-
Πρέπει να έχεις βγάλει διαταγή πληρωμής και μετά να το δηλώσεις στην εφορία (δεν φορολογείσαι γι αυτό το ποσό).
Ισχύει και για μη καταβληθέντα ενοίκια - παλιά πήγαινες στην εφορία και τα αφαιρούσες από το εισόδημά σου με υπεύθυνη δήλωση ενώ τώρα θέλει διαταγή πληρωμής.
Επειδή ο άλλος πρόκειται να τα πληρώσει όλα στην εφορία, ίσως να έρθει να σου δώσει τα μισά ώστε να λήξει το θέμα.
(μετά θέλει να του ετοιμάσει ο δικηγόρος και ένα χαρτί για τον τειρεσία για να σβηστεί η διαταγή πληρωμής) -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αν καταλαβαινω καλα ξεχνας τα υπολοιπα 7500 ?Ναι. Αλλα,εγω πονταρω στο εξης απλο:
οταν θα πεις στο αλλο - που σου πουλαει υφακι τυπου 'δεν εχω τιποτα να μου παρεις, χαχαχα' - οτι θα κανεις αυτο κ μετα θα χρωσταει στην εφορια 10.000 (στην εφορια που σε βαζει φυλακη οταν της χρωστας και δεν της τα δινεις), κατι μου λεει οτι θα τα βρει κ θα μου τα δωσει. Γιατι εκει κοβοντες οι μαγκιες. Κ το 'παρε τα μισα να τα βρουμε' δεν υπαρχει.
-
Βρε καλά κανεις εσυ να παρεις τα χρηματα σου, και μακαρι να πιασει, για φυλακη απο εφορια δυσκολο το βλεπω.
-
Παιδιά πήρα το δίπλωμα για το αμάξι πριν μια εβδομάδα (και κυκλοφορώ καθημερινα)αλλά δεν το χω εκτυπωμένο στα χέρια μου, και περιμένω. Υπάρχει πρόβλημα αν μου κάνει έλεγχο η τροχαία αυτήν την περίοδο, σχετικά με αυτό;
-
Ο χρήστης μητσάκος έγραψε:
Παιδιά πήρα το δίπλωμα για το αμάξι πριν μια εβδομάδα (και κυκλοφορώ καθημερινα)αλλά δεν το χω εκτυπωμένο στα χέρια μου, και περιμένω. Υπάρχει πρόβλημα αν μου κάνει έλεγχο η τροχαία αυτήν την περίοδο, σχετικά με αυτό;Το 1821 περίπου που πήρα το δίπλωμα (εντάξει το 1990 ήταν) και σαν και εσένα δεν κρατήθηκα και οδηγούσα απο το πρώτο λεπτό, όταν πηρα το δίπλωμα στα χερια μου είδα οτι έγραφε σαν ημερομηνία εκδόσεως κάποια μεταγενέστερη (πιθανόν της εκτύπωσης) και όχι εκείνη κατα την οποία πέρασα τις εξετάσεις. Άρα ήμουν ακάλυπτος. Πιθανότατα να ισχύει το ίδιο ακόμα...
-
Πριν κανά χρόνο εβγαλα εγώ δίπλωμα και έχω να πω τα εξής μιας και το έψαξα πάρα πολύ. Πια δεν σου δίνουν χαρτί ότι πέρασες, και βασικά δεν έχεις τίποτα στα χέρια σου που να δείχνει ότι περιμένεις απλά να εκτυπωθεί. Σαν αποτέλεσμα αυτού θα πληρώσεις βαρύ πρόστιμο ( αν θυμάμαι καλά 200 ευρώ) και όχι 20 ευρώ όπως ίσχυε παλιά. Εκτος αυτού το χειρότερο είναι ότι όποιο αυτοκίνητο και να οδηγείς θα θεωρείσαι ανασφάλιστο όχημα μιας και δεν έχει δηλώσει το δίπλωμα στην ασφαλιστική σου για να σου βγάλουν επασφάλιστρο. ΄Ενας πολύ καλός μου φίλος την πάτησε έτσι επειδή δεν περίμενε να του έρθει στα χέρια, τον τράκαρε ένα που έπεσε απο πίσω του και δεν του πλήρωσε τίποτα μιας και δεν ήταν ασφαλισμένος στο αυτοκίνητο και δεν είχε δίπλωμα στα χέρια του. Άποψή μου είναι ότι αντέχεις να μην οδηγείς για μια δυο βδομάδες ακόμη.
Α και ημερομηνία εκδόσεως γράφει στην ημερομηνία που έδωσες εξετάσεις.
-
Για να μην ανοιγω νεο θεμα ειπα να το βαλω εδω το ερωτημα μου.
Θελω λοιπον να συρω μικρή μπαγκαζιερα των 500 κιλων ( για να παρετε μια ιδεα το μεγεθος).
Την μπακαζιερα μπορω να την βρω απο φιλο ο οποιος την εχει κανονικά δηλωμενη.Κοτσαδορο εχω - αδεια ρυμοπυλκισης για οτιδηποτε ΔΕΝ εχω.
Υπαρχει καποιος τροπος ΝΟΜΙΜΑ για αυτη τη μια φορά ( αντε βια δυο ) να την ρυμουλκισω?
Σκεφτηκα να αγοραζα μια μεταχειρ. αλλα εκτός απο αυτη τη μια φορά δεν εχει καποια χρησιμότητα για μενα.
Θεμα βαρους κ.λ.π. δεν τιθεται ενα ψηγειο σπιτικό θα φορτωθει. -
Νομιζω οχι, πρεπει να δηλωθει κ στην ασφαλεια αν δεν κανω λαθος (εκτος απο την αδεια ρυμουλκησης).
-
έχει δίκιο ο Kacey..
είχα σκάφος και ρυμουλκούσα για κάμποσα χρόνια..
το είχα δηλώσει τόσο στο υπ. συγκ (άδεια ρυμουλκούμενου..) , όσο και στην ασφαλιστική του αυτοκινήτου ..
έχε υπόψιν σου ότι στην περίπτωση που π.χ ξεκώτσαρε το φουσκωτό και έπεφτε πάνω σε ένα αμάξι , τον άλλον τον αποζημίωνε η ασφαλιστική του αυτοκινήτου μου. οπότε με μία μικρή επιβάρυνση στα ασφάλιστρα το δηλώνεις και είσαι ήσυχος. το ίδιο ακριβώς παίζει κ με την μπαγκαζιέρα.. -
πρεπει ομως σιγουρα να παρεις αδεια πο το υπ. μεταφορων ωστε να σχετιστουν μπαγκαζιερα και οχημα, ειναι μανουρα για μια μονο μετακινηση για ενα μεγαλο αντικειμενο. Αν το διακυνδινεψεις ετσι απλα εισαι εκτεθειμενος απο νομικης αποψης αλλα ισως δεν σε ελεγξουν στο δρομο. εμενα 25 χρονια ρυμουλκω φουσκωτο με νομιμα χαρτια βεβαια αλλα δεν με σταματησαν ποτε. ασφαλισμενο φυσικα γιατι ακομα και να πεσει καποιος επανω σου μπορει να μπλεξεις.
-
224v, δεν χρειαζεται διπλωμα β+Ε?
-
Οχι με ερασιτεχνικο ειμαι για φουσκωτο τραιλερ για 5,5 μετρα τοσα χρονια, ασε που δεν ρωτανε ποιος ειναι ο οδηγος!! το οχημα να μπορει να ελξει το ρυμουλκουμενο.. στην οικογενεια κανεις δεν θελει να το κανει... μονο εμενα βαζουν να το σερνω... ουτε η ασφαλεια το ψαχνει ,τωρα το Juke εναι στο ονομα της γυναικας μου... απλα τους λεμε οτι για διαστημα 3 μηνων θα κυκλοφορησουμε το τραιλερ...
-
Κατ' αρχην να τονισω οτι θελω να το κανω νομιμα, ο διαολος εχει πολλά ποδαρια και αυτη την εποχη δεν με παιρνει να ρισκάρω να 'σκονταψω' σε καποιο απο αυτα...
το ξερω οτι πρεπει να ασφαλιστει ( κι αυτο επεισεις ειναι ενα θεμα, αν υπαρχει ασφαλεια πχ για ενα μηνα )
Απλά ελεγα μπας γλυτωσω το νταβατζιλικι του μεταφορεα μια και η αποσταση ειναι καμποση - 60 χλμ.
Αλλα ετσι οπως τα λετε μαλλον αδιεξοδο...
-
Ειμαι σιγουρος οτι χρειαζεσαι το +Ε, εκτος απο τα χαρτια τρεηλερ/σκαφους/φουσκωτου κ τη καταλληλοτητα οχηματος/τρεηλερ. Το συζηταγαμε στο fouskoto4all κ ειχαμε βρει τις διαταξεις κ καταληξαμε οτι ειναι σιγουρο αυτο.
Ο χρήστης KOK έγραψε:
KEΦAΛAIO I΄
AΔEIEΣ IKANOTHTAΣ OΔHΓHΣHΣ
Άρθρo 94
Kατηγoρίες αδειών oδήγησης αυτοκινήτων τρίτροχων οχημάτων και
μοτοσικλετών – Κυρώσεις – Άδειες εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών.Κατηγορία Β:
-Αυτοκίνητα φορτηγά με μέγιστo επιτρεπόμενo βάρος μέχρι
3.500 χλγ. ή αυτοκίνητα επιβατηγά των οποίων ο μέγιστος αριθμός θέσεων
καθημένων (χωρίς τη θέση του οδηγού) δεν υπερβαίνει τις οκτώ ή αυτοκίνητο
μικτής χρήσης με μέγιστo επιτρεπόμενo βάρος μέχρι 3.500 χλγ. και μέγιστο
αριθμό θέσεων καθημένων (εκτός της θέσης του οδηγού) μέχρι οκτώ.
Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής μπορούν να έλκουν ελαφρό ρυμουλ-
κούμενο.-Σύνολα οχημάτων (συρμοί ή αρθρωτά οχήματα) που αποτελούνται από
έλκουν όχημα της κατηγορίας Β και από ρυμουλκούμενο, όπου το μέγιστo
επιτρεπόμενo βάρος του συνόλου δεν υπερβαίνει τα 3.500 χλγ., το δε μέγιστo
επιτρεπόμενo βάρος του ρυμουλκούμενου δεν υπερβαίνει το βάρος του έλκο-
ντος οχήματος κενού.Κατηγορία Β+Ε: Σύνολα συζευγμένων οχημάτων (συρμοί ή αρθρωτά οχή-
ματα) που αποτελούνται από έλκουν όχημα της κατηγορίας Β και από ρυ-
μουλκούμενο, όταν το μέγιστo επιτρεπόμενo βάρος του συνόλου υπερβαίνει
τα 3.500 χλγ. ή το μέγιστo επιτρεπόμενo βάρος του ρυμουλκούμενου υπερ-
βαίνει το βάρος του έλκοντος οχήματος κενού.Αρα αν το συνολο οχημα+τρεηλερ+σκαφος εξοπλισμενο, ειναι πανω απο 3,5τ Ή αν το μεγιστο βαρος του ρυμουλκουμενου (σκαφος+τρεηλερ) ειναι μεγαλυτερο απο το οχημα, εκτος απο τα χαρτια για την καταλληλοτητα των παραπανω κ την ορθοτητα της ελξης απο αποψη των οχηματων, χρειαζεσαι κ το +Ε στο διπλωμα σου. Κ τα προστιμα νομιζω ειναι βαρβατα στυλ 5χιλιαρου, οχι το ιδιο με
-
Μα τα βαρη που εγω ρυμουλκω ειναι σε αυτα τα ορια... τραιλερ και φουσκωτο δεν περνα τα 700χλγ. Και η μπαγκαζιερα που λεει ο συμφορουμητης δεν ειναι μεγαλη.... Αρα το Β ειναι αρκετο...
-
Α οκ,
μιλαμε δηλαδη οτι 5,5μ φουσκα+εξωλεμβια+τρεηλερ
-
χτύπα το Kacey το rib και θα σου κάνω και δωρεάν μαθήματα πλεύσης κ ναυαγοσωστικής !!!
-
Τωρα πια, σχεδιαζω να αποκτησω αυτο
.
Αντιστοιχα ετοιμαζομαι να κανω κ τη μεγαλη αγορα, που την ειχα αχτι τοσο καιρο:
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Α οκ,μιλαμε δηλαδη οτι 5,5μ φουσκα+εξωλεμβια+τρεηλερ
ΚΑΙ5,5μ φουσκα+εξωλεμβια+τρεηλερ+βαρος αυτοκινητου
-
προσεξε τωρα να δεις τι γινεται:
τα νουμερα που μου λες βγαζουν συνολο 750κιλα.
α) Μεσα στον ΚΟΚ οριζει ως 'ελαφρο ρυμουλκουμενο' αυτο το βαρος του οποιου ειναι μεχρι 750κιλα. Κ οπως ειδες απο πανω, λεει οτι β) 'τα οχηματα της κατηγοριας Β (σ.σ: τα ΙΧ, τα μικρα φορτηγακια κλπ, δηλαδη η ερασιτεχνικη αδεια οδηγησης που εχουμε ολοι μας) μπορουν να ελκουν 'ελαφρο ρυμουλκουμενο'. Δηλαδη, συμφωνα με τον παραπανω ορισμο οταν εχεις Β κατηγορια τοτε εκτος απο τις απο πανω προυποθεσεις, υπαρχει ΚΑΙ η προυποθεση να ειναι μεχρι 750κιλα.
γ) Η επομενη φορα που αναφερεται το νουμερο 750κιλα ειναι για να σου πει οτι αν το ρυμουλκουμενο ειναι +750κιλα τοτε παει στην Γ+Ε
απο τα α, β κ γ εγω βγαζω το συμπερασμα οτι εχει παιξει μαλακια με τη συγγραφη του ΚΟΚ γιατι ετσι οπως τα λεει, τα οχηματα κατηγοριας Β, ανεξαρτητα απο το αν τηρουν τα πιο πανω για συνολικα 3,5τ ή συνολο ρυμουλκουμενου
Νομικές ερωτήσεις