-
Παρατηρω τωρα τελευταια ,οτι εχει ζητηση απ'το αθλημα η χορηγια για χορηγο επικοινωνιας διαφορων δημοσιογραφων με τα μπλοκς τους η τα site τους , που πριν καποια χρονια η δεν ασχουντο με το ελληνικο μοτορσπορ θεωρωντας το , η ασχολουντο οταν γινοταν κατι κακο , η ακομα νομιζοντας οτι ειναι κατι σαν το ποδοσφαιρο επιχειρουσαν να το με τους γνωστους τιτλους και αλλες εφευρεσεις τους !
Θελω να κανουμε εδω εναν εποικοδομητικο διαλογο , για το τι πιστευετε οτι μπορει να συμβει στο καθεστως της αναπτυξης του αθληματος μας ,τωρα που μπαινουν οι δημοκρατικες βασεις στην διοικηση του με την νεα εκλογη του Δ.Σ. της Ομοσπονδιας .
Χρειαζεται πρωτα απ'ολα να χρηζοντε η ειναι επικινδυνη ισορροπια ?
Ειναι γνωστο οτι διαβαζουν χιλιαδες ,γραφουν μονον λιγες δεκαδες εδω .....
Αυτο δεν αλλαζει σε τιποτα , καλοπροαιρετες προτασεις , ιδεες , που θα μπορουσαν να βαλουν σε σκεψεις τους αρμοδιους , πιστευω οτι μονον καλο στο σπορ που αγαπαμε μπορει να κανουν .Αλλου , ηδη τρωγοντε ,με τα δικαιωματα περι χορηγιας που εχουν προσορινα δοθει ..... και εσεις θα γραψετε αν οσα διαβαζετε -παρατηρειτε βλεπετε οτι κανουν καλο ....η δημιουργωντας ανοητες ιντριγκες κανουν και τους τελευταιους σοβαρους θεατες - ανθρωπους του σπορ να κλεισουν την πορτα !
Σας καλω ολους να παρετε θεση ,πιστευω ειναι σοβαροτατο το θεμα για την συνεχεια του επιπεδου του αθληματος που θελουμε (οσοι με ξερετε ,γνωριζετε οτι κι αν ακομα σας ριξω κανα μπινελικι , συνεχιζω να εκτιμω τις πραγματικες αξιες σας ,κι αν αυτες μπορουν να βοηθησουν το αθλημα... )
-
Παρατηρω τωρα τελευταια ,οτι εχει ζητηση απ'το αθλημα η χορηγια για χορηγο επικοινωνιας διαφορων δημοσιογραφων με τα μπλοκς τους η τα site τους , που πριν καποια χρονια η δεν ασχουντο με το ελληνικο μοτορσπορ θεωρωντας το , η ασχολουντο οταν γινοταν κατι κακο , η ακομα νομιζοντας οτι ειναι κατι σαν το ποδοσφαιρο επιχειρουσαν να το με τους γνωστους τιτλους και αλλες εφευρεσεις τους !
Θελω να κανουμε εδω εναν εποικοδομητικο διαλογο , για το τι πιστευετε οτι μπορει να συμβει στο καθεστως της αναπτυξης του αθληματος μας ,τωρα που μπαινουν οι δημοκρατικες βασεις στην διοικηση του με την νεα εκλογη του Δ.Σ. της Ομοσπονδιας .
Αυτο δεν αλλαζει σε τιποτα , καλοπροαιρετες προτασεις , ιδεες , που θα μπορουσαν να βαλουν σε σκεψεις τους αρμοδιους , πιστευω οτι μονον καλο στο σπορ που αγαπαμε μπορει να κανουν .Αλλου , ηδη τρωγοντε ,με τα δικαιωματα περι χορηγιας που εχουν προσορινα δοθει ..... και εσεις θα γραψετε αν οσα διαβαζετε -παρατηρειτε βλεπετε οτι κανουν καλο ....η δημιουργωντας ανοητες ιντριγκες κανουν και τους τελευταιους σοβαρους θεατες - ανθρωπους του σπορ να κλεισουν την πορτα !
Σας καλω ολους να παρετε θεση ,πιστευω ειναι σοβαροτατο το θεμα για την συνεχεια του επιπεδου του αθληματος που θελουμε (οσοι με ξερετε ,γνωριζετε οτι κι αν ακομα σας ριξω κανα μπινελικι , συνεχιζω να εκτιμω τις πραγματικες αξιες σας ,κι αν αυτες μπορουν να βοηθησουν το αθλημα... )
-
-
Σαν νεος θα ηθελα να παρω θεση σε αυτο το thread και να καταθεσω την αποψη μου.
Αν δεν κανω λαθος, χορηγος επικοινωνιας ειναι αυτος που πληρωνει για να διαφημισει το αθλημα-event.
Εγω σαν Παυλος λοιπον θα προτινα το εξης. Η ομοσπονδια να δουλεψει πανω στο θεμα ραλλυ ως 'τηλεοπτικο προιον'. Δηλαδη, οι γνωστες του αθληματος να καθισουν και μαζι με ηχοληπτες-μοντερ-σκηνοθετες-συνεργεια κινηματογραφου κλπ να φτιαξουν ενα 'τηλεοπτικο προιον', το οποιο θα εχει αρχη-μεση και τελος! Αφου γινει αυτο και εχεις ενα μπουσουλα πας και το 'πουλας' σε ενα καναλι ωστε να σου πληρωσει τη τεχνολογια, να φερει καλυτερες καμερες κλπ και να μπει χορηγος επικοινωνιας (οπως πχ κανουν κ τα καγκουρια με τα ντριφτ).
Για να γινει ομως ενα τετοιο 'τηλεοπτικο προιον' πρεπει να εχει σκοπο το αθλημα και δομημενο προγραμμα αγωνων. Αρα παμε σε fix πρωταθλημα με 5? 10? 20? αγωνες σε μια σεζον. Αρα η Ομοσπονδια πρεπει να ερθει σε συνεννοηση με ολες τις λεσχες και τους κατα τοπους δημους-περιφερειες. Επισης για να εχεις πρωταθλημα με fix calendar πρεπει να εχεις κ fix οδηγους-ομαδες ωστε να υπαρχει κ βαθμολογια. Ακουγοντας απο φιλους μου αγωνιζομενους το βασικο προβλημα ειναι η συνεχης μετακινηση-μεταφορα ως προς το οικονομικο κομματι. Εγω σαν Παυλος παλι θα επιανα μια οδικη και θα υπεγραφα συμβολαιο μετακινησης των αυτοκινητων ωστε να διευκολυνεται η ζωη των αγωνιζομενων. Επισης, καποια λεφτα θα δινονται στην αρχη της σεζον απ τους αγωνιζομενους ως κομιστρο συμμετοχης.
Σε καθε αγωνα θα μπορει ο καθε ξενοδοχος να διαθετει τα δωμματια του πολυ φτηνα ή δωρεαν με ανταλλαγμα διαφημιση με μεγαλα banners ωστε και παλι ο αγωνιζομενος να μην εχει τη σκεψη του στο οικονομικο.
Απο κει κ περα σιγουρα μπορουνε να διορθωθουνε πολλα ως προς την επικοινωνια στον εξω κοσμο για να γινεται 'διασημος' ο αγωνας!
-
Παυλος307 μηπως αυτο που γραφεις αναφερεται σε εναν προμοτερ για το σπορ η ενα μερος του ?
Δεν εχω γνωσεις ειδικες στο θεμα που εθεσα και ρωταω την αποψη σας , απλα γιατι διαβαζω ο ενας σε καποιον αγωνα στο ραδιο , γενικα του σπορ ενας αλλος σε ενα site εξουσιοδοτημενος απο καποιον της ομοσπονδιας , στις αναβασεις ενας αλλος σε ενα μπλοκ ... κι αυτο προσπαθω να δω πως σας φαινεται , και τι επιπτωσεις η ωφελη πιστευετε οτι μπορει να εχει στο σπορ μας !
Και ας μην το γενικευουμε , απο οτι εχετε δει μεχρι τωρα , τα μηνηματα που εχετε παρει (αν εχετε παρει )απο καποιους απ'αυτους .... γινεται κατι η ειναι στην σφαιρα της φαντασιας καποιων ................
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Παρατηρω τωρα τελευταια ,οτι εχει ζητηση απ'το αθλημα η χορηγια για χορηγο επικοινωνιας διαφορων δημοσιογραφων με τα μπλοκς τους η τα site τους , που πριν καποια χρονια η δεν ασχουντο με το ελληνικο μοτορσπορ θεωρωντας το , η ασχολουντο οταν γινοταν κατι κακο , η ακομα νομιζοντας οτι ειναι κατι σαν το ποδοσφαιρο επιχειρουσαν να το με τους γνωστους τιτλους και αλλες εφευρεσεις τους !Προφανώς για να το λέτε εσείς, θα βλέπετε κάτι περισσότερο. Το μοναδικό που έχει υποπέσει στην αντίληψη μου είναι μια ας πούμε αναταραχή για το ποιος είναι ο χορηγός επικοινωνίας (zougla αν δεν κάνω λάθος) και αν άξιζε να είναι αυτός ή κάποιος άλλος. Πού τα έχω δει όλα αυτά ? Σκόρπια εδώ κι εκεί στο facebook. Δεν έχω φίλους όλους όσους τρέχουν ή διοικούν και δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση να ψάχνουμε δεξιά κι αριστερά για να μάθουμε τι γίνεται …
Εδώ θα είμαστε να δούμε τις δημοκρατικές βάσεις και τα οφέλη από την ομοσπονδία. Λυσσάγανε όλοι για αυτή την εξέλιξη, προσδοκώντας μια βελτίωση των αγώνων. Ξαναλέω, εδώ θα είμαστε να δούμε τι θα πάει μπροστά, στην ουσία.
Αυτο δεν αλλαζει σε τιποτα , καλοπροαιρετες προτασεις , ιδεες , που θα μπορουσαν να βαλουν σε σκεψεις τους αρμοδιους , πιστευω οτι μονον καλο στο σπορ που αγαπαμε μπορει να κανουν .Παλιότερα ίσως να περνούσαν καμμιά βόλτα από το φορουμ αρκετοί. Τώρα πλέον, έχουν μείνει παρά ελάχιστοι. Κύριε Χρίστο, θεωρείτε ότι υπολόγιζαν κάποτε ή υπολογίζουν τώρα, τα γραφόμενα εδώ ?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Το διαβάζουν είναι σχετικό,10 φορές να ανοίξεις το θέμα για να δεις την νέα απάντηση θα προστεθούν 10 προβολές.
-
bill συχνα σημειωνω αριθμους και ωρα που γραφω κατι μ κοιταω την αλλη ημερα ....και , !
Χρηστο μου , θα εκπλαγεις για πολλα αν μαθεις ακομα και τι φωτοτυπουν καποιοι και τα πηγαινουν για περαιτερω συζητηση !
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Παυλος307 μηπως αυτο που γραφεις αναφερεται σε εναν προμοτερ για το σπορ η ενα μερος του ?Δεν εχω γνωσεις ειδικες στο θεμα που εθεσα και ρωταω την αποψη σας , απλα γιατι διαβαζω ο ενας σε καποιον αγωνα στο ραδιο , γενικα του σπορ ενας αλλος σε ενα site εξουσιοδοτημενος απο καποιον της ομοσπονδιας , στις αναβασεις ενας αλλος σε ενα μπλοκ ... κι αυτο προσπαθω να δω πως σας φαινεται , και τι επιπτωσεις η ωφελη πιστευετε οτι μπορει να εχει στο σπορ μας !
Και ας μην το γενικευουμε , απο οτι εχετε δει μεχρι τωρα , τα μηνηματα που εχετε παρει (αν εχετε παρει )απο καποιους απ'αυτους .... γινεται κατι η ειναι στην σφαιρα της φαντασιας καποιων ................
Ουτε και εγω ειμαι ειδικος. Καθε αλλο παρα ειδικος ειμαι. Νομιζω πως οποιαδηποτε προβολη του αθληματος ειναι καλη. Συμφωνω να προβαλετε, διαφωνω ως προς τον τροπο που γινεται μεχρι τωρα.
-
Διαβάζουν πολύ περισσότεροι απ' όσοι φαντάζεστε. Και είναι απορίας άξιο γιατί μόνο διαβάζουν χωρίς να γράφουν ποτέ. Τσάμπα είναι.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Διαβάζουν πολύ περισσότεροι απ' όσοι φαντάζεστε. Και είναι απορίας άξιο γιατί μόνο διαβάζουν χωρίς να γράφουν ποτέ. Τσάμπα είναι.Και το θέμα του seismic με το αντισεισμικό του έχει 26000 προβολές ,τι να λέει;
-
Προβολή??? Ποια προβολη.......
Το οτι αυριο ξεκιναει ΔΙΕΘΝΗΣ αγωνας στη Φλωρινα το εχει παρει κανεις χαμπαρι???
εχει μπει ΕΣΤΩ ΕΝΑ δελτιο τυπου ΕΣΤΩ στο site της ΟΜΑΕ???Προβολη......
εχει κι αλλο με τον Τοτο...... -
Το κλείσιμο αρχικά του rally.gr και εν συνεχεία του xwmatinos.gr, για μένα αποτελούν μεγάλο πλήγμα στην ενημέρωση, ενώ το site της OMAE και το Facebook, με τον τρόπο που λειτουργούν, αδυνατούν να καλύψουν αυτο το κενό... Τα υπόλοιπα motorsport sites, είναι ανύπαρκτα ενω η δουλεια σίγουρα δεν γίνεται με blogs.... Σοβαρότερη προσπάθεια όλων, το RRmagazine, αλλά μία φορά το μήνα ή το δίμηνο είναι εξαιρετικά λίγο στην εποχή της ταχυπτητας του φωτός...
-
Σπυρο το fb δεν - πρεπει να - ειναι διαυλος οποιασδηποτε ενημερωσης. Επικουρικά ναι.
κατ' εμε ολα αυτα - πρεπει να - ξεκινανε 'κεντρικά' πχ απο το site της ΟΜΑΕ με ενα Δ/Τ ( που στελνουν οι οργανωτες αλλα που καταληγει δε ξερω...) και link στο site του εκαστοτε αγωνα για επιπλεον ενημερωση.
και βεβαιως ΟΛΩΝ των αγωνων κι οχι φιλτραρισμενων απο διαφορα φιλτρα....
το θεμα βεβαια ειναι 'αυτος' που θα το αναλαβει να θελει να ασχοληθει.... αλλιως ας πουμε 'δεν εχουμε' να ξερουμε τι κανουμε...( κατι που εν πολλοις ισχυει για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ειτε κανονισμοι που δεν υπαρχουν ειτε προκυρηξεις που ακομα και σημερα δεν υπαρχουν και ουτο καθεξης....)
-
Tελικα απο εδω το πατε απο εκει το πατε , ειναι σαν να μην ξερετε τι γινεται σχετικα με καποιους που διαλαλουν οτι ειναι εξουσιοδοτημενοι ηδη .....και γραφουν ουσιαστικα ανεξελεκτα οτι κατεβαζει η γκλαβα τους , που ισως κανουν χειροτερο κακο απ'οτι καλο στο αθλημα .
Φοβαστε να γραψετε ? μην τυχον και δεν γραψουν τα ..... στην επομενη εμφανιση σας ,και χασετε την χορηγια που σας εφερε η τεραστια δημοτικοτητα τους .
Το θεμα μας δεν ειναι το site της ομαε πως πρεπει να ειναι (γιατι ειχε αρχισει να μπαινει μια ταξη απο επαγγελματια του ειδους , αλλα ο προσωρινος Ναπολεων τον αναγκασε σε παραιτηση) αυτο θα το δουμε μετα τις αρχαιρεσιες , τωρα ασχολειται ενας ερασιτεχνης διαπλεκομενος μ'αυτο .Αυτα που βλεπω εγω , τελικα με διαφορους .....< χορηγους επικοινωνιας > ειναι αορατα για τους υπολοιπους αγωνιζομενους , σχετικους με το αθλημα , διοργανωτες αγωνων κ.α. ?
Εχω την εντυπωση οτι σ'αυτην την χωρα , ολα τα περναμε στα ψηλα στον εγκεφαλο μας , μεχρι να γινει κατι χοντρα ασχημο , η να φτασουμε στον πατο , και να αρχισουμε να ασχολουμαστε και να αφοριζουμε !
Αντε γεια .
-
Κύριε Χρίστο, τι να γράψουμε;
Το επίπεδο της προβολής, η ποιότητά της κλπ είναι ανάλογη του επιπέδου των αγώνων μας (σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό).
Ο 'χορηγός επικοινωνίας' δεν εκπροσωπεί τίποτε άλλο από τον κιτρινισμό του τύπου που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και χρόνια. Σίγουρα πιο πολλούς διώχνει, παρά προσελκύει... Τώρα ποιος, γιατί κλπ, δεν γνωρίζω, φαντάζομαι, αλλά δεν θέλω και να το ψάξω παραπάνω γιατί δεν ενδιαφέρει κανένα....
Τοθέμα είναι ότι ένα από τα θεαματικότερα και λαοφιλέστερα σπορ παγκοσμίως, στην Ελλάδα βρίσκεται εντελώς στην αφάνεια κυρίως λόγω έλλειψης προβολής η οποία φέρνει ΟΛΑ τα υπόλοιπα (χορηγίες, χρήμα, θέαμα κλπ ...)
Οι επαγγελματικά ερασιτεχνικές προσπάθειες (βλ. χωμάτινο) βάλτωσαν (και λογικά) απουσία πόρων (που θα έπρεπε να είναι πλούσιοι).
Οι ερασιτεχνικές επαγγελματικά προσπάθειες (βλ. rally.gr) χάθηκαν μεταξύ lifestyle και μετάφρασης.....
-
Ξέρουμε τι είναι ο χορηγός επικοινωνίας;
http://www.noiz.gr/index.php?topic=173808.0 -
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Κύριε Χρίστο, τι να γράψουμε;Το επίπεδο της προβολής, η ποιότητά της κλπ είναι ανάλογη του επιπέδου των αγώνων μας (σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό).
Ο 'χορηγός επικοινωνίας' δεν εκπροσωπεί τίποτε άλλο από τον κιτρινισμό του τύπου που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και χρόνια. Σίγουρα πιο πολλούς διώχνει, παρά προσελκύει... Τώρα ποιος, γιατί κλπ, δεν γνωρίζω, φαντάζομαι, αλλά δεν θέλω και να το ψάξω παραπάνω γιατί δεν ενδιαφέρει κανένα.........
To να λες οτι δεν ενδιαφερει κανεναν Σπυρο , και να το πιστευεις (το σπουδαιοτερο) ειναι τραγικο , τουλαχιστον αν περιμενουμε οτι καποια στιγμη πρεπει να φτασει το σπορ μας εκει που θα επρεπε !
Το οτι χαθηκε η ευκαιρια η γενια σας , να απολαμβανει αυτα που επρεπε απ'το δημοφιλεστατο αυτο αθλημα , ειναι γεγονος αναμφισβητητο , αλλα ολη αυτη η αρνητικη σταση που εδω , αποκλειει-αποθαρυνει και καθε προσπαθεια για να ασχοληθουν εστω καποιοι για το μελλον , τις επομενες γενιες , τα παιδια σου , τα εγγονια μου .
Δεν αμφιβαλω οτι μπροστα στα σοβαρα προβληματα της επιβιωσης που μας εχουν βαλει τα αλλα βουρλα τα πολιτικα , μπορει να θεωρειται πολυτελεια απο καποιους το να προσπαθουμε να εντοπισουμε και να προλαβουμε τυχωντα προβληματα του μελλοντος , που θα προελθουν απο σημερινους υποτιθεμενους υποστηριχτες - εκολαπτομμενους σωτηρες δημοσιογραφους η αλλης ιδιοτητας ιδιοτελων κινητρων ανθρωπους .
Το λιγο διαστημα που αρχισαν αυτου του ειδους **οι **, σε ενα site που εχω προσεξει εγω , ειναι δημοσιευσεις φωτογραφιων απο μερικους αγωνες (πολυ μ'αρεσε γιατι περιελαμβανε ολους τους αγωνιζομενους) ανακοινωσεις απο γεγονοτα αγωνων , επιλεγμενα , δημοσιευσεις με ιντριγκες προσωπικες με ανθρωπους του σπορ , και σε ενα ιντερνετικο blog , καθαρα προβολη καποιων φιλων του ....δημοσιογραφου με γενικη απαξιωση για τα υπολοιπα .
Δεν ξερω αν ειναι μικρο το κακο η μεγαλο το καλο βαδιζοντας ετσι , γιαυτο ρωταω εσας , αν και πως τα βλεπετε αυτα !
-
ΒILL 33 ...317 κλικ απο χθες το μεσημερι για ενα απαξιομενο , παραμελημενο , καταδικασμενο απο μια αρχη που ηταν για τα μπαζα μεχρι τωρα , αθλημα , δεν ειναι τιποτα ! δεν εχει φωτο με μπουτια και ...αρες !
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Κύριε Χρίστο, τι να γράψουμε;
Το επίπεδο της προβολής, η ποιότητά της κλπ είναι ανάλογη του επιπέδου των αγώνων μας (σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό).
Ο 'χορηγός επικοινωνίας' δεν εκπροσωπεί τίποτε άλλο από τον κιτρινισμό του τύπου που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και χρόνια. Σίγουρα πιο πολλούς διώχνει, παρά προσελκύει... Τώρα ποιος, γιατί κλπ, δεν γνωρίζω, φαντάζομαι, αλλά δεν θέλω και να το ψάξω παραπάνω γιατί δεν ενδιαφέρει κανένα.........
To να λες οτι δεν ενδιαφερει κανεναν Σπυρο , και να το πιστευεις (το σπουδαιοτερο) ειναι τραγικο , τουλαχιστον αν περιμενουμε οτι καποια στιγμη πρεπει να φτασει το σπορ μας εκει που θα επρεπε !
Το οτι χαθηκε η ευκαιρια η γενια σας , να απολαμβανει αυτα που επρεπε απ'το δημοφιλεστατο αυτο αθλημα , ειναι γεγονος αναμφισβητητο , αλλα ολη αυτη η αρνητικη σταση που εδω , αποκλειει-αποθαρυνει και καθε προσπαθεια για να ασχοληθουν εστω καποιοι για το μελλον , τις επομενες γενιες , τα παιδια σου , τα εγγονια μου .
Δεν αμφιβαλω οτι μπροστα στα σοβαρα προβληματα της επιβιωσης που μας εχουν βαλει τα αλλα βουρλα τα πολιτικα , μπορει να θεωρειται πολυτελεια απο καποιους το να προσπαθουμε να εντοπισουμε και να προλαβουμε τυχωντα προβληματα του μελλοντος , που θα προελθουν απο σημερινους υποτιθεμενους υποστηριχτες - εκολαπτομμενους σωτηρες δημοσιογραφους η αλλης ιδιοτητας ιδιοτελων κινητρων ανθρωπους .
Το λιγο διαστημα που αρχισαν αυτου του ειδους **οι **, σε ενα site που εχω προσεξει εγω , ειναι δημοσιευσεις φωτογραφιων απο μερικους αγωνες (πολυ μ'αρεσε γιατι περιελαμβανε ολους τους αγωνιζομενους) ανακοινωσεις απο γεγονοτα αγωνων , επιλεγμενα , δημοσιευσεις με ιντριγκες προσωπικες με ανθρωπους του σπορ , και σε ενα ιντερνετικο blog , καθαρα προβολη καποιων φιλων του ....δημοσιογραφου με γενικη απαξιωση για τα υπολοιπα .
Δεν ξερω αν ειναι μικρο το κακο η μεγαλο το καλο βαδιζοντας ετσι , γιαυτο ρωταω εσας , αν και πως τα βλεπετε αυτα !
Όλο με παρεξηγείς τώρα τελευταία!!! Λέω ότι δεν ενδιαφέρει ποιος έφταιξε για την κατάντια περισσότερο από το πόσο με ενδιαφέρει τι θα γίνει από εδώ και πέρα... Για το αύριο μιλάω, το χθές δεν αλλάζει δυστυχώς....
XΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ