-
Λοιπον,να σας πω τι γινεται τελικα.ΤΟ ΦΠΑ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΩΘΟΥΜΕ 100%.
Το δικο μου βρισκεται αυτη τη στιγμη στο τελωνειο,εχω δωσει προκαταβολη.
Σημερα απο το πρωι μιλουσα με την audi,το προβλημα ειναι οτι δεν προλαβαινουν να εκτελωνισουν το αυτ-το μεχρι αυριο και να κοπει στη συνεχεια τιμολογιο απο την κοσμοκαρ στην αντιπροσωπεια σε μια μερα.μου ειπαν οτι δεν ειναι δυνατον να γινει και αν θελω να παρω καποιο απο τα ετοιμοπαραδοτα που εχουν.
Τι να κανουμε,θα την φαμε την π......!η διαφορα ειναι μονο στο φπα 1% που πηγαινει σε αυτο το μπουρδελο που λεγεται κρατος για να ταιζουμε τους χαραμοφαηδες του δημοσιου και ολα τα λαμογια
εγω θα πληρωσω 260 ευρω παραπανω.ευτυχως που ειχα πετυχει μια εκπτωση των 1200 ευρω.πες οτι μου εκαναν μια χιλιαρα.
να τους ζητησω κατι extra?
KAI ΠΑΛΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:ΕΙΝΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΩΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤ/ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΦΠΑ 18%
συγνωμη για τα κεφαλαια αλλα τα εγραψα μπας και σωσω καποιον -
Áò áöÞóïõìå ôéò åðéìÝñïõò êáôçãïñßåò. Ïëá åßíáé ðñïéüíôá.ÕðÜñ÷ïõí ëïãéþí ëïãéþí óþâñáêá...
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
...η διαφορα ειναι μονο στο φπα 1% που πηγαινει σε αυτο το μπουρδελο που λεγεται κρατος για να ταιζουμε τους χαραμοφαηδες του δημοσιου και ολα τα λαμογια....- Έτσι, για να πάρουμε μια πρακτική ιδέα, αν τα μηνιαία μας έξοδα ήσαν 1.000€, τώρα θα γίνουν 1.010.
- Αν οι κκ. έμποροι ρούχων αποφάσιζαν να κατεβάσουν τα περιθώρια κέρδους τους από το 400% στο 350%, θα αποσβέναμε τη διαφορά και, πιθανότατα, θα βγάζαμε και κέρδος.
- Επίσης αν οι επιχειρήσεις έκοβαν κατά 5% τα έξοδα διαφήμισης.
- Για τα σούπερ μάρκετ δεν μιλάμε, εκεί τα περιθώρια κέρδους είναι ανεξέλεγκτα.
- Ο κεφαλικός φόρος των Τούρκων ήταν 10%. Ο ΦΠΑ 19!!!!
Τα υπόλοιπα τα είπαν οι φίλοι συνφορουμάδες στην πρώτη σελίδα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
- Αν οι κκ. έμποροι ρούχων αποφάσιζαν να κατεβάσουν τα περιθώρια κέρδους τους από το 400% στο 350%, θα αποσβέναμε τη διαφορά και, πιθανότατα, θα βγάζαμε και κέρδος.
- Επίσης αν οι επιχειρήσεις έκοβαν κατά 5% τα έξοδα διαφήμισης.
Μπορούμε να τους αναγκάσουμε, αλλά ο Έλληνας μπορεί να μην έχει να φάει, αλλά το Gucci θα το πάρει κι ας το πληρώσει πανάκριβα...
- Για τα σούπερ μάρκετ δεν μιλάμε, εκεί τα περιθώρια κέρδους είναι ανεξέλεγκτα.
Συμφωνώ...
- Ο κεφαλικός φόρος των Τούρκων ήταν 10%. Ο ΦΠΑ 19!!!!
Ο κεφαλικός φόρος θα ήταν πολύ πιο δίκαιος!!!!! Ο καθένας θα πλήρωνε το 10% του εισοδήματός του... Τώρα, αυτοί που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα θα πληρώσουν μεγαλύτερο ποσοστό φόρου (ο φόρος του 1 ευρώ για έναν με εισόδημα 10 είναι το 10%, για έναν με εισόδημα 100 είναι το 1%... )
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ο κεφαλικός φόρος θα ήταν πολύ πιο δίκαιος!!!!! Ο καθένας θα πλήρωνε το 10% του εισοδήματός του... Τώρα, αυτοί που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα θα πληρώσουν μεγαλύτερο ποσοστό φόρου (ο φόρος του 1 ευρώ για έναν με εισόδημα 10 είναι το 10%, για έναν με εισόδημα 100 είναι το 1%... )Ναί, αλλά αυτοί με το μεγαλύτερο εισόδημα ξοδεύουν περισσότερο, άρα, τελικά, αυτοί πληρώνουν περισσότερο φόρο. Άσε που αυτοί, κύρια, αγοράζουν τα μπούτσι γκούτσι, που έχουν περιθώριο κέρδους 800%.
Με τον κεφαλικό φόρο είχε γίνει χαμός. Τώρα τον λέμε ΦΠΑ και δεν ανοίγει μύτη. -
Ναί, αλλά αυτοί με το μεγαλύτερο εισόδημα ξοδεύουν περισσότερο, άρα, τελικά, αυτοί πληρώνουν περισσότερο φόρο.
Ναι, αλλά αυτοί που έχουν χαμηλότερο εισόδημα θα ήθελαν να ξοδέψουν, αλλά δεν μπορούν... Αν δεν πλήρωναν τόσους φόρους ίσως να μπορούσαν κάτι καλύτερο...
Άσε που αυτοί, κύρια, αγοράζουν τα μπούτσι γκούτσι, που έχουν περιθώριο κέρδους 800%.
Αν και δεν είναι οι μόνοι...
Με τον κεφαλικό φόρο είχε γίνει χαμός. Τώρα τον λέμε ΦΠΑ και δεν ανοίγει μύτη.
Έχεις απόλυτο δίκιο...
-
Ο κεφαλικός φόρος θα ήταν πολύ πιο δίκαιος!!!!! Ο καθένας θα πλήρωνε το 10% του εισοδήματός του... Τώρα, αυτοί που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα θα πληρώσουν μεγαλύτερο ποσοστό φόρου (ο φόρος του 1 ευρώ για έναν με εισόδημα 10 είναι το 10%, για έναν με εισόδημα 100 είναι το 1%... )
Ναί, αλλά αυτοί με το μεγαλύτερο εισόδημα ξοδεύουν περισσότερο, άρα, τελικά, αυτοί πληρώνουν περισσότερο φόρο. Άσε που αυτοί, κύρια, αγοράζουν τα μπούτσι γκούτσι, που έχουν περιθώριο κέρδους 800%.
Με τον κεφαλικό φόρο είχε γίνει χαμός. Τώρα τον λέμε ΦΠΑ και δεν ανοίγει μύτη.Μία μικρή παρατήρηση.
Σε περίπτωση κεφαλικού φόρου θα πληρώναμε το 10 % του δηλωθέντος εισοδήματος Οπότε πάλι οι φοροφυγάδες θα πλήρωναν λιγότερο. Στην περίπτωση του ΦΠΑ πληρώνεις, στις περισσότερες περιπτώσεις, θες δε θες. Συμφωνώ βέβαια ότι ο ΦΠΑ, σαν έμμεσος φόρος, επηρεάζει ** πολύ** περισσότερο τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, γι'αυτό και είναι πέρα για πέρα άδικος. -
Δεν προσπαθούμε να συγκρίνουμε τον κεφαλικό φόρο με το ΦΠΑ, εντάξει; Εκείνος προκάλεσε τον ξεσηκωμό του 1821.....
Υπάρχει ένα δίκαιο σύστημα. Το λένε 'πόθεν έσχες;' και δεν εφαρμόζεται. Ο ΦΠΑ θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι σχετικά δίκαιος, γιατί πληρώνουν περισσότερο αυτοί που ξοδεύουν περισσότερο (κι ας δηλώνουν λιγότερα). Αλλά 19% ;;; -
Ωραία, έχω κάτι λεφτά κ δεν ξέρω τι να τα κάνω
-
Η οικονομική κατάσταση στο Ελλαδιστανήσι είναι σχεδόν τραγική.
Είναι σεβαστή η άποψη όποιων φίλων πιστεύουν ότι η σημερινή κυβέρνηση αυτά που θα εισπράξει, θα τα διαχειριστεί όπως η προηγούμενη κυβέρνηση.
Από την πλευρά μου όμως επειδή δεν ήμουν χαρούμενος με την προηγούμενη διαχείριση και επειδή πριν δεν αισθανόμουν ότι ζούσα βασιλικά αλλά έβλεπα τα δάνεια και το χρέος όλων μας να διογκώνεται, έχω την ελπίδα ότι ίσως αυτοί να μην κάνουν το ίδιο.
Τους 'πριν' τους ξέρω, τους 'τώρα', θα τους πιστώσω χρόνο* για να δείξουν τι έχουν στο μυαλό τους και τι μπορούν να καταφέρουν.
*χρόνο: Τουλάχιστον μέχρι να έρθει η ώρα να τους κρίνω πάλι.
Μπορεί να μην είμαι οικονομολόγος αλλά οι μέχρι τώρα κινήσεις τους μου φάινονται λογικές.
Θέλησαν να πάρουν την εταιρεία που λέγεται κράτος στον πλήρη έλεγχό τους (π.χ. σε πρόσωπα κλειδιά), θέλησαν να δουν σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται το κράτος (π.χ. με την απογραφή), και αποφάσισαν ότι μία από τις λύσεις είναι να μας στείλουν ξυπόλητους σε ένα χωράφι με αγγούρια.
Ναι, θα περιορίσω ακόμα περισσότερο τα 'περιττά' έξοδα, και ίσως και κάποιες από τις μικρές πολυτέλειες που συνηθίζω να απολαμβάνω (όπως όλοι μας)...
Ούτως ή άλλως αυτό δεν έκανα τα τελευταία χρόνια;
Πολλοί κατηγορούν το ότι πληρώνουμε τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν παράγουν έργο, ξεχνάνε όμως ότι κάποιοι άλλοι τους προσέλαβαν με αδιαφανή κριτήρια, όπως επίσης το ότι είναι αδύνατον να τους απολύσει η νέα κυβέρνηση... Αυτούς θα τους πληρώνουμε ό,τι και να γίνει. Αυτό που πρέπει να μην συνεχίσει να γίνεται, είναι το κάθε είδους λαδόσημο που μας υποχρεώνει το κάθε κάθαρμα που βρίσκεται σε μία θέση του δημοσίου, προκειμένου να κάνουμε ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.
Τα μηνιαία έξοδά μας θα αυξηθούν αρκετά πιο πολύ από 1%.
Όσον αφορά το εμπόριο: Παρακαλώ όσοι δεν ασχολούνται με το άθλημα να μην κατηγορούν το ποσοστό κέρδους (που μπορεί να πλησιάζει το %300 και το %500 και όσο τέλος πάντων επιβάλλει η κάθε κατηγορία). Σε αυτό το ποσοστό κέρδους περιλαμβάνονται:
- Οι πελάτες ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
- Η διευκόλυνση που θα παρέχει το κατάστημα (λόγω καλής σχέσης με κάποιους πελάτες) σε δόσεις, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ (το γνωστό των τραπεζών άτοκο).
- Οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
- Το νταβατζιλίκι και η φορομπηχτική στάση που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση. (εδώ μπαίνει και η φοροδιαφυγή). Όταν τον έμπορο τον φέρνεις στο σημείο που θα τον συμφέρει να κλέψει και/ή να αυξήσει το ποσοστό κέρδους του (είναι σχετικά μονόδρομος) ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ;
- Το ότι το ποσοστο κέρδους δεν πάει στην τσέπη του εμπόρου. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ συνεχώς (με κεφάλαια), για να αντιμετωπίσει τον -αθέμιτο- ανταγωνισμό*, ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.
*αθέμιτος ανταγωνισμός: Αυτοί που λυμαίνονται τα πεζοδρόμια, τις λαϊκές κλπ, χωρίς να πληρώνουν φόρους, χωρίς να πληρώνουν αντικειμενικά κριτήρια. Αφού δεν προστατεύει το κράτος, ποιος θα προστατέψει; - Και στο κάτω κάτω, όποιος έχει το στομάχι ας πάει να ανοίξει ένα εμπορικό κατάστημα και ας το λειτουργήσει,...
Όσον αφορά τα super market και τις 'ευκαιρίες', πέρα από το ότι υπάρχουν πολλοί 'κράχτες' (γιατί έτσι είναι το εμπόριο), ας δουν και τι πληρώνουν ακριβώς στο ταμείο...
Για να χαριτολογήσουμε και λίγο, ορίστε τι θα κρατάμε σε λίγο:
-
Υπάρχει ένα δίκαιο σύστημα. Το λένε 'πόθεν έσχες;' και δεν εφαρμόζεται. Ο ΦΠΑ θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι σχετικά δίκαιος, γιατί πληρώνουν περισσότερο αυτοί που ξοδεύουν περισσότερο (κι ας δηλώνουν λιγότερα). Αλλά 19% ;;;Αγαπητέ, αυτοί που έχουν χρήματα, πάνε κάνουν μία OFF SHORE, και όλα τα υπάρχοντά τους τα χρέωνουν στην OFF SHORE (που από σύμπτωση τους ανήκει). Οπότε ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!
-
Δυστυχως,και μακαρι να βγω ψεύτης,ξερουμε τι σημαινει αυτο το +1%.
Αυξηση στα παντα,αύξηση της φοροδιαφυγής,αύξηση του πληθωρισμού,μείωση της ανάπτυξης.
Στα δικά μου μάτια φαντάζει σαν ληστεία, μία αύξηση εσόδων χωρις ανταποδοτικότητα ,έτσι απλά επειδή χρειάζονται παραπάνω λεφτά και όχι επειδή υπάρχει κάποιο σχέδιο ανάπτυξης (αλλωστε σχεδόν το τονιζουν οτι τα λεφτα δεν θα πανε για αυτο το σκοπό).
Το χάπι φαντάζομαι θα χρυσωθει 8 μηνες πριν τις βουλευτικές εκλογες, με αυξήσεις 1% στις κατώτατες συντάξεις... -
H γυναίκα του Καίσαρα δε φτάνει να είναι τίμια πρέπει να δείχνει και τίμια...
Όταν το πρώτο που -ΚΑΘΕ κυβέρνηση- τακτοποιεί είναι οι μισθοί, απαλλαγές, προνόμια, αυτοκίνητα, γραφεία, υπηρεσίες των βουλευτών, κομματαρχών και λοιπών 'πολιτικών παραγόντων', δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να απαιτεί περικοπές από τα χαμηλότερα λαϊκά στρώματα.
Σαφώς και αν κόψουν τις 'Μερσεντέ' δε θα σωθεί το κράτος, όμως όταν απαιτείς από συνταξιούχο των 500 ευρώ να περικόψει έστω και 5 ευρώ από το οικονομικό του απόθεμα [το ποιο;;;], όχι τσάμπα 'Μερσεντέ' δεν κανονίζεις για τον εαυτό σου, αλλά ούτε καν μεταχειρισμένο Ζάσταβα.Αλλά όπως είπαμε, μας κυβερνούν όποιοι μας αξίζουν.
-
Παρήγγειλα ενα αυτοκίνητο πριν κανα μήνα. Ειχα μια τιμή στο μυαλό μου, αυτη -την τελικη με το κλειδι στο χερι- που συμφωνησαμε με την αντιπροσωπεια. Από τότε εφαγε το αυτοκίνητο αυτό μια αυξηση 300 ευρώ από την μάνα του (την εταιρία), το αμαξι θα ερθει τελη Μαιου. Παρε δηλαδη΄τωρα και την αυξηση του ΦΠΑ? Ρε παιδια εγω εκλεισα αυτοκινητο των 18.400 ευρώ. Όχι των 19.500! Αν είχα το΄σα θα αγόραζα το 1600! Τι γινετε τωρα?
-
[quote='vathis']Εχω κλείσει αυτοκίνητο με δεδομένη τιμή (
-
Ο χρήστης alpan έγραψε:
Παρήγγειλα ενα αυτοκίνητο πριν κανα μήνα. Ειχα μια τιμή στο μυαλό μου, αυτη -την τελικη με το κλειδι στο χερι- που συμφωνησαμε με την αντιπροσωπεια. Από τότε εφαγε το αυτοκίνητο αυτό μια αυξηση 300 ευρώ από την μάνα του (την εταιρία), το αμαξι θα ερθει τελη Μαιου. Παρε δηλαδη΄τωρα και την αυξηση του ΦΠΑ? Ρε παιδια εγω εκλεισα αυτοκινητο των 18.400 ευρώ. Όχι των 19.500! Αν είχα το΄σα θα αγόραζα το 1600! Τι γινετε τωρα?φιλε μου θα πληρωσεις και την αυξηση και την διαφορα στο φπα.πιεσε τους μπας και γλιτωσεις κατι,κλαψου δηλαδη,αν μπορουσες να το ξεπληρωσεις μεχρι αυριο τοτε θα γλιτωνες τον φπα παρε τους ενα τηλ.
τι αυτ/το ειναι και το περιμενει 1+1 μηνα? -
ÊáëÜ áðü ðïõ ôï öÝñíïõíå?
-
Δηλαδή υποτίθεται ότι όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν ενημερώσει τις ταμειακές/μπλόκ/software μέχρι την Παρασκευή ????
Ρε δεν παμε καλά..... Σήμερα το αποφασίσαμε, αύριο εκτελέστε το.... -
Νομίζω ότι αν το +1% ξέραμε ότι έπιανε τόπο και θα ήταν προς ώφελος του πολίτη..θα δίναμε απο μόνοι μας όλοι τα διπλάσια. Άλλα δυστηχώς τα χρήματα μας τα παίρνουν για να καλύψουν τις τρύπες αυτών που τα έφαγαν και ανοίξουν άλλες μεγαλύτερες για να φαν και αυτοί οι ίδιοι όσο καιρό θα στρογγυλοκάθονται στις SATO δερμάτινες θερμαινόμενες ανατομίκές ημιμπάκετ καρέκλες...
Κάκως όμως παραπονιόμαστε...το 91% ψήφισε τα 2 μεγάλα κόματα. Αν και ψήφισα ΑΚΥΡΟ θα γεύομαι και γώ τα κατορθόματα του 91%. Δεν φταίνε πάντα τα κοματόσκυλα..φταίμε προτύστως εμείς σε προσωπικό επίπεδο...είναι στο αίμα μας!!!
Ας μην κλαιγόμαστε...παρόλα αυτα σε γενικές γραμμές ζούμε πολύ πιο πλούσια απο πολλούς αναπτυγμένους γείτονες και ευρωΠΑΙΟΥΣ φίλους... -
Ο χρήστης flokos έγραψε:
Δηλαδή υποτίθεται ότι όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν ενημερώσει τις ταμειακές/μπλόκ/software μέχρι την Παρασκευή ????
Ρε δεν παμε καλά..... Σήμερα το αποφασίσαμε, αύριο εκτελέστε το....ναι αυριο πρεπει να ενημερωθουν ολες οι ταμειακες μηχανες και τα pc.δεν μπορεις οταν θα περασεις το ΦΠΑ στο εσοδων εξοδων το κρατος να σε υπολογιζει με 19% και εσυ να βαζεις 18%.Ασε που θα κανουν και ελεγχους. Το καλυτερο για αυτους που εχουν καταστημα και δεν μπορουν να κανουν την αλλαγη στα μηχανηματα ειναι να θεωρησουν ενα μπλοκ αποδειξεων οπως παλια για να ειναι και ενταξει και με τον νομο.
τωρα για το το οτι χτες το ανακοινωσαν και οτι απο αυριο τιθεται σε εφαρμογη ειναι αυτο που λενε περι ¨ηπιας προσαρμογης¨
ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ