-
Οχι. Η συνδρομη αφορα τη λεσχη και οχι την ασφαλεια.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
...τοτε 1 Απριλιου ασφαλιζεσαι για 9 μηνες...Μου ακουγεται σαν ψεμα!
-
Τι χρειαζεται?
- το αυτοκινητο εξωτερικα να ειναι οσο πιο γνησιο γινεται. Μεγαλες aftermarket αεροτομες, 18αρες ζαντες και περιεργα καπώ δυστυχως δεν ειναι αποδεκτα. Επισης μηχανικα πρεπει το αυτοκινητο να ειναι οσο πιο γνησιο γινεται.
Κόσμο, εδώ έχεις κάνει λάθος. Ευτυχώς έπρεπε να γραφεί.
-
Παίζει ρόλο και η κατάσταση?
-
Ναι, οτι ισχυει και για τα ιστορικα.
Πρεπει να ειναι σε εμφανισημη και κινησιμη κατασταση.
Δεν χρειαζεται να ειναι 'αντιπροσωπειας' αλλα ουτε και κανενα χρεπι. -
Έστω ότι κάποιος έχει ένα μικρό πυραυλακι αρχών δεκαετίας '90 για αποκλειστική χρήση πίστας και τα μόνα που έχει αλλάξει είναι μια ανάρτηση (χωρίς να μιλάμε για κανένα υπερβολικό χαμηλωμα), έχει βάλει μια μπάρα θολων και έχει κάνει κάποιες επεμβάσεις στα φρένα (πχ σωλήνακια υψηλής), μπορεί να μπει σε αυτην την κατηγορία;
-
Γιατι οχι?
Στειλε καμια φωτογραφια. -
Έστω είπα βρε συ.
-
Πολλα ενδιαφεροντα αυτοκινητα εμπιπτουν σε αυτην την κατηγορια (δηλαδη κατασκευης αναμεσα 1984 και 1993).
Τι κερδιζετε?
α) Πιστοποιητικο Καταχωρησης που δινει κυρος στο αυτοκινητο σας και σας βοηθαει σε περιπτωση ατυχηματος ωστε να αποζημιωθειτε απο την ασφαλιστικη βασει τιμολογιων και οχι με ψιχουλα.Το Τέμπρα είναι κατασκευής Οκτ 1993 (πρώτη άδεια στην Ελλάδα το Φεβ 1994). Εμπίπτει στην κατηγορία ή δε γίνεται αποδεκτό ως μη ιστορικού ενδιαφέροντος; Ουσιαστικά με ενδιαφέρει το πιστοποιητικό καταχώρησης/γνησιότητας (η φθηνή ασφάλεια μου είναι αδιάφορη εκτός αν στις καλύψεις περιλαμβάνεται και κλοπή).
-
Καλό θα ήταν αν μπορούσε κάποιος να μας πει τι ακριβώς καλύπτει η ασφάλεια και τι κόστος έχουν οι εξτρά καλύψεις.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Το Τέμπρα είναι κατασκευής Οκτ 1993 (πρώτη άδεια στην Ελλάδα το Φεβ 1994). Εμπίπτει στην κατηγορία ή δε γίνεται αποδεκτό ως μη ιστορικού ενδιαφέροντος;
Απο τη στιγμη που δεν υπαρχει λιστα οχηματων που θεωρουνται ιστορικου ή μη ιστρικου ενδιαφεροντος, τοτε δεν μπορουμε να αποκλεισουμε καποιο μοντελο. Γνωμονας ειναι η καλη, αυθεντικη κατασταη του αυτοκινητου.
Απο τον αριθμο πλαισιου θα βρουμε αν ειναι 93 ή 94 (αν και τα ιταλικα ειναι λιγο δυσκολα...)
Στειλε μου τον αριθμο και καμια φωτογραφια και θα σου απαντησω. -
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Καλό θα ήταν αν μπορούσε κάποιος να μας πει τι ακριβώς καλύπτει η ασφάλεια και τι κόστος έχουν οι εξτρά καλύψεις.Αστικη ευθυνη, νομικη προστασια, οδικη & ταιδιωτικη ασφαλεια.
Δεν υπαρχουν εξτρα καλυψεις με εξτρα κοστος.
Το σκεπτικο της 'φθηνης' ασφαλειαςει ειναι να δοθει ενα οικονομικο κινητρο να διατηρηθουν σε καλη κατασταση αυτα τα αυτοκινητα που υποτιθεται οτι δεν κυκλοφορουν πολυ.
Αν καποιος θελει θραυση, κλοπη κλπ κλπ τοτε μπορει να ασφαλιστει σε δεκαδες ασφαλιστικες αλλα με πολυ υψηλοτερο κοστος.*Παιδια να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι και ουτε θελω να γινω ασφαλιστης... *
-
Καλό θα ήταν αν μπορούσε κάποιος να μας πει τι ακριβώς καλύπτει η ασφάλεια και τι κόστος έχουν οι εξτρά καλύψεις.
Αστικη ευθυνη, νομικη προστασια, οδικη & ταιδιωτικη ασφαλεια.
Δεν υπαρχουν εξτρα καλυψεις με εξτρα κοστος.
Το σκεπτικο της 'φθηνης' ασφαλειαςει ειναι να δοθει ενα οικονομικο κινητρο να διατηρηθουν σε καλη κατασταση αυτα τα αυτοκινητα που υποτιθεται οτι δεν κυκλοφορουν πολυ.
Αν καποιος θελει θραυση, κλοπη κλπ κλπ τοτε μπορει να ασφαλιστει σε δεκαδες ασφαλιστικες αλλα με πολυ υψηλοτερο κοστος.*Παιδια να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι και ουτε θελω να γινω ασφαλιστης... *
Ok, δεν πειράζει. Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου.
-
Να ρωτήσω αν είναι youngtimer στην εισαγωγή μπορώ να γλυτώσω φόρο ή όχι?
-
Οχι.
-
Χθές το απόγευμα πέρασα από τα γραφεία του ΣΙΣΑ και γνωριστήκαμε από κοντά με τον Μιχάλη (COSMO), ο οποίος φρόντισε και έτρεξε να δηλώσουμε 'youngtimer' την ΑΕ μου.
Τέλεψαν οι διαδικασίες και θα περιμένουμε τα χαρτιά.
Μεγάλη ανάσα η ασφάλιση του αυτοκινήτου.
Ελπίζω πλέον να τα λέμε και στις βόλτες εκεί έξω.Ευχαριστώ και δημοσίως Μιχάλη.
-
Τι γινεται οταν ο συζυγος ειναι μελος και το αυτοκινητο που ασφαλιζεται ειναι στο ονομα της συζυγου;;;;
-
Κανενα προβλημα.
Αν ενας απο την οικογενεια ειναι μελος τοτε φθανει μια συνδρομη και δεν απαιτειται δευτερη.
Εκτος και αν και η συζυγος θελει να γινει μελος, οποτε δεν λεμε οχι. -
Πως μπορουμε να μαθουμε ακριβη ημερομηνια κατασκευης του οχηματος?
στα τζαμια κ στους καθρεπτες βλεπω οτι ειναι του 94 το αυτοκινητο θα μπορεσουμε να το κανουμε youngtimer για το 2014? -
O τροπος ανευρεσης της ημερομηνιας κατασκευης βασιζεται στον αριθμο πλαισιου και διαφερει αναλογα με το εργοστασιο.
Αν θες, στειλε μου μαρκα, τυπο & αρ πλαισιου και θα προσπαθησω να το βρω.
Potentially Historic Cars (ή αλλιώς youngtimer)