-
Καλησπέρα συμφρουμήτες!!
Είμαι νέο μέλος και απ΄ότι θα δείτε ψάχνω ελαστικά για τσεροκι 2005 μοντέλο.Η χρήση είναι μικτή με αρκετές οφφ καταστάσεις και αρκετά δύσκολες συνθήκες.Κοιτάω κάτι σε AT αλλά δεν έχω εμπειρία για να ξέρω και θέλω να μου προτίνεται κάποια...
Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε. -
BF Goodrich AT! αρκετά καλό ελαστικό!Νομίζω ότι είναι από τα πιο ανθεκτικά ΑΤ
-
και από τιμή;
-
δεν εχω ιδέα!μπορείς να ψάξεις στο ιντερνετ και ακόμα καλύτερα να πας σε έναν λαστιχά να το δεις από κοντά και να μάθεις τιμή
-
Έβαλα AT λάστιχα απ'αυτά που μου είπες.560 ευρώ έκαναν η τετράδα.
-
ωραία,καλοφόρετα!άντε περιμένω εμπειρίες!
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
ωραία,καλοφόρετα!άντε περιμένω εμπειρίες!Λοιπόν τα λάστιχα τα έχω λίγες μέρες και από μια εκδρομή που έκανα με παρέα έχω να πω:Αρκετά καλό κράτημα στην άσφαλτο με αίσθηση σιγουριάς από εκτός μια λέξη ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ (μάλλον είπα δύο εε;;; ) πολύ καλύτερα από τα άλλα που είχα που δεν θυμάμαι τι ήταν γιατί τα είχε 1 χρόνο εκείνος απ'τον οποίον το αγόρασα,πάντως ήταν ασφάλτινα.
-
χαίρομαι που σ'άρεσαν!από ΑΤ νομίζω πως είναι τα καλύτερα για εκτός δρόμου διαδρομές!
-
Μάλλον θα πουλήσω το τσερόκι...
-
κρίμα!γιατί έτσι?οικονομικοί λόγοι?
-
ναι οικονομικοί υπάρχει περίπτωση να απολυθώ και...ελπίζω να μην γίνει.
-
ωχ...δυστηχώς ζεις και εσύ στην ελληνική πραγματικότητα.υπομονή όπως κάνουμε όλοι!
-
υπομονή η μόνη λύση...
-
Καλημέρα σε όλους! Μόλις γράφτηκα στο φόρουμ, ωθούμενος κυρίως από ένα δίλημμά μου, σε σχέση με την αλλαγή ελαστικών. Έχω ένα Grand Vitara 1.6 (μοντέλο '99) και φορούσα Bridgestone, ένα νούμερο παραπάνω απ' το 'κανονικό' μέγεθος (εκείνα που είχε απ' τη μάνα του). Λόγω υψηλής τιμής (ο μάστοράς μου τα βάζει με €490), σκέφτομαι να βάλω Dunlop, ένα νούμερο κάτω (δηλαδή το νούμερο της μάνας του -η αντίστοιχη τιμή στα €360). Πιστεύετε ότι τίθεται ζήτημα ασφάλειας; Ποια είναι η ποιοτική διαφοράς -ως προς την πρόσφυση- των δύο σε βρεγμένο οδόστρωμα;
-
Αν δεν βαλεις συγκεκριμενους τυπους, 'ποιο' Bridgestone και 'ποιο' Dunlop δύσκολα νομίζω μπορει να σου απαντησει καποιος.... Οπως επεισεις και τι χρηση εχεις στο νου σου.
Ετσι κι αλλιως παντως τετοια ερωτηματα ειναι αντικειμενικά δυσκολο να απαντηθουν, καθοτι οχι μονο πρεπει να εχει καποιος δοκιμασει ο ιδιος ΚΑΙ τα δυο, αλλα και σε ΙΔΙΟ αυτοκινητο με αυτου που ρωταει...
Γιατι εχει παρατηρηθει οτι καποιο λαστιχο στο Χ αυτοκινητο ειναι μια χαρα και σε αλλο ( και με αλλη διασταση ισως) 'σουπα'...Απο κει και περα δεν μπορω να καταλαβω τι προβλημα ασφαλειας να εχεις πηγαινοντας στην μαμα διασταση...
Οκ θα χασεις κανα ποντο δυο σε υψος το αυτοκινητο θα ανεβαζει πιο ευκολα και μαλλον θα γινει και λιγο πιο οικονομικό, αλλα προβλημα ασφαλειας δε μπορω να πω οτι βλεπω, εκτός κι αν εννοεις κατι αλλο.... -
Το φραρδύ λάστιχο έχει καλύτερα κρατήματα σε στεγνό δρόμο και γενικότερα συμπεριφορά.Από εκεί και πέρα τα πιο λεπτά λάστιχα γλυστράνε λιγότερο σε συνθήκες μη στεγνού δρόμου(χιόνι,νερό κτλ).Να έχεις στο νου σου πως το φαρδύτερο ελαστικό καταναλώνει περισσότερο και ζορίζεις την μηχανή.όλα αυτά πάντα σε σύγκριση με ένα λεπτότερο λάστιχο ή και το μαμα.Εγώ προσωπικά δεν θα άλλαζα ποτέ την διάσταση της μαμας είτε είχα την οικονομική άνεση είτε όχι.
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
.Εγώ προσωπικά δεν θα άλλαζα ποτέ την διάσταση της μαμας είτε είχα την οικονομική άνεση είτε όχι.Δε θα ημουν τοσο απολυτος, μια και εινα θεμα προταιρεοτητων χρησης.. Παντα βεβαια σε λογικά πλαισια....
Πχ
το sportage μου ως 'μαμα' διασταδη εχει το.... 205/70ή75 δε θυμαμαι/15.
το χειμωνα το 205R16 (αναγομοση με πελμα τυπου 'βενταλιας') ηταν αλλα κολπα εκτός δρομου και ανεκτό εντος.. βεβαια καπου καπου ψιλοψεχναγες την 5η, ας πουμε ανεβαινοντας την κατεχακη κρεμαγε,ενω με τα καλοκαιρινά μου 225/75/15 πελματος ασφαλτινου AT στον ιδιο δρομο οχι μονο την κραταει αλλα την γεμιζει κι ολας ( σιγααααα σιγα βεβαια)
-
Ψάχνω ασφάλτινα λάστιχα για το forester '06. Φοράει 215/60R16 αλλά υποψιάζομαι ότι μπορώ να πάω και σε 215/65R16 χωρίς θέμα. Σκέφτομαι τα uniroyal4x4 από παλαιότερο τεστ των 4τροχών, καθώς προτιμώ χαρακτηριστικά άνεσης και μαλακής γόμας που φαίνεται να έχουν. (είμαι ακόμα με τα μαμά ! μιας και έχω και χειμερινά).
Γνώμες;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ψάχνω ασφάλτινα λάστιχα για το forester '06. Φοράει 215/60R16 αλλά υποψιάζομαι ότι μπορώ να πάω και σε 215/65R16 χωρίς θέμα. Σκέφτομαι τα uniroyal4x4 από παλαιότερο τεστ των 4τροχών, καθώς προτιμώ χαρακτηριστικά άνεσης και μαλακής γόμας που φαίνεται να έχουν. (είμαι ακόμα με τα μαμά ! μιας και έχω και χειμερινά).Γνώμες;
Για 'ασφαλτινο' (κάτι σε 90/10 δηλαδή) θα κοιτούσα αυτά:
http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/suv/s ... verde.html
ή
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... de+Tour+HP
Επίσης θα έβαζα στη λίστα και Continental (δε θυμάμαι μοντέλο), με την υποσημείωση ότι συνήθως υστερούν στους δείκτες φθοράς. -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ψάχνω ασφάλτινα λάστιχα για το forester '06. Φοράει 215/60R16 αλλά υποψιάζομαι ότι μπορώ να πάω και σε 215/65R16 χωρίς θέμα. Σκέφτομαι τα uniroyal4x4 από παλαιότερο τεστ των 4τροχών, καθώς προτιμώ χαρακτηριστικά άνεσης και μαλακής γόμας που φαίνεται να έχουν. (είμαι ακόμα με τα μαμά ! μιας και έχω και χειμερινά).Γνώμες;
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=12874
Αυτό το είναι το σωστό λινκ. (Δύσκολο να βρεθεί με αναζητηση )
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.