-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Mικρο ή μεγαλο καπρις;μεγάλο
-
Γμτ
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΓμτΜόνο μικρά καπρίς έχεις στο μαγαζί?
-
Toν έχεις άδειο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Toν έχεις άδειο;Ναι εντελώς άδειος. Δε νομίζω όμως ότι έχει σημασία, κάντε ότι υπόθεση θέλετε. Το ζητούμενο είναι να βρούμε πόσα κέρματα χωράει μέσα.
-
Αυτό χλωμό είναι, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα κάτσουν τα κέρματα τέλεια μεταξύ τους όταν θα πέφτουν, πόσο κενό χώρο θα έχεις κλπ.
-
Με μια ζυγαρια ακριβείας θα βρείς πόσο ζυγίζει ένα κέρμα και το άδειο κουτί. Έστω οτι το κάθε κέρμα ζυγίζει 3 γραμμάρια και το άδειο κουτί ζυγίζει 100 γραμμάρια.
Μετά βρίσκεις οτι το γεμάτο κουτί ζυγίζει 760 γραμμάρια. Αφαιρείς 100 που ζυγίζει το κουτί = 660. Το διαιρείς με 3 και βρίσκεις τον αριθμό των κερμάτων = 220.
-
Προφανώς θέλει να μάθει πόσα χωράει χωρίς να το γεμίσει πρώτα. Αλλιώς εύκολο είναι.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Toν έχεις άδειο;
Ναι εντελώς άδειος. Δε νομίζω όμως ότι έχει σημασία, κάντε ότι υπόθεση θέλετε. Το ζητούμενο είναι να βρούμε πόσα κέρματα χωράει μέσα.
δε χρειαζεσαι ογκο με νερα και τετοια
μετρα παχος 20 λεπτου, μετρα υψος καπρις, διαιρεσε, βρηκες ποσα επιπεδα κερματων χωραει μεσα το κουτι
σχεδιασε σε ενα χαρτι ενα κυκλο με τη διαμετρο των καπρις, παρε μερικα 20λεπτα, και βαλτα μεσα στον κυκλο οπως σου φαινεται πιο βολικο να μπουν, πολλαπλασιασε τα με τον αριθμο των επιπεδων, και εχεις την ιδανικη περιπτωση
μονο που ειναι αχρηστη στην περιπτωση μας, αφου ποτε δε θα κατσουν ολα τα κερματα ετσι μεσα στο κουτι, πιστευω θα χωρεσει καπου 20-30% λιγοτερα απο το νουμερο που θα βρεις, ποση ακριβεια σε ενδιαφερει?
εκτος αν μπορουμε να ριξουμε 10-20 κερματα μεσα στο κουτι και να μετρησουμε σε τι υψος φτανουν, οποτε λυθηκε..
-
-
αχαχχαχαχχαα ο πονης χαχαχα οτι πιο αστειο στους ΜηχΜηχ
τρελαινομουν για παραδοσεις πονη, σαν meeting της apple ενα πραγμα
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
αχαχχαχαχχαα ο πονης χαχαχα οτι πιο αστειο στους ΜηχΜηχτρελαινομουν για παραδοσεις πονη, σαν meeting της apple ενα πραγμα
Εγώ τον γουστάρω... ειναι γαμω τα τυπονια και εχει τρελές γνώσεις λοτζιστικς
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Προφανώς θέλει να μάθει πόσα χωράει χωρίς να το γεμίσει πρώτα. Αλλιώς εύκολο είναι.Tο αυτό.
Είναι πολύ λογικό να είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπολογίσεις ακριβώς πόσα θα χωρέσει, γι αυτό είπα κατά προσέγγιση.
@chrooooooo 20-30% λές ε?
-
παραπανω μου φαινεται ακραιο, παρακατω ειναι περισσοτερα λεφτα, οποτε δε σε χαλασε
εκτος αν θες να φτιαξεις κουμπαρα για το παιδι σου και δε θες να βγουν πανω απο ενα οριο τα χρηματα οποτε αν παει πχ στο 10% αποτυχαμε ως γονεις
βεβαια αν η ιδανικη περιπτωση και το 70% αυτης απεχουν 2-3 ευρω( για 20λεπτα δε μιλαμε?) δε νομιζω να εγινε και τπτ
εδιτ επιμενω, ριξε μεσα καμια 20ρια 20λεπτα και μετρα σε τι υψος φτανουν, θα βρεις αποτελεσμα με πολυ καλη ακριβεια νομιζω
-
Οκ, τότε παίρνουμε ένα κυλινδρικό κουτί παρόμοιας διαμέτρου* με τον κουμπαρά και το γεμίζουμε με 20λεπτα μεχρι κάποιο ύψος, πχ 3 εκατοστά. Μετά το κουνάμε καλά καλά ωστε τα κερματα να γεμίζουν όλα τα κενά και να κάτσουν καλά. Συμπληρώνουμε κι άλλα κέρματα αν χρειαστεί να φτάσει πάλι στα 3 εκατοστά.
Έστω οτι το κουτί έχει 10cm διάμετρο, ο γεμισμένος όγκος είναι εμβαδό βάσης επι ύψος, δηλαδή π*5^2 *3 = 81,5cm^3. Με τον ίδιο υπολογισμό βρίσκουμε και τον όγκο του κάθε κέρματος, oι διαστάσεις είναι 22,25mm διάμετρος και 2,14mm πάχος, άρα 271,45mm^3 ή ,2714cm^3
Διαιρούμε τον γεμισμένο όγκο του κουτιού με τον όγκο του ενός κέρματος, 81,5/,2714 = ~300 κέρματα. Μετά μετράμε τα πραγματικά κέρματα και έστω οτι είναι 250. Απο αυτό θα βρούμε το packing coefficient ώς ποσοστό, πχ 250*100/300 = 83,33
Αυτό σημαίνει οτι για κάθε δεδομένο όγκο τα κέρματα θα καταλάβουν το 83,33% του.
*Αν η διάμετρος του κουτιού δέν είναι πολύ μεγαλύτερη απο τη διάμετρο του κέρματος τότε αλλάζουν τα αποτελέσματα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
...ή απλα μετραμε ποσα χωρεσε μεχρι τα 3εκ και πολλαπλασιαζουμε με 10/3
-
@chroooooo
Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν πέσω 5 πάνω, 5 κάτω. Είναι ένα μάθημα αποταμίευσης σε ένα παιδί που αγαπάω πολύ. Θέλω να γεμίσω το κουμπαρά, να τον δώσω δώρο όπως είναι.
Είναι ένας μεταλλικός κουμπαράς τον οποίο βρίσκω στο S/M Χαλκιαδάκης. Δεν θέλω για ευνόητους λόγους ο κουμπαράς να έχει πόρτα/ λουκέτο, γενικά δε θέλω να ανοίγει. Όσα πιο πολλά χωρέσουν τόσο το καλύτερο!!! Θα ήθελα όμως να ξέρω στο περίπου πόσα θα χωρέσει.Είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργηθεί ένα καλό χαρτζιλίκι πάντως.
-
Και γιατί δεν του τα δίνεις κατευθείαν σε χαρτονομίσματα και το ταλαιπωρείς με τα 20λεπτα;
Μάλλον μπινελίκι θα φας όταν θα θέλει να πάει να αγοράσει τίποτε και θα μετράει τα κέρματα σα μαλάκας. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Και γιατί δεν του τα δίνεις κατευθείαν σε χαρτονομίσματα και το ταλαιπωρείς με τα 20λεπτα;
Μάλλον μπινελίκι θα φας όταν θα θέλει να πάει να αγοράσει τίποτε και θα μετράει τα κέρματα σα μαλάκας.Παίζει κι αυτό!!!
-
Πάρε αυτό που τα μετράει....
http://www.public.gr/product/gadgets-gp ... rod510116/
Μαθηματικά - και όχι μονο - προβλήματα!!!