-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μαύρη εξωτερική, μαύρο χρώμα αν αυτό λέει κάτι, μεταλλική σκάλα που ενώνει την ταράτσα με το έδαφος. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσιάζει σημεία σκουριάς. Πως το προχωράμε το θέμα ξέρει κανείς? Καλό τρίψιμο με τσιγαρόχαρτο και μετά βάψιμο?
Το τσιγαρόχαρτο είναι για το κάπνισμα!
Γυαλόχαρτο.
Το ξερα ρε ότι το λένε γυαλόχαρτο απλά ήθελα να δω αν θα με διορθώσει κανείς!!!
-
Τρίψιμο της σκουριάς και χρώμα καλής ποιότητας για βαφή πάνω σε σκουριά.
-
μιας και πιάσατε τα βαψίματα... κάνω ανακατασκευή μια καφετιέρα και έχει σκουριές το μεταλλικό σώματα της. είναι επαγγελματική ολίγον. δε ξέρω με τι να το βάψω που να έχει αντονή σε περιβάλλον υγρασίας / θερμότητας που είναι εκεί μέσα.
οκ, τα καπάκια όλα είναι inox δεν χαμπαριάζουν αλλά το σασί έχει θέμα... -
Ο χρήστης glf έγραψε:
μιας και πιάσατε τα βαψίματα... κάνω ανακατασκευή μια καφετιέρα και έχει σκουριές το μεταλλικό σώματα της. είναι επαγγελματική ολίγον. δε ξέρω με τι να το βάψω που να έχει αντονή σε περιβάλλον υγρασίας / θερμότητας που είναι εκεί μέσα.
οκ, τα καπάκια όλα είναι inox δεν χαμπαριάζουν αλλά το σασί έχει θέμα...τριψτο και βαψε το με σπρει zinc(ψυχρο γαλβανισμα) εφοσον δεν φαινεται το σασσι της μηχανης.Δεν θα σκουριασει ποτε,το χρωμα του ειναι ασημι.
θα το βρεις σε χρωματοπωλεια στα 5-6 ευρω.https://www.google.gr/search?q=zinc+spr ... 24&bih=676
-
α γεια σου, κάτι τέτοιο έλεγα. και το σασί βέβαια, έχει 'βαφή' με ηλεκτρόλυση, δε θυμάμαι πως λέγεται. και το ξέρω γιατί αν το βάλω στο κιτρικό οξύ που καθαρίζει τα άλατα, αυτή η 'βαφή' μαυρίζει από την αντίδραση
αλλά ακόμα και αυτό, σκούριασε... βέβαια ποιος ξέρει πόοοοοσο καιρό είχε διαροή και δεν το φτιάξανε...
-
Δε το βάζω στο θέμα θέρμανσης, γιατί δεν είναι το βασικό ζητούμενο.
Έχω τζάκι στο σπίτι αλλά δεν το έχω ανάψει ποτέ, οκτώ χρόνια τώρα.
Κατι που προ παιδιών το είχαμε με κεριά, μετά τα πιτσιρίκια μην καούν, μην αναπνέουν στάχτες.....Λέω να το ξεκινήσω φέτος, όχι για θέρμανση τόσο, αλλά για ζεστές οικογενειακές στιγμές στο καθιστικό, κάνα καστανό, θαλπωρή κτλ....
Χρειάζεται να τσεκάρω κάτι πριν ξεκινήσω;
Αυτές οι κασέτες που βλέπω μπαίνουν τι προσφέρουν, με το γυαλί εμπρός.;
Εγώ φαντάζομαι ότι απλά δεν γεμίζεις στάχτες και είναι πιο ελεγχόμενο, ενδιαφέρον.
Αξίζει αυτό, και για τι ποσά μιλάμε; -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Δε το βάζω στο θέμα θέρμανσης, γιατί δεν είναι το βασικό ζητούμενο.Έχω τζάκι στο σπίτι αλλά δεν το έχω ανάψει ποτέ, οκτώ χρόνια τώρα.
Κατι που προ παιδιών το είχαμε με κεριά, μετά τα πιτσιρίκια μην καούν, μην αναπνέουν στάχτες.....Λέω να το ξεκινήσω φέτος, όχι για θέρμανση τόσο, αλλά για ζεστές οικογενειακές στιγμές στο καθιστικό, κάνα καστανό, θαλπωρή κτλ....
Χρειάζεται να τσεκάρω κάτι πριν ξεκινήσω;
Αυτές οι κασέτες που βλέπω μπαίνουν τι προσφέρουν, με το γυαλί εμπρός.;
Εγώ φαντάζομαι ότι απλά δεν γεμίζεις στάχτες και είναι πιο ελεγχόμενο, ενδιαφέρον.
Αξίζει αυτό, και για τι ποσά μιλάμε;Να τσεκαρεις αν ειναι καθαρη και δεν εχει κλειση για καποιο λογο.
Η κασετες αυξανουν την αποδοση του τζακιου απο 10-15% στο 70+% . Αρα μπορεις να ζεσταθεις και οχι απλα να καις ξυλα. Σιγουρα εχεις και προστατευμενη φλογα αρα ποιο ασφαλη καυση.
Λεπτομερειες και ερωτησεις στο ειδικο θεμα που υπαρχει στο φορουμ για σομπες θερμανση κλπ -
έχω ένα μεταλλικό σασί από μηχάνημα που είχε σκουριές. το έτριψα όσο μπόρεσα αλλά έχει κάτι δύσκολα σημεία και θέλω να το κάνω τέλειο και να ρίξω και το ψυχρό γαλβάνι (ψευδάργυρος σε σπρει). διαβασα ότι το καλύτερο τώρα είναι μπάνιο σε υδροχλωρικό οξύ και αφού χωράνε τα κομμάτια σε λεκάνη, μπορώ να το κάνω σπίτι, φυσικά έξω και με γάντια.
τι... διάλυμα ετοιμάζω όμως; δεν ξέρω αναλογίες. να πάρω αυτό που έχουν στο σουπερ και να το βάλω όπως είναι; νομίζω ότι αυτό δεν είναι καθαρό 100%
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
έχω ένα μεταλλικό σασί από μηχάνημα που είχε σκουριές. το έτριψα όσο μπόρεσα αλλά έχει κάτι δύσκολα σημεία και θέλω να το κάνω τέλειο και να ρίξω και το ψυχρό γαλβάνι (ψευδάργυρος σε σπρει). διαβασα ότι το καλύτερο τώρα είναι μπάνιο σε υδροχλωρικό οξύ και αφού χωράνε τα κομμάτια σε λεκάνη, μπορώ να το κάνω σπίτι, φυσικά έξω και με γάντια.τι... διάλυμα ετοιμάζω όμως; δεν ξέρω αναλογίες. να πάρω αυτό που έχουν στο σουπερ και να το βάλω όπως είναι; νομίζω ότι αυτό δεν είναι καθαρό 100%
σταθεροποιητης σκουριας?
https://www.google.gr/search?q=σ%C ... 24&bih=676
-
λοιπον το βαζω εδω:
κατι μυγακια* που ευδοκιμουν στην τουαλετα τα βλεπω και σε 2ο σπιτι και ερωτω:
τι καμνουμε για να τα εξαφανισουμε;
*μετα απο γρηγορο ψαξιμο βρηκα ταυτοτητα: 'μυγακι των φρεατιων'
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
λοιπον το βαζω εδω:κατι μυγακια* που ευδοκιμουν στην τουαλετα τα βλεπω και σε 2ο σπιτι και ερωτω:
τι καμνουμε για να τα εξαφανισουμε;
*μετα απο γρηγορο ψαξιμο βρηκα ταυτοτητα: 'μυγακι των φρεατιων'
αλλαζεις τι καπακι του σιφωνιου με αλλο που κλεινει,ή βαζεις ενα στρογγυλο λαστιχενιο σαν καπακι απο πανω που θα το βρεις σε μαγαζια που πουλανε ειδη σπιτιου,σε χρωματοπωλεια κλπ.
http://www.safe-shop.gr/product_info.ph ... cts_id=225
-
Με ενοχλούν πάρα πολύ, δεν μπορώ να μείνω σε σπίτι που έχει τέτοια μυγάκια.
Κάθε βδομάδα ρίχνω στην αποχέτευση του νεροχύτη, του νιπτήρα, της μπανιέρας, της λεκάνης και του σιφωνίου στο δάπεδο του λουτρού, καθαριστικό για λεκάνες WC και ψοφάνε.
6 ευρώ κάνουν οι ανοξείδωτες σχάρες για το σιφώνι που περιστρέφονται και κλείνουν.
Όμως δεν εξαφανίζονται τα μυγάκια. -
δλδ δεν βγαινουν απο το σιφωνι τα μυγακια?
-
-
Πηγαίνουν παντού όπου έχει νερό,
και τις γλάστρες ψεκάζω με εντομοκτόνο για να μην έχω μυγάκια. -
μια φορα τη βδομαδα χλωρινη στην μπανιερα/ντουζιερα...ποσοτητα οσο ενα φλιτζανακι του καφε και λιγο νερο μετα για να φθασει μεχρι το κεντρικο σιφωνι στο δαπεδο...
συνηθως το βραδυ ωστε να λειτουργησει μεχρι το πρωί...
μ' αυτο τον τροπο ταυτοχρονα εξαφανιζεται και η δυσαρεστη μυρωδια των αποχετευσεων στην τουαλετα -
Ο χρήστης glf έγραψε:
έχω ένα μεταλλικό σασί από μηχάνημα που είχε σκουριές. το έτριψα όσο μπόρεσα αλλά έχει κάτι δύσκολα σημεία και θέλω να το κάνω τέλειο και να ρίξω και το ψυχρό γαλβάνι (ψευδάργυρος σε σπρει). διαβασα ότι το καλύτερο τώρα είναι μπάνιο σε υδροχλωρικό οξύ και αφού χωράνε τα κομμάτια σε λεκάνη, μπορώ να το κάνω σπίτι, φυσικά έξω και με γάντια.τι... διάλυμα ετοιμάζω όμως; δεν ξέρω αναλογίες. να πάρω αυτό που έχουν στο σουπερ και να το βάλω όπως είναι; νομίζω ότι αυτό δεν είναι καθαρό 100%
Αν το βάλεις σε μπάνιο υδροχλωρικού οξέως 100%, τι νομίζεις ότι θα βγάλεις από το μπάνιο;
-
Καλυτερα να βγάλεις την σκουριά με ηλεκτρόλυση. ¨Εχει πολλά βιντεάκια στο youtube για το πως γίνεται. Περιληπτικα , πάρε μια πλαστική μπανιέρα ή λεκάνη , νερο , σόδα και ξυδι, ένα τροφοδοτικό 12 βολτ ή παραπάνω αλλιώς φορτιστη μπαταρίας αυτ/του και ένα παλιό κομμάτι σίδερο.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
τι... διάλυμα ετοιμάζω όμως; δεν ξέρω αναλογίες. να πάρω αυτό που έχουν στο σουπερ και να το βάλω όπως είναι; νομίζω ότι αυτό δεν είναι καθαρό 100%
Αν το βάλεις σε μπάνιο υδροχλωρικού οξέως 100%, τι νομίζεις ότι θα βγάλεις από το μπάνιο;
ε γι'αυτό ρωτάω... 17% νομίζω λένε τα μπουκάλια στο σούπερ. να το αραιώσω κι άλλο ή αυτό φτάνει;
θα μου πεις.. μια δοκιμή θα σε πείσει, απλά είπα να ρωτήσω πρώτα κάποιον που το έχει ξανακάνει
-
Όπως είναι αραιωμένο, είναι αρκετό. Θα πάρεις το μέταλλό σου πεντακάθαρο από σκουριά, αλλά θα πρέπει να το πλύνεις, να το στεγνώσεις (προτείνω πιστολάκι μαλλιών) κ να περάσεις την αντισκωριακή προστασία άμεσα.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]