-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Στην πράξη αυτό γίνεται. Κάθε πράξη αποδόμησης των κεκτημένων είναι εις βάρους όλων μας.
Δεν φτάει το άνοιγμα των καταστημάτων όμως για αυτό αλλά η εργοδοσία και το κράτος που δεν κόβει κώλους σε εργατικά θέματα.
Δεν μπορείς όμως να περιορίσεις την αγορά για να μην δώσεις ευκαιρία στον εργοδότη να ξεζουμίσει τον εργαζόμενο, κρύβεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί έτσι.
Αποδόμηση είναι η κάθε κατάργηση κεκτημένων. Αν και δεν είμαι εργαζόμενος, δεν μπορώ να υποστηρίξω έναν τέτοιον κόσμο. Έχω και συνείδηση.
ΥΓ: Υπάρχουν εργασίες (π.χ. εστιάτορας, βενζινάς κλπ) που απαιτούν εργασία τα ΣΚ. Δεκτό, αλλά θα πρέπει να παίρνουν ρεπό Δευτέρα-Τρίτη, εν είδει ΣΚ και φυσικά τις προσαυξήσεις για την εργασία σε μέρα αργίας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην πράξη αυτό γίνεται. Κάθε πράξη αποδόμησης των κεκτημένων είναι εις βάρους όλων μας.Αυτό είναι δουλειά του κράτους να το ελέγξει.
Διαφορετικά, τα μαγαζιά να είναι κλειστά ΟΛΗ την εβδομάδα για να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα καταργηθούν τα κεκτημένα. -
Επειδή το κράτος δεν μπορεί να τα ελέγξει, καλύτερα να μην ανοίξουμε τον Ασκό του Αιόλου.
-
Επειδή το κράτος δεν μπορεί να τα ελέγξει, καλύτερα να μην ανοίξουμε τον Ασκό του Αιόλου.μα το 'κρατος' ειμαστε εμεις ως πολιτες αρα τι?? πιστευεις οτι ενας ελγκτης ειναι απο αλλου Ελληνας ΔΥ ειναι που δεν θα κανει σωστα τον ελεγχο... ειπαμε ειναι θεμα αξιοπρεπειας κ.λ.π. να τα παρει η οχι οπως και αμοιβης του γιατι δεν μπορεις να στελνεις καποιον με 3,60 να σου ελεγξει ενα κλεφτη εκατομυριων....
-
Το μεγαλυτερο κεκτημενο ειναι η εργασια.
Μπορει καποιοι να το εχουν λυσει ως προβλημα και τους απασχολει μονο το ωραριο,για παρα πολλους Ελληνες ομως δεν ισχυει το ιδιο.Ντάξει το έχουμε χάσει.
Εργασία είναι η σύμβαση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους κατά την οποία συμφωνούν αμοιβαία τους όρους με τους οποίους ο ένας θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον άλλον έναντι αντιτίμου. Το να δουλεύεις για μένα 12ωρα για 500 Ευρώ δεν είναι εργασία, είναι δουλεία!!!ΥΓ: Το καλό για εμένα είναι πως βλέπω πολλούς 'καλούς' υπαλλήλους εδώ μέσα που θα μου δουλεύουν σχεδόν τσάμπα.
Παρε κανεναν προθυμο.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
μα το 'κρατος' ειμαστε εμεις ως πολιτες αρα τι??Αυτό δεν μπορώ να το ακούω, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Το κράτος είναι ένας μηχανισμός που έχουν οργανώσει οι κοτζαμπάσηδες και οι πολιτικοί. Εγώ κι εσύ δεν είμαστε το κράτος.
δεν μπορεις να στελνεις καποιον με 3,60 να σου ελεγξει ενα κλεφτη εκατομυριων....
Πολύ σωστό, αλλά δεν μπορείς να πληρώνεις και τον ελέγχοντα με εκατομμύρια. Οπότε το μόνο που μένει είναι να έχεις καλούς μηχανισμούς για να μην μπορεί ούτε ο ελέγχων να κάνει τα στραβά μάτια ή λαμογιές.
Παρε κανεναν προθυμο.
Πρόθυμο; Έχεις κάποιον υπόψιν φίλε;
-
Για όσους χρησιμοποιούν τις λέξεις 'ΜΕ βολεύει' , όταν θα νιώσετε στο πετσί σας το τί πραγματικά γίνεται στην χώρα αυτή τη στιγμή, μην επαναστατήσετε. Και αυτούς (Αντωνάκηδες, Βενιζέλους, Τρόικες και λοιπούς) τους βολεύει να μας τον μπήξουν λίγο παραπάνω μωρέ!
-
Και ρε σεις έλεος...για 7 Κυριακές μιλάμε το χρόνο.
στην αρχη το σαλιο,μετα το κεφαλακι και τελος..........εισαι ετοιμος
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
...Επειδή μου είναι αδύνατον (λόγω χρόνου, γιατί έχω δουλειά) να κάτσω να σου απαντήσω quote-for-quote θα σου πω τα εξής.
Προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα υποθετικό σενάριο για να επιχειρηματολογήσεις (ατυχώς μάλιστα) το οποίο δεν υπάρχει πουθενά παραμόνο στη φαντασία σου.
Με τα 'αν' δεν βγάζουμε κανένα συμπέρασμα.
Η δουλειά μου είναι πολύ συγκεκριμένη (αν έχεις απορίες, τα υπόλοιπα με ΡΜ) και απαιτεί αυτά τα ωράρια και είναι τουλάχιστον αφελές εκ μέρους σου να μιλάμε για κάποιον βοηθό μου που θα δουλεύει 4ώρο, δέξου το.
Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που μένουν ανοιχτές τη Κυριακή και τις χρησιμοποιούν οι περισσότεροι συμφορουμίτες, δεν τους βλέπω όμως να μη στηρίζουν πχ τα περίπτερα και τα ψιλικά ή τα βενζινάδικα.
Σχετικά με το φαρμακείο, αγοράζω στις 10 το βράδυ φάρμακα που δεν μπορούσα να βρω πουθενά κι από το να ψάχνω για διανυκτερεύον, πάω σε αυτόν. Στο τέλος της ημέρας, αυτός παίρνει τα χρήματα/κέρδος κι όχι κάποιος άλλος. Τι δε καταλαβαίνεις?
Στα υπόλοιπα, το carrefour στο Γέρακα είχε νορμάλ κόσμο. Όσο έπρεπε δηλαδή για να κάνει κάποιος τα ψώνια του με άνεση. Σαφώς πιο χαλαρά από Σάββατο.
Για όσους χρησιμοποιούν τις λέξεις 'ΜΕ βολεύει' , όταν θα νιώσετε στο πετσί σας το τί πραγματικά γίνεται στην χώρα αυτή τη στιγμή, μην επαναστατήσετε. Και αυτούς (Αντωνάκηδες, Βενιζέλους, Τρόικες και λοιπούς) τους βολεύει να μας τον μπήξουν λίγο παραπάνω μωρέ!
Άρα βόλτες, φαγητά, καφέδες, βενζίνες και τσιγάρα τη Κυριακή που προφανώς σε βολεύουν...κομμένα.
Σπίτι σου.
-
Νίκο ειλικρινά μου είναι ακατανόητος ο τρόπος σκέψης σου.
α) Αν η θέση σου έχει τόση δουλειά, το αφεντικό σου θα πρέπει να πάρει ακόμα ένα ικανό άτομο και να την μοιράζεστε. Έτσι θα πηγαίνετε και οι 2 στην ώρα σας στο σπίτι σας και δεν θα δουλεύεις κι εσύ σαν σκλάβος.
β) Για τα περίπτερα ή τα βενζινάδικα τα είπαμε. Είναι δικαίωμά τους (υποχρέωση στην περίπτωση βενζινάδικου ή φαρμακείου) να είναι ανοιχτά τέτοιες μέρες και όποιος πάει να εργαστεί σε τέτοια δουλειά το ξέρει από την αρχή. Ο υπάλληλος του Μαρινόπουλου όμως όταν πήγε για να πιάσει δουλειά ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ!!! Και πολύ καλά θα κάνει να επαναστατήσει. Κι επειδή το ξέρω εκ των έσω, σου λέω πως το μεγάλο Carrefour στην Ανατολική Θεσσαλονίκη δεν άνοιξε σήμερα αν και η διοίκηση είχε διατάξει να ανοίξει επειδή ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι έριξαν άκυρο στο μέτρο!!! -
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ CARREFOUR ΓΕΡΑΚΑ.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΡΑΦΙΑ -ΑΠΟΘΗΚΕΣ -ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ- ΚΑΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 2%. -
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
γ34349888349934
Και την άλλη Κυριακή είναι ανοιχτά?
Νίκο ειλικρινά μου είναι ακατανόητος ο τρόπος σκέψης σου.α) Αν η θέση σου έχει τόση δουλειά, το αφεντικό σου θα πρέπει να πάρει ακόμα ένα ικανό άτομο και να την μοιράζεστε. Έτσι θα πηγαίνετε και οι 2 στην ώρα σας στο σπίτι σας και δεν θα δουλεύεις κι εσύ σαν σκλάβος.
β) Για τα περίπτερα ή τα βενζινάδικα τα είπαμε. Είναι δικαίωμά τους (υποχρέωση στην περίπτωση βενζινάδικου ή φαρμακείου) να είναι ανοιχτά τέτοιες μέρες και όποιος πάει να εργαστεί σε τέτοια δουλειά το ξέρει από την αρχή. Ο υπάλληλος του Μαρινόπουλου όμως όταν πήγε για να πιάσει δουλειά ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ!!! Και πολύ καλά θα κάνει να επαναστατήσει. Κι επειδή το ξέρω εκ των έσω, σου λέω πως το μεγάλο Carrefour δεν άνοιξε σήμερα αν και η διοίκηση είχε διατάξει να ανοίξει επειδή ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι έριξαν άκυρο στο μέτρο!!!Ε δε μου κάνει εντύπωση που σου είναι ακατανόητος ο τρόπος σκέψης μου.
Α. Εσύ το βλέπεις σκλαβιά, εγώ το βλέπω σαν κάτι δημιουργικό. Είναι αστεία τα περί πρόσληψης 'βοηθού'. Έλεος.
Β. Το μέτρο έχει ανακοινωθεί από πέρσι. Το μεγάλο καρφούρ στο Γέρακα ήταν κανονικότατα ανοιχτό σήμερα και μάλιστα είχε κόσμο. Μια χαρά χαμογελαστοί και εξυπηρετικοί όλους τους.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ CARREFOUR ΓΕΡΑΚΑ.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΡΑΦΙΑ -ΑΠΟΘΗΚΕΣ -ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ- ΚΑΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 2%.ναι αλλα εαν παμε ολοι στο Καρφουρ Γερακα,ΠΩΣ ΘΑ ΨΩΝΙΣΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΣΗ???????????????????
-
Μην έρθει η ώρα να σου πει η σύζυγος και τα παιδάκια σου πως δεν σε θυμούνται ποτέ δίπλα τους μόνο. Το λέω επειδή εγώ το είπα στον πατέρα μου και εκείνος είχε επιλογή γιατί ήταν δική του η εταιρεία. Εργασιομανία λέγεται και είναι ασθένεια!!!
ΥΓ1: Γιατί σου φαίνεται τόσο αστείο να έχεις έναν συνάδελφο και να μοιράζεστε τον φόρτο εργασίας;
ΥΓ2: Προσωπικά ήθελα να ψωνίσω σήμερα παπούτσια. Αλλά δεν πήγα από άποψη. Θα πάω αύριο-μεθαύριο, δεν χάλασε ο κόσμος... -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
... Άρα βόλτες, φαγητά, καφέδες, βενζίνες και τσιγάρα τη Κυριακή που προφανώς σε βολεύουν...κομμένα...Θεωρώ τόσο προφανή τη διαφορά μεταξυ των δύο περιπτώσεων που συζητάμε που δεν θα μπω καν στον κόπο να το σχολιάσω. Όποιος έχει δράμι μυαλό καταλαβαίνει. Τα λέει καλύτερα και ο Διας. Επίσης αν κάποιοι είναι τόσο κρετίνοι και τόσο αποκομένοι από την πραγματικότητα που αδυνατούν να καταλάβουν τι συνθήκες γαλέρας επικρατούν πλέον σε επιχειρήσεις όπως ΣΜ και μεγάλες αλυσίδες και ποιά ακριβώς 75% παραπάνω λεφτά και ποιά ρεπό θα πάρουν αυτοί που θα εργάζονται και τις Κυριακές κανείς δεν μπορεί να τους βοηθήσει και σε καμιά περίπτωση να τους κάνει να δουν αυτή την πραγματικότητα. Ζουν απλά στην φυσαλίδα τους όπως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας ...
Από εκεί και πέρα, έχω δουλέψει για χρόνια 10ωρα και 12ωρα μέχρι που είδα το πόσο εκτιμάται στο κωλοχανείο που ζούμε η πολλή δουλεία και από τη στιγμή που έκανα και παιδιά προτιμώ πλέον να αφιερώνω χρόνο σε εκείνα και σε εμένα (άσχετα αν στα 40 μου γυρνάω από τη δουλειά και κάθομαι για διαβάζω - για τη δουλειά ουσιαστικά - 4ωρα σαν μ....ας) και ας μη γίνω ποτέ πλούσιος, δεν χρειάζεται. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση όμως δεν σκέφτηκα 'οκ, έτσι με βολεύει εμένα οποτε στα παπάκια μου' .... πως να το κάνουμε είναι απλά θέμα ΗΘΙΚΗΣ. Κάποια στιγμή, θα καταλάβετε ότι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να πάψουν αν μας τον φερμάρουν και να έχουμε ΟΛΟΙ τα αγαθά και την ποιότητα ζωής που αξίζουμε να έχουμε, είναι να νοιαζόμαστε ΜΟΝΟ για ΟΛΟΥΣ (γιατί μέσα στο 'όλοι' συμπεριλαμβάνεται και το 'εμείς') και όχι για το γ.....νο το τομάρι μας. Μέχρι τότε καλά γ.....σια!
-
Πες τα ρε μη-χακαρισμένε!!!
-
Πάντως σήμερα στον Πειραιά γινόταν της κακομοίρας στους δρόμους. Και στα εμπορικά είχε κόσμο (εκπτώσεις γαρ), όχι πολύ βέβαια. Δε νομίζω ότι ο ίδιος κόσμος θα πάθαινε τίποτα αν έβγαινε το Σάββατο, εκτός αν εργάζεται και το Σάββατο.
Γενικά, το μέτρο ΔΕΝ είναι καλό. Είτε για τον εργαζόμενο στα εμπορικά, είτε για τον μαγαζάτορα που δεν έχει ή δεν μπορεί να απασχολήσει προσωπικό.
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
.
. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση όμως δεν σκέφτηκα 'οκ, έτσι με βολεύει εμένα οποτε στα παπάκια μου' .... πως να το κάνουμε είναι απλά θέμα ΗΘΙΚΗΣ. Κάποια στιγμή, θα καταλάβετε ότι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να πάψουν αν μας τον φερμάρουν και να έχουμε ΟΛΟΙ τα αγαθά και την ποιότητα ζωής που αξίζουμε να έχουμε, είναι να νοιαζόμαστε ΜΟΝΟ για ΟΛΟΥΣ (γιατί μέσα σε όλους είμαστε και εμείς) και όχι για το γ.....νο το τομάρι μας. Μέχρι τότε καλά γ.....σια!ειναι θλιβερο οτι αυτα τα αυτονοητα, υπαρχουν νεοι κιολας ανθρωποι που δεν τα καταλαβαινουν,ή κανουν πως δεν καταλαβαινουν.Την παρτη μας μονο,και να πανε να γαμηθουν οι αλλοι,αφου δεν ειχε συνωστισμο( ) την Κυριακη που ψωνισα.
-
Ακούει κανείς που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με 500€ το μήνα?????.... (...αν δεν είναι ήδη άνεργος!).
(...μπροστά στο πληκτρολόγιο είναι όλοι επαναστάτες!..).
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]