-
Το Stepway. Πανέμορφο!
Uploaded with ImageShack.us -
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/4291907/
Τα Stepway αρχίσανε να πιάνουνε εκθέσεις. Ενα από Κατάκη σε πλούσια έκδοση.
-
Στη συγκεκριμένη ας μπουν και εντός του χώρου. 2 Clio και 1 Leon έχουν μόνο να δείχνουν ...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Εδώ δεν έχουν χώρο για τα ανταλλακτικά στον Κατάκη, αυτοκίνητο θέλεις να βάλουν;
-
Επάνω το σαλόνι τους άδειο είναι! 2 Clio, 1 Leon και 1 Miiiiii έχουν. Ενα διαχωριστικό με γυψοσανίδα και χωράνε και τα αμάξια και τα ανταλλακτικά τους. Εξάλλου και τα καινούρια Captur και Sandero Stepway έξω φαίνεται να τα έχουν για να φανούν.
Αν είναι αυτό το κτίριο που στα 80ies ήταν της Toyota, μετά της Ford αν θυμάμαι καλά και μετά και μέχρι πρόσφατα της Mazda, και κάτω στα συνεργεία τους και επάνω στην έκθεση έχουν χώρους. (Στα 70ies μή ρωτήσεις ... δεν θυμάμαι!)
-
Πήγα σήμερα στο Ελληνικό για να δω το Stepway απο κοντά, καθώς μου είχε κινήσει την προσοχή εδώ και καιρό, διαβάζοντας ενθαρρυντικά σχόλια από το εξωτερικό.
Είχα σχηματίσει στο μυαλό μου μια εικόνα για ένα καλό value for money αυτοκίνητο, με συμπαθητική σχεδίαση και καλά μοτέρ.
Δυστυχώς από κοντά, η έλλειψη ποιότητας είναι εμφανής...
Τα πλαστικά στο εσωτερικό, το γυμνό μέταλλο εσωτερικά, τα χαμηλής ποιότητας υφάσματα, είναι για μένα χτυπητές αδυναμίες, αλλά στις τιμές που το δίνουν (πραγματικά ανταγωνιστικές) δεν μπορείς να περιμένεις και θαύματα...
Ρίχτε μόνο μια ματιά στους μεντεσέδες του καπώ, οι οποίοι είναι ακάλυπτοι και φαίνονται (!!!) ή στην πάνω γωνία της πίσω πόρτας που είναι εντελώς γυμνή και επικίνδυνη για τραυματισμό των επιβατών κατά την είσοδο/έξοδο ή ακόμα και τα πλαστικά χερούλια που νομίζεις οτι θα σου μείνουν στο χέρι...
Κατά τα άλλα, θα χαρακτήριζα το Stepway όμορφο σχεδιαστικά, με καλούς χώρους και πολύ καλές τιμές (ενδεικτικά 11.300 το 0.9 turbo με απόσυρση)
Θα ήθελα να κάνω και ένα test drive, για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη... -
Κατά τα άλλα, θα χαρακτήριζα το Stepway όμορφο σχεδιαστικά, με καλούς χώρους και πολύ καλές τιμές (ενδεικτικά 11.300 το 0.9 turbo με απόσυρση)
πιο ακριβό από 5θυρο 1.2 tsi ibiza δηλαδή?
-
Το Sandero είναι συγκρίσιμο του ibiza και όχι το stepway.
-
SANDERO
1.2 16V 75 HP LIFE 10.150 (9.380)
1.5 DCI 75 HP LIFE 13.240 (12.190)
1.5 DCI 75 HP STYLE 13.890 (12.790)SANDERO STEPWAY
0.9 TCE 90 HP LIFE 11.950 (11.650)
0.9 TCE 90 HP STYLE 12.700 (12.400)
1.5 DCI 90 HP LIFE 14.640 (13.485)
1.5 DCI 90 HP STYLE 15.390 (14.190)H 1η στήλη οι αρχικές τιμές. Στη 2η με απόσυρση. Μέχρι 31 Δεκεμβρίου δίνει η Dacia το όφελος απόσυρσης free σε όλους ακόμη κι αν δεν έχουν να αποσύρουν αυτοκίνητο.
Στο Stepway στο 0.9 TCE δίνει πέρα από το όφελος απόσυρσης έκπτωση επιπλέον 300 euro, άρα οι τιμές γίνονται 11.350 και 12.100 για τις 2 εκδόσεις του.
Για όσους έχουν αυτοκίνητο δικό τους να αποσύρουν επιπλέον από τις παραπάνω τιμές αφαιρούνται ακόμη 300 euro.To νήμα ας μεταφερθεί στους Κατασκευαστές αφού το αυτοκίνητο κυκλοφορεί πλέον κανονικά Ελλάδα.
-
Τελικά τα μοτερ με τα 90 άλογα είτε βενζίνης είτε πετρελαίου μπαίνουν μόνο στο Stepway
-
περιμενα να το δω στην εκθεση στο Ελληνικο αλλα δεν...
ακομα πιο ενδιαφερον σχεδιαστικα με το εσωτερικο να εχει δεχθει την περισσοτερη περιποιηση.
πιστευω πως στεκεται ακομα καλυτερα απεναντι στον ανταγωνισμο ο οποιος φυσικα δεν αστειευεται.
καλα σχολια εχω ακουσει για δαυτο, αρκει ο γνωστος κομπλεξισμος με την μαρκα να μην αποδειχθει...αληθινος! -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
ακομα πιο ενδιαφερον σχεδιαστικα με το εσωτερικο να εχει δεχθει την περισσοτερη περιποιηση.
πιστευω πως στεκεται ακομα καλυτερα απεναντι στον ανταγωνισμο ο οποιος φυσικα δεν αστειευεται.
καλα σχολια εχω ακουσει για δαυτο, αρκει ο γνωστος κομπλεξισμος με την μαρκα να μην αποδειχθει...αληθινος!Υπήρχε.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=8&t=51941&p=2919286#p2915435Απέναντι στον ανταγωνισμό εξακολουθεί να είναι ένα κλικ κάτω. Με τίποτα δεν παίζει στα ίσια με Clio, Fiesta, Polo κλπ τουλάχιστον σε εμφανή ποιότητα. Καθόλου κακό βέβαια εφόσον ξέρει σε ποιο target group στοχεύει. Το θετικό είναι ότι οι τιμές του παραμένουν 'ευκαιρίες'.
Ιδίως με τα 12.500€ (που πιθανό να είναι και χαμηλότερη με διάφορες εκπτώσεις που πιθανό να υπάρξουν) που θέλει το Stepway 0,9 νομίζω άνετα μπορεί ο καθένας να παραβλέψει την κάπως άσχημη όψη των εσωτερικών πλαστικών του ταμπλό ή την έλλειψη κάποιων σύγχρονων ηλεκτρονικών επιλογών.
Οσο για τον κομπλεξισμό ... και εγώ θα το ήθελα με τα σήματα της Renault ή θα το αποδεχόμουν καλύτερα ως έχει αν έμενα στην Ρουμανία. -
Πάντως εμένα μου βγήκε η προσφορά με απόσυρση και η style έκδοση και με την επιπλέον έκπτωση στα 14.800€
Φυσικά λίγο πιο ακριβό από ότι περίμενα, ωστόσο σε σχέση με άλλα ίδιου στυλ είναι πιο φθηνο.
Μιλάω για το Stepway το diesel
Δεν υπάρχει η touch screen οθόνη στα αυτοκίνητα που είναι στις αντιπροσωπείες;
ΥΓ. Κάνοντας μία ψακτική σε πολλές αντιπροσωπείες με τα ίδια λεφτά βρίσκεις πολύ καλύτερη ποιότητα σε άλλα αυτοκίνητα.
Φυσικά εδώ σου δίνει μία πιο SUV άποψη.ΥΓ2. Οι πίσω καθίμενοι ακουμπάνε τα πόδια τους στο κάθισμα του οδηγού για παράδειγμα, ενώ και τα χερούλια στην πόρτα είναι ολίγον τι να σου μένουν στα χέρια, λείπουν τα λάστιχα στις πόρτες.
Συμπερασματικά, μιλάμε για πολύ καλό κινητήρα, σχετικά χαμηλή ποιότητα υλικών, απλό εξωτερικά όχι άσχημο, με αγριεμένο look. Ωστόσο πιστεύω αυξήθηκε πολύ η τιμή του αν και τραβάει λόγω του υπερυψωμένου look.
-
Με τα ιδια χρηματα ή και λιγοτερα παιρνεις πολυ καλυτερο συνολικα αυτοκινητο.
-
Κάτι τέτοιο πιστεύω.
Αν έμενε η τιμή στα 13500 τότε κάτι θα γινότανε. Αλλά με την καλή έκδοση στα 15300 αρχική τότε ψιλο προς αποφυγή με κόβω... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
καλα σχολια εχω ακουσει για δαυτο, αρκει ο γνωστος κομπλεξισμος με την μαρκα να μην αποδειχθει...αληθινος!Υπήρχε.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=8&t=51941&p=2919286#p2915435απλα ΔΕΝ υπηρχε!
η dacia ειχε το sandero και το stepway αμφοτερα προηγουμενης -πλεον- γενιας. οι διακοπτες των παραθυρων στην κεντρικη κονσολα δεν...αστειευονται
ουτε καν το duster δεν υπηρχε σαν υποτιθεται best seller της φιρμας στην Ελλαδα.
ο φιλος στο σχετικο τοπικο, απο τα συμφραζομενα του καταλαβαινεις πως μαλλον δεν ηξερε τι εψαχνε.με 15 περιπου χιλιαρικα στο diesel, ο ανταγωνισμος εχω την εντυπωση -οπως και αναφερθηκε- οτι ειναι πιο ολοκληρωμενος.
ακομα και στην κατηγορια του 0.9 πιστευω πως ισχυει μια απο τα ιδια.
μονο το συγγενες clio να κοιταξεις στην αντιπροσωπεια που θα στεκεται παραδιπλα, φτανει... -
edmond σε χαιρομαι που επιμένεις
Τα Sandero που ειχε ήταν τα καινούρια
Αμα σου φανηκαν παλια μαλλον δεν σε εντυπωσιασαν καθολου
Εγώ δηλαδη και δυο φιλοι που μασταν μαζι το ειδαμε (και πιστεψε με ξέρω πολυ καλα ποιο ειναι το καινουριο και ποιο το παλιο ) -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
edmond σε χαιρομαι που επιμένεις
Τα Sandero που ειχε ήταν τα καινούρια
Αμα σου φανηκαν παλια μαλλον δεν σε εντυπωσιασαν καθολου
Εγώ δηλαδη και δυο φιλοι που μασταν μαζι το ειδαμε (και πιστεψε με ξέρω πολυ καλα ποιο ειναι το καινουριο και ποιο το παλιο )εκοβα τον...λαιμο μου οτι ειναι το παλιο μοντελο!
επισης θα ορκιζομουν οτι ειδα τους διακοπτες στην κεντρικη κονσολα!
ο φιλος μου μπηκε μεσα και εγω στεκομουν απο πανω του!
δεν μου εκανε οντως εντυπωση εφοσον ειναι το καινουργιο!
χιλια συγνωμη για την επιμονη μου και απεναντι στο σχολιο μου για το παλικαρι που ανεφερα πριν. -
Αυτά ακριβώς ήταν στην έκθεση και ήταν τα καινούρια:
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=8&t=51941&p=2919286#p2915435απλα ΔΕΝ υπηρχε! ...
Αν ΔΕΝ θες να υπήρχαν ... οκ! Χατήρια δεν χαλάμε!
Dacia Sandero II