-
Oύτε εσύ ; [mod]
-
A.
Συγγνώμη mod, έκανα μεγάλο λάθος!!!!!!!.
Α.Α.
-
Πότε είναι «φρέσκο» το γάλα;
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία:
-
«Φρέσκο γάλα» μπορεί να λέγεται μόνο το παστεριωμένο γάλα που έχει υποστεί ήπια θερμική επεξεργασία μεταξύ 72-75°C για 15-30 δευτερόλεπτα. Με τον τρόπο αυτό θανατώνονται οι παθογόνοι μικροοργανισμοί και το γάλα διατηρεί τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του (βιταμίνες). Μπορεί να διατηρηθεί έως πέντε ημέρες στο ψυγείο. Στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε ο επιτρεπόμενος χρόνος κατανάλωσης φτάνει τις 7-10 ημέρες.
-
Γάλα υψηλής παστερίωσης είναι αυτό που έχει υποστεί θερμική επεξεργασία στους +85 βαθμούς κελσίου έως +127 βαθμούς κελσίου. Στη συσκευασία αναγράφονται οι λέξεις «Γάλα» και «Υψηλής Παστερίωσης». Απαγορεύεται η αναγραφή των λέξεων «φρέσκο» και «παστεριωμένο». Διατηρείται στο ψυγείο συνήθως για διάστημα 20 ημερών.
-
Γάλα μακράς διαρκείας (UHT ή αποστειρωμένο γάλα), είναι αυτό που υφίσταται μέθοδο αποστείρωσης με υψηλή θερμική εξεργασία στους 135°C και μπορεί να καταναλωθεί έπειτα από μήνες ή και χρόνο εφόσον έχει συσκευαστεί σε αεροστεγείς συσκευασίες. Όταν ανοιχτεί συντηρείται εντός ψυγείου και έχει την ίδια διάρκεια ζωής με το φρέσκο γάλα.
-
Συμπυκνωμένο γάλα είναι εκείνο που θερμική επεξεργασία γύρω στους 145°C. Η συμπύκνωση αποβλέπει στην απομάκρυνση του νερού για περιορισμό των εξόδων συσκευασίας, αποθήκευσης και μεταφοράς. Διαρκεί 1 έως 1,5 χρόνο.
Πηγή:www.capital.gr
επαναπαστεριωση και προωθηση στο ραφι ως φρεσκο ΔΕΝ υπαρχει.......
-
-
Όντας 53 χρόνια εμπορευόμενος, δεν θα ορκιζόμουν για τίποτα…..
Α -
Ξεκαβαλα και λίγο για αλλαγή
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
Και κάτι για την ιστορία της διατροφικής αλυσίδας.
Για να πάρω την πρακτική εκπαίδευση στα ψυκτικά, πήγα για δυο μήνες, σε μεγάλο συγκρότημα παγοποιίας ψυγείων. Εκεί δυο μεγάλη θάλαμοι, ήταν νοικιασμένοι σε δυο ‘αβγουλάδες’. Μετά την καλοκαιρινή περίοδο, που οι κοτούλες δεν παράγουν αυγά, την υπερκάλυψη της λιανικής, την στοκάριζαν στα ψυγεία, όλο τον χρόνο. Έτσι αυτά μετά τον Μάιο που αρχίζει η πτώση παραγωγής, τα έπαιρναν και συμπλήρωναν την λιανική. Θερμοκρασία 2ο C, όπως περίπου το ψυγείο μου!.
Τα πρώτα αυγά ήταν του Σεπτεμβρίου, και τα τελευταία του Μάι!Στον στρατό το 1969, μας έστελλαν οι αμερικανοί, μπούτια από την Αλάσκα, και κονσέρβες τυριά. Το κρέας έγραφε 1946 με πυροσφραγίδα…… είμαστε συνομήλικοι!. Το τυρί 1961!. Δεν δηλητηριάστηκε κανένας φαντάρος.
Έτσι καταλαβαίνετε, γιατί η εμμονή μερικών για την ημερομηνία λήξης κατά περίπτωση βέβαια, τίθεται από εμένα υπό αίρεση.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Όντας 53 χρόνια εμπορευόμενος, δεν θα ορκιζόμουν για τίποτα…..
Αμη κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια μάστορα
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και κάτι για την ιστορία της διατροφικής αλυσίδας.
Για να πάρω την πρακτική εκπαίδευση στα ψυκτικά, πήγα για δυο μήνες, σε μεγάλο συγκρότημα παγοποιίας ψυγείων. Εκεί δυο μεγάλη θάλαμοι, ήταν νοικιασμένοι σε δυο ‘αβγουλάδες’. Μετά την καλοκαιρινή περίοδο, που οι κοτούλες δεν παράγουν αυγά, την υπερκάλυψη της λιανικής, την στοκάριζαν στα ψυγεία, όλο τον χρόνο. Έτσι αυτά μετά τον Μάιο που αρχίζει η πτώση παραγωγής, τα έπαιρναν και συμπλήρωναν την λιανική. Θερμοκρασία 2ο C, όπως περίπου το ψυγείο μου!.
Τα πρώτα αυγά ήταν του Σεπτεμβρίου, και τα τελευταία του Μάι!Στον στρατό το 1969, μας έστελλαν οι αμερικανοί, μπούτια από την Αλάσκα, και κονσέρβες τυριά. Το κρέας έγραφε 1946 με πυροσφραγίδα…… είμαστε συνομήλικοι!. Το τυρί 1961!. Δεν δηλητηριάστηκε κανένας φαντάρος.
Έτσι καταλαβαίνετε, γιατί η εμμονή μερικών για την ημερομηνία λήξης κατά περίπτωση βέβαια, τίθεται από εμένα υπό αίρεση.
Α.δηλ πρεπει να παει κοσμος ακλαφτος για να πεις οτι δεν ειναι σωστο να τρως κατι που φτιαχτηκε 10 χρονια πριν;;;;
θα δοκιμαζες ετσι οπως τα λες και παγωμενο dino στα βαθη τις Ανταρκτικης......... -
Εμάς στο στρατό μας έδιναν κρέας με σφραγίδα 1917, αλλά αρχίσαμε να γινόμαστε όλοι αριστεροί και το σταμάτησαν.
tru story. -
Σιγά αυτό διορθώνεται τρώγοντας κρέας με σφραγίδα 1989.
True medical Stories by doctor House. -
πολυ καλες προσφορες στον ΑΒ σε ζυμαρικα barilla -50%, απορυπαντικα ariel και 5 lit εξτρα παρθενο λαδι Ξενια 16,5€
-
http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-mo ... sta-s.html
-
H διάρκεια ζωής κάποιου προϊόντος έχει να κάνει κυρίως με την επεξεργασία την οποία έχει υποστεί και τις συνθήκες. Ανάλογα με τα παραπάνω το ίδιο προϊόν μπορεί να κρατήσει λίγες μέρες μέχρι πολλά (ως πάρα πολλά χρόνια). Τώρα αν η επεξεργασία περιλαμβάνει μόνο πχ αλατάκι και ξυδάκι και αποστειρωμένες συνθήκες, κενό κλπ έχει καλώς αν όμως αρχίζουν τα γνωστά άγνωστα καρκινογόνα κλπ άσε καλύτερα... ίσως το σωστό θα ήταν να προτιμήσουμε τα καλά συντηρημένα του 1940...
-
Εμάς στο στρατό τέτοια κρέατα δεν υπήρχαν. Όταν ρωτήσαμε για παλαιότερα για τις σφραγίδες μας είπαν ότι ήταν οι χρονιές της συμφωνίας του Ελληνικού στρατού για την προμήθεια κρέατος
ΥΓ άσχετο: Εσείς δεν έχετε παρατηρήσει ότι έχει πέσει πολύ η ποιότητα του ΑΒ; Ενώ ότι έχει ανέβει το Carrefour? -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Εμάς στο στρατό τέτοια κρέατα δεν υπήρχαν. Όταν ρωτήσαμε για παλαιότερα για τις σφραγίδες μας είπαν ότι ήταν οι χρονιές της συμφωνίας του Ελληνικού στρατού για την προμήθεια κρέατος
ΥΓ άσχετο: Εσείς δεν έχετε παρατηρήσει ότι έχει πέσει πολύ η ποιότητα του ΑΒ; Ενώ ότι έχει ανέβει το Carrefour?για ΑΒ συμφωνω, εχει πεσει καθετα κυριως στα λαχανικα και κρεατα ενω εχει μειωθει και η ποικιλια. Για καρφουρ δεν ξερω, δεν εχουμε στη γειτονια μας.
-
Το καρφουρ ακόμη στον πατο είναι.. ......
-
Στα κρεατα του ΑΒ δεν εχω δει διαφορα.
Στα λαχανικα βλεπω οτι τελευταια κανει καποιες εκπτωσεις,επισης στις ντοματες το χειμωνα εχει το αιωνιο προβλημα οτι πρεπει να παιρνει κατι ντοματες Βελγιου (απο την μητρικη) που ειναι μονο εμφανιση και δεν τρωγονται. -
Στα Carrefour εχει πέσει κάθετα η ποικιλία απο πέρσι, αφού ούτως ή άλλως η ποιότητα ποτέ δεν ήταν υψηλή, κι έτσι η υποβάθμισή της δεν είναι και ιδιαίτερα αισθητή .
Στα λαχανικά υποφέρουν όλα τα ΣΜ, οπότε σχεδόν πάντα ψωνίζουμε απο τις λαϊκές αγορές της περιοχής, εκτός απο μπανάνες που αγοράζω όποτε δίνονται στα ΣΜ σε προσφορά. -
κρεατα ψωνιζω μονο απο συγκεκριμενο χασαπη...
λογω ωραριου πηρα κιμα μια φορα απο σουπερ και λογω γευσης το μετανοιωσα...για ποιοτητα δεν μπορω να κρινω.
η ποιοτητα της μαναβικης στο ΑΒ ειναι καλη εκτος απο σπανιες φορες που αφηνουν μαραμενα προϊοντα (αγνωστο γιατι) στα ραφια των λαχανικων...
απο τιμες σε επιπεδο ΜΟ ειναι ιδια...
στη θεσσαλονικη παιζει δυνατα και ο Μασουτης (προτιμηση της συμβιας) αλλα εμενα με ξενερωνει...κατι με την χωροθετηση...κατι με το προσωπικο...λιγο απ ολα... -
Όλα τα προϊόντα τα ψωνίζετε από σούπερ μάρκετ; Δεν πάτε σε κρεοπωλεία/μανάβικα/λαϊκή αγορά;
@ Tiger: Ποιός ο λόγος να φας ντομάτα στο καταχείμωνο; Δικαίωμα σου βέβαια, δε σε κατακρίνω, απλώς ρωτάω..
Σούπερμαρκετ