-
η ιντελ επειδη δε μπορει να πιασει τους arm που στο θεμα επιδοσεις/καταναλωση ειναι χρονια μπροστα απο τους x86 ευελπιστει μαζι με τη ms να γινει καμια φαση με τιποτα τετοια ταμπλετ ή υβριδικα λαπτοπ ή ultrabook (πχ τα macbook ειναι ηδη αρκετα επιτυχημενα) και να προωθηθει ετσι
ειδικα αν καταφερει να περασει στο κοσμο οτι με τα δικα της μηχανακια θα μπορεις να κανεις οτι και σε ενα pc με αρκετα καλη καταναλωση (και ας μην ειναι στα επιπεδα των arm ) και παραπανω δυναμη
το θεμα ειναι πως μεχρι τωρα ουτε καλη καταναλωση εχει, ουτε δυναμη (οι ατομ ειναι για πεταμα ) , αλλα ουτε και τα ταμπλετ με win8 εχουν κανει καποια ιδιαιτερη επιτυχια
για αυτο απο τη μερια της κανει ο,τι μπορει για να γινει ανταγωνιστικη τουλαχιστον απο τη μερια της, αλλα οσο και να πιεζουν τη κατασταση δυσκολα θα απειλησουν σοβαρα ios/android..
και δυσκολα θα βαλουν και το hw της καπου οι κατασκευαστες συσκευων ios/androidτο κακο με αυτα ομως ειναι οτι γραφει τελειως στα παπακια της τους χρηστες pc και προσπαθει να πετυχει καπου που πολλοι πιστευουμε οτι δε μπορει και σπαταλαει ολους τους πορους της για αυτο
και το κακο επισης ειναι οτι η amd δε την απειλει σοβαρα, γιατι περα απο το θεμα marketing ειναι και το θεμα των επιδοσεων..
οταν ο i5 με μισους πυρηνες ειναι πιο δυνατος σε πολλα πραγματα απο τον 8350 , χεστηκε η ιντελ να ασχοληθει πιο σοβαρα.. και δεν ειναι μονο τα 'στημενα' reviews , εχω δει και πραγματικες μετρησεις απλων χρηστων που δειχνουν οτι οι amd εχουν ακομα δρομο.. δυστυχως..
ελπιζω οι streamroller να ειναι πιο ανταγωνιστικοι
-
εγω τους βλεπω για τους excavator να περνουν το πανω χερι εαν κρινω οτι μετακινουν το r&d προς τα εκει
-
ρε παίδες το ζαλίζετε χωρίς λόγο!
Αρχικά ζυγίζεις τις ανάγκες σου...
πέραν εξειδικευμένων επαγγελματικών σκοπών ένας 8350 ή ένας ι5 θα καλύψει τον οποιοδήποτε ιδιώτη!
Με 200ε λοιπόν έχεις ότι χρειάζεσαι στον οικιακό σου υπολογιστή και πλέον επενδύεις σε m/b, ssd,gpu καλά πληκτρολόγια ποντίκια και οθόνες! Εδώ υπερτερεί η amd διότι δεν αλλάζει σοκετ συχνά. Το δικό μου am3+ με 990fx τσιπ παίρνει τα πάντα μέχρι και τους νεους cpu που περιμένουμε!
Το συμπέρασμα είναι ένα: εντάξει η amd για την ώρα υστερεί σε απόλυτα νούμερα αλλά και μόνο που υπάρχει κρατά τις τιμές χαμηλά! Άστε που στην καθημερινότητα σου σπάνια καταλαβαίνεις τι διαφορά!
Από εκεί και πέρα όποιος θέλει να μετράει επιδόσεις όλη μέρα στα benchmarks ας το κάνει αλλά μθα το πληρώσει ακριβά! Οι υπόλοιποι με 600-700€ κάνουν υπολογιστή που θα τους ικανοποιεί για μια τριετία τουλάχιστον πέραν εταιρείας κατασκευής cpu!
... ίσως να είπα και πολλά! -
δεν ειναι ακριβως ετσι, η τεχνολογια προχωραει, οι αναγκες προχωρουν οποτε καθε φορα που εχουμε μια νεα γενια θελουμε σαφεις βελτιωσεις
και δυστυχως εδω και 2-3 χρονια αυτες οι σαφεις βελτιωσεις δεν εχουν ερθει, εχουμε μεινει στασιμοι
οκ κραταμε τους υπολογιστες μας αρκετα χρονια και ειμαστε καλα, ομως θελουμε και κατι παραπανω
μιας και ειπες πληκτρολογια παντως αφου την υπολοιπη χρονια δε θα αγορασω τιποτα για το pc, ισως παρω καποια στιγμη και ενα μηχανικο πληκτρολογιο που τοσο θελω
-
Το θέμα με τις θερμοκρασίες το χει λύσει η AMD? Ήξερα ότι ανέκαθεν έπασχαν.
-
εγω το δικό μου mx-5000 το έχω 7 χρόνια και δεν το αλλάζει μέχρι να χαλάσει!!!
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Το θέμα με τις θερμοκρασίες το χει λύσει η AMD? Ήξερα ότι ανέκαθεν έπασχαν.Ναι μια χαρά...κλάσεις ανώτερη από Intel σε αυτόν το τομέα, παρά την υψηλότερη κατανάλωση...
Η intel στους SB και IB είχε δυο προβλήματα, κακή τοποθέτηση θερμοαγώγιμου υλικού εντός του κελύφους του επεξεργαστή...και ψύκτρες της πλάκας.
Με τους Haswell μάλλον λίγο βελτίωσε το θέμα με το θερμοαγώγιμο υλικό...αλλά οι ψύκτρες παρέμειναν της πλάκας -
Έχω μείνει πολύ πίσω. Τελευταία φορά που ασχολήθηκα ήταν πριν 2.5 χρόνια όπου είχα πάει στον Core2Duo και όχι σε AMD. Νομίζω ήταν πιο μπροστά τότε η intel. GPU όμως έχω Ati και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
-
παίδες αν και έχω amd κάνετε λάθος..
οι amd φτάνουν μεχρι 62 βαθμούς σύμφωνα με την εταιρεία ενώ οι ιντέλ 70!
Σε γενικες γραμμές δουλεύουν λιγότερο ζεστά από τους amd! -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Το θέμα με τις θερμοκρασίες το χει λύσει η AMD? Ήξερα ότι ανέκαθεν έπασχαν.
Ναι μια χαρά...κλάσεις ανώτερη από Intel σε αυτόν το τομέα, παρά την υψηλότερη κατανάλωση...
Η intel στους SB και IB είχε δυο προβλήματα, κακή τοποθέτηση θερμοαγώγιμου υλικού εντός του κελύφους του επεξεργαστή...και ψύκτρες της πλάκας.
Με τους Haswell μάλλον λίγο βελτίωσε το θέμα με το θερμοαγώγιμο υλικό...αλλά οι ψύκτρες παρέμειναν της πλάκαςΗ ιντελ στο πρόσφατο παρελθόν της έτυχε αρκετές φορές θέματα με υψηλές θερμοκρασίες στις στοκ ειδικά ψυξεις , η amd από την άλλη όχι
Βέβαια η ρετσινιά παραμένει ρετσινιά..
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Σε γενικες γραμμές δουλεύουν λιγότερο ζεστά από τους amd!Δε καταλαβαίνω το ποστ σου
-
πάντως ο fx-8350 δε νομίζω να φτάνει 80+ C με πλήρες φορτίο, σε αντίθεση με τον i7-3770k αλλά και τον i7-4770k. Έχω διαβάσει σχετικά reviews, βαριέμαι τώρα να τα ψάξω...πάντως και φίλος που μόλις πήρε τον Haswell i7 και μάλιστα του έβαλε υδρόψυξη H80i Corsair, βλέπει γύρω στους 70 C υπό πλήρες φορτίο..
-
@@ χαμηλά κρατάει τις τιμές οι amd. Πουλάει όσο πιο ψηλά μπορεί να πουληθεί το προιόν της. Αν ήταν λίγο πιο ψηλά, θα αγόραζαν πολύ λιγότεροι
Εντωμεταξύ, εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα τί να κάνω, είμαι εν μέσω εξεταστικής και δεν έχω κάτσει να ηρεμίσω να αποφασίσω. Είμαι να τον δίνω, αλλά κάποιες φορές που τον κοιτάω νομίζω ότι θα είναι upgrade που θα το καταλάβω. Σε 8350, καταλάβαινα διαφορά ( βέβαια, άλλο setup εντελώς), πόσο μάλλον σε 3770..
+1 για μηχανικό. Εγώ ελπίζω σε ένα θαύμα, να δώσω γύρω στα 80 και να πάρω filco full size και αν γινόταν με τελείως μαύρα κουμπιά ( χωρίς ενδείξεις)
[spoiler:39ewcejr]Μόλις συνειδητοποίησα ότι η filco είναι ιαπωνική και σήμερα ήρθε ένας φίλος μου από ιαπωνία ( βέβαια, παίζει να είναι εξίσου ακριβά και από κει.. well, i'll never know)[/spoiler:39ewcejr]
j.marr filco έχεις ή das; -
Επειδή βαριέμαι να περνάω καλώδια πάλι, αυτά τα μαντζαφλάρια που μπαίνουν στην πρίζα 2 ή περισσότερα και δημιουργούν δίκτυο με έξοδο ethernet κάνουν τίποτα; Δηλαδή, πιάνουν στην πράξη καμιά σοβαρή ταχύτητα;
Είναι ασφαλή ή οποιοσδήποτε στο κτίριο μπουκάρει μέσω μιας πρίζας;
-
Filco tenkeyless με καφέ διακόπτες και κανγκουρεμένα πλήκτρα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Σε γενικες γραμμές δουλεύουν λιγότερο ζεστά από τους amd!Δε καταλαβαίνω το ποστ σου
η amd δεν συνιστά την λειτουργία των επεξεργαστών της πέραν της παραπάνω θερμοκρασίας...μπες στο site της και θα καταλάβεις!
εκεί είναι και το πρόβλημα σύμφωνα με πολλούς overclockers στους amd... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επειδή βαριέμαι να περνάω καλώδια πάλι, αυτά τα μαντζαφλάρια που μπαίνουν στην πρίζα 2 ή περισσότερα και δημιουργούν δίκτυο με έξοδο ethernet κάνουν τίποτα; Δηλαδή, πιάνουν στην πράξη καμιά σοβαρή ταχύτητα;Είναι ασφαλή ή οποιοσδήποτε στο κτίριο μπουκάρει μέσω μιας πρίζας;
Τι εγινε ρε Μανο? Σε εδιωξε η γυναικα απο την δεξια πλευρα του κρεβατιού και εχασες την προσβαση στο ethernet?
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
πάντως ο fx-8350 δε νομίζω να φτάνει 80+ C με πλήρες φορτίο, σε αντίθεση με τον i7-3770k αλλά και τον i7-4770k. Έχω διαβάσει σχετικά reviews, βαριέμαι τώρα να τα ψάξω...πάντως και φίλος που μόλις πήρε τον Haswell i7 και μάλιστα του έβαλε υδρόψυξη H80i Corsair, βλέπει γύρω στους 70 C υπό πλήρες φορτίο..Μη συγκρίνεις στοκ με aftermarket
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
η amd δεν συνιστά την λειτουργία των επεξεργαστών της πέραν της παραπάνω θερμοκρασίας...μπες στο site της και θα καταλάβεις!
εκεί είναι και το πρόβλημα σύμφωνα με πολλούς overclockers στους amd...Αν φτιάχνεις ένα καλό μηχάνημα οφείλεις να βάλεις μια καλή ψυκτρα και να μην έχεις κανένα πρόβλημα όσο ζεστός κι αν είναι ένας επεξεργαστής
-
αυτά τα ξέρω...noctua nh-d14 έχω και ξέρω!
Αναφέρθηκα ότι οι ανοχές των amd στις υψηλές θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από της ιντέλ! Που διαφωνείς σε αυτό;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]