-
Όχι δεν έγινε δέσμευση καταθέσεων στην Ελλάδα ούτε στο δικό μου κόσμο, ούτε στο δικό σου.
Αντικείμενο συζήτησης - όπου και πετάχτηκες σαν κλ@νιά να πεις την @@ σου - είναι το τραπεζικό σύστημα και οι καταθέσεις στις τράπεζες και όχι τα χρήματα/περιουσιακά στοιχεία της ελληνικής οικογένειας, τα οποία πλήττονται από τη φορολογία. Όποιος θέλει πήγαινε και ακόμα πάει στην τράπεζα και αποσύρει ΟΛΑ του τα χρήματα και τα πάει όπου θέλει : τα θάβει ή τα ράβει στο στρώμα.
Όχι λοιπόν δεν του κάνεις κατάσχεση καταθέσεων, τον κάνεις οφειλέτη του ελληνικού Δημοσίου και διαπιστώνεις κατόπιν ότι όλοι αυτοί (που μόλις μας διαβεβαίωσες ότι τους κατέσχεσαν τις καταθέσεις ) έχουν πάρει και το τελευταίο τους ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες και δεν υπάρχει σάλιο να κατάσχει εις χείρας τρίτου το Ελληνικό Δημόσιο. Τέτοια μεγάλη ζημιά έπαθαν.
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι περισσότεροι από αυτούς - ακόμα και αυτοί που έχουν πολλά χρήματα και μπορούν άνετα να τα πληρώσουν - δεν θα πληρώσουν ούτε τα μισά από αυτά που χρωστάνε και πολύ συχνά και ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, το βλέπω κάθε μέρα. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αυτό που είδα πάντως είναι ότι η Εθνική συνεχίζει να μου τοκίζει τα χρήματά μου με 5,5% όπως τα είχα 'κλεισμένα' στην FBB
Δεχόμενος ως αληθές το 5,5 % επιτόκιο, μάλλον το ποσό είναι πάνω απο 300.000 €, ίσως και ... λίγα λέω.
Είναι κάτω από 100 (και θα μπορούσε να είναι και 20 : η FBB έδινε αυτό το επιτόκιο για πάνω από 20.000 κατάθεση, για την ακρίβεια 4.5-5-5.5 ανά δίμηνο Μ.Ο. 6μηνου = 5% )
-
Κοίτα κουτσάν, ο δικός σου κόσμος είναι αυτός:
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι περισσότεροι από αυτούς - ακόμα και αυτοί που έχουν πολλά χρήματα και μπορούν άνετα να τα πληρώσουν - δεν θα πληρώσουν ούτε τα μισά από αυτά που χρωστάνε και πολύ συχνά και ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, το βλέπω κάθε μέρα.
Και αν καταλάβαινες τι συμβαίνει στο δικό μου κόσμο, θα 'ταν τουλάχιστον, παράξενο.
Στο δικό μου κόσμο ένα μεγάλο μέρος των καταθέσεων έχει μεταφερθεί στην εφορία, για να μην τους κατασχεθεί το σπίτι. Τι σημασία έχει αν τα πάρεις από την τράπεζα και σου κατασχέσουν το σπίτι;
Αλήθεια, στο δικό σου κόσμο, δεν πληρώνουν και δεν τους κατάσχουν την περιουσία; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Κοίτα κουτσάν, ο δικός σου κόσμος είναι αυτός:Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι περισσότεροι από αυτούς - ακόμα και αυτοί που έχουν πολλά χρήματα και μπορούν άνετα να τα πληρώσουν - δεν θα πληρώσουν ούτε τα μισά από αυτά που χρωστάνε και πολύ συχνά και ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, το βλέπω κάθε μέρα.
Στο δικό μου κόσμο ένα μεγάλο μέρος των καταθέσεων έχει μεταφερθεί στην εφορία, για να μην τους κατασχεθεί το σπίτι. Τι σημασία έχει αν τα πάρεις από την τράπεζα και σου κατασχέσουν το σπίτι;
Αλήθεια, στο δικό σου κόσμο, δεν πληρώνουν και δεν τους κατάσχουν την περιουσία;Ναι στον δικό μου κόσμο καθημερινά δεν πληρώνουν και δεν τους κατάσχουν την περιουσία και ούτε στο δικό σου θα συνέβαινε αυτό στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων : απλά στο 'δικό σου κόσμο' φοβούνται και βλέπουν ειδήσεις και Ευαγγελάτο και νομίζουν ότι το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να διαχειριστεί και να κατάσχει τα σπίτια από 3 εκατομμύρια οφειλέτες, πολλών εκ των οποίων τα χρέη είναι της τάξης του χιλιάρικου και του διχίλιαρου. NOT.
-
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι περισσότεροι από αυτούς - ακόμα και αυτοί που έχουν πολλά χρήματα και μπορούν άνετα να τα πληρώσουν - δεν θα πληρώσουν ούτε τα μισά από αυτά που χρωστάνε και πολύ συχνά και ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, το βλέπω κάθε μέρα.
Αλήθεια, στο δικό σου κόσμο, δεν πληρώνουν και δεν τους κατάσχουν την περιουσία;Ναι στον δικό μου κόσμο καθημερινά δεν πληρώνουν και δεν τους κατάσχουν την περιουσία και ούτε στο δικό σου θα συνέβαινε αυτό στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων : απλά στο 'δικό σου κόσμο' φοβούνται και βλέπουν ειδήσεις και Ευαγγελάτο και νομίζουν ότι το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να διαχειριστεί και να κατάσχει τα σπίτια από 3 εκατομμύρια οφειλέτες, πολλών εκ των οποίων τα χρέη είναι της τάξης του χιλιάρικου και του διχίλιαρου. NOT.
Πολύ αληθές αυτό που λες, αλλά πες π.χ ότι είσαι ελεύθερος επαγγελματίας.
Αν δεν πληρώσεις την εφορία, πώς θα πάρεις φορολογική ενημερότητα ώστε να θεωρήσεις αποδείξεις για να δουλέψεις; -
Θα κόβεις αθεώρητα (πλέον) τιμολόγια σε ΕΕ, επιχειρήσεις και επιτηδευματίες και μαύρα στους ιδιώτες
Μη μου πεις ότι έπεσες από τα σύννεφα και δεν ήξερες ότι άπειροι 'ΕΕ' δουλεύουν, ζουν και πολλοί ευημερούν έτσι
Τεσπα προφανώς και έχει συνέπειες να έχεις βεβαιωμένο χρέος προς την εφορία αλλά η απόσταση από την κατάσχεση καταθέσεων είναι τεράστια και αυτό ισχύει και για το δικό σου κόσμο.
Αν αυτό συμβεί θα με θυμηθείς και θα δεις και τη διαφορά. -
Θα κόβεις αθεώρητα (πλέον) τιμολόγια σε ΕΕ, επιχειρήσεις και επιτηδευματίες και μαύρα στους ιδιώτες
Μη μου πεις ότι έπεσες από τα σύννεφα και δεν ήξερες ότι άπειροι 'ΕΕ' δουλεύουν, ζουν και πολλοί ευημερούν έτσιΑθεώρητα; με κούφανες. Τι να το κάνουν το αθεώρητο.
Είναι η φύση της δουλειάς μου που ο πελάτης πρώτα ζητάει την απόδειξη, για να πάρει τα χρήματα από το ταμείο του, και μετά πλερώνει.
Αν υπήρχε μία στο εκατομμύριο να δώσω...αθεώρητη και να τη δεχτούν.. ή να μη ζητήσουν απόδειξη... δεν θα υπήρχε θέμα συζήτησης, λες να μην το είχα κάνει; -
Μη μου πεις ότι έπεσες από τα σύννεφα και δεν ήξερες ότι άπειροι 'ΕΕ' δουλεύουν, ζουν και πολλοί ευημερούν έτσιΑθεώρητα; με κούφανες. Τι να το κάνουν το αθεώρητο.
Είναι η φύση της δουλειάς μου που ο πελάτης πρώτα ζητάει την απόδειξη, για να πάρει τα χρήματα από το ταμείο του, και μετά πλερώνει.
Αν υπήρχε μία στο εκατομμύριο να δώσω...αθεώρητη και να τη δεχτούν.. ή να μη ζητήσουν απόδειξη... δεν θα υπήρχε θέμα συζήτησης, λες να μην το είχα κάνει;Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών οι ΕΕ - προς επιχειρήσεις, ΕΕ και επιτηδευματίες - πλέον κόβουν αθεώρητα τιμολόγια από 01-01-2013.
-
Οι πελάτες μου δεν είναι 'ΕΕ, επιχειρήσεις, ΕΕ και επιτηδευματίες', είναι απλοί ιδιώτες.
-
Τραπεζες,εφορια κτλ μπορουν και θα κατασχουν τα σπιτια κακομοιρηδων που δεν εχουν να πληρωσουν ουτε εναν συνοικιακο δικηγορο.Το βλεπουμε καθημερινα.Στις καταθεσεις πλεον μπουκαρουν για πλακα αν εχεις χρεη.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τραπεζες,εφορια κτλ μπορουν και θα κατασχουν τα σπιτια κακομοιρηδων που δεν εχουν να πληρωσουν ουτε εναν συνοικιακο δικηγορο.Το βλεπουμε καθημερινα.Στις καταθεσεις πλεον μπουκαρουν για πλακα αν εχεις χρεη.
Επιτέλους και κάποιος που 'χει επαφή με την (δική μου τουλάχιστον) πραγματικότητα.
Ένιωθα εξωγήινος μ' αυτά που 'λεγε ο κουτσαν.
Κοίτα κουτσαν, κι εγώ στη θέση σου θ' αναρωτιόμουν 'what the fuck are they talking about?' .
http://www.protothema.gr/economy/articl ... s-eforias/Αλλά...τις καταθέσεις δεν μας τις κατέσχεσαν... οκ.
-
Απο το τοπικό TAXIS NEΤ- Φορολογία, πρίν 1 μήνα, όταν ανέφερα οτι θα έχω κανα χιλιάρικο επιστροφή φόρου φέτος :
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Κάτι μου λεει πως φέτος θα ψυρίσουν τις δηλώσεις και θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο για πενταροδεκάρες/μικροδιαφορες ή ....................
OK. Aν είναι ετσι, θα περάσουμε όμορφα και μείς, αλλά .... και αυτοί! Ειδικά αν δεν έχεις να 'φοβηθείς' τίποτε!
Αυτοί δεν έχουν θέμα να περάσουν άσχημα (εκτός φυσικά αν έχεις τις σωστές γνωριμίες,οπότε όλα θα λυθούν εύκολα) : αν υπάρχει η παραμικρή παρατυπία (ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει εκτός αν έχεις 1 σύνταξη και τέλος) και υπάρχει πρόθεση να σε πατήσουν κάτω θα σου κόψουν το κουστουμάκι (μικρό ή μεγάλο) και αν διαφωνείς θα σε αφήσουν να βελάζεις μοναχικά χτυπώντας διοικητικές/ενδικοφανείς προσφυγές και μετά δικαστηριάκια όσο αντέχεις, ενώ αυτοί ξύνουν τα @@ τους.
Αν έχουμε κάνει παρατυπία, πλερώνουμε. Δεν κλαιγόμαστε σαν μερικούς-μερικούς ...
Σου εύχομαι να μη χρειαστεί να σου δείξω/ουν την έννοια του όρου 'ερμηνεία' και πόσο περίπλοκη μπορώ να κάνω τη ζωή σου αν έχω την εκ του νόμου αρμοδιότητα και την όρεξη να σε βάλω ως στόχο
Εκεί θα καταλάβεις το πως ο όρος 'παρατυπία' παίρνει το χρώμα που εγώ θέλω να του δώσω ανάλογα με το πως ξύπνησα το πρωίΚαι σήμερα λέμε >>Κοίτα κουτσάν, ο δικός σου κόσμος είναι αυτός:
Τελικά, τι ισχύει ????
Αν είναι να .. αλλάξω 'κατηγορία'. Η ισχύει το 'όποιος ψαρώσει' ???Ουπς, ξέχασα ! Ισχύει προφανώς και μόνο αυτό:
Αυτοί δεν έχουν θέμα να περάσουν άσχημα (εκτός φυσικά αν έχεις τις σωστές γνωριμίες,οπότε όλα θα λυθούν εύκολα)
Αρα εγώ που δεν έχω τέτοιες, ..... φοβάμαι !!! Οντως!
ΥΓ : Ο φίλτατος koutsan, πάντα υποστήριζε σε διάφορα τοπικά με πόστ του, πως πρέπει να είμαστε τυπικοί στις φορο-υποχρεώσεις μας, στις οφειλές μας κλπ. Γιατί τον 'παρακολουθώ', όπως και αυτός εμένα μάλλον !
Τι συνέβη σήμερα, δεν ξέρω . Να 'σταθεροποιηθούμε' όμως ρε παιδιά ! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
ΥΓ : Ο φίλτατος koutsan, πάντα υποστήριζε σε διάφορα τοπικά με πόστ του, πως πρέπει να είμαστε τυπικοί στις φορο-υποχρεώσεις μας, στις οφειλές μας κλπ. Γιατί τον 'παρακολουθώ', όπως και αυτός εμένα μάλλον !
Τι συνέβη σήμερα, δεν ξέρω . Να 'σταθεροποιηθούμε' όμως ρε παιδιά !Ό,τι βολεύει κάθε φορά για να στηρίξουμε την άποψή μας.
Ε όχι και 'σταθερότητα', σταθεροί είναι μόνο οι κομμουνισταί! -
O koutsan είναι από τους τυπικότερους φορολογούμενους που ξέρω. Σε βαθμό ανοησίας μερικές φορές.
Αυτό δεν σημαίνει όμως πως αυτά που λέει δεν ισχύουν. Απλώς δεν τα εφαρμόζει ο ίδιος.Όσον αφορά τα επιτόκια, εγώ παίρνω (μέχρι και τον επόμενο μήνα), 5% επιτόκιο από την Πειραιώς σε απλό λογαριασμό όψεως, για ποσό χαμηλότατο (χωρίς όριο ουσιαστικά). Από τον επόμενο μήνα πάμε στο 4%...
Επίσης, άλλο ένα 5.2% (αν θυμάμαι καλά), παίρνω από άλλη τράπεζα για ποσό επίσης μικρό (
-
Καλά, κι εγώ στου ντερνέτς είμαι κάτι μεταξύ αυτών των δύο:
-
Δεν με πιστεύεις και με πλιγώνς τώρα...
-
Εγώ σε πιστεύω, αλλά θέλω να με πιστέψεις κι εσύ.
Μην περιμένεις να με δεις στο χόλιγουντ, πίστεψε από τώρα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
που τα βλεπεις ολα αυτα και μαλιστα καθημερινα?
-
Μην περιμένεις να με δεις στο χόλιγουντ, πίστεψε από τώρα.Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως είτε με πιστέψεις, είτε όχι, με αφήνει εξίσου αδιάφορο με τον αν μοιάζεις στην φωτογραφία.
Παρέμεινε δύσπιστος και όμορφος σαν χολυγουντιανός σταρ λοιπόν, εμένα προφανώς στ' @@ μου. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μην περιμένεις να με δεις στο χόλιγουντ, πίστεψε από τώρα.Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως είτε με πιστέψεις, είτε όχι, με αφήνει εξίσου αδιάφορο με τον αν μοιάζεις στην φωτογραφία.
Παρέμεινε δύσπιστος και όμορφος σαν χολυγουντιανός σταρ λοιπόν, εμένα προφανώς στ' @@ μου.Στα @@ μας, τι μας το λες;
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα