-
Εκανα συμφωνια με συνεργειο στα 405 ευρω ολα μαζι.(επισκευη κρεμαγιερας-ευθυγραμμιση-τακακια μπροστα +εργατικα+φπα)
Εστειλα φιλο να το παραλαβει και να πληρωσει μετρητα.
Στο τιμολογιο ομως χρεωσε 280 ευρω μονο, μαζι με φπα.Ο φιλος πληρωσε, πηρε το τιμολογιο και μου εφερε το αμαξι.
Να τον παρω τον μηχανικο να του πω οτι εκανε λαθος και του χρωσταω 125 ευρω, η να κανω την παπια?
Στο τιμολογιο δεν αναφερεται αναλυτικη κοστολογηση καθε εργασιας...και ανταλλακτικου...μονο μια γενικη περιγραφη επισκευη κρεμαγιερας και τακακιαΛετε να ειναι λαθος του η εν τελει η δουλεια να του βγηκε πιο φθηνα και μου εκοψε τη διαφορα.
(την κρεμαγιερα την εστειλε σε ειδικευμενο εργαστηριο για σερβις)στο μιλητο, τηλεφωνικα πριν παω, μου ειχε πει
επισκευη κρεμαγιερας 170 ευρω
εργατικα 90
τακακια 70
+φπα = 405εγω λεω να του το πω και να τα βρουμε στο σερβισ την αλλη φορα..(σε 1 μηνα)
Εσεις τι λετε?...τι θα κανατε?
-
Εκανα συμφωνια με συνεργειο στα 405 ευρω ολα μαζι.(επισκευη κρεμαγιερας-ευθυγραμμιση-τακακια μπροστα +εργατικα+φπα)
Στο τιμολογιο ομως χρεωσε 280 ευρω μονο, μαζι με φπα.Ο φιλος πληρωσε, πηρε το τιμολογιο και μου εφερε το αμαξι.
Να τον παρω τον μηχανικο να του πω οτι εκανε λαθος και του χρωσταω 125 ευρω, η να κανω την παπια?
Στο τιμολογιο δεν αναφερεται αναλυτικη κοστολογηση καθε εργασιας...και ανταλλακτικου...μονο μια γενικη περιγραφη επισκευη κρεμαγιερας και τακακιαΛετε να ειναι λαθος του η εν τελει η δουλεια να του βγηκε πιο φθηνα και μου εκοψε τη διαφορα.
(την κρεμαγιερα την εστειλε σε ειδικευμενο εργαστηριο για σερβις)στο μιλητο, τηλεφωνικα πριν παω, μου ειχε πει
εργατικα 90
τακακια 70
+φπα = 405εγω λεω να του το πω και να τα βρουμε στο σερβισ την αλλη φορα..(σε 1 μηνα)
-
εργατικα 90
τακακια 70
-
Απλα σου τιμολογισε χαμηλα για να γλυτώσει φπα, αυτονοητο.
Αν του ζητησεις το οτιδηποτε δεν θα το δεχτει να σε σιγουρος γιατι θα σου ζητησει το φπα
Αυτα γινονται οταν η συμφωνια που κανεις για μια τιμη δεν ειναι ξεκαθαρισμενο με το τι παραστατικο θα συνοδευεται.
Εσυ απλα συμφωνησες τι θα πληρωσεις, οχι το τι θα σου κοψει στο τιμολογιο.
that's life! -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
..........Εσεις τι λετε?...τι θα κανατε?To αυτονόητο !!!!
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Απλα σου τιμολογισε χαμηλα για να γλυτώσει φπα, αυτονοητο.
Αν του ζητησεις το οτιδηποτε δεν θα το δεχτει να σε σιγουρος γιατι θα σου ζητησει το φπα
Αυτα γινονται οταν η συμφωνια που κανεις για μια τιμη δεν ειναι ξεκαθαρισμενο με το τι παραστατικο θα συνοδευεται.
Εσυ απλα συμφωνησες τι θα πληρωσεις, οχι το τι θα σου κοψει στο τιμολογιο.
that's life!Αφου γραφει οτι ισως του χρωσταει 125 ευρω, αυτο σημαινει οτι πληρωσε το ποσο που γραφει το τιμολογιο δηλαδη 280 ευρω.
-
Το ηθικό είναι να τον ρωτήσεις και αν έχει κάνει λάθος να σου κόψει το υπόλοιπο που θα του δώσεις σε νέο παραστατικό. Ξεκάθαρα πράματα.
Από την άλλη, 'μετά την απομάκρυνση από το ταμείο.....'.
Διαλέγεις. -
Δε φαίνεται να σε έχει χρεώσει εργατικά...
-
επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι οικονομικα, αποφασισα να του πηγαινω το αυτοκινητο για τα μικρα σερβις ωστε σε βαθος χρονου 2-3 σερβις να βγαλει τα λεφτα που ξεχασε να χρεωσει, χωρις να του πω τιποτα
Το σκεπτικο μου ειναι το εξης, 'αφου τα λεφτα μου των μικρων σερβις θα τα επαιρνε αλλο συνεργειο που συνηθως πηγαινα, καλυτερα να τα παρει αυτος οποτε και εγω θα αισθανομαι καλυτερα χωρις να πλερωσω, και το συνεργειο **εν αγνοια του **θα αμοιφθει για το λαθος και ισως βγαλει και παραπανω λεφτα αν του συστησω κανα φιλο για απλες δουλειες'. διοτι μου φανηκε καλος στη δουλεια του, γνωστης, σοβαρος και οργανωμενος αλλα για ιμαντες και βαλβιδες (μεγαλο σερβισ) δεν θα του πηγαινα μποξερ κινητηρα, διοτι χρειαζεται μια εξειδικευση παραπανω. Επι πλεον θα κερδισω και εγω λιγα λεφτα στα μικρα σερβις διοτι δεν φανηκε γδαρτης. Στην τελικη τη ζημια του θα την πληρωσει το εξουσιοδοτημενο που πηγαινα ως τωρα.
Μονο για κρεμαγιερα επισκευη + εργατικα, (χωρις τα τακακια, που προεκυψαν οταν σηκωσε το αυτοκινητο και τα ειδε), αλλο συνοικιακο συνεργειο στον Αγιο Στεφανο μου ζητησε 450+φπα= 553, ενω αυτος , (νεα ιωνια) ζητησε 405 μαζι kai με τακακια εμπρ....ασχετα αν πληρωσα μονο 280.
σε εξουσιοδοτημενο ουτε που τολμησα να ρωτηξω για κρεμαγιερες....
νομιζω, εκανα το αυτονοητο οπως ειπε και ο φιλος πιο πριν και ικανοποιηθηκαν ολες οι αποψεις (περιλαμβανομενης η περι απομακρυνσεως εκ του ταμειου) χωρις να μου στοιχισει οικονομικα. Thats life....
-
Αν στο επομενο σερβις αντι για 70πχ, σου ζητησει τελικα 95 γιατι ξεχασε να χρεωσει καποια υλικα, θα το δεχτεις αδιαμαρτηρητα ?
Αν ναι καλως, αν οχι, μηπως τελικα εισαι της αποψης, τα δικα μου δικα μου, τα δικα σου παλι δικα μου.Γνωμη μου ειναι να του το πεις. Αν ο ανθρωπος εκανε λαθος, γιατι να μπει μεσα ?
-
Και η δικιά μου γνώμη αυτή είναι να του το πεις.
Και να του δώσεις όσα θα γράφει η συμπληρωματική απόδειξη που θα κόψει. -
Σιγά που μας πιάσαν οι καλοσύνες με τα συνεργεία...
Κάνε την πάπια. -
**παιδια την παπια θα κανω...ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ ** Το αποφασισα.
(μη μας παρει και για μπρουκληδες και μας την εχει στημενη στυλ θελει και αυτο θελει και το αλλο καλο να αλλαξεισ προληπτικα τουτο...τα γνωστα δηλαδη)
ο μαστορας δεν ξερει οτι ΥΠΟ-χρεωσε ειδαλλως θα με ειχε παρει ΗΔΗ τηλεφωνο, οποτε το να με σκισει σκοπιμα στο επομενο σερβισακι μαλλον δεν παιζει. Τωρα αν ειναι και κομματι (λιγο) πιο ακριβος (που δεν νομιζω) απο αλλα γενικα συνεργεια θα το δεχτω μεχρι ενα οριο (10-15%), αν και εδειξε οτι ειναι σχετικα φτηνος. Τελος παντων θα του το παω 2-3 φορες, και τσιμπημενοσ να ειναι στις τιμες, μεχρι να υπολογισω οτι πηρε αυτα που δικαιουται. Μολις τον πατσισω, θα του το πω και θα του εξηγησω, για να μου κανει κατι καλυτερο απο κει και περα.
Υπ οψη οτι ηταν η πρωτη φορα που του το πηγα κατοπιν συστασης αλλου πελατη του.
-
**παιδια την παπια θα κανω...ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ ** Το αποφασισα.(μη μας παρει και για μπρουκληδες και μας την εχει στημενη στυλ θελει και αυτο θελει και το αλλο καλο να αλλαξεισ προληπτικα τουτο...τα γνωστα δηλαδη)
ο μαστορας δεν ξερει οτι ΥΠΟ-χρεωσε ειδαλλως θα με ειχε παρει ΗΔΗ τηλεφωνο, οποτε το να με σκισει σκοπιμα στο επομενο σερβισακι μαλλον δεν παιζει. Τωρα αν ειναι και κομματι (λιγο) πιο ακριβος (που δεν νομιζω) απο αλλα γενικα συνεργεια θα το δεχτω μεχρι ενα οριο (10-15%), αν και εδειξε οτι ειναι σχετικα φτηνος. Τελος παντων θα του το παω 2-3 φορες, και τσιμπημενοσ να ειναι στις τιμες, μεχρι να υπολογισω οτι πηρε αυτα που δικαιουται. Μολις τον πατσισω, θα του το πω και θα του εξηγησω, για να μου κανει κατι καλυτερο απο κει και περα.
Υπ οψη οτι ηταν η πρωτη φορα που του το πηγα κατοπιν συστασης αλλου πελατη του.
Αν σου το κανανε στην δουλεια σου, θα σου αρεσε ?
Δεν θα το παει χαμπαρι εκτος και αν ενημερωνει ο ιδιος τα βιβλια του και οχι λογιστης.
Να σου πω και το αλλο: Υπαρχει η πιθανοτητα να βρηκε φτηνοτερα τα ανταλακτικα και να χρεωσε πιο λιγο. Δεν αξιζει απο την μερια σου ενα ευχαριστω, αφου αλλος πηρε το αμαξι αντι για εσενα ?
-
Ενδεχομένως να κοστίζει πιο φθηνά η επισκευή κρεμαγιέρας.
Σε κάθε περίπτωση μίλα μαζί του. -
+1
-
Εγώ θεωρώ όπως και κάποιοι προηγούμενοι πως του βγήκε φθηνότερα για τον Χ Υ Ζ λόγο (δεν είναι και απίθανο). Δεν πιστεύω ότι γίνονται τέτοια λάθη...
-
Πόσο φίλος σου είναι ο ... φίλος σου?
-
ο μαστορας δεν ξερει οτι ΥΠΟ-χρεωσεΕίσαι σίγουρος ότι δεν διαβάζει το forum;
-
στον φιλο εδωσα τα 405 ευρω, και με ξαφνιασε οταν μου εφερε τα ρεστα και το ΑΜΑΞΙ...απλα αυτος εκανε την παπια οταν το τιμολογιο εκδοθηκε με ποσο 280 αντι 405. (και μου εκανε και τον μαγκα μετα, οτι ξερει να ψωνιζει)
**Εγω λεφτα μετρητα στο μαστορα ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ.Αποφασισα να παω σε ενα μασσατζιδικο με τα λεφτα που γλυτωσα (125), εις υγειαν του μαστορα, και θα το πω και στη μασατζου, ωστε να του πηγαινει το αμαξι της για σερβισακι εκει, να της κανει τιμες σουπερ....και οτι αλλο προκυψει...εεεε ας κανει κατι και αυτος, μονο τα ευρω θα μας παιρνει? ΟΛΑ ΓΚΟΥΝΤ. **
διλημμα...να πλερωσω?