-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ένα ωραίο συγκριτικό ανάμεσα σε i7 και fx8350 εστιασμένο στις επιδόσεις και μόνο! Χρησιμοποιούν μια κα΄ρτα γραφικών σαν την δική μου και τ' αποτελέσματα εκπλήσσουν τουλάχιστον στα παιχνίδια!
Η μουσική επένδυση του βίντεο είναι από την εισαγωγή του project-x σε amiga, αγαπημένου παιχνιδιού του 1993 από την team17!http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... wrPDqFuT3Y
Καλό, αλλά AMD + Radeon δεν συνεργάζονται καλύτερα;
-
Μπαα όλα καλά δουλεύουν μεταξύ τους
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Στοκ Γιώργο.
Αυτό που είδαμε βασικά ήταν τον AMD να τρώει ξύλο στην καθαρά επεξεργαστική ισχύ και να είναι πάνω κάτω στα ίδια στα παιχνίδια όπου προφανώς η κάρτα ήταν το bottleneck.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στοκ Γιώργο.Αυτό που είδαμε βασικά ήταν τον AMD να τρώει ξύλο στην καθαρά επεξεργαστική ισχύ και να είναι πάνω κάτω στα ίδια στα παιχνίδια όπου προφανώς η κάρτα ήταν το bottleneck.
θες να τους βαλουμε διπλα διπλα σε παραλληλες επεξεργασιες?
το εχουμε ξαναπει χιλιαδες φορες οι amd δυστηχως ειναι φτιαγμενοι για αλλου ειδους πραγματα αλλα το να τρως 10-15 fps στην μαπα και να λεμε η ιντελ νικαει λες και θα καταλαβει κανεις την διαφορα των 15fps ειναι λιγακι τραγικο -
Που την είδες την διαφορά των 15fps ειδικά με την συγκεκριμένη κάρτα που προφανώς είναι χειρότερη των κορυφαίων υλοποιήσεων;
Στα ίδια ήταν πάνω κάτω σε παιχνίδια με δαύτη! Σκέψου μάλιστα και την σημαντική διαφορά των 100+ ευρώ υπέρ του amd! Μέχρι και υδρόψυξη παίρνεις με τόσα για να τον οβερκλοκάρεις όσο πάει οπότε μειώνεις και την διαφορά από τον ι7!
Επιμένω διότι οι συγκεκριμένες υλοποιήσεις του τεστ ήταν πολύ κοντά στην δική μου -μάλιστα είχαμε και τον ίδιο τυπο ssd- οπότε μπορώ να κρίνω καλύτερα και με αυτό που βλέπω στην πράξη!
Οπότε το ερώτημα προς τους gamers είναι το εξής: αξίζει να έχεις ι7 με 660τι ή καλύτερα να χτυπήσεις 8350 και μια 670 στα ίδια λεφτα; Με ποιο θα παίξεις καλύτερα τα παιχνίδια της εποχής; Ακόμα καλύτερα αξίζει να έχεις ι5 ή 8350; -
Που την είδες την διαφορά των 15fps ειδικά με την συγκεκριμένη κάρτα που προφανώς είναι χειρότερη των κορυφαίων υλοποιήσεων;
Στα ίδια ήταν πάνω κάτω σε παιχνίδια με δαύτη! Σκέψου μάλιστα και την σημαντική διαφορά των 100+ ευρώ υπέρ του amd! Μέχρι και υδρόψυξη παίρνεις με τόσα για να τον οβερκλοκάρεις όσο πάει οπότε μειώνεις και την διαφορά από τον ι7!
Επιμένω διότι οι συγκεκριμένες υλοποιήσεις του τεστ ήταν πολύ κοντά στην δική μου -μάλιστα είχαμε και τον ίδιο τυπο ssd- οπότε μπορώ να κρίνω καλύτερα και με αυτό που βλέπω στην πράξη!
Οπότε το ερώτημα προς τους gamers είναι το εξής: αξίζει να έχεις ι7 με 660τι ή καλύτερα να χτυπήσεις 8350 και μια 670 στα ίδια λεφτα; Με ποιο θα παίξεις καλύτερα τα παιχνίδια της εποχής; Ακόμα καλύτερα αξίζει να έχεις ι5 ή 8350;δεν μιλαω για το συγκεκριμενο βιντεο
οπου εχω δει την συγκεκριμενη διαμαχη εκτως απο ορισμενες περιπτωσεις (tomhw ign ) η διαφορα ειναι τοση 10-15 που οπως ακριβως λες δεν δικαιολογει την τοσο αυξημενη τιμη του ι7 -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Στοκ Γιώργο.
Αυτό που είδαμε βασικά ήταν τον AMD να τρώει ξύλο στην καθαρά επεξεργαστική ισχύ και να είναι πάνω κάτω στα ίδια στα παιχνίδια όπου προφανώς η κάρτα ήταν το bottleneck.
θες να τους βαλουμε διπλα διπλα σε παραλληλες επεξεργασιες?
το εχουμε ξαναπει χιλιαδες φορες οι amd δυστηχως ειναι φτιαγμενοι για αλλου ειδους πραγματα αλλα το να τρως 10-15 fps στην μαπα και να λεμε η ιντελ νικαει λες και θα καταλαβει κανεις την διαφορα των 15fps ειναι λιγακι τραγικοΗ μεγάλη διαφορά είναι σε video/photo editing κλπ όπου είναι σαφώς ισχυρότεροι οι Intel. Στα παιχνίδια το bottleneck είναι σχεδόν πάντα η κάρτα.
-
Στα παιχνίδια μπουκάλι μπορείς να έχεις μόνο από τον επεξεργαστή και αυτό κυρίως σε χαμηλές αναλύσεις, σε 1080 που παίζει όλος ο κόσμος δύσκολα, εκτός βέβαια περιπτώσεων
Γενικά θες ένα δυνατό επεξεργαστή σε υψηλή συχνότητα για να δουλεύει 100% η κάρτα, τότε έχεις μπουκάλι, όταν ή κάρτα δε πάει στο 100
Σε κάποια παιχνίδια μπορεί να μην έχεις μπουκάλι μεν, αλλά να κερδίζεις από δυνατούς και παραπάνω πυρήνες οπότε θες δυνατό επεξεργαστή για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα
Μπουκάλι στη cpu από τη κάρτα δύσκολα παίζει σε νορμάλ σύστημα
Πρέπει η κάρτα που μιλάμε να είναι τραγικά αρχαία
Γενικά όμως στα περισσότερα παιχνίδια ο επεξεργαστής παίζει πιο κομπαρσορολο και το μόνο που θες από αυτόν όπως είπα είναι να μη σου κόβει τη κάρταΣε κάποια όπως το crysis 3 μέχρι 6 πυρήνες πάνε στο 90% + και εκεί όσο πιο δυνατό επεξεργαστή έχεις τόσο πιο καλά, η κάρτα σε όλους τους 4πυρηνους πάει στο 99% και φυσικά η κάρτα δε μπορεί να κόψει το ξεζούμισμα του επεξεργαστή
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
συμφωνώ με τον κιούση....πρακτικά κανένας σύγχρονος τετραπύρηνος και πάνω δεν έχει τέτοια θέματα!
Πλέον σε κολλάει η κάρτα γραφικών τουλάχιστον σε αναλύσεις μέχρι 1080p.
Σε αναλύσεις πάνω του 1080p αλλάζουν τα πράγματα αφού οι απαιτήσεις σε hardware αυξάνονται...ακόμα όμως και εκεί η κάρτα πρακτικά σε περιορίζει!Το crysis 3 είναι για μένα επίτηδες βαρύ! Μάλλον δεν ειναι κατάλληλο για παράδειγμα αλλά ως εξαίρεση του κανόνα!
-
-
http://uk.hardware.info/reviews/4002/am ... mes-review
-
http://uk.hardware.info/reviews/4002/amd-radeon-hd-7950-boost-vs-nvidia-geforce-gtx-660-ti-frametimes-reviewνταξ και μετα λεω για το tomshw
βρηκαμε ισως χειροτερο σαιτ απο αυτο
ναι μεν η amd ειναι ταχυτερη στα 3 απο τα 5 παιχνιδια
ναι μεν ειναι φτηνοτερη
ναι μεν εχει καλυτερο stuttering (τεσπα......)
αλλα διαλεγει nvidia! -
σπυρο ο,τι και να λες , εγω 7950 θα παρω
και αν θες μετα ελα να κανουμε bench σε ο,τι παιχνιδι θες να τα ποσταρουμε εδω να δουμε τι γινεται στη πραγματικοτητα
-
κιούση ότι και να πάρεις να είναι καλοδούλευτο! Μακάρι να είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις! Τώρα για τις συγκρίσεις, έχω παραθέσει και άλλες σελίδες που δείχνουν τι γίνεται στην πράξη οπότε δεν είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται το αποτέλεσμα που έφτασε και το συγκεκριμένο site! Πρόσεξε πάντως ότι μιλά για στοκ κάρτες και όχι οβερκλοκαρισμένες όπως είναι εργοστασιακά η δική μου ή θα γίνει στάνταρντ η δική σου από σένα! Προσωπικά δεν με νοιάζει αν βγάζει περισσότερα frames από άλλες. Το μόνο που με νοιάζει είναι να με ευχαριστεί όποτε παίζω παιχνίδια...μέχρι εκεί!
@cabala10:μην συγκρίνεις το toms hardware με κανένα άλλο site...είναι απλά το χειρότερο όσων ξέρω! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σπυρο ο,τι και να λες , εγω 7950 θα παρωκαι αν θες μετα ελα να κανουμε bench σε ο,τι παιχνιδι θες να τα ποσταρουμε εδω να δουμε τι γινεται στη πραγματικοτητα
Την 7950 3 GB OC της Gigabyte την έχει πάρει φίλος και είναι πολύ ευχαριστημένος. Η ψύκτρα της είναι πάρα πολύ καλή, τελείως αθόρυβη σε χαμηλές στροφές. Ακούγεται βέβαια κάπως μετα το 45-50% του ανεμιστήρα (σε πλήρες φορτίο περνάει το 70% και ακούγεται αρκετά). Αλλά ως προς τις επιδόσεις είναι εξαιρετική.
Εγώ με την 7850 2 GB OC της Sapphire είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος, δυστυχώς τρώω τρελό μπουκάλι από τον επεξεργαστή αλλά θα το διορθώσω το πρόβλημα σε λίγους μήνες. Η ψύκτρα είναι φοβερή, μόλις στο 60-65% στροφών του ανεμιστήρα γίνεται αντιληπτή και ακόμη και με πλήρες φορτίο πολύ δύσκολα ξεπερνάει 60% RPM. Δυστυχώς υπάρχει ένα θέμα με τους drivers όμως, μέχρι τους Catalyst 12.10 δεν υπήρχε πρόβλημα αλλά από εκεί και μετά υπάρχει ένα θέμα με artifacts στο Firefox (άκουσον-άκουσον ) και στο CL Benchmark. Όχι όμως σε κάποιο παιχνίδι. Έκανα σχετική αναφορά στην AMD, ελπίζω κάποτε να το φτιάξουν.
-
Mια χαρά κάρτες είναι οι ati/amd τόσο σε απόδοση όσο και σε τιμή! Είχα άλλωστε 5 χρόνια μια 4870 και την άλλαξα διότι δεν άντεχα άλλο το θέμα με τους drivers! Είχα βρει μια έκδοση του 2011 που ήταν σταθερότερη των άλλων και είχα ησυχάσει! Μόλις έβαζα οποιαδήποτε νεώτερη έκδοση έβλεπα συχνά bsod! Μάλιστα το 2009 μου είχαν κρατήσει τον υπολογιστή στο service του e-shop για μια εβδομάδα διότι δεν έβρισκαν τι φταίει....Εύχομαι λοιπόν να μην ξαναρχίσουν τα ίδια!
Τώρα για τον θόρυβο των ανεμιστήρων στις σύγχρονες κάρτες γραφικών να είσαι σίγουρος ότι οι καλές υλοποιήσεις από κατασκευαστές όπως οι asus, msi, gigabyte κ.α. είναι άριστες στον τομέα θορύβου και απαγωγής θερμότητας! -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
σπυρο ο,τι και να λες , εγω 7950 θα παρω
και αν θες μετα ελα να κανουμε bench σε ο,τι παιχνιδι θες να τα ποσταρουμε εδω να δουμε τι γινεται στη πραγματικοτητα
Την 7950 3 GB OC της Gigabyte την έχει πάρει φίλος και είναι πολύ ευχαριστημένος. Η ψύκτρα της είναι πάρα πολύ καλή, τελείως αθόρυβη σε χαμηλές στροφές. Ακούγεται βέβαια κάπως μετα το 45-50% του ανεμιστήρα (σε πλήρες φορτίο περνάει το 70% και ακούγεται αρκετά). Αλλά ως προς τις επιδόσεις είναι εξαιρετική.
Εγώ με την 7850 2 GB OC της Sapphire είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος, δυστυχώς τρώω τρελό μπουκάλι από τον επεξεργαστή αλλά θα το διορθώσω το πρόβλημα σε λίγους μήνες. Η ψύκτρα είναι φοβερή, μόλις στο 60-65% στροφών του ανεμιστήρα γίνεται αντιληπτή και ακόμη και με πλήρες φορτίο πολύ δύσκολα ξεπερνάει 60% RPM. Δυστυχώς υπάρχει ένα θέμα με τους drivers όμως, μέχρι τους Catalyst 12.10 δεν υπήρχε πρόβλημα αλλά από εκεί και μετά υπάρχει ένα θέμα με artifacts στο Firefox (άκουσον-άκουσον ) και στο CL Benchmark. Όχι όμως σε κάποιο παιχνίδι. Έκανα σχετική αναφορά στην AMD, ελπίζω κάποτε να το φτιάξουν.
ετσι περιπου ηταν σε θορυβο και η sapphire (vaporx , παλιοτερο βεβαια απο τα σημερενα vaporx) που εδωσα , μονο σε τρελο φορτο την ακουγες (σε βαρια παιχνιδια) οταν περνουσε το 60% , πιο χαμηλα ηταν αθορυβη
η gigabyte οσο την εχω δει ειναι ταφος
αν ανεβασεις τις στροφες γινεται χαμος, ομως στο κουτι του φιλου μου δεν ανεβαινουν καθολου οι στροφες(και παιζει o/c στους 59-60 βαθμους ) , οποτε μαλλον θα παιζει ρολο και το υπολοιπο συστημαεπειδη ειχα κουτι με κακο airflow (δε ξερω ποιο εχει ο φιλος σου ) , εχω δει τα ιδια πραγματα να ζεσταινονται πολυ περισσοτερο επειδη μαζευεται ζεστος αερας μεσα στο κουτι
-
Έχει ένα πολύ καλό κουτί, Fractal Design Define R4. Δε λέω ότι ο ανεμιστήρας του δουλεύει συνέχεια σε θορυβώδη επίπεδα, απλά ότι μετά από περατεταμένη λειτουργία με υψηλό φορτίο γίνεται σαφώς αντιληπτός και αναγκάζεται να περάσει το 65% για να κρατήσει τη θερμοκρασία κάτω από 65 βαθμούς..εγώ με την 7850 της sapphire δεν παρατήρησα ποτέ τέτοιο θέμα. Το δικό μου κουτί είναι σαφώς χειρότερο κ όμως ούτε μία φορά δεν πέρασε ο ανεμιστήρας το 60%. Αλλά βέβαια 7950>7850
Φυσικά κ η δικιά μου στο 100% κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα Απλά η gigabyte έχει αυτή τη φοβερή τεχνολογία με τα πλαγιαστά πτερύγια ανεμιστήρων κλπ (ώστε να είναι τάφος στις χαμηλές στροφές), τα οποία όμως είναι λίγο ευαίσθητα και 'πάλλονται' στις μεγάλες ταχύτητες, κάνοντας σπαστικό θόρυβο..
Αλλά ναι, εκτός από το airflow του ίδιου του κουτιού σημασία έχει και τι θερμότητα δίνουν και τα άλλα πράγματα που έχεις εκεί μέσα.
-
σιγουρα και τα υπολοιπα parts παιζουν ρολο, εμενα παντως κλασικα η καρτα ηταν παντα το πιο ζεστο γιατι ηταν και το μονο που δεν εμπαινα στη διαδικασια να του πειραξω τη ψυξη
για αυτο παω για gigabyte που ειναι η καλυτερη στοκ , ειδικα σε αυτο το ευρος τιμων
παντως σε πολυ καλο κουτι με απειρα (ησυχα) φουρφουρια , δεν κανει κιχ και δε ζεσταινεται ποτε
-
δεν νομίζω ότι αυτό με τα πλαγιαστά πτερύγια ισχύει μόνο για την gigabyte αφού τέτοια έχει και η msi τουλάχιστον στις twin frozr υλοποιήσεις αλλά και η asus!
Εφόσον αυτά ισχύουν ανεξαρτήτως κατασκευαστή τσιπ στην θέση σου θα εστίαζα λιγότερο σε αυτό και περισσότερο στις δυνατότητες o/c της κάθε υλοποίησης!
Εγώ βαριέμαι να την ανεβάσω προς το παρόν διότι είναι εργοστασιακά ανεβασμένη! Μόνο αν το επιβάλλουν οι συνθήκες στο μέλλον θα το κάνω.
Τώρα για τα κουτιά μία επισήμανση: Να επιλέγετε full tower και να μην εστιάζετε στα κόμπακτ κουτιά. Ναι, είναι όμορφα, ναι είναι διακριτικά, ναι δεν πιάνουν χώρο όμως στην απαγωγή του ζεστού αέρα από τα διάφορα parts πάσχουν σε σχέση με τα μεγάλα! Το μέγεθος μετράει στα κουτιά...
Εμένα το κουτί μου ήταν από τα ακριβότερα στην εποχή του (2008) και το πήρα λαθεμένα στην ελαφρά μικρότερη έκδοση μεγέθους!
Λάθος ,που δεν το πλήρωσα στην πράξη, λόγω που αντικατέστησα σχεδόν όλα τα εργοστασιακά fans με μοντέλα της noctua και φυσικά την ναυαρχίδα της εταιρείας σε cpu cooler! Αν το άφηνα με τις μαμα λύσεις της thermaltake θα είχα πολύ χειρότερες επιδόσεις!
Αυτό είναι αν και πλέον ξεπερασμένο:
http://www.thermaltake.com/products-mod ... C_00000204
Games (PC,PS,XBOX,Wii,κλπ)