-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Οταν ακουω για καποιον που πηγε σε διαιτολογο και του εκανε 'λιπομετρηση' με αυτη τη μαλακια το μηχανακι που κρατας σαν τιμονακι απλα και του λεω να μην ξαναπατησει.
Πως γίνετε η λιπομέτρηση; Κάνεις κάποιο άθλημα συγκεκριμένο; Βασικά η πρώτη ερώτηση με ενδιαφέρει...
ψάξε για DEXA
π.χ http://www.iator.gr/2012/02/08/olosomat ... exa-iator/
-
H λιπομετρηση γινεται με διαφορους τροπους, αλλα αυτος με τα μηχανακια που περνανε μικρο ηλεκτρικο ρευμα και μετρανε αντισταση (BIA: Bioelectric Impedance Analysis) ειναι ο λιγοτερο ακριβης απο ολους (αν πιεις ενα ποτηρι νερο πχ θα δειξει αλλα αντ' αλλων). Αυτον χρησιμοποιουνε αυτα τα μηχανακια και οι ζυγαριες-λιπομετρητες.
Πολυ πιο ακριβης, ευκολος και πρακτικος τροπος ειναι με τις τσιμπιδες (δερματοπτυχομετρα) αλλα αυτος που θα σε μετρησει πρεπει να ξερει. Ακομη και μονος σου βεβαια, μπορεις να παρεις μια χαρα αξιοπιστες μετρησεις (σε αντιθεση με τις ζυγαριες).
Αυτο το σκατουλι πχ
http://www.amazon.com/gp/product/B000G7YW74
το χρησιμοποιεις μονος σου και ειναι παμφθηνο.
Οι αλλες μεθοδοι (υδροστατικο ζυγισμα, DEXA Scan) ειναι ακριβες και δυσκολες αλλα και οι πιο ακριβεις.Οσο για το αθλημα που ρωτας, αυτο τον καιρο μονο παιζω κανα μπασκετακι που και που, κατα τ’ αλλα κανω προπονησεις δυναμης (μονος μου) με μονοζυγο, κρικους και ασκησεις με το βαρος του σωματος μονο (καμια φορα φορτωνω ενα βαρυ σακιδιο για ποικιλα) και καμια φορα για ποικιλια κανω και 1-2 προπονησεις τη βδομαδα conditioning (hill sprints, σχοινακι ή καμια διαλειμματικη).
Παλιοτερα επαιζα μπασκετ πιο σοβαρα (μεχρι Α’ ΕΣΚΑ εφτασα), εκανα ποδηλασια (mountain), ορειβασια-αναρριχησεις (καμια αναρριχησουλα ακομα κανουμε που κ που σε πολυ βασικο επιπεδο πια), κολυμπι, εντουρο κλπ.
Βασικα αθλουμαι απο παιδι σχεδον ασταματατητα (με διαλειμματα λογω τραυματισμων πιο πολυ - τα πιο σοβαρα 2-3 φορες εξαρθρωση τον καθε ωμο και 1 συντριπτικο καταγμα επιγονατιδας απο πτωση με εντουρο).
Η μονη περιοδος που τα παρατησα εντελως ηταν για 2-3 χρονια και κοντεψα να παθω καταθλιψη. Ξεκινησα παλι δυνατα πριν 1,5 χρονο περιπου και τωρα ειμαι στην καλυτερη φορμα της ζωης μου (στα 35 μου) ακομη καλυτερη και απο οταν ημουν 25!
Και αυτο απλα και μονο επειδη μελετησα και σχεδιασα μονος μου και την διατροφη και την προπονηση μου. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Οταν ακουω για καποιον που πηγε σε διαιτολογο και του εκανε 'λιπομετρηση' με αυτη τη μαλακια το μηχανακι που κρατας σαν τιμονακι απλα και του λεω να μην ξαναπατησει.
Πως γίνετε η λιπομέτρηση; Κάνεις κάποιο άθλημα συγκεκριμένο; Βασικά η πρώτη ερώτηση με ενδιαφέρει...
ψάξε για DEXA
π.χ http://www.iator.gr/2012/02/08/olosomat ... exa-iator/
Αυτα αν και εχουν μεγαλη ακριβεια νομιζω η φασαρια δεν αξιζει αν δεν εισαι αθλητης πχ (πρεπει να ειναι και ακριβα).
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Τελευταια φορα που μετρηθηκα ειχα **330 **χοληστερινη, αει παρατα μας λοιπον
Τωρα το ειδα αυτο... και μετα καθομαστε και απανταμε σοβαρα σε τετοιο ατομο σε τοπικ για τη διατροφη...
την έννοια της κληρονομικότητας την έχεις ακουστά?
άσε που σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες η εμφάνιση χοληστερίνης περισσότερη σχέση έχει με την προδιάθεση παρά με την αυστηρή διατροφή αυτή καθ'αυτή...
Και ακομη μεγαλυτερη σχεση εχει με την ασκηση...
Αμα καθεσαι και σαπιζεις ολη μερα και τρως και τα αρνια σου ειναι σιγουρο οτι θ’ανεβει.
Τα γονιδια και η προδιαθεση ειναι πολλες φορες απλα μια φτηνη δικαιολογια. Σαφως και παιζουν ρολο αλλα πολυ μικροτερο απ’οσο νομιζουμε. -
Τουλάχιστον όλοι συμφωνούμε οτι ο πίνακας 'του dimik' είναι εντελώς άκυρος...!
Απο ΄κει και πέρα, ναι αρνάκι κρύο είναι τέλειο, είτε σε θερμοκρασία δωματίου, είτε ψυγείου...Πετάς και το λίπος που βγάζει μάτια και είσαι άρχοντας.
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οπως και στην ιατρικη, οπως και στην γυμναστικη, ειναι πολλα ακομα αυτα που δεν ξερουμε για το ανθρωπινο σωμα. Οταν καποιος βγαζει ευαγγελια και φιρμανια,ειναι απλως ηλιθιος και ημιμαθης.Σωστό το παραπάνω.
Απο και πέρα, γνώμη μου, μελετήστε τί είναι αυτά που τρώτε, πόσο πρέπει να τρώτε, κάθε πότε, διαβάστε ο,τι βιβλία θέλετε, διαδίκτυο, ρωτήστε επιστήμονες γιατρούς-διαιτολόγους-διατροφολόγους, προσέξτε την παραμικρή θερμίδα, Η ΑΣΚΗΣΗ για το σώμα και τη συνολική υγεία είναι πολύ σημαντική και καθοριστικός παράγοντας. Έπίσης το τί ισχύει διατροφικά για το κάθε άτομο και τον οργανισμό του, διαφέρει αναλόγως με το αν ασκείται ή οχι.
-
danke all
-
Σημερα συναντησα παλιο φιλο που ειχα να δω χρονια και μαλιστα ηρθε σπιτι για καφε.
Ο τυπος ειναι 1,85 (λιγο πιο κοντος απο μενα) και 98 κιλα! Παλια ητανε φετες, τωρα επιεικως χοντρος. Του λεω ρε μαλακα, εσυ που ησουν σε φορμα παντα, μια αποφαση ειναι, σε 3-4 μηνες με λιγο εντατικη προπονηση θα επανελθεις αμεσως...
και μου πεταει οτι εκανε λεει τεστ δυσανεξιας και θα κανει ειδικη διατροφη (κατι μαλακιες του ειπε να μην τρωει καθολου ντοματα και ελαιολαδο!!) και θα τα χασει!
Ειναι απιστευτο τι μαλακιες και τι απατεωνες ειναι ετοιμος να πιστεψει ο κοσμος μες στην απελπισια-βαρεμαρα-χαζομαρα του... -
Και μιας και προσφατα εγινε η κουβεντα για διαιτολογους, κομπογιαννιτες κλπ, ανακαλυψα προσφατα εναν τυπο που φαινεται να ειναι σωστος και ψαγμενος επαγγελματιας του χωρου:
http://metavolismos.com/Δεν τον ξερω, ουτε ξερω καποιον πελατη του, αλλα μονο απο τα αρθρα του και τις αποψεις του θεωρω οτι ειναι καταρτισμενος και οχι απατεωνας.
Σχεδον ολα οσα εχω διαβασει στο σαιτ ταυτιζονται με αυτα που εχω καταληξει και γω. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
....αλλα μονο απο τα αρθρα του και τις αποψεις του θεωρω οτι ειναι καταρτισμενος και οχι απατεωνας.
Σχεδον ολα οσα εχω διαβασει στο σαιτ ταυτιζονται με αυτα που εχω καταληξει και γω.Ενδιαφερον,
σου φαινεται καταρτισμενος και οχι απατεωνας, επειδη αυτα που γραφει στο σαιτ του, ειναι πραγματα στα οποια εχεις καταληξει και εσυ. Πιστευεις πραγματικα οτι η 'συμφωνια με τις αποψεις σου' ειναι κριτηριο?ΥΓ 'Σχεδον με ολα' συμφωνεις. Τα υπολοιπα που γραφει ειναι βλακειες δηλαδη?
-
Αυριο η μεγαλη συναντηση με τον διατροφολογο...
Επιτηδες το εκανε και εχει το γραφειο του απεναντι απο Μακ Ντοναλντς????
Θελει να μας δοκιμαζει μαλλον!!!!
-
Φαντάζομαι σήμερα θα το γιορτάσεις έτσι;
-
εχει και Μανσεστερ!!!
Να δω τι θα δειξει αυριο και απο ποια βαση ξεκιναμε...Αλλα κομμενες οι μλκιες ειλικρινα..Παμε να πεσουμε απο τα 100.Και θα πεσουμε!
Και αυτο ειναι δεσμευση!! -
Εγώ πάντως ταυτίζομαι με τον Richard Feynman, που 'χει στην αρχή της σελίδα του διατροφολόγου:
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
...αν κάποιος είναι επιστήμονας ή όχι, αποδεικνύεται στην πράξη.
Και στην πράξη, θα δεις ότι οι λεγόμενοι διατροφολόγοι δεν έχουν το σωστό αποτέλεσμα, κατά κανόνα.Δεν έχει σημασία πόσο ωραία είναι η θεωρία σου ή πόσο έξυπνος είσαι. Αν δεν επαληθεύεται πειραματικά, είναι λάθος.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
:lol:εχει και Μανσεστερ!!!
Να δω τι θα δειξει αυριο και απο ποια βαση ξεκιναμε...Αλλα κομμενες οι μλκιες ειλικρινα..Παμε να πεσουμε απο τα 100.Και θα πεσουμε!
Και αυτο ειναι δεσμευση!!Πάω στο γιατρό και του λέω:
-Γιατρέ, τι πρέπει να κάνω με το υπερβολικό βάρος μου;
Έχω δοκιμάσει τα πάντα...!
Και μου απαντάει:
-Σταμάτα να δοκιμάζεις τα πάντα! -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Αυριο η μεγαλη συναντηση με τον διατροφολογο...Επιτηδες το εκανε και εχει το γραφειο του απεναντι απο Μακ Ντοναλντς????
Θελει να μας δοκιμαζει μαλλον!!!!
να είχε και τίποτα σοβαρό να σου πώ παει στο καλό... αλλά μακ? η λαιμαργία σου δεν έχει όρια
-
Τα μακ Red εχουν μεγαλη ιστορια...
τοτε που το cheese ειχε 100 δρχ.
Ειχαμε παει 6αδα φιλων πριν 14/15 χρονια στην γλυφαδα και μπηκαμε μεσα..40 cheess κλπ κλπ....
Πακετο ρωταει η κοπελα?????
Ναι για εσας απανταει ο ετοιμολος της παρεας!!!
-
και ένα ευρώ που ζητούσαν κάποτε (δεν ξέρω αν το κάνουν ακόμα δεν τρώω τέτοιες ) πολλά ήταν...
αν είναι να φας φθηνό μπέργκερ φάε καλό... hot hot burger bar σε Φιλαδέλφεια και Κολοκοτρώνη (δίπλα στην καρύτση)
-
Προφανως θα νομιζεις οτι η ιστορια με τα 9 ειδη συφιλιασμενου σπερματος ειναι αστικος μυθος.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
....αλλα μονο απο τα αρθρα του και τις αποψεις του θεωρω οτι ειναι καταρτισμενος και οχι απατεωνας.
Σχεδον ολα οσα εχω διαβασει στο σαιτ ταυτιζονται με αυτα που εχω καταληξει και γω.Ενδιαφερον,
σου φαινεται καταρτισμενος και οχι απατεωνας, επειδη αυτα που γραφει στο σαιτ του, ειναι πραγματα στα οποια εχεις καταληξει και εσυ. Πιστευεις πραγματικα οτι η 'συμφωνια με τις αποψεις σου' ειναι κριτηριο?ΥΓ 'Σχεδον με ολα' συμφωνεις. Τα υπολοιπα που γραφει ειναι βλακειες δηλαδη?
Οι φωτο που εχει στο site απο τον 'Λεωνιδα' ειναι να τραβας τα μαλλια σου,μαλιστα πεταει μεσα και εμμεση διαφημιση για αλλο μαγαζι.Οχι οτι δεν γινονται ολα αυτα,αλλα σιγουρα οχι στον χρονο που γραφει και μαλιστα ενω λεει οτι δεν εχει φωτο απο την αρχικη κατασταση αλλα λιγο καλυτερη δηλαδη η αφετηρια ηταν ακομα χειροτερη!
-
Ολες οι διαιτες δουλευουν λιγο-πολυ.
Ακομα και οι πλεον απιθανες.
Αλλα σημασια εχει το μετα,το πως διατηρεισαι,εκει ειναι ο μεγαλος βαθμος δυσκολιας.
Στατιστικα σχεδον κανενας δεν καταφερε να διατηρησει το βαρος που εχασε χωρις να γυμναζεται,αυτο λοιπον πρεπει να το εχει κανεις υποψη του σε καθε περιπτωση.
Πόσα κιλά είστε?