-
κλαιν... 3 μηνες μέσα... τι μου λετε τώρα... Μονο απογευματινη εξοδος επαιζε.
γαμημενοι Ολυμπιακοι Αγωνες...
-
Εμάς στους Ολυμπιακούς μας είχαν έξω. Όταν δε ο Λούης κέρδισε τον Μαραθώνιο μας έδωσαν και 5 μέρες άδεια!
40 μέρες μέσα μόνο στο ΚΕΔΒ και 15 μέρες στα χωράφια σε άσκηση. Το υπόλοιπο της θητείας πέρασε με 1 μέσα 1 έξω με διανυκτέρευση. Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή! Στρατιωτική θητεία κάνατε ή φυλακή???
Sent from my MT27i using Tapatalk
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Το οτι δεν παθαινεις εσύ δεν σημαίνει πως ισχύει το ίδιο και για τον άλλον.
Εγώ 11 μέρες έχω κλείσει μέγιστο μέχρι τώρα και σκότωνα άνθρωπο.στο Ναυτικο(αντιτορπιλικο Μιαουλης D-211) ειχαμε ρεκορ 25 μερες παρακολουθηση καποιου στολου που εκανε ασκησεις.Μεσα σε καραβι(οχι στρατοπεδο...) με 12 ωρες βαρδια στο 24ωρο σε μηχανοστασιο με ανεπαρκη εξαερισμο και σιγουρα πανω απο 35 βαθμους κελσιου.Δεν επαθε κανεις απο τους 200 ναυτες και 100 μονιμους τιποτα.Το ιδιο ειχε συμβει και σε πολλα αλλα πλοια του Πολεμικου μας Ναυτικου.
υγ ξεχασα να πω οτι οι περισσοτεροι καναμε μπανιο καθε 10 μερες εαν προλαβαιναμε/ειχε νερο/δεν ειχε καιρο κλπ
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
κλαιν... 3 μηνες μέσα... τι μου λετε τώρα... Μονο απογευματινη εξοδος επαιζε.γαμημενοι Ολυμπιακοι Αγωνες...
Ε όταν λέμε 1 έξω αυτό εννοούμε. Απογευματινή έξοδο και στις 23:00 η ώρα μέσα.
Κάθε μέρα έξω ήσουν δλδ.υγ ξεχασα να πω οτι οι περισσοτεροι καναμε μπανιο καθε 10 μερες εαν προλαβαιναμε/ειχε νερο/δεν ειχε καιρο κλπ
Έτσι και σε εμάς στη Ξάνθη. Εκτός αν ήταν κάποιος τολμηρός να κάνει μπάνιο με κρύο νερό σε λουτρά χωρίς παράθυρο (ήταν σπασμένα κάποια) και έξω να χιονίζει ή να έχει παγωνιά.
-
κλαιν... 3 μηνες μέσα... τι μου λετε τώρα... Μονο απογευματινη εξοδος επαιζε.γαμημενοι Ολυμπιακοι Αγωνες...
εννοεις 3 μηνες καθε μερα υπηρεσια ή 3 μηνες να παρεις αδεια;
παντως πολλες φορες οι πολλες μερες μεσα σημαινουν και διαφορα 'μπονους' (οπως υπερεσιακα ή το πρωι να τα ξυνεις, ή να κανεις λιγες ωρες υπηρεσια) , οποτε δεν ειναι και παντα τοσο ασχημα
αν ομως μιλαμε για τιποτα 8ωρες ενοπλες υπηρεσιες πχ και 3.5 ωρες τη μερα υπνο δε 'τραβαει' να κανεις σερι πολλες μερες για αυτο και συνηθως δε συμβαινει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κλαιν... 3 μηνες μέσα... τι μου λετε τώρα... Μονο απογευματινη εξοδος επαιζε.
γαμημενοι Ολυμπιακοι Αγωνες...
εννοεις 3 μηνες καθε μερα υπηρεσια ή 3 μηνες να παρεις αδεια;
παντως πολλες φορες οι πολλες μερες μεσα σημαινουν και διαφορα 'μπονους' (οπως υπερεσιακα ή το πρωι να τα ξυνεις, ή να κανεις λιγες ωρες υπηρεσια) , οποτε δεν ειναι και τοσο ασχημα
αν ομως μιλαμε για τιποτα 8ωρες ενοπλες υπηρεσιες πχ δε 'τραβαει' να κανεις σερι πολλες μερες για αυτο και συνηθως δε συμβαινει
Μα όταν σε πάει πολλές μέρες μέσα σημαίνει ότι δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες και αυτός είναι ο κύριος λόγος της εμπλοκής άρα έχουμε αυξημένες ώρες υπηρεσίας.
Οι ένοπλες ωστόσο ποτέ δεν αυξήθηκαν από τα στάνταρ τρία 2ωρα (ή 3ωρα αν μιλάμε για πεζοπόρο περίπολο). Αλλά είχαν καταργηθεί υπηρεσίες σαν τα μαγειρεία/εστιατόρια οπότε αυτά τα έκανες ανάμεσα στα σκοπέτα, πέρα των άλλων αγγαρειών.
Τις άοπλες όμως τις βαρούσαν στα αυτιά, θυμάμαι σε κάποια φάση βάζανε μόνο 2 θαλαμοφύλακες οι οποίοι έκαναν από 12 ώρες έκαστος τη μέρα. Άφηναν το κορμί τους στην καρέκλα του θαλαμοφύλακα. -
απογευματινη εξοδος ρε παιδια... ναι... ---> ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, που δλδ καθομασταν και μέσα, γιατι... τι μεσα τι εξω... το ιδιο ηταν.
Και μιλαμε για επικη εμπλοκη. Κλιμακιο που κανονικα ειχε 18 ναυτες... ειχε μεινει (ολοι αποσπαση να φυλανε Καλατραβα) με... 4... οποτε... η απογευματινη εξοδος ηταν... μοναχος σου.
@dim8: τρομαζω στην ιδεα οτι υπηρχαν ανθρωποι στο μηχανοστασιο και μαλιστα τοσες ωρες.... Ναι ξερω ποσο φρικτα ειναι...
-
@bayern
εμεις ειχαμε 8ωρα πεζοπορα (3+3+2 ωρες)ή ειχαμε 3χ2ωρα πυλη + σημαια (σου γαμουσε τον πιθανο απογευματινο υπνο ) + λατζα το πρωι ή το βραδυ , οποτε δεν κοιμοσουν συνεχομενα πανω απο 3 ωρες
επισης ειχαμε 2 θαλαμοφυλακες που τα σαββατοκυριακα εκαναν απο 12 ωρες ο καθενας και αλλαγη καθε 2ωρο, δηλαδη οχι πανω απο 2 ωρες συνεχομενου υπνου
οταν εσκαγαν οι (μεχρι) 5-6 μεσα επεφτε ΚΛΑΜΑ
ημασταν στρατοπεδο για 2-1 μαξ κανονικα με τετοια ωραρια που τα εβγαζαν ΗΛΙΘΙΟΙ καραβαναδες , απλα αυτο δεν ηταν παντα εφικτο
συνηθως εχει να κανει με το στρατοπεδο παντως . υπηρεσιες βαζουν και βγαζουν ευκολα ας μη δουλευομαστε
εχω δει οταν μαζευεται κοσμος να βαζουν ξεμπαρκες/αχρηστες υπηρεσιες για να μην καθομαστεκαι φυσικα υπαρχουν και σκληρα στρατοπεδα, εγω του ειχα πει του angel οτι αν πηγαινε εκει που τελικα πηγε θα ειναι δυσκολα..
δεν ειναι παντου το ιδιο -
απογευματινη εξοδος ρε παιδια... ναι... ---> ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, που δλδ καθομασταν και μέσα, γιατι... τι μεσα τι εξω... το ιδιο ηταν.αφου αντεξες σε αυτο το κωλονησι μπραβο σου, δεν εχω να πω κατι αλλο..
-
απογευματινη εξοδος ρε παιδια... ναι... ---> ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, που δλδ καθομασταν και μέσα, γιατι... τι μεσα τι εξω... το ιδιο ηταν.Και μιλαμε για επικη εμπλοκη. Κλιμακιο που κανονικα ειχε 18 ναυτες... ειχε μεινει (ολοι αποσπαση να φυλανε Καλατραβα) με... 4... οποτε... η απογευματινη εξοδος ηταν... μοναχος σου.
Το θέμα είναι να μην έχεις υπηρεσία το βράδυ. Η έξοδος που λες ήταν με υπηρεσιακό; Δλδ βγαίνεις για κάποιες ώρες και το βράδυ μέσα για υπηρεσία ή κανονική έξοδος επειδή εκείνη τη μέρα υπηρεσία;
Αν κρίνω από τα άτομα που λες μάλλον υπηρεσιακό ήταν η φάση και είχατε κάθε μέρα υπηρεσία. Γερή εμπλοκή τότε...Γενικά πάντως σε στρατόπεδα με εμπλοκή, όπου βγαίνει 1 άτομο από τη μονάδα κάθε μέρα, η έξοδος έχει το νόημα να κοιμηθεις το βράδυ. Και σε μας πολλοί δεν έβγαιναν, ή έβγαιναν για μερικές ώρες να πάνε κανα σούπερ μάρκετ κανα ιντερνετ καφέ και πίσω.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
συνηθως εχει να κανει με το στρατοπεδο παντως . υπηρεσιες βαζουν και βγαζουν ευκολα ας μη δουλευομαστε
εχω δει οταν μαζευεται κοσμος να βαζουν ξεμπαρκες/αχρηστες υπηρεσιες για να μην καθομαστεκαι φυσικα υπαρχουν και σκληρα στρατοπεδα, εγω του ειχα πει του angel οτι αν πηγαινε εκει που τελικα πηγε θα ειναι δυσκολα..
δεν ειναι παντου το ιδιοΙσχύει. Όταν έσκασα Ξάνθη, με τον παλιό Διοικητή τους πήγαινε 1-1. Ήταν αυστηρός μέχρι αηδίας και πολύ προβλεπέ στα πάντα αλλά σε αυτό το θέμα δε σήκωνε μύγα. Κρατούσε πάντα το 1-1 (άντε ανάλογα τις περιστάσεις να πήγαινε 2-1).
Όταν άλλαξε ο Διοικητής του φόρτωσαν μια σκοπιά, του ζητούσαν άτομα για αποσπάσεις και τα στελνε αφειδώς με αποτέλεσμα να γαμηθεί η κατάσταση με τις υπηρεσίες. Βέβαια από την αρχή που ήρθε είχε πει ότι θα αλλάξει αυτό το 1-1, και ότι ο στρατιώτης δεν πρέπει να έχει πάνω από 2 εξόδους την εβδομάδα. Και η μαλακία ήταν ότι δεν χαλάρωσε λίγο τον τρόπο διοίκησης. Εκεί τα είχαμε δει όλα.
Παρακαλούσαμε να πάμε φυλάκιο μια βδομάδα για να γλυτώσουμε και όποιος πήγαινε έπαιρνε τηλ τον λοχαγό του να τον κρατήσει άλλη μια βδομάδα στο φυλάκιο για να ηρεμήσει. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Και σε μας πολλοί δεν έβγαιναν, ή έβγαιναν για μερικές ώρες να πάνε κανα σούπερ μάρκετ κανα ιντερνετ καφέ και πίσω.και καπως ετσι αρχιζει ο αλκολισμος και οι μπαφοι
σε μας οι καμμενοι και οι τελειως απεγνωσμενοι δεν εβγαιναν.. καθονταν μεσα και την επιναν βλεποντας ταινιες στο λαπτοπ
πικρα.. -
εκτος απο τα νησια , οπου και καλα δεν υπαρχει στρατος
σε νησί ήμουν...
-
, του ζητούσαν άτομα για αποσπάσεις και τα στελνε αφειδώς με αποτέλεσμα να γαμηθεί η κατάσταση με τις υπηρεσίες.το εχω ζησει και αυτο
για αυτο και εχω αναφερθει παλιοτερα σε PR στη πλατη των φανταρων
ευτυχως αθηνα ειχαμε ταξχο που μοιραζε χυλοπιτες αβερτα και μας κρατουσε ολους εκει , μια φορα μονο εστειλε 2 ατομα αγιο αντρεα για 20 μερες μεσα σερι, αλλα τους αποζημιωσε με το παραπανω
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
εκτος απο τα νησια , οπου και καλα δεν υπαρχει στρατος
σε νησί ήμουν...
δυναμη εθονοφυλακης και παλιοτερα χωροφυλακη
ΕΣ οχι ακριβως
-
απογευματινη εξοδος ρε παιδια... ναι... ---> ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, που δλδ καθομασταν και μέσα, γιατι... τι μεσα τι εξω... το ιδιο ηταν.
Και μιλαμε για επικη εμπλοκη. Κλιμακιο που κανονικα ειχε 18 ναυτες... ειχε μεινει (ολοι αποσπαση να φυλανε Καλατραβα) με... 4... οποτε... η απογευματινη εξοδος ηταν... μοναχος σου.
Το θέμα είναι να μην έχεις υπηρεσία το βράδυ. Η έξοδος που λες ήταν με υπηρεσιακό; Δλδ βγαίνεις για κάποιες ώρες και το βράδυ μέσα για υπηρεσία ή κανονική έξοδος επειδή εκείνη τη μέρα υπηρεσία;
Αν κρίνω από τα άτομα που λες μάλλον υπηρεσιακό ήταν η φάση και είχατε κάθε μέρα υπηρεσία. Γερή εμπλοκή τότε...Γενικά πάντως σε στρατόπεδα με εμπλοκή, όπου βγαίνει 1 άτομο από τη μονάδα κάθε μέρα, η έξοδος έχει το νόημα να κοιμηθεις το βράδυ. Και σε μας πολλοί δεν έβγαιναν, ή έβγαιναν για μερικές ώρες να πάνε κανα σούπερ μάρκετ κανα ιντερνετ καφέ και πίσω.
η εξοδος ηταν:
*- Κύριε Υποδικα να βγω εξω για κάνα 3ωρο?- Καλα βγες, και φέρε μου και τους 4τροχους/μπουγάτσα/κλπ αμα τους βρεις
- Μάλιστα κ. Υπόδικα...
(ουτε χαρτάκια, ουτε τιποτα)*
Ημασταν μεταξυ μας, μεταξα σε τετοια θέματα... τουλάχιστον αυτο διευκόλυνε πααααρα πολυ εκεινη την περιοδο, που ειμασταν περισσότεροι αξιωματικοι απο ναύτες
Πάντως οταν ειμασταν 4... ο ενας κοιμόταν, ο ενας μαγείρευε, ο ένας στα σήματα, και ένας ακομα καθαριοτητα/κλπ... Την πύλη πχ την καταργήσαμε! Λουκέτο και οποιος ήθελε φώναζε να του ανοίξουμε!
-
@dim8: τρομαζω στην ιδεα οτι υπηρχαν ανθρωποι στο μηχανοστασιο και μαλιστα τοσες ωρες.... Ναι ξερω ποσο φρικτα ειναι...
μεγαλο ζορι τραβαγαν καποια παιδια που δεν αντεχαν την θαλασσα οταν ειχε καιρο.Φαντασου τωρα τις 12ωριες,τα 6-7-8 μποφωρ(επι μερες μερικες φορες) την απλυσια,τα ξερατα σε ολο το πλοιο(επρεπε να προσεχεις που πατας ειδικα το βραδυ με κλειστα εσωτερικα φωτα λογω πολεμικου πλοιου) και καποιοι να μην μπορουν να φανε αφου ξερναγαν ακομα και νερο να πιουνε.
μετα απο 10 μερες μαθαινες οτι θα ανοιξουν τα νερα για 30 λεπτα(τα καλα των μηχανικων ) πηγαινες για μπανιο,και μετα στη βαρδια σε λιγα λεπτα ησουν ξανα απλυτος.Ζεστη στο μηχανοστασιο απο τις ατμοτουρμπινες,οι εξαεριστηρες εφερναν φρεσκο αερα μεσα απο το πελαγος,τιγκα στην υγρασια.Κολλαγες σε μερικα λεπτα μολις εκανες μπανιο.Μιλαμε για βρωμα.Κοιμομασταν 60-70 ναυτες(ολοι μηχανικοι-ηλεκτρολογοι που καναμε βαρδια στους 35 βαθμους) σε ενα δωματιο απλυτοι,οπου τα παπουτσια ηταν κατω απο το κρεβατια.Οταν ειχαμε φαει οσπρια, η μποχα απο το κλανιδι και την απλυσια-παπουτσιλα δεν υπηρχε. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
μεγαλο ζορι τραβαγαν καποια παιδια που δεν αντεχαν την θαλασσα οταν ειχε καιρο.Φαντασου τωρα τις 12ωριες,τα 6-7-8 μποφωρ(επι μερες μερικες φορες) την απλυσια,τα ξερατα σε ολο το πλοιο(επρεπε να προσεχεις που πατας ειδικα το βραδυ με κλειστα εσωτερικα φωτα λογω πολεμικου πλοιου) και καποιοι να μην μπορουν να φανε αφου ξερναγαν ακομα και νερο να πιουνε.
μετα απο 10 μερες μαθαινες οτι θα ανοιξουν τα νερα για 30 λεπτα(τα καλα των μηχανικων ) πηγαινες για μπανιο,και μετα στη βαρδια σε λιγα λεπτα ησουν ξανα απλυτος.Ζεστη στο μηχανοστασιο απο τις ατμοτουρμπινες,οι εξαεριστηρες εφερναν φρεσκο αερα μεσα απο το πελαγος,τιγκα στην υγρασια.Κολλαγες σε μερικα λεπτα μολις εκανες μπανιο.Μιλαμε για βρωμα.Κοιμομασταν 60-70 ναυτες(ολοι μηχανικοι-ηλεκτρολογοι που καναμε βαρδια στους 35 βαθμους) σε ενα δωματιο απλυτοι,οπου τα παπουτσια ηταν κατω απο το κρεβατια.Οταν ειχαμε φαει οσπρια, η μποχα απο το κλανιδι και την απλυσια-παπουτσιλα δεν υπηρχε.προσεξε... εγω ξέρω ποσο φρικτά ειναι που εμπαινα σε πλοια ΔΕΜΕΝΑ για ανεφοδιασμο... δεν μιλησα καν για την τραγωδια που περιγράφεις Πραγματικα το χειροτερο μέρος του πλοιου με διαφορα....
-
Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις δυσκολίες διαβίωσης του dim8, μιλάμε για ζωή σε ένα πλοίο κατασκευής του Β'ΠΠ(1944) που δεν μπορεί να συγκριθεί από πλευράς ενδιαιτήσεως με τα σημερινά πλοία του στόλου, ασχέτως αν αυτά μετράνε ήδη 30 χρόνια ζωής.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Το οτι δεν παθαινεις εσύ δεν σημαίνει πως ισχύει το ίδιο και για τον άλλον.
Εγώ 11 μέρες έχω κλείσει μέγιστο μέχρι τώρα και σκότωνα άνθρωπο.στο Ναυτικο(αντιτορπιλικο Μιαουλης D-211) ειχαμε ρεκορ 25 μερες παρακολουθηση καποιου στολου που εκανε ασκησεις.Μεσα σε καραβι(οχι στρατοπεδο...) με 12 ωρες βαρδια στο 24ωρο σε μηχανοστασιο με ανεπαρκη εξαερισμο και σιγουρα πανω απο 35 βαθμους κελσιου.Δεν επαθε κανεις απο τους 200 ναυτες και 100 μονιμους τιποτα.Το ιδιο ειχε συμβει και σε πολλα αλλα πλοια του Πολεμικου μας Ναυτικου.
υγ ξεχασα να πω οτι οι περισσοτεροι καναμε μπανιο καθε 10 μερες εαν προλαβαιναμε/ειχε νερο/δεν ειχε καιρο κλπ
Ωραία όλα αυτά αλλά αδιάφορα για εμένα.
Εγώ παθαίνω. Δεν αντεχω την κλεισούρα πως να το κάνουμε.
Το οτι εσύ και πολλοί άλλοι δεν έχετε τέτοιο θέμα δεν με βοηθάει. Καλό για σας είναι.
Περί Θητείας [#3]