-
Τα στοιχεία τα φέρνει αυτός που λαμβάνει την απόφαση να κλείσει κάτι γιατί στοιχίζει δάσκαλε, έτσι μας έχουν μάθει στο σχολείο.
Προς το παρόν, να στο ξανακουοτάρω γιατί είναι και η πρεσβυπεία βλέπειςΟ χρήστης zorz έγραψε:
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-24600158Ο Καψής παραδέχεται ότι απόφαση για το κλείσιμο πάρθηκε στο πόδι και η κυβέρνηση δεν είχε ιδέα τι θα κάνει μετά...
εσύ πλήρωνε διμηνιές συμβάσεις και υμέτερους για ένα έκτρωμα που δεν κάνει τπτ και συνέχιζε να σφυρίζεις αδιάφορα, άλλωστε λεφτά υπάρχουν
-
Τον συγκεκριμένο χρήστη δεν τον διαβάζω. Η όραση μου είναι εξαιρετική (ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όμως).
Ξαναρωτάω λοιπόν μια και βλέπω ότι επιμένεις. Ισχυρίζεσαι ότι η ΕΡΤ αυτή την στιγμή δεν μας στοιχίζει λιγότερα και δεν θα μας στοιχίζει λιγότερα σε βάθος 2-3 χρόνων έχοντας πολύ λιγότερους μισθούς να πληρώνει;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ξαναρωτάω λοιπόν μια και βλέπω ότι επιμένεις. Ισχυρίζεσαι ότι η ΕΡΤ αυτή την στιγμή δεν μας στοιχίζει λιγότερα και δεν θα μας στοιχίζει λιγότερα σε βάθος 2-3 χρόνων έχοντας πολύ λιγότερους μισθούς να πληρώνει;
...όχι απλά λιγότερα, δεν στοιχίζει τίποτα κι αυτό γιατί δεν ξεκίνησαν ακόμα να πληρώνουν τους ήδη εργαζόμενους στη ΔΤ... (λες να ευθύνεται και γι' αυτό το... 'πρωτογενές πλεόνασμα'?!..)
-
Ακου τωρα ΧΛ, θα σου πω ενα μεγαλο μυστικο, προσγειωσου πριν το διαβασεις:
Στην οικονομια δεν εφαρμοζεται παντα η απλη μεθοδο των τριων -
Λέω ότι σε μια εποχή που άνθρωποι πεινούν, αυτοκτονούν λόγω ανέχειας (αν πιστέψουμε αυτά που διαβάζουμε), και οι φορολογούμενοι στραγγαλίζονται, το κλείσιμο της ΕΡΤ ώστε να μειωθεί σημαντικά το προσωπικό της δεν με χάλασε καθόλου.
Είναι πραγματικά άξιο μελέτης πάντως ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστέυουν/προσπαθούν να πείσουν και άλλους ότι την στιγμή που πνίγεσαι για μετρητά (σε βαθμό που κλείνεις νοσοκομεία και φορολογείς αναδρομικά 3 χρόνια πίσω) μπορείς να έχεις στην ΕΡΤ διπλάσιο προσωπικό από αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο και παρόλα αυτά να μην σου στοιχίζει περισσότερο.
Αισιοδοξία, σύντροφοι.
-
Ειναι αξιο μελετης πως πιστευεις οτι μπορεις με το μισο προσωπικο να εχεις το μισο κοστος, ετσι απλα.
Μαλλον, η μονη γνωση που εχεις απο μαθηματικα ειναι η μεθοδο των τριων.FYI μπορεις καλιστα να φτασεις να πληρωσεις περισσοτερα, γιατι αυτο το εκτρωμα που θα πληρωσεις δε θα εναι λειτουργικο, δε θα καλυπτει καμια αναγκη, δε θα φερνει εσοδα και θα καταντησει ενα ζομπυ.
(disclaimer για αυτους που δε μιλανε ελληνικα, δε λεω οτι δεν υπηρχε πλεοναζον πρσωπικο ή χαραμοφαηδες)
-
Ντρίφτερ αυτά που γράφεις είναι... 'ψιλά' γράμματα... εδώ οι τράπεζες αγοράζουν κτιριακές εγκαταστάσεις του δημοσίου (με λεφτά που προέρχονται από την ανακεφαλαίωση(!) που πληρώνουμε εμείς!..), για να εισπράττουν νοίκι από το δημόσιο, δηλαδή και πάλι από μας...
-
πάντως απ΄ οτι ακούγεται ψήνεται αυτές τις μέρες , το ντου στο κτίριο της ΕΡΤ στην Μεσογείων και η λύση της κατάληψης..Ο υφυπουργός λέει ενημέρωσε τον Εισαγγελέα , δηλαδή στην ουσία περιμένει την εντολή για να επέμβει η Αστυνομία.
Νομίζω ότι ανεξάρτητα από το δίκαιο ή όχι του κλεισίματος ή του ανοίγματος της Δ.Τ , το να παραμένει υπό κατάληψη το ραδιομέγαρο , μόνο κόστος έχει για τον Ελληνικό λαό , ο οποίος και πληρώνει τα σπασμένα.. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ειναι αξιο μελετης πως πιστευεις οτι μπορεις με το μισο προσωπικο να εχεις το μισο κοστος, ετσι απλα.
Μαλλον, η μονη γνωση που εχεις απο μαθηματικα ειναι η μεθοδο των τριων.FYI μπορεις καλιστα να φτασεις να πληρωσεις περισσοτερα, γιατι αυτο το εκτρωμα που θα πληρωσεις δε θα εναι λειτουργικο, δε θα καλυπτει καμια αναγκη, δε θα φερνει εσοδα και θα καταντησει ενα ζομπυ.
(disclaimer για αυτους που δε μιλανε ελληνικα, δε λεω οτι δεν υπηρχε πλεοναζον πρσωπικο ή χαραμοφαηδες)
Ε, να προσλάβουν κι άλλους τότε να πέσει το κόστος
-
Εσυ εισαι καλυτερος, ξερεις και την αντιστροφη μεθοδο
-
FYI μπορεις καλιστα να φτασεις να πληρωσεις περισσοτερα, γιατι αυτο το εκτρωμα που θα πληρωσεις δε θα εναι λειτουργικο, δε θα καλυπτει καμια αναγκη, δε θα φερνει εσοδα και θα καταντησει ενα ζομπυ.
Η ΕΡΤ ας πούμε ήταν λειτουργική, κάλυπτε πραγματικά κενά στην Ελληνική τηλεόραση, (στην υγειά μας anyone?) και 'έφερνε έσοδα' (btw, και ο Ριζοσπάστης 'έφερνε έσοδα', αλλά το κόμμα αποφάσισε να διώξει το πλεονάζων προσωπικό).
Αλήθεια, τι θα έλεγες να με πληρώνεις υποχρεωτικά κάθε χρόνο 60 ευρώ και να σου φέρνω έσοδα ίσα ή και λιγότερα από το ποσό που με πλήρωσες για υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας;
Γνώμη μου; Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό για να δούμε αν τελικά κερδίσαμε ή χάσαμε οικονομικά από το κλείσιμο. Αν σε 1-2 χρόνια είμαστε μείον, θα παραδεχτώ ότι έκανα λάθος. Βάζω όμως στοίχημα τα μπριρμπιλωτά μάτια μου ότι τελικά θα εξοικονομίσουμε χρήματα και μάλιστα πάρα, ΠΑΡΑ πολλά.
-
Εγώ άκουσα στο ράδιο ότι σε συνέντευξη που πήρε από τον Καψή το BBC, τον στρίμωξαν πολύ και παραδέχτηκε μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι οικονομικότερη η λειτουργία της Δ.Τ αφού θα δώσουν εργολαβικά την κάλυψη της Ελλ.Προεδρίας στα ιδιωτικά κανάλια το ΄14, και ότι έπρεπε σε 48 ώρες να απολύσουν 2.000 άτομα, και η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να γίνει, ήταν αυτή της ΕΡΤ.
-
- δεν πληρωνες 60€
- θα συνεχισεις να πληρωνεις
- διαβασε το disclaimer
- θα επρεπε τουλαχιστον αν σεβεσαι τον εαυτο σου, να εισαι ο πρωτος που θα απαιτουσε να υπαρχει πλανο απ αυτους που κυβερνανε με στοιχεια του τι κανω και γιατι. Καλα τα μπιρμπιλωτα σου ματια αλλα εγω εχω ομορφοτερα
- συνεχιζεις να πληρωνεις για την εκκλησια, αλλα γι συτο δεν προκειται να γινει τπτ στον αιωνα τον απαντα με ψηφοφορους σαν κι εσενα
- ακουσε τη συνεντευξη στο bbc, ειναι στααγγλικα και υπαρχει ελπιδα να καταλαβεις τί ακριβψς εχει γινει
-
Δηλαδή...το ελληνικό δημόσιο κατάφερε να φτιάξει μια...επικερδή επιχείρηση...κι αυτή 'ναι η ΕΡΤ;;
Θα αγοράσει το BBC; Ξέρει κανείς; -
οχι
-
- δεν πληρωνες 60€
- θα συνεχισεις να πληρωνεις
- διαβασε το disclaimer
- θα επρεπε τουλαχιστον αν σεβεσαι τον εαυτο σου, να εισαι ο πρωτος που θα απαιτουσε να υπαρχει πλανο απ αυτους που κυβερνανε με στοιχεια του τι κανω και γιατι. Καλα τα μπιρμπιλωτα σου ματια αλλα εγω εχω ομορφοτερα
- συνεχιζεις να πληρωνεις για την εκκλησια, αλλα γι συτο δεν προκειται να γινει τπτ στον αιωνα τον απαντα με ψηφοφορους σαν κι εσενα
- ακουσε τη συνεντευξη στο bbc, ειναι στααγγλικα και υπαρχει ελπιδα να καταλαβεις τί ακριβψς εχει γινει
- Πόσα ήταν; Για πες;
- Θα συνεχίσω να πληρώνω, αλλά λιγότερα. Πιθανόν εκεί στα ξένα που είσαι να μην σε ενδιαφέρει, αλλά εδώ στο Ελλάντα τα πράγματα έχουν ζορίσει. Πάρα πολύ. Το €35 είναι μικρότερο από το €50 για παράδειγμα. Και θυμίζω ότι είτε τα δίνεις στην ΕΡΤ, είτε μέσω εκτάκτων χαρατσιων, είναι το ίδιο πράγμα. Ένας δημόσιος οργανισμός που σε βάθος 1-2 χρόνων θα στοιχίσει λιγότερα στον φορολογούμενο είναι όφελος, όσο και να μην θέλεις/μπορείς να το κατανοήσεις, ειδικά όταν κάθε μέρα αναγράφονται ολοένα και μεγαλύτερα ποσά στα μπιλιετάκια που έρχονται σπίτια μας.
- Πρώτα από όλα, απαιτώ να σταματήσει η σπατάλη. Απαιτώ να πάψουν να πληρώνονται από τον δικιά μου τσέπη άνθρωποι που δεν μας είναι απαραίτητοι αυτή την περίοδο. Και, να χαρείς τα μάτια σου, άσε το πατερναλιστικό στιλάκι.
- Την άποψη μου θα την ήξερες αν είχες διαβάσει άλλα νήματα στα οποία έχω εκφραστεί για αυτή. Το τι σχέση έχει βέβαια η... εκκλησία με το θέμα μας είναι απορίας άξιο. Ίσως έφτασες στον παραλληλισμό ντριφτάροντας.
- Τι ακριβώς μας λέει η συνέντευξη που δεν ξέραμε ήδη; Ότι η κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένη για τις αντιδράσεις; Ότι το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια κίνηση απελπισίας μπροστά στην αδυναμία (ελέω συνδικάτων) να μειωθεί το προσωπικό με άλλο τρόπο; Ότι κάποιοι έχουν κάνει κατάληψη σε δημόσια περιουσία για να συνεχίσουν να πληρώνονται για να ποτίζουν το γκαζόν του ραδιομεγάρου; Τι καινούργιο μάθαμε; Για πες;
-
Στις περισσοτερες περιπτωσεις τυπου ΕΡΤ,ο κοσμος δεν προκειται να ωφεληθει οτι κι αν γινει.
Αν υπαρχουν ΕΡΤ,ΕΛΒΟ κτλ,θα υπαρχει σπαταλη και αδιαφανεια.
Αν κλεισουν θα υπαρχουν εργολαβιες προς τριτους με...σπαταλη και αδιαφανεια.
Ειναι εξαιρετικα απλο :δεν μπορεις να περιμενεις οτι αυτοι που οδηγησαν την χωρα στο χαος ξαφνικα θα γινουν ανεξαρτητοι πατριωτες και αλτρουιστες. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στις περισσοτερες περιπτωσεις τυπου ΕΡΤ,ο κοσμος δεν προκειται να ωφεληθει οτι κι αν γινει.
Αν υπαρχουν ΕΡΤ,ΕΛΒΟ κτλ,θα υπαρχει σπαταλη και αδιαφανεια.
Αν κλεισουν θα υπαρχουν εργολαβιες προς τριτους με...σπαταλη και αδιαφανεια.
Ειναι εξαιρετικα απλο :δεν μπορεις να περιμενεις οτι αυτοι που οδηγησαν την χωρα στο χαος ξαφνικα θα γινουν ανεξαρτητοι πατριωτες και αλτρουιστες.Πολύ σωστή παρατήρηση.
Για να είμαι λοιπόν ρεαλιστής, ας αλλάξω το 4 σε 'από την στιγμή που εγώ πνίγομαι κυριολεκτικά στους φόρους και τα χαράτσια, απαιτώ τουλάχιστον να μειωθεί η σπατάλη'.
-
Λέμε, λέμε, λέμε ρε παιδιά, αλλά εγώ έχω 'σκαλώσει' αυτές τις ημέρες με τη ρομά με τις τρεις οικογενειακές μερίδες, τις δύο αστυνομικές ταυτότητες, τα 14 παιδιά και τα 2.800 το μήνα...
Δηλαδή δε μας έφταναν οι χαραμοφάηδες της ΕΡΤ, της Πάνω και της Κάτω ΔΕΚΟ, οι ψευτο-ανάπηροι, οι νεκροί συνταξιούχοι, έχουμε και -κάποιους από- τους ρομά που ρουφάνε επιδόματα πιο γρήγορα από το κενό αέρος...
Τι σκ*τά δηλαδή να πει κανείς, μεγαλύτερη σαπίλα πρέπει να πάμε σε τριτοκοσμικές και τραγικά υποβαθμισμένες χώρες για να βρούμε...
_
-
Η προηγούμενη δημοσίευση έχει να κάνει και με το ότι μου έλεγε ένας φίλος σήμερα για ρομά που παίρνει κανά 7-άρι το μήνα από δύο διαφορετικούς νομούς (3.5 και 3.5)...
Δεν ξέρω κατα πόσο είναι αλήθεια, με πιάνει λίγο απογοήτευση με όλα τα μπιλιετάκια που λαμβάνω από την εφορία...
_
ΕΡΤ, το «πανηγύρι» συνεχίζεται