-
Για ποιο λόγο να περιφέρονται στην πόλη; Ας κάνουν τις συγκεντρώσεις τους στην Αριστοτέλους ή σε άλλο κεντρικό σημείο στο οποίο και να τους βλέπει ο κόσμος ώστε να ενημερώνεται για τα προβλήματα τους, αλλά και να μην δυσχεραίνουν την λειτουργία της πόλης.
Καλά ειδικά αυτές οι πορείες που καταλήγουν στο 'Υπουργείο'... Νομίζω πως τελικά ο μόνος λόγος ύπαρξης αυτού του 'Υπουργείου' είναι για να έχουν σημείο να καταλήγουν οι πορείες. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τελειως ηλιθια λογικη. Αν θελουν να κανουν ζωντανη την παρουσια τους ας κυκλωσουν το υπουργειο και να να κανουν καθιστικη διαμαρτυρια. Παρελυσε το κεντρο για 3-4 ωρες γιατι? Για να 'ακουστουνε'? Απο ποιον? Χεστηκε και ο υπουργος και ο πρωθυπουργος και ολοι τους. Ο μλκς ο djalma απλα εκοβε βολτες με την βαλιτσα του.
Και γιατί να τους νοιάξει ένας μ@λ@κ@ς με βαλίτσα που τους έχει γραμμένους; Καλά κάνουν και σε καψονάρουν. Όσο νοιάζεσαι εσύ για κάποιους συμπολίτες σου που τους στέλνουν να σπουδάσουν στις Σέρρες στα καλά καθούμενα, άλλο τόσο τους νοιάζει εκείνους η βαλίτσα σου παρτάκια.
Από που προκύπτει πως όποιος κάνει μια πορεία έχει αυτομάτως και 'δίκαια' αιτήματα για τα οποία πρέπει να ενδιαφερθούν οι συμπολίτες τους; Καλό και αυτό...
Όσο για ατυχείς εκφράσεις τύπου 'παρτάκια' σε πρώτο επίπεδο μιλάμε για σεβασμό του συνανθρώπου σου (κάτι το οποίο φυσικά δεν κάνεις όταν εμποδίζεις τον άλλο να κάνει την δουλειά του επειδή εσύ θέλεις να εκφράσεις τα 'δίκαια' -πάντα- αιτήματα σου) και σε δεύτερο επίπεδο για την συμπάθεια και το ενδιαφέρον που θα δείξει ο συνάνθρωπος σου στα προβλήματα σου. Όταν δεν σέβεσαι τον άλλο καλά κάνει και δεν νοιάζεται για τα 'δίκαια' αιτήματα σου. -
Κ μενα με ''χαλασαν''.Αντι να παω με το αστικο ως τα ΚΤΕΛ με κοστος 0.40 cent,εφαγα 20 ευρω (που τα χρειαζομουν προφανως) αλλαζοντας 3 ταξι και περπατουσα και με 2 βαλιτσες για κανα μισαωρο και με φαγε και το αγχος θα προλαβω δε θα προλαβω.Μαζι τους ειμαι,αλλα οχι να νεκρωνει κ η πολη σε τετοιο βαθμο.Δε σημαινει προφανως οτι παυω να ειμαι υπερ,αλλα τη δικη μας ζωη καναν πολυ δυσκολη χθες,οχι του υπουργου που τους αφορα
-
Παντως, αν κρινω απο αυτα που γινονται στην Αθηνα, το κλεισιμο των δρομων γινεται επιτηδες σε μεγαλη εκταση για να ταλαιπωρειται ο κοσμος και να βριζει αυτους που κανουν την συγκεντρωση- πορεια.
-
Την Τρίτη το βράδυ είχε πορεία. Εκείνη την ώρα γυρνούσα ΟΔΙΚΩΣ από Βουκουρέστι. Σχεδόν 12 ώρες ταξίδι. Και δεν κάνω όπως εσείς. Αν δεν είχατε ενοχληθεί, υπάρχει έστω και μια περίπτωση στο εκατομμύριο να ασχολούσασταν με το θέμα αυτό; Δεν περιμένουν να πάτε στην πορεία. Περιμένουν απλώς να γίνει γνωστό το θέμα τους. Και από ότι φαίνεται γίνεται.
Το αν η πορεία έχει σωστή εξέλιξη και αν περιέχει και χαβαλέ και σταρχιδισμό, προφανώς και ναι. Και δυστηχώς. Νεοέλληνες σε αντιμετώπιση εμείς, αλλά νεοέλληνες και αυτοί που κάνουν την πορεία. Το δε επίπεδο την πολιτικής τους δράσης βεβαιώνεται ΚΑΘΕ χρόνο ψηφίζοντας ΔΑΠ-ΠΑΣΠ κλπους. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Την Τρίτη το βράδυ είχε πορεία. Εκείνη την ώρα γυρνούσα ΟΔΙΚΩΣ από Βουκουρέστι. Σχεδόν 12 ώρες ταξίδι. Και δεν κάνω όπως εσείς. Αν δεν είχατε ενοχληθεί, υπάρχει έστω και μια περίπτωση στο εκατομμύριο να ασχολούσασταν με το θέμα αυτό; Δεν περιμένουν να πάτε στην πορεία. Περιμένουν απλώς να γίνει γνωστό το θέμα τους. Και από ότι φαίνεται γίνεται.
Το αν η πορεία έχει σωστή εξέλιξη και αν περιέχει και χαβαλέ και σταρχιδισμό, προφανώς και ναι. Και δυστηχώς. Νεοέλληνες σε αντιμετώπιση εμείς, αλλά νεοέλληνες και αυτοί που κάνουν την πορεία. Το δε επίπεδο την πολιτικής τους δράσης βεβαιώνεται ΚΑΘΕ χρόνο ψηφίζοντας ΔΑΠ-ΠΑΣΠ κλπους.So what? Αντε κ εγινε γνωστο το θεμα.Εχουμε στην Ελλαδα καμια σοβαρη κοινωνικη συνειδηση και δε το ξερω?
p.s εσυ δεν ειχες αγχος μη χασεις το κτελ,ουτε αγχος μη χασεις το ποσο του εισητηριου ουτε εφαγες 20 ευρω στα ταξι.Λιγο πολυ εμενα αυτη η ιστορια μπορουσε να μου κοστισει κανα 50ευρο απο το πουθενα.Κ εγω φοιτητης ειμαι και εχουν απολυτο δικιο τα παιδια.Το οτι ενοχλησε την καθημερινοτητα μας δε σημαινει οτι ειμαι κατα ή οτι παυουν να εχουν δικιο.Αλλα επισης δε σημαινει οτι επειδη γινεται γνωστο το θεμα τους,θα αλλαξει και κατι -
Sorry αλλά το 50ρικο μου φαίνεται αστείο ποσό για την ταλαιπωρία που είχα εκείνη τη στιγμή. Όπως βλέπεις κάθε θέμα εξαρτάται από την οπτική γωνία που το βλέπεις.
Τότε εφόσον δεν αλλάζει κάτι με τη διαμαρτυρία, πάμε ως πρόβατα σε σφαγή. Πίστεψέ με αλλάζουν. Ειδικά οι ελληνικές κυβερνήσεις ακολούθησαν την εξής νομοθετική πολιτική: Βγάζουν ένα νόμο που σου βάζει την πουτσ@ μέχρι το λαιμό. Γκρινιάζει-διαδηλώνει-εξεγείρεται ο πολίτης και αλλάζει ΛΙΓΟ ο νόμος. Και είναι όλοι οικανοποιημένοι. Η κυβέρνηση πέρασε τα μέτρα της και ο πολίτης απλά τρώει την πουτσ@ με σάλιο.
Ακριβώς γιατί δεν έχουμε κοινωνική συνείδηση, δεν μπορούμε να απεργήσουμε με άσπρα περιβραχιόνια.
Νόμοι άλλαξαν, κυνερνήσεις έπεσαν ύστερα από διαδηλώσεις.
Και από ότι φαίνεται κάτι πετυχαίνουν οι φοιτητές στο ΤΕΙ. Το τμήμα που είμαι απόφοιτος, δεν θα μετακινηθεί μάλλον. Αντίθετα με το αρχικό σχέδιο. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το αν η πορεία έχει σωστή εξέλιξη και αν περιέχει και χαβαλέ και σταρχιδισμό, προφανώς και ναι. Και δυστηχώς. Νεοέλληνες σε αντιμετώπιση εμείς, αλλά νεοέλληνες και αυτοί που κάνουν την πορεία. Το δε επίπεδο την πολιτικής τους δράσης βεβαιώνεται ΚΑΘΕ χρόνο ψηφίζοντας ΔΑΠ-ΠΑΣΠ κλπους.Έχω πέσει πολλές φορές σε πορείες οι οποίες μ έχουν καθυστερήσει στον καφέ. Φυσικά και τότε δεν έλεγα τίποτα γιατί δεν ήταν σοβαρός ο λόγος μου, καταλάβαινα όμως αυτούς που τους δημιουργούσαν πρόβλημα στη δουλειά τους.
Τώρα που και μένα με ταλαιπώρησαν σε δουλειά έχω κάθε λόγο να διαμαρτύρομαι για το σταρχιδισμό μερικών ανθρώπων.
Ο axel12p τα είπε πάρα πολύ σωστά. Γιατί εγώ θα πρέπει να ανέχομαι την επιθυμία τους και αυτοί όχι τη δική μου?? Μπορεί να βρεθεί μια μέση λύση δηλαδή συγκέντρωση σε ένα σημείο και όχι βόλτες μέσα στο κέντρο παραλύοντας τα πάντα. Έτσι και οι δυό πλεύρες είναι ευχαριστημένες.
Παρεμπιπτώντως χθες το μεσημέρι πορεία νομίζω είχαν αυτοί που διαμαρτύρονται για τις περικοπές, ένστολοι οι ΔΥ και όχι τα παιδιά του ΤΕΙ. -
Αν μ αυτο το 50ευρο ειχες σκοπο να βγαλεις μια βδομαδα δε θα σου φαινοταν αστειο,αλλα προφανως ειναι αυτο που λες.Καθενας τη βιωνει αλλιως την ταλαιπωρια.Το θεμα ειναι να μη την τρως,οχι να την τρως με σαλιο.Και τα παιδια κ να μην πανε σερρες εχουν χασει 2 εξαμηνα.Το ενα με κατι απεργιες και το τωρινο που ακομα δε ξερουν που θα ειναι.Οποτε χαλια η κατασταση και παλι.anyway
Α χθες νομιζω οι αποστρατοι ειχαν πορεια -
Panos γιατι ρε φιλε λες οτι σταρχιδιζουν?Ηρθε η πορεια και σου ειπε κλεινω ολη την τσιμισκη?Η αστυνομια την κλεινει 30 τετραγωνα κ ας συγκεντρωνεται η πορεια σε 2 τετραγωνα.Τα παιδια δικιο εχουν κ καλα κανουν κ διαμαρτυρονται.Κ εγω αν με πηγαιναν Σερρες δε θα σκεφτομουν τον καθενα,οτι μου αλλαζουν τη ζωη θα σκεφτομουν
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εχεις δίκιο. Καλύτερα είναι να κάνουν όλοι μαζί tweet στον υπουργόΝα κάνουν ντου στον υπουργό, από εμένα έχουν το ΟΚ πάντως. Όποιος έχει την ευθύνη, καλό είναι να το καταλαβαίνει και στο πετσί του.
Άσε που με το tweet κινδυνεύουν να διαβάσουν καμιά καφρίλα πανελλαδικώς...
Επίσης, να δηλώσω ότι δεν μου αρέσει που έχουμε τον BILL να χώνεται στα κοινά μας.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Panos γιατι ρε φιλε λες οτι σταρχιδιζουν?Ηρθε η πορεια και σου ειπε κλεινω ολη την τσιμισκη?Η αστυνομια την κλεινει 30 τετραγωνα κ ας συγκεντρωνεται η πορεια σε 2 τετραγωνα.Τα παιδια δικιο εχουν κ καλα κανουν κ διαμαρτυρονται.Κ εγω αν με πηγαιναν Σερρες δε θα σκεφτομουν τον καθενα,οτι μου αλλαζουν τη ζωη θα σκεφτομουνΗ αστυνομία κλείνει τον δρόμο επειδή έχει πορεία, αν δεν έχει πορεία οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί!
Στην πόλη πάντα θα υπάρχουν άτομα τα οποία για κάποιο λόγο θα διαμαρτύρονται. Οι οπαδοί για τα χρέη των ομάδων, οι αναρχικοί για το σύστημα, οι Α για τις συντάξεις, οι Β για τους μισθούς, οι φοιτητές για τον Νόμο (δεν έχει υπάρξει νόμος για την εκπαίδευση που να μην έχουμε πορείες),.... Και τι σημαίνει αυτό; Όποτε μαζεύεται μια παρέα με πάνω από 50 άτομα μπορεί να αρχίζει να κάνει την βόλτα της στην πόλη και να ταλαιπωρεί όλους τους υπολοίπους; Είναι δικαίωμα της;
Όχι 50€, ούτε δίφραγκο δεν αξίζει να χάσεις.Κλασικά όπως κάθε τι στην Ελλάδα έχουμε πάρει αξίες και δημοκρατικά δικαιώματα όπως αυτό της διαδήλωσης και τα έχουμε ξεχειλώσει ως εκεί που δεν πάει.
ΥΓ. Μήπως η επόμενη συγκέντρωση Θεσσαλονικέων του φόρουμ να είναι στην Καμάρα (ή μήπως στο άγαλμα του Βενιζέλου ) και μετά πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης;;; Μόνο που εμείς αντί για το υπουργείο θα καταλήξουμε σε κανένα γυράδικο
-
Αν είναι στην Καμάρα, πρέπει να το παίζουμε και πρωτοετείς! Ή και ν+2 αλλά από την Κοζάνη.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Τελειως ηλιθια λογικη. Αν θελουν να κανουν ζωντανη την παρουσια τους ας κυκλωσουν το υπουργειο και να να κανουν καθιστικη διαμαρτυρια. Παρελυσε το κεντρο για 3-4 ωρες γιατι? Για να 'ακουστουνε'? Απο ποιον? Χεστηκε και ο υπουργος και ο πρωθυπουργος και ολοι τους. Ο μλκς ο djalma απλα εκοβε βολτες με την βαλιτσα του.
Και γιατί να τους νοιάξει ένας μ@λ@κ@ς με βαλίτσα που τους έχει γραμμένους; Καλά κάνουν και σε καψονάρουν. Όσο νοιάζεσαι εσύ για κάποιους συμπολίτες σου που τους στέλνουν να σπουδάσουν στις Σέρρες στα καλά καθούμενα, άλλο τόσο τους νοιάζει εκείνους η βαλίτσα σου παρτάκια.
Πρωτον, σου επιστρεφω τον χαρακτηρισμο. Δευτερον, εσενα ρε **μαλακα **ποιος σου ειπε οτι δεν ειχα ΚΑΙ δουλειες? Ε? Δεν το ξερα οτι θα αυτο λεγεται ξεβολευμα. Θα πρεπει δηλαδη στον αγωνα ΣΑΣ να κανω ΕΓΩ θυσια? Αυτο δεν ειναι εγωιστικοτατο? Τι στον πουτσο εχεις στο μυαλο σου?
Στην τελικη ας τις κανουν Κυριακή τις πορειες, βεβαια τοτε θα τους χαλασουνε τον Κυριακατικο καφεΕσυ είπες τον εαυτό σου μαλάκα και απλά εμπιστεύτηκα την κρίση σου, προφανώς ξέρεις πολύ καλά αν είσαι.
Και ότι θέλουν θα σου χαλάσουν. Σιγά μην λογαριάσουν τον κάθε παρτάκια. Όποιος έχει πρόβλημα ας πάει τουαλέτα.>Από που προκύπτει πως όποιος κάνει μια πορεία έχει αυτομάτως και 'δίκαια' αιτήματα για τα οποία πρέπει να ενδιαφερθούν οι συμπολίτες τους; Καλό και αυτό...
Όσο για ατυχείς εκφράσεις τύπου 'παρτάκια' σε πρώτο επίπεδο μιλάμε για σεβασμό του συνανθρώπου σου (κάτι το οποίο φυσικά δεν κάνεις όταν εμποδίζεις τον άλλο να κάνει την δουλειά του επειδή εσύ θέλεις να εκφράσεις τα 'δίκαια' -πάντα- αιτήματα σου) και σε δεύτερο επίπεδο για την συμπάθεια και το ενδιαφέρον που θα δείξει ο συνάνθρωπος σου στα προβλήματα σου. Όταν δεν σέβεσαι τον άλλο καλά κάνει και δεν νοιάζεται για τα 'δίκαια' αιτήματα σου.
Αν δεν πίστευε ότι έχει δίκιο δε θα έκανε πορεία.
Όσο για τον σεβασμό τον έχει όποιος τον δικαιούται. Οι παρτάκηδες δεν τον δικαιούνται και δεν τον έχουν. Το γιατί είναι παρτάκιας όποιος γκρινιάζει σε κάθε διαδήλωση, είναι αυταπόδεικτο. Περιττό να το αναλύσω.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Η αστυνομία κλείνει τον δρόμο επειδή έχει πορεία, αν δεν έχει πορεία οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί!
Στην πόλη πάντα θα υπάρχουν άτομα τα οποία για κάποιο λόγο θα διαμαρτύρονται. Οι οπαδοί για τα χρέη των ομάδων, οι αναρχικοί για το σύστημα, οι Α για τις συντάξεις, οι Β για τους μισθούς, οι φοιτητές για τον Νόμο (δεν έχει υπάρξει νόμος για την εκπαίδευση που να μην έχουμε πορείες),.... Και τι σημαίνει αυτό; Όποτε μαζεύεται μια παρέα με πάνω από 50 άτομα μπορεί να αρχίζει να κάνει την βόλτα της στην πόλη και να ταλαιπωρεί όλους τους υπολοίπους; Είναι δικαίωμα της;
Όχι 50€, ούτε δίφραγκο δεν αξίζει να χάσεις.Κλασικά όπως κάθε τι στην Ελλάδα έχουμε πάρει αξίες και δημοκρατικά δικαιώματα όπως αυτό της διαδήλωσης και τα έχουμε ξεχειλώσει ως εκεί που δεν πάει.
ΥΓ. Μήπως η επόμενη συγκέντρωση Θεσσαλονικέων του φόρουμ να είναι στην Καμάρα (ή μήπως στο άγαλμα του Βενιζέλου ) και μετά πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης;;; Μόνο που εμείς αντί για το υπουργείο θα καταλήξουμε σε κανένα γυράδικο
Μαζι σου κ εγω,αλλα μιλαω για τη συγκεκριμενη περιπτωση (των παιδιων απο το ΤΕΙ).Για τετοιους λογους που το δικιο πιστευω ειναι γενικα αποδεκτο,οσο και να μου κανει τη ζωη δυσκολη,δε μπορω να πω πως κακως κανουν την πορεια.Ναι κακως μου κανουν τη ζωη δυσκολη,αλλα και τι να κανουμε?Να πουν οκ,παμε Σερρες? Σεβομαι το οτι κανουν πορεια γιατι πολυ απλα κ εγω κ εσυ αυτο θα εκανα μπας και γλιτωσω το μελλον μου.Τωρα αν νεκρωνε η πολη για πορεια των αποστρατων που βγηκαν συνταξη στα 45 και μιλανε κιολας,ε ναι εκει στ παπακια μου
-
Αντε ρε παρτακια κι εσυ . Και τα 50€ να χασεις (ευτελες ποσο, μη γκρινιαζεις λεμε) και παρτακια να σε χαρακτηρισουν και μαλάκα να σε πουνε Οι μονοι που εχουν δικιο ειναι προφανως αυτοι που κατεβαινουν στις πορειες. Ελα μωρε, λιγο το συμπαν θα γαμηθει.
ΥΓ: Για την Κυριακη που προτεινα σαν μερα πορειας δεν ειδα κανεναν να εκφερει αποψη .
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
απλά εμπιστεύτηκα την κρίση σου, προφανώς ξέρεις πολύ καλά αν είσαι. -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
ΥΓ: Για την Κυριακη που προτεινα σαν μερα πορειας δεν ειδα κανεναν να εκφερει αποψη .
Εγώ συμφωνώ. Μπορεί βέβαια να ακουστεί η δικαιολογία πως το Υπουργείο είναι κλειστό.
-
Οι περισσότερες πορείες συνυπάρχουν συνήθως με την παράλληλη απεργία της ομάδας που αντιδράει. Ποιος θα απεργήσει Κυριακή;
Επιπλέον ξαναείπαμε ότι η πορεία σκοπέυει ΚΑΙ στο να ενοχλήσει τον αδιάφορο. Ποιος θα ενοχληθεί αν κλείσει η Τσιμισκή Κυριακή πρωί; -
Αυτή την Κυριακή είμαστε κλεισμένοι:
**Πορεία οπαδών του ΠΑΟΚ την Κυριακή από τον Λευκό Πύργο **
Ο αγώνας ενάντια στον εμπαιγμό και την αδικία που βιώνουμε είναι απαραίτητος και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. Το σημείο συνάντησης είναι ο Λευκός Πύργος, την Κυριακή 17/3 στις 17:00. Θα ακολουθήσει πορεία προς το ΝΑΟ της ΤΟΥΜΠΑΣ, για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Η παρουσία όλων των συνδεσμιτών και φυσικά του απλού κόσμου του ΠΑΟΚ κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.
ΥΓ. Καλούμε τον κόσμο που θα παραβρεθεί στη συγκέντρωση να κρατήσει την ψυχραιμία του σε κάθε περίπτωση και να μην απαντήσει σε καμία πρόκληση'.
Εδώ λέμε υπάρχει κόσμος που έχει αιτήματα!
Άκου εκεί την Κυριακή δεν έχει πορείες... Welcome to Greece
Posts προς Θεσσαλονικείς