-
Καλησπέρα. Έχω το Fiat Punto 1.2 16v 86ΗP μοντέλο του '99.
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η κατανάλωση κυμαίνεται περίπου 5-9 L/100km για οδήγηση εκτός-εντός πόλης αντίστοιχα, δηλαδή κατά μ.ό. 7L/100km. Για αμάξι 15ετίας σε καλή κατάσταση πόσο περίπου πρέπει να κυμαίνεται η κατανάλωση;Γιατί τελευταία έχω την εντύπωση πως η βενζίνη εξαντλείται πιο γρήγορα. Εκτός κι αν έχει πρόβλημα ο δείκτης της βενζίνης και δεν είναι πολύ ακριβής... Δηλαδή απ' όσο μπορώ να υπολογίσω, παίζει να χτυπάει και το 12αρι L (20 ευρώ) ανά 100Km σε οδήγηση εντός πόλης (σε επαρχία όμως με φυσιολογική κίνηση)! Σαν πολύ δεν είναι για φιατάκι 1.2;;
-
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η κατανάλωση κυμαίνεται περίπου 5-9 L/100km για οδήγηση εκτός-εντός πόλης αντίστοιχα, δηλαδή κατά μ.ό. 7L/100km. Για αμάξι 15ετίας σε καλή κατάσταση πόσο περίπου πρέπει να κυμαίνεται η κατανάλωση;Γιατί τελευταία έχω την εντύπωση πως η βενζίνη εξαντλείται πιο γρήγορα. Εκτός κι αν έχει πρόβλημα ο δείκτης της βενζίνης και δεν είναι πολύ ακριβής... Δηλαδή απ' όσο μπορώ να υπολογίσω, παίζει να χτυπάει και το 12αρι L (20 ευρώ) ανά 100Km σε οδήγηση εντός πόλης (σε επαρχία όμως με φυσιολογική κίνηση)! Σαν πολύ δεν είναι για φιατάκι 1.2;;
-
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Με τον δείκτη δεν μπορεις να βγάλεις άκρη.
Γέμισμα--χλμ --- γέμισμα.Μονο έτσι .
-
Η επίσημη κατανάλωση δεν αντιπροσωπεύει ρεαλιστικές συνθήκες και απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα, ιδίως την ελληνική. Επίσης ο τρόπος οδήγησης παίζει τεράστιο ρόλο. Και η μέτρηση κατανάλωσης γίνεται από γέμισμα σε γέμισμα... εκτός αν έχεις καλό υπολογιστή κατανάλωσης στο αυτοκίνητο.
Πόσο πρέπει να κυμαίνεται, εξαρτάται από φορτίο, διαδρομές μπλα μπλα μπλα και πάνω από όλα από το πόσο βαρύ πόδι έχεις!
Αν όμως το ξέρεις το αυτοκίνητο και σε ίδιες συνθήκες ανέβηκε η κατανάλωση τότε μπορείς να έχεις διαρροή ή να θέλεις σέρβις ή και ανταλλακτικά. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η επίσημη κατανάλωση δεν αντιπροσωπεύει ρεαλιστικές συνθήκες και απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα, ιδίως την ελληνική. Επίσης ο τρόπος οδήγησης παίζει τεράστιο ρόλο. Και η μέτρηση κατανάλωσης γίνεται από γέμισμα σε γέμισμα... εκτός αν έχεις καλό υπολογιστή κατανάλωσης στο αυτοκίνητο.
Πόσο πρέπει να κυμαίνεται, εξαρτάται από φορτίο, διαδρομές μπλα μπλα μπλα και πάνω από όλα από το πόσο βαρύ πόδι έχεις!
Αν όμως το ξέρεις το αυτοκίνητο και σε ίδιες συνθήκες ανέβηκε η κατανάλωση τότε μπορείς να έχεις διαρροή ή να θέλεις σέρβις ή και ανταλλακτικά.Βασικά... ποτέ δεν το φουλάρω.......
Κατά τα άλλα τα γνωρίζω αυτά που επισημαίνεις, όμως ναι έχω παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα ότι καίει περισσότερη βενζίνη. Δεν κάνω πάντα και την οικονομικότερη οδήγηση, αλλά σίγουρα είμαι ο ίδιος οδηγός που ήμουν και πριν μερικούς μήνες... Οπότε κάτι πρέπει να συμβαίνει. Σέρβις δε παίζει, έκανα πριν 6000km. Τώρα για τη διαρροή με ανησύχησες. Η αλήθεια είναι ότι έχω την εντύπωση ότι μυρίζει αρκετά η βενζίνη... -
Vasil το αμαξι οταν πηγε συνεργειο αναφερθηκαν τα παραπανω? Αμα μυριζεις βενζινη να ξαναπας αμεσα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Vasil το αμαξι οταν πηγε συνεργειο αναφερθηκαν τα παραπανω? Αμα μυριζεις βενζινη να ξαναπας αμεσα.Όχι γιατί έχω κανά μήνα που πρόσεξα ότι εξαντλείται πιο γρήγορα η βενζίνη. Τώρα για τη μυρωδιά μπορεί να είναι και ιδέα μου, αλλά είναι μια λογική εξήγηση η διαρροή... Θα το πάω για έλεγχο.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Vasil το αμαξι οταν πηγε συνεργειο αναφερθηκαν τα παραπανω? Αμα μυριζεις βενζινη να ξαναπας αμεσα.
Όχι γιατί έχω κανά μήνα που πρόσεξα ότι εξαντλείται πιο γρήγορα η βενζίνη. Τώρα για τη μυρωδιά μπορεί να είναι και ιδέα μου, αλλά είναι μια λογική εξήγηση η διαρροή... Θα το πάω για έλεγχο.
Βγάλε το πίσω κάθισμα και έλεγξε την τρόμπα,σπάζει το σωληνάκι και έχεις διαρροή.
Μην το αμελήσεις. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Όχι γιατί έχω κανά μήνα που πρόσεξα ότι εξαντλείται πιο γρήγορα η βενζίνη. Τώρα για τη μυρωδιά μπορεί να είναι και ιδέα μου, αλλά είναι μια λογική εξήγηση η διαρροή... Θα το πάω για έλεγχο.
Βγάλε το πίσω κάθισμα και έλεγξε την τρόμπα,σπάζει το σωληνάκι και έχεις διαρροή.
Μην το αμελήσεις.Ευχαριστώ πολύ θα το κοιτάξω!
-
Τελικά δεν είχα πρόβλημα σύμφωνα με τον μηχανικό και μάλλον ο δείκτης είχε πρόβλημα. Όμως σήμερα πέρασα από ΚΤΕΟ για κάρτα καυσαερίων και μου είπαν ότι έχει θέμα με τα καυσαέρια, δεν γίνεται σωστή καύση και άρα μου καίει και περισσότερη βενζίνη. Τι μπορεί να φταίει;
-
αισθητηρας λαμδα?
μπουζι?
πολλαπλασιαστης? -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
αισθητηρας λαμδα?
μπουζι?
πολλαπλασιαστης? -
αισθητηρας λαμδα
-
λιπαρο μειγμα
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
αισθητηρας λαμδαΌντως ο αισθητήρας λάμδα είναι το πρόβλημα. Παρήγγειλα νέο και θα μου τον περάσουν αύριο.
-
Επανέρχομαι στο θέμα, για να αναφέρω πως παρατήρησα μια βελτίωση στην κατανάλωση της βενζινης με το νέο αισθητήρα λάμδα αυτούς τους μήνες, αλλά πάλι ρε παιδιά δεν είναι όπως πριν! Αυτή την εντύπωση έχω. Ότι καίει περισσότερο από πριν. Τι μπορεί να είναι πέρα απο αισθητήρα λ και μπουζί; Μπουζί άλλαξα πριν 8.000 Km. Ο μηχανικός μου λέει πως μάλλον είναι ιδέα μου ή ότι ο δείκτης δεν είναι τόσο ακριβής... Δεν έχει διαρροή βενζίνης.
-
να βαλουν ενα βαθμο ψυχροτερα μπουζι θα δεις μια μικρη διαφορα
edit: λαθος ενα βαθμο θερμοτερα μπουζι ηθελα να γραψω αλλα απο την κουραση χθες αλλο ηθελα αλλο εγραψα
συμφωνα με τον κινητηρα και την χρονολογια του αυτοκινητου σου η ngk προτεινει το DCPR8E το οποιο συμφωνα με το νουμερο ειναι πααρα πολυ ψυχρο νουμερο ιδιαιτερα αν κινεισαι συνεχεια μεσα πολη θα σου προτεινα σε bosch FR8DC+ η FR9DC η FR8LDC4 με τον τελευταιο κωδικο πιο αποτελεσματικο σε διαφορα μοντελα που το εχω βαλει για να ριξουν την καταναλωση -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
να βαλουν ενα βαθμο ψυχροτερα μπουζι θα δεις μια μικρη διαφορα -
Μήπως πρέπει να αποδεχθείς και το γεγονός ότι το αυτοκινητάκι σου έχει και 15 χρόνια στην πλάτη του? Και εγω δεν μπορώ να τρέξω όπως οταν ήμουν 20...
Τώρα αν αρχίσεις να ψάχνεις για βελτιώσεις, φθαρμένα ανταλλακτικά κλπ, μπορεί να ξοδέψεις ένα σκασμό λεφτά και άκρη να μην βγάλεις. Αν είναι μια ελαφριά αύξηση της κατανάλωσης και δεν έχεις άλλα συμπτώματα που να δείχνουν βλάβη, εγώ δεν θα το μερεμέτιζα πολύ ακόμη. Περισσότερο θα το παρακολουθούσα, θα προσπαθούσα να βρω διαφορές στην συμπεριφορά και θα μετρούσα την κατανάλωση με νούμερα και όχι απλά με την αίσθηση (η εντύπωση που μου δίνεις είναι ότι δεν έχεις μετρήσει πραγματική κατανάλωση υπό ορισμένες συνθήκες).
Μήπως άλλαξες και βενζινάδικο? Όταν αναφέρεσαι σε καταναλωση, αναφέρεσαι σε λίτρα καυσίμου ή σε χρήματα?
Κατανάλωση Βενζίνης