-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πάντως stam, μην εκπλαγείς αν μια μέρα μάθεις ότι προς τρίτους, έλληνες και οι ισραηλινοί φαινόμαστε περισσότερο ίδιοι απ' όσο θα σου άρεσε. Just saying.Σιωνιστική προπαγάνδα, προσπαθούν να οικιοποιηθούν τον ανώτερο πολιτισμό μας.
Δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε με τους νομιμους μεταναστες, οσο δεν μας ενοχλουν,
'Εμείς υπερασπιζόμαστε τους Έλληνες. Και υπάρχουν μόνο λαθραίοι καταρχήν. Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο ψέμα.'
--Ηλίας ΠαναγιώταροςΤι έγινε, δεν πήρες ακόμα το memo ή είσαι από άλλη συνιστώσα εσύ;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πάντως stam, μην εκπλαγείς αν μια μέρα μάθεις ότι προς τρίτους, έλληνες και οι ισραηλινοί φαινόμαστε περισσότερο ίδιοι απ' όσο θα σου άρεσε. Just saying.
Σιωνιστική προπαγάνδα, προσπαθούν να οικιοποιηθούν τον ανώτερο πολιτισμό μας.
Δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε με τους νομιμους μεταναστες, οσο δεν μας ενοχλουν,
'Εμείς υπερασπιζόμαστε τους Έλληνες. Και υπάρχουν μόνο λαθραίοι καταρχήν. Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο ψέμα.'
--Ηλίας ΠαναγιώταροςΤι έγινε, δεν πήρες ακόμα το memo ή είσαι από άλλη συνιστώσα εσύ;
Εχει παει για ιδιαίτερα τώρα,αυριο θα είναι ενημερωμένος !
-
Πέρα από τα τρολαρίσματα , τις πλάκες και τις σοφές απαντήσεις , ας διευκρινίσουμε κάποια θεματάκια .
Οι πρώτοι και ίσως οι μοναδικοί νόμιμοι μετανάστες στην χώρα εμφανίστηκαν την δεκαετία του 80 και ήταν κυρίως γυναίκες από τις Φιλιππίνες . Αυτές ερχόντουσαν εδώ μετά από πρόσκληση συγκεκριμένου εργοδότη και είχαν υποχρέωση να δουλέψουν σε αυτόν και βέβαια ασφαλισμένες .
Οι γυναίκες αυτές δούλευαν σε σπίτια , είτε σαν προσωπικό νοικοκυριού , είτε και κυρίως γιά την εξυπηρέτηση γερόντων και αναπήρων .
Βέβαια επειδή ο Ελληνάρας έχει μέσα του την κόντρα με τον συνέλληνα και την επίδειξη , είτε αυτό αφορά σπίτι , είτε αμάξι , είτε ηλεκτρονική συσκευή , είτε γκόμενα-γκόμενο , η διατήρηση υπηρετικού προσωπικού στο σπίτι έδινε πρεστίζ στον ελληναρά , ενώ ταυτόχρονα δημιουργήθηκε και ο όρος Φιλιππινέζα που παρέπεμπε σε υπηρέτη και χρησιμοποιήθηκε παντού ακόμα και στην πολιτική . Πχ το τάδε κόμμα είναι Φιλιππινέζα του συστήματος .
Από εκεί και μετά στην αρχή του 90 ,άρχισαν να μας έρχονται οι πρώην ανατολικοί .
Οι Αλβανοί από τα σύνορα που έτσι και αλλιώς εμείς τα είχαμε αφύλακτα , αλλά τα φύλαγε ο Χότζα και ο Αλία και οι υπόλοιποι μέσω τουριστικών βιζών .
Το πρόβλημα το μεγάλο άρχισε να υπάρχει όταν η χώρα γέμισε Ασιάτες και Αφρικανούς , που ήταν άλλης κουλτούρας άνθρωποι και που οι περισσότεροι δεν είχαν διάθεση να ενσωματωθούν πέραν ορισμένων Χριστιανών όπως Αιθίοπες , Σύροι και άλλων .
Η απουσία του κράτους από το μεταναστευτικό πρόβλημα σε συνδυασμό με την ύπαρξη χρήσιμων ηλιθίων , αλλά και ισχυρών κυκλωμάτων με πολύ μεγάλους τζίρους μεταφορικών που έχουν άκρες στην εξουσία , στα κόμματα και στους θεσμούς , οδήγησαν στην έκρηξη του προβλήματος κατά την διάρκεια της κρίσης κυρίως με την κατάρρευση της οικοδομής και των δημοσίων έργων , αλλά και την γενικότερη φτώχεια που μείωσε την εργοδοτική ικανότητα πολλών .
Στην οικοδομή βέβαια χρησιμοποιούνταν κυρίως σε ποσσοστό άνω του 80-90 % Ευρωπαίοι μετανάστες . Αλβανοί , Βούλγαροι , Ρουμάνοι , Πολωνοί και λίγοι Ρώσοι .
Ασιάτες και αφρικανοί δεν χρησιμοποιούνταν γιατί οι υπεργολάβοι τους θεωρούσαν ανίκανους να ειδικευτούν , πέραν ίσως των μεταναστών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής .Αυτοί δούλευαν σε άλλες δουλειές .
Το θέμα είναι ότι το μεταναστευτικό είναι τεράστιο πρόβλημα και πλέον δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο σε ευρωπαικό επίπεδο ,αλλά και σε τοπικό .
Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν ,αλλά δεν βλέπω και κανένα να θέλει να δεί σοβαρά το θέμα .
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ο αντισημιτισμός είναι ένα κίνημα που εμφανίστηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. και σήμερα είναι απλωμένος σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. [...]
Πάντως stam, μην εκπλαγείς αν μια μέρα μάθεις ότι προς τρίτους, έλληνες και οι ισραηλινοί φαινόμαστε περισσότερο ίδιοι απ' όσο θα σου άρεσε. Just saying.
[και δεν εννοώ εμφανισιακά προφανώς]Δεν αμφιβάλλω καθόλου. Το έχω δει από πρώτο χέρι αυτό που περιγράφεις. Όλοι οι άνθρωποι φοβόμαστε και απεχθανόμαστε το διαφορετικό και η εύκολη λύση είναι το τσουβάλιασμα: Έλληνες και Τούρκοι το ίδιο, Ινδοί και Πακιστανοί καμία διαφορά. Ακόμα και τα ίδια τα 'θύματα' του ρατσισμού είναι συχνότατα τα ίδια μεγαλύτεροι ρατσιστές από τους θύτες τους, απλά είναι πιο αδύναμοι και δεν μπορούν να το δείξουν.
Το θέμα μας είναι ότι κάποιες φορές αυτοί οι φόβοι και η απέχθεια, είναι βάσιμοι - like it or not.
Αλήθεια, σε τι μοιάζουμε οι Έλληνες με τους Ισραηλινούς, κατά την άποψη τρίτων; Δεν λέω ότι δεν είναι έτσι, απλά είμαι περίεργος.
-
Οι Γερμανοί μπερδεύουν ακουστικά τα Ελληνικά με τα Ισπανικά , με τους Ισραηλινούς μοιάζουμε στα χρώματα προφανώς , αλλά αυτό είναι σχετικό και ανάλογα με τα στερεότυπα .
-
O mjacob έγραψε 'όχι εμφανισιακά'. Αυτό που έγραψες εσύ είναι το προφανές. Θέλω να μάθω το άδηλον...
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Έτσι ακριβώς είναι όλη η χρυσή αυγή.
Τάχα αντισυστημική και παίρνει πίπες από τραπεζίτες για το χαρτζιλίκι...
...Χμμμμ!.. υπενίσσεσαι κάτι 'κακό' για τους αξιότιμους/αξιόλογους τραπεζίτες μας?..
-
-
*Ο χρήστης **zorz
[i** έγραψε:*
'Εμείς υπερασπιζόμαστε τους Έλληνες. Και υπάρχουν μόνο λαθραίοι καταρχήν. Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο ψέμα.'[/i:1bkvuzva]
Σου ξεκαθαριζει οτι δεν υπαρχει θεμα με τους νομιμους. Διαβασε το προσεκτικα.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Σου ξεκαθαριζει οτι δεν υπαρχει θεμα με τους νομιμους. Διαβασε το προσεκτικα.
Πιες ένα καφέ πρώτα ,ξαναδιάβασε το και μετά απάντα .Εκτός αν δεν καταλαβαίνεις καλά Ελληνικά, πάσο τότε.
-
Μισό να βοηθήσουμε:
Ο χρήστης Ηλίας Παναγιώταρος έγραψε:
--Ηλίας Παναγιώταρος
http://www.protothema.gr/politics/artic ... toy-komma/Ποιο κομμάτι από τα μεγάλα γραμματάκια δεν καταλαβαίνεις; Ή μήπως διαφωνείς με τον Παναγιώταρο;
-
Σε ποιους μετανάστες αναφέρεται ο Παναγιώταρος;
Σε αυτούς που μπήκαν παράνομα στη χώρα;Αν αναφέρεται σε αυτούς από το 1992 (Μητσοτακέϊκο/Σαμαρέϊκο) που γέμισε η χώρα με χιλιάδες (αγνώστους) ανθρώπους που πέρναγαν τα σύνορα, τότε όλοι αυτοί εγώ θεωρώ ότι είναι παράνομοι. Η πιθανή μετέπειτα νομιμοποίηση όλων αυτών που μαζεύτηκαν στη χώρα δεν σβήνει την παρανομία δηλ. ότι από αρχής/εξαρχής ήταν παράνομοι με το τρόπο που εισέβαλαν σε μία χώρα.
Φυσικά τώρα ποια τα χρόνια πέρασαν, η χώρα έγινε όπως έγινε (ένα μπουρδέλο και μισό), θα γίνει ακόμη χειρότερη και ας πρόσεχαν όλοι και καλά να πάθουν όλοι και όλοι θα λουστούν τις συνέπειες. Μια χαρά λοιπόν.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σε ποιους μετανάστες αναφέρεται ο Παναγιώταρος;
Σε αυτούς που μπήκαν παράνομα στη χώρα;Αν αναφέρεται σε αυτούς από το 1992 (Μητσοτακέϊκο/Σαμαρέϊκο) που γέμισε η χώρα με χιλιάδες (αγνώστους) ανθρώπους που πέρναγαν τα σύνορα, τότε όλοι αυτοί εγώ θεωρώ ότι είναι παράνομοι. Η πιθανή μετέπειτα νομιμοποίηση όλων αυτών που μαζεύτηκαν στη χώρα δεν δικαιολογεί ότι από αρχής/εξαρχής ήταν παράνομοι.
Φυσικά τώρα ποια τα χρόνια πέρασαν, η χώρα έγινε όπως έγινε (ένα μπουρδέλο και μισό), θα γίνει ακόμη χειρότερη και ας πρόσεχαν όλοι και καλά να πάθουν όλοι και όλοι θα λουστούν τις συνέπειες. Μια χαρά λοιπόν.
Και υπάρχουν μόνο λαθραίοι καταρχήν. Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα.
Εσύ τι καταλαβαίνεις απο αυτό που είπε;
-
Τι καταλαβαίνω; Αυτό που λέει.
Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών μπήκαν παράνομα στη χώρα. Και με βάση αυτό αρχής/εξαρχής υπήρξε **παρανομία **οπότε η οποιαδήποτε δήθεν νομιμότητα που προέκυψε λόγω διαφόρων συμφερόντων ή αδυναμίας να διαχειριστεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα μία χώρα, δεν αποτελεί και λόγο να υιοθετήσουν όλοι οι πολίτες αυτές τις επιλογές.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τι καταλαβαίνω; Αυτό που λέει.Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών μπήκαν παράνομα στη χώρα. Και με βάση αυτό αρχής/εξαρχής υπήρξε **παρανομία **οπότε η οποιαδήποτε δήθεν νομιμότητα που προέκυψε λόγω διαφόρων συμφερόντων ή αδυναμίας να διαχειριστεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα μία χώρα, δεν αποτελεί και λόγο να υιοθετήσουν όλοι οι πολίτες αυτές τις επιλογές.
Ελληνικά ξέρουμε;
Για πες μας που ακριβώς λέει το bold.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τι καταλαβαίνω; Αυτό που λέει.Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών μπήκαν παράνομα στη χώρα. Και με βάση αυτό αρχής/εξαρχής υπήρξε **παρανομία **οπότε η οποιαδήποτε δήθεν νομιμότητα που προέκυψε λόγω διαφόρων συμφερόντων ή αδυναμίας να διαχειριστεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα μία χώρα, δεν αποτελεί και λόγο να υιοθετήσουν όλοι οι πολίτες αυτές τις επιλογές.
Ελα που δεν το καταλαβαίνεις!!!Και εγω πιο νιανια δεν μπορώ να στο κάνω .Συγνώμη!
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών μπήκαν παράνομα στη χώρα. Και με βάση αυτό αρχής/εξαρχής υπήρξε **παρανομία **οπότε η οποιαδήποτε δήθεν νομιμότητα που προέκυψε λόγω διαφόρων συμφερόντων ή αδυναμίας να διαχειριστεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα μία χώρα, δεν αποτελεί και λόγο να υιοθετήσουν όλοι οι πολίτες αυτές τις επιλογές.
Ελληνικά ξέρουμε;
Ρε σεις πλάκα μας κάνετε;
Η λέξη 'καταρχήν' τι σκατά σημαίνει;
Σημαίνει αυτό που έπαθα και εγώ στην Γερμανία που την 'πάτησα' χωρίς να φταίω σε κάτι.
Σε υπόγειο μετρό, 7.30 το πρωί με μπουζούριασε η αστυνομία. 3 μαντράχαλοι και μία κοπελίτσα.Ήμουν νόμιμος κανονικά με έγγραφα και χαρτιά, μπήκα νομιμότατα στη χώρα, αλλά ωστόσο θεωρήθηκα ύποπτος, με έλεγξαν, είδαν το διαβατήριο, είδαν την βεβαίωση εργασίας, είδαν την διεθνή ασφάλιση του ΙΚΑ και τελικά διαπίστωσαν ότι αρχής/εξαρχής ήμουν νόμιμος και με άφησαν να συνεχίσω την ζωή μου.
Που είναι το πρόβλημα; Έπρεπε να εξεγερθώ επειδή τηρούν τους νόμους;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ελληνικά ξέρουμε;
Σημαίνει αυτό που έπαθα και εγώ στην Γερμανία που την 'πάτησα' χωρίς να φταίω σε κάτι.
Σε υπόγειο μετρό, 7.30 το πρωί με μπουζούριασε η αστυνομία. 3 μαντράχαλοι και μία κοπελίτσα.Ήμουν νόμιμος κανονικά με έγγραφα και χαρτιά, μπήκα νομιμότατα στη χώρα, αλλά ωστόσο θεωρήθηκα ύποπτος, με έλεγξαν, είδαν το διαβατήριο, είδαν την βεβαίωση εργασίας, είδαν την διεθνή ασφάλιση του ΙΚΑ και τελικά διαπίστωσαν ότι αρχής/εξαρχής ήμουν νόμιμος και με άφησαν να συνεχίσω την ζωή μου.
Εντάξει, είτε δεν ξέρεις Ελληνικά είτε το παίζεις τρελίτσα για να δικαιολογήσεις τους νεοναζί φίλους σου. Άξιος συνεχιστής της διανόησης του ελτάσου...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ελληνικά ξέρουμε;
Μπας και το κατανοήσεις:σύμφωνα με τον Παναγιωταρο δεν ησουν νόμιμος,δεν υπάρχουν νόμιμοι μεταναστες.
-
σε οσες εκπομπες εχει αναφερθει το θεμα, η ΧΑ παντα ξεκαθαριζει τη θεση της για νομιμους/παρανομους/παρανομα νομιμοποιηθεντες.
Απο εκει και περα βλεπω αποψεις που ειναι εναντια σε καθε νομιμοτητα και κοινη λογικη,** δηλ. υποστηριξη παρανομιων**. Εχετε ξεφυγει.
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]