-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Δικιο εχεις vice. Λοιπον παιδια οποιος θελει να δουλεψει αμισθι, τον προσλαμβανω.
ποσο αθωος εισαι.....
οντισιον πρωτα....γοβες στιλετο και τετοια....
θα ερθω και γω (στην αξιολογηση...)
Φιλέ 246, το θέμα δεν είναι να προσλάβει τζάμπα, μα να ξέρει και κάτι για να μάθουν οι απλήρωτοι!.....
Στον 21Q θα πρότεινα να πάνε, είναι σχολείο!.
Α. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ θα ταΐζει αυτό το άτομο που αρνείται να δουλέψει αμισθί αρχικά θα μου πει κανείς????
Ο ιδιος που θα τον ταϊζει ενω δουλευει αμισθι.
Elementary.Ναι ε? αυτό το elementary να πας να το πεις σε καμιά οικογένεια με άνεργο τον ένα γονιό, με κουτσουρεμένο μισθό στον άλλο που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να επιβιώσουν.
Πήγαινε πες τους ξέρετε πρέπει να ταΐζετε τον κανακάρη σας για 5-10 χρόνια ακόμα γιατί αν εργασθεί αμισθί για 3 μήνες και προσληφθεί μετά κανονικά γαμάει την αγορά, γίνεται σκλάβος...και και και
Η κατάσταση δεν αλλάζει έτσι.
edit: στο όλο σενάριο εννοείται ότι έχουμε σαν δεδομένο ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην πρόσληψη λόγω είτε ονόματος, είτε συμβολαίου, είτε είτε.....
Αντί να ξυπνήσουμε και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, προτιμάμε ραγιαδισμό;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σαφώς και ο δεύτερος. Ο πρώτος δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι ανοίγει η πόρτα σε πολλές στρεβλώσεις στα εργασιακά και στο μέλλον ενδέχεται κι αυτός να τον φάει.
Λαβε υπόψη σου, ότι δεν είναι Λονδίνο εδώ.
Α. -
Αυτό το 'Εδώ δεν είναι Λονδίνο, εδώ δεν είναι Γερμανία, εδώ δεν είναι Ελβετία' δεν το καταλαβαίνω πώς χρησιμοποιείται έτσι εύκολα γενικά και χύμα για να δικαιολογεί κάθε μπουρδελοκατάσταση.
Επειδή εδώ δεν είναι η Χ χώρα θεωρείται λογική και αποδεκτή η εκμετάλλευση και η σαπίλα; -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Σαν να μας διάβασε ο Υπουργός:
1000!!!Και το ανακοινώνει για να πάρουν άνευ αποδοχών οι 'μαύροι' ή για να κρατάνε αρκετό μετρητό για λάδωμα οι ταμίες;
Για την ιστορία. Οι ΔΥ περνάνε ανά τρίμηνο, το πόθεν έσχες πλέον!. Διαβάζετε για καμπάνες που πέφτουν. Τρέμουν οι λιγδιάρηδες του νυν μα και του πρόσφατου παρελθόντος.
Α. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κάποιος χωρίς προϋπηρεσία πόσο πιθανό είναι να έχει μισθό 1000€ και όχι τον βασικο;
Διάβασες λογοτεχνική εγγραφή!!!!!!. Σίγουρα παίρνει τον βασικό Βασίλη μου.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σαφώς και ο δεύτερος. Ο πρώτος δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι ανοίγει η πόρτα σε πολλές στρεβλώσεις στα εργασιακά και στο μέλλον ενδέχεται κι αυτός να τον φάει.
Λαβε υπόψη σου, ότι δεν είναι Λονδίνο εδώ.
Α.Σωστά
-
eαν ολες οι δοσοληψιες γινονταν μεσω πλαστικου χρηματος (απο περιπτερο μεχρι μισθοδοσια και πληρωμη προστιμων καθε αγορα/πληρωμη ανω των 10 ευρω) η διαφθορα και η παρανομια θα εξαφανιζονταν εντος 24 ωρων. Βασικη προυποθεση να μην κυκλοφορει 'φυσικο χρημα' στα χερια των καταναλωτων αλλα να διακινειται ηλεκτρονικα μεσω τραπεζικων λογ/σμων συνδεδεμενων με το ΑΦΜ του καθενος.
Αντε μετα να λαδωσεισ η να δωσεις φακελλακι με 'πιστωτικη-χρεωστικη' καρτα....να μην πω και για συναλλαγες με ναρκωτικα και πορνεια....πανε και οι λαθραιοι στο καλο. Οι εφαρμογες αυτες ειναι εφικτες ακομη και μεσω κινητου τηλεφωνου....διακινηση χρηματων απο λογ/σμο σε λογ/σμο και οχι απο Χερι σε ΧεριΕιναι απλο, γιατι δεν γινεται ομως?
ma τι λεω, πως θα τα αρπαζει καθε ΑΚΗΣ?
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
eαν ολες οι δοσοληψιες γινονταν μεσω πλαστικου χρηματος (απο περιπτερο μεχρι μισθοδοσια και πληρωμη προστιμων καθε αγορα/πληρωμη ανω των 10 ευρω) η διαφθορα και η παρανομια θα εξαφανιζονταν εντος 24 ωρων. Βασικη προυποθεση να μην κυκλοφορει 'φυσικο χρημα' στα χερια των καταναλωτων αλλα να διακινειται ηλεκτρονικα μεσω τραπεζικων λογ/σμων συνδεδεμενων με το ΑΦΜ του καθενος.
Αντε μετα να λαδωσεισ η να δωσεις φακελλακι με 'πιστωτικη-χρεωστικη' καρτα....να μην πω και για συναλλαγες με ναρκωτικα και πορνεια....πανε και οι λαθραιοι στο καλο. Οι εφαρμογες αυτες ειναι εφικτες ακομη και μεσω κινητου τηλεφωνου....διακινηση χρηματων απο λογ/σμο σε λογ/σμο και οχι απο Χερι σε ΧεριΕιναι απλο, γιατι δεν γινεται ομως?
Γιατι δεν γίνεται!Δεν μπορείς να εφαρμόσεις κάτι τέτοιο.Υπάρχει κράτος που να το έχει καταφέρει;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά οι συγκεκριμένοι ελεγκτές δεν νομίζω ότι παίρνουν ποσοστά ανάλογα με το πόσα πρόστιμα κόβουν.
Ρε συ manosk, μεγάλα παιδιά είμαστε... δε μιλάμε για απευθείας εφαρμόσιμα νόμιμα ποσοστά και έτσι...
Με αυτή τη λογική δεν πας πουθενά.
Όταν είναι χαμηλά τα πρόστιμα 'δεν αρκούν, συμφέρει να παρανομείς'.
Όταν είναι βαριά, 'θα τα παίρνει ο ελεγκτής' (δηλαδή αυτό είναι σίγουρο, δεν υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι, όλοι είναι σαν τους εφοριακούς, την πολεοδομία και κάθε αφισοκολλητή γλύφτη χωρίς αξιοπρέπεια;)Λοιπόν, στην 1η περίπτωση, είναι βέβαιο ότι το πρόστιμο ΔΕΝ λειτουργεί αποτρεπτικά.
Στη 2η περίπτωση, υπάρχει ενδεχόμενο να μη λειτουργήσει αποτρεπτικά.Προτιμάμε το βέβαιο αρνητικό ή το πιθανό -λίγο ή πολύ- αρνητικό;
Το ότι η 'ταρίφα' είναι ανάλογη του προστίμου είναι νόμος της αγοράς (κανείς δεν τα δίνει από την καλή του την καρδιά).
Πιο αποτελεσματικό θα ήταν να γινόταν δευτεροβάθμιος έλεγχος και για κάθε έναν υπάλληλο που δεν τσακώνανε οι πρώτοι ελεγκτές να πληρώνεται μαύρα να πλήρωναν εκείνοι τα 10χιλιάρικα...Κυραντώνη, στο πόθεν έσχες δεν έχει στήλη για τα μαύρα...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
YΓ. Περιττο να σου πω οτι πηγα σε μια συνεντευξη την προηγουμενη βδομαδα στην Γερμανια και για graduate program δλδ 0 εμπειρια απλα σε πιστευω και ελα να δουλεψεις εδιναν 3500ευρω μεικτα. Ετσι λειτουργουν οι σοβαρες εταιρειες και οχι οπως περιγραφεις.
Τι να λέμε τώρα. Το 2004 που εργαζόμουν Γερμανία (τότε ήμουν 34 ετών) έπαιρνα μεικτά 1350euro (ελληνικός μισθός γιατί είμαστε Ευρώπη... ).
Έτυχε και ήμουν στην ίδια ομάδα με Έλληνα ασκούμενο (22ετών) από κάποια σχολή polytechnic, ο οποίος θα καθόταν 24 μήνες στην εταιρεία. Αυτός έπαιρνε 2500euro μεικτά... γιατί είχε και Γερμανική υπηκοότητα. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ θα ταΐζει αυτό το άτομο που αρνείται να δουλέψει αμισθί αρχικά θα μου πει κανείς????
Elementary.Ναι ε? αυτό το elementary να πας να το πεις σε καμιά οικογένεια με άνεργο τον ένα γονιό, με κουτσουρεμένο μισθό στον άλλο που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να επιβιώσουν.
Πήγαινε πες τους ξέρετε πρέπει να ταΐζετε τον κανακάρη σας για 5-10 χρόνια ακόμα γιατί αν εργασθεί αμισθί για 3 μήνες και προσληφθεί μετά κανονικά γαμάει την αγορά, γίνεται σκλάβος...και και και
edit: στο όλο σενάριο εννοείται ότι έχουμε σαν δεδομένο ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην πρόσληψη λόγω είτε ονόματος, είτε συμβολαίου, είτε είτε.....
Ας προσπερασω τα δακρυβρεχτα (λες και το δικαιο ειναι συνυφασμενο με το εκκαθαριστικο του καθενος) και πες μου εσυ ΜΙΑ εταιρεια (απο τις top κιολας οχι το μαγαζακι του κυρ Μητσου) που θα προχωρησει σε προσληψη εργατικου δυναμικου συμφωνα με τους ορους που περιεγραψε ο Nikos! ενω εκ των πραγματων ειναι ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΙΚΑ (το γιατι εξηγηθηκε απο αλλους νωριτερα).
Μ αρεσει που το εχουμε και σαν 'δεδομενο' οτι θα προσλαβει ατομο μετα το 3μηνο χωρις να υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ γραπτη συμφωνια (και ως εκ τουτου 'ισχυρο νομικα' διαπραγματευτικο οπλο στα χερια του εργαζομενου) μεταξυ των 2 πλευρων.
Το τι θα παρει δικαστικα αυτος που θα κινηθει νομικα εναντιον της εταιρειας το αφηνω να μας το αποκαλυψει ο kouts...γαμα το ο cabala10 εννοω. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι δεν γίνεται!Δεν μπορείς να εφαρμόσεις κάτι τέτοιο.Υπάρχει κράτος που να το έχει καταφέρει;
...
Γιατι δεν μπορει να εφαρμοστει?....δηλαδη ολα τα αλλα που εφαρμοζουν εχουν λογικη και αποτελεσμα?Ασ ειμαστε οι πρωτοι που θα το εφαρμοσουμε και να διδαξουμε και τους αλλους. Αλλωστε, ιστορικα, αυτη ειναι η αποστολη μας σαν Ελληνεσ.
Θα ξεχνας (o καθενας μας δηλαδη) το πορτοφολι στην καφετερια και την αλλη μερα θα ειναι εκει και θα σε περιμενει, δεν θα υπαρχει κινητρο κλοπης, απατης, διαφθορας.....
Τι σκατα υπουργους του Χαρβαρντ εχουμε, να αντιγραφουν τις σημειωσεισ τους προ 30-ετιας?...(και να μην τισ καταλαβαινουν κιολας)
ενα ιδιαιτερο κρατος (σαν την ελλαδα) χρειαζεται ιδιαιτερες λυσεις. -
Γιατί δεν μας συμφέρει κια γιαυτό δεν το εφαρμόζουμε, εμάς δεν μας ενδιαφέρει να κρύψει ο περιπτεράς, η ΕΒΓΑ και ο φούρναρης 100 ή 1000€, μας ενδιαφέρει να μπορούν να κρύψουν τα χοντρά φράγκα οι λεγάμενοι του συστήματος που τροφοδοτούν με λίπος το σύστημα, δηλαδή εμάς, δούνε και λαβείν, αν ήτανε να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή το ξέρουμε το κόλπο, τώρα πια μας ενδιαφέρει πόσα θα μαζέψουμε για όσο καιρό ακόμα θα μπορούμε **να μην εφαρμόζουμε **τις on-line συναλλαγές, μετά ας καθαρίσουν οι επόμενοι τον κόπρο του Αυγεία, οι μικροί στο διάβολο να πάνε, άλλωστε σαν μύγα στο ψωμί μας είναι όλη αυτή η μπλέμπα που ωρίεται στα κανάλια ότι δεν έχει να φάει, ότι είναι άνεργοι κλπ, τι μας νοιάζει εμάς τώρα, εγώ μια μέρα έκανα πρόεδρος της Βουλής και προσέλαβα εκεί την κόρη μου, χέστηκα για τις κόρες σας, η κορούλα μου είναι και άγαμη, κάτσε να κινήσω και το θέμα για την σύνταξη της άγαμης θυγατέρας, και δεν πάτε στο διάβολο όλοι σας, άντε γιατί πολύ μου τα πρίξατε.
Πολύδωρας
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αν με καποιο τροπο ηταν ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ η προσληψη κ μαλιστα με τετοιους ορους, τοτε το συζηταμε, ΑΛΛΑ μαλλον δεν διαβασες τιποτα απο τα παραπανω, ε? Δεν παιζει τετοια εγγυηση:
ΞΕΧΝΑ το ενδεχομενο το σεναριο που παρουσιαστηκε να υπαρχει γραπτως. Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να της δωθηκε καποιο υπογεγραμμενο χαρτι που να λεει οτι 'θα δουλεψεις αορατη για τρεις μηνες (= καραμπινατη παρανομια που μπορει να τους κοστισει $$$$$$, οποτε τι γλυτωνουν με τους τρεις μηνες τσαμπα?) και ΜΕΤΑ θα σε προσλαβουμε.
Αν οπως λες, περιμενεις να προσληφθει επειδη της το υποσχεθηκαν στο μιλητο, τοτε εγω θα σου πω οτι (εκτος απο το οτι συνεχιζει να ειναι παρανομο) προκειται περι τεραστιου ρισκου απο τη μερια της, γιατι ΤΙΠΟΤΑ δεν την καλυπτει οτι θα γινει οντως ετσι. Ακομα κ αν ισχυει αυτο (η υποσχεση στο μιλητο), τοτε προς τι οι τρεις μηνες τσαμπα? Να γλυτωσουν το εργοδοτικο κοστος για αυτους τους τρεις μηνες, οταν μιλαμε για 'τεραστια εταιρια του χωρου'? Αστεια πραγματα, ειδικα απο τη στιγμη που μιλαμε για 'γαματους μισθους για ατομο χωρις προυπηρεσια'.
Ειναι οι τρεις μηνες μια δοκιμαστικη περιοδος, να δουν αν τους κανει? Τοτε αυτο εξ'ορισμου ακυρωνει την εγγυημενη προσληψη.
Κ τιποτα απολυτως να μην ηταν, ποιος εγγυαται στην εταιρεια οτι σε αυτους τους τρεις μηνες δεν θα προεκυπτε οτι η κοπελα ειναι ενα μαλακισμενο που δεν ξερει τι της γινεται, μια παντελως αχρηστη, μια παντελως ακαταλληλη για τη δουλεια. Τοτε τι θα εκαναν, θα την προσελαμβαναν (κ με τετοιο μισθο κλπ) επειδη της το υποσχεθηκαν?
-
ma τι λεω, πως θα τα αρπαζει καθε ΑΚΗΣ?
Τάσο μου είναι έτυμο για ψήφιση!. Με εμάς έγινε από 300ε. ήταν 1000, έγινε 500, και τώρα 300, από 1/1/14.
Α. -
Και? Σπας τη πωληση σε 10 κομματια κ τη κανεις με μετρητα. Ή δεν κοβεις κ κανενα χαρτι. So what?
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Ας προσπερασω τα δακρυβρεχτα (λες και το δικαιο ειναι συνυφασμενο με το εκκαθαριστικο του καθενος) και πες μου εσυ ΜΙΑ εταιρεια (απο τις top κιολας οχι το μαγαζακι του κυρ Μητσου) που θα προχωρησει σε προσληψη εργατικου δυναμικου συμφωνα με τους ορους που περιεγραψε ο Nikos! ενω εκ των πραγματων ειναι ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΙΚΑ (το γιατι εξηγηθηκε απο αλλους νωριτερα).
Μ αρεσει που το εχουμε και σαν 'δεδομενο' οτι θα προσλαβει ατομο μετα το 3μηνο χωρις να υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ γραπτη συμφωνια (και ως εκ τουτου 'ισχυρο νομικα' διαπραγματευτικο οπλο στα χερια του εργαζομενου) μεταξυ των 2 πλευρων.
Το τι θα παρει δικαστικα αυτος που θα κινηθει νομικα εναντιον της εταιρειας το αφηνω να μας το αποκαλυψει ο kouts...γαμα το ο cabala10 εννοω.Προσπέρνα ότι θες, εγώ σου λέω ότι υπάρχει κόσμος που θα έκανε τούμπες για μια τέτοια έστω 'υπόσχεση' πρόσληψης.
Από εκεί και πέρα παράνομο ξεπαράνομο αυτή είναι η πραγματικότητα. Ακόμα και να θα πάρει @@ στο τέλος.
Δεν φαντάζεσαι πόσοι πηγαίνουν για δουλειά ένα ωραίο πρωί και τελικά φεύγουν χωρίς ούτε τα δικά τους @@.Ο Nikos σαν δεδομένο το παρουσίασε πάντως και όντως εκ των έσω κάτι παραπάνω θα ξέρει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κ τιποτα απολυτως να μην ηταν, ποιος εγγυαται στην εταιρεια οτι σε αυτους τους τρεις μηνες δεν θα προεκυπτε οτι η κοπελα ειναι ενα μαλακισμενο που δεν ξερει τι της γινεται, μια παντελως αχρηστη, μια παντελως ακαταλληλη για τη δουλεια. Τοτε τι θα εκαναν, θα την προσελαμβαναν (κ με τετοιο μισθο κλπ) επειδη της το υποσχεθηκαν?
Oι hrάδες που πληρώνουν... κανονικά αυτό δεν είναι μέρος της δουλειάς τους;
Όλα αυτά είναι ακαδημαϊκά πλέον, διότι το κόστος της απόλυσης είναι ελάχιστο για τόσο μικρά διαστήματα. Σίγουρα θα πρέπει να προβληματιστεί κανείς, ειδικά αν δεν έχει έγγραφα εχεγγυα ή την προφορική βεβαίωση ενός ανθρώπου που εμπιστεύεται απόλυτα. -
Φιλία και χρήμα είναι σαν το λάδι με το νερό.
Εμένα μου έφαγε 15.000€ γνωστός 20 χρόνια, τον εμπιστεύτηκα γιατί είχαμε μιλήσει 50 φορές στο τηλέφωνο, είχα πάει 10 φορές στο γραφείο του, και είχαμε πιεί και 10 καφέδες στο Μιλάνο και στο Ντύσσελντορφ, και είχαμει και μπύρες στις εκθέσεις αλλά και μετά που κλείνανε, και όταν ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε μετά από 20 χρόνια γνωριμίας, μου έφαγε με δόλιο τρόπο τα χρήματα, χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα αφού δεν είχα χαρτιά, και είναι και πολιτευτής στη Β! Πειραιά με τον Καμμένο, κανείς δεν πρέπει να εμπιστεύεται κανένα όταν πρόκειται γα χρήματα, την έχω πάθει αρκετές φορές και με μικροποσά και μυαλό δεν βάζω.
Και με απείλησε ότι θα μου σπασει το μαγαζί και θα βάλει και 2 παλικάρια να με σαπίσουνε, όλα αυτά παρουσία του διευ/ντή του, εδώ βρίσκεις άκρη μόνο αν είσαι άνθρωπος της νύχτας, αν είσαι νοικοκύρης, κάθεσαι στα αυγά σου ή βουτάς την καραμπίνα και τον μαθαίνεις να συμπεριφέρεται, αλλά μετά ? στα κάγκελα ? αξίζει για τον αλήτη ? Τι κάνεις τότε ?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....