-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Ναι είναι απόλυτα σίγουρο. Έχω σύζυγο, όχι απλά ΔΥ αλλά εκπαιδευτικό και ξέρω.
Αν με μετακινήσουν το Σεπτέμβρη, θα αφήσω γυναίκα και παιδί για... ποιος ξέρει που.Εγώ φίλε soch έχω μια απλή ερώτηση και αν θέλεις απαντάς: εφ΄όσον έχεις δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα, γιατί τα παράτησες για να γίνεις εκπαιδευτικός ? Διότι έτσι όπως μας τα λες, φαίνεται ψιλοτραγικό επάγγελμα...
μήπως είναι μεμπτό, να έχει κάποιος τα τυπικά προσόντα, να δώσει γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ και να διοριστεί .. σε δημόσιο σχολείο ;απλά η σαλαμοποιήση και η εκτέλεση, έρχεται σιγά σιγά για ΟΛΟΥΣ.
Οτι για παράδειγμα, έχουν ψηφίσει νόμο, ώστε ο ΥΠ παιδείας να μετακινεί όποιον ημέτερο θέλει, όπου θέλει σε όλη την Ελλάδα, εκτός οποιαδήποτε διαδικασίας ... δεν βλέπω να ενοχλεί κανέναν.
Ρώτησα, και θεωρώ ευγενώς, κάτι συγκεκριμένο ένα συγκεκριμένο χρήστη και πετάγεσαι, επιθετικά και στα όρια της αγένειας (άποψή μου), χωρίς καν να απαντάς σε αυτό που ρώτησα
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Ο εργοδότης του (δημόσιο) όμως χρεοκόπησε, γιατί πλήρωσε τα σπασμένα των ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ τραπεζών,Ελεος, ειλικρινά σε ποιά χώρα ζεις, στην Ιρλανδία ? Διάβασε το θέμα του ΔΝΤ, κάτι περισσότερο θα μάθεις για το ποιός χρεωκόπησε πρώτος.
Ετσι για πληροφόρησή σου €360 δις το ΔΗΜΟΣΙΟ χρέος το 2010, €50 δις δόθηκαν το 2013 για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (μετά το PSI, αν το έχεις ακουστά).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το κυριότερο μέσο πίεσης που έχει το συνδικάτο όμως είναι ότι περιφρουρεί την απεργία και δεν επιτρέπει σε απεργοσπάστες να μπούνε μέσα. Έτσι το εργοστάσιο μένει κλειστό και ο κεφαλαιοκράτης χάνει χιλιάδες € καθημερινά. Αυτό έγινε και στην προηγούμενη απεργία πριν μερικούς μήνες στην ΑΓΝΟ.Οπως στη Χαλυβουργία ε ?
Αυτό λέει το γραμμένο πριν 150 χρόνια εγχειρίδιο... Βέβαια σήμερα ο κεφαλαιοκράτης όταν βαρεθεί να χάνει, τα μαζεύει και πάει στην πχ. Βουλγαρία.Το συνδικάτο με @@ (που είναι σημαντικό, συμφωνώ) φαίνεται ΠΡΙΝ την απεργία. Αν φτάσει η κατάσταση σε απεργία τότε καλά κρασιά...
-
Πολλές φορές δεν υπάρχει άλλη λύση από την απεργία. Οι άνθρωπο στο ΑΓΝΟ για παράδειγμα που είναι απλήρωτοι 2-3-4 μήνες (ο καθένας έχει και διαφορετικά χρωστούμενα) τι άλλο μπορούσαν να κάνουν;
-
Ο Σαββόπουλος είπε κάποτε τη λέξη κλειδί, Κωλοέλληνες, αυτοί είμαστε, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο, και όσοι διαφωνούν είναι όσοι δεν έχουν καθρέφτες σπίτι τους να δούν τη φάτσα τους.
Τα σκατά που τρώμε στα μούτρα κάθε μέρα από τους πιθήκους που μας δανείζουν εμείς τα προκαλέσαμε, κανείς τροϊκανός δεν πρέπει να μας φταίει, και καμμία Μέρκελ, εμείς και μόνο εμείς φταίμε, τεμπέληδες του κερατά, χειροκροτητές, φιλάμε κατουρημένες ποδιές για μια θεσούλα, πετάμε τα σκουπίδια στο δρόμο, πετάμε τις γόπες μας, απεργούμε / απεργούσαμε για ότι συνέβαινε εκτός Ελλάδας τάχα μου για συμπαράσταση αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούσαμε μέσα στη χώρα μας, καταστρέψαμε το κέντρο με τόσα χρόνια απεργίες, ανεβάσαμε στα ουράνια τα κομματικά λαμόγια, καταστρέψαμε τα πανεπιστήμια, κλέψαμε δημόσιο χρήμα, χαρίσαμε θαλασσοδάνεια, στήσαμε δημοτικές επιχειρήσεις που ήταν καταβόθρα χρημάτων, αφήσαμε τους δημάρχουν να απλώνουν το χέρι στο ταμείο και να είναι όλοι μέσα με τα μπούνια, διορίσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ανίκανους, εξαφανίσαμε τη δημόσια διοίκηση, καταργήσαμε ελεκτικούς μηχανισμούς, αρνηθήκαμε ελέγχους, μπαστουρωθήκαμε στους καναπέδες και δε σηκωνόμαστε παρά για να ανοίξουμε στον ντελιβερά, στήσαμε κομματικά μαγαζιά στις ένοπλες δυνάμεις αφοπλίζοντας τες στην ουσία, επί χρόνια το δημόσιο αγοράζει με φωτογραφικούς στημένους διαγωνισμούς, σπιλώσαμε υπολείψεις, κάναμε τους εκδότες εργολάβους και τους αφήσαμε να κυβερνάνε, και χιλιάδες άλλες σπατάλες, κλεψιές, απατεωνιές, στήσαμε δίκες κατά το συμφέρον μας, αφήσαμε τους δικηγόρους να φτιάξουν νόμους που ευνοούν τους πάτρονες τους, δώσαμε ανεξέλεγκτα δάνεια στα κόμματα, φτιάξαμε κομματικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς για να ελέγψουμε κομματικά και τους αγρότες, αφήσαμε αφύλακτα τα σύνορα και μα ςσφάζανε τα πρώτα χρόνια σαν τα κοτόπουλα οι βαρυποινίτεςς του Μπερίσα, μπορώ να γράφω μέχρι τη δευτέρα του Πάσχα για τα άσχημα, το χειρότερο είναι ότι ξεχνάμε, ότι συγχωράμε αν μας χώσουν κανένα τάλληρο στην τσέπη, ότι γυρίζουμε αλλού τη μούρη σφυρίζοντας αδιάφορα όταν μας τάξουν βόλεμα.
Υπάρχουν και τα καλά, τα αισιόδοξα, εκείνα που μας κρατάνε στον αφρό τις μαύρες τούτες μέρες, είναι λίγα, είναι κρυμμένα, δεν τα αναφέρουν τα ΜΜΕ γιατί ντρέπονται, γιατί δείχνουν τη γύμνια τους, άς το διάβολο κωλοέλληνες Πασχαλιάτικα.
Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα και καλά μυαλά σε όλους μας, και πρώτα σε εμένα, γιατί με τον τρόπο μου και εγώ συμμετείχα στα παραπάνω, με τη σιωπή μου, με την ανοχή μου, με την αδιαφορία μου, σκατά στα μούτρα μου λοιπόν και καλά να πάθω.
-
Quadra, αν δεν έχεις ήσυχη την συνείδησή σου λόγω των επιλογών σου στις εκλογές, καταλαβαίνω το παραλήρημα σου (δεν το λέω ειρωνικά, αλλά ήταν παραλήρημα όπως και να το κάνουμε). Όμως εκτός από την ψήφο σου και φυσικά την συμμετοχή σου σε διαδηλώσεις κλπ, τι άλλο μπορείς να κάνεις εσύ για όλα αυτά; Εσύ διόρισες τους κομματικούς στρατούς; Εσύ άνοιξες να σύνορα; Εσύ διέλυσες την δημόσια διοίκηση. Γιατί αν τα έκανες εσύ να σε βρίσουμε όλοι μαζί. Αλλά δεν τα έκανες εσύ φίλε μου, ούτε ο πολύς απλός κόσμος τα έκανε. Μερικές χιλιάδες λαμόγια ευθύνονται για όλα αυτά.
-
Πολύ τσίπουρο/ουζο/μπάφοι στις τελευταίες σελίδες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Quadra, αν δεν έχεις ήσυχη την συνείδησή σου λόγω των επιλογών σου στις εκλογές, καταλαβαίνω το παραλήρημα σου (δεν το λέω ειρωνικά, αλλά ήταν παραλήρημα όπως και να το κάνουμε). Όμως εκτός από την ψήφο σου και φυσικά την συμμετοχή σου σε διαδηλώσεις κλπ, τι άλλο μπορείς να κάνεις εσύ για όλα αυτά; Εσύ διόρισες τους κομματικούς στρατούς; Εσύ άνοιξες να σύνορα; Εσύ διέλυσες την δημόσια διοίκηση. Γιατί αν τα έκανες εσύ να σε βρίσουμε όλοι μαζί. Αλλά δεν τα έκανες εσύ φίλε μου, ούτε ο πολύς απλός κόσμος τα έκανε. Μερικές χιλιάδες λαμόγια ευθύνονται για όλα αυτά.Μόνο που σε αυτά τα λίγα χιλιάδες λαμόγια είχαμε δώσει λευκή κάρτα 40 χρόνια τώρα να κάνουν ότι θέλουν, και να τα αποτελέσματα, και δεν ήταν παραλήρημα, ευτυχώς δεν ξεμωράθηκα ούτε σταδιακά, ούτε απότομα, έτσι και χειρότερα είναι τα πράγματα, ζούμε μια απίστευτα σκληρή πραγματικότητα, δεν μου αρέσει, δεν μας αρέσει, δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι για την πορεία μας, και δεν μιλάω για το ατομικό επίπεδο ενός εκάστου εξ΄ υμών, βλέπω τη μεγάλη εικόνα και δεν μου αρέσει καθόλου.
Όσο για τα τσίπουρα και τους μπάφους που λέει ο j.marr, να του πω ότι μέχρι πριν λίγο καιρό μας είχανε δώσει τσάμπα μπάφο και μας είχανε ζαλίσει, ελπίζω να είμαστε και να παραμείνουμε νηφάλιοι στο εξής για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, όλα τα άλλα είναι χαβαλές και φτηνή ειρωνία.
-
τους απατεωνες, κλεφτες που επαιρναν 42% στις εκλογες (με σαφη ανταλλαγματα!), μερικα χιλιαδες λαμογια τους εβγαζαν
-
Κόλλα συμβασιUHU!
Σύμβαση ορισμένου χρόνου σημαίνει: εργάζεσαι για Χ μήνες διότι οι ανάγκες της δουλειάς είναι Χ μήνες. Δεν “πετιέσαι στον δρόμο” όταν τελειώσει η σύμβαση – απλώς τελειώνει η δουλειά που ανέλαβες! Σύμβαση έργου σημαίνει ότι εργάζεσαι για να ολοκληρώσεις “αυτό”. Όταν το “αυτό” τελειώσει, τελειώνει κι σύμβαση!
[spoiler=:1zr1x0nd]Υπάρχει κανένας που δεν το κατάλαβε; Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτές οι μορφές απασχόλησης, διότι αλλιώς όλοι όσοι αναλάμβαναν εποχιακή δουλειά ή συγκεκριμένο project θα πληρωνόντουσαν με “μαύρα”. Όσοι έχουν μάθει την οικονομία ιδρώνοντας κι όχι διαβάζοντας “επιστημονικά” Άρλεκιν ξέρουν πολύ καλά ότι “απ’ όλα έχει ο μπαχτσές”. Όσο πιο “στενός” είναι ο νόμος, τόσο μεγαλύτερο χώρο αφήνει στην παραοικονομία. Άρα, περιορισμοί στην απασχόληση σημαίνουν για τους εργαζόμενους: μαύρα λεφτά, μηδέν ασφαλιστικές εισφορές και κανένα δικαίωμα. Σημαίνουν όμως “τρελή κονόμα” για τα κρατικά λαμόγια που παζαρεύουν τα “στραβά μάτια” στην παρανομία. Επομένως, καλώς υπάρχουν οι συμβάσεις εργασίας και έργου διότι υπάρχουν και οι ανάλογες εργασιακές ανάγκες. Μακάρι να υπήρχαν και περισσότερα είδη συμβάσεων για να καλύπτουν κι αυτά που μένουν σήμερα ακάλυπτα.
Αυτά ως πρόλογος. Πάμε τώρα στην ουσία. Εργοδότες που δεν θέλουν να πολυζορίζονται με τα εργατικά δικαιώματα, υπάρχουν παντού. Και εδώ και στην Εσπερία. Και για να μην καταστρατηγούν αυτό το είδος των συμβάσεων, έρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και λέει: αν ανανεώνεις σε έναν εργαζόμενο συνέχεια τη σύμβαση ορισμένου χρόνου ή έργου σημαίνει ότι τον χρειάζεσαι σε ένα πιο σταθερό πλαίσιο, άρα θα πρέπει να τον προσλάβεις κανονικά. Ειδ’ άλλως τον εκμεταλλεύεσαι. Αυτά σκέφτονται στην Ε.Ε, που σκέφτονται “κανονικά”, ορθολογικά και ξέρουν ότι θα πρέπει να προστατεύονται τα δικαιώματα όλων των πλευρών – και των εργοδοτών και των εργαζομένων. Στέλνουν λοιπόν και μια οδηγία στις χώρες – μέλη για να προσαρμόσουν τη νομοθεσία τους. Δεν είχαν σκεφτεί όμως το υβρίδιο απάτης και αλητείας που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο!
Μόλις αυτή η οδηγία υιοθετήθηκε και έγινε νόμος, άνοιξαν σαμπάνιες στα κομματικά γραφεία! Είχαν βρει το ιδανικό κόλπο. Θα διόριζαν συμβασιούχους με τη σέσουλα, εκτός ΑΣΕΠ και εκτός λογικής, και θα ανανέωναν συνεχώς τις συμβάσεις. Έτσι το Δημόσιο θα το έπαιζε κακός εργοδότης, και η Δικαιοσύνη θα το “τιμωρούσε” υποχρεώνοντάς το να προσλάβει τους αδικημένους συμβασιούχους. Στο κόλπο κι οι παρατρεχάμενοι των κομμάτων: εργατολόγοι κι εργατοπατέρες που θα έκαναν χρυσές δουλειές!
Η φάμπρικα ξεκίνησε. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις πραγματικών αναγκών, οι περισσότερες συμβάσεις ήταν “μαϊμού”. Οι ανανεώσεις, επίσης “μαϊμού”. Το μόνο αληθινό σ΄αυτό το ρεσιτάλ κλοπής του δικού μου και του δικού σου φόρου ήταν τα χρήματα που έπαιρνε ο αργόμισθος συμβασιούχος και τα πλήρωνες εσύ κι εγώ και θα τα πληρώνουν ως και τα εγγόνια όλων - και των συμβασιούχων! Με δυο – τρεις απανωτές συμβάσεις στο χέρι, οι εργατολόγοι ζητούν από τη Δικαιοσύνη να προστατέψει τον… αδικημένο συμβασιούχο που τον εκμεταλλεύεται ο… ανάλγητος εργοδότης – Κράτος. Ξεκινούν έξυπνα: κάνουν μία προσφυγή στα μονομελή πρωτοδικεία. Είναι δυνατόν πρωτοδίκης να μπλέξει μ’ αυτή τη μαφία; Και με το δίκιο του: σου λέει οι πολιτικοί τα έκαναν χρόνια πλακάκια με τα πελατάκια, τα έτρωγαν παρέα, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα; Είναι δυνατόν να βγάλω απόφαση κατά του εργαζόμενου και υπέρ του εργοδότη; Τώρα ξύπνησε το κράτος; Τόσον καιρό που ανανέωναν τις συμβάσεις κατά χιλιάδες, πού ήταν; Από την άλλη, δικαστής είναι, βλέπει την καταστρατήγηση. Και καταλήγει στην ενδιάμεση λύση: δεν είμαι αρμόδιος να αποφασίσω, πρέπει η απόφαση να κριθεί σε ανώτερο βαθμό. Άλλο που δεν θέλουν οι συμβασιούχοι και οι προστάτες τους. Πρώτον γιατί μέχρι να γίνει αυτό, το δημόσιο ή ο δημόσιος φορέας είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τον συμβασιούχο, μολονότι η σύμβασή του έχει λήξει! Και δεύτερον γιατί μια υπόθεση που “τραινάρει” συνεπάγεται και ανάλογη αμοιβή. Θα ορισθεί δικάσιμος σε 3 χρόνια θα πάρουμε και κανα-δυό αναβολές θα φτάσουμε στην δεκαετία και ο συμβασιούχος θα έχει κολλήσει στο μισθολόγιο και δεν θα μπορείς να τον ξεκολλήσεις ούτε με εγχείριση!Αλλωστε, όπου νάναι θα πάρει και σύνταξη!
Όμως κάποτε τελειώνουν τα ψέματα – τα λεφτά είχαν τελειώσει νωρίτερα. Η Τρόικα είπε: “παιδιά, σταματήστε να κοροϊδεύετε τον εαυτό σας, λεφτά δεν υπάρχουν. Δεν είναι δυνατόν τα Δικαστήρια να μονιμοποιούν καινούργιες στρατιές Δημοσίων Υπαλλήλων.” Τι κάνουμε τώρα; Ζόρια! Συνηθισμένοι στα μεσοβέζικα, οι φωστήρες της κυβέρνησης σκέφτηκαν – χωρίς προθυμία, είναι αλήθεια – την “τρίπλα”: να μην πληρώνεται ο… ληγμένος συμβασιούχος μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, και αν την κερδίσει, να τα πάρει αναδρομικά. Πάλι, δηλαδή, αναβολή στην αναβολή, αλλά τουλάχιστον δεν θα μάτωναν τα ταμεία.
Όμως εκεί υπολόγισαν χωρίς τον ογκόλιθο Ρουπακιώτη. Ο παλαίμαχος συνδικαλιστής της πιο προσοδοθηρικής συντεχνίας της ελληνικής κοινωνίας, όρθωσε το επιβλητικό του ανάστημα (μολονότι, χωρίς την καλλιτεχνική χαίτη έχει χάσει αρκετή από την allure του) και δεν επέτρεψε τέτοια παρανομία! Είμαστε αριστεροί εμείς, όχι αστεία! Ας λιμοκτονούν, ας ψάχνουν στα σκουπίδια, ας αυτοκτονούν οι πληβείοι του ιδιωτικού τομέα. Οι πελάτες μας να προστατεύονται: γαλάζιοι, πράσινοι και ροζ-κόκκινοι. Όσο πάει! Όσο μπορέσουμε να εκβιάσουμε την Τρόικα, τους δανειστές, την ελληνική κοινωνία. Κόψτε από τους συνταξιούχους, κόψτε τα επιδόματα της πρόνοιας, κόψτε την περίθαλψη σε όσους χρωστάνε στον ΟΑΕΕ. Προς θεού όμως, μην κόψετε την ελπίδα να διορισθούν στο Δημόσιο τα δικά μας παιδιά!
Η επιτομή της αριστερής ευαισθησίας! Η συμπύκνωση των “αξιών” ενός κόσμου που καταρρέει! Η αποθέωση του πιο βάρβαρου αμοραλισμού που έχει φορέσει την φιλεργατική του τήβενο! Μακριά από κάθε λογική, κάθε ηθική, κάθε πολιτική ευθύνη. Αλλά κοντά στον στόχο. Που δεν είναι άλλος από τις εκλογές. Αυτή η ιστορία, θα το δείτε, θα “τραινάρει” μέχρι τις εκλογές, τουλάχιστον του 2014. Γιατί η κόλλα συμβασιούχου δεν κολλάει μόνο το παντελόνι ή τη φούστα στην καρέκλα του Δημοσίου. Κολλάει και μπόλικα ψηφαλάκια στα ποσοστά των πρωταγωνιστών της καταστροφής μας.
Θάνος Τζήμερος[/spoiler:1zr1x0nd]
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μόνο που σε αυτά τα λίγα χιλιάδες λαμόγια είχαμε δώσει λευκή κάρτα 40 χρόνια τώρα να κάνουν ότι θέλουν, και να τα αποτελέσματα, και δεν ήταν παραλήρημα, ευτυχώς δεν ξεμωράθηκαΈτσι είναι, λευκή επιταγή είχε δοθεί. Ξέρεις όμως τι πιστεύω από όσα έχω δει; Ότι δεν δόθηκε λόγο λαμογιάς του λαού αλλά λόγο βλακείας!!! Να μην ξαναπώ την ρήση του Τσέρτσιλλ και κουράσω...
Όσο για το άλλο που λες, δεν υπονόησα φυσικά ότι ξεμωράθηκες. Απλά τα έχεις πάρει στο κρανίο και ξεσπάθωσες.τους απατεωνες, κλεφτες που επαιρναν 42% στις εκλογες (με σαφη ανταλλαγματα!), μερικα χιλιαδες λαμογια τους εβγαζαν
Και μετά λες ότι έχω εγώ πρόβλημα κατανόησης κειμένου!!!
Λίγες χιλιάδες λαμόγια κάνανε τις διάφορες κομπίνες. Αυτοί που είχαν πρόσβαση στον κρατικό κορβανά και στις θέσεις εξουσίας. Ο λαουτζίκος και να ήθελε τι κομπίνα να κάνει;
Ειλικρινά πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι των κομμάτων εξουσίας ανήκουν σε 3 μεγάλες κατηγορίες. 1) Στα συνειδητοποιημένα κομματόσκυλα που τρώνε από την κουτάλα, 2) Σε όσους πιστεύουν (αστεία όπως αποδεικνύεται) στο ότι είναι η λιγότερο κακή επιλογή (το μη χείρων βέλτιστον) και 3) Σε όσους απλά ψηφίζουν όπως διαλέγουν ομάδα στο ποδόσφαιρο - έτσι τους είπε ο μπαμπάς τους!!! Δεν περιμένω και ιδιαίτερη προκοπή από τέτοια δεξαμενή ψηφοφόρων. Λόγω βλακείας όμως κατά κύριο λόγο. -
Ο χρήστης Mpampinos έγραψε:
Γιατι όχι? Επάγγελμα δεν διάλεξαν? Με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καλές αποδοχές, βρέξει χιονίσει (μονιμότητα), με πολύ γρήγορη συνταξιοδότηση. Δεν νομίζω ποσοστό λιγότερο από 99% να διάλεξαν να το κάνουν για κάποιο άλλο λόγο. Ίσως 1% να το βλέπει σαν λειτούργημα...ίσως λέω ε. Κατά τα αλλα για έναν η για όλους τους προηγούμενους λόγους το διάλεξαν.
Και φυσικά...άμα τους πεις, ρε φίλε...περιπολία, ρε φίλε..αστυνόμευση, εφευρίσκουν χίλιους λόγους σαν δικαιολογία που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (επικίνδυνο πολύ, λίγα λεφτά για να ρισκάρουν τη ζωή τους κτλ κτλ). Ώπα ρε μεγάλε...όταν διάλεξες αυτό το επάγγελμα δηλαδή σου είπε κάνεις ότι θα πληρώνεσαι για να κάθεσαι? Δεν ήξερες, δεν ρωτησες το job description? Και στην τελική αν άλλαξε κάτι και δεν σ'αρέσει...μπορείς πάντα να παραιτηθείς, με το ζόρι δεν κρατάει κανείς κανένα που μισοκανει καλά τη δουλειά του για το χ/ψ λόγο...στον ιδιωτικό τομέα θα πεινούσε άσχημα κάποιος τέτοιος και θα φιλούσε κατουρημενες ποδιές για να βρει μια δουλειά του κωλου. Καμία παραπάνω συμπάθεια λοιπόν...μια δουλειά ειναι όπως όλες, σε όποιον δεν αρεσει ας μην την κανει.Υγ. Ειδικά για τους στρατιωτικούς τι να πει κανείς...η πιο μεγάλη ρεκλα!!! Οποίος έχει περάσει από στρατό ξέρει!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk
Δεν είδα να έχεις κάτι αξιόλογο να αντιπαραβάλλεις...οπότε η συνεισφορά σου κρίνεται απλά ως μια
Μπράβο σου λοιπόν, άξιος ο μισθός σου, όπως λέει κι ο λαός.Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Προς εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων : Ειλικρινά πιστεύετε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας ήταν και είναι σε καλό επίπεδο? Ότι γίνεται σωστή δουλειά μέσα στην τάξη? Ότι ο μέσος καθηγητής/δάσκαλος γνωρίζει κάποιες από τις βασικές αρχές της ψυχολογίας ώστε να αντιμετωπίζει πιο υπεύθυνα/αποτελεσματικότερα τον μαθητή? Ότι ο μέσος καθηγητής/δάσκαλος κάθεται σπίτι του το απόγευμα να αφιερώσει 1-2 ώρες για να προετοιμαστεί ακόμα καλύτερα για την επόμενη μέρα?
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ζοφερή όσον αφορά την εκπαίδευση στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Οι πιο πολλοί καθηγητές βλέπουν το σχολείο σαν αγγαρεία (όσο και αν ακούγεται βαρύ) -ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία- και δεν κάνουν σοβαρό μάθημα στην τάξη αφού ' υπάρχουν και τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα '. Αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό το χάλι είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, τίποτα δεν μου εγγυάται ότι αν ένας δάσκαλος/καθηγητής έπαιρνε 2.500 ευρώ μισθό το μήνα θα έκανε καλύτερο μάθημα ή θα έκοβε τα ιδιαίτερα το απόγευμα, θα άλλαζε δηλαδή νοοτροπία. Υπάρχουν περιπτώσεις καθηγητών που στην τάξη κάνουν άθλιο μάθημα και το απόγευμα είναι από τους πιο καλούς και ακριβοπληρωμένους στα ιδιαίτερα (προφανώς δεν έχουν καμιά διάθεση να σπαταλούν την ενέργειά τους στο σχολείο για το μέσο μαθητή). Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα αλλά τουλάχιστον στην επαρχία είναι πολλοί οι καθηγητές του δημοσίου που κατάφεραν και έχτισαν μεζονέτα, σπούδασαν 2 και 3 παιδιά σε διαφορετικές πόλεις πολλές φορές και κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα. Αν είχαν τα κότσια ας τράβαγαν μια παραίτηση από το δημόσιο να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα (είτε σε φροντιστήριο ως υπάλληλοι είτε ανοίγοντας δικό τους φροντιστήριο) πληρώνοντας τους φόρους που πρέπει, μόνο μπράβο θα έπαιρναν.Ακομη μία φορα σαφης και περιεκτκος.!
Πραγματικά περιεκτικός. Σε 2 ατελείωτες παραγράφος περιέλαβε όλα τα καφενοκλισέ περί του θέματος που λέει ο κάθε άσχετος.>Δεν είδα τόσα χρόνια να γίνεται ούτε μία απεργία από τους εκπαιδευτικούς με βασικά αιτήματα την βελτίωση των σχολικών συγγραμάτων, των σχολικών υποδομών, της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης μέσω τακτικών σεμιναρίων, της ετήσιας τουλάχιστον αξιολόγησης όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού. Μην μου πεις ότι δεν γνωρίζετε πάνω κάτω ποιοι είναι οι άχρηστοι σε κάθε σχολείο. Ο έλληνας γονιός θεωρεί -a priori- ότι στο ελληνικό σχολείο δεν γίνεται μάθημα και εν πολλοίς έχει δίκιο. Συνεπεία τούτου, στηρίζει την μόρφωση του παιδιού του στον ιδιωτικό τομέα (δυστυχώς). Για την παραπαιδεία που τόσα χρόνια έχει αναπτυχθεί και άπαντες κάτοικοι της χώρας ετούτης γνωρίζουν την ύπαρξή της ουδείς ενοχλήθηκε.
Συμφωνώ απόλυτα -και μπράβο που το λες- ότι δεν κάνουν όλοι για καθηγητές αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κανένα κριτήριο επιλογής πέραν του τι θα γράψεις σε έναν γραπτό διαγωνισμό (παλιά με την επετηρίδα ακόμα χειρότερα βέβαια). Όσον αφορά τους μισθούς των εκπαιδευτικών απλά μπορείς να ρωτήσεις (θα το ξέρεις βέβαια) ότι άνθρωποι με 2 και 3 πτυχία αμοίβονται με 600 ευρώ (και αν) για να δουλεύουν 10ωρα non stop, αυτοί πώς θα επιβιώσουν αν δεν μένουν με τον μπαμπά και την μαμά? Για αυτό είπα σε αλλο post ότι ο κατώτατος μισθός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ πρέπει να πάει τουλάχιστον στα 800-900 ευρώ καθαρά. Όταν ο γιατρός του ΕΣΥ (που όλοι ξέρουμε τι έχει να αντιμετωπίσει) φτάνει τα 1500 ευρώ με τις εφημερίες τα 1000 ευρώ του εκπαιδευτικού δεν μου φαίνονται και τόσο λίγα.
Ωπα σόρι εδώ είχαν ξεφύγει κάποια και τα περιέλαβε. Σκέψη 0%, κλισέ 200%, εντός θέματος: μείον άπειρο.
Εντι μια χαρά διεκδικεί ένας ΙΥ ακόμα και με μπλοκάκι αρκεί να μην είναι χάνος. Μόνο τον τελευταίο χρόνο η γυναίκα μου είπε όχι σε 4 μειώσεις μισθού (αν δω λιγότερα λεφτά φεύγω) και κακώς-κάκιστα όπως λέει και η ίδια δέχτηκε την πρώτη. Αυτό όμως θέλει όντως προσόντα και αυτοπεποίθηση. Τα οποία με αυτά που γράφετε δείχνετε ότι ποτέ δεν είχατε. Αξιοκρατία μάι ας και συμπαράσταση λαέ. Λες και θέλει ταλέντο να δώσεις ψωμί όταν έρθει ο άλλος να το αγοράσει.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Προς εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων : Ειλικρινά πιστεύετε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας ήταν και είναι σε καλό επίπεδο? Ότι γίνεται σωστή δουλειά μέσα στην τάξη? Ότι ο μέσος καθηγητής/δάσκαλος γνωρίζει κάποιες από τις βασικές αρχές της ψυχολογίας ώστε να αντιμετωπίζει πιο υπεύθυνα/αποτελεσματικότερα τον μαθητή? Ότι ο μέσος καθηγητής/δάσκαλος κάθεται σπίτι του το απόγευμα να αφιερώσει 1-2 ώρες για να προετοιμαστεί ακόμα καλύτερα για την επόμενη μέρα?
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ζοφερή όσον αφορά την εκπαίδευση στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Οι πιο πολλοί καθηγητές βλέπουν το σχολείο σαν αγγαρεία (όσο και αν ακούγεται βαρύ) -ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία- και δεν κάνουν σοβαρό μάθημα στην τάξη αφού ' υπάρχουν και τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα '. Αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό το χάλι είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, τίποτα δεν μου εγγυάται ότι αν ένας δάσκαλος/καθηγητής έπαιρνε 2.500 ευρώ μισθό το μήνα θα έκανε καλύτερο μάθημα ή θα έκοβε τα ιδιαίτερα το απόγευμα, θα άλλαζε δηλαδή νοοτροπία. Υπάρχουν περιπτώσεις καθηγητών που στην τάξη κάνουν άθλιο μάθημα και το απόγευμα είναι από τους πιο καλούς και ακριβοπληρωμένους στα ιδιαίτερα (προφανώς δεν έχουν καμιά διάθεση να σπαταλούν την ενέργειά τους στο σχολείο για το μέσο μαθητή). Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα αλλά τουλάχιστον στην επαρχία είναι πολλοί οι καθηγητές του δημοσίου που κατάφεραν και έχτισαν μεζονέτα, σπούδασαν 2 και 3 παιδιά σε διαφορετικές πόλεις πολλές φορές και κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα. Αν είχαν τα κότσια ας τράβαγαν μια παραίτηση από το δημόσιο να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα (είτε σε φροντιστήριο ως υπάλληλοι είτε ανοίγοντας δικό τους φροντιστήριο) πληρώνοντας τους φόρους που πρέπει, μόνο μπράβο θα έπαιρναν.Ακομη μία φορα σαφης και περιεκτκος.!
Πραγματικά περιεκτικός. Σε 2 ατελείωτες παραγράφος περιέλαβε όλα τα καφενοκλισέ περί του θέματος που λέει ο κάθε άσχετος.>Δεν είδα τόσα χρόνια να γίνεται ούτε μία απεργία από τους εκπαιδευτικούς με βασικά αιτήματα την βελτίωση των σχολικών συγγραμάτων, των σχολικών υποδομών, της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης μέσω τακτικών σεμιναρίων, της ετήσιας τουλάχιστον αξιολόγησης όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού. Μην μου πεις ότι δεν γνωρίζετε πάνω κάτω ποιοι είναι οι άχρηστοι σε κάθε σχολείο. Ο έλληνας γονιός θεωρεί -a priori- ότι στο ελληνικό σχολείο δεν γίνεται μάθημα και εν πολλοίς έχει δίκιο. Συνεπεία τούτου, στηρίζει την μόρφωση του παιδιού του στον ιδιωτικό τομέα (δυστυχώς). Για την παραπαιδεία που τόσα χρόνια έχει αναπτυχθεί και άπαντες κάτοικοι της χώρας ετούτης γνωρίζουν την ύπαρξή της ουδείς ενοχλήθηκε.
Συμφωνώ απόλυτα -και μπράβο που το λες- ότι δεν κάνουν όλοι για καθηγητές αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κανένα κριτήριο επιλογής πέραν του τι θα γράψεις σε έναν γραπτό διαγωνισμό (παλιά με την επετηρίδα ακόμα χειρότερα βέβαια). Όσον αφορά τους μισθούς των εκπαιδευτικών απλά μπορείς να ρωτήσεις (θα το ξέρεις βέβαια) ότι άνθρωποι με 2 και 3 πτυχία αμοίβονται με 600 ευρώ (και αν) για να δουλεύουν 10ωρα non stop, αυτοί πώς θα επιβιώσουν αν δεν μένουν με τον μπαμπά και την μαμά? Για αυτό είπα σε αλλο post ότι ο κατώτατος μισθός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ πρέπει να πάει τουλάχιστον στα 800-900 ευρώ καθαρά. Όταν ο γιατρός του ΕΣΥ (που όλοι ξέρουμε τι έχει να αντιμετωπίσει) φτάνει τα 1500 ευρώ με τις εφημερίες τα 1000 ευρώ του εκπαιδευτικού δεν μου φαίνονται και τόσο λίγα.
Ωπα σόρι εδώ είχαν ξεφύγει κάποια και τα περιέλαβε. Σκέψη 0%, κλισέ 200%, εντός θέματος: μείον άπειρο.
[size=150]Εντι μια χαρά διεκδικεί ένας ΙΥ ακόμα και με μπλοκάκι αρκεί να μην είναι χάνος. Μόνο τον τελευταίο χρόνο η γυναίκα μου είπε όχι σε 4 μειώσεις μισθού (αν δω λιγότερα λεφτά φεύγω)[/size] και κακώς-κάκιστα όπως λέει και η ίδια δέχτηκε την πρώτη. Αυτό όμως θέλει όντως προσόντα και αυτοπεποίθηση. Τα οποία με αυτά που γράφετε δείχνετε ότι ποτέ δεν είχατε. Αξιοκρατία μάι ας και συμπαράσταση λαέ. Λες και θέλει ταλέντο να δώσεις ψωμί όταν έρθει ο άλλος να το αγοράσει.
Που δουλεύει η γυναίκα σου να στείλω κ την δικιά μου? .πτυχίο Οικονομικών , master , +3 γλώσσες επίπεδο Prof , πριν 8 μήνες την γύρισαν σε 5 ωρο και από 1300 ...700. . Αν θες της είπαν , ούτε καν να αρνηθεί δεν πρόλαβε..)
-
Μπορούσε να φύγει. Εφυγε; Υποθέτω όχι. Η δικιά μου είπε ότι φεύγει. Και έμεινε. Βεβαια η μείωση ήταν χωρίς μείωση ωραρίου, οπότε θεωρητικά το αφεντικό της δικιάς σου ήταν κάπως πιο καλυμμένος.
-
Πόσοι είναι οι άνεργοι με υψηλά προσόντα και υψηλή αυτοπεποίθηση; Ελάχιστοι; Λίγοι; Αρκετοί;
Πότε μάθαμε για άξια λόγου απεργία των εκπαιδευτικών με αμιγώς εκπαιδευτικά κίνητρα;
Τελευταία πολύ μεγάλη (που είχε διαρκέσει πάνω από μήνα συν κάμποσες βδομάδες ανά περίπτωση μαζί με τις τσιπροκαταλήψεις) είχε γίνει για να δοθεί εδώ-και-τώρα ένα επίδομα εκατοντόσων ευρώ. Επί κ. Κώστα.
ΟΚ, υπήρχε και ο απαραίτητος ΚΛΙΣΕΔΙΑΡΙΚΟΣ μαϊντανός για ψωμί-παιδεία-ελευθερία ή/και αντίσταση-και-πάλη. Κάθε κάστα που βάζει λουκέτο, πάντα έχει τέτοια αιτήματα στο τσουβάλι, αλλά η ταμπακιέρα είναι ο παράς.Ο χρήστης greo έγραψε:
Μπορούσε να φύγει. Εφυγε; Υποθέτω όχι. Η δικιά μου είπε ότι φεύγει. Και έμεινε. Βεβαια η μείωση ήταν χωρίς μείωση ωραρίου, οπότε θεωρητικά το αφεντικό της δικιάς σου ήταν κάπως πιο καλυμμένος.Καθόλου πιο καλυμμένος, ίδιες επιλογές είχαν οι αντισυμβαλλόμενοι.
Αποδοχή του χαμηλότερου μισθού για πλήρες ωράριο ή χαμηλότερου μισθοθύ με μικρότερο ωράριο κατόπιν τροποποίησης της σύμβασης εργασίας ή με παραίτηση/άμεση σύναψης νέας σύμβασης.
Εναλλακτική για τον εργοδότη σε κάθε περίπτωση: μόνο απόλυση με καταβολή αποζημίωσης (η άρνηση υπογραφής νέας ή τροποποιητικής σύμβασης εργασίας δεν δικαιολογεί την απομάκρυνση υπαλλήλου χωρίς αποζημίωση). -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Που δουλεύει η γυναίκα σου να στείλω κ την δικιά μου? .πτυχίο Οικονομικών , master , +3 γλώσσες επίπεδο Prof , πριν 8 μήνες την γύρισαν σε 5 ωρο και από 1300 ...700. . Αν θες της είπαν , ούτε καν να αρνηθεί δεν πρόλαβε..)
Μπορούσε να φύγει. Εφυγε; Υποθέτω όχι. Η δικιά μου είπε ότι φεύγει. Και έμεινε. Βεβαια η μείωση ήταν χωρίς μείωση ωραρίου, οπότε θεωρητικά το αφεντικό της δικιάς σου ήταν κάπως πιο καλυμμένος.
Εμ, αυτο που δεν καταλαβαινει ο πολυς κοσμος ειναι οτι το κλειδι στο παραπανω ειναι το εξης: πρεπει με τις ικανοτητες σου κτη δουλεια σου = με το εργο που παραγεις, να καταστησεις τον εαυτο σου απαραιτητο για τον εργοδοτη σου. Κ αυτο ειναι στο χερι του υπαλληλου να το κανει.
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Γιατι όχι? Επάγγελμα δεν διάλεξαν? Με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καλές αποδοχές, βρέξει χιονίσει (μονιμότητα), με πολύ γρήγορη συνταξιοδότηση. Δεν νομίζω ποσοστό λιγότερο από 99% να διάλεξαν να το κάνουν για κάποιο άλλο λόγο. Ίσως 1% να το βλέπει σαν λειτούργημα...ίσως λέω ε. Κατά τα αλλα για έναν η για όλους τους προηγούμενους λόγους το διάλεξαν.
Και φυσικά...άμα τους πεις, ρε φίλε...περιπολία, ρε φίλε..αστυνόμευση, εφευρίσκουν χίλιους λόγους σαν δικαιολογία που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (επικίνδυνο πολύ, λίγα λεφτά για να ρισκάρουν τη ζωή τους κτλ κτλ). Ώπα ρε μεγάλε...όταν διάλεξες αυτό το επάγγελμα δηλαδή σου είπε κάνεις ότι θα πληρώνεσαι για να κάθεσαι? Δεν ήξερες, δεν ρωτησες το job description? Και στην τελική αν άλλαξε κάτι και δεν σ'αρέσει...μπορείς πάντα να παραιτηθείς, με το ζόρι δεν κρατάει κανείς κανένα που μισοκανει καλά τη δουλειά του για το χ/ψ λόγο...στον ιδιωτικό τομέα θα πεινούσε άσχημα κάποιος τέτοιος και θα φιλούσε κατουρημενες ποδιές για να βρει μια δουλειά του κωλου. Καμία παραπάνω συμπάθεια λοιπόν...μια δουλειά ειναι όπως όλες, σε όποιον δεν αρεσει ας μην την κανει.Υγ. Ειδικά για τους στρατιωτικούς τι να πει κανείς...η πιο μεγάλη ρεκλα!!! Οποίος έχει περάσει από στρατό ξέρει!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk
Δεν είδα να έχεις κάτι αξιόλογο να αντιπαραβάλλεις...οπότε η συνεισφορά σου κρίνεται απλά ως μια
Μπράβο σου λοιπόν, άξιος ο μισθός σου, όπως λέει κι ο λαός.Sent from my Neo V using Tapatalk
Το να προσβάλλεις την δουλειά ανθρώπων για την οποία η μόνη σου επαφή ήταν λίγοι μήνες άπλας σε ένα στρατόπεδο,που πολύ πιθανό με τις γνωστές παρεμβάσεις να ήταν και το γραφείο κάποιου εξωτερικού ιατρείου στο 401,δεν το θεωρώ σωστό.
Το τι λέει ο λαός το γνωρίζω απο κοντα,όπως το γνωρίζουν και όλοι δημοσκοπικά.Αν ο 'μισθός' μου είναι άξιος καλύτερα να μην το κρίνεις εσύ. Σε πληροφορώ ότι το οικονομικό δεν είναι και τόσο μεγάλο δέλεαρ,εκτός αν κάποιος πχ Επλχος με 22 χρόνια υπηρεσίας,2 παιδιά,γυναίκα εννοείται άνεργη δάνεια δύο σπίτια να συντηρεί κλπ κλπ ο οποίος αμοίβεται με ένα χιλιάρικο είναι πλεονέκτης να του πούμε να σου τα χαρίσει. Εγώ πάντως μετά από 18000 μόρια σε πανελλήνιες,4 χρόνια σε παραγωγική Σχολή και όσα υπόλοιπα γράφω ευχαριστως σου δινω τα 813 μου ευρω και όλα μου τα έξοδα για να κάνεις την δουλεια μου για ενα μηνα.Αλλα κάτι μου λέει ότι δεν θα καταφέρεις να κλεισεις ούτε μήνα γιατί ότι δουλεύει ακόμα δουλεύρι χάρη στο φιλότιμο και στον επαγγελματισμό της πλειοψηφίας. Αν θες μπορούμε να μιλησουμε για περιβάλλον και συνθήκες εργασίας, για προσωπικό για ατυχήματα-δυστηχήματα κλπ κλπ κλπ κλπ.
Απλά αν είσαι ακόμα ένας που ο μπαμπάς δεν τον άφησε να δηλωσει ΣΣΕ,ΣΝΔ,ΣΙ η οτιδηποτε άλλο ή αν δεν έβγαλες τα μόρια σε παρακαλώ να μου το πείς για να καταλάβω την κατάσταση και να μην συνεχίσω. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εμ, αυτο που δεν καταλαβαινει ο πολυς κοσμος ειναι οτι το κλειδι στο παραπανω ειναι το εξης: πρεπει με τις ικανοτητες σου κτη δουλεια σου = με το εργο που παραγεις, να καταστησεις τον εαυτο σου απαραιτητο για τον εργοδοτη σου. Κ αυτο ειναι στο χερι του υπαλληλου να το κανει.
Δεν λέει κάτι αυτό σήμερα casey φίλε μου. Για κάθε 1 Master υπάρχουν άλλα 10 εκεί έξω να περιμένουν. Πλειστηριασμός έχει γίνει το θέμα...
-
Σαφως αλλα:
Δεν μιλησα για προσοντα, μιλησα για ΕΡΓΟ. Να μπορεις να αποδιδεις ετσι κ να προσφερεις τοσα στον εργοδοτη σου ωστε να του εισαι απαραιτητος. Τρανο παραδειγμα οι δικοι μου υπαλληλοι που ακριβως επειδη τα προσοντα ειναι 'ανειδικευτος υπαλληλος γραφειου' που μαθαινει την απλη κ ευκολη δουλεια μας on the job, λογικα θα μπορουσα να τους αλλαζω οποτε θελω. Ε σε πληροφορω οτι τον εναν ναι, αμα θελω αυριο τον στελνω, αλλα τους αλλους δυο δεν τους αλλαζω με τιποτα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....