-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Από το λουράκι του ρολογιούΚάπως έτσι όντως http://www.fitnessinfo.gr/fitnessgenera ... index.html
-
Μου αρεσει που σε αλλα σημεια του φορουμ γινονται μακροσκελεις και πολλες φορες σε οξείς τόνους συζητησεις,
- για το τι λαδι θα βαλουμε στα αυτοκινητα,
- καθε πότε να το αλλαζουμε,
- τα χαρακτηριστικα που πρεπει να εχει,
- αν θα πρεπει να λαμβανουμε υποψη τον κατασκευαστη ή οχι και σε ποιες περιπτωσεις πρεπει να γινεται αυτό,
- το πως θα το αλλαζουμε κλπ
ολα σε απίστευτη αναλυση, και επιπλέον υπαρχουν ανθρωποι που στελνουν μπουκαλακια με το χρησιμοποιημενο λαδι σε ειδικο χημειο στο εξωτερικο για να δουν αν περιεχει 5% παραπανω τσουτσουνόνιο σε σχεση με την προηγουμενη μετρηση 6 μηνες πριν...
Το ανεκδοτο ειναι πως λιγο πολυ τα ιδια ατομα, που μπορει να τσακωθουν για το αν θα βαλουμε 5-40 low saps στο κωλάμαξο, ειναι σε χαλαρη φαση και δεν ακουγεται κιχ, οταν συζητείται για το τι θα κανουμε με τον οργανισμο μας, ενω ταυτοχρονα ο καθενας μας λεει το μακρυ του και το κοντο του, για τι τι θα πρεπει να τρωμε (δε βγαζω τον εαυτο μου απ' εξω)...
Χωρις να θελω να θιξω ή να κρινω λοιπον σε προσωπικο επιπεδο τις προτασεις που εγιναν μεχρι στιγμης, (εχοντας τη βεβαιοτητα οτι δεν εγιναν για κακο), θα ηθελα να εφιστησω την προσοχή σας στο οτι η διατροφη για ενα ανθρωπο δεν ειναι απλη αριθμητική. Καθε άλλο. Αμα ηταν ετσι, δε θα χρειαζοταν να κατσει κανεις εδω http://www.ddns.hua.gr/ σπουδαζοντας για 4 χρονια με παλουκακια μαθηματα οπως Οργανικη χημεια, Χημεια τροφιμων, Βιολογια, Κλινικη διατροφη, Ψυχολογια κλπ...- ριχτε μια ματια στο προγραμμα μαθηματων να παθετε πλακα, ειχα συμμαθητρια που πηγε απο 3η δεσμη εκει και επαθε μεγαλο τρακο, ειδε και επαθε μην εχοντας τετοιες βασεις- αλλα με ενα κομπιουτερακι κι απολυτηριο Γυμνασιου και με κανα 2 εβδομαδες ιντερνετ θα ηταν σε φαση 'οκ, τα εμαθα, ελα να σου κανω διαιτα'. Ενα τετοιο ατομο δε θα το αφηνατε ουτε καπω να ανοιξει στο αυτοκινητο σας, ετσι δεν ειναι???
Μηπως πρεπει λοιπον να ειμαστε λιγο πιο σεμνοι για ενα τοσο σοβαρο θεμα? μη μας ακουσει και κανενας και τον παρουμε στο λαιμο μας. Αμα βαλει λαθος λαδια καποιος στην τελικη δε θα γινει και τιποτα. Για τη διατροφη μας ομως υπαρχουν επιστημονες χρησιμο θα ηταν νομιζω να απευθυνομαστε σε αυτους.
-
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο οι επιστήμονες στον συγκεκριμένο τομέα θέλουν να τα παρουσιάσουν, τουλάχιστον για τους υγιείς ανθρώπους.
Μικρό αρνητικό ισοζύγιο σε ότι αφορά τις καθημερινές μας ανάγκες σε θερμίδες (10-15%). Το να υπολογίσεις τις θερμίδες σου είναι πανεύκολο, όλες οι εξισώσεις υπάρχουν διαθέσιμες, το να βρεις την διατροφική αξία των τροφίμων επίσης.
Τρώμε τα πάντα εκτός από αυτά που είναι 'κατασκευασμένα', και από λιπαρά μόνο καλά (λιπαρά ψάρια, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο)
Τρώμε 5-6 γεύματα την ημέρα
Γυμναζόμαστε
Βρες μου έναν 'επιστήμονα' που θα πει κάτι αντίθετο προς αυτά, γιατί τους έχω φάει με το κουτάλι και τους έχω πληρώσει χρυσούς το λέω.
Γιατί όταν ο σουπερ ντουπερ επιστήμονας με πτυχία, Μάστερ στο Αμέρικα και των 50€ ανα επίσκεψη του λες ότι κάνεις προπόνηση 6 φορές την εβδομάδα και των οποίων 3 Crossfit και σου βάζει φασολάκια σκέτα, και ρυζογκοφρέτες για σνακ, σόρρυ αλλά είναι ΑΣΧΕΤΟΣ ή προσπαθεί να σε κάνει ΜΟΝΙΜΟ πελάτη. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
....
+1
-
Για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω με dimik.
Trident το αν κάποιος είναι επιστήμονας ή όχι, αποδεικνύεται στην πράξη.
Και στην πράξη, θα δεις ότι οι λεγόμενοι διατροφολόγοι δεν έχουν το σωστό αποτέλεσμα, κατά κανόνα.
Πολύ περισσότερα θα πετύχεις με μιας βδομάδας διάβασμα στα φόρουμζ...παρά χρησιμοποιώντας τις τεσσάρων ετών γνώσεις του επιστήμονα. -
Μαλλον εγω θα κανω λαθος τοτε, 4 χρονια σπουδες ειναι αρχιδια, συνεχιστε.
Απλα με τη λογικη αυτη, δεν περιμενω να σας δω στα Τεχνικα να λετε 'ο μηχανικος μου', υποθετω οτι δεν χρειαζεστε το μουτζουρη, με τοσα χρονια ενασχοληση το εχετε τελειωσει μετ' επαινων ολο το αντικειμενο.
-
Μαλλον εγω θα κανω λαθος τοτε, 4 χρονια σπουδες ειναι αρχιδια, συνεχιστε.Το αν κάποιες σπουδές είναι αρχίδια ή όχι αποδεικνύεται στην πράξη.
Εσύ λες ότι αποδεικνύεται απ' το ότι είναι 4 χρόνια; Κι επειδή έχει δύσκολα μαθήματα; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Μαλλον εγω θα κανω λαθος τοτε, 4 χρονια σπουδες ειναι αρχιδια, συνεχιστε.
Το αν κάποιες σπουδές είναι αρχίδια ή όχι αποδεικνύεται στην πράξη.
Εσύ λες ότι αποδεικνύεται απ' το ότι είναι 4 χρόνια; Κι επειδή έχει δύσκολα μαθήματα;Οχι, λεω οτι σε ζηλευω, γιατι περα απο τα μηχανολογικα, ειμαι σιγουρος οτι:
- κανεις φροντιστηριο επιπεδου πανελληνιων, σε ολα τα μαθηματα, σε παιδια φιλων σου,
- οτι μπορεις να κανεις διαγνωσεις και συνταγογραφηση για κοινες 'ευκολες' ασθενειες δικες σου και φιλων,
- οτι μπορεις να εκπροσωπησεις ανετα τον εαυτο σου και φιλους σε μια δικη,
- οτι μπορεις να γραψεις αρκετα καλο κωδικα,
- οτι μπορεις να ηγηθεις ενος λοχου με επιτυχη αποτελεσματα,
και αλλα πραγματα που καποιοι τα σπουδαζουν επι 4ετια αλλα δε διαβαζουν τα σχετικα φόρα. Τι να μας πουν τα καριόλια.
Δε συζητω βεβαια για απλα πραγματα, που ειναι διετους φοιτησης σε ΙΕΚ ή ΟΑΕΔ, οπως το να ραψεις ενα απλο φορεματακι στη γυναικα σου, να φτιαξεις ντουλαπια κουζινας, να κανεις την υδραυλικη εγκατασταση ενος σπιτιου κλπ, αυτα ειναι για τον πουτσο, με κανα δυο ωρες στο ιντερνετ, τα εχεις καταφερει
Respect
-
Φυσικά όλα αυτά είναι της φαντασίας σου καθότι ουδέποτε ανέφερα ο,τιδήποτε απ' όσα λες.
Και ουσιαστικα αυτό που είπα (Το 'αν κάποιες σπουδές είναι αρχίδια ή όχι αποδεικνύεται στην πράξη.') απαντάει σε όλα αυτά που λες.
Όλα αυτά που λες, αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν μπορώ να τα κάνω. Άρα μετράνε σαν σπουδές (ή επάγγελμα, ή γνώση). -
πρέπει να είσαι πολύ αθώος ή πολύ ελληναράς για να θεωρείς τον εαυτό σου γνώστη απλά επειδή διάβασες μια ντουζίνα φόρα και 2-3 ειδικευμένα περιοδικά...
το τι δουλεύει σε εσένα λίγη σημασία έχει και καλό θα ήταν να μην το γενικεύουμε...
υπάρχουν μερικά στάνταρ διατροφικά τρικ που εφαρμόζει και ο πλέον αδαής για να δει αποτελέσματα... αυτό μέχρι φτιάχνω πρόγραμμα για τον καθένα (χωρίς να ξέρω το ιατρικό ιστορικό του) απέχουν παρασάγγης....
η παρότρυνση μου να ασχοληθεί κάποιος μόνος του είναι καθαρά για οικονομικούς λόγους
-
Φυσικά όλα αυτά είναι της φαντασίας σου καθότι ουδέποτε ανέφερα ο,τιδήποτε απ' όσα λες.Eύκολα εξαγονται συμερασματικα, μετα απο ενδελεχη μελετη οσων εγραψες, λογω πολυχρονης ενασχολησης μου με με το ιντερνετ στον δυσκολο τομεα της ψυχιατρικης, με μεταπτυχιακο στο 4TF
-
Πολύ περισσότερα θα πετύχεις με μιας βδομάδας διάβασμα στα φόρουμζ...παρά χρησιμοποιώντας τις τεσσάρων ετών γνώσεις του επιστήμονα.
-
Φυσικά όλα αυτά είναι της φαντασίας σου καθότι ουδέποτε ανέφερα ο,τιδήποτε απ' όσα λες.
Eύκολα εξαγονται συμερασματικα, μετα απο ενδελεχη μελετη οσων εγραψες, λογω πολυχρονης ενασχολησης μου με με το ιντερνετ στον δυσκολο τομεα της ψυχιατρικης, με μεταπτυχιακο στο 4TF
Άρα μπορούμε κι εμείς να γράψουμε ότι μας κατέβει για σένα και να τα δικαιολογήσουμε ως...'συμπεράσματα'...
-
Eύκολα εξαγονται συμερασματικα, μετα απο ενδελεχη μελετη οσων εγραψες, λογω πολυχρονης ενασχολησης μου με με το ιντερνετ στον δυσκολο τομεα της ψυχιατρικης, με μεταπτυχιακο στο 4TF
Άρα μπορούμε κι εμείς να γράψουμε ότι μας κατέβει για σένα και να τα δικαιολογήσουμε ως...'συμπεράσματα'...
Συναδελφος?
-
Τα πράγματα είναι πολύ απλά...
ένας υγιής και επαναλαμβάνω ΥΓΙΗΣ άνθρωπος μπορεί σήμερα πολύ εύκολα ακολουθώντας απλά βασικούς διατροφικούς κανόνες να κάνει διαιτα-διατροφή. Όπως επίσης μπορεί να δει πόσες θερμίδες χρειάζεται και να υπολογίσει τις θερμίδες των τροφών του. Εκτός αν οι διαιτολόγοι κάνουν κάτι διαφορετικό ή τα ξέρουν όλα αυτά απέξω λόγω σπουδών.
Ο διατροφολόγος-διαιτολόγος μπορεί κάλλιστα να είναι πεταμένα λεφτά, εκτός αν κάποιος χρειάζεται έναν μπαμπούλα να τον μαλώνει και να τον βάζει στον ίσιο δρόμο.
Καλώς ή κακώς το συγκεκριμένο επάγγελμα από τότε που έγινε την μόδας έχει καταντήσει αηδία, μπορεί να σπουδάζουν και να έχουν γνώσεις περί φυσιολογίας-ανατομίας-διατροφής whatever αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν σωστά τον πελάτη ούτε ότι θα εγγυηθούν το αποτέλεσμα το οποίο κατά βάση οφείλεται συνήθως στην προσωπική προσπάθεια του καθενός. Είναι γνωστές οι τακτικές κάποιων διαιτολόγων να μειώνουν δυσανάλογα πολύ τις θερμίδες, να έχει άμμεσα αποτελέσματα ο πελάτης=ευχαριστημένος και όταν σταματάει τις επισκέψεις και ξεκινάει να τρώει κανονικά σύντομα να ξαναγίνεται πελάτης. Ή οι κονσέρβα δίαιτες με τοστ γαλοπούλα-τυρί μειωμένων λιπαρών για πάσα νόσο και μαλακία, οι σαλάτες με κρέας κλπ κλπ κλπ. Έχει γίνει πλέον εμπόριο του χειρίστου είδους το θέμα δίαιτα-διατροφή.Ποιος δεν μπορεί δηλαδή να βγάλει ένα διατροφικό πλάνο με βάση τον παρακάτω πίνακα? Απλά θέλει λίγο κόπο να κάνει τους υπολογισμούς των θερμίδων.
-
Γι άλλη μια φορά θα συμφωνήσω με dimik.
Ο χρήστης dimik έγραψε:
ένας υγιής και επαναλαμβάνω ΥΓΙΗΣ άνθρωπος μπορεί σήμερα πολύ εύκολα ακολουθώντας απλά βασικούς διατροφικούς κανόνες να κάνει διαιτα-διατροφή. Όπως επίσης μπορεί να δει πόσες θερμίδες χρειάζεται και να υπολογίσει τις θερμίδες των τροφών του. Εκτός αν οι διαιτολόγοι κάνουν κάτι διαφορετικό ή τα ξέρουν όλα αυτά απέξω λόγω σπουδών.
Φυσικά και κάνουν κάτι διαφορετικό...αλλά πού να σου ξηγώ τώρα...πρέπει να 'χεις κάνει και 4 (ολογράφως, τεσσάρων) τουλάχιστον, ετών, σπουδές στη διατροφολογία...αλλιώς δεν θα καταλάβεις τίποτα...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τα πράγματα είναι πολύ απλά...ένας υγιής και επαναλαμβάνω ΥΓΙΗΣ άνθρωπος μπορεί σήμερα πολύ εύκολα ακολουθώντας απλά βασικούς διατροφικούς κανόνες να κάνει διαιτα-διατροφή. Όπως επίσης μπορεί να δει πόσες θερμίδες χρειάζεται και να υπολογίσει τις θερμίδες των τροφών του. Εκτός αν οι διαιτολόγοι κάνουν κάτι διαφορετικό ή τα ξέρουν όλα αυτά απέξω λόγω σπουδών.
Ο διατροφολόγος-διαιτολόγος μπορεί κάλλιστα να είναι πεταμένα λεφτά, εκτός αν κάποιος χρειάζεται έναν μπαμπούλα να τον μαλώνει και να τον βάζει στον ίσιο δρόμο.
Καλώς ή κακώς το συγκεκριμένο επάγγελμα από τότε που έγινε την μόδας έχει καταντήσει αηδία, μπορεί να σπουδάζουν και να έχουν γνώσεις περί φυσιολογίας-ανατομίας-διατροφής whatever αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν σωστά τον πελάτη ούτε ότι θα εγγυηθούν το αποτέλεσμα το οποίο κατά βάση οφείλεται συνήθως στην προσωπική προσπάθεια του καθενός. Είναι γνωστές οι τακτικές κάποιων διαιτολόγων να μειώνουν δυσανάλογα πολύ τις θερμίδες, να έχει άμμεσα αποτελέσματα ο πελάτης=ευχαριστημένος και όταν σταματάει τις επισκέψεις και ξεκινάει να τρώει κανονικά σύντομα να ξαναγίνεται πελάτης. Ή οι κονσέρβα δίαιτες με τοστ γαλοπούλα-τυρί μειωμένων λιπαρών για πάσα νόσο και μαλακία, οι σαλάτες με κρέας κλπ κλπ κλπ. Έχει γίνει πλέον εμπόριο του χειρίστου είδους το θέμα δίαιτα-διατροφή.Ποιος δεν μπορεί δηλαδή να βγάλει ένα διατροφικό πλάνο με βάση τον παρακάτω πίνακα? Απλά θέλει λίγο κόπο να κάνει τους υπολογισμούς των θερμίδων.
Ξαναλεω οτι δεν εχω διαθεση να υπερασπιστω το επαγγελμα, αλλα τη λογικη. Που στο διολο ξερεις ποσες θερμιδες χρειαζεται ο ΑΒΓ και αν θελει παρπανω βιταμινη Ω κι αν θελει και σιδηρο και αλλα παπαρια παρ οτι φαινεται ΥΓΙΗΣ?
Προβαινεις σε τρελλες γενικευσεις με αξονα τους 'κακους' του επαγγελματος, οι οποιοι απο την αλλη, (ειδικα στο συγκεκριμενο θεμα) ειναι καμποσες φορες θυματα του μαλακα που τρωει μια σαλατα και μια MARS κρυφα μετα, και παιρνει λυπημενο υφος και κατηγορει το διαιτολογο. Παρακαμπτοντας τωρα το χαζο του χωριου, η εμπειρια μου στο θεμα ειναι απο φιλους.
Περιπτωση Α: Απο 128 μπορει και παραπανω, πηγε στα 103 σε λογικο χρονικο διαστημα, 0,5 κιλα την εβδομαδα περιπου. Ο τυπας του αλλαζε συνεχεια φαγητα, για να μη βαριεται, του εκανε κολπα του στυλ '4 το απογευμα θα φας ενα γιαουρτι με φρουτο, ΠΑΓΩΜΕΝΑ' για να κοροιδευεται οτι τρωει παγωτο (καλοκαιρι γαρ), του αλλαζε θερμιδικες αξιες ανα εβδομαδα για να μην τον κουραζει, καποιες εβδομαδες πηγαινε χαλαρα καποιες του ελεγε 'την ερχομενη θα σε γκαζωσω', (και αυτο φαινοταν στ διαγραμματα βαρους) ειχε αφησει περιθωρια για ξεσκισμα 'το Σαββατο ή την Κυριακη, μεσημερι ή βραδυ, φαε οσο θελεις, φαε 4 πιτσες στα παπαρια μας, αλλα μη πλακωσεις και κρασι μαζι, και το αλλο γευμα της ημερας θα ειναι κανονικο'κλπ. Μιλαμε για μαγικα πραγματα, να κατεβαζουμε πιτσες ωρες ωρες και στο τελος της εβδομαδας το αντικρυσμα να ειναι 100gr εκτος 'στοχου'. Ο οποιος μαστορας ταυτοχρονα με τη διαιτα καλλιεργουσε και τη σχεση με τον πελατη και παρακολουθουσε το mood του 'ασθενη' πολυ στενα (εκει παει η Ψυχολογια) γιατι ειναι απαραιτητο συστατικο, ξεροντας οτι αμα 'πεσει' θα το ριξει στο φαγητο. Αξιζε τα λεφτα του ο τυπας, μεχρι δεκαρας.Περιπτωση Β: Φιλη ειχε γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση κι ηθελα να χασει και καμμια 10-12 κιλα. Πηρε τηλ. την παλια συμμαθητρια μας (Χαροκοπειο, παπαριές συμφωνα με τον γελωτοποιο του φορουμ), και αυτη ειδε τις εξετασεις των γιατρων, συζητησε, αξιολογησε, εμαθε ιστορικο, εξηγησε και διέταξε .
Σε 2-3 εβδομαδες εξαφανιστηκαν τα συμπτωματα της παλινδρομησης (χαθηκε και κανα κιλο απο σποντα) και ΜΕΤΑ ασχοληθηκε με το βαρος. Εκει ειχαμε αλλα: 'οταν λεμε τυρι εννοουμε μονο ανθοτυρο και οταν λεμε κομματι εννοουμε κουτι απο σπιρτα (οχι του τζακιου)'. Αποτελεσμα, γκομενα 43 ετων με 2 παιδια φορεσε το καλοκαιρι τζην σορτσακι χωρις να φαινεται καρνάβαλος. Δεν το πιστευα, λεφτα που αξιζαν.Τετοια αποτελεσματα, μονος σου δεν κανεις με την καμμία. Οσοι αλλοι το προσπαθησαν, πηραν ενα αρχιδι. Μη τα γαμαμε ολα.
Ξερω και αλλη περιπτωση στην οποια ο διαιτολογος προτεινει κατι αλλοπροσαλλα (για εμενα και σε σχεση με τα παραπανω) πχ 'φαε ενα καρπουζι για μεσημεριανο' και ξερω οτι τσιμπολογαει και μαλακιες δεξια αριστερα και παιρνει λυπημενο υφος. Εννοειται οτι δε χανει. Εκει θελει αλλο διαιτολογο και ψυχολογικη υποστηριξη, οχι απλα διαιτα. και να το θελεις βεβαια.
-
Πάρε παιδι μου αντιβιοτικά, τι να ξέρει ο γιατρός
Τι εννοει οταν λες οτι αποκλείεται να μην στέκεται το στεγαστρο, 2 απλα πραγματα ειναι
Τι εννοείς τζογαρω στο χρηματιστήριο, λες να μην ξέρω ΕΓΩ;
ΕΛΛΑΣ
-
Εγω μετα απο συζητηση με τον κουμπαρο μου και αφου ειδα live και τα αποτελεσματα κατεληξα σε εναν γιατρο στην Ν.Σμυρνη.
Αν επιτρεπεται απο το φορουμ μπορω να πω ονομα. -
Γκεο καλο μου παιδι, έχεις κανά κίνητρο ;
Πόσα κιλά είστε?