-
Καλημερα παιδια. Εχω μια απορια, αν και αυτο εξαρταται απο πολλους παραγοντες και δεν ειμαι σιγουρος αν μπορει να μου απαντησει καποιος με βεβαιοτητα, παντως ρωταω. Εχοντας παραγγειλει το yaris απο μεσα Ιουνιου και με το συστημα στον υπολογιστη της αντιπροσωπειας να βγαζει ημερομηνια παραδοσης στα μεσα Αυγουστου, να το περιμενω ακριβως τοτε, λιγο νωριτερα ή λιγο αργοτερα?
Αυτη η ημερομηνια δηλαδη ειναι ενδεικτικη?
Ευχαριστω! -
κρινοντας απο 3 γνωστους μου, οι δυο παρελαβαν 1 βδομαδα πριν και ο ενας μερικες μερες μετα...
-
Εδω ειμαι και παλι....
Σε μια κορολα σαν αυτη http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... chback.jpg θελω να καταργησω την πηγη (τα εφτυσε) και να βαλω μια εμποριου...
Εμαθα πως το display και την κασετα δεν την πηραζω και απο κατω στο ντουλαπακι που εχει (ακριβως κατω απο την κασετα) βαζω την πηγη...
και η ερωτηση μου... Τι καλωδιο θελω (ανταπτορα), που τον βρισκω και πως τον ζηταω?
...απο τιμη τι να περιμενω??? -
ανταπτορα για γιαπωνεζικο, ετσι το ζητισαμε εμεις οταν αλλαξα ραδιο στο δικο μου τουοτα
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
ανταπτορα για γιαπωνεζικο, ετσι το ζητισαμε εμεις οταν αλλαξα ραδιο στο δικο μου τουοταΑπο που? κοστος? και σε τι αμαξι?
-
H Οθόνη θα συνεχίσει να λειτουργεί λογικά ε; Νομίζω έχει και το trip computer πάνω, ε; Αν είναι ίδιο με της επόμενης Corolla(νομίζω) τότε πίσω συνδέονται 3 βύσματα. 2 σχετικά μικρότερα και ένα μεγάλο. Το μεγάλο πάει στον εγκέφαλο και χρησιμοποιείται για να υπολογίζει κατανάλωση κλπ. Τα μικρότερα είναι ένα για τα ρεύματα και ένα για τα ηχεία. Θέλεις κάτι τέτοιο : http://www.ebay.com/itm/TOYOTA-16-PIN-ISO-CAR-STEREO-AUDIO-WIRE-CONNECTOR-LOOM-/250732188257?pt=UK_Cars_Parts_Vehicles_Terminals_Cabling_ET&hash=item3a60cd9261 . Αλλά αν χρειάζεται να συνεχίσει να δουλεύει η οθόνη, θα πρέπει να γίνει ένα σχετικό σφάξιμο ώστε να πηγαίνει και στα 2 το ρεύμα. Η κεραία νομίζω δε χρειάζεται αντάπτορα.
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
ανταπτορα για γιαπωνεζικο, ετσι το ζητισαμε εμεις οταν αλλαξα ραδιο στο δικο μου τουοτα
Απο που? κοστος? και σε τι αμαξι?
απο ενα μαγαζι εδω στην καλαματα που πουλαει τετοια πραγματα, 10€ αν δεν απατωμαι, σε χαϊ-λουξ, αλλα εμενα ειχε απο εκεινα τα μεγαλα τα ραδια (2din) και βαλαμε και προσωψη για να ταιραξει ραδιο του εμποριου
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Εδω ειμαι και παλι....χαλασε η πηγη, δηλαδη αυτο πανω που ειναι το trip και η θερμοκρασια? αυτο ειναι ομορφο και αν βαλεις
mp3 player εκει θα χαλασει ολο το σχεδιο του ταμπλο. δες εγω τι εκανα:
βγαζεις την κασετα (αν θυμαμε εχει 3 βυσματα πισω. πανε 3 χρονια που το αλλαξα). το 1 θα το αφησεις ελευθερο,
συνδεεις το αλλο που ειναι σαν obd και την κεραια (ενα στρογγυλο). δεν χρειαστηκα ανταπτορα.
τωρα δουλει κανονικα η πηγη και στην οθονη πανω, δουλευει το trip η θερμοκρασια και η ωρα. -
Βαγγελη για το ιδιο αμαξι μιλαμε...
Εσυ εβγαλες την κασετα και εβαλες την καινουρια πηγη... σωστα?
Και απο τα καλωδια που εβγαλες αφησες ενα βυσμα ελευθερο και τα αλλα που μπαιναν στην πηγη τα εβαλες... σωστα?
Αν μου πεις πως εβγαλες και την κασετα θα σου ημουν υποχρεως!!!
-
εβγαλα την κασετα και εβαλα αλλη πηγη. οσο για τα καλωδια, 2 ειναι σιγουρα (1 η κεραια και 2 σαν μισο obd).
ειχαμε βαλει με 2 φιλους σε starlet και civic πηγες μαζι με το δικο και δε θυμαμε ποιο ειχε 3 καλωδιο.
για να βαλεις πηγη στη θεση της κασετας πρεπει να βγει ολο το πλαστικο που εχω σε ασπρο πλαισιο στην
παρακατω φωτογραφια:
-αρχικα βγαζεις τα πλαστικα που εχω σε κοκκινο κυκλο. θα χρειαστει να ξεβιδωσεις 3-4 βιδες μεσα τους
οταν βγαλεις τα 3 στρογγυλα του AC. μετα με μια σπατουλα η χοντρο κατσαβιδι βγαζεις το μεγαλο πλαστικο (σε ασπρο πλαισιο), μην το τραβηξεις πολυ γιατι εχει 2 κλιψακια (αυτα σε ασπρο κυκλο) που τα ξεκουμπονεις. αφου βγαλεις το μεγαλο πλαστικο θα ξεβιδωσεις 3-4 βιδες που κρατανε την κασετα. αν κολησεις στα καλωδια (που δε νομιζω) βγαλε μια φωτο να θυμηθω πως πανε, αλλα ειναι ευκολο. μονο να προσεχεις να μη γρατσουνησεις το πλαστικο γιατι εμεις το γ@@@@
το δικο μου.εκανα λαθος: το πλαστικο που αφηνεις τους φραπεδες δε βγενει. το αφηνεις οπως ειναι πανω. τα υπολοιπα οπως εγραψα.
-
Εισαι....
Ευχαριστω!!!
-
@Alexis 5 παρακαλω. αν θες βαλε καμια φωτογραφια οταν το τελιωσεις
-
Κάτι ψήνεται , είτε θα προκύψει απο την συνεργασία με BMW είτε απο υπάρχουσα πολεμική απο GT-86 και αλχημείες
με την πλατφόρμα του RC F,σκέψεις κάνω.
Την πιθανότητα με την BMW, μου αρέσει σαν ιδέα αλλά σε τέτοιο μέγεθος αυτοκινήτου (Supra) , η BMW
δεν θα το θελήσει ίσως και η Toyota ελέω Lexus .
Η Lexus παίζει να βγει λάδι βέβαια λόγω το οτι ΔΕΝ είναι pure driving machine.Anyway, η ιστορία του Toyota Supra απο το επίσημο blog της Toyota.
History of the Toyota Supra
-
Να είχαμε μία...
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
-
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη,
έχει λίγο καιρό που πήρα το νέο Yaris diesel. Είδα ότι έχει χωριτηκότητα στο ρεζερβουάρ 42L. Το θέμα είναι ότι 2 φορές που το φούλαρα και ενώ είχε ανάψει το λαμπάκι της ρεζέρβας, πήρε περίπου 31L και τις 2 φορές.
Υπολογίζω ότι θα είχε 2L-3L ακόμα από τη στιγμή που άναψε το λαμπάκι, άρα 34L συνολικά. Τα υπόλοιπα 8L τι έγιναν; Η ένδειξη δείχνει ότι είναι στο Full και το range δίνει 700 και κάτι χιλιόμετρα.
Εσας πόσα λίτρα παίρνει όταν ανάψει το λαμπάκι της ρεζέρβας;
-
συνηθως οταν ο δεικτης ειναι τερμα πανω παιρνει κι αλλο καυσιμο μεσα
μπορει να συμβαινει και το αντιθετο, οταν διλαδι ειναι τερμα κατω να εχει μεσα καποια ποσοτητα -
Έιναι γνωστό το θέμα με το λαμπάκι. Κακώς υπολογίζεις ότι είχε 2-3 lt ακόμα στην πραγματικότητα είχε καμιά 10αριά. Σαν γενικός κανόνας για τα toytota η μέση κατανάλωση του trip computer είναι λίγο αισιόδοξη, και η ένδειξη των χιλιομέτρων που απομένουν όπως και το λαμπάκι της ρεζέρβας είναι αρκετα απαισιόδοξα.
Αν ψάξεις σε ξένα φόρα υπάρχουν τολμηροί που έκαναν μέχρι και 200 χλμ με τη ρεζέρβα αναμένη. -
Γι' αυτό θα ήθελα να μας πουν κάποιοι φίλοι που το φουλάρουν, να μας πουν πόσα λίτρα παίρνει το δικό τους. Για να γίνει σύγκριση.
Κάποια άλλα παραδείγματα είναι, το αυτοκίνητο του αδερφού μου αρκετά πριν ανάψει το λαμπάκι, φουλάρει και παίρνει περίπου 33L. Ενός φίλου μου, που έχει Kia diesel, φουλάρει με τον δείκτη πριν ανάψει το λαμπάκι και βάζει 34L. Όπως και το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα. Έπαιρνε τουλάχιστον 35L πριν καν να ανάψει η ρεζέρβα.
Για αυτό το λόγο μου φαίνεται περίεργο.
-
εμένα όταν ανάψει η ρεζέρβα έχει ακόμη 15l
(corolla '98)
-
15L !? Είχα την εντύπωση ότι με τη ρεζέρβα πηγαίνεις κάπου στα 50km ακόμα. Μου φαίνεται μόνο αν το συγκρίνω με άλλα yaris ίσως βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου.
TOYOTA FORUM