-
Συμφωνω και νομιζω οτι ο καπιταλισμος ειναι πιο ανθρωπινος και μπορει να γινεται πιο ελαστικος ,αρκει και οσο πρεπει να μην κινδυνευει το κεφαλαιο.Τα τελευταια χρονια περασε πλουτος σε χερια ανθρωπων που δεν αξιζαν και νομιζω οτι γινεται λιγακι σκληρος,σαν να θελει να παρει πισω καποια απο αυτα.Καταλαβαν οτι τα ευκολα δανεια κτλ τελικα τους εφεραν χασουρα.
-
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ep ... 96019.html
Λεφτά υπάρχουν
-
Τα μπανια του λαου λεμε.
-
Aν δωθούν σε ΕΛ εγώ εγκρίνω
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epitages_koinwnikou_toyrismou_se_120_000_anergoys_kai_ergazomenoys_apo_to_ypoyrgeio_ergasias.2796019.htmlΛεφτά υπάρχουν
Mέχρι και τις γυναίκες και τις αδερφές τους θα μας δώσουνε αυτή την εβδομάδα πρίν τις εκλογές για να ξαναβγούν, δώσε παροχές στο πόπολο λέμε !!!!!!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Aν δωθούν σε ΕΛ εγώ εγκρίνω
Πυρήνας EGTC
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Εγώ πάλι πιστεύω ότι ακόμα κι ο Μαρξ, αν ζούσε σήμερα, θα αναθεωρούσε αρκετά απ' αυτά που υποστήριζε πριν από 170 τόσα χρόνια...
Εγω πάλι πιστεύω ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς είπε ο Μαρξ, απλά τι σου είπαν ότι υποστήριξε. Θα ήθελες να μου πεις μία θέση του Μαρξ που ο ίδιος θα αναθεωρούσε;
...εγώ πάλι πιστεύω ότι έχεις μείνει καμιά 150αριά χρόνια πίσω!..
Τι περιμένεις; Πήγαινε με 150 χρόνια μπροστά. Περιμένουμε 2 νοματαίοι να μας πεις μία θέση που ο Μαρξ θα αναθεωρούσε, να καταλάβω τι θες να πεις ρε αδερφέ.
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Συμφωνω και νομιζω οτι ο καπιταλισμος ειναι πιο ανθρωπινος και μπορει να γινεται πιο ελαστικος ,αρκει και οσο πρεπει να μην κινδυνευει το κεφαλαιο.Τα τελευταια χρονια περασε πλουτος σε χερια ανθρωπων που δεν αξιζαν και νομιζω οτι γινεται λιγακι σκληρος,σαν να θελει να παρει πισω καποια απο αυτα.Καταλαβαν οτι τα ευκολα δανεια κτλ τελικα τους εφεραν χασουρα.Γνώστης, όχι αστεία!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τι περιμένεις; Πήγαινε με 150 χρόνια μπροστά. Περιμένουμε 2 νοματαίοι να μας πεις μία θέση που ο Μαρξ θα αναθεωρούσε, να καταλάβω τι θες να πεις ρε αδερφέ.
Ερώτηση κάποιου που ΔΕΝ έχει διαβάσει μαρξισμό και δεν κατέχει το αντικείμενο: Πιστεύεις, greo, ότι αν μπορούσε να δει ο Marx το πως εφαρμόστηκε/εφαρμόζεται η θεωρία του, θα ήταν ικανοποιημένος; Όλα τα προβλήματα των κομουνιστικών χωρών ήταν θέμα κακής εφαρμογής μιας τέλειας θεωρίας;
Αν ναι, πως μπορεί μια τόσο τέλεια θεωρία να αφήνει τόσο μεγάλα περιθώρια για λάθη;
-
O Marx έκανε κριτική του καπιταλισμού, ανάλυση και επεξήγησή του (δομικά) και εισαγωγή μίας θεωρίας με δικούς του όρους που εισηγαγε για να εξηγήσει τη λειτουργία του. Με δεδομένο το ότι όσοι κάνουν μαρξιστική ανάλυση των φαινομένων εξηγούν ακριβέστερα ακόμα και τωρα και προβλέπουν τα περισσότερα, απορώ σε τι βαθμό χρειάζεται αναθεώρηση και τι εννοεί ο liostemi.
-
Εγώ δεν αναφέρομαι, ούτε με ενδιαφέρει το τι έγραψε ο liostemi. Απλά ρωτάω αν πιστεύεις ότι ο Marx θα ήταν ικανοποιημένος από τον τρόπο που υλοποιήθηκε η θεωρία του.
Αν ήταν δική σου βρε αδελφέ και έβλεπες ότι έγινε αυτό που έγινε, θα ήσουν ευχαριστημένος;
-
κι ο Αϊνστάιν κατέθεσε μια θεωρία και οι ιστορικές συνθήκες την εξέλιξαν στο καταστροφικότερο όπλο...
Ο Μαρξ δεν οραματίστηκε την USSR...Ούτε ο απόστολος Παύλος το Βατικανό....
Για όλα φταίνε οι 'συνιστώσες'... . -
Ο χρήστης greo έγραψε:
O Marx έκανε κριτική του καπιταλισμού, ανάλυση και επεξήγησή του (δομικά) και εισαγωγή μίας θεωρίας με δικούς του όρους που εισηγαγε για να εξηγήσει τη λειτουργία του. Με δεδομένο το ότι όσοι κάνουν μαρξιστική ανάλυση των φαινομένων εξηγούν ακριβέστερα ακόμα και τωρα και προβλέπουν τα περισσότερα, απορώ σε τι βαθμό χρειάζεται αναθεώρηση και τι εννοεί ο liostemi.'Προβλέπουν τα περισσότερα' . Γιατί όχι όλα;
Ο Μαρξ αν ζούσε σήμερα θα διαπίστωνε τα λάθη της θεωρίας του από την μέχρι τώρα εφαρμογή της.
Θα προσπαθούσε να αναδιατυπώσει για να διορθώσει - βελτιώσει.
Δεν θα την προσκυνούσε σαν ευαγγέλιο και αλάνθαστο κείμενο παραδομένο από το Θεό στους ανθρώπους, όπως κάνουν οι αριστεροί και οι 'αριστεροί'.Απόδειξη αυτού, είναι το ίδιο το έργο του που αποτελεί αναδιατύπωση, βελτίωση σκέψεων θεωριών.
Αν ήταν σαν τους αριστερούς και τους 'αριστερούς' θα έκανε ένα κόπι πέιστ από κάποιον προγενέστερο, θα το παρουσίαζε ως ιερά βίβλο και θα ζητούσε από τους άλλους να το προσκυνήσουν.Εδώ ο μέσος αριστερός - 'αριστερός' δεν έχει τον παραμικρό κριτικό λόγο να πει για τον πρώην υπαρκτό σοσιαλισμό...όλα ήταν καλώς καμωμένα, απλά δεν το βλέπουμε εμείς οι υπόλοιποι που 'μαστε τυφλωμένοι από...την προπαγάνδα του καπιταλισμού. Και τον έφαγε (τον υπαρκτό) ο...κακός καπιταλισμός...
-
απ' ότι βλέπω θα ενταχθώ στον Panosssιακο χώρο....
στη μέση όλης αυτής της σοκαριστικης πραγματικότητας που περνάμε οι περισσότεροι Έλληνες...οι υπηρεσίες του δημοσίου επιμένουν να λειτουργούν με τον πατροπαράδοτο οθωμανικό τρόπο.....
υπομονή (απ ότι φαίνεται) διαθέτουμε....μπαξίσι γιόκ.... -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
απ' ότι βλέπω θα ενταχθώ στον Panosssιακο χώρο....
στη μέση όλης αυτής της σοκαριστικης πραγματικότητας που περνάμε οι περισσότεροι Έλληνες...οι υπηρεσίες του δημοσίου επιμένουν να λειτουργούν με τον πατροπαράδοτο οθωμανικό τρόπο.....
υπομονή (απ ότι φαίνεται) διαθέτουμε....μπαξίσι γιόκ....Γιου αρ γουέλκαμ...έχω ρεύμα, είσαι ο τρίτος ψηφοφόρος μου (θα σε χρεώσουμε μόνο ένα μικρό μπαξ...εεε...συνδρομή... γιατί τα γ@μημένα τα διαπλεκόμενα δεν θέλουν να μας εξαγοράσουν ), προλαβαίνω να κατέβω στις ευρωεκλογές; Θα τον φάω τον ποτάμη.
-
Ορίστε, ξεκαθαρίζει το τοπίο της οικονομίας ο αντωνάκι, 'ξεφορτώνει' όλες τις παρασιτικές εταιρείες, τις φούσκες:
Σε κατάσταση πτώχευσης η Σέλμαν
Ημερομηνία παύσης πληρωμών η 30.06.2013
Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 08:21Σε κατάσταση πτώχευσης, με ημερομηνία παύσης πληρωμών την 30.06.2013, κήρυξε την εταιρεία Σέλμαν το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμόν 593/2014 απόφασή του.
Τη θέση της θα πάρουν εταιρείες με τεχνογνωσία, τεχνολογία, ποιότητα, υψηλή προστιθέμενη αξία, που 'χουν θέση στην παγκόσμια αγορά , παραγωγοί μεγατόνων ΑΕΠ, ευρωπαϊκές με μια λέξη:

ΤΕΡΜΑ Τ' ΑΣΤΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ!

ΤΡΕΜΕ ΚΙΝΑ!
ΚΙΝΕΖΑΚΙΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΣΑΣ ΦΑΓΑΜΕ! -
Ειμαι βεβαιος οτι το οργανογραμμα προβλεπει 10πλασιες θεσεις εργασιας αλλα τι να κανουμε,γινονται θυσιες
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
O Marx έκανε κριτική του καπιταλισμού, ανάλυση και επεξήγησή του (δομικά) και εισαγωγή μίας θεωρίας με δικούς του όρους που εισηγαγε για να εξηγήσει τη λειτουργία του. Με δεδομένο το ότι όσοι κάνουν μαρξιστική ανάλυση των φαινομένων εξηγούν ακριβέστερα ακόμα και τωρα και προβλέπουν τα περισσότερα, απορώ σε τι βαθμό χρειάζεται αναθεώρηση και τι εννοεί ο liostemi.Μιας και επιμένεις, να προσπαθήσω να δώσω μια γρήγορη απάντηση (αν και μάλλον αναφέρεσαι στο 'Κεφάλαιο' ενώ εγώ στον Μαρξ...).
Πιστεύω για παράδειγμα, ότι αν ζούσε σήμερα ο φωτισμένος Μαρξ και επιχειρούσε να γράψει το 'Κομμουνιστικό Μανιφέστο' παρέα με τον greo ας πούμε, θα απόφευγε να αναφερθεί σε 'αλυσσοδεμένους προλετάριους...' άποψή μου βέβαια...
Κατά τα άλλα θεωρώ ότι είμαι πολύ λίγος/ανεπαρκής για να μπώ σε συζήτηση/ανάλυση τόσο σοβαρών κειμένων, θεωριών, φιλοσοφιών...(όπως π.χ. το 'Κεφάλαιο').Υ.Γ.: ...μάλλον ενοχλήθηκες από τη λέξη 'αναθεώρηση'... ο.κ. την ανακαλώ...
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
O Marx έκανε κριτική του καπιταλισμού, ανάλυση και επεξήγησή του (δομικά) και εισαγωγή μίας θεωρίας με δικούς του όρους που εισηγαγε για να εξηγήσει τη λειτουργία του. Με δεδομένο το ότι όσοι κάνουν μαρξιστική ανάλυση των φαινομένων εξηγούν ακριβέστερα ακόμα και τωρα και προβλέπουν τα περισσότερα, απορώ σε τι βαθμό χρειάζεται αναθεώρηση και τι εννοεί ο liostemi.
Μιας και επιμένεις, να προσπαθήσω να δώσω μια γρήγορη απάντηση (αν και μάλλον αναφέρεσαι στο 'Κεφάλαιο' ενώ εγώ στον Μαρξ...).
Πιστεύω για παράδειγμα, ότι αν ζούσε σήμερα ο φωτισμένος Μαρξ και επιχειρούσε να γράψει το 'Κομμουνιστικό Μανιφέστο' παρέα με τον greo ας πούμε, θα απόφευγε να αναφερθεί σε 'αλυσσοδεμένους προλετάριους...' άποψή μου βέβαια...
Κατά τα άλλα θεωρώ ότι είμαι πολύ λίγος/ανεπαρκής για να μπώ σε συζήτηση/ανάλυση τόσο σοβαρών κειμένων, θεωριών, φιλοσοφιών...(όπως π.χ. το 'Κεφάλαιο').Υ.Γ.: ...μάλλον ενοχλήθηκες από τη λέξη 'αναθεώρηση'... ο.κ. την ανακαλώ...
Τι ειπες τωρα, θεωρεις οτι οι αλλοι ειναι επαρκεις για να το συζητανε?
-
Κάποιων η επάρκεια φτάνει για την κουβέντα για το Κεφάλαιο (ή για άλλα), κάποιοι πάλι δεν έχουν το απαραίτητο περιεχόμενο στο κεφάλι τους για τέτοια κουβέντα, και το μόνο που μπορούν είναι να χαζογελάνε.
Συνήθως αυτός που δεν ξέρει, δεν μιλάει. Υπάρχουν βέβαια και οι ανόητοι, που γελάνε σαν χάνοι, αφού δεν καταλαβαίνουν ούτε την σοβαρότητα του ζητήματος, ούτε ότι εν τέλει δεν υπάρχει κάποιο αστείο.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)