-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Χμμμμμμ,το σκέφτομαι .Αυτή που έχω μαζί με οδική και θραύση κρυστάλλων που θέλω να βάλω θα πάει πάνω από 300 ενώ η Interlife μου βγάζει μια τιμή στα 240 περίπου με τα ίδια πράγματα.Το έψαξα και βλέπω πολύ καλές γνώμες αλλά επίσης βρίσκω πολλά άρθρα που μιλάνε για τα κέρδη της κτλ. ενώ όλοι οι άλλοι έχουν προβλήματα,και αυτό με βάζει σε σκέψεις μην είναι καμιά φούσκα.??? Λέω να την κάνω την αλλαγή.Χρειάζεται να ενημερώσω την ασφαλιστική που έχω τώρα? Γενικά τί πρέπει να κάνω?
-
Γνώμες για Generali ; Πήρα μια καλουτσικη προσφορά για το τουτού της γυναίκας και το σκέφτομαι..
-
Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε τέλος στις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για υποχρεωτική ασφάλιση των οχημάτων που είναι ακινητοποιημένα.
Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:
«Με αφορμή δημοσιεύματα περί υποχρεωτικής ασφάλισης ακόμη και στα ακινητοποιημένα ΙΧ αυτοκίνητα, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης των οχημάτων τους, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που καταθέτουν πινακίδες στις ΔΟΥ.»
Πηγή: iefimerida
Να ρωτήσω κάτι...?
Αν πράγματι, η παραπάνω είδηση είναι έγκυρη...και όχι δηλαδή, ένα απλώς 'δημοσίευμα' μιας διαδικτυακής εφημερίδας...Στην περίπτωση που, ένα αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες, και σταθμευμένο για καιρό,
πάρει φωτιά...
Και, η φωτιά αυτή, προκαλέσει σημαντικές υλικές ζημιές στο Κατάστημα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θέση στάθμευσής του,
την αποζημίωση, ως έμμεση αιτία διάδοσης της φωτιάς,
ποιός θα την πληρώσει...?!! -
Ο χρήστης fuorigioco1981 έγραψε:
ειχα πριν κανενα 2μηνο ατυχημα. χτηπησα με τον καθρεφτη μου ενα αλλο αυτοκινητο (τζιπ) το οποιο ηταν σταθμεμενο σε ανισωπεδο επιπεδο.πλαγια ας πουμε (οι 2 δεξιες ροδες του ηταν σε αναχωμα.) το τζιπ εχει anytime και εγω interamerican. πηγαμε την αλλη μερα στην ασφαληστρια μου και καναμε την φιλικη δηλωση. ηρθε μετα απο 3 μερες η φροντιδα ατυχημτος, ειδε το τζιπ (εσπασε ο μηχανισμος απο το καθρεφτη) και μιλωντας με τον εμπιρογνωμονα εκλεισε η κοπελα ραντεβου στο φανοποιειο. δεν θα πληρωνε τιποτα απο την ζημια και θα τα καλυπτε ολα η εταιρια.
μετα απο 2 βδομαδες με περνει κι εμενα ο εμπιρογνωμωνας να παμε λεει να βγαλουμε fotos.επιδη δεν μπορουσαμε να βρουμε αναλογο αναχωμα διοτι ηταν χωμα και χαλικι το προηγουμενο και κανανε εργα ο δημος εκει, εβγαλε καποιες φωτο ο εμπιρογνωμωνας και στην σχετικη εκθεση του εκανε πληρη αναφορα.
περνανε αλλες 2 βδομαδες και με περνει η ασφαλιστρια τηλ και η κοπελα επιτα και μου λενε ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ!!!
τρελαθηκα. ' αυτο το ατυχημα αποφανθηκε ο εκτιμητης στα κεντρικα της θεσ/νικης οτι δεν μπορει να εγινε'
πηρα την κοπελα τηλ και συναντηθηκαμε εξω απο ενα συνεργειο που ειχε ραμπα τσιμεντενια εισοδου για το μαγαζι του και βγαλαμε εκ νεου φωτος τις οποιες τις εστειλα ξανα στον (κυριο δεν θα τον πω) της εταιριας να το ξαναδει το θεμα.
μου ζητησαν μαλιστα να κανω υπευθυνη δηλωση που να λεει οτι παραιτουμε απο καθε ενομο συμφερων και θα πληρωσω ργω την ζημια. καλα τους ειπα ειστε βλακες δεν παιζει
εν το μεταξυ τους λεω 'τι σας πληρωνω καθε 6μηνο αν πρεπει να πληρωνω απο την τσεπη μου το ατυχημα' δεν μου απαντανε.
τους απειλησα οτι εχοντας 2 αυτοκινητα στην εταιρια τους θα τα παρω και φυγω κανωντας διακοπη συμβολαιων και ζητωντας τα χρηματα πισω. δεν μας νοιαζει λεει τι θα κανεις.
το επομενο βημα ειναι να κανω χρηση της νομικης προστασιας-βοηθειας που εχω στο συμβολαιο και τους κανω αγωγη.
Γι'αυτό όταν τρακαρουμε ΕΠΙΤΌΠΟΥ εγώ φωνάζω αστυνομία ΚΑΙ την ασφαλιστική μου να βγάλει φώτο.φιλικός διακανονισμός και π@παρια μεντολες
Sent from my Desire S using tapatalk!
Εγώ έχω Interamerican χρόνια τώρα και είναι απίστευτα τυπική σε όλα. Και δυο φορές που τράκαρα και μια φορά που χρειάστηκα οδική βοήθεια η εξυπηρέτηση ήταν άψογη. Γι'αυτό και δεν την αλλάζω εννοείται.
-
Ο χρήστης anasmzak έγραψε:
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε τέλος στις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για υποχρεωτική ασφάλιση των οχημάτων που είναι ακινητοποιημένα.
«Με αφορμή δημοσιεύματα περί υποχρεωτικής ασφάλισης ακόμη και στα ακινητοποιημένα ΙΧ αυτοκίνητα, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης των οχημάτων τους, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που καταθέτουν πινακίδες στις ΔΟΥ.»
Να ρωτήσω κάτι...?
Αν πράγματι, η παραπάνω είδηση είναι έγκυρη...και όχι δηλαδή, ένα απλώς 'δημοσίευμα' μιας διαδικτυακής εφημερίδας...Στην περίπτωση που, ένα αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες, και σταθμευμένο για καιρό,
πάρει φωτιά...
Και, η φωτιά αυτή, προκαλέσει σημαντικές υλικές ζημιές στο Κατάστημα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θέση στάθμευσής του,
την αποζημίωση, ως έμμεση αιτία διάδοσης της φωτιάς,
ποιός θα την πληρώσει...?!!Εννοείτε εσύ.
Για να έχεις παραδώσει πινακίδες το έχεις θεωρητικά σε ιδιόκτητο πάρκινγκ άρα και να είχες ασφάλεια δεν σε καλύπτει γιατί α) σε καλύπτει μόνο ανοιχτό δημόσιο δρόμο που το πάρκινγκ σου δεν είναι
β) πρέπει να έχεις κάλυψη για αστική ευθύνη από μετάδοση πυρκαγιάς που δεν το έχουν όλες οι ασφάλειες και όσες το έχουν είναι εξτρά κάλυψη. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Τι να πει κανείς!! Όταν το διάβασα, μου έφερε γέλια! Εδώ συζητάμε για το αν πρέπει να ασφαλιστούν αυτοκίνητα ακινητοποιημένα αλλά με πινακίδες και αυτοί...είχαν στο μυαλό τους να στείλουν πρόστιμα και σε όσα έχουν παραδώσει !
Άρα εννοείται ότι θα στείλουν πρόστιμα σε όλα τα αυτοκίνητα που έχουν πινακίδες, ανεξάρτητα από το αν κυκλοφορούνται ή όχι, δεδομένου ότι αυτό δεν μπορεί να αποδειχτεί.
-
Προχτές μίλησα με τον ασφαλιστή μου και μου ανέφερε πως κάτι'μύρισε' για την Αιγαίον(έχει λέει σχέση με το κανόνι της Evima) ....επειδή τον εμπιστεύομαι(εννιά χρόνια συνεργασία),'έκλεισα' τελικά σε AIG...είχε και καλή προσφορά.Υπάρχει κανείς που να αντιμετώπησε πρόβλημα με AIG-Chartis;
-
Η Evima δεν έριξε κανόνι την έκλεισε η ΤΤΕ, έχει διαφορά. Μην δίνεις σημασία σε φήμες, κανείς δεν ξέρει εκτός από αυτούς που αποφασίζουν. Πιστεύω ότι είναι στο παιχνίδι της πώλησης και της προμήθειας η 'πληροφορία'.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Η Evima δεν έριξε κανόνι την έκλεισε η ΤΤΕ, έχει διαφορά. Μην δίνεις σημασία σε φήμες, κανείς δεν ξέρει εκτός από αυτούς που αποφασίζουν. Πιστεύω ότι είναι στο παιχνίδι της πώλησης και της προμήθειας η 'πληροφορία'.Έχεις δίκιο για την Evima.......πάντως,γενικότερα το θέμα 'ασφάλεια' ήταν,είναι και θα είναι....'λεπτό'...(ελληνιστή..'αέρας μπανά'... )
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Η Evima δεν έριξε κανόνι την έκλεισε η ΤΤΕ, έχει διαφορά. Μην δίνεις σημασία σε φήμες, κανείς δεν ξέρει εκτός από αυτούς που αποφασίζουν. Πιστεύω ότι είναι στο παιχνίδι της πώλησης και της προμήθειας η 'πληροφορία'.
Έχεις δίκιο για την Evima.......πάντως,γενικότερα το θέμα 'ασφάλεια' ήταν,είναι και θα είναι....'λεπτό'...(ελληνιστή..'αέρας μπανά'... )
-
Φίλε μου με εξαίρεση ίσως κάποιους διευθυντές ασφαλιστικών εταιρειών με κονέ εντός ΔΕΙΑ κανείς δεν ξέρει και ακόμη και αυτοί άντε να μάθουν μια δυο μέρες νωρίτερα.
-
Μάχη τιμών και προσφορών για τις ασφάλειες αυτοκινήτων
Σε νέα τιμολογιακή πολιτική οδηγούνται οι ασφαλιστικές εταιρείες με στόχο να προσελκύσουν κοινό που έχει 'φύγει' προς τις διαδικτυακές και σαφώς φθηνότερες ιντερνετικές ασφαλίσεις. Σε μια περίοδο έντονης κρίσης, οι εταιρείες του κλάδου εκτός της θεσμικής επίθεσης που κάνουν στις διαδικτυακές εταιρείες πώλησης ασφαλίστρων και τους περιορισμούς που θέλουν να τους επιβάλλουν (σχετικά το θέμα θα αναδειχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα μέσω παρέμβασης στο υπουργείο Ανάπτυξης) επιδιώκουν να αναστρέψουν την εικόνα μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων.Στο παραπάνω πλαίσιο, η εταιρεία AIG προχώρησε στην ενίσχυση του προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου, προσφέροντας προνομιακή τιμολόγηση για τους καλούς οδηγούς. Συγκεκριμένα, η αλλαγή στην τιμολόγηση αφορά τη σύνδεση νέων εργασιών με το ιστορικό ζημιών, έχοντας ως στόχο την επιβράβευση των προσεκτικών οδηγών, και επηρεάζει το ασφάλιστρο για τις καλύψεις Αστικής Ευθύνης και Ιδίων Ζημιών στα ΙΧΕ και ΙΧΦ αγροτικά. Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση καθαρού ιστορικού ζημιών, δίνεται έκπτωση στις νέες εργασίες που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 15%. Η συγκεκριμένη έκπτωση λειτουργεί αθροιστικά.
Η Interamerican με την σειρά της έχει κι αυτή επικεντρωθεί σε προσφορές με τέσσερα προγράμματα κι εκπτώσεις «καλής οδήγησης». Στόχος της εταιρείας είναι η απλοποίηση των διαδικασιών κάλυψης και η παροχή μιας σειράς πρόσθετων υπηρεσιών. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως κοινός παρονομαστής όλων των τελευταίων προγραμμάτων πάντως είναι η μείωση της τιμής κι αυτό διότι η κρίση επιβάλλει κάτι τέτοιο.
Ειδικά πακέτα ετοιμάζει και η International Life και η ERGO ενώ η προσφορά δόσεων έχει γίνει θεσμός πλέον και στις συγκεκριμένες ασφαλίσεις λόγω της αδυναμίας πολλών αυτοκινητιστών να πληρώσουν μετρητοίς. Ας μην ξεχνάμε πως σε ποσοστό 40% έως 50% οι Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν ασφάλεια αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει η χώρα μα ανασφάλιστα παράνομα οχήματα.
από εδώ: http://www.newmoney.gr/article/5316/mah ... ytokiniton
-
Πηγα να παρω σημερα το αμαξι και βλεπω αυτον τον .... απο πισω μου..ξερω μικρη η ζημια αλλα τσαντίστηκα ..μπορω να κανω δηλωση ζημιας? -
θα μπεις σε διαδικασια για τετοιο πραγμα??
αν ναι, εχεις πολυ ελευθερο χρονο και προπαντων βαριεσαι.
-
εχεις δικιο το ξερω απλα ειναι αδικο να κανεις τα παντα για να μην χτυπισεις το αμαξι σου και την περιουσια του αλλου και να ερχετε ο καθε βλακας και να στο ακουμπαει..
εχω μπολικο χρονο να ασχοληθω αλλα τι να παρω να τους πω γεια σας εχω μια γρατζουνιτσα ελατε για φωτογραφια?
ασε που μπορει να πει αυτος οτι εγω εκανα οπισθεν και επεσα πανω του..
αστο δεν κανω τιποτα -
Aπό την στιγμή που κυκλοφορείς και παρκάρεις στο δρόμο, το παίρνεις απόφαση ότι κάτι τέτοια θα είναι μέσα στο πρόγραμμα.
-
Ο χρήστης Alkis_7 έγραψε:
εχεις δικιο το ξερω απλα ειναι αδικο να κανεις τα παντα για να μην χτυπισεις το αμαξι σου και την περιουσια του αλλου και να ερχετε ο καθε βλακας και να στο ακουμπαει..
εχω μπολικο χρονο να ασχοληθω αλλα τι να παρω να τους πω γεια σας εχω μια γρατζουνιτσα ελατε για φωτογραφια?
ασε που μπορει να πει αυτος οτι εγω εκανα οπισθεν και επεσα πανω του..
αστο δεν κανω τιποταΜην δίνει σημασία....θα γεμίσει σιγά σιγά μικροχτυπήματα. Πλέον και εγώ με το αυτί παρκάρω ..
-
Το να σε ακουμπήσει κάποιος κατα λάθος το δέχομαι .Αλλά να με συγχωράτε,όποιον παρκάρει με το αυτί τον θεωρώ τέρμα .
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Το να σε ακουμπήσει κάποιος κατα λάθος το δέχομαι .Αλλά να με συγχωράτε,όποιον παρκάρει με το αυτί τον θεωρώ τέρμα .Αμα ζήσεις στην Γαλλία θα δεις.....δεν βάζεις ποτέ χειρόφρενο και ταχύτητα για να μπορεί να σε σκουντήσει αυτός που παρκάρει.
Αν κατά λάθος χτυπήσεις στο παρκάρισμα τότε αφήνεις ίχνη ,αν το κάνεις με προσοχή δεν φαίνεται τίποτα.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ