-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Επισεις βαση ποιων κανονισμων η ΟΜΑΕ δινει λισανς εφ οσον δεν ειναι αναγνωρισμενη απο ΦΙΑ? Οποτε οι λισανς τους και οι αγωνες του θα θεωρηθουν παρανομοιΚανενας ιδιωτικος οργανισμος σε ολο το συμπαν δεν εχει εντος Ελλαδας μεγαλυτερη ισχυ απο τους νομους του ελληνικου κρατους. Παρανομος ειναι οποιος ακολουθει οποιαδηποτε αλλη οδο εκτος απο αυτη που υπαγορευει ο νομος του ελληνικου κρατους. Ακομα και αν αυτη η οδος ειναι της FIA και της CIA.
-
Μην βαζεις το χερι σου στην φωτια. Καθως η ΔΟΑ (FIA) ειναι αναγνωρισμενη και απο την Ελλαδα . Επισεις σε πιο πισω σελιδες σου ειχα βαλει τι ισχυει KAI για την Ελλαδα.
ARTICLE 1
The FEDERATION INTERNATIONALE DE L'AUTOMOBILE
(FIA), a non‐profit making world organisation and an
international association gathering national Automobile
Clubs, Automobile Associations, Touring Clubs, and
national Federations for motoring and motor sport, was
founded in 1904 and enjoys consultative status with the
U.N. It has its Headquarters in Paris, or in such place as
the General Assembly may determine.
The FIA shall refrain from manifesting racial, political or
religious discrimination in the course of its activities and
from taking any action in this respect.
ARTICLE 2 – Aim of the FIA
The aim of the FIA shall be to establish a union between
its members, chiefly with a view to:- Maintaining a world‐wide organisation upholding the
interests of its members in all international matters
concerning automobile mobility and tourism and motor
sport. - Promoting freedom of mobility through affordable,
safe, and clean motoring, and defending the rights of
consumers when travelling. - Promoting the development of motor sport,
improving safety in motor sport, enacting, interpreting
and enforcing common rules applicable to the
organisation and the fair and equitable running of motor
sport events. - Promoting the development of the facilities and
services of the Member Clubs, Associations and
Federations of the FIA and the co‐ordination of
reciprocal services between Member Clubs for the
benefit of their individual members when travelling
abroad. - Exercising jurisdiction pursuant to disputes of a
sporting nature and any disputes which might arise
between its Members, or in relation to any of its
Members having contravened the obligations laid down
by the Statutes, the International Sporting Code and the
Regulations. - Preserving and conserving all documents and
artefacts concerning world motoring in order to retrace
its History.
ARTICLE 3 – Composition of the FIA
May be Members of the FIA:
Members entitled to vote:- The National Automobile Clubs or National
Automobile Associations (ACN). There can only be one
per country. Its activity must embrace the entire national
territory and cover road traffic, touring, the defence of
the rightful interests of users and their safety on the one
hand, and motor sport on the other. Moreover, the FIA
must have granted it authority to exercise the Sporting
Power. A Club only loses its ACN authority if, no longer
fulfilling all of the above mentioned conditions, the
General Assembly of the FIA so decides. - Clubs, Associations or Federations the activity of
which embraces the entire national territory and covers
road traffic, touring, or camping.
Clubs, Associations or Federations, whose activities do
not cover the entire national territory, may be admitted
under this article, especially when that territory is very
large and when the FIA is not already represented
therein by an ACN.
If in any one country there is already an FIA affiliated
Club, Association or Federation within categories 1 and 2
above, another organisation belonging to category 2 can
only be admitted after the Club already representing the
country concerned has been consulted. - And, at the rate of only one per country, Clubs,
Associations or Federations (ASN) the activity of which
exclusively concerns motor sport and embraces the
whole of the national territory, but only if, on proposal of
the World Motor Sport Council, or at the request of the
ACN and with the approval of the World Motor Sport
Council, the General Assembly has decided to relieve the
said ACN of its sporting obligations. Once they are
admitted into the FIA, the Clubs, Associations and
Federations within this category shall be entrusted with
exercising Sporting Power.
**The exercise of the Sporting Power shall be granted by
the FIA to the ACN (paragraph 1) and the ASN (paragraph - categories, on condition that the holder exercises the
said power in the interests of International Motor Sport
and in accordance with the Statutes and Regulations of
the FIA.**
ARTICLE 4 – Sporting Power
The General Assembly of the FIA shall be the sole
international body governing motor sport, that is to say it
shall hold the exclusive right to take all decisions
concerning the organisation, direction and management
of International Motor Sport.
The FIA shall recognize in each country and for all
branches of motoring only one Sporting Power which
under all circumstances shall remain responsible to the
FIA; the holder of this power is the direct motor sport
representative of its country within the FIA and is
entrusted with having the international regulations laid
down by the International Sporting Code of the FIA
enforced in its country.Δεν ειναι τυχαιο που στην αναγνωριση της ΜΟΤΟΕ αναφερεται η ΔΟΜ.
- Maintaining a world‐wide organisation upholding the
-
...
Μαλλον πρεπει και εσεις να διαβασετε μεχρι τελευτας τελειας τι λεει η ΔΟΑ....Να εξηγιόμαστε για να μήν παρεξηγιόμαστε...
Εχω γραμμένα στα 'παλιά μου τα παπούτσια' το τι λεει η fia !!! ( μαζί και ο νεοναζί τεως προεδρος της που έκανε παρτούζες με τις γυναίκες των υφισταμένων του και οι φωτογραφίες γυρισαν όλο τον κόσμο ) Τους προσφέραμε εκκατομύρια σε παράβολα ολα αυτά τα χρόνια και ενα ονομα το 'ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ' για να βάλουν δίπλα στον όρο 'ραλλυ' στο top 3 παγκοσμίως αναγνωρίσιμο !!!! , χωρίς να πάρουμε τίποτα .(εκτός απο μερικά ταξιδάκια για 'υμμετέρους' )
H FIA ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΟΤΟΣΠΟΡ..ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΤΑΙ...ΞΥΠΝΑΤΕ !!!!Πιστευω ακράδαντα οτι το σπόρ μπορεί να σωθεί μόνο ,φτιάχνοντας κανόνες για τους αφθόχθονες ιθαγενείς...
και η ομοσπονδία είναι ενα πρωτο σημαντικό βήμα.η αποψη είναι προσωπική
Πάντα φιλικά..
-
Μην βαζεις το χερι σου στην φωτια. Καθως η ΔΟΑ (FIA) ειναι αναγνωρισμενη και απο την Ελλαδα .Η αναγνωριση ενος οργανισμου δε σημαινει σε καμια περιπτωση οτι αυτος ο οργανισμος αποκτα μεγαλυτερη ισχυ απο τους νομους του ελληνικου κρατους. Επιτρεψε μου να επιμενω. Πεποιθηση μου ειναι οτι δε θα υπαρξει καμια κοντρα με τη ΦΙΑ, αφου δε συμφερει κανεναν. Θα βρεθει φορμουλα και θα παρουμε ολοι λισανς απο την ομοσπονδια οι οποιες θα ειναι αναγνωρισμενες απο τη ΦΙΑ. Αλλα, σε πρωτο προσωπο, ακομα και αν δε γινει αυτο, δεν εχω κανενα προβλημα οσο τηρουνται οι νομοι της ελληνικης κυβερνησης. Ειμαι ελληνας πολιτης και εχω υποχρεωση να τηρω μονο αυτους και τιποτε αλλο.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Μην βαζεις το χερι σου στην φωτια. Καθως η ΔΟΑ (FIA) ειναι αναγνωρισμενη και απο την Ελλαδα .
Η αναγνωριση ενος οργανισμου δε σημαινει σε καμια περιπτωση οτι αυτος ο οργανισμος αποκτα μεγαλυτερη ισχυ απο τους νομους του ελληνικου κρατους. Επιτρεψε μου να επιμενω. Πεποιθηση μου ειναι οτι δε θα υπαρξει καμια κοντρα με τη ΦΙΑ, αφου δε συμφερει κανεναν. Θα βρεθει φορμουλα και θα παρουμε ολοι λισανς απο την ομοσπονδια οι οποιες θα ειναι αναγνωρισμενες απο τη ΦΙΑ. Αλλα, σε πρωτο προσωπο, ακομα και αν δε γινει αυτο, δεν εχω κανενα προβλημα οσο τηρουνται οι νομοι της ελληνικης κυβερνησης. Ειμαι ελληνας πολιτης και εχω υποχρεωση να τηρω μονο αυτους και τιποτε αλλο.
Aν κρίνω απο το ποδόσφαιρο μαλλον οι νόμοι του ελληνικού κρατους θα συμμορφωθούν με τον διεθνή οργανισμό .
-
Νομίζω έχουμε μια διαφορετική θεώρηση (point of view) και μία διαφωνία επί των γεγονότων.
Η θεώρησή σου είναι από τη σκοπιά κάποιου που τρέχει διεθνείς αγώνες ή/και expat και άρα θέλει τη διεθνή νομιμότητα. Λογικό. Φυσικά το 83% των Ελλήνων αγωνιζομένων (*) δεν ενδιαφέρεται καθόλου για αυτή τη θεώρηση (και γιατί θα έπρεπε άλλωστε) αν και φυσικά είναι σημαντική διότι αφορά το διεθνές κομμάτι του ελληνικού motorsport.
(*) Δηλαδή όλοι πλην (α) όσων 200 ατόμων οδηγών-συνοδηγών τρέχουν Acropolis WRC (στον 'κανονικό' αγώνα, όχι τον 'Ελληνικό') ή Ιστορικό (β) όσων 10-20 το πολύ πιτσιρικάδων τρέχουν διεθνείς αγώνες καρτ ή μονοθεσίων (γ) όσων 10-20 ατόμων τρέχουν σε αγώνες στο εξωτερικό. Δηλαδή από τις 1500 λισανς που βγήκαν πέρισυ μιλάμε για 250 το πολύ άτομα δηλαδή 17%.
Το λάθος που κάνεις είναι ότι θεωρείς συγκρουσιακή σχέση ΟΜΑΕ-ΕΛΠΑ δηλαδή (παλιό) μοντέλο Κύπρου. Η δική μου αντίληψη των πραγμάτων (και γω εξίσου μακριά με σένα είμαι... αν και αυτές τις μέρες στην Ελλάδα...) είναι ότι σε σχέση με τα σημεία τριβής ΟΜΑΕ-ΕΛΠΑ:
(1) Το οικονομικό έχει λυθεί, η ΕΛΠΑ έχει παραχωρήσει όλα τα οικονομικά δικαιώματα και υποχρεώσεις στην ΟΜΑΕ
(2) Η διεθνής εκπροσώπηση στη FIA παραμένει στην ΕΛΠΑ (και θα έλεγα ορθώς για ιστορικούς και λοιπούς πολιτικούς λόγους, ίσως αυτό αλλάξει στο μέλλον όταν ορθοποδήσει η κατάσταση) δηλ. FIA ASN = ΕΛΠΑ (**)
(3) Οι 2 διεθνείς αγώνες (που δεν είναι υποχρεωτικό να οργανώνονται από την ASN αλλά πρέπει να εγκρίνονται από αυτήν, πχ. ούτε το 'RAC' το οργανώνει η MSA ούτε το '1000 λιμνών' το διοργανώνει η ΑΚΚ (Φινλανδική ομοσπονδία)) παραμένουν οργανωτικά στην ΕΛΠΑ (τύποις διότι το Ακρόπολις WRC είναι Celeritas). Βέβαια για να τρέξουν Ελληνες αγωνιζόμενοι σε αυτούς θα πρέπει να έχουν λισανς ΟΜΑΕΟπότε δεν υπάρχει λόγος σύγκρουσης και το παραπάνω status quo νομίζω βολεύει τους πάντες (αρκεί να μην αρχίσουν παρασκηνιακές μεθοδεύσεις κτλ. κτλ. ας αφήσουμε το σχήμα να περπατήσει και βλέπουμε)
(**) Μην ξεχνάς ότι παρακάτω στα άρθρα του ΔΑΚ που παραθέτεις λέει ότι η ASN μπορεί να εκχωρήσει την εθνική αθλητική εξουσία σε άλλο φορέα, ενημερώνοντας σχετικά τη FIA. Αρα δεν υπάρχει πρόβλημα, ASN = ΕΛΠΑ, εθνική αθλητική εξουσία = ΕΠΑ ΟΜΑΕ με ενημέρωση FIA.
Το μονο που βλεπω ειναι οτι ειχαμε την ευκαιρια να ξεκινησουμε απο το μηδεν και επιτελους να δουμε τι σκατα κανουν οι αλλες χωρες και να αντιγραψουμε και εμεις πηγαμε απο τελειως διαφορετικο και ασχετο για το σπορ μας χωματοδρομο.Η δική μου αντίληψη είναι ότι ήμασταν στο βάλτο και μας είπαν 'χωματόδρομος (που μπορεί να βγάζει αργότερα σε άσφαλτο) ή βάλτος ?' Και διαλέξαμε 'χωματόδρομο'. Ποτέ δεν είχαμε ρεαλιστική επιλογή 'χωματόδρομος ή άσφαλτος ή βάλτος ?' εκτός και αν πιστεύεις ότι θα άντεχε το σπορ κανα-δυο χρόνια πλήρους απραξίας μέχρι να τεθεί το 'σωστό' νομικό πλαίσιο κτλ. κτλ. φέξε μου και γλύστρισα.
'Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού' οπότε κατά αυτή την έννοια θα επέλεγα χωματόδρομο από βάλτο any day.
-
Ο χρήστης zivas έγραψε:
...
Μαλλον πρεπει και εσεις να διαβασετε μεχρι τελευτας τελειας τι λεει η ΔΟΑ....Να εξηγιόμαστε για να μήν παρεξηγιόμαστε...
Εχω γραμμένα στα 'παλιά μου τα παπούτσια' το τι λεει η fia !!! ( μαζί και ο νεοναζί τεως προεδρος της που έκανε παρτούζες με τις γυναίκες των υφισταμένων του και οι φωτογραφίες γυρισαν όλο τον κόσμο ) Τους προσφέραμε εκκατομύρια σε παράβολα ολα αυτά τα χρόνια και ενα ονομα το 'ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ' για να βάλουν δίπλα στον όρο 'ραλλυ' στο top 3 παγκοσμίως αναγνωρίσιμο !!!! , χωρίς να πάρουμε τίποτα .
Πιστευω ακράδαντα οτι το σπόρ μπορεί να σωθεί μόνο ,φτιάχνοντας κανόνες για τους αφθόχθονες ιθαγενείς...
και η ομοσπονδία είναι ενα πρωτο σημαντικό βήμα.η αποψη είναι προσωπική
Πάντα φιλικά..
Κ. Ζιβα και βεβαια καθε αποψη ειναι δεκτη και παντα φιλικα. Συζητηση κανουμε ουτος η αλλιος.
(Το τι κανει ο καθενας μας μεσα σε 4 τοιχους ειναι αλλο θεμα βεβαια. Παντως εφ οσον μας βγηκε παρτουζιαρης στα 80 του παλι καλα. Για φανταστειτε οι φωτο να ηταν ΜΕ τους υφισταμενους του και οχι τις γυναικες τους ή ιεροδουλες μου.)Απο εκει και περα ακομα και η fia εχει προβλεψει για αυτο που λετε δηλαδη
οτι το σπόρ μπορεί να σωθεί μόνο ,φτιάχνοντας κανόνες για τους αφθόχθονες ιθαγενείς...
Ασχετο οτι στην Ελλαδα δεν ακολουθηκε ποτε.
ARTICLE 5 – Exercising the Sporting Power
Normally, the Club, Association or Federation which has
been entitled to exercise the Sporting Power shall
exercise the said Power directly and throughout its
national territory through its 'Sporting Commission'
which constitutes a special executive body.
The FIA must be kept informed of the composition of
that body.
At the request of the holder of the Sporting Power and
on proposal of the World Motor Sport Council, the
General Assembly exceptionally shall authorise the
holder of the Sporting Power to exercise this power
through another organisation to which the Sporting
Power shall then be delegated.
The delegation may be:
a) Total (i.e. covering all sporting activities), and in
favour of one single organisation functioning throughout
the national territory.b) Total (i.e. covering all sporting activities), and in
favour of one or several organisations functioning over a
specific area of the territory.c) Selective (i.e. covering specific sporting activities),
and in favour of one or more organisations exercising
over the entire territory the functions which have been
assigned to them.Μεχρι τωρα στην Ελλαδα ειχαμε το α.
Σε αλλες χωρες εχουνε το β και σε αλλες χωρες το γ.Επισεις για το Εθνικα πρωταθληματα το εχω φωναξει πολλακις. Ο εθνικς ASN εχει το δικαιωμα να εγκρινει οτι κανονισμο του καπνισει για κατηγοριες και ειδος αγωνα (εφ οσν το status του αγωνα National Event) **αρκει σε θεματα ασφαλειας και μονο **να πηγαινουν βαση J.
Ουτε αυτο εγινε ποτε και καταληξαμε στην Ελλαδα να εχουμε Α,Ν, Ε να τρεχουνε παντου και οτιδηποτε δεν ειχε hommologation rally να μην τρεχει. Οκ. Αυτο μεχρι προσφατος που εγινε σε πιστα και αναβασεις η Formula Saloon αλλα και παλι ολα εχουν καταντησει να πετιουντε σε αυτη την κατηγορια.Η μεγαλυτερη μου ανυσηχια κ. Αγγελε (αν μου επιτρεπετε να σας φωναζω με το μικρο) ειναι μην προσπαθοντας η νεα ομοσπονδια να κανει παλι το α, μονη της προκαλεσει μεγαλο αντικτυπο σε ολους τους αγωνιζομενους και οσους εμπλεκοντε με το σπορ μας γενικοτερα.
-
.........
Η μεγαλυτερη μου ανυσηχια κ. Αγγελε (αν μου επιτρεπετε να σας φωναζω με το μικρο) ......Παρακαλώ...!!
Εχε λίγο υπομονή και μήν ανησυχείς , όπως σου εγραψε και ο Νάσος όλοι μαζί είναι τώρα.
-
Σαφώς και έχουμε εθνικούς κανονισμούς εδώ και πολλά χρόνια.
Ακόμα και ασφάλειας (πχ. εθνική επέκταση σε ζώνες, καθίσματα κτλ.)
Αλλά κλασσικά ό,τι αναγράφεται στην Εγκύκλιο 11 είναι αλλαγές-προσαρμογές εθνικών κανονισμών πχ. βάρη, Formula Saloon (παλιά υπήρχε η ομάδα 'ΤΝ' κάπως σαν super production), ακόμα και η ομάδα Ε είναι εθνικός κανονισμός.
Και σε sporting θέματα επίσης υπάρχουν εθνικές διαφοροποιήσεις. -
Χαννιμπαλακο μου, εχοντας ζησει τα καλα και σωστα, εχεις δικηο ν ανησυχεις. Εδω ομως τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα, κι οι αρχες απο το μηδεν ειναι αγνωστη ποσοτητα. Θελουν ανοιχτα μυαλα...
Ετσι εκτιμαμε (ισως αναγκαστικά) οτι ανοιξε μια καλη πορτα για διαδικασιες δημοκρατικης-τουλαχιστον-βασης και επιτελους ελεγχομενες. Σε πρωτη φαση απο τους αμεσα συμμετεχοντες, σε δευτερη ομως ακομα κι απο τη δικαιοσυνη, οτι κι αν μπορει να σημαινει αυτο. Που μεχρι τωρα ηταν απαγορευμενο.
Σιγουρα λοιπον εχουν γινει συμβιβασμοι (για να μην πω νομικες αποκκλισεις) και θα γινουν κι αλλοι. Θεωρω ομως οτι για την Ελλαδα ηταν ο μονος δρομος. Στο χερι μας και στ ανοιχτα μας ματια, να μην λοξοδρομησει.
Τελος, για την πληροφορηση σου,αν διαβασεις τα συμβολαια θα δεις οτι τα ασφαλιστρα θα πληρωνονται ανα τριμηνο, οποτε δεν βρεθηκαν ξαφνικα 200 τοσα χιλιαρικα.
Συνεχισε ομως να επιμενεις σε ιδανικες λυσεις. Ειναι υγεια... -
Ο χρήστης zivas έγραψε:
.........
Η μεγαλυτερη μου ανυσηχια κ. Αγγελε (αν μου επιτρεπετε να σας φωναζω με το μικρο) ......Παρακαλώ...!!
Εχε λίγο υπομονή και μήν ανησυχείς , όπως σου εγραψε και ο Νάσος όλοι μαζί είναι τώρα.
Μα αυτο λεω κ. Αγγελε, οτι ολα γινονται υπο 'μυστικοτητα' χωρις να ξερει ο απλος αγωνιζομενος τιποτα (αυτος που δεν εχει τα κονε να ακουσει εστω το ραδιο αρβυλα).
Και αυτο ετοιαζομουνα να απαντησω και στον Νασσο. Οτι απο αυτα που εχουν πει μεχρι τωρα μεσα απο τις επισημες ανακοινωσεις ειναι λες και ο καθενας παει μονος του οποτε υπαρχουμε αρκετοι που φοβουντε την συγκρουση.
Και δεν μιλαω για το fine tuning αλλα τουλαχιστον ας τα πουνε χονδρικα οπως πχ τα εγραψε ο Νασσος. 1,2,3,4.Απο εκει και περα συνεχιζω να μην πιστευω στον θεσμο του αθλητικου σωματειου αν λειτουργησουν στα πλαισια των αλλων αθληματων. (για λογους που προανεφερα)
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Χαννιμπαλακο μου, εχοντας ζησει τα καλα και σωστα, εχεις δικηο ν ανησυχεις. Εδω ομως τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα, κι οι αρχες απο το μηδεν ειναι αγνωστη ποσοτητα. Θελουν ανοιχτα μυαλα...
Ετσι εκτιμαμε (ισως αναγκαστικά) οτι ανοιξε μια καλη πορτα για διαδικασιες δημοκρατικης-τουλαχιστον-βασης και επιτελους ελεγχομενες. Σε πρωτη φαση απο τους αμεσα συμμετεχοντες, σε δευτερη ομως ακομα κι απο τη δικαιοσυνη, οτι κι αν μπορει να σημαινει αυτο. Που μεχρι τωρα ηταν απαγορευμενο.
Σιγουρα λοιπον εχουν γινει συμβιβασμοι (για να μην πω νομικες αποκκλισεις) και θα γινουν κι αλλοι. Θεωρω ομως οτι για την Ελλαδα ηταν ο μονος δρομος. Στο χερι μας και στ ανοιχτα μας ματια, να μην λοξοδρομησει.
Τελος, για την πληροφορηση σου,αν διαβασεις τα συμβολαια θα δεις οτι τα ασφαλιστρα θα πληρωνονται ανα τριμηνο, οποτε δεν βρεθηκαν ξαφνικα 200 τοσα χιλιαρικα.
Συνεχισε ομως να επιμενεις σε ιδανικες λυσεις. Ειναι υγεια...Γιατρε μου καλησπερα,
Εχωντας ζησει τα καλα που λετε επι εποχες τριπολης εννιαιου ΖΧ και βλεποντας τις μαχες τις δικες σας, του πατερα μου, του Παπαρηνοπουλου, Ζιακα και φυσικα του θειου Μιχελακακη, ειχα πει οτι θα εμπλεκομουνα με την πιστα και το εννιαιο. Διστυχως οταν επιτελους εφτασα στην ηληκια να βγαλω λισανς (τοτε οπως και τωρα αν δεν κανω λαθος επρεπε να εισαι 18 και να εχεις αδεια οδηγησης αυτοκινητου) και επειδη η πιστα και το εννιαο παιθενε δειλα δειλα αρχιζα να κανω καμμια αναβαση η κανα ραλλυ για την πλακα και μονο μετα τις σπουδες μου (ενω ετρεχα και σε μερικους αγωνες καρτ). Ε φανταρος και μετα βρεθηκα καλως η κακκος με τον πατερα μου εδω κατω και συνεπεσε με τα εγκαινια της πιστας εδω. Πιστευω δεν χρειαστηκε δευτερη σκεψη. Απο τοτε μεχρι τωρα τρεχω, μελεταω κανονισμους και παντα προσπαθω να ειμαι ενημερωμενος με τα στανταρτ της ΦΙΑ, με τα εδω κατω και θελοντας ή οχι και με το τι γινεται στην Ελλαδα. Αναποφεκτα λοιπον συγκρινω τις καταστασεις.Σχετικα με τα συμβολαια κ. Χρηστο το ειδα οτι ειναι αν τριμηνο. Αρα ειναι 4 δοσεις. 52,5κ το τριμηνο.
Και μια και πιασαμε το ασφαλιστηριο οπου το να πληρωνει ο ASN την ασφαλεια των τριτων μεσω τον λισανς αντι για τους οργανωτες το θεωρω κοροιδια προς τους αγωνιζομενους που πληρωνουν κα την συμμετοχη τους στον οργανωτη.
Αnyway pρεπει οι οδηγοι να καταλαβουν τι ειναι και τι ασφαλιζει το καθενα, γιατι πολυ νομιζουν οτι αυτο το ασφαληστηριο καλυπτει και υλικες ζημιες στα αγωνιστικα τους.Επισεις διαβαντας το ασφαληστηριο που καλυπτει οδηγους, οργανωτες και λοιπα μου δημιουργηθηκε η εξης απορεια.
2008 εγιναν claim απο την ασφαλεια 1,433.25 ευρο
2009 εγιναν claim απο την ασφαλεια 15,582.50 ευρο
2010 εγιναν claim απο την ασφαλεια 3,644.50 ευρο
2011 και μεχρι Ιουνιο του 2012 εγιναν claim απο την ασφαλεια 24,080.10 ευρο.Ολα αυτα το ποσα σε ποιανων τα ατυχηματα φυγανε?
-
Αν διαβαστούν λίγο προσεκτικά τα νέα ασφαλιστήρια σε αντιπαράθεση με τα προηγούμενα θα δείτε ότι:
Εως τώρα η ΕΛΠΑ 'πληρωνε' 231.044 Ευρώ για την Αστική Ευθύνη και 105.000 (και επιπλέον +10% Φόρο) για το προσωπικό ατύχημα. Σύνολο: 336,044+(10,500 Φόρο) Ευρώ. Επιπλέον πλήρωσε επασφάλιστρο για το ΑCROPOLIS.
Τώρα η ΟΜΑΕ πληρώνει 145.000 (και περιλαμβάνει και το ACROPOLIS) και 16,750 (και επιπλέον +10% Φόρο) για το Προσωπικό Ατύχημα. Ειδικά για το Προσωπικό Ατύχημα η ΟΜΑΕ πληρώνει ανά λισανς. Έβγαλε 450 λισανς ? πληρώνει μονο 16.750 και τελος. Βγαζει 1500 ? πληρώνει πλεον των πρωτων 450, ενα ποσό ανα λισανς και τελος.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλλαγή που βλεπω ειναι η απαλλαγή 1000 ευρώ στο ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Το αν αξίζει να πληρώνεις 232.000 για 0 απαλλαγή ή αξίζει να πληρώνεις 145.000 με 1.000 απαλλαγή, είναι καθάρά απόφαση του Ασφαλιζόμενου = ΟΜΑΕ
Επιπλέον στο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ μπηκε και όρος για bonus (ως εκπτωση) σε περίπτωση χαμηλων απαιτησεων πράγμα που δεν υπηρχε στο προηγουμενο.
Σε πρώτη ανάγνωση η οικονομία που εκανε η ΟΜΑΕ είναι άνω των 120.000 ευρω !
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πρώτα διαβάζουμε με λεπτομέρεια, μετά κρίνουμε, σχολιάζουμε, απορρίπτουμε, συμφωνουμε, επιφυλλασόμαστε, πυροβολούμε τους πιανίστες.
Αυτά τα ολίγα. -
Και μια και πιασαμε το ασφαλιστηριο οπου το να πληρωνει ο ASN την ασφαλεια των τριτων μεσω τον λισανς αντι για τους οργανωτες το θεωρω κοροιδια προς τους αγωνιζομενους που πληρωνουν κα την συμμετοχη τους στον οργανωτη.Μα ο αγωνιζόμενος πληρώνει τη λέσχη (συμμετοχή) και η λέσχη πληρώνει ένα μέρος αυτών στην ΕΛΠΑ (παλιότερα) ή την ΟΜΑΕ (πλέον). Από αυτό το 'ένα μέρος' κάποια πάνε για την αποπληρωμή του ασφαλιστηρίου (δηλ. η ΟΜΑΕ το έχει προπληρώσει και το αποπληρώνει τμηματικά μέσω των συμμετοχών) και τα υπόλοιπα για τα έξοδα της ΟΜΑΕ (γραφεία, προσωπικό, άλλα έξοδα).
Σε ό,τι αφορά τους αγωνιζομένους, αυτοί έτσι και αλλιώς πληρώνουν τον οργανωτή. Πως αλλιώς θα έπρεπε να γίνει ?
@colin1
Οι καλύψεις είναι οι ίδιες με το παλιό ασφαλιστήριο ?Το να πάνε τα ασφαλιστήρια με τις λισανς είναι σωστότερο σε περιόδους κρίσης το παλιό σύστημα (αν κατάλαβα καλά flat χρέωση, είτε έβγαζες 1000 είτε 3000 λισανς το κόστος ήταν το ίδιο) ήταν καλύτερο σε περιόδους παχιών αγελάδων.
-
Η προηγουμενες διαδικασιες πρεπει να ειχαν ...πορους. (ας μην ηταν ο νομος περι τυπου )
Φαινεται οτι φετος εγινε σωστη δουλεια, και συμφωνω απολυτα με την απαλλαγη της αστικης.
Μια παρατηρηση εχω, την κατεθεσα εγγραφως στην ΟΜΑΕ και τον ΣΟΑΑ, θα περιμενω μια απαντηση πριν την συζητησουμε,παντως την θεωρω σημαντικη. -
Ναι nass, ολοιδιες είναι εκτός από την απαλλαγή που προανέφερα στο Αστικής Ευθύνης. Αν διαβάσεις-συγκρίνεις έχουν γίνει και μικροβελτιώσεις στα λεκτικά-διατυπώσεις.
-
.....Επισεις διαβαντας το ασφαληστηριο που καλυπτει οδηγους, οργανωτες και λοιπα μου δημιουργηθηκε η εξης απορεια.
2008 εγιναν claim απο την ασφαλεια 1,433.25 ευρο
2009 εγιναν claim απο την ασφαλεια 15,582.50 ευρο
2010 εγιναν claim απο την ασφαλεια 3,644.50 ευρο
2011 και μεχρι Ιουνιο του 2012 εγιναν claim απο την ασφαλεια 24,080.10 ευρο.Ολα αυτα το ποσα σε ποιανων τα ατυχηματα φυγανε?
Να ευχόμαστε να είναι απολύτως καλά οι εμπλεκόμενοι και να μην έχουμε ατυχήματα για να χρειάζονται αποζημιώσεις.
Από εκεί και πέρα για αυτό υπάρχουν οι ασφάλειες για να αποζημιώνουν όταν χρειαστεί.
-
Ο χρήστης colin1 έγραψε:
Σε πρώτη ανάγνωση η οικονομία που εκανε η ΟΜΑΕ είναι άνω των 120.000 ευρω !Μπράβο της. Μόνο που όταν υπέγραφε η ΕΛΠΑ το προηγούμενο συμβόλαιο το προεδρίο της ΟΜΑΕ ήταν ενήμερο. Άρα είτε ξαφνικά αυτή η παρέα απέκτησε νέες ικανότητες, είτε η πλευρά της ΕΛΟΑΜ έκανε τη διαφορά.
Επίσης υποθέτω ότι το νεο ασφάλιστρο καλύπτει το Ακρόπολις καλύπτει τον αγώνα γιατί είναι πρωταθληματικός. Αν είναι έτσι η Celeritas είχε τύχη βουνο
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Μόνο που όταν υπέγραφε η ΕΛΠΑ το προηγούμενο συμβόλαιο το προεδρίο της ΟΜΑΕ ήταν ενήμερο.Μα προηγουμένως τα οικονομικά και το ασφαλιστήριο ήταν στην ΕΛΠΑ. Αρα και να ήταν ενήμερη η ΟΜΑΕ, δεν μπορούσε να κάνει κάτι.
-
Ανακοίνωση σχετικά με τις νέες διαδικασίες έκδοσης αγωνιστικής άδειας
Προς Αθλητές Αυτοκινήτου/Καρτ
Μετά την αναγνώριση της Ομοσπονδίας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σας ενημερώνουμε για τη νέα σειρά διαδικασιών τις οποίες θα πρέπει οι Αθλητές/Αγωνιζόμενοι να ακολουθήσουν:ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΘΛΗΤΟΥ
- Ο Αθλητής/Αγωνιζόμενος καταθέτει το αντίστοιχο παράβολο για την έκδοση του Δελτίου Αθλητού (αγωνιστική άδεια - licence) στο λογαριασμό της ΟΜΑΕ (Τράπεζα Πειραιώς, αρ.λογ. 5055 051609 112-ΟΜΑΕ) και με την απόδειξη κατάθεσης και δυο φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου (μία για την αίτηση και μία για το Δελτίο Αθλητού) πηγαίνει στο Σωματείο του οποίου θα πρέπει απαραίτητα να είναι εγγεγραμμένο μέλος και καταθέτει την αίτηση (δύο σελίδες μαζί με τις ιατρικές εξετάσεις), προκειμένου να εκδοθεί από την ΟΜΑΕ το Δελτίο Αθλητού και να πάρει αριθμό μητρώου Α/Μ.
Όσον αφορά ανήλικο αθλητή (καρτ) χρειάζεται επιπλέον πιστοποιητικό γέννησης και υπεύθυνη δήλωση γονέων ή κηδεμόνα ότι επιτρέπουν/ει τη συμμετοχή του σε αγώνα καρτ.
Επισυνάπτεται ο πίνακας των Σωματείων τα οποία έχουν μέχρι στιγμής κάνει αίτηση -με αριθμό πρωτοκόλλου- για αναγνώριση στη Γ.Γ.Α. και στα οποία μόνο μπορεί ο κάθε Αθλητής να γίνει μέλος.
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για δυο έτη αλλά με υποχρέωση για ετήσια ανανέωση μόνο από τον παθολόγο και ακολουθούν την ετήσια διαδικασία έκδοσης του Δελτίου Αθλητού. Γίνονται δε σε νομαρχιακό νοσοκομείο, κέντρο υγείας, αγροτικό ιατρείο, υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. (μονάδες Ε.Σ.Υ.) ιατρούς ή ιδιώτες ιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με οποιοδήποτε ταμείο του Δημοσίου ( νόμος 2725, άρθρο 2).- Όσον αφορά αγώνες αυτοκινήτου και καρτ ο αθλητής προσκομίζει τη γνωμάτευση/βεβαίωση στη β΄ σελίδα της αίτησής του σφραγισμένη από οφθαλμίατρο, παθολόγο και τεστ κοπώσεως για τους άνω των 40 ετών αθλητές.
- Για τις παιδιές ( Drag Day, Track Day, Drift, GP, Δεξιοτεχνία, Regularity ) ο αθλητής υποχρεούται να προσκομίσει τη γνωμάτευση μόνο από παθολόγο στο έντυπο αίτησής του.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΛΗΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
- Η δήλωση συμμετοχής για κάθε αγώνα θα συμπληρώνεται στο έντυπο συμμετοχής από τον ίδιο τον αθλητή και θα αποστέλλεται στον Οργανωτή με fax ή e-mail, μαζί με την απόδειξη κατάθεσης του παραβόλου συμμετοχής. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνεται δεκτή η συμμετοχή του.
- Λήξη συμμετοχών για Αγώνες αυτοκινήτου και καρτ
2.1 Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν την Παρασκευή της προηγούμενης βδομάδας του αγώνα.
2.2 Δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής έχει ο Αθλητής μέχρι τη Δευτέρα πριν τον αγώνα, με γραπτή και δικαιολογημένη αιτιολογία, και δικαιούται επιστροφή ολοκλήρου του παραβόλου συμμετοχής.
2.3 Αθλητής έχει το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή τη Δευτέρα πριν τον αγώνα, για οποιοδήποτε λόγο, με προσαύξηση του παραβόλου συμμετοχής κατά 20%. - Λήξη Συμμετοχών για Παιδιές
Οι δηλώσεις συμμετοχών λήγουν την Τετάρτη πριν τον αγώνα. - Στις δηλώσεις συμμετοχών του κάθε αγώνα, εκτός από τα στοιχεία του συμμετέχοντα, αναγράφονται επίσης
α) ο Διαγωνιζόμενος-Ομάδα, αν υπάρχει και εφόσον έχει καταθέσει το παράβολο για την έκδοση Δελτίου Διαγωνιζόμενου, και
β) το Σωματείο του Αθλητού
ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΔΕΛΤΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ( ΑΓΩΝ. ΑΔΕΙΩΝ-lICENCE)
Τα παράβολα που αφορούν στην έκδοση των Δελτίων Αθλητών διαμορφώνονται ως ακολούθως:- Για αγώνες αυτ/του, 130 ευρώ ( από 160 ευρώ )
- Για παιδιές εκδίδονται μόνο ετήσια Δελτία, 60 ευρώ
- Για Διεθνή, 200 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η starting permission)
- Για Διαγωνιζόμενο – Ομάδα, 70 ευρώ
-
Για Ψευδώνυμο, 70 ευρώ
- Για Καρτ, όπως ορίζει η εγκύκλιος 3 του καρτ για το 2013
Επισυνάπτονται η αίτηση για την έκδοση Δελτίου Αθλητού / Ιατρικές εξετάσεις καθώς και η αίτηση δελτίου διαγωνιζομένου
- Ο Αθλητής/Αγωνιζόμενος καταθέτει το αντίστοιχο παράβολο για την έκδοση του Δελτίου Αθλητού (αγωνιστική άδεια - licence) στο λογαριασμό της ΟΜΑΕ (Τράπεζα Πειραιώς, αρ.λογ. 5055 051609 112-ΟΜΑΕ) και με την απόδειξη κατάθεσης και δυο φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου (μία για την αίτηση και μία για το Δελτίο Αθλητού) πηγαίνει στο Σωματείο του οποίου θα πρέπει απαραίτητα να είναι εγγεγραμμένο μέλος και καταθέτει την αίτηση (δύο σελίδες μαζί με τις ιατρικές εξετάσεις), προκειμένου να εκδοθεί από την ΟΜΑΕ το Δελτίο Αθλητού και να πάρει αριθμό μητρώου Α/Μ.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ???