-
Προσφατα μια φιλη μου ειχε μια περιπετεια με το subaru forester 2.0 diesel οπου σε βενζιναδικο στην επαρχια που μενει της εβαλε κατα λαθος ο πιτσιρικας βενζινη αντι για πετρελαιο.
Το αμαξι ξεκινησε κανονικα κ ευτυχως σταματησανε μετα απο δυο χιλιομετρα για σουπερμαρκετ οπου επειτα απο αυτη τη σταση δεν ξαναπηρε μπροστα.Στην αντιπροσωπεια που το πηγε της ειπανε πως αν ειχε κανει περισσοτερα χιλιομετρα με τη βενζινη η ζημια θα ηταν πολυ μεγαλυτερη. Συνολικα της πηγε ενα 450αρι μαζι με καποια αλλα εξτρα μιας κ πηγε για σερβις το αμαξι.
Αλλα λενε πως ανετα θα μπορουσε να φτασει το 2500 αν το κυλουσε περισσοτερο κ στη χειροτερη αν το πιεζε σε καμια ανηφορα θα μπορουσε να εκανε κ κανα μπαμ ο κινητηρας κ να ηθελε αλλο μοτερ.
Και σκεφτομαι εγω με την απλη λογικη μου ποσο ευαλωτα ειναι τα ντιζελ.τα παιρνεις για οικονομια κ καλα αλλα αν μια φορα στα 5 χρονια συμβει κατι τετοιο παει περιπατο η οικονομια.
Γιατι να μην κανουν το προφανες και να βαλουν αλλο στομιο στη κανουλα της βενζινης ετσι ωστε να μην μπαινει στου ντιζελ για να αποφευγουμε τα ακριβα ατυχηματα?
ολα αυτα τα λεω μιας κ περιμενω το 1ο μου ντιζελ αυτοκινητο να ερθει σε λιγο καιρο και ανησυχω
-
Προσφατα μια φιλη μου ειχε μια περιπετεια με το subaru forester 2.0 diesel οπου σε βενζιναδικο στην επαρχια που μενει της εβαλε κατα λαθος ο πιτσιρικας βενζινη αντι για πετρελαιο.
Το αμαξι ξεκινησε κανονικα κ ευτυχως σταματησανε μετα απο δυο χιλιομετρα για σουπερμαρκετ οπου επειτα απο αυτη τη σταση δεν ξαναπηρε μπροστα.Στην αντιπροσωπεια που το πηγε της ειπανε πως αν ειχε κανει περισσοτερα χιλιομετρα με τη βενζινη η ζημια θα ηταν πολυ μεγαλυτερη. Συνολικα της πηγε ενα 450αρι μαζι με καποια αλλα εξτρα μιας κ πηγε για σερβις το αμαξι.
Αλλα λενε πως ανετα θα μπορουσε να φτασει το 2500 αν το κυλουσε περισσοτερο κ στη χειροτερη αν το πιεζε σε καμια ανηφορα θα μπορουσε να εκανε κ κανα μπαμ ο κινητηρας κ να ηθελε αλλο μοτερ.
Και σκεφτομαι εγω με την απλη λογικη μου ποσο ευαλωτα ειναι τα ντιζελ.τα παιρνεις για οικονομια κ καλα αλλα αν μια φορα στα 5 χρονια συμβει κατι τετοιο παει περιπατο η οικονομια.
Γιατι να μην κανουν το προφανες και να βαλουν αλλο στομιο στη κανουλα της βενζινης ετσι ωστε να μην μπαινει στου ντιζελ για να αποφευγουμε τα ακριβα ατυχηματα?
ολα αυτα τα λεω μιας κ περιμενω το 1ο μου ντιζελ αυτοκινητο να ερθει σε λιγο καιρο και ανησυχω
-
-
Υπερβολές!!
Το στόμιο είναι διαφορετικό αλλά αν είσαι απρόσεκτος δεν σε σώζει τίποτα.Αυτο πάει και για τον πρατηριούχο αλλα και για τον πελάτη.Η οδηγός να φανταστώ οτι δεν ενημέρωσε τι καύσιμο θέλει το αμάξι ούτε και κατέβηκε απο την θέση της; -
-
οι diesel μηχανες δεν ειναι καθολου ευαλωτες
και καλα ο πιτσιρικας στο βενζιναδικο δεν ηξερε τι του γινεται, η φιλη σου τι εκανε;
-
φιλαρακι με golf diesel εκανε το εξης απλο , γυρω απο το πορτακι εισοδου καυσιμου εβαλε κυκλικα με μεγαλα αυτοκολητα γραμματα τη λεξη d i e s e l - απλο αλλα ουσιαστικο
-
Μαλλον είχα την λανθασμένη εντυπωση πως ντιζελοκινητηρας δεν έχει θέμα απο λαθος με βενζίνη.
Στάλθηκε από το Sony Fola κινητό μου
-
Ειναι πολυ ευαλωτες οι μηχανες diesel σε καυσιμο βενζινης.
Τωρα λεπτομερειες για το αν βγηκε απο το αμαξι κ αν ειπε τι καυσιμο θελει δεν ξερω.
παντως ο βενζινας αποποιηθηκε καθε ευθυνης και τα εριξε ολα στον πιτσιρικα τον οποιο τον ειχε και ανασφαλιστο εμαθε μετα.
Κατεληξε το θεμα ο πιτσιρικας να δωσει ενα οσο απο την τσεπη του φουλαροντας μερικες φορες το οχημα χωρις να παρει λεφτα.Αυτο με τα τα αυτοκολητα θα το κανω κ γω μεσα απο το πορτακι σιγουρα.
Bill33 λες οτι το στομιο ειναι οντως διαφορετικο. Δε το ηξερα αυτο αλλα τι να το κανεις αν παρολα αυτα η μανικα της βενζινης μπαινει στα ντιζελ...
-
giteart σε ποιο μέρος είναι η φίλη σου;
-
Ο χρήστης giteart έγραψε:
Bill33 λες οτι το στομιο ειναι οντως διαφορετικο. Δε το ηξερα αυτο αλλα τι να το κανεις αν παρολα αυτα η μανικα της βενζινης μπαινει στα ντιζελ...
Πιο μεγάλο το ακροσωλήνιο του ντίζελ.
Μην τρελαίνεσαι ,αν υπάρχει λίγη προσοχή και απο τον πελάτη και απο τον βενζινά δεν γίνονται λάθη. -
Εν τω μεταξύ, σε αρκετά απ' τα πρατήρια που πάω, τουλάχιστον, είναι αλλού η αντλία του ντίζελ, πράγμα που βοηθά να μη μπερδευτείς.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Εν τω μεταξύ, σε αρκετά απ' τα πρατήρια που πάω, τουλάχιστον, είναι αλλού η αντλία του ντίζελ, πράγμα που βοηθά να μη μπερδευτείς.Σε αυτό που είμαι εγώ ειναι η ίδια αντλια και για βενζίνη και για ντίζελ.Απλά σηκώνεις την ανάλογη μάνικα.
Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τον πιτσιρικά ,είμαστε σίγουροι ότι ο πελάτης ζήτησε ντίζελ; -
ΤΟ ΔΙΚΟ μου πανω στην μαυρη ταπα γραφει με ασπρα γραμματα diesel!!alla αν μ βαλουνε βενζινη θα ειναι απο δικη μου βλακεια γιατι εμεισ πρεπει παν απ ολα να βλεπουμε τι μανικα πιανει....μην ριχνουμε τις ευθυνες παντα στους αλλους!!! ασ ξεκουβαληθουμε κ λιγο απ τη θεση του οδηγου!!!
-
- Τα 'σωστά' πρατήρια έχουν την αντλία πετρελαίου σε άλλο σημείο όπως και το gaz.
- Η κοπελίτσα που έπαθε αυτό είναι η μόνη που δε φταίει... Δεν υπήρχε ποτέ 'κουλτούρα' diesel κινητήρων στην Ελλάδα και παλιότερα οι πρατηριούχοι δεν μπερδεύονταν απλά διότι ό,τι κίτρινο με μπλε γραμμή ήξεραν ότι είναι ταξί και οτιδήποτε μπλε με άσπρη γραμμή επίσης. (Πέραν του γεγονότος ότι φορούσαν καπέλο ταρίφ αραμπά). Τα δε άλλα οχήματα έβγαζαν ντουμάνι καπνού πετρελαίου -επειδή η ρύθμιση πετρελαιοκινητήρων ήταν ψιλά γράμματα- και ως εκ τούτου και πάλι δεν υπήρχε θεματάκι μπερδέματος.
- Να που κι η ψωροκώσταινα μου θέλει και ντίζελ ξαφνικά για Αθηναίους και Θεσσαλονικιούς... Θου κύριε, οι άνθρωποι δεν ξέρουν που παν τα δυο τους και το τρίτο το μακρύτερο. Δηλ. του πρατηριούχου θα του 'πεφτε η μούρη αν έλεγε στο παιδάκι υπάλληλό του τι είναι diesel? Ή μήπως η κοπελίτσα που την πάτησε ήταν υποχρεωμένη να ξέρει πως και με τι λειτουργεί το μοτόρι του αυτοκινήτου της?
- Και γιατί να κατεβαίνουμε απ΄τ΄αμάξι όταν βάζει καύσιμο ο μπιτζινάς? Μπορούμε να του το σφυρίξουμε κι απ' το παράθυρο...
-
Η 'κοπελιτσα' ειναι κυρια 50αρα και το περιστατικο συνεβη στο πηλιο οπου υπαρχουν πολλα αγροτικα και συνηθιζεται να βαζουν ντιζελ σε διαφορα οχηματα.
Δε το λεω για να κατηγορησω κανεναν εχει τελειωσει το θεμα πανω απο ενα χρονο τωρα.
Το αν ζητησε ντιζελ η απλα ειπε βαλε 20ευρω επαναλαμβανω δε το ξερω.Επισης ξερει κανεις εαν κρινονται αναγκαια τα προσθετα που πουλανε στα βενζιναδικα?
Εχω ακουσει να συστηνουν που κ που σε καποιο γεμισμα να τα βαζουμε μαζι με το καυσιμο -
Ο χρήστης mehari έγραψε:
- Τα 'σωστά' πρατήρια έχουν την αντλία πετρελαίου σε άλλο σημείο όπως και το gaz.
- Η κοπελίτσα που έπαθε αυτό είναι η μόνη που δε φταίει... Δεν υπήρχε ποτέ 'κουλτούρα' diesel κινητήρων στην Ελλάδα και παλιότερα οι πρατηριούχοι δεν μπερδεύονταν απλά διότι ό,τι κίτρινο με μπλε γραμμή ήξεραν ότι είναι ταξί και οτιδήποτε μπλε με άσπρη γραμμή επίσης. (Πέραν του γεγονότος ότι φορούσαν καπέλο ταρίφ αραμπά). Τα δε άλλα οχήματα έβγαζαν ντουμάνι καπνού πετρελαίου -επειδή η ρύθμιση πετρελαιοκινητήρων ήταν ψιλά γράμματα- και ως εκ τούτου και πάλι δεν υπήρχε θεματάκι μπερδέματος.
- Να που κι η ψωροκώσταινα μου θέλει και ντίζελ ξαφνικά για Αθηναίους και Θεσσαλονικιούς... Θου κύριε, οι άνθρωποι δεν ξέρουν που παν τα δυο τους και το τρίτο το μακρύτερο. Δηλ. του πρατηριούχου θα του 'πεφτε η μούρη αν έλεγε στο παιδάκι υπάλληλό του τι είναι diesel? Ή μήπως η κοπελίτσα που την πάτησε ήταν υποχρεωμένη να ξέρει πως και με τι λειτουργεί το μοτόρι του αυτοκινήτου της?
- Και γιατί να κατεβαίνουμε απ΄τ΄αμάξι όταν βάζει καύσιμο ο μπιτζινάς? Μπορούμε να του το σφυρίξουμε κι απ' το παράθυρο...
1)δεν υπάρχει σωστό και λάθος ,θέμα διαρρύθμισης είναι
2) Ξερεις πόσα βενζινοκίνητα κάνουν θορυβο σαν ντιζελ ;
3)Δεν είναι υποχρεωμένη να ξέρει το αμάξι της;
4) -
4)Άμα ξέρεις να σφυρίζεις......
-
Οσων αφορα τα προσθετα που πουλανε στα βενζιναδικα ειναι αραγε αναγκαια που κ που να τα βαζουμε μιας και η ποιοτητα του πετρελαιου δεν ειναι κ καλυτερη στη χωρα μας?
Η ειναι πεταμα χρηματων?
-
Ο χρήστης giteart έγραψε:
Οσων αφορα τα προσθετα που πουλανε στα βενζιναδικα ειναι αραγε αναγκαια που κ που να τα βαζουμε μιας και η ποιοτητα του πετρελαιου δεν ειναι κ καλυτερη στη χωρα μας?Η ειναι πεταμα χρηματων?
Mια χαρά είναι η ποιότητα .
Γενικα περι DIESEL