-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Έχεις σκεφτεί πριν πας και ΞΟΔΕΥΤΕΙΣ, να πας στο BIOS και να τους βάλεις να μην ανεβάζουν πάνω από συγκεκριμένες στροφές?Αν δεν έχουν ρυθμιζόμενες στροφές (κοινώς να έχουν τρία καλώδια), ότι και να κάνεις στο BIOS -αν γίνεται κιόλας- δεν έχει σημασία...και έτσι και αλλιώς οι καλοί ανεμιστήρες είναι πιο ήσυχοι σε full throttle από τους generic σε χαμηλές στροφές (χώρια που το CFM τους είναι πολλαπλάσιο). Μερικές φορές 5-10 ευρώ μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά....
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν φταις εσυ, εγω φταιω που σε εβγαλα απο την Vorkuta..
Τα παντα ολα λεμε, τι BIOS, τι TRIOS, τι speedfan, τι speedex, το γα..δι δεν βγαζει το σκασμο...
Μην τυχον και φορτωσω παιχνιδι -----> τουαλετα Παγκαλου μετα απο 2 τελαρα δαμασκηνα.https://www.google.gr/search?q=ω%C ... 52&bih=773
Ναι.Βεβαια αμα σκεφτεις οτι φοραω μασκα υπνου (το χρυσο μου) και αυτοκολλητο για το ροχαλητο ανετα παιζω στους Daft Punk μετα.
Έχεις σκεφτεί πριν πας και ΞΟΔΕΥΤΕΙΣ, να πας στο BIOS και να τους βάλεις να μην ανεβάζουν πάνω από συγκεκριμένες στροφές?
Αν δεν έχουν ρυθμιζόμενες στροφές (κοινώς να έχουν τρία καλώδια), ότι και να κάνεις στο BIOS -αν γίνεται κιόλας- δεν έχει σημασία...και έτσι και αλλιώς οι καλοί ανεμιστήρες είναι πιο ήσυχοι σε full throttle από τους generic σε χαμηλές στροφές (χώρια που το CFM τους είναι πολλαπλάσιο). Μερικές φορές 5-10 ευρώ μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά....
Ace δυστυχως το προβλημα δεν ειναι τοσο απο τους ανεμιστηρες του κουτιου οσο απο την PowerColor 7870 Myst. Edition που αναθεμα την ωρα που πεταξα την Diamond Viper.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Και η υδρόψυξη έχει τον θόρυβό της, χρησιμοποιείς ανεμιστήρες για το ψυγείο. Απλώς άλλαξε τους με 120ρηδες αυτούς που έχεις και κάνε σωστή κατανομή.Ακριβώς, υδροψυξη βάζεις για την απόδοση ή για χωροταξικους λόγους όχι για την ησυχία
-
Αρά γίνεται χαμός από την κάρτα αλλα εδώ και ΤΡΕΙΣ σελίδες ασχολούνται όλοι με ανεμιστήρες κουτιού.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΟΛΛ?
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Δεν φταις εσυ, εγω φταιω που σε εβγαλα απο την Vorkuta..
Τα παντα ολα λεμε, τι BIOS, τι TRIOS, τι speedfan, τι speedex, το γα..δι δεν βγαζει το σκασμο...
Μην τυχον και φορτωσω παιχνιδι -----> τουαλετα Παγκαλου μετα απο 2 τελαρα δαμασκηνα.https://www.google.gr/search?q=ω%C ... 52&bih=773
Ναι.Βεβαια αμα σκεφτεις οτι φοραω μασκα υπνου (το χρυσο μου) και αυτοκολλητο για το ροχαλητο ανετα παιζω στους Daft Punk μετα.
Έχεις σκεφτεί πριν πας και ΞΟΔΕΥΤΕΙΣ, να πας στο BIOS και να τους βάλεις να μην ανεβάζουν πάνω από συγκεκριμένες στροφές?
Αν δεν έχουν ρυθμιζόμενες στροφές (κοινώς να έχουν τρία καλώδια), ότι και να κάνεις στο BIOS -αν γίνεται κιόλας- δεν έχει σημασία...και έτσι και αλλιώς οι καλοί ανεμιστήρες είναι πιο ήσυχοι σε full throttle από τους generic σε χαμηλές στροφές (χώρια που το CFM τους είναι πολλαπλάσιο). Μερικές φορές 5-10 ευρώ μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά....
Ace δυστυχως το προβλημα δεν ειναι τοσο απο τους ανεμιστηρες του κουτιου οσο απο την PowerColor 7870 Myst. Edition που αναθεμα την ωρα που πεταξα την Diamond Viper.
Οι powercolor είναι πολύ θορυβώδεις κάρτες σε γενικές γραμμές, είχα κι εγώ κάποτε και ήταν ελικόπτερο
Για απόλυτη ησυχία κοιτάς Asus κυρίως και μετά gigabyte ή και καμία sapphire
Ο κανόνας λέει ότι θες όσο το δυνατόν περισσότερους ανεμιστήρες για να στροφαρουν πιο χαμηλά, όταν έχεις ένα ειδικά είναι μοιραίο το ελικόπτερο
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Ace δυστυχως το προβλημα δεν ειναι τοσο απο τους ανεμιστηρες του κουτιου οσο απο την PowerColor 7870 Myst. Edition που αναθεμα την ωρα που πεταξα την Diamond Viper.Σε τέτοιες περιπτώσεις (π.χ. παλιότερα με την Χ850 είχα αντίστοιχο πρόβλημα με πολύ θόρυβο) που το stock fan είναι τραγικό ή/και θορυβώδες, πάω σε aftermarket λύση...συνήθως καλύτερη και πιο ήσυχη...απλώς την πληρώνεις παραπάνω
Ή αν σε βολεύει το κουτί κάνεις αυτό που έκανα τώρα με την Χ1650...βάζεις ένα καλό και ήσυχο ανεμιστήρα κουτιού ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στη κάρτα να φυσάει αυτήν και μόνο αυτήν....
-
Δεν είναι ιδιαίτερα πιο ακριβές πλέον οι custom από τις reference
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Αρά γίνεται χαμός από την κάρτα αλλα εδώ και ΤΡΕΙΣ σελίδες ασχολούνται όλοι με ανεμιστήρες κουτιού.ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΟΛΛ?
Για ανεμιστηρες ασχολουμαστε για το αλλο πισι
Σε τέτοιες περιπτώσεις (π.χ. παλιότερα με την Χ850 είχα αντίστοιχο πρόβλημα με πολύ θόρυβο) που το stock fan είναι τραγικό ή/και θορυβώδες, πάω σε aftermarket λύση...συνήθως καλύτερη και πιο ήσυχη...απλώς την πληρώνεις παραπάνω
Ή αν σε βολεύει το κουτί κάνεις αυτό που έκανα τώρα με την Χ1650...βάζεις ένα καλό και ήσυχο ανεμιστήρα κουτιού ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στη κάρτα να φυσάει αυτήν και μόνο αυτήν....
Σκεψου οτι ο πλαινος 120αρης κανει αυτο ακριβως.
Οι powercolor είναι πολύ θορυβώδεις κάρτες σε γενικές γραμμές, είχα κι εγώ κάποτε και ήταν ελικόπτερο
Για απόλυτη ησυχία κοιτάς Asus κυρίως και μετά gigabyte ή και καμία sapphire
Μωρε για gigabyte ημουν ετοιμος αλλα μου θελα Myst edition ο μ..κας.
-
E φίλε κάρτα με ένα φουρφουρι δεν αγοράζεις, μοιραίο λάθος
Εγώ σου λέω πήγα σε κάρτα με 3, την κλοκαρα κιόλας και πάλι είναι πολύ ήσυχη
Πολύ καλό το windforce, το μόνο που θα ήθελα είναι λίγο καλύτερη ψύξη στα vrm που νομίζω ότι σε επόμενα μοντέλα (R9, nvidia 7xx..) έχει βελτιωθεί το θέμα
Πάνω από 70 βαθμούς δε πάει ποτέ ο πυρήνας (και το καλοκαίρι εννοώ, γιατί το χειμώνα ούτε τους 65 δεν περνάει) και οι ανεμιστήρες ποτέ πάνω από 50% (με default ρύθμιση)
Το ένα ανεμιστηράκι τι να σου κάνει; θα κάνει το ελικόπτερο δε γίνεται αλλιώς
-
Μ'αρέσει που πριν από 3-4 σελίδες είχατε του πεταματού τα επώνυμα PC και ασχολείστε τόσες σελίδες τώρα να βρείτε λύση σε διάφορα προβλήματα θόρυβος, θερμοκρασίες, χωράει δεν χωράει κλπ. Θα αγοράζατε ένα επώνυμο και τελείωνε η υπόθεση Οκ δεν κάνουν για όλες τις περιπτώσεις αλλά καλύπτουν το 80% των χρηστών. Σαν βίτσιο το καταλαβαίνω και το έκανα κι εγώ το ομολογώ αλλά πλέον το βρίσκω ανούσιο για σερφάρισμα να σπάω τα @@@ μου και να δίνω λεφτά για ανεμιστήρες μικρούς και μεγάλους αντάπτορες κονέκτορες και ότι άλλο.
-
Προσωπικά δεν έχω αγοράσει ποτέ 'επώνυμο' PC (δεν μιλάμε για τα ελληνικά b-t-o προφανώς), αλλά έχω δουλέψει σε πολλά από δαύτα για χρόνια. Ε λοιπόν δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας που να υπερέχουν από τα custom. Θες τιμή, specs, εργονομία, επιδόσεις, επεκτασιμότητα, από όπου και να το δεις το 'επώνυμο' σου πουλάει μόνο αυτό: το 'όνομα' και τίποτα άλλο. Ακόμα και τις 'έξυπνες' λύσεις που έχουν μερικά από αυτά, μπορείς πλέον να τις βρεις παντού στο web, συνήθως πολύ φθηνότερα από ότι τα χρεώνουν οι εταιρείες.
-
Άλλο το επώνυμο πισι και άλλο τα επώνυμα παρτς από διάφορους επώνυμους κατασκευαστές!
Συνήθως τα επώνυμα pc είναι ακριβά και χαμηλότερων δυνατοτήτων σε σχέση με εκείνα που έχουν 'χτιστεί' κομμάτι κομμάτι!
Σαφέστατα και είναι καλύτερα λοιπόν να φτιάξει κανείς μηχάνημα με επώνυμα κομμάτια παρά να επιλέξει ένα έτοιμο! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
E φίλε κάρτα με ένα φουρφουρι δεν αγοράζεις, μοιραίο λάθοςΕγώ σου λέω πήγα σε κάρτα με 3, την κλοκαρα κιόλας και πάλι είναι πολύ ήσυχη
Πολύ καλό το windforce, το μόνο που θα ήθελα είναι λίγο καλύτερη ψύξη στα vrm που νομίζω ότι σε επόμενα μοντέλα (R9, nvidia 7xx..) έχει βελτιωθεί το θέμα
Πάνω από 70 βαθμούς δε πάει ποτέ ο πυρήνας (και το καλοκαίρι εννοώ, γιατί το χειμώνα ούτε τους 65 δεν περνάει) και οι ανεμιστήρες ποτέ πάνω από 50% (με default ρύθμιση)
Το ένα ανεμιστηράκι τι να σου κάνει; θα κάνει το ελικόπτερο δε γίνεται αλλιώς
Δεν είναι μόνο θέμα αριθμού ανεμιστήρων φίλε Γιώργο. Σε ακριβές υλοποιήσεις όπως ήταν οι δικές μας , συνδυάζονται με ποιότητα κατασκευής, ειδικό software, εργοστασιακό o/c δίχως θόρυβο, χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας και άλλα! Ισχύει και εδώ ο μαγικός κανόνας του 'ότι πληρώνεις παίρνεις!'
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Μ'αρέσει που πριν από 3-4 σελίδες είχατε του πεταματού τα επώνυμα PC και ασχολείστε τόσες σελίδες τώρα να βρείτε λύση σε διάφορα προβλήματα θόρυβος, θερμοκρασίες, χωράει δεν χωράει κλπ. Θα αγοράζατε ένα επώνυμο και τελείωνε η υπόθεση Οκ δεν κάνουν για όλες τις περιπτώσεις αλλά καλύπτουν το 80% των χρηστών. Σαν βίτσιο το καταλαβαίνω και το έκανα κι εγώ το ομολογώ αλλά πλέον το βρίσκω ανούσιο για σερφάρισμα να σπάω τα @@@ μου και να δίνω λεφτά για ανεμιστήρες μικρούς και μεγάλους αντάπτορες κονέκτορες και ότι άλλο.Είναι για πέταμα τα επώνυμα ( ή μάλλον τα έτοιμα γιατί επώνυμα parts έχουν και τα δικά μας) εκτός αν είναι απίστευτα ακριβά που πάλι δε συμφέρουν
Στα έτοιμα pc πετούν ο,τι περισσεύει, frankestein είναι κι αυτά απλά μπορεί και να έχουν μέσα δευτερατζες
Το pc που φτιάχνεις μόνος σου μπορεί να έχει όσο καλή ποιότητα θες εσύ να έχει και αν ασχολείται κάνεις με το θόρυβο των ανεμιστήρων σημαίνει ότι έχει περάσει πλέον στο επίπεδο που κοιτάζει τις λεπτομέρειες
-
Μ'αρέσει που πριν από 3-4 σελίδες είχατε του πεταματού τα επώνυμα PC και ασχολείστε τόσες σελίδες τώρα να βρείτε λύση σε διάφορα προβλήματα θόρυβος, θερμοκρασίες, χωράει δεν χωράει κλπ. Θα αγοράζατε ένα επώνυμο και τελείωνε η υπόθεση Οκ δεν κάνουν για όλες τις περιπτώσεις αλλά καλύπτουν το 80% των χρηστών. Σαν βίτσιο το καταλαβαίνω και το έκανα κι εγώ το ομολογώ αλλά πλέον το βρίσκω ανούσιο για σερφάρισμα να σπάω τα @@@ μου και να δίνω λεφτά για ανεμιστήρες μικρούς και μεγάλους αντάπτορες κονέκτορες και ότι άλλο.
Είναι για πέταμα τα επώνυμα ( ή μάλλον τα έτοιμα γιατί επώνυμα parts έχουν και τα δικά μας) εκτός αν είναι απίστευτα ακριβά που πάλι δε συμφέρουν
Στα έτοιμα pc πετούν ο,τι περισσεύει, frankestein είναι κι αυτά απλά μπορεί και να έχουν μέσα δευτερατζες
Το pc που φτιάχνεις μόνος σου μπορεί να έχει όσο καλή ποιότητα θες εσύ να έχει και αν ασχολείται κάνεις με το θόρυβο των ανεμιστήρων σημαίνει ότι έχει περάσει πλέον στο επίπεδο που κοιτάζει τις λεπτομέρειες
εγω παλι εχοντας δει HP και Dell PC, εχω να πω τα καλυτερα σε οτι αφορα την κατασκευη και την μακροζωία... Το ιδιο εχω να πω και για το Zotac μου βεβαιως βεβαιως. Θα πληρώσεις φυσικά κατιτις παραπάνω, αλλά δεν θα σε απασχολησει ποτε με μλκιες τυπου drivers, irq conflicts και οτι αλλο κουλο μπορείς να βρεις φτιαχνοντας το στο χέρι.
Δεν λέω πως τα custom υπολείπονται... απλά δεν ειναι για αυτους που δεν ξέρουν. Εγω εσυ, καποιος σχετικός μπορεί να φτιάξει ενα ωραιο setup με οσο το δυνατόν ποιο τακτικό κουτί, και μέρη συμβατά μεταξύ τους... αλλοι πάλι παιδεύονται με αυτά που παν και αγοράζουν και προσπαθουν να τα ταιριάξουν.
Ολα εχουν το κοινό τους...
-
Φυσικα αν κι εγώ προσωπικά το κάνω περισσότερο για το value for money, μιας και σε δίκη σου σύνθεση μπορείς να μεγιστοποιήσεις τη σχέση τιμής αξίας κάτι που δύσκολα πετυχαίνεις σε έτοιμο μηχάνημα
Και εντάξει τα επώνυμα έτοιμα, οι συνθέσεις των μαγαζιών πολλές φορές αγγίζουν τη κλεψιά
-
οι συνθέσεις των μαγαζιών πολλές φορές αγγίζουν τη κλεψιάσκουπίδια και αναξια αναφορας τα ετοιματζίδικα τυπου turbox και σια.... Συμφωνουμε απολυτα.
-
Οκ συμφωνούμε, σε επώνυμα μάλιστα έχω δει και τιμές σε κάποιες περιπτώσεις που δεν πετυχαίνεις με custom
Απλά κάποιες φορές πληρώνεις και την υπεραξία που σου δίνει μια έτοιμη σύνθεση που υποτίθεται ότι θα δουλέψει σωστά και απροβλημάτιστα
-
Επιστρέφοντας στο θόρυβο στο PC μου έχω αυτή τη στιγμή 7 ανεμιστήρες να δουλεύουν.
Ο μόνος που ακούγεται είναι ο 80mm της GPU.
Βέβαια υποτίθεται το κουτί σύμφωνα με την εταιρεία έχει μελετημένη ροή αλλά κατά τα άλλα ούτε ακριβό ήταν (57Ε) αλλά ούτε και κανείς από τους ανεμιστήρες αφού αγόρασα τους πιο φθηνούς 120mm που βρήκα. -
εγώ με 120άρηδε cooler master των 4.99 δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα από θέματα θορύβου
ναι σε κάποιους χάλασε κάποια στιγμή το μοτεράκι και μπορεί να άρχισε λίγο να ενοχλεί, αλλά κλάιν με ένα τάληρο τους άλλαζα δε βρίσκω λόγο και νόημα να δίνω 20αρικα πχ για 'premium και ήσυχους'
το μεγαλύτερο ποσό που έχω δώσει για ανεμιστήρες είναι 16€ για led 200αρηδες (στις 600 γυρίζουν αυτοί) που εντάξει είναι λίγο τσιμπημένοι αλλά σε αυτή τη διάσταση δεν έχεις και τις άπειρες επιλογέςΥΓ στο δικό μου κουτί έχω 10 στο σύνολο και μπορώ σίγουρα να βάλω άλλον ένα τουλάχιστον
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]