-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
SyK02WTJ4W8Νταξ, πες μου τώρα ότι πιστεύεις ότι η τυπική προτηγανισμένη πατάτα είναι απλώς κομμένη πατάτα και όχι από πολτό που έχει γίνει σε σχήμα 'stick'
-
Σιγά μη πιει ο Στέφανος Sprite και άλλες τέτοιες αηδίες. Ένα κοκκινέλι θα πιει ο άνθρωπος. Αλήθεια πως το λένε αυτό στην Αθήνα;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
SyK02WTJ4W8
Νταξ, πες μου τώρα ότι πιστεύεις ότι η τυπική προτηγανισμένη πατάτα είναι απλώς κομμένη πατάτα και όχι από πολτό που έχει γίνει σε σχήμα 'stick'
Αυτό που λες δεν το έχω ακούσει ξανά και διατηρώ αμφιβολίες. Αλλά ακόμα και έτσι να είναι, που είναι το πρόβλημα; Ο πουρές είναι η καλύτερη μορφή πατάτας.
-
Παντως ειναι απιστευτο που οι Σαλονικεις λετε ενα πραγμα σωστο, 150 πραγματα λαθος και κατα βαθος πιστευετε οτι ολοι οι αλλοι ειναι οτιναναι.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Νταξ, πες μου τώρα ότι πιστεύεις ότι η τυπική προτηγανισμένη πατάτα είναι απλώς κομμένη πατάτα και όχι από πολτό που έχει γίνει σε σχήμα 'stick'Ποιος ο λόγος να πολτοποιήσεις κάτι ήδη φτηνό (αυξάνεις το κόστος) και να του ξαναδώσεις σχήμα. Η προεργασία είναι πού τις κάνει ολες ίδιες AFAIK.
That said δεν το κατέχω το αντικείμενο αλλά σε γενικές γραμμές αυτή που φαίνεται στο βίδεο γνώριζα ως διαδικασία.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Παντως ειναι απιστευτο που οι Σαλονικεις λετε ενα πραγμα σωστο, 150 πραγματα λαθος και κατα βαθος πιστευετε οτι ολοι οι αλλοι ειναι οτιναναι.Αφού είστε!
Τι σωστό λέμε όμως;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Νταξ, πες μου τώρα ότι πιστεύεις ότι η τυπική προτηγανισμένη πατάτα είναι απλώς κομμένη πατάτα και όχι από πολτό που έχει γίνει σε σχήμα 'stick'
Ποιος ο λόγος να πολτοποιήσεις κάτι ήδη φτηνό (αυξάνεις το κόστος) και να του ξαναδώσεις σχήμα. Η προεργασία είναι πού τις κάνει ολες ίδιες AFAIK.
That said δεν το κατέχω το αντικείμενο αλλά σε γενικές γραμμές αυτή που φαίνεται στο βίδεο γνώριζα ως διαδικασία.
τι να σου πω.
Εγώ προπαντός από την υφή κρίνω. Δεν υπάρχει επαφή στην υφή του εσωτερικού μεταξύ μιας κομμένης πατάτας -που η σάρκα της είναι 'ενιαία'- και της προκάτ που μοιάζει με τηγανισμένο (στην καλύτερη περίπτωση) πουρέ. -
Όλα αυτά τα στάδια που είδαμε (ζεστό νερό, κρύο νερό, τηγάνισμα, πάγωμα - όλα αυτά σπάνε τις ίνες) μάλλον δικαιολογούν την διαφορά αυτή στην υφή. Προσωπικά μου αρέσει πολύ αυτή η υφή. Επίσης δεν ξέρω τελικά κατά πόσο είναι πιο υγιεινές οι 'σπιτικές' που τσιρτσιράνε στο λάδι 10 λεπτά σε σχέση με αυτές που συνολικά μάλλον λιγότερη ώρα τηγανίζονται (προτηγάνισμα και κυρίως τηγάνισμα).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μη με μπερδευεις! Γυρο και Σπραιτ θα φαει και θα πιει στην Αθήνα. Σουβλάκι και Φάντα λεμόνι στην Θεσ/νίκη.
Τελικά Στέφανε που και τι θελεις να φας και να πιεις?Ζητάς λεμονάδα και σου δίνουν sprite ή 7up(έχω πολυ καιρό να δω τέτοια) ?
Γυρος= σουβλάκι; -
Λεμονάδα στην Αθήνα θεωρούν την γκαζόζα Βασίλη. Την κανονική λεμονάδα που βγαίνει από λεμόνια την λένε λεμονίτα. Είναι πολύ μπροστά τα ατόμιουμς λέμε!!!
-
mjacob αν κάνεις τριπλοτηγανισμένες (βράσιμο τηγάνισμα τηγάνισμα) πατάτες σπίτι θα δείς οτι δεν έχουν διαφορά απο τις αγοραστές. Αμα σε πιάσει η νοικοκυροσύνη κάν' το.
-
Βασίλη είναι πολύ απλό!!!
Θες χυμο λεμόνι με ανθρακικό? Στην ΑΘήνα ζητάς λεμονίτα. Στην Θεσσαλονίκη λεμονάδα.
Θες γκαζόζα? Στην Αθήνα ζητάς λεμονάδα. Στην Θεσσαλονίκη ... Σπραιτ! (Ή έστω γκαζόζα οι παλιοί). -
η τυρόπιτα έχει λευκό τυρί ΤΥΡΙ οπως λέμε οι βοριοι....
για να φας τυρί πρέπει να ζητήσεις φέτα στην Αθήνα ειδάλλως εννοούν το κασέρι
και άλλα πολλά
πχ αντε να ζητήσεις καυτερή πιπεριά και να φας αυτό που ζητησες -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
η τυρόπιτα έχει λευκό τυρί ΤΥΡΙ οπως λέμε οι βοριοι....
για να φας τυρί πρέπει να ζητήσεις φέτα στην Αθήνα ειδάλλως εννοούν το κασέρι
και άλλα πολλά
πχ αντε να ζητήσεις καυτερή πιπεριά και να φας αυτό που ζητησεςhttp://el.wikipedia.org/wiki/Τυρί
Το τυρί είναι τροφή που παρασκευάζεται από το γάλα, με την επίδραση ουσιών, οι οποίες δρουν φυραματικά. Υπάρχουν διάφορα είδη τυριών (σκληρά, μαλακά κλπ.), με γνωστότερα ελληνικά τη φέτα , το μανούρι, το κασέρι και άλλα.Κυκλους η ζωη και το θεμα κάνει
-
-
Σαλονικια κοπελα στα Everest :
- Θελω να μου βαλετε κασερι και σαλαμι
- Δεν εχουμε κασερι, εχουμε ενταμ
- Αυτο, τι ειναι ?
- Αυτο ειναι το ενταμ
- Εστω
- Σαλαμι αερος ? (γατα ο σαντουιτς-maker)
- ...
- Αυτο ? (της δειχνει το σαλαμι αερος)
- Οχι, αυτο (δειχνει το ζαμπον)
- Α, μαλιστα
Νταξει, το θεμα ειναι να μη μενεις νηστικος μωρε.
-
Σκατά Σαλονικιά ήταν αυτή καρντασάκο. Πιο πιθανό να ήταν από κανένα χωριό. Και το ένταμ το ξέρουμε και το αέρος το ξέρουμε. Σιγά τα δύσκολα. Μην πάμε σε κάτι σαλάμια ουγγαρίας, μπύρας κλπ κλπ...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Βασίλη είναι πολύ απλό!!!
Θες χυμο λεμόνι με ανθρακικό? Στην ΑΘήνα ζητάς λεμονίτα. Στην Θεσσαλονίκη λεμονάδα.
Θες γκαζόζα? Στην Αθήνα ζητάς λεμονάδα. Στην Θεσσαλονίκη ... Σπραιτ! (Ή έστω γκαζόζα οι παλιοί).Δεν μου έχει τύχει σε κανένα μέρος της Αθήνας αυτό.
Είτε λεμονίτα είτε λεμονάδα ζητήσαμε το ίδιο πράγμα μας έφεραν.
Το Sprite ή 7up παραμενουν με το ίδιο όνομα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σκατά Σαλονικιά ήταν αυτή καρντασάκο. Πιο πιθανό να ήταν από κανένα χωριό. Και το ένταμ το ξέρουμε και το αέρος το ξέρουμε. Σιγά τα δύσκολα. Μην πάμε σε κάτι σαλάμια ουγγαρίας, μπύρας κλπ κλπ...Ρε την καριολα, μου το παιζε μουρη, φαινεται.
-
ντινγκι ντινγκι ντινγκι ντιννννννν
παρακαλώ. ουγγαρεζα vs ζαμπονοσαλατα vs Chicago
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>