-
Καλημερα σε ολους!
Ειμαι φοιτητης και εδω και καιρο σκεφτομαι την αποκτηση αυτοκοινητου για χρηση αποκλειστικα σε πιστα(για χομπυ).
Ψαχνω αρκετο καιρο τι παιζει σχετικα με την μετακινηση με trailer,με πινακικες κλπ.Οι ερωτησεις που εχω ειναι οι εξης:
1)Αν καταθεσω πινακιδες,θα πληρωνω τελη κυκλοφοριας ή εφορια?
2)Με την καταθεση πινακιδων,θα υπαρχει επιβαρυνση στην φορολογικη δηλωση?
3)Μπορω μετα την καταθεση πινακιδων να το μετακινησω με trailer?Ευχαριστω εκ των προτερων και περιμενω τις απαντησεις σας!
-
Καλημερα σε ολους!
Ειμαι φοιτητης και εδω και καιρο σκεφτομαι την αποκτηση αυτοκοινητου για χρηση αποκλειστικα σε πιστα(για χομπυ).
Ψαχνω αρκετο καιρο τι παιζει σχετικα με την μετακινηση με trailer,με πινακικες κλπ.Οι ερωτησεις που εχω ειναι οι εξης:
3)Μπορω μετα την καταθεση πινακιδων να το μετακινησω με trailer?Ευχαριστω εκ των προτερων και περιμενω τις απαντησεις σας!
-
Καλημερα σε ολους!
-
Αν καταθέσεις πινακίδες δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας και έκτακτες εισφορές και επίσης δεν μετράει ως τεκμήριο. Η μεταφορά με τρέιλερ όμως είναι περίεργη υπόθεση στην Ελλάδα. Κανονικά απαγορεύεται και πολλές φορές οι αγωνιζόμενοι είχαν θέματα με τον νόμο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν καταθέσεις πινακίδες δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας και έκτακτες εισφορές και επίσης δεν μετράει ως τεκμήριο. Η μεταφορά με τρέιλερ όμως είναι περίεργη υπόθεση στην Ελλάδα. Κανονικά απαγορεύεται και πολλές φορές οι αγωνιζόμενοι είχαν θέματα με τον νόμο.Έχει επιτραπεί η μεταφορά αγωνιστικών από το 2008.
http://ethea.elpa.gr/index.php?cat_id=2 ... _flag=true
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Αν καταθέσεις πινακίδες δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας και έκτακτες εισφορές και επίσης δεν μετράει ως τεκμήριο. Η μεταφορά με τρέιλερ όμως είναι περίεργη υπόθεση στην Ελλάδα. Κανονικά απαγορεύεται και πολλές φορές οι αγωνιζόμενοι είχαν θέματα με τον νόμο.
Έχει επιτραπεί η μεταφορά αγωνιστικών από το 2008.
http://ethea.elpa.gr/index.php?cat_id=20&page_id=937&search_flag=true
Κοιτα,εγω σκεφτομαι να το εχω ως αυτοκινητο για χομπυ,και να συμμετεχω σε track days.Δεν ξερω τι παιζει σχετικα με τους αγωνες,ή πως μπορω να το δηλωσω αγωνιστικο και να το μεταφερω με τρευλερ.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Έχει επιτραπεί η μεταφορά αγωνιστικών από το 2008.
http://ethea.elpa.gr/index.php?cat_id=2 ... _flag=true
Απο ΦΙΧ ομως... μη το ξεχναμε αυτο....
-
Σαν ΦΙΧ θεωρουνται και τα αγροτικα,πχ Navara?
Ωστοσο,αν το αυτοκινητο δηλωθει σαν αγωνιστικο,υπαρχει δυνατοτητα συμμετοχης σε trackdays?Εννοωντας,θα ειναι νομιμο εκεινη την ημερα να το μεταφερω με τρευλερ?
-
Ο χρήστης Kostaskats έγραψε:
Σαν ΦΙΧ θεωρουνται και τα αγροτικα,πχ Navara?Αν το γραφει η αδεια του ναι.
Ωστοσο,αν το αυτοκινητο δηλωθει σαν αγωνιστικο,υπαρχει δυνατοτητα συμμετοχης σε trackdays?Εννοωντας,θα ειναι νομιμο εκεινη την ημερα να το μεταφερω με τρευλερ?
Δεν εχω ασχοληθει με track days οποτε δεν ξερω να σου απαντησω αν αυτοκινητο με αγωνιστικές πινακιδες μπορει να συμετασχει.
Αν ομως σκεφτω οτι αγωνιστικές πινακιδες δινονται ΜΟΝΟ για εκδηλωσεις που ειναι γραμμενες στο αγωνιστικο ημερολογιο θα ελεγα εκ πρωτης 'οχι'...η αναφορά μου ηταν περισσότερο τι προυποθεσεις υπαρχουν για μεταφορά αυτοκινητου ιδιωτικά κι οχι απο εταιρεία οδικης βοηθειας.
-
Ναι,το καταλαβα,γι'αυτο σε ρωτησα για τα ΦΙΧ,διοτι εχω προσβαση σε ναβαρα.Λεφτα για εταιρια οδικης βοηθειας δεν υπαρχουν ετσι κ αλλιως.
Απ'οτι φαινεται,δεν υπαρχει δυνατοτητα για να εχω ενα αυτοκινητο τετοιας χρησης προς το παρων,επειδη τα εξοδα ειναι μαλλον πολλα και δεν υπαρχουν πολλες ευκαιριες για οδηγηση σε πιστα.
-
kαι δεν το παρκαρεις διπλα στην πιστα...να εισαι μπες βγες?
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
kαι δεν το παρκαρεις διπλα στην πιστα...να εισαι μπες βγες?Χαχαχα,μισο λεπτο,να παρω στα μεγαρα να ρωτησω να μου βγαλουν και αντικλειδια για την πιστα!
Περα απο την πλακα,που μπορω να ρωτησω/διαβασω για να μαθω περισσοτερα?
-
Track car ερωτησεις