-
Και ποιος σου απαγορεύει να καλέσεις κόσμο, να κάνεις δεξιώσεις και παράτες με τα νταούλια σου φορώντας σμόκιν και τραγουδώντας καραόκε χωρίς καμία θρησκευτική τελετή ;
Τα θρησκευτικά βαφτίσια και ο θρησκευτικός γάμος έχουν 'αντίστοιχα' κοσμικές/πολιτικές διαδικασίες τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις και ταυτόχρονα να χοροπηδήσεις σαν αρκούδι στο γλέντι που σου 'επιβάλλει' ο κοινωνικός σου περίγυρος
Η επιλογή να προβείς σε θρησκευτική τελετή έχει αμιγώς θρησκευτική διάσταση και τ' ακούω βερεσέ αυτά περί κοινωνικής διάστασης την οποία κάλλιστα μπορείς να πραγματώσεις χωρίς να προβείς σε θρησκευτική τελετή.Τέλος υπάρχουν και αυτοί που λέει 'δεν πιστεύουν' αλλά θα τους ταράξει στην καρπαζά η πεθερά τους οπότε 'τι να κάνουν υποκύπτουν' και αναρωτιέμαι αν είναι περισσότερο ή λιγότερο αξιολύπητοι από αυτούς που πιστεύουν στο μυστήριο της βαφτισης...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Δεν νομίζω να πολύ στέκει το τελευταίο κομμάτι της παραγράφου, με την έννοια ότι αποκλείεται κάποιος να έγινε άθρησκος ενώ μεγάλωσε σε 'χριστιανική' οικογένεια ή το αντίστροφο?
Έχεις πάει κατηχητικό ποτέ?
Δεν αποκλείεται, αλλά οι πιθανότητες να συμβεί είναι σημαντικά μικρότερες αν a figure of authority του τριβέλιζε το μυαλό από μωρό ότι υπάρχει ο Θεός και κάνει αυτό και εκείνο κλπ.
Ναι, πήγα ένα φεγγάρι, στα 10 μου περίπου. Έπαιζα και πινγκ πονγκ.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τέλος υπάρχουν και αυτοί που λέει 'δεν πιστεύουν' αλλά θα τους ταράξει στην καρπαζά η πεθερά τους οπότε 'τι να κάνουν υποκύπτουν' και αναρωτιέμαι αν είναι περισσότερο ή λιγότερο αξιολύπητοι από αυτούς που πιστεύουν στο μυστήριο της βαφτισης...Περισσότερο αξιολύπητοι είμαστε, no contest!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν νομίζω να πολύ στέκει το τελευταίο κομμάτι της παραγράφου, με την έννοια ότι αποκλείεται κάποιος να έγινε άθρησκος ενώ μεγάλωσε σε 'χριστιανική' οικογένεια ή το αντίστροφο?
Έχεις πάει κατηχητικό ποτέ?
Δεν αποκλείεται, αλλά οι πιθανότητες να συμβεί είναι σημαντικά μικρότερες αν a figure of authority του τριβέλιζε το μυαλό από μωρό ότι υπάρχει ο Θεός και κάνει αυτό και εκείνο κλπ.
Αν μιλάς για 'φομενταλιστικές' χριστιανικές οικογένειες πάω πάσο και φυσικά συμβαίνει έτσι.
Κι εγώ πήγα κατηχητικό, απο τα 10-11 μέχρι τα 16, και hardcore κατασκήνωση της εκκλησίας (Καντιώτης rulez ) και και και.....όπως και όλη μου η παρέα. Παίζαμε πινγκ πονγκ-ποδοσφαιράκι, γνωρίζαμε γκομενάκια, καπνίζαμε και ακούγαμε ροκιές μέσα στις αίθουσες αργά το βράδυ, πίναμε μαυροδάφνη από τα αποθέματα του ναού και τρώγαμε φρέσκια λειτουργιά, διαβάζαμε τσόντες και κλέβαμε παγωτά από τα μαγειρία στην κατασκήνωση και πάντα είχαμε κάτι να απαντήσουμε στα λεγόμενα κάθε ιερέα ή κολλημένου 'χριστιανού' όπως και κοροιδεύαμε τις λεγόμενες 'κοτσούδες'
Το αποτέλεσμα? Κάποιοι διατηρούν καλές σχέσεις με την εκκλησία με την έννοια της νηστείας-εκκλησιασμού συχνά πυκνά αλλά μέχρι εκεί, οι άλλοι μισοί δεν έχουν καμιά σχέση και δεν τους ενδιαφέρει. Τελικά παρόλο που ζούσαμε επί αρκετά χρόνια και μάλιστα στα εφηβικά μας μέσα στην εκκλησία το ποιός έγινε 'πιστός' μάλλον εξαρτήθηκε από τελείως προσωπικά δεδομένα και χαρακτηριστικά.Τι κερδίσαμε? Ατελείωτες συζητήσεις για όλα τα θέματα, ακόμα και τα πιο ταμπού, μέχρι το πρωί με πραγματικά άξιους ιερείς τόσο σαν λειτουργοί όσο και σαν επιστήμονες θεολόγους και όχι μόνο. Προσωπικά το ότι είχα την δυνατότητα σαν έφηβος να ρωτάω ευθέως ερωτήσεις μη politically correct σε εκπροσώπους της εκκλησίας και το γεγονός ότι βρήκα ανθρώπους που μπορούσαν να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους με ψυχραιμάι και επιχειρήματα με βοήθησε πολύ να σχηματίσω άποψη. Όπως φυσικά και οι άκρως αντίθετοι άνθρωποι που συνάντησα εντός της εκκλησίας.
-
Και ποιος σου απαγορεύει να καλέσεις κόσμο, να κάνεις δεξιώσεις και παράτες με τα νταούλια σου φορώντας σμόκιν και τραγουδώντας καραόκε χωρίς καμία θρησκευτική τελετή ;
Τα θρησκευτικά βαφτίσια και ο θρησκευτικός γάμος έχουν 'αντίστοιχα' κοσμικές/πολιτικές διαδικασίες τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις και ταυτόχρονα να χοροπηδήσεις σαν αρκούδι στο γλέντι που σου 'επιβάλλει' ο κοινωνικός σου περίγυρος
Η επιλογή να προβείς σε θρησκευτική τελετή έχει αμιγώς θρησκευτική διάσταση και τ' ακούω βερεσέ αυτά περί κοινωνικής διάστασης την οποία κάλλιστα μπορείς να πραγματώσεις χωρίς να προβείς σε θρησκευτική τελετή.Μα αυτο που λέω είναι ότι και το ίδιο το τυπικό της βάφτισης, η ύπαρξη νονού/νονάς, κουμπάρου/κουμπάρας αντίστοιχα, στέφανα, και δε συμμαζεύεται είναι κάτι 'ριζωμένο' στην παράδοση μας.
Προσωπικά δε βρίσκω κάτι κακό σε αυτό, ή να νιώθω ότι 'πιέζομαι' να κάνω κάτι, η στάση που έχω απεναντι στη θρησκεία δεν αλλάζει καθόλου.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Ε ναι, γιατί την απάντηση την ήξερε. Ρωτάς όταν έχεις απορία.
Αν όμως η γυναίκα μου θεωρεί πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει λόγω κάποιας παράδοσης, εμένα δεν με κόφτει κι όλας ιδιαίτερα (κι αυτό το ήξερε). Από τη στιγμή που δεν έβρεξε τα πράγματά μου δεν έχω πρόβλημα. Με τις μαλακίες που έμαθα ότι είπε χαλάστηκα.Μην της βαζεις ιδεες για του χρονου
http://ptisidiastima.wordpress.com/2013 ... -be-200es/Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές!
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αν μιλάς για 'φομενταλιστικές' χριστιανικές οικογένειες πάω πάσο και φυσικά συμβαίνει έτσι.
Κι εγώ πήγα κατηχητικό, απο τα 10-11 μέχρι τα 16, και hardcore κατασκήνωση της εκκλησίας (Καντιώτης rulez ) και και και.....όπως και όλη μου η παρέα. Παίζαμε πινγκ πονγκ-ποδοσφαιράκι, γνωρίζαμε γκομενάκια, καπνίζαμε και ακούγαμε ροκιές μέσα στις αίθουσες αργά το βράδυ, πίναμε μαυροδάφνη από τα αποθέματα του ναού και τρώγαμε φρέσκια λειτουργιά, διαβάζαμε τσόντες και κλέβαμε παγωτά από τα μαγειρία στην κατασκήνωση και πάντα είχαμε κάτι να απαντήσουμε στα λεγόμενα κάθε ιερέα ή κολλημένου 'χριστιανού' όπως και κοροιδεύαμε τις λεγόμενες 'κοτσούδες'
**Το αποτέλεσμα? Κάποιοι διατηρούν καλές σχέσεις με την εκκλησία με την έννοια της νηστείας-εκκλησιασμού συχνά πυκνά αλλά μέχρι εκεί, οι άλλοι μισοί δεν έχουν καμιά σχέση και δεν τους ενδιαφέρει. Τελικά παρόλο που ζούσαμε επί αρκετά χρόνια και μάλιστα στα εφηβικά μας μέσα στην εκκλησία το ποιός έγινε 'πιστός' μάλλον εξαρτήθηκε από τελείως προσωπικά δεδομένα και χαρακτηριστικά.Τι κερδίσαμε? Ατελείωτες συζητήσεις για όλα τα θέματα, ακόμα και τα πιο ταμπού, μέχρι το πρωί με πραγματικά άξιους ιερείς τόσο σαν λειτουργοί όσο και σαν επιστήμονες θεολόγους και όχι μόνο. Προσωπικά το ότι είχα την δυνατότητα σαν έφηβος να ρωτάω ευθέως ερωτήσεις μη politically correct σε εκπροσώπους της εκκλησίας και το γεγονός ότι βρήκα ανθρώπους που μπορούσαν να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους με ψυχραιμάι και επιχειρήματα με βοήθησε πολύ να σχηματίσω άποψη. Όπως φυσικά και οι άκρως αντίθετοι άνθρωποι που συνάντησα εντός της εκκλησίας**.[/quote]
+100
-
Ηρεμια παιδια.
Kacey με ρωτησες γιατι δε γινεται να απαγορευτει η βαφτιση. Κοιτα. Πρακτικα ενα Προεδρικο Διαταγμα χρειαζεται και εγινε. Ομως σε μια τετοια εγωιστικη ερωτηση η απαντηση ειναι γιατι ΔΕΝ το θελουν οι περισσοτεροι ελληνες. Εστω το 50,0000001% αυτων.
Δεν γινεται να μιλουν η να ζητουν καποιοι για απαγορευση οταν οι ιδιοι οι ελληνες καθιερωσαν και εβαλαν στην ζωη τους το Μυστηριο αυτο. Αν ηταν διαφορετικα η επανασταση θα γινοταν και πριν απο 150 χρονια. Σε 50 χρονια θα πρεπει να το ξανασυζητησουμε που μαλλον θα δουλευουν υπαλληλοι τα παιδια μας σε αυτους που θα μας αγορασουν. Τοτε πλεον θα προσπαθησουν να κανουν αυτο και αλλα τραβηγμενα.
Σε καθε αλλη περιπτωση. Ονειρα.
Αλλα αφου εχουμε το δικαιωμα της αρνησης σε κατι που μας ενοχλει γιατι αρπαζεστε μερικοι. Δοξα το θεο και πολιτικο κανεις και βαφτιση χωρις σταυρους και τετοια κανεις.
Ολα αυτα πηγαζουν απο απιστια και κοινωνικο εξοστρακισμο + τα οικονομικα αδιεξοδα . Ισοπεδωση των συναισθηματων ψυχικος πνιγμος και κοινωνικα προβληματα.
Και εδω βαζω την απουσια της εκκλησιας. Με πολλους ανικανους ιερεις να φερουν τον κοσμο κοντα τους και ελλειψεις σε πρωτοβουλιες. Εχουν θησαυρησει οι ψυχολογοι . Συνεχιστε να ζητατε. Γιατι οχι. Ας γκρεμισουμε και τις εκκλησιες να τις κανουμε Τζαμια. -
«δεν είμαι εγώ ρατσιστής. αυτοί είναι Αλβανοί!»
Είναι θέμα ποσοστών!. Έλληνες έχουν ένα μικρό ποσοστό εγκληματικότητας!.
Αλβανοί έχουν ένα μικρό ποσοστό νομιμοφροσύνης……«θα τον πάω αυτόν τον μήνα στο φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ μπας κ εξαγνισθεί..»
Δεν χρειάζεται, διάβαζε του την ενότητα, υπάρχει και αυτό το στοιχείο!!!!!.....
Η νοοτροπία μου είναι σχεδόν παράλληλη με του φίλου 21.
Και έτσι απλά συμπληρώνω τα δικά μου!.
Την γυναίκα μου δεν της παντρεύτηκα γκαστρωμένη. Περάσαμε από ιατρικές εξετάσεις, και πήραμε τα ΟΚ και όχι από έναν γιατρό.
Μετά διάβασα ΤΟΝ καθοδηγητή των αμερικανών για την οικογένεια, στο δεύτερο βιβλίο του, που εξηγούσε τα λάθη του στο πρώτο.
Σε ένα σημείο έγραφε ότι το μωρό δεν είναι ακατέργαστο κρέας, και ότι είναι ένα σφουγγάρι που απορρόφα. Ετσι εκτελώντας της γραφές του, με το που ήρθε το πρώτο, μα και το δεύτερο μωρό στην οικογένεια, καθόμουν δίπλα στην κούνια του, και διάβαζα φωναχτά την εφημερίδα μου!. αποτέλεσμα το πρώτο στους 10, το δεύτερο στους 9 μήνες, μίλησαν σχεδόν κανονικά……
Οι έλληνες από την φύση τους, πιστεύουν σε μια μεγαλύτερη δύναμη από αυτούς, και αυτό σαν προσδοκία στην εξέλιξη, γι αυτό και εφεύραν τους12 θεούς, που ούτε τους είδαν ούτε τους έπιασαν!!!!!!!.....
Ερχόμενος στην Πνύκα ο Απόστολος Παύλος, τους έδωσε το περίγραμμα μιας εκκολαπτόμενης θρησκείας με απτά γεγονότα και επίστεψαν. Έκτοτε 2000 χρόνια γαλουχήθηκαν οι έλληνες, μα έμαθαν ότι εκτός της σωματικής ρώμης, και της επαγγελματικής γνώσεις, υπάρχει και το πνεύμα που μας οδηγεί θετικά ή αρνητικά.
ΟΛΕΣ οι θρησκείες, κάνουν μνεία και στο πνεύμα του ανθρώπου.
Και όταν εμείς οι έλληνες, εφεύραμε τους 12 θεούς, οι «πολίτες» άγνωστη λέξη για τους της ΕΕ τότε, ήταν κατσαπλιάδες στα βουνά!.
Μα η θρησκεία καλλιεργεί το πνεύμα, που είναι ο τιμονιέρης της πράξης. Και ο άθεος δεν κυβερνάτε από το πνεύμα που δεν έχει, μα από το όποιο ένστικτο τον συμφέρει. Κατά συνέπεια απροσάρμοστος μιας έννομης πολιτείας. Αναρχικός?. Αντιεξουσιαστής?. Κομουνιστής?.
Μα εάν μου έλεγε ότι είναι βουδιστής δεν θα του έλεγα όχι, μόνον που ταλαιπωρούν το σώμα τους….
Εάν μου έλεγε ότι είναι μωαμεθανός δεν θα του έλεγα όχι, μόνο θα του έλεγα να προσέξει μην και καμία φορά, βρεθεί ζωσμένος με εκρηκτικά……Το μεγάλο πρόβλημα για εμένα στης θρησκείες είναι, ο φανατισμός ορισμένων εκφραστών τους, που δεν πηγάζει από της γραφές, μα από ίδια ατομικά ή συντεχνιακά συμφέροντα.
Ο χριστιανισμός:
Αγαπάτε αλλήλους, μπούμερανκ στην ζωή.
Μελετάτε τα γραφάς, της σχόλης της Αλεξανδρείας.
Τι ωραιότερο.
Στα βλαστάρια σας δίνετε το μπεμπελακ, τους αρέσει δεν τους αρέσει, διότι με αυτό θα κρεατωθούν!!!!!!....... το πνεύμα τους?, ο οδηγός τους στην ζωή?.
Η απόφαση δική σας.
Συνήθως μια φορά παντρευόμαστε, δεν είναι το ίδιο με το να πάμε στην καφετέρια.
Όταν τα βαφτίζουμε δε είναι το ίδιο με το να τα πάμε βόλτα στην αλάνα!. Βέβαια τότε θα προτιμούσαν την αλάνα και όχι την κολυμπήθρα, μα για μια ζωή θα βλέπουν της φωτώ και θα χαίροντα!!!!!!!.......
Α. -
Στην Ελλάδα κατοχυρώνεται συνταγματικά το δικαίωμα της θρησκευτικής ανοχής και ελευθερίας στο Άρθρο 13 του Συντάγματος.[5]
Παρόλα αυτά, στην επικεφαλίδα του Συντάγματος γίνεται επίκληση 'εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος', και η θρησκεία της 'Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού' αναγνωρίζεται ως 'επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα' στο Άρθρο 3 του Συντάγματος.[6] Στην 1η παράγραφο του ίδιου άρθρου, το Σύνταγμα ρυθμίζει τις εκκλησιαστικές σχέσεις μεταξύ της 'Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Xριστό' και της 'Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης', ενώ η 3η παράγραφος του ίδιου άρθρου απαγορεύει την μετάφραση της Αγίας Γραφής χωρίς την έγκριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.[6]
Το Άρθρο 14 που αφορά στην ελευθερία του λόγου, αναφέρει πως μεταξύ των εξαιρέσεων στις οποίες επιτρέπεται η άμεση κατάσχεση εντύπων ύστερα από παραγγελία εισαγγελέα, ανήκει η 'προσβολή της χριστιανικής θρησκείας ή κάποιας άλλης γνωστής θρησκείας'.[7] Πρέπει να σημειωθεί πως ο χαρακτηρισμός 'γνωστή θρησκεία' γίνεται και σε άλλα σημεία του Συντάγματος[6] χωρίς να καθίσταται πουθενά σαφές τι αποτελεί μία 'γνωστή θρησκεία'.
Επίσης, στο Άρθρο 16 αναφέρεται πως η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και μεταξύ άλλων έχει σκοπό 'την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων'.[8] Τέλος, το Σύνταγμα ορίζει 'ειδικό καθεστώς' για την περιοχή του Αγίου Όρους, και όποιος μονάσει εκεί αποκτάει αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια.[9]http://el.wikipedia.org/wiki/Θ�% ... F.84.CE.B1
-
πλάκα πλάκα , στο παρόν τόπικ ορισμένοι το παίζουν μοντέρνοι (γιατί είναι και λίγο της μόδας) και αρνητικοί απέναντι στα ήθη κ έθιμα της εκκλησίας , λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο (μέλλουσα σύζυγος..)..
3 φίλοι μου παντρεμένοι με πολιτικό γάμο (είτε επειδή οι γυναίκες είχαν μείνει έγκυος , είτε για λόγους μορίων -μετάθεσης στην επαρχία) παντρεύτηκαν ΚΑΙ με θρησκευτικό γάμο γιατί έτσι το ήθελαν οι γυναίκες τους..
το ότι ορισμένοι δεν θέλετε να βαφτίσετε τα παιδιά σας ,δικαιωμα σας ,δεν μπορείτε όμως να κοροιδεύετε όλους αυτούς που ακόμα για τους δικούς τους λόγους και σύμφωνα με τα δικά τους ερεθίσματα πιστεύουν ακόμα ...
οι παπάδες έχουν διώξει τον κόσμο από την εκκλησία , τόσα και τόσα σκάνδαλα στους κόλπους των μοναστηρίων και των εκκλησιών ,όμως προσωπικά σε 2-3 στιγμές μεγάλης έντασης και αδυναμίας , η επίσκεψη μου σε μία εκκλησία , χωρίς κόσμο , καθισμένος σε μία γωνία, προσευχόμενος , μου έδωσε κουράγιο και πίστη να συνεχίσω..Αυτό που λένε ότι ίσως ο άνθρωπος έχει ανάγκη να πιστέψει σε μια ανώτερη δύναμη είναι τελικά η μεγαλύτερη αλήθεια.. -
Δεν χρειάζεται να είναι φονταμενταλιστής κανείς για να πείσει ένα μικρό παιδί ότι υπάρχει ένα υπέρτατο ον (με τρεις μορφές, η μία από τις οποίες γεννήθηκε στην γη χωρίς βιολογικό πατέρα, εκτελέστηκε και αναστήθηκε), και ότι αυτό το υπέρτατο ον απαιτεί την ομολογία της πίστης σε αυτό από τους καλούς χριστιανούς που οφείλουν όχι απλά να το δοξάζουν με κάθε ευκαιρία, αλλά να ζητούν από την κυβέρνηση τους να απαιτεί την αναγραφή της ιδιότητας τους ως μάρτυρες του σε διάφορα -άσχετα με την θρησκεία- δημόσια έγγραφα, καθώς και να γίνεται κατήχηση αυτών των πεποιθήσεων και στις επόμενες γενιές μέσω του σχολείου ώστε ο κύκλος να διαιωνίζεται.
Και ναι, υπάρχει περίπτωση αυτό το μικρό παιδί όταν μεγαλώσει να κοιτάξει γύρω του και να πει 'are you f@#$%ng kidding me?' Αλλά τα περισσότερα δεν θα το πουν. Απλά θα ακολουθήσουν τις διδαχές που τους έγιναν βιώματα σε πολύ τρυφερές ηλικίες και θα περάσουν τις δεισιδαιμονίες τους και στα δικά τους παιδιά.
Και όχι, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ανάγκη να πιστέψουν σε μια ανώτερη δύναμη. Κάποιοι νιώθουν απλά την ανάγκη να κατανοήσουν τον κόσμο. Και πίστεψε με, ο θεός δεν έχει καμία απολύτως θέση σε αυτή την ανάγκη.
-
Εδω δε μπορουμε να ριξουμε την κυβερνηση ουτε με πετρες τι τα θελουμε τα βαφτισια.
Πες το ετσι βρε Αντωνη να συμφωνησουν μαζι σου -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
πλάκα πλάκα , στο παρόν τόπικ ορισμένοι το παίζουν μοντέρνοι (γιατί είναι και λίγο της μόδας) και αρνητικοί απέναντι στα ήθη κ έθιμα της εκκλησίας , λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο (μέλλουσα σύζυγος..)..
3 φίλοι μου παντρεμένοι με πολιτικό γάμο (είτε επειδή οι γυναίκες είχαν μείνει έγκυος , είτε για λόγους μορίων -μετάθεσης στην επαρχία) παντρεύτηκαν ΚΑΙ με θρησκευτικό γάμο γιατί έτσι το ήθελαν οι γυναίκες τους..
το ότι ορισμένοι δεν θέλετε να βαφτίσετε τα παιδιά σας ,δικαιωμα σας ,δεν μπορείτε όμως να κοροιδεύετε όλους αυτούς που ακόμα για τους δικούς τους λόγους και σύμφωνα με τα δικά τους ερεθίσματα πιστεύουν ακόμα ...
οι παπάδες έχουν διώξει τον κόσμο από την εκκλησία , τόσα και τόσα σκάνδαλα στους κόλπους των μοναστηρίων και των εκκλησιών ,όμως προσωπικά σε 2-3 στιγμές μεγάλης έντασης και αδυναμίας , η επίσκεψη μου σε μία εκκλησία , χωρίς κόσμο , καθισμένος σε μία γωνία, προσευχόμενος , μου έδωσε κουράγιο και πίστη να συνεχίσω..Αυτό που λένε ότι ίσως ο άνθρωπος έχει ανάγκη να πιστέψει σε μια ανώτερη δύναμη είναι τελικά η μεγαλύτερη αλήθεια..Τι εννοείς 'δεν μπορούμε', εγώ πάντως το κάνω σε τακτική βάση πάνω από 20 χρόνια.
Λες να χάσω την πελατεία μου ; -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Εδω δε μπορουμε να ριξουμε την κυβερνηση ουτε με πετρες τι τα θελουμε τα βαφτισια.
Πες το ετσι βρε Αντωνη να συμφωνησουν μαζι σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φίλε το κόκκινο διάγραμμα από πάνω μας λέει πολλά!!!!!.....
Ευτυχώς δεν είναι λαϊκής απήχησης ευρέως φάσματος…….
Α. -
Για τι διάγραμμα ομιλούμε κύριε Αντώνη; Pareto;
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Για τι διάγραμμα ομιλούμε κύριε Αντώνη; Pareto;
Την ψηφοφορία από πάνω μας!.
Α. -
οι παπάδες έχουν διώξει τον κόσμο από την εκκλησία , τόσα και τόσα σκάνδαλα στους κόλπους των μοναστηρίων και των εκκλησιών ,όμως προσωπικά σε 2-3 στιγμές μεγάλης έντασης και αδυναμίας , η επίσκεψη μου σε μία εκκλησία , χωρίς κόσμο , καθισμένος σε μία γωνία, προσευχόμενος , μου έδωσε κουράγιο και πίστη να συνεχίσω..Αυτό που λένε ότι ίσως ο άνθρωπος έχει ανάγκη να πιστέψει σε μια ανώτερη δύναμη είναι τελικά η μεγαλύτερη αλήθεια..Τι εννοείς 'δεν μπορούμε', εγώ πάντως το κάνω σε τακτική βάση πάνω από 20 χρόνια.
Λες να χάσω την πελατεία μου ;
Εάν μου έγραφες το επάγγελμα σου θα σου έλεγα.
Α.Α.
-
Δηλαδή το αν θα έχει πελατεία κάποιος πρέπει να εξαρτάται και από το κατά πόσο πιστεύει στον θεό;
Κοίτα να δεις, και εγώ που νόμιζα ότι αρκεί να είσαι καλός στην δουλειά σου...
-
Ερωτηση (εχει ξαναγινει):
Αν αυριο εβγαινε η κυβερνηση κ ελεγε:
'Οποιος θελει, δηλωνει ΧΟ, μπορει κ να το γραφει στη ταυτοτητα του, αλλα θα πληρωνει καθε χρονο 5-10-50-100ε για τις αναγκες της μισθοδοσιας της Ελληνικης Εκκλησιας κ γενικα οτι μεχρι σημερα εχει να κανει με τη θρησκεια και πληρωνει το κρατος'. Αντιστοιχα κ οσοι θελουν να δηλωνουν Καθολικοι, Μουσουλμανοι κλπ κλπ.
αν νομιζετε οτι 90% του πληθυσμου θα ελεγαν 'ναι εγω ειμαι χριστιανος, αυτη ειναι η θρησκεια μας ως ελληνες' κλπ κλπ αγωνιστικα πραγματα, ειστε γελασμενοι.
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Νομίζω Κώστα δεν έχεις παιδί ακόμα.. κάνε παιδί κ τα λέμε μετά για το συγκεκριμένο θέμα..
Τι εννοεις? Φυσικα κ δεν θα προχωρησω σε θρησκευτικη βαφτιση αλλα απλα θα του δωσω το ονομα του με ληξιαρχικη πραξη, φυσικα δεν θα συμμετεχει σε οποιοδηποτα μαθημα θρησκευτικων κ φυσικα θα κραζω οποιον τον κοιταει περιεργα λογω των παραπανω. Κ το λαθος ειναι αυτου που εχει τετοιες αποψεις, οχι του παιδιου που δεν συμμετεχει.
Ηρεμια παιδια.
Kacey με ρωτησες γιατι δε γινεται να απαγορευτει η βαφτιση. Κοιτα. Πρακτικα ενα Προεδρικο Διαταγμα χρειαζεται και εγινε.δεν με καταλαβες, εγω δεν εννοουσα 'να απαγορευτει απο καποιον αλλο ωστε εσυ να μη μπορεις να τη κανεις', εννοουσα οτι ειναι απαραδεκτο να γινεται κ δεν καταλαβαινω γιατι 'δεν μπορει να μη γινεται' αν καποιος επιλεξει να μη τη κανει στα παιδια του, πραγμα που νομιζα οτι εννοουσες.
Και ναι, υπάρχει περίπτωση αυτό το μικρό παιδί όταν μεγαλώσει να κοιτάξει γύρω του και να πει 'are you f@#$%ng kidding me?'
Παρων. Μια φορα καπου στα 16, με ειχε ταραξει η μανα μου στη νηστεια, μεχρι που μια φορα λιποθυμησα (αφου κ ως πολιστας εκανα καθημερινα ανελεητη 3ωρη προπονηση ενω ετρωγα μαλακιες λογω νηστειας). Η πλακα ειναι οτι λιποθυμησα μεσα στην εκκλησια μ. πεμπτη ή μ. παρασκευη. Οταν συνηλθα, φωναξα ενα 'γαμω τις κωλοθρησκειες σας κ τις κωλονηστειες σας' κ απο τοτε ΚΑΘΕ χρονο τη Μεγαλη Πεμπτη εχει bbq στη βεραντα να τσικνησει ολη η γειτονια.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, για οσους ρωτανε ποιο το κολλημα μου με τη βαφτιση, λεω οτι ειναι απαραδεκτο οι γονεις μου να αποφασιζουν για μενα, σε ηλικια που δεν μπορω να ξερω, να αποφασισω ή να αντιδρασω, να με ονομασουν ΤΑΔΕ κ φυσικα μετα να με υποχρεωνουν να ακολουθω ολο το πανυγηρι που οριζει τον καλο ΤΑΔΕ, αφου μιλαμε για κατι που δεν ειναι απαραιτητο να γινει.
Περί εκκλησίας [#3]