-
Ο χρήστης nightmare_S16 έγραψε:
Επισης δεν τριζει και γενικα το εσωτερικο του ειναι σαν καινουργιο (αν εξαιρεσει κανει ενα bucket και μια ζωνη 3 σημειων στη θεση του οδηγου ).Έβγαλες την μαμίσια 3 σημαίων για να βάλεις άλλη 3 σημείων;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Επισης δεν τριζει και γενικα το εσωτερικο του ειναι σαν καινουργιο (αν εξαιρεσει κανει ενα bucket και μια ζωνη 3 σημειων στη θεση του οδηγου ).
Έβγαλες την μαμίσια 3 σημαίων για να βάλεις άλλη 3 σημείων;
Αλλο η εργοστασιακη 3 σημειων και αλλο η sparco 3 σημειων.
Αλλωστε Bucket και εργοστασικη ζωνη δεν δουλεψαν, αν και το δοκιμασα. -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Εντάξει θα γίνει επισκευή αλλά το ίδιο είναι ένας του κουτιού το ίδιο η ανακατασκευή;
ναι ,τον ειδαμε και αυτον του...'κουτιου' που ειχε πανω.Μην σου τυχει ειναι!
3 βδομαδες για να ερθουν οι ..... φλατζες καθονται και το κοιτανε στο συνεργειοσκέψου λοιπόν εάν με του κουτιού έπαθες αυτά πόσο εμπιστοσύνη θα έχεις πλέον στον μαστρο-Alfa...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εντάξει θα γίνει επισκευή αλλά το ίδιο είναι ένας του κουτιού το ίδιο η ανακατασκευή;
3 βδομαδες για να ερθουν οι ..... φλατζες καθονται και το κοιτανε στο συνεργειοσκέψου λοιπόν εάν με του κουτιού έπαθες αυτά πόσο εμπιστοσύνη θα έχεις πλέον στον μαστρο-Alfa...
το καλο ειναι οτι υπαρχει ακομα αρκετη εγγυηση για να αντιμετωπιστει οποιοδηποτε προβλημα προκυψει.θα δουμε
-
το καλο ειναι οτι υπαρχει ακομα αρκετη εγγυηση για να αντιμετωπιστει οποιοδηποτε προβλημα προκυψει.θα δουμε
χρήστο παλιότερα είχα ένα ατύχημα με μια μηχανή που έχω και η ασφαλιστική μου πλήρωσε αντικατάσατση κυλινδροκεφαλής παράλληλα έγινε και ρεκτιφι,γενικά λύθηκε ο κινητήρας και ξαναδεθηκε απο τότε ή μηχανή έχει κάνει καμια 100000χλμ με αλλαγή μόνο λαδιών και τίποτε άλλο.Δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα!!
Δεν ξέρω μπορεί να είμουν και τυχερός αλλά αυτά που σου λέω είνια γεγονός. -
Αν θεωρείται το τρίξιμο πρόβλημα αξιοπιστίας, τότε σίγουρα έχω κάμποσο (είναι εντυπωσιακό ότι το 206 τρίζει εμφανώς περισσότερο από το 106 δεκαετίας, το οποίο πλάκα-πλάκα ουσιαστικά δεν έτριζε).
Στα ουσιώδη τώρα. Στις 30.000 χλμ. πέρα από ένα μικροσφύριγμα στο δυναμό, το οποίο αλλάχτηκε προληπτικά εντός εγγύησης, το 206 δεν έχει ζητήσει απολύτως τίποτε. Ψέματα, πρόσφατα έκαψε το λαμπάκι στον αναπτήρα!
Χτύπα ξύλο, εκεί που το 106 είχε αρχίσει να ζητάει τα ψιλοπράγματά του (20-30.000χλμ), όπως σινεμπλόκ βάσεων μηχανής, μπουζοκαλώδια, και αισθητήρα ραλαντί, το 206 είναι 'βράχος'. Μη το ματιάσω!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Αν θεωρείται το τρίξιμο πρόβλημα αξιοπιστίας, τότε σίγουρα έχω κάμποσο (είναι εντυπωσιακό ότι το 206 τρίζει εμφανώς περισσότερο από το 106 δεκαετίας, το οποίο πλάκα-πλάκα ουσιαστικά δεν έτριζε).Στα ουσιώδη τώρα. Στις 30.000 χλμ. πέρα από ένα μικροσφύριγμα στο δυναμό, το οποίο αλλάχτηκε προληπτικά εντός εγγύησης, το 206 δεν έχει ζητήσει απολύτως τίποτε. Ψέματα, πρόσφατα έκαψε το λαμπάκι στον αναπτήρα!
Χτύπα ξύλο, εκεί που το 106 είχε αρχίσει να ζητάει τα ψιλοπράγματά του (20-30.000χλμ), όπως σινεμπλόκ βάσεων μηχανής, μπουζοκαλώδια, και αισθητήρα ραλαντί, το 206 είναι 'βράχος'. Μη το ματιάσω!
Βέβαια δεν περιμένω να πλησιάσει πουθενά τον 'πρωταθλητή' Nissan Sunny του '84, το οποίο μέσα σε 10 χρόνια και 110.000 χλμ. το μόνο που ζήτησε (στα 105.000 χλμ.) ήταν αλλαγή δυναμό - από δικό μου σφάλμα κι όλας.
-
Και το δικό μου 206 δεν έχει ζητήσει απολύτως τίποτα μέχρι τώρα (60.000+ km), μόνο τα αναλώσιμα (τα οποία αλλάζονται συνήθως πιο συχνά απ' ότι απαιτείται, ειδικά τα συνθετικά λάδια του)
Μια φορά μόνο άλλαξα ζουάν, προοληπτικά. Επίσης έχω κάνει και αναβάθμιση λογισμικού στον εγκέφαλο.Μόνο κάποιες κατασκευαστικές ατέλειες με ενόχλησαν, όπως το σαζμάν που ακούγεται μερικές φορές όταν δεν πατάς συμπλέκτη (καθαρά κατασκευαστικό-σχεδιαστικό θέμα), τα πειράκια (έστω και μικρής έντασης) με την 95άρα (χρησιμοποιώ μόνο 100άρα), η γενικότερη μετριότητα του σαζμάν (που τώρα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και με την αρωγή νέων βαλβολινών) και φυσικά οι τριγμοί! (που μετά την επιχείρηση 'Σκούπα' έχουν μειωθεί αισθητά)...
Τώρα τελευταία όμως ακούγεται ένας θόρυβος από εμπρός δεξιά (σαν γδάρσιμο προφυλακτήρα σε πεζοδρόμιο, ένα γκγγγγρρρρ) κάθε φορά που κάνω όπισθεν και κάθε φορά που στρίβω δεξιά και πατώ γκάζι. Επίσης άρχισε τώρα να ακούγεται και όταν ξεκινώ. Όσο πάει χειροτερεύει.
Μπιλιαδόρος δεν είναι. Οι μηχανικοί το ψάξανε πολύ αλλά δεν μπορέσανε να καταλάβουν τι είναι... Δεν του βρήκαν τίποτα.
Υποψιάζομαι ότι όταν θα αλλάξω αμορτισέρ θα φύγει ο θόρυβος, γιατί από τον χώρο των αναρτήσεων ακούγεται.Τί είναι;
-
Δημήτρη είδες καμία διαφορά με την αναβάθμιση του λογισμικού;
Απλώς πήγες στο εξουσιοδοτημένο και τους είπες, αναβαθμίστε το;;; -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Δημήτρη είδες καμία διαφορά με την αναβάθμιση του λογισμικού;
Απλώς πήγες στο εξουσιοδοτημένο και τους είπες, αναβαθμίστε το;;;Το δικό μου είναι του 2001 (απλό, προτού βγει το multiplex, χωρίς trip computer, clima κ.τ.λ.).
Ο κόφτης του ήταν στις 6.700 rpm, ενώ τώρα είναι στις 6.500 ακριβώς.Την αναβάθμιση την έκανα για τα πυράκια, μιας και η peugeot είχε κάνει update (έτσι μου είπανε). Δεν μπορώ να πω ότι είδα κάποια χειροπιαστή διαφορά, απλά με 95άρα χτυπάει πυράκια λιγότερο τώρα (βέβαια δεν την χρησιμοποιώ).
Αλλά διαφορά στην απόδοση - κατανάλωση, δεν μπορώ να πω ότι είδα.Επίσης οι στροφές μετά από μαρσάρισμα πέφτουν πιο απότομα στο ρελαντί (750rpm). Tο φρενάρισμα των στροφών γίνεται τελευταία στιγμή. Παλαιότερα από τις 1100 έως τις 750 (ρελαντί) έκανε αρκετή ώρα...
-
Έριξα ΝΑΙ στην ψηφοφορία για το Forester 2.0 Τ μοντ. 02’ μέχρι στιγμής 30Κ χλμ με αρκετές γρήγορες διαδρομές σε χώμα και δεν έχει ακουστεί ούτε κιχ.
Το έτερον δυστυχώς είναι Golf 4 1.6 16V με 40Κ χλμ και εκτός από το άτυπο ΟΧΙ που του ρίχνω τώρα του έχω ρίξει και κάμποσα καντήλια μέχρι σήμερα. Πολλά και σπαστικά προβλήματα για αυτοκίνητο που το χρυσοπληρώνεις. Ενδεικτικά,
αλλαγή μηχανισμών παραθύρων οδηγού συνοδηγού - σπάσανε,
τρίξιμο στην πόρτα του οδηγού,
τρίξιμο στο σύστημα διεύθυνσης (αριστερό τροχό) – πάει για σέρβις,
μέχρι και το χερούλι αναδίπλωσης του καθίσματος σου μένει στο χέρι
και κάποια άλλα μικρά ακόμα.
Σύντομα θα πάει για απόσυρση.Αν ψήφιζα VAG πριν 3 χρόνια τότε θα έλεγα ναι με το ίμπιζα του ’96 1.6 8V. Πολύ καλό αυτοκινητάκι για τα λεφτά του και με ωραία ροπή από χαμηλά. Μέχρι που το έδωσα με 90Κ εξουθενωτικά χλμ δεν έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα.
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
χρήστο παλιότερα είχα ένα ατύχημα με μια μηχανή που έχω και η ασφαλιστική μου πλήρωσε αντικατάσατση κυλινδροκεφαλής παράλληλα έγινε και ρεκτιφι,γενικά λύθηκε ο κινητήρας και ξαναδεθηκε απο τότε ή μηχανή έχει κάνει καμια 100000χλμ με αλλαγή μόνο λαδιών και τίποτε άλλο.Δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα!!
Δεν ξέρω μπορεί να είμουν και τυχερός αλλά αυτά που σου λέω είνια γεγονός.Ελπίζω να σταθώ κι εγω τυχερός. Αύριο μάλλον θα την πάρω την GT μετά απο 1 μήνα στο συνεργείο. Θα το πάω για 1000 χλμ cool και μετά θα το σκίσω! Άν είναι να βγάλει κάτι, μπάς και το βγάλει νωρίς!
-
Ãáëëéêü ÍÁÉ 206 1,6 xs 2003
Ìå åîáßñåóç ôç íüóï ôùí ÆïõÜí êáé ôï çë.äåßêôç åðÜñêåéáò ëáäéïý ôßðïôá Üëëï åêôüò ðñïãñÜììáôïò .Ôï æïõÜí áëëÜ÷ôçêå ìéá-äýï öïñÝò ï äåßêôçò èá ôï Þèåëå áëëá áò åßíáé êáëÜ ç âÝñãá .
Ìüíåò áëëáãÝò ëÜóôé÷á ìåôÜ áðï ôñßá êëáôáñßóìáôá åõãåíéêÞ ðñïóöïñÜ ðåñéï÷Þò Ýñãùí & ôáêÜêéá ðïõ Üí êáé Üíôå÷áí áëëÜ÷ôçêáí ãéá ëüãïõò èïñýâïõ ,óöýñéæáí ðïëý ôá ÜôéìáÁíáëüãá ôçí ëáêïýâá ôá óáìáñÜêéá ôá ÷áíôÜêéá êáé ôï ó÷åôéêÜ óêëçñü ôùí áíáñôÞóåùí ìå 50áñé ðñïößë åëáóôéêÜ åëÜ÷éóôïé ôñéãìïß êáé áõôïß êáôá ôï 'ôæéðéíãê' ü÷é óå óôñùôü äñüìï ,åêåß áí Ý÷ù îå÷Üóåé êÜôé ìüíï ÷ôõðÜåé ëüãù óêëçñþí ðëáóôéêþí .
Ãåñìáíïéóðáíéêü Ï×É
Óåáô Êïñíôïìðá ....äåí èÝëù íá èõìçèþ ï ãéáôñüò åßðå íá ìçí óêÝöôïìáé ðñÜãìáôá ðïõ ìå ôóáíôßæïõí -
Μέχρι στιγμής το 106 μια χαρά 6 ετών αμάξι χωρίς να πάθει κάτι σοβαρό...
-
Ψήφισα γερμανικό Ναι.
Το AstraG 2.0Dtl μετά από 4 χρόνια και 155000χλμ δεν έχει παρουσιάσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, παρά τη σκληρή χρήση. Μέχρι τώρα είχα τρεις καμένες λάμπες και αλλαγή μπαταρίας, προληπτικά, στο πλάισιο της εγγύησης.
Η καλή 'διαγωγή' που επέδειξε το AstraG ήταν και ένας λόγος για τον οποίο πήραμε και το Astra H (1.6MTA), για το οποίο είναι ακόμα νωρίς για οποιαδήποτε συμπεράσματα σε σχέση με την αξιοπιστία του. -
Δεν ξέρω μπορεί να είμουν και τυχερός αλλά αυτά που σου λέω είνια γεγονός.Ελπίζω να σταθώ κι εγω τυχερός. Αύριο μάλλον θα την πάρω την GT μετά απο 1 μήνα στο συνεργείο. Θα το πάω για 1000 χλμ cool και μετά θα το σκίσω! Άν είναι να βγάλει κάτι, μπάς και το βγάλει νωρίς!
Χθές πήρα την GT μου μετά απο 1 μήνα (!!!!) στο συνεργείο.
Έγινε η επισκευή του κινητήρα και σε 1000 χλμ θα την πάω για έλεγχο και σφηξίματα!!Το αμάξι θέλει στρώσιμο πάλι απο την αρχή!!! Μέχρι 4000 στροφές.
Στα πρώτα χλμ που του έκανα.....αργά τα ζά!!! ζορίζεται να ανεβάσει στροφές αλλά μου είπαν οτι είναι 'σφιγμένη' η μηχανή και να μην ανυσηχώ. Θα ανοίξει λέει. !! Καίει και 17 λίτρα\χλμ !!!!Ο μηχανικός με ρώτησε 'μεταξύ μας' αν την είχα αφήσει χωρίς λάδια. Γιατί είναι λέει η μοναδική εξήγηση που μπορουσε να δώσει για αυτή τη ζημιά. Αλλά δεν είχε μείνει αλάδωτη!!! Είχα αλλάξει και στα 5000 τα λάδια τα προαιρετικά.
Βέβαια για πω την αλήθεια απο τα 5.000 έως τα 10.000 χλμ δεν τα κοίταξα τα λάδια. Όταν το πήγα όμως στο συνεργείο για αλλαγή στα 10.000, πρώτα μου άλλαξαν τα λάδια και μετά τους είπα για τον θόρυβο που έκανε η μπιέλα. άν είχε μείνει χωρίς λάδια δεν θα το έβλεπαν την στιγμή που τα αλλάζανε???
προληπτικά μου άλλαξαν και την τρόμπα λαδιού αν και δεν έδειχνε να είχε πρόβλημα η υπάρχουσα!Πάντος ελπίζω να 'ξεσφίξει' γρήγορα ο κινητήρας γιατι μου σπάει τα νεύρα που δεν τραβάει!
-
Χθές πήρα την GT μου μετά απο 1 μήνα (!!!!) στο συνεργείο.
Έγινε η επισκευή του κινητήρα και σε 1000 χλμ θα την πάω για έλεγχο και σφηξίματα!!Το αμάξι θέλει στρώσιμο πάλι απο την αρχή!!! Μέχρι 4000 στροφές.
Στα πρώτα χλμ που του έκανα.....αργά τα ζά!!! ζορίζεται να ανεβάσει στροφές αλλά μου είπαν οτι είναι 'σφιγμένη' η μηχανή και να μην ανυσηχώ. Θα ανοίξει λέει. !! Καίει και 17 λίτρα\χλμ !!!!Ο μηχανικός με ρώτησε 'μεταξύ μας' αν την είχα αφήσει χωρίς λάδια. Γιατί είναι λέει η μοναδική εξήγηση που μπορουσε να δώσει για αυτή τη ζημιά. Αλλά δεν είχε μείνει αλάδωτη!!! Είχα αλλάξει και στα 5000 τα λάδια τα προαιρετικά.
Βέβαια για πω την αλήθεια απο τα 5.000 έως τα 10.000 χλμ δεν τα κοίταξα τα λάδια. Όταν το πήγα όμως στο συνεργείο για αλλαγή στα 10.000, πρώτα μου άλλαξαν τα λάδια και μετά τους είπα για τον θόρυβο που έκανε η μπιέλα. άν είχε μείνει χωρίς λάδια δεν θα το έβλεπαν την στιγμή που τα αλλάζανε???
προληπτικά μου άλλαξαν και την τρόμπα λαδιού αν και δεν έδειχνε να είχε πρόβλημα η υπάρχουσα!Πάντος ελπίζω να 'ξεσφίξει' γρήγορα ο κινητήρας γιατι μου σπάει τα νεύρα που δεν τραβάει!
Sorry που στο λέω, αλλά κάποιο έβγαλαν λεφτά από την ιστορία. Η αλλαγή κινητήρα θα γινόταν σε μία-δύο μέρες και η μοναδική καθυστέρηση θα ταν η παραλαβή του καινούριου
-
Oμολογώ ακόμα ότι μου έκανε εντύπωση που δεν του άλλαξαν κινητήρα...
-
×èÝò ðÞñá ôçí GT ìïõ ìåôÜ áðï 1 ìÞíá (!!!!) óôï óõíåñãåßï.
¸ãéíå ç åðéóêåõÞ ôïõ êéíçôÞñá êáé óå 1000 ÷ëì èá ôçí ðÜù ãéá Ýëåã÷ï êáé óöçîßìáôá!!Ôï áìÜîé èÝëåé óôñþóéìï ðÜëé áðï ôçí áñ÷Þ!!! ÌÝ÷ñé 4000 óôñïöÝò.
Óôá ðñþôá ÷ëì ðïõ ôïõ Ýêáíá.....áñãÜ ôá æÜ!!! æïñßæåôáé íá áíåâÜóåé óôñïöÝò áëëÜ ìïõ åßðáí ïôé åßíáé 'óöéãìÝíç' ç ìç÷áíÞ êáé íá ìçí áíõóç÷þ. Èá áíïßîåé ëÝåé. !! Êáßåé êáé 17 ëßôñá\÷ëì !!!!Ï ìç÷áíéêüò ìå ñþôçóå 'ìåôáîý ìáò' áí ôçí åß÷á áöÞóåé ÷ùñßò ëÜäéá. Ãéáôß åßíáé ëÝåé ç ìïíáäéêÞ åîÞãçóç ðïõ ìðïñïõóå íá äþóåé ãéá áõôÞ ôç æçìéÜ. ÁëëÜ äåí åß÷å ìåßíåé áëÜäùôç!!! Åß÷á áëëÜîåé êáé óôá 5000 ôá ëÜäéá ôá ðñïáéñåôéêÜ.
ÂÝâáéá ãéá ðù ôçí áëÞèåéá áðï ôá 5.000 Ýùò ôá 10.000 ÷ëì äåí ôá êïßôáîá ôá ëÜäéá. ¼ôáí ôï ðÞãá üìùò óôï óõíåñãåßï ãéá áëëáãÞ óôá 10.000, ðñþôá ìïõ Üëëáîáí ôá ëÜäéá êáé ìåôÜ ôïõò åßðá ãéá ôïí èüñõâï ðïõ Ýêáíå ç ìðéÝëá. Üí åß÷å ìåßíåé ÷ùñßò ëÜäéá äåí èá ôï Ýâëåðáí ôçí óôéãìÞ ðïõ ôá áëëÜæáíå???
ðñïëçðôéêÜ ìïõ Üëëáîáí êáé ôçí ôñüìðá ëáäéïý áí êáé äåí Ýäåé÷íå íá åß÷å ðñüâëçìá ç õðÜñ÷ïõóá!ÐÜíôïò åëðßæù íá 'îåóößîåé' ãñÞãïñá ï êéíçôÞñáò ãéáôé ìïõ óðÜåé ôá íåýñá ðïõ äåí ôñáâÜåé!
ÊáëïôÜîéäç áðï äþ êáé ðÝñá...
Ï óõó÷åôéóìüò 'õðïôéèÝìåíç Ýëëåéøç ëáäéþí êáé óðÜóéìï ìðéÝëáò ' èá ôïí ÷áñáêôÞñéæá åðåéêþò áôõ÷Þ åëðßæù íá ìçí åßíáé ï ìç÷áíéêüò ðïõ Ýäåóå ôïí êéíçôÞñá.'ìåôáîý ìáò ' ç ìüíï ðåñßðôùóç ðïõ ìðïñïýóå íá óõó÷åôéóôåß áõôü èá Þôáí ìå ðñüâëçìá óôïõò áãùãïýò ëßðáíóçò ôçò åí ëüãù ìðéÝëáò ,ü÷é ãéáôé Ýìåéíå áðï ëÜäéá .ÁëÞèåéá óå ðïéüí êýëéíäñï ôçí Ýêáíå ôçí æçìéÜ ?
Ðñüôáóç : ÆÞôá Ýíá Ýëåã÷ï ãéá ôï ìßãìá ôïõ êéíçôÞñá & êáõóáÝñéá ãéáôß ðïëý êáéåé êáé äåí äéêáéïëïãåßôáé êÜôé ôÝôïéï .Ôþñá ãéáôß ðñÝðåé íá êÜíåé ÷ëì êáé ìåôÜ óößîéìï ,ôé ð@@ñéÝò åßíáé áõôÝò ?Âáñéïýíôáé íá ìåôñÞóïõí óõìðßåóç ? Ç äåí îåñïõí íá äÝíïõí êéíçôÞñá ..??
ÐÞãáéíå êáé ÷þíå ãêÜæéá ü÷é óôï ìïôÝñ áëëÜ óôá ðáëçêÜñéá ãéáôß ìïõ ìõñßæåé 'åëëçíéêÞ ìáóôïñßëá' êáé äåí ìïõ áñÝóåé êáèüëïõ ... -
Εγώ αναρρωτιέμαι το εξής:
όταν ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο λέει ότι κάτι δεν αλλάζεται αλλά απλώς επιδιορθώνεται, έχει πάρει γραμμή/εντολή από τον κεντρικό εισαγωγέα; Ή ενδέχεται να πάρεις διαφορετική (καλύτερη) απάντηση από άλλο συνεργείο;
Αποδείχτηκε αξιόπιστο το αυτοκίνητό σας?