Ένα τέτοιο πρέπει να είχα παρει αλλά πιο χαμηλό... Δεν βρήκα ιδιαίτερα αναπτυγμένες ρίζες όταν το ξερίζωνα (αφού είχε ξεραθεί). Μάλλον απλά το βγάλαν από κάπου και το μεταφύτευσαν (πάκτωσαν ?????) στη γλάστρα.
-
Ένα τέτοιο πρέπει να είχα παρει αλλά πιο χαμηλό... Δεν βρήκα ιδιαίτερα αναπτυγμένες ρίζες όταν το ξερίζωνα (αφού είχε ξεραθεί). Μάλλον απλά το βγάλαν από κάπου και το μεταφύτευσαν (πάκτωσαν ?????) στη γλάστρα.
- topic:timeago_later,6 months
-
και που λετε μερικα φυτα μου μαζι με τις τριανταφυλλιες αρχισαν να μεγαλωνουν και σημερα παρατηρησα οτι εχουν βγαλει σχεδον ολες κατι ασπρα στιγματα μου ειπαν οτι ειναι μυκητας αλλα το φαρμακο κοστιζει παρα πολυ.. εχει κανεις καμια λυση με πραγματα του σπιτιου για αυτο?
-
Υγρο πιατων σε μπουκαλακι με νερο κ ψεκασε τα
-
Και μια κουταλια οινοπνευμα μαζι. Αυτο κανει και για τις ψειρες που πανε στα μπουμπουκια.
- topic:timeago_later,about a month
-
- topic:timeago_later,15 days
-
2 ερωτησεις για βασιλικο:
- σε τι μεγεθος να τον προτιμησω;
- επειδη δεν εχω μπαλκονι, αρκει να τον εχω στο περβαζι οπου εχει ηλιο τη μιση μερα;
-
Ο βασιλικος θελει ηλιο? Εγω τον εχω σε υπαθριο (=μονιμως φωτεινο) σημειο οπου εχει παντα σκια. Και τον τσακιζω στο ποτισμα.
Οι τριανταφυλλιες τι θελουν απο ηλιο και νερο?
-
πως τα λενε κατι δεντρα που ανθηζουν αυτο τον καιρο και κανουν κατι μοβ ανθη;
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
πως τα λενε κατι δεντρα που ανθηζουν αυτο τον καιρο και κανουν κατι μοβ ανθη; -
-
-
-
-
ναι αυτα απο διφορη ειναι
-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο βασιλικος θελει ηλιο? Εγω τον εχω σε υπαθριο (=μονιμως φωτεινο) σημειο οπου εχει παντα σκια. Και τον τσακιζω στο ποτισμα.Οι τριανταφυλλιες τι θελουν απο ηλιο και νερο?
Κανεις?
-
τριανταφυλλιες σιγουρα θελουν ηλιο δεν εχουν προβλημα ελπιζω να μην τις πλυμμηριζεις με νερο
ο βασιλικος οταν δεις τα φυλλα να πεφτουν λιγο βαζεις νερο δεν χρειαζεται καθε τρεις και λιγο
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ο βασιλικος οταν δεις τα φυλλα να πεφτουν λιγο βαζεις νερο δεν χρειαζεται καθε τρεις και λιγο
btw, υπαρχει περιπτωση να πεσει απο περισσιο ποτισμα;
-
ε ναι ολα τα φυτα
-
Όχι όλα τα φυτά, αλλά πως θα επιτύχεις περίσσιο πότισμα σε ένα φυτό που θέλει πολύ νερό; Μόνο αν το ποτίζεις όλη μέρα .
Όπως και να έχει, καλό είναι, αν έχουμε τα φυτά σε γλάστρες, να στραγγίζεται καλά το χώμα. Να έχουμε ανοιχτές τις τρυπούλες της γλάστρας στο πάτο και αν υπάρχουν πέτρες/βότσαλα τότε ακόμα καλύτερα. Αν είναι σε κήπο/χωράφι, τότε πρέπει να ξέρουμε αν το έδαφος κρατάει νερό or not.
Παρεπιπτόντως, οι τριανταφυλλιές θέλουν πότισμα, ειδικά αν είναι φρεσκοφυτεμένες. Προσωπικά, αυτές που φύτεψα πριν 2 καλοκαίρια τις πότιζα 1 ή και 2 φορές την ημέρα και πάλι ήταν λίγο. Είχα βέβαια καλό χώμα, καλή κοπριά και μονο το 1ο καλοκαίρι που τις φύτεψα, έβαλα λίγο 20-20-20 για 'βοήθεια'. Μετά το έκοψα.