Τελικά όπως συνήθως γίνετε, σχολιάζοντας σφαζόμαστε!!!!!!!!...... ειρήνη υμίν…..
Δεν έχω απολύσει σχεδόν κανέναν ποτέ!. Ο έξυπνος εργοδότης, χωρίς να παρανομεί, εξαναγκάζει, μέσα στα πλαίσια του νόμου, ρωτώντας και μαθαίνοντας από τους ιδικούς.
Όταν ήθελα να μειώσω δραστικά το προσωπικό από 16 σε 5, πήγα στην γειτονία και ανακοίνωσα στους συναδέλφους ότι διαθέτω εκπαιδευμένο προσωπικό. Με ήξεραν σαν μαγαζί σαν μάστορα και σαν δάσκαλο. Εν έτη 1991.
Απορροφήθηκαν μέσα σε μερικούς μήνες. Βάστηξα αυτούς που χρειαζόμουν.
Πλήρωνα αυτά που έλεγε ο νόμος αυστηρά, μα έδινα και δίνω κάθε μήνα και πριμ το οποίο δεν φαινόταν πουθενά!. Είναι μεγάλο όπλο!!!.....
Είχα και έχω το δικαίωμα να τους προσλάβω σαν βοηθούς γενικού συνεργείου, έτσι η δουλεία που θα κάνουν είναι αυτή που εγώ ορίζω. Το χαίρονται διότι μαθαίνουν την δουλεία από όλες της θέσεις. Μα είναι όπλο!!..
Πριν μερικά χρόνια, μου έκαναν καταγγελία από την επιθεώρηση εργασίας το ότι δεν αναγράφω ειδικότητα. Απέδειξα στο δικαστήριο, ότι 40 χρόνια, είναι δηλωμένο σαν γενικό συνεργείο αορίστου χρόνου, καλυπτόμενο από τα πτυχία μου που φτάνει. Ρώτησα την πρόεδρο, εάν παγαίνοντας το αυτοκίνητο της για φανοποιεία, θα προτιμούσε ο φανοποιός να γνωρίζει και ηλεκτρολογία, και μηχανικά. Μάλιστα σε εποχές χαλεπές που δεν υπάρχει η πολυτέλεια πλεονάζοντας προσωπικού, και συμφώνησε. Ένα ακόμα δεδικασμένο!!!.
Όταν απολύεις μπορείς και να αιτιολογείς με μάρτυρες την αιτία. Πχ είναι ανυπάκουος, ή δεν πλένετε, ή βρίζει κλπ. αυτά μπαίνουν στην καρτέλα του απολυθέντα, το γνωρίζατε αυτό?. Είναι όπλο!.
Μπορείς στην πρόσληψη, να αναφέρεις ότι η επιχείρηση έχει κυλιόμενο ωράριο, και ορίζετε αυτό από τον επιχειρηματία. Είναι όπλο και αυτό!. Εδώ υπάρχει η δυσκολία στην ‘κατάσταση εργασίας’, μα ξεπερνιέται.
5 κάμερες γράφουν συνεχώς 30 μέρες και ελέγχονται, οπότε σε περίπτωση slow down, γράφεις ένα cd και πας στον ΟΑΕΔ και το αναφέρεις και ρωτάς τι πρέπει να κάνεις. ή πας στο Βιοτεχνικό επιμελητήριο και ρωτάς. Είναι όπλο και αυτό!.
Πάντα ρωτούσα της αρχές. Είναι όπλο και αυτό!.
Οι καλοί λογαριασμοί γραμμένοι, κάνουν την εργασιακή ηρεμία πραγματικότητα!.
Σίγουρα παιδιά τους, είναι βαφτιστήρια μου. και αυτό είναι όπλο!!!!!!!.........
Μα τα 23 χρόνια που τους έχω δεν είναι λίγα.
Βεβαία τα καντήλια ίπτανται για θέματα τακτικής. τελευταία μου τα σέρνουν και εμένα, παραγνωριστήκαμε!!!!!......
Α.