Ο χρήστης asklipios έγραψε:
ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. τελικά όσο πιο πολύ το ψάχνω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι. σήμερα σε δύο λαστιχάδες μου βγάλανε σκάρτα τα vredestein αν και ήμουν έτοιμος να καταλήξω σε αυτά. αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει....
δε με ενδιαφέρει τόσο ούτε η άνεση στην οδήγηση αλλά ούτε και ο θόρυβος κύλισης. επίσης δεν έχω θέμα να αλλάζω και κάθε χρόνο λάστιχα (που λέει ο λόγος) αρκεί να είναι βεντούζα στο δρόμο σε στεγνό και σε βρεγμένο. επειδή στο παρελθόν είχα ένα σοβαρό ατύχημα από χάλια λάστιχα, το ψάχνω πιο πολύ....με ενδιαφέρει να μπαίνω σε μια στροφή κάπως γρήγορα και να μη φοβάμαι μήπως γλιστρήσω σε στεγνο και βρεγμένο.
τελικά ποιό μου προτείνεται μεταξύ των παρακάτω; διάσταση 185/60/15
vredestein sportrac 5
continental ecocontact 5
dunlop blue response
Μπερδεύεσαι όσο το ψάχνεις γιατί ανακαλύπτεις ότι δεν υπάρχει λάστιχο που να τα κάνει όλα... Χώρια που από τότε που μπήκε στο παιχνίδι η οικολογία έχει @@@@θεί το σύμπαν γιατί είναι δύσκολο με οικολογικά υλικά να φτιάξεις κάτι το ίδιο καλό όπως το έφτιαχνες με ό,τι υλικά ήθελες χωρίς περιορισμούς!
Από όσα παραθέτεις ως επιλογές, η επιλογή είναι CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5, αν έχεις αμφιβολίες -και λογικά γιατί δεν πολυκυκλοφορούν- και δεν θες να το ρισκάρεις για τα Vredestein που σου είπα (για τα οποία είχα κι εγώ αμφιβολίες)... Τα PC5 ίναι πολύ καλή γόμα (τα φοράω σε Avensis, χωρίς να τα έχω κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά πριν είχα τα PC 2 που δεν διαφέρουν από τα 5άρια - ίσως τα 5ρια έχουν πιο λεπτά προφίλ), αλλά δεν βγάζει τα χιλιόμετρα που θα βγάλουν τα Energy Saver κλπ. Επίσης δεν θα έχεις την πληροφόρηση στο τιμόνι από το οδόστρωμα που θα είχες πχ με τα ψιλοσκληρά Turanza ER 300. Βλέπεις, η νέα βλακώδης τάση στην κατασκευή των ελαστικών είναι τα προφίλ να είναι λεπτά!
Ως εναλλακτική τα trend της εποχής BLUERESPONSE που όμως είναι καινούργια και δεν έχουν δείξει πως συμπεριφέρονται στο χρόνο.
Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση τα ecocontact που είναι λάστιχο απλά για να μην πατάει η ζάντα στο οδόστρωμα!