-
μετα απο 30 χρονια το πατωμα εχει τρυπησει σε καποια σημεια.
μιλαμε για διαστασεις διαμετρου ουτε 3-4 χιλιοστων.
(ενα εκατοστο ειναι οσο ενα ζαρι...οποτε πολυ μικροτερο)το περασε με σταθεροποιητη σκουριας οπου μπορεσα, το υπολοιπο πατωμα ειναι καλυμενο με πισσα;; η οποια σε αντιθεση με την περιοχη που ηταν οι τρυπες δεν 'ξεκολλαει'
αρα δεν ξερω το θα ειναι απο κατω...(στην αλλη περιοχη εβαζα το σουγιαδακι και η επιφανεια αυτη ξεφλουδιζε αφηνοντας το πανελ ..)
εχω βρει custom made ολοκαινουριο πανελ απο inox λαμαρινα απο Αγγλια με 30 ευρω συν μεταφορικα.
αξιζει ή αρκει να καθαριστουν οι περιοχες που ειναι σκουριασμενες κα ινα κολληθει νεα λαμαρινα;;
ποσο θα κοστισει σε καθε περιπτωση;;
να ξερω πριν παρω προσφορες... -
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Όπως έγραψα και σε άλλο θέμα,κάποιος μου έκανε λακούβα στο μπροστά αριστερό φτερό.Στην paintbull που το πήγα μου είπαν να περάσω αύριο για να βάλουν βεντούζα και να το φέρουν στα ίσια του.Πόσο στοιχίζει κάτι τέτοιο ώστε να ξέρω και να μην με πιάσουν κορόιδο?Update.Πήγα όπως είχαμε συνεννοηθεί αλλά μου είπαν ότι το παιδί που ξέρει πώς να χρησιμοποιεί τη βεντούζα έλειπε και έπρεπε να ξαναπεράσω σε 3 μέρες (τόσο δύσκολο είναι και οι υπόλοιποι 3 δεν ήξεραν? ).Προσφέρθηκαν να βγάλουν από κάτω το πλαστικό του θόλου και να το χτυπήσουν με ένα σφυρί από μέσα ώστε να έρθει όσο γίνεται στα ίσια του,μόνο με 20 ευρώ φιλική τιμή επειδή λέει είμαι και γείτονας .Φάγανε ένα μεγάλο Χ από μένα και τη δουλειά αυτή την έκανα μόνος μου σε 10 λεπτά στο γκαράζ με κόστος ένα φραπέ Τελικά μπορώ να πω ότι έκανα αρκετά καλή δουλειά και μόνο εγώ που το ξέρω μπορώ να το δω,αλλιώς δε φαίνεται.Απλά δεν το ίσιωσα τελείως γιατί είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο εκείνο.Το φτερό είναι δύσκολο να βγει ή απλά χρειάζεται να ξεβιδώσεις κάποιες βίδες?
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Όπως έγραψα και σε άλλο θέμα,κάποιος μου έκανε λακούβα στο μπροστά αριστερό φτερό.Στην paintbull που το πήγα μου είπαν να περάσω αύριο για να βάλουν βεντούζα και να το φέρουν στα ίσια του.Πόσο στοιχίζει κάτι τέτοιο ώστε να ξέρω και να μην με πιάσουν κορόιδο?
Update.Πήγα όπως είχαμε συνεννοηθεί αλλά μου είπαν ότι το παιδί που ξέρει πώς να χρησιμοποιεί τη βεντούζα έλειπε και έπρεπε να ξαναπεράσω σε 3 μέρες (τόσο δύσκολο είναι και οι υπόλοιποι 3 δεν ήξεραν? ).Προσφέρθηκαν να βγάλουν από κάτω το πλαστικό του θόλου και να το χτυπήσουν με ένα σφυρί από μέσα ώστε να έρθει όσο γίνεται στα ίσια του,μόνο με 20 ευρώ φιλική τιμή επειδή λέει είμαι και γείτονας .Φάγανε ένα μεγάλο Χ από μένα και τη δουλειά αυτή την έκανα μόνος μου σε 10 λεπτά στο γκαράζ με κόστος ένα φραπέ Τελικά μπορώ να πω ότι έκανα αρκετά καλή δουλειά και μόνο εγώ που το ξέρω μπορώ να το δω,αλλιώς δε φαίνεται.Απλά δεν το ίσιωσα τελείως γιατί είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο εκείνο.Το φτερό είναι δύσκολο να βγει ή απλά χρειάζεται να ξεβιδώσεις κάποιες βίδες?
Συμφωνώ ότι δεν ήταν επαγγελματικό από μέρους τους ενώ είχατε συνεννοηθεί να πας να μην είναι εκεί ο ειδικός για την επιδιόρθωση, ΑΛΛΑ δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος να επιδιορθώσει με βεντούζα. Χρειάζεται μεγάλη εμπειρία και πολύ εξάσκηση για να μπορεί ο τεχνίτης να επιδιορθώσει με βεντούζα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ΤΕΧΝΙΤΕΣ στη βεντούζα δεν υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα.
Προσφέρθηκαν να βγάλουν από κάτω το πλαστικό του θόλου και να το χτυπήσουν με ένα σφυρί από μέσα ώστε να έρθει όσο γίνεται στα ίσια του,μόνο με 20 ευρώ φιλική τιμή
Αυτό έχει 2 εξηγήσεις : 1ον είναι άσχετοι τελείως με το θέμα επιδιόρθωσης και 2ον δεν είχαν ποτέ τεχνίτη που να χειρίζεται τη βεντούζα.
-
-
@ limited_one Δεν ξέρω τί ήθελαν να κάνουν,πάντως εγώ τελικά τα κατάφερα και μόνος,απλά θέλω να το φτιάξω τελείως.Το φτερό μου είπαν ότι είναι πολύ εύκολο να βγει.Ισχύει κάτι τέτοιο?
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
@ limited_one Δεν ξέρω τί ήθελαν να κάνουν,πάντως εγώ τελικά τα κατάφερα και μόνος,απλά θέλω να το φτιάξω τελείως.Το φτερό μου είπαν ότι είναι πολύ εύκολο να βγει.Ισχύει κάτι τέτοιο?Εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες η ευκολία. Αν είναι δίπλα σε νεύρο πχ είναι δύσκολο..
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Πολλή «βεντούζα», δεν κρατήθηκα!
-
Ειδα σημερα φιλο στην σχολη που του χτυπησαν/εγδαραν το αυτοκινητο και εριξα μια ματια.
Δεν ξερει πως, μοιαζει σαν καποιος να εσυρε το αμαξι του πανω στο δικο του.
Υπαρχει ασπρη μπογια απο την πισω γωνια και σε ολο το πλαϊ μεχρι την μεσαια κολωνα, οχι πολλη ομως.
Ειναι γδαρμενη η πισω πορτα, αλλα οχι τραγικα και εχει πολυ μικρο βαθουλωμα.
Το προβλημα ειναι οτι το πισω φτερο εχει τρυπησει. Ειναι οπως θα ανοιγε μια λαμαρινα αν την εκοβες με κοπτακι, ή οπως ανοιγει μια κονσερβα, αλλα η πανω πλευρα της λαμαρινας εχει κλιση προς τα μεσα και η κατω προς τα εξω.
Το σημειο που υπαρχει αυτο το ανοιγμα ειναι στο αντιστοιχο σημειο που βρισκεται η κοκκινη γραμμη στην φωτο:Θα εχει θεμα με σκουρια λογικα, σωστα;
Τι μπορει να κανει, εκτος του να αλλαξει το φτερο ή ο,τι χρειαζεται; -
Μπάλωμα με πολυεστέρα ή γαλβανιζέ λαμαρίνα...;
-
Μπαλωμα με πολυεστερα;
-
Μια χαρά είναι ο πολυεστέρας, λίγο μειώνει την αξία του αυτοκινήτου...
αλλά σε 10 λεπτά θα είναι σαν καινούριο. -
Την τελευταία βδομάδα έφτιαχνα ένα κέλυφος από πολυεστέρα, στα μέτρα του παλιού δοχείου καυσίμου της ηλεκτρικής μου μοτοσυκλέτας. Κατόπιν εορτής βέβαια, αλλά πώς είναι καλύτερα να εφαρμόζεται η ρητίνη; Με κοντό πινέλο ή με ρολάκι;
-
Αν η επιφάνεια είναι μικρή με κούρμπες κλπ, μάλλον καλύτερο το πινέλο.
-
Ναι, αρκετές κούρμπες. Άρα δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από αυτό που έκανα
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Μπαλωμα με πολυεστερα;Μικρή η ζημιά, με λίγο πολυεστερικό σιδερόστοκο θα είναι ΟΚ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Την τελευταία βδομάδα έφτιαχνα ένα κέλυφος από πολυεστέρα, στα μέτρα του παλιού δοχείου καυσίμου της ηλεκτρικής μου μοτοσυκλέτας. Κατόπιν εορτής βέβαια, αλλά πώς είναι καλύτερα να εφαρμόζεται η ρητίνη; Με κοντό πινέλο ή με ρολάκι;Για πρώτη φορά που ασχολήθηκα, καλό βγήκε
-
Τώρα φτιάξε κι ένα σπέσιαλ προφυλακτήρα για τον κορσαιρ.
-
Καλησπέρα,μετά το πλύσιμο παρατήρησα ένα ξεφλούδισμα σε μεγεθος κερματος.......Τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση?
-
Καλησπέρα παιδιά .
Πρόσφατα έγδαρα μπροστα αριστερα τον προφυλακτηρα μου (ασπρο) δεν ειναι βαθυ ωστε να φαινεται το μαυρο του προφυλακτηρα , ειναι πολυ επιφανειακό . Θελω να κανω τοπικη βαφη.
Επειδή ασχολουμε και με το detailing και ειμαι ψείρας ξέρεται κανενα ΜΑΣΤΟΡΑ ΣΩΣΤΟ να μου κανει τοπικη βαφη αλλα οχι να εχει σβησιματα σε σχεση με το υπολοιπο χρώμα ή overspray κλπ κλπ
όποιοσ ξερει κάποιον ας στειλει ενα ΠΜ -
Ήθελα να κάνω μια ερώτηση προς όσους ξέρουν κάτι σας παρακαλώ.
Είχε χτυπήσει η σύζυγος το δεξί μαρσπιέ του aygo,αμέσως κάτω από την πόρτα του συνοδηγού, πριν από δυο χρόνια. Το πήγαμε σε μάστορα που το ίσιωσε όσο γίνονταν, έβαλε και αρκετό στόκο, το έβαψε και όλα καλά.
Μετά από λίγο καιρό όμως, η σύζυγος το ξαναχτύπησε στο ίδιο ακριβώς σημείο, με αποτέλεσμα να φύγει ο στόκος και να μείνει το μέταλλο γυμνό εδώ και πάνω από ένα χρόνο.
Αποφάσισα τελικά να το φτιάξω. Ο μάστορας μου είπε ότι θα κόψει το κομμάτι που έχει στραβώσει και θα βάλει άλλη λαμαρίνα, ώστε να χρειαστεί ελάχιστος στόκος. Μετά φυσικά θα γίνει και το βάψιμο.
Πως σας φαίνεται αυτή η μεθοδολογία; Μήπως είναι περιττή; Η όχι; Υπάρχει φόβος για μελλοντικές σκουριές;
Σας ευχαριστώ.
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...