Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Αυτα μου λεει και η κουτσουνα ρε Dimik..Φοβασαι φοβασαι αλλα γαριδακια και κοκακολες πινεις...
Ενταξει τωρα τα εχω κοψει αυτα αλλα τα εκανα πιο παλια!!
Πρεπει να το καταπολεμησω και να παω επιτελους στο gym της γειτονιας εστω για μια ωριτσα την ημερα.
Εχω να πιω κοκακολα και να φαω γαριδακι χρονια (κυριολεκτικα). Δε μου αρεσαν ποτε τα γαριδακια (και αυτη η αισθηση σαπιλας στο στομα και το ξεφουσκωμα λες και τρως αφρο) ουτε οι κοκες βεβαια (μια γουλια και νομιζεις θα σου πεσουν τα δοντια) αλλα συνηθιζεις και δε σου λειπει καθολου. Κατα τ αλλα και την πιτσα και το σουβλακι και το μπεργκερ θα φας και τη μπυρα σου θα πιεις και το παγωτο σου και τη σοκολατα και ολα, δε χρειαζεται να στερηθεις ΤΠΤ στο ξαναλεω απλα καντο ΜΙΑ φορα την εβδομαδα. Καθιερωσε 1 μερα, Κυριακη πχ και φαε 1-2 γευματα οτι σκατα θες. Τις υπολοιπες μερες ομως ολα τα γευματα πρεπει να ειναι καθαρα (σαλατα, κρεατακι, κοτοπουλα, ψαρια κλπ, ουτε ψωμι ουτε μακαρονι ουτε τπτ).
Η ωρα στο γυμναστηριο ειναι αλλη κουβεντα και δεν εχει καμια σημασια. Σημασια εχει τι κανεις.
ΑΝ πας, διαλεξε ενα βασικο προγραμμα (πχ starting strength 5x5) βρες καποιον σωστο προπονητη να σου μαθει τις βασικες κινησεις (σκουωτ, αρσεις, παγκο, πιεσεις κλπ) και με 3 φορες τη βδομαδα, σωστη ξεκουραση και μικρη προοδο καθε βδομαδα (αυξηση εστω και 1 κιλο στο βαρος που σηκωνεις) θα εκπλαγεις με το αποτελεσμα.
Α, και ολα αυτα σε κατω απο 1 ωρα.
Επισης αν καποιος κανει 5χ20 καμψεις, ακομη και 1000 να κανει δεν θα αλλαξει κατι στο σωμα του. Αυτο ειναι καθαρα προπονηση αντοχης, απο ενα σημειο και μετα πρεπει να αυξηθει η αντισταση (progressive overload) αλλιως απλα δεν προοδευεις.
Το πως θα αυξηθει η αντισταση ειναι απλουστατο, αν κανεις βαρη θα αυξησεις κιλα, αν κανεις ασκησεις με το βαρος του σωματος (οπως κι εγω) θα αλλαξεις τη μοχλευση (leverage) δυσκολευοντας καθε φορα κι απο λιγο την ασκηση και ουτω καθεξης.
Πχ στις καμψεις θα πας σε προοδευτικα δυσκολοτερες κινησεις στοχευοντας σε 1 arm push-ups (google--> 1 arm push up progressions).