-
Μάλλον τους πωλητές αντεγραμένων CD θα συνέλαβαν.
-
οχι παιδια....
συνελαβαν οδηγους αυτοκινητων, με κλεψιτυπους ψηφιακους δισκους. τι καταλαβαινετε? Ισως να ηταν πειρατες που πηγαιναν στην 'αγορα', εγω καταλαβαινω οτι για ψυλλου πηδημα κυνηγανε τους οδηγους.Και δεν ειναι ολα τα αντεγραμμενα cd πειρατικα...Εγω εχω 2500 cd, θα τα κουβαλαω ολα σε μια κουτα? Η θα γραψω καμμια 10αρια συλλογες να τις εχω? Η αμα θελω να ακουσω 10 τραγουδια απο 10 διαφορετικα συγκροτηματα θα κουβαλαω τα 10 cd και στο τελος καθε τραγουδιου θα καθομαι να αλλαζω cd, η θα τα γραψω σε ενα cd να ακουω?
μπορει καποιος που ξερει σιγουρα (δεν μπορει ρε παιδια, τοσα μελη ειμαστε, εναν μπατσο δεν ξερετε?) να μας πει ?
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Ναι δηλαδη οποιος εχει ΜΡ3 δισκους στο αμαξι του θα τους κατασχουν και θα δινουν τα στοιχεια του στην RIAA???? Αλλο και τουτο...Πια ειναι η RIAA;
-
Μα δεν λέει πως σθνελήφθησαν οδηγοί....
-
http://www.riaa.com/default.asp
Δες αποτελέσματα και στο google. Πολύ την αγαπά ο κόσμος.
-
Aς γραψω 5 πραγματακια επειδη ξερω 2-3 απο αυτα...
Καταρχας, παγκοσμιως επικρατει μια καταδωκτικη μανια τις εταιριες τις δισκογραφικες, οι οποιες εχουν βαλθει, να παταξουν (???!!!) την πειρατεια...
Εδω ειναι που γελαμε, γιατι αυτο δεν θα γινει ποτε! Ζητω το παρανομο κατεβασμα!
Ετσι, θεσπισαν την RIAA(Recording Industry Association of America) η οποια εχει ως στοχο την καταπολεμηση της πειρατειας, και κυριως την προστασια των δικαιωματων των δισκογραφικων...
Αυτοι βεβαια, κατα κυριο λογο δεν κυνηγανε απλους χρηστες και ατομα που αγοραζουν δισκους πειρατικους απο μαυρους, αλλα τα μεγαλα ψαρια (και καλα!!!)
Παρολαυτα εκρεμμουν αυτη τη στιγμη καπου 5.000 μυνησεις αν θυμαμαι καλα στην αμερικη σε ατομα που κατεβαζαν ΜΡ3 απο καζα, και αλλα Ρ2Ρ προγραμματα...
Οσοι νομιζουν οτι η ελλαδα ειναι αλλος κοσμος, και οτι αποκλειεται να μας πιασουν εδω περα, μαλλον ειναι γελασμενοι (εδω εκφραζεται προσωπικη αποψη του συγγραφεα (εγω δηλαδη ) ) Γιατι η ελλαδα ειναι μελος της ευρωπαικης ενωσης, και ειναι προσφατη η καταδικη ενος γαλλου καθηγητη στο σπιτι του οποιου βρηκαν 10.000 ΜΡ3 στον υπολογιστη του...
Υπαρχουν θεωριες οτι οσο ειμαστε στο ιντερνετ η RIAA σκαναρει τους σκληρους μας και κοιταει αν εχουμε ΜΡ3, αλλα προσωπικα δεν τα πολυπιστευω... Αυτα και αλλα πολλα συμβαινουν...
Αν θελετε, πηγαινετε στο http://www.lokitorrent.com (Δεν ειναι παρανομο να δωσω λινκ κυριοι μοντς, γιατι το σαιτ εχει κλεισει!) να δειτε το σαιτ που εκλεισε η MPAA (η αντιστοιχη RIAA αλλα για προστασια των κινηματογραφικων εταιριων.... )Εdit
Hey manosκ εσυ που εισαι δικηγορος, δεν μας λες τι παιζει με το δικαιο εδω περα?? Θα μας μπαγλαρωσουν ολους??? -
Το δικαιο το ξερουμε (απαγορευεται καθε αντιγραφη των δισκων η το κατεβασμα). Το θεμα ειναι οτι δεν γινεται να εισαι 100% νομιμος για τον λογο που ανεφερα πριν. Οποτε η ερωτηση μου σε οποιον μπορει να ρωτησει μπατσο ειναι η εξης:
Σταματαγαν οδηγους και τους εστελναν στο τμημα για γραμμενα cd, τα οποια και κατεσχεταν? Αμα ειναι ετσι την μαμησαμε ολοι μαζι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το δικαιο το ξερουμε (απαγορευεται καθε αντιγραφη των δισκων η το κατεβασμα).Αυτο που λες ειναι ΠΟΛΥ μακρια με την πραγματικοτητα...
Παραδειγμα1α. Εχω τους δισκους αυθεντικους και εκανα αντιγραφο ασφαλειας και το ειχα στο αμαξι... Ειμαι νομιμος??
Παραδειγμα1β. Εχω τους δισκους σε βινυλιο και εκανα αντιγραφο να το παιζω στο σιντι μου!
Παραδειγμα2. Δεν ηξερα οτι κατεβαζα ταινια, νομιζα οτι ηταν το linux και μολις το ειδα οτι ηταν ταινια, το εσβησα απο το σκληρο δισκο πριν καν το δωκαι αναριθμητα αλλα παραδειγματα... Με τα Μρ3 εφοσον μπορεις να κανεις αντιγραφα ασφαλειας, τη γλιτωνεις γιατι μαζευεις ολα τα αυθεντικα CD απο ολους τους φιλους σου, και λες οτι ειναι δικα σου...
Γενικως το τοπιο ειναι θολο ακομα...
-
κανεις λαθος Σπυρε, και για να σε προλαβω, κατεβαζω gb καθε μερα...
καθε αντιγραφη, ακομα και δισκων που νομιμως κατεχουμε και εχουμε πληρωσει, τυπικα και συμφωνα με το γραμμα του νομου ειναι περα για περα παρανομη, δεν παει να ειναι για ασφαλεια, για να μην κουβαλαμε στο εξοχικο και πισω, για να ειναι συλλογη αντι να κουβαλαμε 15 cd (αυτο που λεω εγω) κλπ κλπ.
Ασχετα αν κανενας δεν θα σε κυνηγησει για το αν εχεις κανει ΕΝΑ αντιγραφο δισκου που ΕΧΕΙΣ πληρωσει και το κρατας για ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σου χρηση.
Ο νομος ομως ειναι ετσι οπως σου το λεω.
-
Δεν αγοραζεις το δισκακι, αγοραζεις το δικαιωμα να ακους τα τραγουδια η να βλεπεις την ταινια, οποτε δεν πρεπει να τους νοιαζει αν θα κανεις 1 η 100 αντιγραφα για ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ χρηση... Ειχα ακουσει οτι ειχαν βγει διεθνως τετοιες αποφασεις... Ασχετα τι λεει ο ελληνικος νομος, θα το κερδισεις στο τελος.
ΥΓ. Δεν θα σου ελεγα τιποτα, και εγω κατεβαζω GB καθε μερα.
-
....
το ξερω οτι δεν αγοραζεις το δισκακι αλλα το δικαιωμα στην ακροαση. ΑΛΛΑ, αμα δεις οποιαδηποτε βιντεοκασσετα/dvd/cd κλπ, θα δεις οτι ολα λενε το ιδιο.'επιτρεπεται η προσωπικη χρηση, απαγορευεται η δημοσια προβολη/ακροαση, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδηποτε τροπο και για οποιονδηποτε λογο αναπαραγωγη του υλικου'...
Και δεν μιλαω για ελληνικο νομο αλλα για ευρωπαικο και αμερικανικο δικαιο περι πνευματικων δικαιωματων.ελεγξε οποιονδηποτε δισκο εχεις σπιτι σου (οπου δισκος βλεπε οτιδηποτε που εχει πνευματικα δικαιωματα) και θα δεις οτι ετσι ακριβως λεει.
και δεν εχει βγει καμμια αποφαση, ουτε διεθνως ουτε εγχωρια. Αυτο που εχει βγει ειναι οτι οι πολεμιοι της RIAA φωναζουν ολοι μαζι οτι ετσι θα επρεπε να ειναι. Και προφανως συμφωνω μαζι τους, αλλα το τι λεμε εμεις με το τι ισχυει ειναι αλλο θεμα.
-
Αυτό που γράφεις Kacey είναι νόμος ή σύμβαση και μάλιστα 'προσχώρησης', όπως δηλαδή τα ψιλά συμβάσεων πιστωτικών καρτών, αγορών κλπ;
Γιατί αν είναι όρος σύμβασης, στο δικαστήριο μπορεί να πολεμηθεί ως καταχρηστικός, όπως έχει γίνει σε πολλές χώρες. Είναι σαν να σου λέει μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ότι σου πουλάει το όχημα, αλλά απαγορεύεται να το οδηγήσει τρίτος χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή της. Ή σαν να σου επιβάλλει ένα βιβλιοπωλείο να μην φωτοτυπήσεις κάποιες σελίδες του βιβλίου που αγοράζεις για δική σου χρήση. -
οχι, ειναι νομος. και το αμερικανικο και το ευρωπαικο δικαιο περι πνευματικων δικαιωματων λενε ακριβως τα ιδια πραγματα, οτι η αγορα του δισκου ΔΕΝ σου δινει το δικαιωμα αντιγραφης για κανεναν λογο. Απο κει και περα οπως ειπα εχει γινει πολυ συζητηση για αυτο το θεμα και η γενικη αντιληψη ειναι οτι κανενας δεν θα σε κυνηγησει για κοπια δισκου που κατεχεις νομιμα και κρατας για τον εαυτο σου. αλλα το τι λεει τυπικα ο νομος ειναι αλλο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
οχι, ειναι νομος. και το αμερικανικο και το ευρωπαικο δικαιο περι πνευματικων δικαιωματων λενε ακριβως τα ιδια πραγματα, οτι η αγορα του δισκου ΔΕΝ σου δινει το δικαιωμα αντιγραφης για κανεναν λογο. Απο κει και περα οπως ειπα εχει γινει πολυ συζητηση για αυτο το θεμα και η γενικη αντιληψη ειναι οτι κανενας δεν θα σε κυνηγησει για κοπια δισκου που κατεχεις νομιμα και κρατας για τον εαυτο σου. αλλα το τι λεει τυπικα ο νομος ειναι αλλο.Δεν νομιζω.
Χωρις να το γνωριζω, σελιδες οπως το http://www.gamecopyworld.com μενουν ανοιχτες παρολες τις προσπαθειες των εταιριων, μονο και μονο επειδη λενε οτι 'σας δινουμε τροπο να κανετε αντιγραφα ασφαλειας ΜΟΝΟ για οσα κατεχετε και αυθεντικα' Και δεν νομιζω να πιστευει κανεις οτι δεν τους εχουνε συρει σε δικαστηρια... -
Δεν ξερω τι παιζει για τα παιχνιδια στο pc. Αλλα παιρνωντας το ιδιο παραδειγμα, το lokitorrent και το supernova και αυτοι ελεγαν 'μην ποσταρεται copyrighted content' και ειδες τι εγινε. Τεσπα εγω ειμαι 100% σιγουρος για αυτο που λεω καθως το εχω διαβασει σε συνεντευξεις ανθρωπων που ασχολουνται με ακριβως αυτο το αντικειμενο. Ο καθενας οπως νομιζει στην τελικη
-
Δεν με πιανεις...
Κατεβαζω, και **φοβαμαι **, ειμαι ειλικρηνης... Δεν κανω τον αντρα...
Απο κει και περα, δεν ξερω κατα ποσο αυτη την αποζημιωση που δικαζουν, την πληρωνεις η ερχεσαι σε τετοιο συμβιβασμο που σου ερχεται λιγοτερο και απο να αγοραζες τα CD... Εγω τουλαχιστον δεν ειμαι υπερ-καταναλωτης κατεβαζω μονο οτι θα χρησιμοποιησω, οχι απλα για να υπαρχουν...Δεν ξερω, Μανο, τι κανουν σε καποιον που του ζητανε 1.5 εκ Ευρω, και αυτος προφανως αδυνατει να πληρωσει??? (οπως ο ντι-τζει στην ιταλια?? )
-
Τι να κάνει; Του παίρνουν το σπίτι ή δουλεύει γι'αυτούς όπως στο Catch me if you can (πολύ καλή ταινία).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι να κάνει; Του παίρνουν το σπίτι ή δουλεύει γι'αυτούς όπως στο Catch me if you can (πολύ καλή ταινία).Όχι απλά καλή, τέλεια..
-
Οσο για τα αντιγραφα ασφαλειας που λες υποτιθεται οτι ολα αυτα τα προγραμματα συμπιεσης (divx, mp3, ...) και αντιγραφης(dvd, cd...) δημιουργηθηκαν για αυτο το λογο και γι'αυτο δεν εχουν κλεισει τα site τους. Επειδη δηλαδη εχεις το αυθεντικο και θες backup ασφαλειας. Για να μη σε πιασουν ομως πρεπει να εχεις Σπυρο το αυθεντικο κι οχι να μαζεψεις λιγα απο τους φιλους σου(ποσα θα μαζεψεις, εμενα κανενας φιλος μου δεν εχει). Για την RIAA ηξερα οτι υπηρχε αλλα δεν ηξερα οτι ονομαζοταν ετσι. Ηξερα για την ελληνικη ΥΔΗΕ. Παντως πιστευω κι εγω οτι ψαχνουν για μεγαλα ψαρια. Οσο για τον γαλλο καθηγητη με τα 10.000 mp3 σιγουρα ηταν μονο αυτο; Εγω εχω 400 ταινιες, 60GB mp3, 30GB λογισμικο 20GB παιχνιδια κτλ. χωρις να εχω πληρωσει δραχμη, τι παει να πει οτι ειμαι εμπορος; Ο γαλλος ισως ειχε και τιποτα επαγγελματικα αντιγραφικα, υποπτες διασυνδεσεις κτλ. και γι'αυτο ισως τον επιασαν. Κι εγω για προσωπικη μου χρηση τα εχω και φοβαμαι αλλα δε γινεται και αλλιως.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Κι εγω για προσωπικη μου χρηση τα εχω και φοβαμαι αλλα δε γινεται και αλλιως.Γίνεται αλλά πονάει στην τσέπη...
Δεν ξερω, Μανο, τι κανουν σε καποιον που του ζητανε 1.5 εκ Ευρω, και αυτος προφανως αδυνατει να πληρωσει??? (οπως ο ντι-τζει στην ιταλια??
Τι έγινε με τον Ιταλό dj..;
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα