-
Ποιος μιλησε για σημα; Για οδικη συμπεριφορα μιλαω. Μη μου πεις οτι τα Σκοντα εχουν τιμονι και πλαισιο σαν τα Φορντ. Πως στριβει το ενα και πως το αλλο;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ποιος μιλησε για σημα; Για οδικη συμπεριφορα μιλαω. Μη μου πεις οτι τα Σκοντα εχουν τιμονι και πλαισιο σαν τα Φορντ. Πως στριβει το ενα και πως το αλλο;Θα απαντησω εγω.. Ουτε καν!! Το Octavia σε εβαζε σε πιο χαλαρους ρυθμους κινησης ενω το Focus ζηταγε στροφες για να πηγαινει αερα με τα 80 καθαροαιμα που ειχε!!
Η καλυτερη λυση ειναι ενα Skoda για εταιρικο κι οτιδηποτε αλλο σπορτιφ για κανονικο!!
-
Βρε Δια αφου το παραδεχτηκα κι εγω οτι το Focus εχει καλυτερη οδικη συμπεριφορα εξ αρχης. Απλα στα υπολοιπα υπολειπεται και συγκρινω Focus 2 1.4 με Rapid 1.4. Πιστεψε με μακαρι η Ford να εβγαζε κατι αντιστοιχο του Rapid και θα το διαλεγα πρωτος. Απλα η Ford εβγαζε πολυ καλα στημενα αυτοκινητα (Puma, Fiesta, Focus (ειχα και τα 3), Mondeo, Kuga) και τα εφοδιαζε ειτε με ελεεινους κινητηρες η με κινητηρες ανω των 2.000 κυβικων δηλαδη απλησιαστων για την Ελλαδα.
Μακαρι στο μελλον να δουμε περισσοτερα μοντελα της Ford με μικρους τουρμπατους κινητηρες και powershift κιβωτια αλλα και ικανοποιητικους χωρους και οχι οπως στο Focus 3 που μειωσαν και το πλατος πισω και το πορτμπαγκαζ!
-
Αυτη την στιγμη πάντως οι μηχανικές επιλογές της εταιρίας ειναι πολυ καλές. Τουλάχιστον στο Fiesta. Aπο τον 1000αρη μεχρι το εκπληκτικό 1,6.
Στάλθηκε από το Sony Fola κινητό μου
-
Ο 1.4 της Ford ήταν όντως ελεεινός. Ήθελε τον 1600 με τα 115 για να δείξει εκείνο το Focus.
Όπως και να έχει θεωρώ το Rapide άριστη επιλογή οικονομικού οικογενειακού. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά και με τέτοιους χώρους. -
Παιδιά, αν πάρω Rapid, με δεδομένο ότι δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, απλώς αξιοπρεπής κίνηση με φορτωμένη την οικογένεια και value for money, ποιον κινητήρα να προτιμήσω; O χιλιοδιακοσάρης τραβάει καθόλου; Ο 1.4 έχει κάπως υψηλή κατανάλωση. Ή μήπως να πάω σε diesel; Πάνω από 15 χιλ χλμ ετησίως δεν κάνω.
-
Νομιζω οτι το diesel δεν βγαινει με dsg και πιστεψε με το dsg ειναι μεγααααλο πλεονεκτημα. Απο οικονομία τωρα το 1.4 tsi που εχω με 1/4 εχω κανει περιπου 230 χλμ αλλα φυσικα δεν αποτελει ακομα εγκυρη μετρηση. Τωρα για τις επιδοσεις που λες ουτε εγω τις κυνηγαω αλλα ειναι μεγαλο πλεονεκτημα οταν εισαι με 4 ατομα, φουλ πορτμπαγκάζ και μπαγκαζιερα να προσπερνας ή τελοσπαντων να κινησε και με ενεργητικη ασφαλεια.
-
Μετα απο μια γρηγορη βολτα χωρις την οικογενεια επιστρεφω με περισσοτερες εντυπωσεις. Καταρχας στο θεμα των πιεσεων στα ελαστικα τα μπροστα ηταν ΟΚ αλλα τα πισω αντι για 2.3 ειχαν 2.0. Στο θεμα της ανεσης ακομα και μετα την διορθωση των πιεσεων δεν νομιζω πως αλλαξαν πολλα. Στην εθνικη ταξιδευει ανετα αλλα μεσα στην πολη αντιδρα λιγο πιο ξερα απο οτι θα ηθελα και νομιζω πως φταινε τα μαλλον στενα (185/60/15) ελαστικα του που απεχουν απο τα 205/65/16 του πρωην Focus μου. Για να μην παρεξηγηθω δεν ειναι σε καμια περιτπωση αβολα απλα δεν ειναι μαγικο χαλι κτλ.
Στην εθνικη τωρα ταξιδευει με 100 - 120 και μολις που ακουμπα τις 2.000 στροφες με ολα οσα θετικα συνεπαγεται αυτο απο αποψη θορυβου και καταναλωσης. Οταν ομως πιεσεις το γκαζι και κανει kick down επιταχυνει απροσμενα γρηγορα και αυτο οφειλεται περα απο τον πολυ καλο συνδυασμο κινητηρα & κιβωτιου και στο χαμηλο σχετικα βαρος (1.236 κιλα). Μαλιστα οφειλω να ομολογησω πως γενικοτερα το αυτοκινητο σου αφηνει μια ευχαριστη αισθηση ελαφροτητας και ευελιξιας και παρα το μηκος του (λιγο πιο κατω απο τα 4.5 μετρα) εχει μικροτερο κυκλο στροφης (η ετσι το αισθανομαι) απο το μικροτερο Focus μου.
Για να μην λεω μονο τα καλα σιγουρα υπαρχουν πιο ανετα και ποιοτικα αυτοκινητα αλλα σε αυτη την τιμη και με αυτο τον εξοπλισμο και τους διαθεσιμους χωρους δυσκολα μπορει να βρει ανταγωνιστη.
-
υπαρχει δυνατοτητα χειροκινητου στο 1.4 ή υποχρεωτικα αυτοματο...;;
ειμαι αδιορθωτος 'μοχλακιας'!!!
απο νευρο στο δρομο πως ειναι;;
μιλαμε για τις αναγκες προσπερασης σε επαρχιακο δικτυο. -
Το DSG ειναι απολαυση και αλλωστε δεν βγαινει διαφορετικα. Εχει ομως χειροκινητη λειτουργια. Σε θεματα προσπερασης και νευρου ειναι παρα πολυ γρηγορο σε σημειο που εμενα προσωπικα με ξαφνιασε για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Οχι. Αλλωστε ουτε αυτο που εχω εχει διακοπτες για τα πισω παραθυρα. Τωρα που το λες βεβαια ισως να ειναι ενα θεμα με τα παιδια. Θα ρωτησω να δω αν υπαρχει η δυνατοτητα στοπ σε ενα συγκεκριμένο υψος.
Λογικά θα υπάρχει διακόπτης που θα απενεργοποιεί τα πίσω παράθυρα .
Υπάρχει (στην πλευρά του οδηγού, ακριβώς κάτω από τους διακόπτες για τα εμπρός ηλ/κά).
Τη βλακεία πάντως του να μην έχει διακόπτες για τα πίσω δεν την καταλαβαίνω.φαινεται οτι μας ακουσαν
απο φορουμ της Σκοντα τα αυτοκινητα απο εβδομαδα 22 του 2013 θα εχουν
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=gr -
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Το DSG ειναι απολαυση και αλλωστε δεν βγαινει διαφορετικα. Εχει ομως χειροκινητη λειτουργια.το DSG ειναι οντως απολαυση. η χειροκινητη λειτουργια κατανταει περιττη οταν συνηθισεις την πληρως αυτοματη.
αν θες παντως ανα πασα στιγμη κανεις τον μοχλο αριστερα-δεξια για εναλλαγη απο αυτοματο σε 'χειροκινητο'.
εχω προσεξει μαλιστα οτι οταν κανει την αλλαγη σε χειροκινητο, τοτε ο εγκεφαλος κατεβαζει μια ταχυτητα. οταν το ξαναγυρισεις σε αυτοματο τοτε γινεται το αναποδο ανεβαζει ταχυτητα δηλαδη.
παντως εχω πιασει τον εαυτο μου να θελει να πατησει συμπλεκτη οταν φραναρω ψιλοαποτομα. και καλα για να κατεβασω ταχυτητα δηλαδη. ευτυχως που το πενταλ του φρενου ειναι δεξια αρκετα, ωστε να μην ανεβεις πανω του με την δυναμη που θα παταγες τον συμπλεκτη! -
Και δυο φωτογραφιες των διαθεσιμων χωρων. Υποψη οτι ειμαι 1,83 και καθομαι ανετα μπροστα και παλι πισω ο χωρος για τα ποδια ειναι υπεραρκετος.
Uploaded with ImageShack.com
Uploaded with ImageShack.com -
Και για να μην γραφω μονο τα καλα δεν εχει πισω υαλοκαθαριστηρα! Ελεος ρε Skoda! TSI & DSG στανταρντ και στον υαλοκαθαριστηρα κολλησες; Και για όποιον νομιζει πως ειμαι υπερβολικος ας προσπαθησει να κανει οπισθεν με βροχη χωρις υαλοκαθαριστηρα και τα ξαναλέμε. Μεγάλο φαουλ κατα την αποψη μου!
Επισης δεν εχει στη θεση του οδηγου διακοπτες για τα πισω παραθυρα αν και αυτο ειπαν πως θα το αλλαξουν στις μελλοντικές παρτιδες (εμενα δεν με ενοχλει) ενω παρατηρω καποια ελαφρα τριξιματα οταν πχ βγαινω απο το παρκινγκ μου και η μια ροδα ειναι στον δρομο και η αλλη ακομα στο πεζοδρομιο.
-
Ξέρεις ποιό ήταν το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου; Με ενδιαφέρει γιατί με το τωρινό μου αμάξι ζορίζομαι πολύ οικονομικά. Επίσης, γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε να το κάνουμε λίγο πιο σπορ με κανά εργοστασιακό αξεσουάρ γιατί παραείναι οικογενειακό.
-
Τα σενταν δεν εχουν πισω υαλοκαθαρστηρα by default
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Τα σενταν δεν εχουν πισω υαλοκαθαρστηρα by defaultΤο 406 με τον πίσω υαλοκαθαριστηρα σενταν δεν ήταν; το fiat tempra παλιότερα;
Εγώ πάντως το συγκεκριμένο θα το έλεγα 5πορτο με βάση το άνοιγμα της πίσω πόρτας κι όχι κλασσικό σενταν.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
To Rapid δεν είναι σεντάν αλλά liftback.
Όπως και νά 'χει, τόσο σε αυτό, όσο και στα Octavia υπάρχει πρόβλεψη για πίσω καθαριστήρα, απλά δεν αποτελεί μέρος του στάνταρντ εξοπλισμού στην Ελλάδα.Rapid

Octavia 5

Octavia Mk1

-
για να τα λεμε σωστα η επιλογη του ΜΗ καθαριστηρα πισω ειναι ελληνικη πατεντα... τσιπιες ή 'πουλ μουρ';;
-
Αν εχει 5η πορτα παιδια παω πασο, νομιζα πως ειναι κανονικο σενταν...
SKODA FORUM