-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Τετοιο κελεπουρι (με λεφτα εννοω..) τετοιες εποχες δυσκολα βρισκεις !!
Εχω κ μια ξαδερφη υπ οψιν αλλα αστο καλυτερα.. Στο sex ειναι σαδο-μαζο..:-|Για λεγε...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Για μενα χειροτερο δειγμα ολων ειναι ο αριθμος αυτοκτονιων που τα τελευταια χρονια ειναι τρομακτικος..Εκει αποτυπωνονται ολα..
Μη το λες αυτό...! Θα σου πει ο ΧΛ οτι αυτοί που φτάσανε στην αυτοκτονία, ετσι κι αλλιώς είχανε προβλήματα προσωπικοτητας, χαρακτήρα, ψυχολογικά κλπ, οπότε το οτι αυτοκτονήσανε δεν οφείλεται στην κρίση (το 'χει πει ήδη μέσες-άκρες παλιότερα...).
Το ξαναγράφω έξω από τα δόντια αν θέλεις, δεν έχω κανένα πρόβλημα, άλλωστε δεν είναι δική μου άποψη, αλλά ψυχολόγων:
Οι αυτοκτονίες δεν είναι άμεσο αποτέλεσμα της κρίσης, αλλά ψυχολογικών προβλημάτων και μιας κουλτούρας που ηρωοποιεί και αγιοποιεί όσους βάζουν τέρμα στην ζωή τους και θέτει το παράδειγμα για άλλους αδύναμους και ψυχολογικά ασταθείς. Σε κάποιο νήμα είχα παραθέσει link που εξηγούσε ότι σε κάποιες από τις χώρες της ευημερούσας βόρειας Ευρώπης, όπου και οι αυτοκτονίες είναι ακόμα περισσότερες, η κάλυψη τους από τα media απαγορεύεται διά ροπάλου.
Τα λάστιχα μου όντως τελειωμένα, αλλιώς δεν θα τα είχα αλλάξει. Τελικά θα μας εξηγήσει ο HighFidelity τι σχέση έχει η δική μου οικονομική κατάσταση με το θέμα μας;
-
Για μενα χειροτερο δειγμα ολων ειναι ο αριθμος αυτοκτονιων που τα τελευταια χρονια ειναι τρομακτικος..Εκει αποτυπωνονται ολα..
Μη το λες αυτό...! Θα σου πει ο ΧΛ οτι αυτοί που φτάσανε στην αυτοκτονία, ετσι κι αλλιώς είχανε προβλήματα προσωπικοτητας, χαρακτήρα, ψυχολογικά κλπ, οπότε το οτι αυτοκτονήσανε δεν οφείλεται στην κρίση (το 'χει πει ήδη μέσες-άκρες παλιότερα...).
και εγω τα ιδια θα σου πω...
οπως στο στρατο, ειναι καποιοι που τον πινουν ασχημα και δεν τρεχει τιποτα και καποιοι που οπλιζουν επειδη τους ειπε η γκομενα κατι περιεργο. -
καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.
θυμαμαι πριν 1 χρονο περιπου που ειχε αυτοκτονησει συνταξιουχος επειδη λεει... του μειωσαν τη συνταξη στα 900€. Μιλαμε σοβαρα;προφανως μια δυσκολη οικονομικη κατασταση επιβαρυνει τα πραγματα, αλλα δεν ειναι αρκετο για να οδηγησει τον αλλον στο μοιραιο. Οχι τιποτε αλλο, αλλα ξεχναμε οτι εχουμε και αυτοκτονιες ανθρωπων χωρις το παραμικρο οικονομικο προβλημα, σε ολες τις εποχες...
-
Δεν είναι συγχωροχάρτι για την κυβερνητική πολιτική το ότι κάποιοι δεν έχουν τις αντοχές να αντέξουν όλα τα βάσανα της ζωής. Δεν χρειάζεται να είσαι τρελός για να φτάσεις στο απονενοημένο, απλά να μην έχεις πια άλλες αντοχές. Κάποιοι θα αυτοκτονούσαν έτσι κι αλλιώς, όμως τα βάσανα και τα απίστευτα βάρη που τους φορτώθηκαν επιβαρύνουν την κατάσταση (και τις στατιστικές) κατά πολύ. Στην τελική, πολύς κόσμος προτιμάει να αυτοκτονήσει παρά να πάει στην φυλακή για χρέη.
Δυστυχώς κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους στρατιώτες. Μικρά παιδιά, μεγάλη η πίεση, γεμάτα όπλα... Για αυτό άλλωστε βγαίνουν οι Αξκοι έφοδο. Όχι μόνο για να ελέγξουν ότι τηρούνται τα προβλεπόμενα αλλά για να ανταλλάσσουν και μια κουβέντα με τον εν υπηρεσία οπλίτη και να ελέγχουν την κατάστασή του.
-
Δεν διαφωνούμε σε αυτό.
-
Προφανώς και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Είναι αυτός λόγος για να μη το μελετήσουμε τα κοινά αίτια;
Υπάρχει κάποιος λόγος για τον διπλασιασμό [1] [2] [3] των αυτοκτονιών από το 2009 έως σήμερα;
Ναι, δεν είναι τυχαίο γεγονός.Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος;
Η οικονομική κρίση είναι μια πολύ καλή απάντηση.Απλά η κρίση εξωθεί στην αυτοκτονία ανθρώπους που είναι πιο αδύναμοι σε καταστάσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν ψυχολογικά. Η αύξηση είναι αποτέλεσμα της κρίσης, τι συζητάμε;
-
Κοιτάξτε μάγκες.....Μη συζητάμε τα αυτονόητα. Ολοι έχουμε τα όριά μας. Ολοι έχουμε το σημείο απο το οποίο και μετά θα αυτοκτονούσαμε. Το πού είναι αυτό το σημείο είναι το ζητούμενο και αυτό που κάνει τη διαφορά. Εκει διαφέρουν οι χαρακτήρες, η δύναμη και οι ικανότητες του καθενός.
Οι άνθρωποι που αυτοκτονούν σήμερα, το κάνουν επειδή οι συνθήκες τους αναγκάζουν να περάσουν τη δικια τους κόκκινη γραμμή. Και οι αυτοκτονίες που έχουν να κάνουν με την οικονομική καταστροφή, προκύψανε επειδή αυτοί οι άνθρωποι περάσανε το συγκεκριμένο κατώφλι. Οταν δηλαδή επήλθε η καταστροφή τους. Αν δεν είχε συμβεί αυτή, στις περισσότερες περιπτωσεις, δεν θα φτάνανε στο σημείο αυτό. Δεν γίνεται λόγος εδω για τους αυτόχειρες που θα προχωρούσαν στην πράξη τους κάποια στιγμή στη ζωή τους, είτε καταστρεφόταν οικονομικά, είτε λόγω ερωτικής απογοήτευσης, είτε επειδή το πουλί τους είναι μικρό, είτε επειδή ο μπαμπάς τους τους κακοποιούσε στην παιδική ηλικία.
Δεν αναφερόμαστε σε αυτές τις αυτοκτονίες λοιπόν (που πάντα θα υπάρχουν ετσι κι αλλιώς), αλλά σε αυτές που προκύψανε και προκύπτουν, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης των τελευταίων ετών, ενω κάτω απο άλλες συνθηκες δεν θα υπήρχαν. Είναι απλό, μη το κάνετε να φαίνεται βαθιά περίπλοκο και... επιστημονικοφανές. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
οπως στο στρατο, ειναι καποιοι που τον πινουν ασχημα και δεν τρεχει τιποτα και καποιοι που οπλιζουν επειδη τους ειπε η γκομενα κατι περιεργο.
Ναι έτσι είναι...Αλλά αν αρχίσουν μια μέρα να κάνουν βασανιστήρια στο στρατό σε κάποιους στρατιώτες (οχι τίποτα τρελά πράγματα, κανα φάλαγγα ας πούμε μια φορά την εβδομάδα) και πληθύνουν οι αυτοκτονίες (απο 2 το χρόνο που είναι σήμερα πχ, πες γίνονταν 6...), αυτό δεν θα σήμαινε οτι αυτοί που θα αυτοκτονούσαν ήταν αδύναμοι χαρακτήρες, είχαν ψυχολογικά προβλήματα και κάποια στιγμή στη ζωή τους θα το κάνανε ετσι κι αλλιώς (ούτε οτι οι άλλοι που θα αντέχανε 2 φορές την εβδομάδα το βασανιστήριο, υγιείς και δυνατοί...Γιατί και κείνοι, στις 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να αυτοκτονούσαν τελικά, σε αντίθεση με άλλους που θα αντέχανε και το καθημερινό μαρτύριο...Και πάει λέγοντας).
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Προφανώς και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Είναι αυτός λόγος για να μη το μελετήσουμε τα κοινά αίτια;Υπάρχει κάποιος λόγος για τον διπλασιασμό [1] [2] [3] των αυτοκτονιών από το 2009 έως σήμερα;
Ναι, δεν είναι τυχαίο γεγονός.Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος;
Η οικονομική κρίση είναι μια πολύ καλή απάντηση.Απλά η κρίση εξωθεί στην αυτοκτονία ανθρώπους που είναι πιο αδύναμοι σε καταστάσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν ψυχολογικά. Η αύξηση είναι αποτέλεσμα της κρίσης, τι συζητάμε;
εννοειται οτι η κριση εκανε τα πραγματα χειροτερα.
παντα υπαρχει και η αλλη πλευρα.
εαν η χωρα ειχε οδηγηθει σε ατακτη χρεοκοπια το 2010, ποσες αυτοκτονιες θα ειχαμε; Ποσοι ανθρωποι θα εχαναν τα παντα σε 1 βραδυ; Τι αποτελεσματα θα ειχε η πληρη καταρρευση του κρατους (και πιθανον της εννομης ταξης);δεν λεω οτι ειμαστε 'τυχεροι' με αυτα τα ποσοστα, αλλα φαινεται οτι παρα πολλοι δεν εχουν ακομη καταλαβει σε τι κατασταση βρεθηκε η χωρα. Η κατασταση αυτη θα ειχε συννεπειες με οποιοδηποτε χειρισμο. Εγινε ο καλυτερος; Οχι. Εγινε ο χειροτερος; Παλι οχι πιστευω.
βεβαια ολα αυτα μπορουμε να τα ξεπερασουμε ανωδυνα -και να αρνηθουμε την πραγματικοτητα- αν μιλησουμε για ψευτο-τσαμπουκαδες με τους ξενους, με πιστολια στο τραπεζι, με αθετηση συμφωνιων, με δηθεν πατριωτικες πρακτικες και με λεφτα της μονοπολης.
-
Μπουμπουκίζεις Σπύρο. Χρεωκοπία δεν σημαίνει απαραιτήτως ανομία. Έχει χρεοκοπήσει η Ελλάδα ξανά στο παρελθόν. Δεν έγινε τίποτα φοβερό.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εαν η χωρα ειχε οδηγηθει σε ατακτη χρεοκοπια το 2010, ποσες αυτοκτονιες θα ειχαμε; Ποσοι ανθρωποι θα εχαναν τα παντα σε 1 βραδυ; Τι αποτελεσματα θα ειχε η πληρη καταρρευση του κρατους (και πιθανον της εννομης ταξης);Δεν έχεις άδικο οτι υπάρχει και η άλλη πλευρά...Αλλά ούτε και ξέρουμε ΑΝ θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί το παραπάνω σενάριο, τί επιπτώσεις ΘΑ είχε, τί έκταση ΘΑ είχε, τί είδους κλπ για να το κρίνουμε...Μόνο να υποθέσουμε. Ετσι το λογικό είναι να κρίνουμε αυτό που όντως συμβαίνει. Τα γεγονότα και οχι τα what if...
-
Κοιτάξτε μάγκες.....Μη συζητάμε τα αυτονόητα. Ολοι έχουμε τα όριά μας. Ολοι έχουμε το σημείο απο το οποίο και μετά θα αυτοκτονούσαμε. Το πού είναι αυτό το σημείο είναι το ζητούμενο και αυτό που κάνει τη διαφορά. Εκει διαφέρουν οι χαρακτήρες, η δύναμη και οι ικανότητες του καθενός.
Οι άνθρωποι που αυτοκτονούν σήμερα, το κάνουν επειδή οι συνθήκες τους αναγκάζουν να περάσουν τη δικια τους κόκκινη γραμμή. Και οι αυτοκτονίες που έχουν να κάνουν με την οικονομική καταστροφή, προκύψανε επειδή αυτοί οι άνθρωποι περάσανε το συγκεκριμένο κατώφλι. Οταν δηλαδή επήλθε η καταστροφή τους. Αν δεν είχε συμβεί αυτή, στις περισσότερες περιπτωσεις, δεν θα φτάνανε στο σημείο αυτό. Δεν γίνεται λόγος εδω για τους αυτόχειρες που θα προχωρούσαν στην πράξη τους κάποια στιγμή στη ζωή τους, είτε καταστρεφόταν οικονομικά, είτε λόγω ερωτικής απογοήτευσης, είτε επειδή το πουλί τους είναι μικρό, είτε επειδή ο μπαμπάς τους τους κακοποιούσε στην παιδική ηλικία.
Δεν αναφερόμαστε σε αυτές τις αυτοκτονίες λοιπόν (που πάντα θα υπάρχουν ετσι κι αλλιώς), αλλά σε αυτές που προκύψανε και προκύπτουν, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης των τελευταίων ετών, ενω κάτω απο άλλες συνθηκες δεν θα υπήρχαν. Είναι απλό, μη το κάνετε να φαίνεται βαθιά περίπλοκο και... επιστημονικοφανές.Ειμαι της αποψης, οτι αυτοι που λες (η 2η κατηγορια) ειναι πραγματικα ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, εως στατιστικο σφαλμα. Δεν εχω στοιχεια, απλα αυτη ειναι η αποψη μου. Ισως ειμαι επηρεασμενος απο τον τυπο στο Συνταγμα που ελεγε οτι δεν μπορουσε να ζησει με τη συνταξη του φαμακοποιου (ανεκδοτο εντελως) και ταμπελιασα και τους υπολοιπους. Βλεπω γυρω μου καθε μερα (και ζω κιολας) καταστασεις που ειναι σουπερ τραγικες, και οι ανθρωποι το πολεμανε. Δεν ειναι λογος αυτοκτονιας το οτι αναγκαστηκες να πας σε συσσιτιο.
-
Δηλαδή οι αυτοκτονίες διπλασιάστηκαν λόγω στατιστικού σφάλματος;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπουμπουκίζεις Σπύρο. Χρεωκοπία δεν σημαίνει απαραιτήτως ανομία. Έχει χρεοκοπήσει η Ελλάδα ξανά στο παρελθόν. Δεν έγινε τίποτα φοβερό.ναι, υπο αλλες συνθηκες, με αλλο νομισμα, με αλλες συνθηκες στην ΕΕ. Κοινως, καμια σχεση.
εγω ειμαι βεβαιος οτι τα πραγματα θα ηταν πολυ χειροτερα σε περιπτωση ατακτης χρεοκοπιας. Ευτυχως δεν θα το διαπιστωσουμε. -
Κ οπως παντα ανδρες>γυναικες..
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μπουμπουκίζεις Σπύρο. Χρεωκοπία δεν σημαίνει απαραιτήτως ανομία. Έχει χρεοκοπήσει η Ελλάδα ξανά στο παρελθόν. Δεν έγινε τίποτα φοβερό.
ναι, υπο αλλες συνθηκες, με αλλο νομισμα, με αλλες συνθηκες στην ΕΕ. Κοινως, καμια σχεση.
εγω ειμαι βεβαιος οτι τα πραγματα θα ηταν πολυ χειροτερα σε περιπτωση ατακτης χρεοκοπιας. Ευτυχως δεν θα το διαπιστωσουμε.-5 μανγκιά +25 φλωριά -30 εμπανάσταση.
-
εαν η χωρα ειχε οδηγηθει σε ατακτη χρεοκοπια το 2010, ποσες αυτοκτονιες θα ειχαμε; Ποσοι ανθρωποι θα εχαναν τα παντα σε 1 βραδυ; Τι αποτελεσματα θα ειχε η πληρη καταρρευση του κρατους (και πιθανον της εννομης ταξης);Δεν έχεις άδικο οτι υπάρχει και η άλλη πλευρά...Αλλά ούτε και ξέρουμε ΑΝ θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί το παραπάνω σενάριο, τί επιπτώσεις ΘΑ είχε, τί έκταση ΘΑ είχε, τί είδους κλπ για να το κρίνουμε...Μόνο να υποθέσουμε. Ετσι το λογικό είναι να κρίνουμε αυτό που όντως συμβαίνει. Τα γεγονότα και οχι τα what if...
προφανως.
ομως θα μπορουσαμε να ριξουμε μια ματια στην Λ. Αμερικη για να παρουμε μια μικρη ιδεα... -
Τι εννοεις; Στην Αργεντινη ας πουμε η στην Βενεζουελα;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
προφανως.
ομως θα μπορουσαμε να ριξουμε μια ματια στην Λ. Αμερικη για να παρουμε μια μικρη ιδεα...+αλβανία στα 90s
inb4 ο ΕΛ έχει αλλο πολιτισμό.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)