-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Όσον αφορά το εμπόριο: **Παρακαλώ όσοι δεν ασχολούνται με το άθλημα να μην κατηγορούν το ποσοστό κέρδους **(που μπορεί να πλησιάζει το %300 και το %500 και όσο τέλος πάντων επιβάλλει η κάθε κατηγορία).
4. Το νταβατζιλίκι και η φορομπηχτική φορολογία που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση. (εδώ μπαίνει και η φοροδιαφυγή). Όταν τον έμπορο τον φέρνεις στο σημείο που θα τον συμφέρει να κλέψει (είναι σχετικά μονόδρομος) ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ;Απο τις 2 προτάσεις με τονισμένα γράμματα συμπεραίνω αφενός οτι είσαι έμπορος, αφετέρου οτι διαφωνείς με την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.
Μου φαίνεται όμως λιγο παράξενο να μην βλέπεις το λάθος της νυν κυβερνήσεως σε μια αγορά με τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας και με την σημερινή ανύπαρκτη κίνηση να αυξάνει τον ΦΠΑ, να προχωρά σε μια κίνηση δλδ, που με την δικιά μου τουλάχιστον λογική καταδικάζει την οικονομία σε υφεση αφου σίγουρα θα μειωθεί περαιτερω η κίνηση στην αγορά άρα θα μειωθεί η ρευστότητα και θα περιοριστή η ανάπτυξη (η ποιά;;)
Εξάλλου μόλις πριν 3 μήνες ψηφίστηκε ο προυπολογισμός και οι κύριοι ¨μαθητευόμενοι μάγοι¨της κυβέρνησης δεν είχαν την διορατικότητα να δούν μπροστά 3 μήνες,δεν νομίζω να άλλαξε τόσο δραματικά κατι στην οικονομία που να τους ανάγκασε να αλλάξουν το οικονομικό τους πρόγραμμα, αν δεν κάνω λάθος είχαν μιλήσει για ¨καμία αλλαγη στη φορολογία¨αυτό σε εμένα ή ανικανότητα υποδηλώνει ή κοροϊδια.
Τελος πάντων αυτο που πρεπει να καταλαβουμε οι Ελληνες είναι οτι δεν γίνετε μια φιλελευθερη κυβερνηση να ασκήσει πολιτική υπερ του χαμηλομισθου ασχέτως απο το τι λεει προεκλογικά.Χωρίς να είμαι απαραίτητα εναντίον της φιλελευθερης πολιτικής αλλα δεν μπορώ να ακούω για φιλολαϊκη πολιτική απο την Ν.Δ. όποιος τα πιστευει αυτά είναι αφελής η ασχετος απο πολιτική (ο ιδανικός ψηφοφόρος δλδ).
φιλικά [/quote]
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Αγαπητέ, αυτοί που έχουν χρήματα, πάνε κάνουν μία OFF SHORE, και όλα τα υπάρχοντά τους τα χρέωνουν στην OFF SHORE (που από σύμπτωση τους ανήκει). Οπότε ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!Βρίσκονται, εύκολα μάλιστα. Αλλά ποιός θέλει να τους βρεί;
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
Απο τις 2 προτάσεις με τονισμένα γράμματα συμπεραίνω αφενός οτι είσαι έμπορος, αφετέρου οτι διαφωνείς με την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.
Και όμως δεν είμαι έμπορος, έχω αρκετούς φίλους εμπόρους όμως!
Θα διαφωνήσω με μιά οποιαδήποτε πολιτική (οικονομική, κοινωνική κλπ), της οποίας το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, και τις οποίας οι πρακτικές που εφαρμόζονται δεν οδηγούν πουθενά αλλά ούτε και λύνουν τα προβλήματα.. Δε με ενδιαφέρουν οι πράσινοι, μπλε κλπ...Συν ότι -όσον αφορά το εμπόριο-, ανέφερα τους πρώτους πέντε λόγους που μου ήρθαν στο μυαλό. Τους βρίσκεις παράλογους τους έμπορους κάτω από τέτοιες συνθήκες;
Μου φαίνεται όμως λιγο παράξενο να μην βλέπεις το λάθος της νυν κυβερνήσεως σε μια αγορά με τεράστιο πρόβλημα
...
άρα θα μειωθεί η ρευστότητα και θα περιοριστή η ανάπτυξη (η ποιά;;)Είπα και πριν. Δεν είμαι οικονομολόγος οπότε δε μπορώ να ξέρω που το πάνε και ποιο θα έιναι το αποτέλεσμα. Αφού όμως οι 'πρώην' δεν τα πήγαν καλά, ας δούμε τι θα κάνουν αυτοί. Ίσως αυτό να είναι μία λύση, ίσως και όχι.
Εξάλλου μόλις πριν 3 μήνες ψηφίστηκε ο προυπολογισμός και οι κύριοι ¨μαθητευόμενοι μάγοι¨της κυβέρνησης
...
αλλαγη στη φορολογία¨αυτό σε εμένα ή ανικανότητα υποδηλώνει ή κοροϊδια.Επέτρεψέ μου να πιστεύω ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν και ότι ήξεραν από πριν ότι θα ανεβάσουν το ΦΠΑ κατά 1%.
Τελος πάντων αυτο που πρεπει να καταλαβουμε οι Ελληνες είναι οτι δεν γίνετε μια φιλελευθερη κυβερνηση να ασκήσει
...
αφελής η ασχετος απο πολιτική (ο ιδανικός ψηφοφόρος δλδ).φιλικά [/quote]
Ενώ οι πρώην είχαν φιλολαϊκή πολιτική; Υπάρχουν χώρες που τα κατάφεραν στην ΕΕ (έστω και σε θέμα δεικτών και μεγεθών), άσχετα αν πριν ήταν το λιγότερο στην ίδια θέση με εμάς...
Η συζήτηση είναι σε φιλικό επίπεδο πάντα, τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά...
-
Ο χρήστης alpan έγραψε:
Παρήγγειλα ενα αυτοκίνητο πριν κανα μήνα. Ειχα μια τιμή στο μυαλό μου, αυτη -την τελικη με το κλειδι στο χερι- που συμφωνησαμε με την αντιπροσωπεια. Από τότε εφαγε το αυτοκίνητο αυτό μια αυξηση 300 ευρώ από την μάνα του (την εταιρία), το αμαξι θα ερθει τελη Μαιου. Παρε δηλαδη΄τωρα και την αυξηση του ΦΠΑ? Ρε παιδια εγω εκλεισα αυτοκινητο των 18.400 ευρώ. Όχι των 19.500! Αν είχα το΄σα θα αγόραζα το 1600! Τι γινετε τωρα?Όταν είχε γίνει η υποτίμηση είχαμε παραγγείλει αυτοκίνητο. Η τιμή του ανέβηκε 14% θεωρήσαμε την αγορά του ασύμφορη και χρησιμοποιήσαμε τον όρο που προβλέπει οτι σε περίπτωση αλλαγής της τιμής του αυτοκινήτου για οποιοσδήποτε λόγο και εφόσον αυτό δεν έχει εκτελωνιστεί μπορούσαμε να πάρουμε την προκαταβολή πίσω στο ακέραιο. Δες τι υπέγραψες οταν κατέθετες την προκαταβολή και πράξε ανάλογα
Και κάτι άσχετο με το παραπάνω quote. Τα αντικειμενικά κριτήρια δεν είναι καθόλου δίκαιο σύστημα φορολόγησης απλά γιατί κανένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν κερδίζει τα ίδια με κάποιον άλλο. Άλλος κερδίζει 2 και φορολογείται για 5 και άλλος 40 και φορολογείται και αυτός για 5.... -
Νεώτερα από το μέτωπο: σήμερα βγήκαν οι έμποροι και τα ΣΜ και είπαν οτι αυτή η αύξηση του 1% στον ΦΠΑ έχει μεγάλο κόστος γι' αυτούς με συνέπεια όλα τα είδη να πάρουν αυξήσεις από 5,5% έως 12% από 1ης Απριλίου
Κοινώς μας αλλάζουν τα φώτα (συγγνώμη τα πετρέλαια ήθελα να πώ! βλέπε αύξηση 70% για το πετρέλαιο θέρμανσης από Οκτώβριο...)
Δυστυχώς όσοι έκαναν υπολογισμούς με 1% ή κάτι λίγο παραπάνω πρέπει να τους ξανακάνουν...
Δεν πάνε να πνιγούνε λέω οι 300 άεργοι που κυβερνάνε
-
RE PAIDIA .........MPAS KAI EINAI PRWTAPRILIATIKO ASTEIO?????
AKOY EKEI .....APO 1 APRILIOY.. -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Επέτρεψέ μου να πιστεύω ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν και ότι ήξεραν από πριν ότι θα ανεβάσουν το ΦΠΑ κατά 1%.
Τελος πάντων αυτο που πρεπει να καταλαβουμε οι Ελληνες είναι οτι δεν γίνετε μια φιλελευθερη κυβερνηση να ασκήσει
...
αφελής η ασχετος απο πολιτική (ο ιδανικός ψηφοφόρος δλδ).φιλικά
Ενώ οι πρώην είχαν φιλολαϊκή πολιτική; Υπάρχουν χώρες που τα κατάφεραν στην ΕΕ (έστω και σε θέμα δεικτών και μεγεθών), άσχετα αν πριν ήταν το λιγότερο στην ίδια θέση με εμάς...
Η συζήτηση είναι σε φιλικό επίπεδο πάντα, τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά...[/quote]
όχι ούτε η προηγούμενη είχαν ασκήσει φιλολαϊκη πολιτική,αλλά γελάω μ αυτούς που ξαφνιάζονται μ αυτά που κάνει η τωρινη κυβέρνηση.Και που είσαι ακόμα έχουμε να δούμε...
Σχετικά με το αν βρίσκω παράλογους τους εμπορους σου λέω όχι μόνο δεν τους βρίσκω παράλογους αλλά για τους περισσότερους νιώθω φοβερή στεναχώρια με την κατάσταση που βρίσκονται.Δυστυχώς όσοι έκαναν υπολογισμούς με 1% ή κάτι λίγο παραπάνω πρέπει να τους ξανακάνουν...
καλά αυτό ήταν το μόνο σίγουρο
-
Δε μπορω να καταλαβω. Δεν ανακοινωσαν ουτε ΕΝΑ αναπτυξιακο μετρο, το μονο που μπορουν να κανουν ειναι απλα να βαλουν νεους φορους και να αυξησουν τους παλιους??? Που πηγε η παταξη της φοροδιαφυγης???
-
[31.3.2005] Aρχίζει από αύριο η επέλαση κερδοσκόπων στην αγορά. Προχωρούν σταδιακά σε ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών με μεγάλες στρογγυλοποιήσεις των τιμών μετά την πάσα που τους έκανε η κυβέρνηση αυξάνοντας τους συντελεστές του ΦΠA. Για διόγκωση της κερδοσκοπίας και επιδείνωση των οικογενειακών προϋπολογισμών μιλούν οι καταναλωτικές οργανώσεις, καταγγέλλοντας την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών.
Tην ανησυχία για έκρηξη των τιμών δεν κρύβει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Aνάπτυξης. O υπουργός Δημήτρης Σιούφας δηλώνει πως θα «είμαστε αμείλικτοι με την κερδοσκοπία» σε αντίθεση με τον υφυπουργό Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος επισημαίνει ότι «οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα στην αγορά». O τελευταίος βλέπει «επιπτώσεις στον πληθωρισμό, αλλά χαμηλότερες από τις αναμενόμενες, αφού οι καταναλωτές δύσκολα τα βγάζουν πέρα και συνεπώς θα τιμωρήσουν τους κερδοσκόπους».
O πρόεδρος της Eνωσης Kαταναλωτών Eλλάδος Mιχάλης Tσιφάκης και το Iνστιτούτο Kαταναλωτών τονίζουν ότι «το μάρμαρο της αδυναμίας των ελεγκτικών μηχανισμών να πατάξουν την κερδοσκοπία, τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, καλείται να πληρώσει πάλι ο καταναλωτής». O πρώην υπουργός Aνάπτυξης και βουλευτής του ΠAΣOK Aκης Tσοχατζόπουλος καταγγέλλει πως «η αγορά δεν ελέγχεται, η κερδοσκοπία οργιάζει παντού αυτή την περίοδο, οι επιχειρήσεις αυξάνουν την κερδοφορία τους και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αντί να ελέγξει την κατάσταση, περιορίζεται σε εκκλήσεις».
O... δρόμος για αυξήσεις τιμών ανοίγει με τις στρογγυλοποιήσεις και είναι ενδεικτικό πως ένα λίτρο γάλα με τον ΦΠA 9% θα κοστίζει 1,21 ευρώ. Θεωρείται απίθανο να κρατηθεί αυτή η τιμή και συνεπώς είτε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα αυξηθεί κατά 3% στα 1,25 είτε στη χειρότερη θα εκτιναχθεί στα 1,30 ευρώ, ήτοι αύξηση 7%.Καφές.
Σε υψηλότερη τιμή θα πωλείται και ο μονός ελληνικός καφές. H τιμή με τον νέο συντελεστή του ΦΠA δεν θα μείνει στα 95,9 λεπτά, αλλά θα πάει είτε στο 1 ευρώ (αύξηση 4%) είτε στο 1,10 ευρώ .
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου φοβάται πως οι «χοντρές» στρογγυλοποιήσεις θα προκύψουν από τον χώρο των υπηρεσιών, αλλά και παντοπωλεία, μίνι μάρκετ, περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, οπωροπωλεία και λαϊκές αγορές. Δευτερευόντως ανησυχεί για τα σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης.
Mάλιστα ο Σύνδεσμος Eπιχειρήσεων Σούπερ Mάρκετ Eλλάδος διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι αυξήσεις θα είναι μόνο στα όρια της διαφοράς που θα προκύψει από την άνοδο του ΦΠA.
Πάντως οι κ. Σιούφας και Παπαθανασίου απηύθυναν εκ νέου στον επιχειρηματικό κόσμο εκκλήσεις για απορρόφηση της αύξησης που θα προκύψει από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠA.
Oπως είπαν, υπάρχουν περιθώρια κέρδους, ενώ ο υφυπουργός θεωρεί δεδομένες τις υψηλές ανατιμήσεις, αλλά όπως σημείωσε από τη μειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου.Τιμοληψίες
Kαι οι δύο έχουν δώσει εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες της γ.γ. Eμπορίου για τη διενέργεια τιμοληψιών στην αγορά προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα ως προς την πορεία των τιμών. O κ. Παπαθανασίου πρόσθεσε επίσης πως «η αγορά και οι καταναλωτές είναι εκείνοι που θα τιμωρήσουν τους επιχειρηματίες που θα επιδιώξουν να κερδοσκοπήσουν. H αγορά είναι ελεύθερη, οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια θεσμικής παρέμβασης». Aντίθετα ο κ. Σιούφας επιδόθηκε σε νέους «λεονταρισμούς»: «Θα είμαστε αμείλικτοι με τις επιχειρήσεις που θα επιδιώξουν κερδοσκοπικές στρογγυλοποιήσεις».
O κ. Tσιφάκης με χθεσινές του δηλώσεις τονίζει: «Διαβλέπουμε νέο γύρο στρογγυλοποιήσεων που θα έχουν επιπτώσεις ανάλογες με εκείνες της έλευσης του ευρώ». Tόσο ο ίδιος όσο και το Iνστιτούτο Kαταναλωτών καταδικάζουν τα μέτρα της κυβέρνησης επισημαίνοντας την περαιτέρω απώλεια των οικογενειακών εισοδημάτων. Kαλούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... pubid=3004
Τι έλεγε ο πρωθυπουργός:
«Αποκλείσαμε τη σκληρότητα που συνιστούν όσοι αβασάνιστα ισχυρίζονται ότι δεν μειώνονται έτσι τα ελλείμματα και τα χρέη, που οι ίδιοι δημιούργησαν. Αποκλείσαμε τις πολιτικές μετακύλισης του κόστους στον πολίτη. Αποκλείσαμε τις λύσεις που αγνοούν τις κοινωνικές επιπτώσεις. Και αυτό είναι συνειδητή πολιτική επιλογή.
Κώστας Καραμανλής στην Κ.Ο. της Ν.Δ., 10/12/2004
«Επιλέγουμε ήπια δημοσιονομική προσαρμογή. Από την καταπολέμηση της κρατικής σπατάλης και όχι από φορολογικά βάρη. Αυτό είπαμε, σ' αυτό δεσμευτήκαμε και αυτό κάνουμε».
Κώστας Καραμανλής, ομιλία ΔΕΘ, 11/9/2004
«Είναι σαφές ότι δεν θα πάμε σε πολιτικές εκτάκτων μέτρων προκειμένου να πετύχουμε τους συγκεκριμένους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2005».
Γιώργος Αλογοσκούφης, υπουργός Οικονομίας, 16/12/2004 (Βουλή)
«Κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας είναι η ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».
Κυβερνητικό Πρόγραμμα της Ν.Δ., 2003
-
Τελικά δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει σε αυτό το ελληνιστάν. Προχθές το θυμηθήκανε, μεθαύριο το εφαρμόζουν? Εγώ πως να προγραματίσω τα οικονομικά μου?
Γιατί να πληρώσω 300-400 (τελικά δεν ξέρω ακόμα πόσο τελικά θα είναι)ουρανοκατέβατα ευρω στα ξαφνικά. Και πες (υπόθεση κάνω) οτι είναι μια δίκαιη έμμεση φορολόγηση (είπαμε υπόθεση κάνω), δεν τα ψηφίζεις αυτά σε 1 βράδυ και τα εφαρμόζεις μετά απο 5 μέρες. Αυτά είναι μέρος του προυπολογισμού. Η τουλάχιστον δώσε ένα 6μηνο.
Και με την πρακτική αυτή αρχίζω να ανησυχώ. Σήμερα ήταν το 1% στο ΦΠΑ. Μήπως το μάιο θυμηθούν ξαφνικά και κάτι άλλο. Τον Αύγουστο τι?
Τόσα χρόνια έχα συνηθίσει μια φορά το χρόνο να ακούω τι μέλι γενναίσθαι για τον επόμενο. Τώρα ξαφνικά αυτό ανατρέπεται. Η κυβέρνηση το γύρισε στο ad hoc.Και στις 5 αυτές σελίδεσ, δεν ανέφερε κανείς το χειρότερο από όλα. Πάααααααλι στρογγυλοποιήσεις προς τα πάνω έρχονται με αυτό το 1%.
Μην μου πει κανεί οτι 'ψιλικά' καφέ εμπορικά καταστήματα κλπ κλπ θα έχουν τιμες 0,67 9,87 κλπ όπως τα βενζινάδικα. -
.
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι εννοούμε λέγοντας κερδοσκοπία και αισχροκέρδια;
-
Ο χρήστης GeorgeP έγραψε:
Και στις 5 αυτές σελίδεσ, δεν ανέφερε κανείς το χειρότερο από όλα. Πάααααααλι στρογγυλοποιήσεις προς τα πάνω έρχονται με αυτό το 1%.φυσικα και αναφερθηκε
-
Παιδιά πρέπει να μας γίνει βίωμα η ζήτηση από όλους μας ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ με κάθε αγορά προιόντος ή υπηρεσίας.
Είδα μερικούς που γράψανε για πολλούς δυμοσίους υπαλλήλους σε σύγκριση και με τον πληθυσμό μας, που επιδεινώνουν το πρόβλημα του ελείμματος. Φυσικά και συμφωνώ αλλά τουλάχιστον (άσχετο ποιοι από αυτούς παράγουν και ποιοι όχι-είναι άλλο θέμα) αυτοί δεν μπορούν να φοροδιαφεύγουν, αφού αναγκαστικά δηλώνουν ότι παίρνουν.
Το μεγαλύτερο από όλα τα προβλήματα πιστεύω ότι είναι η φοροδιαφυγή.
Και εξηγούμε με ένα απλό παραδειγματάκι:
Καλούμε σπίτι έναν υδραυλικό να μας φτιάξει κάτι. Τελειώνει και μας ζητάει Χ ευρώ. Πόσοι από μας, πριν τον καλέσουμε του λέμε: Δες πρώτα την βλάβη και πες μου την τελική τιμή με ΦΠΑ? ΟΛΟΙ πιστεύω οι μάγκες λένε μια τιμή αφού τελειώσουν και όταν τους ζητάς απόδειξη σου λένε: Mα τότε θα πληρώσεις περισσότερα! Και έτσι εμείς φυσικά πάμε πάσο. Ναι αλλά έτσι τα χρήματα μπαίνουν καθαρά στην πανταλόνα του κάθε επαγγελματία και εμείς νομίζουμε ότι κάναμε την δουλειά μας με λιγότερα λεφτά!
Αμ δε! Τα χρήματα μπαίνουν καθαρά όντως στην τσέπη του φοροφυγά (και εμείς είμαστε συνένοχοι γι'αυτό, αφού βραχυπρόθεσμα κερδίζουμε και αν κερδίζουμε) αλλά μακροπρόθεσμα την πληρώνουμε εμείς τη νύφη, αφού τον ΦΠΑ τον εισπράττει το κράτος και όχι ο επαγγελματίας που φυσικά δεν αποδίδει ΤΙΠΟΤΑ.
Είμαστε καταναλωτές και αφού δραστηριοποιούμαστε σε μια ελεύθερη αγορά έχουμε ΔΥΝΑΜΗ. Απλά δεν την ξέρουμε ή δεν ενδιαφερόμαστε για χάρη κάποιου πρόσκαιρου (αμφίβολου είναι αλήθεια) κέρδους.
Ανταγωνισμός κύριοι είναι η λέξη κλειδί. Στέλνουμε σπίτι του τον κερδοσκόπο και προτιμάμε αυτόν που κάνει σωστά και νόμιμα την δουλειά του. Όπως μάθαμε κάποιους τωρα πρέπει να τους ΞΕΜΑΘΟΥΜΕ. Αν το κάναμε όλοι τότε να δείτε τι ωραίες τιμούλες θα είχαμε. Άρα ζητάμε ΑΠΟΔΕΙΞΗ σε όλα (προιόντα και υπηρεσίες)
Παρεπιπτόντως είδατε με την αγορά του αυτοκινήτου τι γίνεται? Επειδή υπάρχει ξεραίλα αυτό το καιρό έχουν πλακώσει τις εκπτώσεις και τα άτοκα χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία υιοθετούν σιγά-σιγά όλες οι εταιρίες (και αυτές που πουλάνε ακόμα, αναγκάζονται να εφαρμόσουν τα ίδια, αφού χάνουν πολλούς παραδοσιακούς τους πελάτες). -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δε μπορω να καταλαβω. Δεν ανακοινωσαν ουτε ΕΝΑ αναπτυξιακο μετρο, το μονο που μπορουν να κανουν ειναι απλα να βαλουν νεους φορους και να αυξησουν τους παλιους??? Που πηγε η παταξη της φοροδιαφυγης???Κατσε ντε.... εχει κατατεθει και ψηφιστεί αναπτυξιακος νομος εδω και κατι μηνες...και μαλιστα με ευνοικοτατους ορους αναπτυξης.
Να βλεπουμε και τα οποια θετικα......
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
...Είδα μερικούς που γράψανε για πολλούς δυμοσίους υπαλλήλους σε σύγκριση και με τον πληθυσμό μας, που επιδεινώνουν το πρόβλημα του ελείμματος. Φυσικά και συμφωνώ αλλά τουλάχιστον (άσχετο ποιοι από αυτούς παράγουν και ποιοι όχι-είναι άλλο θέμα) αυτοί δεν μπορούν να φοροδιαφεύγουν, αφού αναγκαστικά δηλώνουν ότι παίρνουν....Στα γρήγορα, μια και είμαστε εκτός θέματος, θα σου θυμίσω τους διορισμένους εκπαιδευτικούς που κάνουν ιδιαίτερα στους μαθητές τους του σχολείου.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δε μπορω να καταλαβω. Δεν ανακοινωσαν ουτε ΕΝΑ αναπτυξιακο μετρο, το μονο που μπορουν να κανουν ειναι απλα να βαλουν νεους φορους και να αυξησουν τους παλιους??? Που πηγε η παταξη της φοροδιαφυγης???
Κατσε ντε.... εχει κατατεθει και ψηφιστεί αναπτυξιακος νομος εδω και κατι μηνες...και μαλιστα με ευνοικοτατους ορους αναπτυξης.
Να βλεπουμε και τα οποια θετικα......
μαλλον πλακα κανεις ε? Ακομα και αν ειναι ετσι, πριν δημιουργησουμε αναπτυξη βαζουμε φορους??? Για να φορολογησουμε τα κερδη που ΘΑ μας φερει η αναπτυξη (η οποια δεν προκειται να ερθει)???
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Είδα μερικούς που γράψανε για πολλούς δυμοσίους υπαλλήλους σε σύγκριση και με τον πληθυσμό μας, που επιδεινώνουν το πρόβλημα του ελείμματος. Φυσικά και συμφωνώ αλλά τουλάχιστον (άσχετο ποιοι από αυτούς παράγουν και ποιοι όχι-είναι άλλο θέμα) αυτοί δεν μπορούν να φοροδιαφεύγουν, αφού αναγκαστικά δηλώνουν ότι παίρνουν....
Στα γρήγορα, μια και είμαστε εκτός θέματος, θα σου θυμίσω τους διορισμένους εκπαιδευτικούς που κάνουν ιδιαίτερα στους μαθητές τους του σχολείου.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Ε δεν μπορούσα να σκεφτώ και όοολες τις περιπτώσεις και την ευρηματικότητα των Ελλήνων προκειμένου να βγάλουν φράγκα χωρίς να τα δηλώνουν! Ο κλέψας (κράτος) του κλέψαντος (πολίτες) με λίγα λόγια. Α και δεν είμαστε εκτός θέματος. Για τον ΦΠΑ που δεν αποδίδεται δεν μιλάμε? Μήπως από κει δεν ξεκινάνε όλα? Αλυσιδωτές αντιδράσεις που σε τελευταία ανάλυση ''την πληρώνει'' πάντα ο τελικός καταναλωτής
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Παιδιά πρέπει να μας γίνει βίωμα η ζήτηση από όλους μας ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ με κάθε αγορά προιόντος ή υπηρεσίας.Μα το είπαμε, απόδειξη θα κόψει ο Ελ. Επ. ΜΟΝΟ όταν οφελείται από το να κόψει απόδειξη και ΜΟΝΟ όταν το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο και το κέρδος πολύ μικρό. (Μιλάμε τώρα για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελ. Επ. και όχι των κατα επάγγελμα φοροφυγάδων.
Είδα μερικούς που γράψανε για πολλούς δυμοσίους υπαλλήλους σε σύγκριση και με τον πληθυσμό μας, που επιδεινώνουν το πρόβλημα του ελείμματος. Φυσικά και συμφωνώ αλλά τουλάχιστον (άσχετο ποιοι από αυτούς παράγουν και ποιοι όχι-είναι άλλο θέμα) αυτοί δεν μπορούν να φοροδιαφεύγουν, αφού αναγκαστικά δηλώνουν ότι παίρνουν.
Κανένας από όσους Δημ. Υπ. γνωρίζω δεν περιορίζεται στο μισθό του!!!
Όλοι συμπληρώνουν το εισόδημά τους, και αυτό φίλε μου είναι μεγάλη φοροδιαφυγή. Από που θέλεις να ξεκινήσουμε; Από τους δασκάλους/καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα; Ή μήπως από αυτούς που έχουν (μαγκιά τους) και κανένα κτηματάκι και έχουν κανονική παραγωγή π.χ. λαδιού; Μην πω για τα κάθε λογής τυχερά και λαδόσημα.
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, που ζεις;**>Το μεγαλύτερο από όλα τα προβλήματα πιστεύω ότι είναι η φοροδιαφυγή.
**
Το λες και μόνος σου, αλλά μην τα ρίχνουμε και όλα στους Ελ. Επ...
(κοίτα και το μήνυμά μου σχετικά με αυτούς που 'απλώνουν' μία κουβέρτα σε ένα πεζοδρόμιο για μαγαζί, για τους οποίους το κράτος δεν κάνει τίποτα ενώ ξέρει να 'ρίχνει' αντικειμενικά κριτήρια στο μαγαζάτορα που πληρώνει νοίκι, ασφάλιση, κλπ, έχει και κανένα υπάλληλο...Και εξηγούμε με ένα απλό παραδειγματάκι:
Καλούμε σπίτι έναν υδραυλικό
...
είχαμε. Άρα ζητάμε ΑΠΟΔΕΙΞΗ σε όλα (προιόντα και υπηρεσίες)Εξαιτίας των προηγούμενων (ναι, υπάρχουν και υδραυλικοί Δημ. Υπαλ. που 'γεμίζουν¨τις ώρες τους), οι ελ. επ. αναγκάζονται να κλέβουν το κράτος για να μη μειώσουν το εισόδημά τους!!!
-
Κανένας από όσους Δημ. Υπ. γνωρίζω δεν περιορίζεται στο μισθό του!!!
Όλοι συμπληρώνουν το εισόδημά τους, και αυτό φίλε μου είναι μεγάλη φοροδιαφυγή. Από που θέλεις να ξεκινήσουμε; Από τους δασκάλους/καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα; Ή μήπως από αυτούς που έχουν (μαγκιά τους) και κανένα κτηματάκι και έχουν κανονική παραγωγή π.χ. λαδιού; Μην πω για τα κάθε λογής τυχερά και λαδόσημα.
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, που ζεις;Κοίτα φίλε μου μην την πάμε την συζήτηση σε αντιπαραθέσεις του στιλ ποιοι φοροδιαφεύγουν περισσότεο γιατί θα χαθεί το νόημα. Επειδή όπως και εσύ και εγώ ζω σε αυτή τη χώρα αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο μισθός δηλώνεται (και τα περιθώρια κέρδους ενός δημ. υπαλ. είναι σαφώς μικρότερα από έναν ελ. επ.) Αρκετοί όμως από τους ελ. επαγ. δεν δηλώνουν σχεδόν τίποτα, χωρίς να εμποδίζονται και αυτοί να αναπτύσσουν και άλλες δραστηριότητες (πχ αυτές με την παραγωγή λαδιού που αναφέρεις και εσύ και πολλές άλλες). Απλά αυτή η δραστηριότητα (ο μισθός) δηλώνεται και άλλες όχι. Αλλά εγώ εννοούσα την κύρια πηγή εσόδων του κάθε ενός.
Τέλος πάντων τα μέτρα μας ''αγγίζουν'' 'ολους και οι μεταξύ των παραγωγικών ομάδων ''αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πουθενά (γιατί πολύ απλά επιχειρήματα θετικά ή αρνητικά υπάρχουν παντού). -
Εγώ πάντως (Δημ. Υπ.) μονο τον μισθό μου (ΠΕ κατηγοριας) εισπραττω, ενω το υψος του (και τις κρατησεις ) δε σας το λεω γιατι θα πεσετε κατω απο τα γελια!!! Δυστυχως...
ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ