-
ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πειράματος είναι.
The most rapid acceleration in this experiment is- In 60 seconds covered 52,80 meters.
2 ) Width 22 cm ... reciprocation .
3 ) In one minute made 240 runs of 22 cm
4 ) The width of the regression went through the 22 cm in 0.25 of a second .
maximum velocity of shaking at the base was 52,80/60 (= 0.86 meters per second)
the exciting time period was 0.25 sec
The exciting frequency which i assume , on the basis of provided data, is 3.8 Hz.
I do not know how much (g) is the acceleration.
Can you tell me how much (g) is ;
In this video https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy ... 4-overview
from 2.45 minutes to 2.50 minutes ( in 5 seconds) I counted 20 times x 22 cm .
I forgot to tell you that the base goes up and down 8 cm
Does this also move the same time.
This Artisans earthquake is strong for a small model , ... yes or no ;Other technical features .
Concrete .. consists of four parts sand and one part cement . (Not gravel )
the quality of the concrete can not be matched to known C16/20
The width of the base is regression 22cm
Regression from 108 up to 216 strokes per minute of 22 cm
Model Dimensions Width 1.1 x Depth 1.1 x Height 1.3 m
Plates 4 cm width
Walls 4 cm thickness
By raft 5 cm thickness
SCALE 1 to 7 in actual size area of 64 sq.m per floor .
Weight 1300 kg
armature
Double steel mesh everywhere diameter 1,5 mm, steel mesh eyes , 5 x 5 cm
Tendons 5 mm diameter wrapped in five layers of duct tape to prevent the connection of concrete - steelΥ.Γ
Σε σεισμικές βάσεις όταν κάνουν ένα πείραμα, αναφέρονται σε μέτρηση της επιτάχυνσης με το σύμβολο ( g ) Παράδειγμα 0,32 g
https://www.youtube.com/watch?v=sPfXgVJ ... vEulYCex2A
Εγώ θέλω να ξέρω πόσα περίπου (g) είναι το πείραμα που εγώ έκανα.
Μπορείτε να με βοηθήσετε να βρώ πόσα (g ) είναι το πείραμα βάση των πάρα πάνω στοιχείων που σας έδωσα?
Ένας ξένος μηχανικός που είπε ότι...
The Richter scale is conected to energy which is released, not directly to acceleration.
In Europe is used MCS scale, where acceleration are in the scale, and a presented as number , ratio of acceleration / gravitacional acceleration , = a/g
Ευχαριστώ. - In 60 seconds covered 52,80 meters.
-
Πίνακας της κλίμακας Mercalli http://www.themeter.net/sism_e.htm
Αυτή η κλίμακα όπως και κάθε κλίμακα είναι πιο πολύ εμπειρική.
Καμία κλίμακα δεν είναι απόλυτη.
Μέσα σε αυτή την κλίμακα δεν αναφέρει πουθενά την φράση. ( ανατροπή κτηρίου )
Εγώ το πείραμα που έκανα δείχνει εμφανέστατα ότι αν δεν το είχα βιδώσει με την σεισμική βάση
Θα είχαμε ανατροπή 100% του μοντέλου.
Δες εδώ προς το τέλος του βίντεο πως σηκώνονται οι δοκοί της σεισμικής βάσης.
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy ... vEulYCex2A
Σε αυτό το άλλο πείραμα που η επιτάχυνση ήταν πέντε φορές πιο μικρή από το προηγούμενο πείραμα, και δεν είχα τοποθετήσει το σύστημά μου, εμφανέστατα φαίνεται η τάση της ανατροπής.
https://www.youtube.com/watch?v=Ux8TzWY ... vEulYCex2A
Δεδομένων αυτών των στοιχείων θεωρώ βέβαιον ότι το πρώτο βίντεο που σας έδειξα ξεπερνά την κλίμακα Mercalli κατά πολύ πάρα πάνω από XII -
**Η Ιδιοσυχνότητα και η αντισεισμική ευρεσιτεχνία **
α)Συχνότητα ονομάζουμε τον αριθμό των επαναλήψεων ενός γεγονότος στη μονάδα του χρόνου. Η συχνότητα χαρακτηρίζει οποιοδήποτε φυσικό μέγεθος μεταβάλλεται περιοδικά, δηλαδή επαναλαμβάνει τις ίδιες τιμές σε τακτά χρονικά διαστήματα.
β)Ιδιοσυχνότητα
Συντονισμός στην κυματική καλείται το φαινόμενο της εξαναγκασμένης ταλάντωσης κατά το οποίο η συχνότητα του διεγέρτη ταυτίζεται με την ιδιοσυχνότητα του ταλαντωτή.
Κάθε ταλαντωτής μπορεί να ταλαντώνεται σε μία ή περισσότερες συχνότητες. Όταν το σύστημα διεγείρεται στιγμιαία, τότε αρχίζει η ταλάντωση η οποία συμβαίνει με συχνότητα που ταυτίζεται με την ιδιοσυχνότητά του. Όταν η ταλάντωση είναι εξαναγκασμένη, η συχνότητα της είναι η συχνότητα του διεγέρτη. Όταν η συχνότητα του διεγέρτη ταυτίζεται με την ιδιοσυχνότητα του ταλαντωτή έχουμε συντονισμό.
Κατά το συντονισμό το σύστημα έχει το μέγιστο δυνατό πλάτος και τη μέγιστη δυνατή ενέργεια. Αν δεν υπάρχουν αποσβεστικές δυνάμεις, τότε το πλάτος της ταλάντωσης γίνεται θεωρητικά άπειρο. Έτσι, η ταλάντωση μπορεί να γίνει τόσο έντονη, ώστε να καταστραφεί ο ταλαντωτής. Αν η προσφορά ενέργειας είναι μεγαλύτερη, τότε υπάρχει κίνδυνος καταστροφής του ταλαντωτή.γ) Η ροπή αδράνειας (ή γωνιακή μάζα) είναι μέγεθος της μηχανικής και εκφράζει την κατανομή των υλικών σημείων ενός σώματος ως προς έναν άξονα περιστροφής. Συμβολίζεται με Ι και έχει διαστάσεις μάζας επί μήκος στο τετράγωνο (σε μονάδες διεθνούς συστήματος kg·m2). Υπολογίζεται ως άθροισμα γινομένων στοιχειωδών μαζών επί το τετράγωνο της αποστασής τους από έναν άξονα.
Η ροπή αδράνειας έχει στην περιστροφική κίνηση την σημασία που έχει η μάζα στην γραμμική. Συγκεκριμένα, η φυσική σημασία της ροπής αδράνειας σχετίζεται με την ικανότητα που έχουν τα σώματα να αντιστέκονται σε μεταβολές της περιστροφικής τους κατάστασης. Όσο μεγαλύτερη ροπή αδράνειας έχει ένα σώμα, τόσο δυσκολότερα περιστρέφεται.
Ας σημειωθεί επίσης ότι η ροπή αδράνειας ορίζεται πάντοτε ως προς κάποιον άξονα περιστροφής.δ) Γωνιακή επιτάχυνση ονομάζουμε τον ρυθμό μεταβολής της γωνιακής ταχύτητας ενός σώματος.
Απάντηση
Όλα αυτά που ανάφερα πάρα πάνω, για να ισχύσουν χρειάζεται μία βασική αρχή, ( την ελευθερία κινήσεων των σωμάτων τουλάχιστον προς μίαν κατεύθυνση. )
Παράδειγμα
Αν έχουμε μία ράβδο πακτωμένη στο ένα άκρο της, αυτή μπορεί να συντονιστεί όταν η συχνότητα του διεγέρτη ταυτίζεται με την ιδιοσυχνότητα του ταλαντωτή.
Αν όμως στο ένα ελεύθερο άκρο της ράβδου εφαρμόσουμε μία δύναμη απόσβεσης το φαινόμενο της ταλάντωσης δεν σταματά, αλλά δεν πολλαπλασιάζεται.
Αν είσαι σε ένα καράβι, θα έχεις προσέξει τα τραπέζια που έχουν ένα πόδι, να τρέμουν.
Μόλις όμως ακουμπήσεις το δάκτυλό σου επάνω στο τραπέζι, σταματάει αμέσως η μεγάλη ταλάντωση.
Συμπέρασμα
Αν εφαρμόσουμε μία δύναμη ίση και αντίθετη στο εξωτερικό μέρος ενός άξονα, αυτός φρενάρει.
Δηλαδή σταματήσαμε την γωνιακή επιτάχυνση, και γενικά αν η δύναμη είναι μεγάλη, σταματάμε και την κινητική ενέργεια της ροπής.π.χ τα φρένα.
Το ίδιο συμβαίνει και με το τραπέζι και το δάκτυλο.
Το ίδιο συμβαίνει και με την πάκτωση εδάφους δώματος που εφαρμόζει η μέθοδος της ευρεσιτεχνίας μου.
Δηλαδή πάνε περίπατο οι υπολογισμοί που κάνετε για την ιδιοσυχνότητα, και την ροπή αδράνειας.
Αυτό συμβαίνει διότι εφαρμόζεται περιοδική απόσβεση, σε κάθε κύκλο ή περίοδο φόρτισης, έως και φρενάρισμα της κίνησης.
Εξισώσεις ισορροπίας του κάθε υποστυλώματος ξεχωριστά, υπολογίζοντας και την πλάγια δύναμη αδράνειας των πλακών που εφαρμόζουν αυτές στα υποστυλώματα, είναι η λύση.
Αυτήν την πάκτωση που εκτελούν τα φρένα στο πλατό, αυτήν την πάκτωση σας δείνω εγώ στο δώμα.Δηλαδή εφαρμόζω μέσο της ευρεσιτεχνίας μου, εξισώσεις ισορροπίας προς στις ροπές και εξισώσεις απόσβεσης στην φυσική ταλάντωση του φέροντα ώστε η ταλάντωση να μην πολλαπλασιάζετε και να προκαλεί το φαινόμενο της ιδιοσυχνότητας διεγέρτη και ταλαντωτή....που σε φυσικές συνθήκες μεγαλώνει σταδιακά το πλάτος ταλάντωσης μέχρι συνθήκης καταρρεύσεως, του φέροντα.
( κόκκαλο οι μηχανικοί ) -
////
-
( κόκκαλο οι μηχανικοί )
Έφαγε και μπαν ο Αντώνης-ομάδα που ήξερε από τσίπουρο !
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
( κόκκαλο οι μηχανικοί )
Έφαγε και μπαν ο Αντώνης-ομάδα που ήξερε από τσίπουρο !
Αυτά τα λέω επικαλούμενους νόμους της κινηματικής, και εκτίθεμαι σε χιλιάδες κόσμο.
Όχι μόνο σε έναν Αντώνη.
Αυτά που είπα πάρα πάνω, καταρρίπτουν ( ως λανθασμένους ) όλους τους αντισεισμικούς κανονισμούς στον κόσμο.
Διότι η ροπή και η ιδιοσυχνότητα είναι οι κύριες αιτίες αστοχίας των κατασκευών.
Και εγώ τους βρήκα την μέθοδο που λύνει αυτά τα δύο προβλήματα. ....και πολλά άλλα
Η δύναμη αυτή που εφαρμόζω στο δώμα, πρέπει να προέρχεται από εξωτερικό παράγοντα.
Εγώ, αυτήν την δύναμη, την άρπαξα από το έδαφος, και με την βοήθεια του τένοντα, την μετέφερα στο δώμα. -
Ναι, πρώτη φορά είδαν οι μηχανικοί την προένταση.
http://www.civil.auth.gr/content/view/173/102/lang,el/Όσο για τα προεντεταμένα, πολύ παλιά ήταν της μόδας (τα άκουγα συχνά).
Τώρα νομίζω δεν τα χρησιμοποιεί κανείς - δεν ξέρω γιατί. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ναι, πρώτη φορά είδαν οι μηχανικοί την προένταση.
http://www.civil.auth.gr/content/view/173/102/lang,el/Όσο για τα προεντεταμένα, πολύ παλιά ήταν της μόδας (τα άκουγα συχνά).
Τώρα νομίζω δεν τα χρησιμοποιεί κανείς - δεν ξέρω γιατί.Την ισχυρή προένταση την εφαρμόζω μεταξύ της επιφανείας του εδάφους, ( στο ύψος της θεμελίωσης ) και τα βάθη της γεώτρησης, πριν την κατασκευή της οικοδομής, για να πετύχω πρώτα την ισχυρή πάκτωση στα πρανή της γεώτρησης.
Μετά σταδιακά ( με την βοήθεια περικοχλίου )κατά την κατασκευή της οικοδομής, επεκτείνουμε τον τένοντα μέχρι την οροφή, όπου εκεί ή απλά τον πακτώνουμε στο δώμα, ή άμα θέλουμε του εφαρμόζουμε μικρή ( δεύτερη ) προένταση.
Αυτή η μέθοδος εφαρμόζετε πρώτη φορά. -
Προτεταμένα σπίτια συνεχούς δόμησης, χτισμένα με τούβλα ή τσιμεντόλιθους υπάρχουν και κατασκευάζονται ευρέως στην Αμερική. http://www.masonrymagazine.com/10-03/post.html
Η διαφορά με την δική μου ευρεσιτεχνία είναι ότι η αγκύρωση που κάνουν εκεί αυτοί, γίνεται στο οπλισμένο σκυρόδεμα της βάσης, ενώ εγώ την κάνω στα βάθη μια γεώτρησης.
Αυτή η πάκτωση εδάφους δώματος είναι πολύ καλύτερη από την πάκτωση βάσης δώματος, διότι αυτή η πάκτωση σταματά την ροπή στους κόμβους αποτελεσματικά.
Γιατί άλλο ο τένοντας να τραβάς τον δοκό της θεμελίωσης, και άλλο να τραβά το έδαφος.
Αν ο τένοντας είναι πακτωμένος στην βάση σκυροδέματος, ( κατά τον εφελκυσμό του ) δημιουργεί ροπή στρέψης στους κόμβους, και επιβαρύνει με τέμνουσες τις μικρές αδύναμες οριζόντιες διατομές των κάθετων στοιχείων.
Αν ο τένοντας είναι πακτωμένος στα βάθη μιας γεώτρησης κάτω από την θεμελίωση, τότε δεν δημιουργεί καμία ροπή στρέψης στους κόμβους.
Αυτό συμβαίνει διότι ο τένοντας τραβάει το έδαφος, και όχι την βάση από Ο/Σ
Η ευρεσιτεχνία μου επιτυγχάνει και καλύτερη θεμελίωση.
Μία άλλη μέθοδος συνεργασίας υδραυλικού και απλού ελκυστήρα.
Την ισχυρή προένταση μπορούμε να την εφαρμόζου μεταξύ της επιφανείας του εδάφους, ( στο ύψος της θεμελίωσης ) και τα βάθη της γεώτρησης, πριν την κατασκευή της οικοδομής, με τον απλό ελκυστήρα,
http://s2.postimg.org/fjrv8v9p5/IMG311.jpg
για να πετύχουμε πρώτα την ισχυρή πάκτωση στα πρανή της γεώτρησης.
Μετά από μία οπή γεμίζουμε την οπή της γεώτρησης με σκυρόδεμα ώστε να προφυλάξουμε το σύστημα από την οξείδωση. Τα άκρα της άγκυρας που έρχονται σε επαφή με τα πρανή της γεώτρησης μπορεί να είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, για να μην οξειδώνονται.
Μετά σταδιακά ( με την βοήθεια περικοχλίου ) κατά την κατασκευή της οικοδομής, επεκτείνουμε τον τένοντα μέχρι την οροφή, όπου εκεί ή απλά τον πακτώνουμε στο δώμα, με μία βίδα, ή άμα θέλουμε του εφαρμόζουμε μικρή ( δεύτερη ) προένταση, με το πάνω μέρος του υδραυλικού ελκυστήρα. http://postimg.org/image/2mlql3ag4/Αυτή η μέθοδος επιτυγχάνει ομαλό καταμερισμό των φορτίσεων και απόσβεση, στην κατανομή των φορτίων της ροπής, από το υδραυλικό σύστημα (μέσο της θέρμανσης των υγρών ) διότι κατά την ταλάντωση, η ροπή στρέψης, εκτός του ότι αλλάζει τον κάθετο άξονα του άκαμπτου τοιχίου αλλάζει και τον οριζόντιο στο δώμα. Η παρεμπόδιση της ανόδου του δώματος από το Υ/Σ δημιουργεί απόσβεση των σεισμικών φορτίσεων σε κάθε περίοδο ταλάντωσης.
-
Όλα αυτά που γράφω πάρα πάνω, είναι η αλήθεια που κρύβουν επιμελώς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Οι μηχανικοί στην Ελλάδα, καθώς και οι αρμόδιοι του Ελληνικού κράτους δεν συμφωνούν με αυτά που λέω.
Αντίθετα κάνουν ότι μπορούν για να με πείσουν ότι είμαι άσχετος, και μου αποκλείουν κάθε βοήθεια.
Θεωρώ περιττό και άσκοπο να αγωνίζομαι πια για μία ιδέα που είναι κόντρα στο κατεστημένο.
Τον σεισμό τον νίκησα. https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy ... vEulYCex2A
Αυτούς ποτέ...
Τους καθιστώ υπεύθυνους για όλα τα επόμενα θύματα των σεισμών. -
Με τον καθηγητή στις ΗΠΑ τι έγινε;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Με τον καθηγητή στις ΗΠΑ τι έγινε;Me
To Khalid MOSALAM
Mar 20 at 12:00 PM
Dear Professor Khalid Mosalam good morning.
You still be glad to work with me on such tests to prove the concept.?
Sincerely Yiannis Lymperis
Reply, Reply All or Forward | More
Khalid MOSALAM
To Me
Mar 20 at 5:42 PM
I would be happy to do so. I have been trying to see if there a possibility of funding for some tests from different sponsors here in US but have not been successful yet.On Thursday, March 20, 2014, Giannis Lymperis wrote:
Dear Professor Khalid Mosalam good morning.
You still be glad to work with me on such tests to prove the concept.?
Sincerely Yiannis Lymperis--
Khalid M. Mosalam, PhD, PE
Professor
733 Davis Hall
Structural Engineering, Mechanics and Materials
Civil and Environmental Engineering
University of California
Berkeley, CA 94720-1710
Tel 510-643-4805
Fax 510-643-8928
e-mail: mosalam@berkeley.edu
http://www.ce.berkeley.edu/~mosalam -
Αφού θεωρούν την αντισεισμική μου ευρεσιτεχνία αναξιόλογη ερευνητικού ενδιαφέροντος, καλό θα ήταν να γίνει μία δημοσιογραφική έρευνα, για το που πάνε τα ερευνητικά κονδύλια εφαρμοσμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών.
Να μάθουμε τι προτάσεις ερευνούν?
Να μάθουμε τα αποτελέσματα των ερευνών.
Μιλούν για πρόληψη.... πια πρόληψη?
Μπορείς να προβλέψεις πότε θα σου πέσει το νταβάνι στο κεφάλι?
Βάζουν σεισμογράφους σε όλη την Ελλάδα για να δουν τι?
Πόσο μεγάλος είναι ο σεισμός?
Κάνουν έρευνα για να προβλέπουν τον σεισμό...? και τι θα γίνει αν τον προβλέψουν....νομίζετε θα μας το πουν?
Και αν μας το πουν, τι θα γίνει με την περιουσία μας, ...ξανά χτίζουμε από την αρχή?
Κάνεις μια γερή κατασκευή, και να ... αν θα γίνει σεισμός και να... αν θα είναι μεγάλος η μικρός.
Έχω άδικο ρε παιδιά ? -
Υπάρχει ο συντελεστής σεισμικής απόκρισης q
ο οποίος βασικά κατατάσσει τα κτίρια με πλαστιμότητα χαμηλή, μέση, και υψηλή.
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ένα κτίριο μπορεί να είναι εντελώς άκαμπτο και να έχει την ικανότητα να παραλαμβάνει καλύτερα και από τα πλάστιμα κτίρια την πλάγια φόρτιση του σεισμού?
Φυσικά και δεν το έχετε σκεφτεί, γιατί πρώτα όταν τα κτίρια κατασκευάζονταν με χαμηλή πλαστιμότητα είχαν πιο πολλές αστοχίες.
Ο σχεδιασμός σας πάντα μετατρέπει την πλάγια φόρτιση του σεισμού σε ροπές εφαρμοζόμενες στους κόμβους, η οποίες μεταλλάσσονται σε τέμνουσες στις μικρές διατομές των υποστυλωμάτων,των τοιχίων, και των δοκών.
Φυσικά με αυτήν την μέθοδο που σχεδιάζετε σήμερα, ο καλύτερος τρόπος σχεδιασμού είναι η υψηλή πλαστιμότητα.
Αυτήν την υψηλή πλαστιμότητα χρησιμοποιούν και τα δένδρα στα κλαδιά τους.
Τα δένδρα όμως έχουν και ρίζες, δηλαδή έχουν και μία πολύ ισχυρή πάκτωση την οποία εσείς δεν έχετε.
Νομίζετε ότι έχετε, ( με τα υπόγεια ) αλλά δεν έχετε πραγματική πάκτωση.
Η διαφορά στην πάκτωση των κατασκευών και των δένδρων έγκειται στο ότι οι ίνες των δένδρων τραβάνε το χώμα, ενώ οι κολώνες τραβάνε τον πεδιλοδοκό, δημιουργώντας μοχλό.
Το δένδρο δεν δημιουργεί ροπή στον κόμβο δένδρου εδάφους, ούτε οριζόντιο μοχλό, γιατί δεν είναι ενωμένα στον κόμβο,... ενώ η κολόνα δημιουργεί ροπή στον κόμβο μεταξύ κολόνας και πεδιλοδοκού, λόγο στρέψης που προκαλεί η πάκτωση των δύο στον κόμβο.
Το ίδιο κάνω και εγώ με την μέθοδο κατασκευών που προτείνω.
Κάνω αυτό που κάνει το δένδρο. Βάζω ρίζες στην κατασκευή, σε κάθε κολόνα και κάθε τοιχίο.
Οι ρίζες του δένδρου κατευθύνονται κάθετα του κορμού, και πακτώνονται στο χώμα.
Οι δικές σας ρίζες ( οπλισμός πεδιλοδοκού ) κατευθύνονται οριζόντια, και πακτώνονται στην ίδια κατασκευή που έχει το πρόβλημα.
Αυτό είναι το λάθος σας, διότι άλλο πάκτωση κατασκευής και εδάφους, και άλλο πάκτωση κατασκευής με κατασκευή.
Είναι σαν να πιάνεστε από την άκρη ενός σχοινιού, όπου η άλλη του άκρη δεν είναι δεμένη πουθενά, και να απαιτείται από το σχοινί να σας κρατήσει.
Σαν την παροιμία που λέει ότι αυτός που πνίγεται από τα μαλλιά του πιάνεται.
Αυτό που κάνει το δένδρο με τις ρίζες, είναι η πάκτωση της βάσης του κορμού του με το έδαφος.
Το μέρος του δένδρου έξω από το χώμα είναι πλάστιμο.
Αυτό θα μπορούσα να το κάνω και εγώ με την ευρεσιτεχνία μου, πακτώνοντας μόνο την βάση με το έδαφος, και όχι το δώμα με το έδαφος.
Γιατί δεν το κάνω και επιμένω στην πάκτωση δώματος εδάφους?
Πολύ απλά,... για να σταματήσω τελείως την παραμόρφωση, διότι το κτίριο δεν είναι δένδρο, έχει επάνω του μη φέροντα στοιχεία όπως είναι η τοιχοποιία η οποία λόγο πλαστιμότητας και παραμόρφωσης αστοχεί.
Δεν θέλω επισκευές..πολύ απλά.
Δεν είμαι από αυτούς που θέλω σεισμική απόσβεση.
Εγώ θέλω παραλαβή 100% των φορτίσεων του σεισμού χωρίς απόσβεση, χωρίς παραμορφώσεις.
Για να πετύχω αυτήν την αντοχή του κτιρίου, πάκτωσα το δώμα με έναν εξωτερικό πανίσχυρο παράγοντα, που είναι το έδαφος.
Αυτή η πάκτωση εκτρέπει την κατεύθυνση των πλάγιων φορτίσεων του σεισμού, στην κατακόρυφη διατομή των κάθετων στοιχείων, λόγο αντίδρασης του τένοντα στο δώμα, και του εδάφους στο Π της βάσης.
Πάνε και οι ροπές στους κόμβους, πάει περίπατο και η πλαστιμότητα.
Παραλαμβάνω την φόρτιση του σεισμού με άλλη τεχνική.
Εσείς μάθατε στις σπουδές που κάνατε να σχεδιάζετε έτσι.
Τι να πω μαζί σας, όταν εγώ είμαι ο δάσκαλος που σας λέει μία άλλη μέθοδο.
Εσείς κατασκευάζετε ένα δένδρο που απλά το χώνετε λίγο μέσα στο χώμα χωρίς καν να έχει ρίζες, ενώ εγώ κατασκευάζω έναν παραλληλόγραμμο τάκο βιδωμένο στο έδαφος.
Πιο από τα δύο συστήματα σχεδιασμού αντέχει περισσότερο στην αδράνεια.... το δικό σας, ή το δικό μου.?
Άντε να μου αποδείξετε στην τηλεόραση ότι η δική σας μέθοδο σχεδιασμού είναι καλύτερη.
Για αυτό να με πάρετε στα σοβαρά για αυτά που λέω, γιατί θα σας κάνω τον ΕΑΚ Ελληνική αποτυχία κατασκευών. -
Όποιος καλός θέλει και μπορεί να με βοηθήσει στην έρευνά μου, ας μου πει αν αγοράσω αυτό το εργαλείο μετρήσεων της επιτάχυνσης, αν θα μπορώ να έχω αξιόλογες μετρήσεις των πειραμάτων μου.
Για τη μέτρηση της επιτάχυνσης μου πρότειναν τη λύση του συστήματος FastTracer που περιλαμβάνει το επιταχυνσιόμετρο, καλώδιο σύνδεσης και λογισμικό. Διατίθεται και σε ασύρματη έκδοση.
Δείτε τεχνικές πληροφορίες παρακάτω
http://www.sequoia.it/en/fast_tracer.htm
http://www.sequoia.it/media/FastTracer_NEWS.pdf -
Όταν ταλαντεύεται ο φέροντας, υπάρχει η ροπή αδράνειας του φέροντα.
Αν η ροπή του φέροντα είναι δεξιόστροφη, οι ροπές όλων των κόμβων του, είναι αριστερόστροφες.
Αυτό συμβαίνει διότι η ταλάντωση του φέροντα, είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα των ροπών αδράνειας.
Κατά την περιστροφική φορά του φέροντα, εμφανίζονται φορτία στατικά, τα οποία δεν έχουν την στήριξη της βάσης.
Αν η ροπή αδράνειας του κτιρίου είναι δεξιόστροφη, τα αστήριχτα στατικά φορτία εμφανίζονται στην αριστερή μεριά του κτιρίου, και αυτά τα φορτία είναι υπεύθυνα για την αντίθετη φορά των ροπών στους κόμβους.
Η λύση για να αποφύγουμε όλες τις ροπές των κόμβων, αλλά και όλη την ροπή του κτιρίου, είναι να το πακτώσουμε στο δώμα με το έδαφος.
Η πάκτωση αυτή, σταματά τις ροπές, αλλά κυρίως σταματά τον καταστρεπτικό ρόλο των αστήρικτων στατικών φορτίων τα οποία είναι η κύρια αιτία αστοχίας στον σεισμό.
Άσχετα το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο σεισμός, αυτό το πρόβλημα υπάρχει πάντα.
Διότι όπως ξέρουμε οι εντάσεις υπάρχουν πάντα, αλλά δεν φαίνονται, παρά μόνο εκ του αποτελέσματος της αστοχίας.
Αν οι κόμβοι είναι πλάστιμοι, υφίσταται παραμόρφωση του φέροντα, και αν υπερβούν τα όρια, κατάρρευση ή αστοχία των στοιχείων.
Αν οι κόμβοι είναι άκαμπτοι και ισχυροί, παρατηρείται τάση ανατροπής, ή αν υπερβούν τα όρια ολική ανατροπή.
Αυτά τα προβλήματα είναι υπαρκτά στον ΕΑΚ και είναι η κύρια αιτία αστοχίας των κατασκευών, αλλά και η κύρια αιτία που ανεβαίνει το κόστος κατασκευής ενός κτιρίου, λόγο της ανάγκης τοποθέτησης όλο και περισσότερου οπλισμού.
Πως να μην διαφωνώ με τον αντισεισμικό κανονισμό που επιβάλει νομοθετικά ο ΕΑΚ όταν μου επιβάλει να κτίζω λανθασμένα?
Αυτά τα προβλήματα που ανέφερα, αλλά και πολλά άλλα όπως η καλύτερη θεμελίωση, είναι που λύνει η αντισεισμική μου μέθοδος, που συν της άλλης μου απαγορεύουν εμένα αλλά και στον κόσμο όλον να τοποθετήσει στις κατασκευές.
Τα προβλήματα που σας είπα στην πράξη.
Μέθοδος του ΕΑΚ https://www.youtube.com/watch?v=Ux8TzWY ... vEulYCex2A
Λύση δική μου https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy ... vEulYCex2A -
Ας δούμε και μία άλλη αστοχία του ΕΑΚ που λύνει η ευρεσιτεχνία μου, και ας κάνετε το τρελό παπί και με έχετε αφήσει να βγάλω το φίδι από την τρύπα μόνος μου.
α) Μέθοδος οπλισμού ΕΑΚ = Χάλυβας σε συνεργασία με το σκυρόδεμα μέσο της συνάφειας.
β) Δική μου μέθοδος = Ελεύθερος τένοντας πακτωμένος εξωτερικά του σκυροδέματος στα δύο του άκρα.
Πως αντιδρούν στην ταλάντωση του φέροντα οι δύο διαφορετικοί μέθοδοι οπλισμού.
α) Η μέθοδος του ΕΑΚ είναι πλάστιμη διότι δίνει στον φέροντα την δυνατότητα να έχει ελαστικότητα.
Δηλαδή καταπονεί τα υποστυλώματα με εφελκυσμό του χάλυβα και του σκυροδέματος, διότι παραμορφώνετε.
Η συνάφεια του χάλυβα με το σκυρόδεμα καταπονεί το δεύτερο με ακτινωτές διατμητικές τάσεις.
Η ακτίνα καμπυλότητας του υποστυλώματος τείνει να βγάλει τον οπλισμό έχω από το σκυρόδεμα, και να σπάσει το σκυρόδεμα επικάλυψης.
Δημιουργεί πολύ εύκολα τον μηχανισμό ορόφου, διότι δεν δρα ενιαία από το δώμα μέχρι την βάση, διότι έχει ματίσεις και διαφράγματα, που εκτός των άλλων, βοηθούν πολύ την παραμόρφωση του φέροντα.Μέθοδος οπλισμού δική μου.
Ελεύθερος τένοντας πακτωμένος εξωτερικά του σκυροδέματος στα δύο του άκρα.
Αυτή η μέθοδος κατά την ταλάντωση αντιδρά εντελώς διαφορετικά διότι.- Δεν υφίσταται εφελκυσμός του σκυροδέματος, ούτε από την εσωτερική ούτε από την εξωτερική πλευρά του υποστυλώματος, διότι η εξωτερική αντίδραση στο δώμα, πιέζει το υποστύλωμα προς τα κάτω δημιουργώντας μόνο θλίψη όταν αυτό αναγκάζετε λόγο της ροπής αδράνειας να ανέλθει προς τα επάνω.
- Ο τένοντας σαν ένα σώμα που είναι από την κορφή μέχρι και την άγκυρα, αντιδρά καλύτερα στην κάμψη που του επιβάλει το υποστύλωμα, προστατεύοντας αυτό από την κάμψη, διότι κατά την παραμόρφωσή του αντιδρά στο δώμα και στην αγκύρωση, βοηθώντας και στην κάμψη, αλλά και στην αποφυγή του μηχανισμού ορόφου το υποστύλωμα.
- Ο χάλυβας εξαντλεί το 100% της εφελκυστικής του αντοχής πριν αστοχήσει, διότι πολύ απλά δεν εξαρτάτε από την συνάφεια η οποία απαιτεί να έχει και το σκυρόδεμα τις ίδιες αντοχές που έχει ο χάλυβας για να αντέξει την σωστή συνεργασία..φυσικά το σκυρόδεμα δεν διαθέτει αυτήν την αντοχή, με αποτέλεσμα να μην παίρνουμε το 100% της αντοχής του χάλυβα, διότι το σκυρόδεμα αστοχεί πρώτο.
Ρε τον ΕΑΚ τι μας κάνει?
-
Σας παρακαλώ αν νομίζετε ότι κάνω λάθος να με διορθώσετε.
Αυτοί είναι δικοί μου υπολογισμοί.
Στο πείραμα που έκανα αυτό. https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q- Το μοντέλο μου, στις μεγάλες ταχύτητες, εκτέλεσε 80 πλήρεις ταλαντώσεις σε 20 sec. Αυτό σημαίνει ότι η συχνότητα ταλάντωσής του είναι: ν=80/20= 4 Hz (στροφές/sec) και η περίοδος Τ=1/ν=0,25 sec.
2)Το πλάτος ταλάντωσης είναι 22 εκατοστά οριζοντίως και 5 εκατοστά καθέτως σύνολον 27 εκατοστά. Αφού εκτέλεσε 80 πλήρες ταλαντώσης σε 20 δευτερόλεπτα, σε 60 δευτερόλεπτα που είναι ένα λεπτό εκτέλεσε 240 ταλαντώσεις των 22+5 =27 cm
Οπότε σε ένα λεπτό διάνυσε 240 Χ 0,27 cm = 64,8 m ή 6480 cm
To 6480 cm το διαιρούμε με τα 60 sec του λεπτού και βρίσκουμε την ταχύτητα που έχει το δευτερόλεπτο.
Οπότε υ=6480/60= 108 cm/sec - Αυτή η ταχύτητα, που ξεκινάει από μηδέν στα δύο άκρα, επιτυγχάνεται στο μέσον της διαδρομής των 22 + 5 = 27 cm, δηλ. σε χρόνο Τ/4. Άρα η οριζόντια και κάθετη επιτάχυνση του μοντέλου μου είναι: a=υ/(Τ/4)=4υ/Τ=4*108/0,25 =1728cm/sec2=1728/981= 1,76 g
Δεν υπολόγισα την γωνιακή ταχύτητα.
Το μοντέλο σε αυτήν την επιτάχυνση δεν εμφάνισε ρωγμές, οπότε δεν ξέρουμε σε πια επιτάχυνση αστοχεί.
Αυτή η επιτάχυνση είναι πολύ πάνω από έναν συνηθισμένο σεισμό, και εξαντλεί τα ελληνικά δεδομένα και όπως θα δείτε εξηγεί γιατί στο ΕΜΠ υποβάλουν τα δοκίμιά τους σε ένα g.
Αν υποθέσουμε ότι αυτή η επιτάχυνση που πέτυχα αφορά το ελαστικό φάσμα επιτάχυνσης της σεισμικής διέγερσης του εδάφους (και όχι του κτιρίου), τότε με βάση τον κανονισμό, για τις κατασκευές 'στη μετελαστική (πλάστιμη) περιοχή της συμπεριφοράς τους', πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα φάσματα σχεδιασμού Rd, για την οριζόντια συνιστώσα, που προκύπτουν από την τροποποίηση των εδαφικών ελαστικών φασμάτων.
Αυτά τα λεγόμενα φάσματα σχεδιασμού, προκύπτουν από ένα τύπο που στη χειρότερη για μας περίπτωση είναι: Rd=γ.A.(η.θ.β/q), όπου:
Α= η οριζόντια σεισμική επιτάχυνση του εδάφους
γ= συντελεστής σπουδαιότητας του κτιρίου
η= διορθωτικός συντελεστής απόσβεσης (ζ=4 προεντεταμένο)
θ= συντελεστής επιρροής της θεμελίωσης
β= 2,5 συντελεστής φασματικής ενίσχυσης
q= συντελεστής συμπεριφοράς της κατασκευής.Για να μην το πολυκουράζω, αν δεχθούμε ένα κτίριο σπουδαιότητας π.χ νοσοκομείου, μουσείου κλπ, από σκυρόδεμα με πλάστιμη συμπεριφορά, σε μαλακό αργιλώδες έδαφος πάχους μεγαλύτερου των 10 μέτρων, τότε έχουμε:
Rd=1,30,55(1,0812,5/2)=0,97g , δηλ. περίπου ένα g. - Το μοντέλο μου, στις μεγάλες ταχύτητες, εκτέλεσε 80 πλήρεις ταλαντώσεις σε 20 sec. Αυτό σημαίνει ότι η συχνότητα ταλάντωσής του είναι: ν=80/20= 4 Hz (στροφές/sec) και η περίοδος Τ=1/ν=0,25 sec.
-
Instrumental
Ένταση Επιτάχυνση
(g) Ταχύτητα
(cm / s) Αντιληπτή Απαλλαγμένη ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΒΛΑΒΗΣ
Ένταση Επιτάχυνση (g) Ταχύτητα ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΒΛΑΒΗΣΕγώ 116 Άκρο Πολύ βαρύ
-
Σε ερώτηση που έκανα στον μηχανικό αν η κλίμακα του μοντέλου δεν μετράει....δηλαδή η οριζόντια επιτάχυνση μετριέται το ίδιο για μία φυσικού μεγέθους κατασκευή και το ίδιο για ένα μοντέλο? Δηλαδή ....Μήπως πάνε όλα υπό κλίμακα, 1 προς 7,14 που είναι το μοντέλο.? Αυτός μου απάντησε. Για τη θεωρητική ακρίβεια έχεις δίκαιο με την έννοια ότι όπου μήκος έπρεπε να πολλαπλασιάσω με την κλίμακα κ=7,14, αλλά το ίδιο έπρεπε να κάνω και όταν διαίρεσα με το g, οπότε τα δύο κ, ένα στον αριθμητή και ένα στον παρονομαστή απλοποιούνται. Άρα η τελική επιτάχυνση εκφρασμένη σε g είναι σωστή.
Το ερώτημα είναι αν πολλαπλασιάζοντας τον αριθμητή, πρέπει να πολλαπλασιάσουμε και τον παρανομαστή.
Ή αν αυτό δεν ισχύει? ... και πρέπει να πολλαπλασιάσουμε μόνο την οριζόντια επιτάχυνση χωρίς να πολλαπλασιάσουμε το g ?
Γιατί όπως ξέρουμε από τον νόμο του Νεύτωνα
Κάθε σώμα στο σύμπαν έλκει κάθε άλλο σώμα με δύναμη ανάλογη του γινομένου των μαζών τους και αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης του κέντρου μάζας τους. Δηλαδή η επιτάχυνση της βαρύτητας ενός σώματος προς την Γη, δεν εξαρτάτε από το βάρος του σώματος, αλλά από την μάζα της Γης.
Οπότε αν η Γη έλκει όλα τα σώματα ( μικρά, μεγάλα, βαριά, ελαφριά ) με την ίδια ταχύτητα των 9,81m/sec , δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πολλαπλασιάσουμε και αυτόν τον αριθμό g. ( 9,81 ) που είναι η δύναμη έλξης της βαρύτητας στην Γη για όλα τα σώματα.Κάθε πλανήτης, συμπεριλαμβανομένης και της Γης, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά όσον αφορά τη δύναμη της βαρύτητας και το μέτρο αυτής διαφοροποιείται (συνήθως μετράται στο επίπεδο της επιφάνειας του κάθε πλανήτη). Η επιτάχυνση εξαιτίας της δύναμης της βαρύτητας στη γη είναι ίση με 9.81 m/s² και συμβολίζεται με το γράμμα g. Αυτό σημαίνει ότι, αγνοώντας την αντίσταση του αέρα, για ένα αντικείμενο, που εκτελεί ελεύθερη πτώση κοντά στην επιφάνεια της γης, η ταχύτητα του θα αυξάνεται με ρυθμό 9,81 m/s για κάθε δευτερόλεπτο της πτώσης του. Έτσι, ένα αντικείμενο από κατάσταση ηρεμίας και αφού αφεθεί ελεύθερο θα έχει ταχύτητα 9,81 m/s μετά από ένα δευτερόλεπτο, 19,62 m/s μετά από δύο δευτερόλεπτα, κ.ο.κ. Το σώμα που εκτελεί ελεύθερη πτώση ασκεί και αυτό με τη σειρά του στη Γη δύναμη ανάλογου μέτρου και αντίθετης φοράς με αυτή που του ασκεί η ίδια, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Γη επιταχύνεται προς το σώμα. Όμως, εξαιτίας της τεράστιας μάζας της Γης (και της συνεπακόλουθης αδράνειάς της) σε σχέση με το σώμα, η επιτάχυνση αυτή είναι αμελητέα.
Η προηγούμενη ανάρτηση είναι λάθος. η σωστή είναι αυτή.
Από το 2,45 λεπτό μέχρι το 2,50 λεπτό μέσα σε 5 δευτερόλεπτα έκανε 10 πλήρεις ταλαντώσεις των 44 cm.... οπότε σε 20 sec έκανε 40 ταλαντώσεις των 44 cm
Youtube Video- Το μοντέλο μου, στις μεγάλες ταχύτητες, εκτέλεσε 40 πλήρεις ταλαντώσεις σε 20 sec. Αυτό σημαίνει ότι η συχνότητα ταλάντωσής του είναι: ν=40/20=2Hz (στροφές/sec) και η περίοδος Τ=1/ν=0,50 sec.
- Με ακτίνα περιστροφής 11 cm στη διάταξη μετατροπής της περιστροφικής κίνησης σε παλινδρομική, η μέγιστη οριζόντια ταχύτητα που πέτυχα προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, είναι: υ=2π.r.ν=138,16cm/sec.
- Αυτή η ταχύτητα, που ξεκινάει από μηδέν στα δύο άκρα, επιτυγχάνεται στο μέσον της διαδρομής των 22cm, δηλ. σε χρόνο Τ/4. Άρα η οριζόντια επιτάχυνση του μοντέλου μου είναι: a=υ/(Τ/4)=4υ/Τ=4*138,16/0,50=1105,28cm/sec2=1105,28/981= 1,13g
Και η κατακόρυφη επιτάχυνση 0,06g
Ολική επιτάχυνση που πέτυχα είναι οριζοντίως 1,13g
Ολική επιτάχυνση που πέτυχα καθέτως είναι 0,06g
Η συμπεριφορά του μοντέλου ήταν χωρίς αστοχίες στο πείραμα, και άρα δεν ξέρουμε τις περαιτέρω αντοχές του.
Παραμένει το ερώτημα αν πρέπει όπου μήκος να πολλαπλασιάσω με την κλίμακα κ=7,14 που είναι η κλίμακα του μοντέλου.
Συσχέτιση με την κλίμακα Mercalli
http://en.wikipedia.org/wiki/Peak_ground_accelerationInstrumental Intensity, Acceleration (g), Velocity (cm/s), Perceived Shaking, Potential Damage
I ........................... < 0.0017 ............... < 0.1 ....... Not felt ............. None
II-III .................. 0.0017 - 0.014 .... 0.1 - 1.1 .......... Weak .............. None
IV .................... 0.014 - 0.039 ...... 1.1 - 3.4 ......... Light .............. None
V ..................... 0.039 - 0.092 ........ 3.4 - 8.1......... Moderate ........... Very light
VI ....................... 0.092 - 0.18 ........ 8.1 – 16 ......... Strong ........... Light
VII ................. ...... 0.18 - 0.34 .......... 16 – 31......... Very strong ........ Moderate
VIII ...................... 0.34 - 0.65 ......... 31 – 60 ......... Severe ......... Moderate to heavy
IX ..................... ... 0.65 - 1.24 .......... 60 – 116 ....... Violent ........... Heavy
X+ ....................... > 1.24 ........... > 116............... Extreme............. Very heavy
Ο seismic και το αντισεισμικό