-
Παιδιά καλησπέρα, μια ερώτηση.
Πώς τα καθαρίζετε αν πιάσουν σκόνη;
Δυστυχώς εμένα έχουν πιάσει λίγο από έξω, αλλά κάποια μοντελάκια που τα έχω από το γυμνάσιο έχουν πιάσει περισσότερη σκόνη στο εσωτερικό τους.
Λέτε να πάρω κανένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα και να τα καθαρίσω με αυτό;Από έξω πώς τα καθαρίζετε; με απλό αζάξ ας πούμε;
Φιλικά Θανάσης.
-
Tης DeAgostini ειναι ελαφρως καλυτερα απο Μαζορετ και Ματσμποξ. Απο μακρια φαινονται πολυ καλα, αλλα αν το πιασεις στα χερια σου καπου χαλιεσαι. Κρατησα με το ενα χερι κατι Βιτες που εχω και με το αλλο αυτο και υπηρχε εμφανης διαφορα. Αν βεβαια θελει καποιος απλα να το εχει σε καποιο ραφι ειναι αρκετα καλο. Το καλο ειναι οτι θα μυησουν περισσοτερο κοσμο στα μοντελα, οπως εμας μας μυησαν η Ββουραγκο και η Μαιστο.
Εγω τα καθαριζω με φτερο ή δερμα οπως το αμαξι.
Προσθηκη εντιτ. Οποιος βρει τον Μπερνς στο ποντιουμ εκεινο του περιοδικου κερδιζει ολη τη σειρα τζαμπα
-
Πολλοι τα κα8αριζουν με σπρεϋ πεπιεσμενου αερα. Εγω εχω γλυτωσει το κα8αρισμα λογω βιτρινας αλλα οπου να 'ναι χρειαζονται ενα χερι κα8αρισμα.
Να ρωτησω κατι αλλο? Πως βγαζετε την κολλα που μενει μερικες φορες απο τα αυτοκολλητα που κρατουν τα μερη που ανοιγουν? Πολυς κοπος κ σε μερικα εχω βαρε8ει κ εχω αφησει την κολλα να στεγνωσει πανω τους.
-
Για τις εύκολα προσβάσιμες επιφάνειες, η καλύτερη λύση είναι (μη γελάσετε) ένα πινέλο για ξύρισμα. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε παιδιά, είναι όλα τα λεφτά! Εγώ έχω ένα από τρίχα ασβού, παροπλισμένο του πατέρα μου. Μιλάμε ότι ξεσκονίζει τα πάντα, μέχρι και τις πιο λεπτές γραμμώσεις. Επίσης (επειδή η τεχνολογία προχωράει), δοκιμάστε τα Swiffer, αντιστατικά πανάκια. Κάνουν και για το δικό σας αυτοκίνητο (το μεγάλο, ξέρετε).
Όσο για την κόλλα, η λύση είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ!!! Κάποια κολλητική ταινία (με δύναμη αντιστρόφως ανάλογη της ευαισθησίας της βαμμένης επιφάνειας). Κολλάτε και ξεκολλάτε γρήγορα πάνω στην κόλλα, την παίρνει και φεύγει. Voila, η επιφάνειά σας ολοκάθαρη χωρίς σημάδια.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Για 4 ευρώ το Impreza είναι πάρα πολύ καλό. Εντάξει τα πίσω φανάρια είναι κόκκινα ολόκληρα,το τιμόνι μπορεί να μην είναι αγωνιστικό και να λείπουν και οι ζώνες ασφαλείας αλλά πέρα απο αυτό είναι πραγματικά πολύ καλή αγορά ακόμη και στα 9 ευρώ. Σε σύγκριση με τα 45 που δίνω για αυτά της Minichamps,Vitesse κ.λ.π.
Όσα με πείσουν με τη λεπτομέρια τους θα τα αγοράσω,όσα δείχνουν περισσότερο παιχνίδια δε θα τα πάρω.Σαν πολλά μου φαίνονται τα 45 Ε που δίνεις γι' αυτά. Εγώ δε θυμάμαι να έχω δώσει πάνω από 30-35 Ε.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Προσθηκη εντιτ. Οποιος βρει τον Μπερνς στο ποντιουμ εκεινο του περιοδικου κερδιζει ολη τη σειρα τζαμπα
Το είδα! Άσχετο!!! Makinen, Sainz, Gronholm είναι....
-
H κολλα φευγει πολυ καλα με σβηστρα!
Πολυ απλο, απλα σβηνεις το σημαδι οπως αν ηταν με μολυβιΚι εμενα μου φαινονται πολλα τα 45Ε για 1:43. Εκτος αν μιλαμε για σειρες που εχουν τον οδηγο εκτος μονοθεσιου στο ποντιουμ. Κι εγω στις τιμες που λεει ο taurus τα παιρνω.
Εκανα χθες βραδυ κρας τεστ ΝτεΑγκοστινι 1:43 (9Ε αρχικη τιμη) vs Σολιντο 1:18 (20Ε).
Τοτε καταλαβα ποσο απατη ειναι τα ΝτεΑγκοστινι στα 9Ε που θα πουλιουνται
ΝτεΑγκοστινι
ΥΠΕΡ
Καλο εξωτερικο γλυπτο
Σωστα αυτοκολλητα
Ωραια εικονα απο μακρια
ΚΑΤΑ
Αιωρουμενη πισω αεροτομη
Αστεια εξατμιση για αγωνιστικο
Ανυπαρξια εσωτερικου (για την ακριβεια μονο τιμονι, ενα υποτυπωδες ρολ κειτζ και μπακετ εχει)
Μοντελο Ντιουκς. Οχι μονο δεν ανοιγουν οι πορτες (εχω απειρα Μαζορετ που ανοιγουν), αλλα δεν φαινεται να ειναι καν σχεδιασμενες
Πισω φαναρια ολο κοκκινα
Ροδες - μεταδοση κλπ αστεια. Η κλασσικη Ματσμποξ μπαριτσα με τα καρουλια - λαστιχα στις ακρες
Ηχος οταν το χτυπας ή κουνας απαραδεκτος (για την ακριβεια παιχνιδιου)
Σολιντο
ΥΠΕΡ
Τιμη
Μηχανη (εχει )
Και με βαση την τιμη του για 1:18 εξαιρετικη λεπτομερεια εξωτερικα (+ αντενες και συστημα επικοινωνιας στην οροφη)
Πολυ καλη λεπτομερεια (παλι μιλαω για 20Ε) εσωτερικου. Πυροσβεστηρες, σκιαδια, ρεζερβα, ζωνες, εταζιερα, τιμονι κλπ)
ΚΑΤΑ
Ουτε αυτουνου η εξατμιση με ενθουσιαζει απο κοντα.
Τα υλικα φυσικα θα μπορουσαν να ηταν καλυτεραΑυτο δε σημαινει οτι δεν θα παρω την πλειοψηφια των ΝτεΑγκοστινι, κυριως γιατι θελω να εχω και να βλεπω μερικα αγωνιστικα που δεν κυκλοφορουν αλλιως. Αλλα οτιδηποτε πανω απο 5-6Ε ειναι ακριβο.
-
Για το καθαρισμα των εσωτερικων χωρων χρησιμοποιω φουσκα με ενσωματωμενο βουρτσακι αγορασμενο για φωτογραφικη μηχανη.
Οσον αφορα το Σουμπαρου ειναι για τη Β' εθνικη.Καλο για τη τιμη που πουλιεται οχι ομως και τοσο καλο για τους σκληροπυρινικους.Η ελλειψη των κεραιων,το φτωχο εσωτερικο του και ο λαθος αριθμος κυκλοφοριας ειναι μερικα απο τα αδυνατα σημεια του.
Το εντυπο εχει γενικολογιες,τα στατιστικα του σταματουν νομιζω στο 2001 και η περι ου ο λογος η λεζαντα ειναι το κερασακι.
Ειναι καλο για να αρχισει καποιος τη συλλογη του μιας και θα ακολουθησουν θρυλικα κομματια.Η τιμη τους θα φτασει τα 9 ευρω αλλα και παλι φτηνα θα ειναι.
Περιμενω να δω τη βιτρινα. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Για το καθαρισμα των εσωτερικων χωρων χρησιμοποιω φουσκα με ενσωματωμενο βουρτσακι αγορασμενο για φωτογραφικη μηχανη.
Οσον αφορα το Σουμπαρου ειναι για τη Β' εθνικη.Καλο για τη τιμη που πουλιεται οχι ομως και τοσο καλο για τους σκληροπυρινικους.Η ελλειψη των κεραιων,το φτωχο εσωτερικο του και ο λαθος αριθμος κυκλοφοριας ειναι μερικα απο τα αδυνατα σημεια του.
Το εντυπο εχει γενικολογιες,τα στατιστικα του σταματουν νομιζω στο 2001 και η περι ου ο λογος η λεζαντα ειναι το κερασακι.
Ειναι καλο για να αρχισει καποιος τη συλλογη του μιας και θα ακολουθησουν θρυλικα κομματια.Η τιμη τους θα φτασει τα 9 ευρω αλλα και παλι φτηνα θα ειναι.
Περιμενω να δω τη βιτρινα.Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό με την πινακίδα το είδα κι εγώ. Η βιτρίνα πλαστικούρα μου φαίνεται. Πάντως 206, stratos, S1, corolla, focus θα τα πάρω...Tα της πίστας δεν με ενδιαφέρουν, Xsara, 307, 206 (κόκκινο), Ιmpreza (τώρα έχω 2) τα έχω.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εκανα χθες βραδυ κρας τεστ ΝτεΑγκοστινι 1:43 (9Ε αρχικη τιμη) vs Σολιντο 1:18 (20Ε).
Τοτε καταλαβα ποσο απατη ειναι τα ΝτεΑγκοστινι στα 9Ε που θα πουλιουνταιΝομιζω οτι συγκρινεις δυο ανομοια πραγματα.
Ειναι φυσικο στη 1/18 διασταση οι λεπτομεριες να ειναι πιο μεγαλες αρα και πιο ευκολα να τοποθετηθουν.
Πρεπει να τα δουμε με καποια της ιδιας διαστασης και τοτε θα βρουμε τα τρωτα του σημεια. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό με την πινακίδα το είδα κι εγώ. Η βιτρίνα πλαστικούρα μου φαίνεται. Πάντως 206, stratos, S1, corolla, focus θα τα πάρω...Tα της πίστας δεν με ενδιαφέρουν, Xsara, 307, 206 (κόκκινο), Ιmpreza (τώρα έχω 2) τα έχω.Παρατηρησα οτι οσον αφορα τα ραλλυ που μονο αυτα και μενα με ενδιαφερουν θα εχει νικητες και με πλειοψηφια Μοντε Καρλο.
Εχω ακριβως το ιδιο 206 και το Φοκους και περιμενω να τα συγκρινω.
Απο τα υπολοιπα ε κατι πρεπει να παρω. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τοτε καταλαβα ποσο απατη ειναι τα ΝτεΑγκοστινι στα 9Ε που θα πουλιουνταιΝομιζω οτι συγκρινεις δυο ανομοια πραγματα.
Ειναι φυσικο στη 1/18 διασταση οι λεπτομεριες να ειναι πιο μεγαλες αρα και πιο ευκολα να τοποθετηθουν.
Πρεπει να τα δουμε με καποια της ιδιας διαστασης και τοτε θα βρουμε τα τρωτα του σημεια.Η συγκριση οπως βλεπεις εγινε με βαση (κυριως) την τιμη. Το ενα αντιπροσωπευει μια σειρα που (λενε) οτι θα πουλιεται στα 9Ε ενω τα Σολιντο πουλιουνται στα Καρφουρ στην διπλη μονο τιμη. Δεν τα συγκρινα με κανενα Κυοσο, Ωτο Αρτ ή Εξοτο.
Ειναι πολλα τα 9Ε, αλλα επειδη περα απο την ποιοτητα καλη ειναι και η ποσοτητα μαλλον θα υποκυψω Πληροφοριακα σε ενα χρονο θα βγαλουν 26 μοντελα με συνολικο κοστος 230Ε περιπου. Τεσσερα Κυοσο 1:18 δηλαδη (και ουτε)
-
Παρεπιπτοντως και μια και το ανεφερε ο JimClark, ποιο μποτομ 3 θελεις; Αυτων που αγορασαμε οι ιδιοι; ή ολης της συλλογης, με τα δωρα δηλαδη; Γιατι τα δωρα ειναι κυριως ΜΠμπουραγκο οποτε δικαιωματικα κερδιζουν ολο το ποντιουμ
Οπως και να εχει μια Μπουγκατι ΕΒ110 που αγορασα προ 12ετιας κερδιζει το χρυσο ανευ συναγωνισμου.cmarin εχουμε τα ιδια WRC! μεχρι το πασχα ομως θα εχω και την Στρατος της Κυοσο.
-
Oντως, μπορω να γραψω για το bottom-10 που ειναι κυριως τα πρωτα μοντελα που πηρα, ειναι BBurago, κ ειναι εκτος βιτρινας.
ΒΜW Z3M
Jaguar XJ220
Mercedes 300SL
Alfa Romeo Spider
Ford Mustang (ενα concept)
κτλ -
Ελεύθερο μπότομ 3 ή μπότομ όσο θέλετε.
Για να φεύγει η κόλλα ακολουθώ τη μέθοδο του Νάσου. Με επαναληπτικό κόλημμα ξεκόλημμα αυτοκόλλητης ταινίας..
-
Eυχαριστω για τα tips σας
Αυριο επιστρεφω Ελλαδα κ 8α αφιερωσω λιγο χρονο στα μοντελλακια μου.
8α προσπα8ησω να τραβη3ω κ οσες περισσοτερες φωτογραφιες μπορω.Να ευχαριστησω επισης τους συμμετεχοντες σε αυτο το topic. Εχω μα8ει αρκετα οσον αφορα ενα απο τα αγαπημενα μας hobby κ στεκεται σε αριστο επιπεδο συγκριτικα με αλλα.
-
Κύριε Δημήτρη... δεν ξέρω που έχω το μυαλό μου...
Δεν είχα σκεφτεί καν το φυσερό... ασχέτως ότι έχω τέτοιο λόγο επαγγέλματος (βλ. φωτογράφος).Σας ευχαριστώ πολύ...
με την πρώτη ευκαιρία θα τα καθαρίσω έτσι. -
Ειχα διαβασει εδω στις πρωτες (?) σελιδες για ενα μαγαζι στη Φιλαδελφεια.Πηγα το Σαββατο και πνευματικα ειμαι ακομα εκει.Βρηκα πολυαριθμα μοντελα καθε διαστασης,προθυμοτατο προσωπικο και λογικες τιμες αλλα δεν βρηκα τραπεζα να δινει μοντελδανεια.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ειχα διαβασει εδω στις πρωτες (?) σελιδες για ενα μαγαζι στη Φιλαδελφεια.Πηγα το Σαββατο και πνευματικα ειμαι ακομα εκει.Βρηκα πολυαριθμα μοντελα καθε διαστασης,προθυμοτατο προσωπικο και λογικες τιμες αλλα δεν βρηκα τραπεζα να δινει μοντελδανεια.Άσε φίλτατε DAP, έχω πάθει την πλάκα μου με αυτό... Κάτσε να ετοιμαστεί η βιτρίνα που έχω παραγγείλει και μετά με βλέπω να χαλάω ολόκληρους μισθούς εκεί...
-
Που είναι αυτό το κατάστημα;
Γιατί τα άλλα που ξέρω, ή θα είναι ακριβά ή θα είναι μακριά.
Μεταλλικά και άλλα μοντέλα - Συλλογές