-
Με τη συνεχή συμπίεση που υφίσταται το εργατικό κόστος δεν είναι και πολύ απίθανο ο κατώτατος μισθός να φτάσει στο επίπεδο των 300+ κατι ψιλά € , για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (στην αρχή) , όταν μόνο μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 είχαμε μείωση 22% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μεγάλες εμπορικές και παραγωγικές μονάδες έχουν θέσει τις απαιτήσεις τους (από παλαιότερα) έτσι ώστε είτε να μην προβούν σε απολύσεις , είτε να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Μισθοί 300 € στα πλαίσια της φιλικότερης προς τις επενδύσεις Ελλάδας.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=501090Μειώστε στα 300 ευρώ τους μισθούς για να τρώνε ακόμη καλύτερα τα golden boys, για να καταγράφουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη οι λίγοι μεγαλομέτοχοι και για να τα πάρει στο κρανίο ο κόσμος και να τους αρχίσει στο κυνήγι
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Είναι άθλιοι. Δικαίωμα στην απεργία έχουν μόνον οι ΔΥ (και δικαιώματα γενικώς), όχι και οι Ι.Υ.
Έτσι είναι σωστό, στο διόρθωσα.
Για τους ΙΥ, όπως πάντα, να ευχηθούμε 'να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με τους δυ'.
Άντε, γιατί αφεντικά και δούλοι, σ' αυτή τη χώρα, σκ@τά γινήκαμ' ούλοι... -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δούλευα στο παρελθόν σε σούπερ μάρκετ, γέμιζα ράφια, κουβάλαγα παλέτες, δούλευα υπερωρίες, έχω δουλέψει και Κυριακές έχω δουλέψει και δεύτερη μέρα του χρόνου για απογραφή.
Έτσι είναι η δουλειά.
Άλλοι κάνουν αυτή τη δουλειά, άλλοι δουλεύουν 6ώρο, 8ώρο αυστηρά κι άλλοι 12ώρο, 15ώρο, νύχτα κ.α.
Η γυναίκα μου κι εγώ βαράμε 12ώρα, τουλάχιστον. Που θες να καταλήξεις? Ότι θα δούλευε τη Κυριακή? Εδώ δουλεύει 12ώρα καθημερινές, η Κυριακή θα μας πειράξει?
Εσύ μην πας, εγώ θα πάω γιατί ειδικά αυτή την εβδομάδα δεν έχω προλάβει να κάνω τίποτα και με βολεύει αφάνταστα.
Το πρόβλημα ποιο/που είναι?
Δούλευα στο παρελθόν σε σούπερ μάρκετ, γέμιζα ράφια, κουβάλαγα παλέτες, δούλευα υπερωρίες, έχω δουλέψει και Κυριακές έχω δουλέψει και δεύτερη μέρα του χρόνου για απογραφή.
Μ´αρέσει πολύ αυτό που κάνω, είναι άκρως δημιουργικό και το θεωρώ φυσιολογικό να αφιερώνω τόσο πολύ χρόνο σε αυτή (και αύριο, πάλι δουλειά θα έχω).
Απ' το να γεμίζεις τα ράφια στο σούπερ μάρκετ εξελίχτηκες και βρήκες μια δουλειά που σου αρέσει πολύ.
Μπράβο σου, νόμιζα μόνο στα αμέρικας γίνονται αυτά,** αν θες μας λες ποια είναι αυτή η πολύ ωραία δουλειά μπας και την απολαύσουμε κι εμείς. **
Βέβαια, αν η δουλειά σου είναι απόλαυση, θα 'πρεπε να σε χρεώνουν όχι να σε πληρώνουν.
Άσχετο...δεν έχω συναντήσει άτομο που να γουστάρει να δουλεύει, μόνο στα ντερνέτς τα διαβάζω αυτά...Στην παραπάνω ερώτηση πήρα, με πμ, απάντηση από τον Nikos! (με θαυμαστικό) την...εταιρεία στην οποία δουλεύει.
Εσείς, αν ρωτάγατε κάποιον τι δουλειά κάνει και σας απαντούσε 'Mitsubishi motors gmbh europe' (δεν απάντησε αυτή την εταιρεία, σαν παράδειγμα την αναφέρω), τι θα συμπεραίνατε ότι επαγγέλλεται ; -
Η αληθεια ειναι οτι η υπερ-εργασια πρεπει να αποφευγεται,κατι ξερουν οι αμερικανοι που προσωπικα καποτε τους καγχαζα για αυτο.
Καταρχην ειναι κοινωνικα αδικη,με την εννοια οτι αν καποιος δουλευει για 2,στερει το ψωμι απο καποιον αλλον.
Κατα δευτερον το burn out αργα ή γρηγορα θα ερθει,οπως και οι ενοχες για τα παιδια που μεγαλωσαν μονα τους. -
Η αληθεια ειναι οτι η υπερ-εργασια πρεπει να αποφευγεται,κατι ξερουν οι αμερικανοι που προσωπικα καποτε τους καγχαζα για αυτο.
Καταρχην ειναι κοινωνικα αδικη,με την εννοια οτι αν καποιος δουλευει για 2,στερει το ψωμι απο καποιον αλλον.
Κατα δευτερον το burn out αργα ή γρηγορα θα ερθει,οπως και οι ενοχες για τα παιδια που μεγαλωσαν μονα τους.Δε θα διαφωνησω, αλλα ουτε και θα συμφωνησω. Το ποιο σωστο ειναι να προσπαθεις να κρατησεις ενα balance. Μπορει να ειναι σωστο ομως παραλληλα ειναι και οτι πιο δυσκολο.
Σε μεγαλες σοβαρες εταιρειες, παρολο που γινεται φοβερος προγραμματισμος στα παντα ωστε να μη προκαλειται ο πανικος, παντα οταν ερχονται μεγαλα project κλπ οι 8 ωρες τη μερα σε πολλα ποστα δεν αρκουν. Γι' αυτο αλλωστε και καθεσαι παραπανω. Ποσο μαλλον οταν απολαμβανεις τη δουλεια σου και εισαι dedicated σε αυτη.
Τα bonus ουτως ή αλλως το σκοπο τους τον εχουν....
-
Κοιταξε υπαρχει μια διαφορα στο δουλευω 12-13 ωρες την ημερα για 15 μερες πχ γιατι εγινε κατι εκτακτο με το οτι δουλευω καθε μερα ολο το χρονο 11-12 ωρες την ημερα γιατι δεν γινεται αλλιως.
Στην δευτερη περιπτωση που δυστυχως για πολλες δουλειες ειναι νομος υπαρχει λαθος προγραμματισμος. Οταν ρωτησα εναν φιλο μου που δουλευει σε πολυεθνικη με εξαντλητικα ωραρια ποσοι ειναι στο team και ποσοι θεωρει οτι πρεπει να ειναι που ειπε οτι αντι για 3-4 θα πρεπε να ναι 10 ατομα για να βγαινει νορμαλ η δουλεια.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Κοιταξε υπαρχει μια διαφορα στο δουλευω 12-13 ωρες την ημερα για 15 μερες πχ γιατι εγινε κατι εκτακτο με το οτι δουλευω καθε μερα ολο το χρονο 11-12 ωρες την ημερα γιατι δεν γινεται αλλιως.Στην δευτερη περιπτωση που δυστυχως για πολλες δουλειες ειναι νομος υπαρχει λαθος προγραμματισμος. Οταν ρωτησα εναν φιλο μου που δουλευει σε πολυεθνικη με εξαντλητικα ωραρια ποσοι ειναι στο team και ποσοι θεωρει οτι πρεπει να ειναι που ειπε οτι αντι για 3-4 θα πρεπε να ναι 10 ατομα για να βγαινει νορμαλ η δουλεια.
Σε σοβαρες εταιριες, το Human Resources δεν θα επιτρεψει κατι τετοιο. Αυτο ως απαντηση στο 1ο σκελος του ποστ σου.
Ειναι προτιμοτερο να εχεις ενα μικρο team και να ειναι ολοι προσεκτικα διαλεγμενοι, οι καλυτεροι αλλα και ικανοι για πολλους ρολους παρα να εχεις ενα μεγαλυτερο και να ειναι μετριοι και οτι νανε...Οι περισσοτεροι manager σιγουρα θα επιλεξουν την πρωτη λυση...Αυτο ως απαντηση στο 2ο σκελος.
-
Το ενα αναιρει το αλλο, νομιζω οτι το καταλαβαινεις και εσυ αυτο.
Ειναι αδυνατον οσο ικανος να ειναι ενας να μπορει να δουλευει 12 ωρες την ημερα και να αποδιδει ως ικανος καθε μερα επομενως αυτο περι ικανων ανοστη καραμελα μου μοιαζει. Μπορει ο σωστος ο μανατζερ να βρει την ισορροπια στο τημ εχοντας αστερια, ικανους και λιγοτερο ικανους. Επιπλεον μην γελιομαστε το μεγαλυτερο ποσοστο των εργασιων εκει εξω δεν παυει να ειναι διεκπεραιωτικες εργασιες που με σωστη καθοδηγηση και σωστη παρακολουθηση και ο λιγοτερο ικανος μπορει να αποδοσει μια χαρα αν εχει την καταλληλη καταρτιση.
εδιτ: και αν συμβαινει αυτο περι μικρο τημ και ικανων ατομων τοτε η εταιρεια πρεπει να πληρωνει τον υπαλληλο και αντιστοιχο ικανο μισθο. Τελοσπαντων στο παραδειγμα που εφερα με τον γνωστο μου (που ειναι σε πολυεθνικη τοπ5 στον τομεα της) ο ιδιος μου πε ειναι καθαρα θεμα τσιγγουνιας και δεν ειναι υπαλληλος απλα μανατζερ ειναι εκει περα και νοιωθει τι γινεται.
-
που θελεις να καταληξεις για πες μου
-
Καταρχήν σε εταιρείες τέτοιου επιπέδου υπάρχει το annual planning, όπου γίνεται καταμερισμός ομάδων και εργασιών, έπειτα στην εποχή που υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας (high season) οι ομάδες μπορούν να αλλάξουν σύνθεση και πολλοί άπειροι σχετικά εργαζόμενοι να μεταπηδήσουν από μια ομάδα σε άλλη για καθαρά υποστηρικτικό ρόλο.
Από εκεί και πέρα αυτοί που θα μπορέσουν επί μερικές εβδομάδες-μήνες να δουλεύουν 10-12 ώρες καθημερινά και να αποδίδουν καλά συνήθως είναι και αυτοί που θα χαρακτηριστούν top performers και τα ονόματα τους θα είναι μέσα στις προαγωγές-αυξήσεις στο τέλος της χρονιάς.
Τσιγκουνιές-τριβές-κόντρες-μαχαιρώματα-χωσίματα κλπ κλπ είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι και παίζουν τεράστιο ρόλο η διοίκηση και το HR κατά πόσο γνωρίζουν τι γίνεται και αν κάνουν τα στραβά μάτια για λόγους εσωτερικού ανταγωνισμούς-αύξησης των επιδόσεων ή απλά δεν έχουν ιδέα. Γιατί αν ένας manager θέσει θέμα υποστελέχωσης και μειωμένης απόδοσης-ποιότητας δουλειάς στην διοίκηση δεν νομίζω να μην το παίρνουν στα σοβαρά.
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
που θελεις να καταληξεις για πες μουΠουθενα
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Σε σοβαρες εταιριες, το Human Resources δεν θα επιτρεψει κατι τετοιο. Αυτο ως απαντηση στο 1ο σκελος του ποστ σου.
εχω δουλεψει σε πολλες πολυεθνικες,και σε ολες δουλευαμε μινιμουμ 10ωρα,και σε πολλες περιπτωσεις 12ωρα συνεχομενα.
Ειναι προτιμοτερο να εχεις ενα μικρο team και να ειναι ολοι προσεκτικα διαλεγμενοι, οι καλυτεροι αλλα και ικανοι για πολλους ρολους παρα να εχεις ενα μεγαλυτερο και να ειναι μετριοι και οτι νανε...Οι περισσοτεροι manager σιγουρα θα επιλεξουν την πρωτη λυση...Αυτο ως απαντηση στο 2ο σκελος.
δεν καταλαβες τι σου εγραψε μαλλον.
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Σε σοβαρες εταιριες, το Human Resources δεν θα επιτρεψει κατι τετοιο.
Πως μπορεί να παρέμβει το Ανθρώπινο Δυναμικό όταν ο εργαζόμενος έχει υπογράψει σύμβαση εργασίας που στην καλύτερη των περιπτώσεων γράφει ότι εκτός των πιθανών ωρών εργασίας (εκτός ωραρίου) η εταιρεία έχει το δικαίωμα να στέλνει τον εργαζόμενο όπου γουστάρει;
Από την συλλογή συμβάσεων που έχω όλες είναι πανομοιότυπες. Σχεδόν copy-paste.
Αυτά από μεγάλες εταιρίες, πολυεθνικές. Και αν τους πεις και κάτι, απλά σου λένε ότι αυτές είναι οι συμβάσεις όλων, δεν τροποποιούνται και όποιος δεν υπογράφει απλά δεν προσλαμβάνεται.Μόνο μία εταιρία έκανε την διαφορά. Μου έδωσε την σύμβαση (δισέλιδη) να την τροποποιήσω όπως ήθελα εγώ καθώς και να βάλω και το χρηματικό ποσό που ήθελα. Έκανα μερικές αλλαγές (σε ώρες εργασίας+έδρα εργασίας), έβαλα και το χρηματικό ποσό που ήθελα, το έστειλα, έγινε δεκτό...και απλά μου είπαν ότι μπορώ να ξεκινήσω. Αλλά τελικά δεν πήγα. Ευτυχώς, γιατί μετά από μερικούς μήνες έμαθα ότι ο εργοδότης άφηνε απλήρωτους τους υπαλλήλους τουλάχιστον για 6 με 8 μήνες. Όλοι στο περίμενε ήταν.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Οταν ρωτησα εναν φιλο μου που δουλευει σε πολυεθνικη με εξαντλητικα ωραρια ποσοι ειναι στο team και ποσοι θεωρει οτι πρεπει να ειναι που ειπε οτι αντι για 3-4 θα πρεπε να ναι 10 ατομα για να βγαινει νορμαλ η δουλεια.Αν και σε λάθος τόπικ κάνουμε τη κουβέντα, στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει αυτό. Ο λόγος που δεν μαζεύονται 10 άτομα είναι ότι πολυεθνική θα πρέπει να αιτιολογήσει το επιπλέον headcount που θα της κοστίζει Χ γιατί θα πρέπει να φέρει τουλάχιστον 2Χ. Αν δεν βγαίνει η άσκηση, μένει με αυτό που έχουν. Και το δυστυχές είναι ότι αν αυτή η δουλειά μειωθεί, οι 6 θα πάνε σπίτι τους στο μέλλον.
Όλα αυτά, θα πρέπει να τα γνωρίζει ο υποψήφιος και οι περισσότερες πολυεθνικές σε αυτό το πράγμα είναι ξεκάθαρες από τη πρώτη κιόλας συνέντευξη. Ότι άκου να δεις, θα πήξεις...αλλά θα έχεις και παροχές γαμάτες και εξέλιξη και καλό μισθό. Διαλέγεις και παίρνεις.
Στην παραπάνω ερώτηση πήρα, με πμ, απάντηση από τον Nikos! (με θαυμαστικό) την...εταιρεία στην οποία δουλεύει.
Εσείς, αν ρωτάγατε κάποιον τι δουλειά κάνει και σας απαντούσε 'Mitsubishi motors gmbh europe' (δεν απάντησε αυτή την εταιρεία, σαν παράδειγμα την αναφέρω), τι θα συμπεραίνατε ότι επαγγέλλεται ;Σου απάντησα με ΡΜ για να το συζητήσουμε με ΡΜ. Αν ήθελα να το συζητούσα δημοσίως, θα το έγραφα δημοσίως.
Μερικές φορές λοιπόν, είναι καλό να προσπαθήσεις να βγάλεις ένα συμπέρασμα από αυτό που σου γράφουν, χωρίς να αναγκαστεί κάποιος να μπει σε λεπτομέρειες.
Παρακάτω...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όλα αυτά, θα πρέπει να τα γνωρίζει ο υποψήφιος και οι περισσότερες πολυεθνικές σε αυτό το πράγμα είναι ξεκάθαρες από τη πρώτη κιόλας συνέντευξη. Ότι άκου να δεις, θα πήξεις...αλλά θα έχεις και παροχές γαμάτες και εξέλιξη και καλό μισθό. Διαλέγεις και παίρνεις.
Δεν νομιζω στην Ελλαδα καποιος που δουλευει σε πολυεθνικη κατω των 35 να εχει γαματες παροχες. (εξαρταται βεβαια τι θεωρειτε γαματο, για σενα γαματο ηταν να πας τζαμπα για δουλεια πχ)
Οταν δουλευει καποιος 3-5 ωρες την ημερα περαν του νορμαλ ωραριου ειναι θεμα τσιγγουνιας της εταιρειας και οχι θεμα δικαιολογιας εξοδων.Προς αποφυγη παρεξηγησεων απλα παραθετω τις αποψεις τις δικες μου και αλλων ατομων, δεν θελω να καταληξω καπου.
ΥΓ. Δεν ειμαι αρνητικος στο πηξιμο και ουτε στο δουλεψε παραπανω για να κερδισεις περισσοτερα απλα οταν δουλευεις καταλαβαινεις τι μπαινει και τι βγαινει και καταλαβαινεις που ξεκιναει η εκμεταλευση και που σταματουν οι προσωπικες σου φιλοδοξιες.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η αληθεια ειναι οτι η υπερ-εργασια πρεπει να αποφευγεται,κατι ξερουν οι αμερικανοι που προσωπικα καποτε τους καγχαζα για αυτο.
Καταρχην ειναι κοινωνικα αδικη,με την εννοια οτι αν καποιος δουλευει για 2,στερει το ψωμι απο καποιον αλλον.
Κατα δευτερον το burn out αργα ή γρηγορα θα ερθει,οπως και οι ενοχες για τα παιδια που μεγαλωσαν μονα τους.Αυτό που μου αρέσει στους Αμερικάνους (δεν ξέρω αν γίνεται και στην Ευρώπη) είναι πως πολλοί εργοδότες πληρώνουν με την ώρα. Δούλεψες 10 ώρες; Θα πληρωθείς για 10 ώρες. Όχι όπως εδώ που σου δίνουν ένα μεροκάματο ακόμη και αν δουλεύεις 10 ώρες και οι υπερωρίες πάνε στην τσέπη του εργοδότη.
Panoss. Και εγώ εύχομαι οι Ι.Υ. να έχουν τα ίδια με τους Δ.Υ. δικαιώματα. Το βλέπω όμως δύσκολο γιατί δύσκολα μία κυβέρνηση θα τα βάλει με τους εργοδότες που πολλοί από αυτούς χρηματοδοτούν στα κρυφά τους προεκλογικούς αγώνες των βουλευτών - υπουργών. Από τα συνδικάτα δεν περιμένω τίποτα παραπάνω από την κομματική γραμμή που παίρνουν και που τόσα χρόνια τους ανέχονται οι εργαζόμενοι αντί να τους πετάξουν στη θάλασσα.
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Μεγάλες εμπορικές και παραγωγικές μονάδες έχουν θέσει τις απαιτήσεις τους (από παλαιότερα) έτσι ώστε είτε να μην προβούν σε απολύσεις , είτε να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Μισθοί 300 € στα πλαίσια της φιλικότερης προς τις επενδύσεις Ελλάδας.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=501090Μειώστε στα 300 ευρώ τους μισθούς για να τρώνε ακόμη καλύτερα τα golden boys, για να καταγράφουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη οι λίγοι μεγαλομέτοχοι και για να τα πάρει στο κρανίο ο κόσμος και να τους αρχίσει στο κυνήγι
zorz τι λέγαμε;
Ένα τσέιν κι ένα μέιλ έκαναν το τσέιν μέιλ.Φαντάσου να μην έγραφαν από πάνω ότι έχει ήδη διαψευστεί αυτή η μουφιά.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Όλα αυτά, θα πρέπει να τα γνωρίζει ο υποψήφιος και οι περισσότερες πολυεθνικές σε αυτό το πράγμα είναι ξεκάθαρες από τη πρώτη κιόλας συνέντευξη. Ότι άκου να δεις, θα πήξεις...αλλά θα έχεις και παροχές γαμάτες και εξέλιξη και καλό μισθό. Διαλέγεις και παίρνεις.
Δεν νομιζω στην Ελλαδα καποιος που δουλευει σε πολυεθνικη κατω των 35 να εχει γαματες παροχες. (εξαρταται βεβαια τι θεωρειτε γαματο, για σενα γαματο ηταν να πας τζαμπα για δουλεια πχ)
Οταν δουλευει καποιος 3-5 ωρες την ημερα περαν του νορμαλ ωραριου ειναι θεμα τσιγγουνιας της εταιρειας και οχι θεμα δικαιολογιας εξοδων.Προς αποφυγη παρεξηγησεων απλα παραθετω τις αποψεις τις δικες μου και αλλων ατομων, δεν θελω να καταληξω καπου.
ΥΓ. Δεν ειμαι αρνητικος στο πηξιμο και ουτε στο δουλεψε παραπανω για να κερδισεις περισσοτερα απλα οταν δουλευεις καταλαβαινεις τι μπαινει και τι βγαινει και καταλαβαινεις που ξεκιναει η εκμεταλευση και που σταματουν οι προσωπικες σου φιλοδοξιες.
Γιαυτό λοιπόν, όπως έγραψα, το πήξιμο στο αναφέρουν (το καταλαβαίνεις κιόλας σε άλλες περιπτώσεις), σου ανακοινώνουν το συνολικό πακέτο κι αποφασίζεις αν σε καλύπτει.
Αν πιστεύεις ότι προσβάλει κατά κάποιο τρόπο την ιδεολογία σου περί 8ώρου...τότε δεν πας. Δε σε υποχρεώνει κάποιος.
Δεν κατάλαβα τη παρένθεση. Αν μιλάς επί προσωπικού, που διάβασες κάτι τέτοιο?
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Όλα αυτά, θα πρέπει να τα γνωρίζει ο υποψήφιος και οι περισσότερες πολυεθνικές σε αυτό το πράγμα είναι ξεκάθαρες από τη πρώτη κιόλας συνέντευξη. Ότι άκου να δεις, θα πήξεις...αλλά θα έχεις και παροχές γαμάτες και εξέλιξη και καλό μισθό. Διαλέγεις και παίρνεις.
Δεν νομιζω στην Ελλαδα καποιος που δουλευει σε πολυεθνικη κατω των 35 να εχει γαματες παροχες. (εξαρταται βεβαια τι θεωρειτε γαματο, για σενα γαματο ηταν να πας τζαμπα για δουλεια πχ)
Οταν δουλευει καποιος 3-5 ωρες την ημερα περαν του νορμαλ ωραριου ειναι θεμα τσιγγουνιας της εταιρειας και οχι θεμα δικαιολογιας εξοδων.Προς αποφυγη παρεξηγησεων απλα παραθετω τις αποψεις τις δικες μου και αλλων ατομων, δεν θελω να καταληξω καπου.
ΥΓ. Δεν ειμαι αρνητικος στο πηξιμο και ουτε στο δουλεψε παραπανω για να κερδισεις περισσοτερα απλα οταν δουλευεις καταλαβαινεις τι μπαινει και τι βγαινει και καταλαβαινεις που ξεκιναει η εκμεταλευση και που σταματουν οι προσωπικες σου φιλοδοξιες.
Εγώ απλώς αναρωτιέμαι αν ισχύει αυτό που αναφέρει ο @Nikos! στην Ελλάδα του 2013. 15 χρόνια πριν το βίωσα και το εκμεταλλεύτηκα δεόντως! Αλλά τώρα? Υπάρχουν τέτοιες 'ευκαιρίες'?
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]