-
Σε κάθε περίπτωση το καλοριφέρ στο τέρμα ζεστό. Δοκίμασε να το κινείς το βράδυ και λόγο θερμοκρασιών και λόγο κίνησης. Από όσο έχω δει από το δικό μου μόνο ο θερμοστάτης το κρατάει χαμηλά όσο κινείτε. Το πρόβλημα είναι όταν κολάς στην κίνηση που ανοίγει το βεντιλατέρ. Δεν έχεις ή κανένας φίλος σου το BT ELM 327 ; Ο ασφαλέστερος τρόπος πάντως είναι η οδική.
-
Αν το συνεργείο είναι σχετικά κοντά και δεν πέσεις σε κίνηση δεν θα έχεις θέμα Θοδωρή. Φυσικά θα παρακολουθείς συνέχεια την θερμοκρασία. Αυτό με το καλοριφέρ είναι σωστό μεν, απάνθρωπο δε καλοκαιριάτικα οπότε δεν το προτείνω. Προτίμησε να πας να το αφήσεις βράδυ όπως είπε ο gakost. Απλά πάρε έναν φίλο μαζί για να σε γυρίσει ή ακόμα καλύτερα για να πάτε για μπύρες.
-
-
Πηγα μερικα τετραγωνα παραπερα και εφτασε ο δεικτης τα 3/4 της νορμαλ θερμοκρασιας...
ΦΩΤΟ ΜΟΤΕΡ ΨΥΓΕΙΟΥ
Πισω μερος
Πισω μερος, το κομματακι λαστιχο δεξια παει στην τρυπα που φαινεται και μαλλον κραταει το μοτερ και προσφερει καποιου ειδους αναρτηση
Εμπρος μερος
Τυπος μοτερ (Κορεατικη εταιρια, θυγατρικη Bosch)
δε φαινεται να εχει ευκολο τροπο ανοιγματος, θα δουμε βεβαια...
μτχ βεντιλατερ βρηκα στο ιντερνετ κανουν ~30€ και πανω. -
Δεν ξέρω αν αξίζει να ρισκάρεις με τις θερμοκρασίες για ένα τέτοιο ποσό. εννοώ για μεταχειρισμένο
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Δεν ξέρω αν αξίζει να ρισκάρεις με τις θερμοκρασίες για ένα τέτοιο ποσό. εννοώ για μεταχειρισμένο??
Εννοεις να ρισκαρω να ΠΑΩ εκει για να το παρω οντας χωρις βεντιλατερ? Δε θα το κανω, θα παω με λεωφορειο η θα αγγαρεψω κανεναν.
ή να μη ρισκαρω να παρω μεταχειρισμενο βεντιλατερ, μηπως και σκασει αργοτερα? -
Δεν αξίζει μεταχειρισμένο. Καλύτερα ένα καινούριο ιμιτασιόν. Δεν μιλάμε για ένα φτερό π.χ. που δεν χαλάει οπότε το αγοράζεις άφοβα και μεταχειρισμένο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν αξίζει μεταχειρισμένο. Καλύτερα ένα καινούριο ιμιτασιόν. Δεν μιλάμε για ένα φτερό π.χ. που δεν χαλάει οπότε το αγοράζεις άφοβα και μεταχειρισμένο.Αυτό εννοώ αλλά μάλλον δεν το έγραψα σωστά
-
Δεν φαίνεται να ανοίγει, τι θα έκανα εγώ τώρα, θα το ζέσταινα περίπου 40-45c εκεί στον άξονα που είναι το ρουλεμάν και θα του έσταζα λίγο βαλβολίνη, με τη θερμοκρασία θα έχει σχετικά διασταλεί τι ρουλεμάν και θα λεπτύνει η βαλβολίνη εισχωρόντας στο ρουλεμάν, πίσω μάλλον έχει κουζινέτο και όχι ρουλεμάν, εκεί θα έκανα λοξά στο εξόγκωμα προσεκτικά μια μικρή τρύπα 1.5 - 2mm και θα του έσταζα 4-5 σταγόνες λάδι, θα το σκούπιζα και θα έκλεινα την τρύπα με λίγη σιλικόνη.
Θα το έκανα, έτσι, για την πλάκα μου και θα πήγαινα να πάρω σουβλάκια και μπύρες τα ευρά του μεταχείρο.
-
Ντεν εχει σαλιο, ακομα και τα 50€ ειναι θεμα. Θα κανω τηλεφωνα και θα δω τιμες καινουργιων και μεταχειρισμενων.
βρισκω αυτα
http://www.nt.gr/?Section=AUTO&carmodel=15380&caryear=2000&carcategory=100007&cargroup=508
http://www.mister-auto.gr/el/bentilat-r-psuxe-kinet-ra/hyundai-excel-lc-1-5-102bhp_v15380_g508.html@21quadra
Το θεμα μου ειναι οτι οπως δεν μπορω να ξερω την κατασταση του μεταχειρισμενου (αν και υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ειναι καλυτερο απο το (12 ετων, ~208.000 χλμ) δικο μου), δεν ξερω και τι τελικα θα καταφερω με αυτο που προτεινεις. Δε χανω τιποτα να το κανω βεβαια, θα δω. Παιζω και μαθαινω.
Πως το ζεσταινω? στο φουρνο? δεν εχω φλογιστρο
Εναλλακτικα αν γινεται μπορει να κανω και την υπερτατη μαιμουδια να ανταλλαξω βεντιλατερ με αυτο του air condition.Θα ενημερωσω
-
Γιαυτό σου είπα τον τρόπο να το μπαλώσεις για κανένα χρόνο ακόμα.
-
Δες και εδώ
http://www.car.gr/parts/?models=Hyundai ... %CF%81&ag=
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δες και εδώhttp://www.car.gr/parts/?models=Hyundai ... %CF%81&ag=
εχω δει, ευχαριστω.
-
Στο site του κετσελιδη είδες? ketselidis.gr
Ποιο μοντέλο έχεις? Μόλις είδα για τη γενιά 1999-2003 και καινούριο ημιτασιον πάει 35 ευρώ όλο το βεντιλατερ.
Στον κορεατη ρώτησες?Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Ποιο μοντέλο έχεις? Μόλις είδα για τη γενιά 1999-2003 και καινούριο ημιτασιον πάει 35 ευρώ όλο το βεντιλατερ.
θα τους παρω ολους αυτους τηλ απο Δευτερα, σημερα εκανα την εγχειριση.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Για δες...γιατι αν το βρίσκεις καινούριο με 35ευρω, δεν βλέπω το λόγο να ψάχνεις για αμφιβόλου ποιότητας μεταχειρισμένο, η να μπλέκεις με αμφιβόλου αποτελέσματος ιδιοχειρες μισοεπισκευές. Παίρνεις το καινούριο κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, γρήγορα κι εύκολα.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Για δες...γιατι αν το βρίσκεις καινούριο με 35ευρω, δεν βλέπω το λόγο να ψάχνεις για αμφιβόλου ποιότητας μεταχειρισμένο, η να μπλέκεις με αμφιβόλου αποτελέσματος ιδιοχειρες μισοεπισκευές. Παίρνεις το καινούριο κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
αν ειναι οντως ετσι, δεν το συζηταμε, οι 80αρες και οι 100αρες ειναι το θεμα.
-
Για δες...γιατι αν το βρίσκεις καινούριο με 35ευρω, δεν βλέπω το λόγο να ψάχνεις για αμφιβόλου ποιότητας μεταχειρισμένο, η να μπλέκεις με αμφιβόλου αποτελέσματος ιδιοχειρες μισοεπισκευές. Παίρνεις το καινούριο κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Τι να σου πω, πάντως αυτές τις τιμές γράφουν στο site. Το τσεκαρες με βάση το μοντέλο σου? Τελικά ποια γενιά έχεις? Για τη γενιά έως 1999 λένε 36 ευρώ.
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Τι να σου πω, πάντως αυτές τις τιμές γράφουν στο site. Το τσεκαρες με βάση το μοντέλο σου? Τελικά ποια γενιά έχεις? Για τη γενιά έως 1999 λένε 36 ευρώ.
το ειδα το site, το δικο μου φαινεται στην υπογραφη μου.
-
το ειδα το site, το δικο μου φαινεται στην υπογραφη μου.
Για να το έχω ρωτήσει 2 φορές σημαίνει δεν το βλέπω, από tapatalk δεν φαίνεται η υπογραφή. Μάλλον ήταν κόπος να το πεις. Τεσπα...εγώ τη βοήθεια μου την έδωσα anyway
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........