τις μέρες είμαι σε ένα ατέρμονο διάλογο για... δωρεάν και... εθελοντική εργασία τα ΣΚ για να βγει το έργο, το πράγμα είναι εξαιρετικά απλό: όποιος θέλει εργασία πάνω από τα συμφωνημένα, ή την πληρώνει, ή δεν του την προσφέρεις.
Γενικώς, η λογική, 'είναι δύσκολοι καιροί, μην ζητάτε, δουλέψτε να βγει η δουλειά' με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Όπως και φυσικά, θεωρώ πως ο υπάλληλος πρέπει να πληρώνεται για όσες ώρες δουλεύει. Όποιος δουλεύει δωρεάν, είναι μ@λάκας.-
Και έχω υπάρξει κι εγώ τέτοιος, αλλά το έκανα για να καλύψω ελλείψεις και υστερήσεις μου. Αν το κάνεις 'για να βγει το έργο', είσαι μ@λάκας^2.Στην δική σου δουλειά, κάνε ό,τι γουστάρεις.
Οι εποχές που αναφέρομαι δεν έχουν σχέση με το σήμερα, οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα, στα χρόνια μου σε παρακάλαγαν να δουλέψεις υπερωρίες και σε χρυσοπλήρωναν, άρα δεν γίνεται σύγκριση ούτε στις αμοιβές, ούτε και στη νοοτροπία, ούτε και στις επαγγελματικές ευκαιρίες, το να συγκρίνω το 1980 με το σήμερα είναι άδικο, και παράλογο και δεν με τιμά γιατί εμείς είμαστε τυχεροί έχοντας εναλλακτικές που σήμερα δεν υπάρχουν ούτε στη σφαίρα της φαντασίας.
-
Oι υπάλληλοι δλδ δεν είναι άνθρωποι ευθύνης δεν θέλουν να καλυτερεψουν την ζωή τους δεν είναι δημιουργικοι ; Ξαναμανα
Sent from Corsair's brick
Καλα, καθε ποστ του Κουαντρα στον Αντιλογο ειναι . Δεν ειναι καινουριο φαινομενο!
-
Αυτο που δεν φαινεται να μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι κι εμεις εργαζομενοι ειμαστε ουσιαστικα με ιδια συμφεροντα με αυτα των υπαλληλων και μαλιστα σε χειροτερη μοιρα απο αυτους. Δεν ειμαστε το κεφαλαιο. Καθε δικαιωμα που καταργειται θα χτυπησει κι εμας. Οπως πχ οι εμποροι λιανικης με τις ανοιχτες Κυριακες.
Νόμιζα ότι κεφαλαιοκράτης είναι αυτός που κατέχει τα μέσα παραγωγής
Θεωρητικα ναι. Στην πραξη αν εχεις 5 μηχανες και δουλευεις κι εσυ στην παραγωγη, αυτοαπασχολουμενος εργατης εισαι μαζι με τους υπαλληλους σου. Καμια σχεση με το μεγαλο κεφαλαιο. Αλλωστε τετοιοι μικροσυνεταιρισμοι επιτρεπονταν και σε σοσιαλιστικα κρατη.
Το 330 συνεταιρικά το έχετε με τους υπαλλήλους;
Πιθανόν να έχουμε μπλέξει το τι θεωρείτε πλούτος ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Γιατί αν ψάχνουμε να βγάλουμε λεφτά μόνο από το πολύ μεγάλο κεφάλαιο, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα πάρουμε τα @@ μας, καθώς αυτό μας έχει χαιρετίσει εδώ και καιρό.
-
Κοστισε οσο ενα φτηνο καινουριο μικρομεσαιο 1400. Πρεπει να ειμαι μεγιστανας λοιπον... Παρακατω.
-
Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω, κοστίζει πολύ περισσότερο από ένα μικρομεσαίο σε καύσιμα και συγκλονιστικά περισσότερο σε φόρους. Ξαναρωτάω λοιπόν. Η απόλαυση του πολυτελούς (για την Ελλάδα) οχήματος γίνεται και αυτή συνεταιρικά με τους υπαλλήλους, ή ο κομουνισμός έχει και τα όρια του;
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)