-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ανάμεικτα συναισθήματα ....στον ripper για το πρωτάθλημα ... ΑΞΙΟΣ
για τα MlM 's που το πήραν εύκολα ...
στην ομαδάρα μας που κατάφερε να σταθεί όρθια παρά τις αντιξοότητες του πρωταθλήματος ...
Πολλά πολλά πολλά ευχαριστώ τους teamates Kantoniou και Coupeas ήταν μία γεμάτη και υπέροχη χρονιά .
Μπορεί να καθυστερήσαμε τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο στους πρώτους αγώνες και στο τέλος να θυσιάσαμε την χρονιά για την προετοιμασία του 2013 αλλά του χρόνου θα είμαστε ...Το μόνο μεμπτό είναι που αν δεν είχα χάσει τους 2 αγώνες από την γρίπη των πτηνών σε Ευρώπη και Βέλγιο ...
ίσως ... είχαμε άλλη τελική κατάταξη ...Παιδιά να είστε όλοι καλά που σκεφτήκατε αυτό το όμορφο παιχνιδάκι ... ευχαριστούμε
... και του χρόνου πρωτάθλημα ...Και εγω με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τους συνοδηγούς μου στο φετινό πρωτάθλημα για την ανοχή τους στις απουσίες μου. Θα μπορούσαμε σιγουρα καλύτερα και του χρόνου πιστεύω να ειμαστε παρόν σε ολους τους αγωνες με καλές βαθμολογίες.
Κατα γενική ομολογία δεν τα πήγαμε ασχημα!
Φυσικά συγχαρητήρια στους πρώτους νικητές! -
Και πάλι συγχαρητήρια και στους νικητές και σε όσους διοργανώνουν αυτό το πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι
Ελπίζω του χρόνου, στην 1η μου full season να τα πάω αρκετά καλύτερα.
Επίσης να ευχαριστήσω τους teammates μου που με ανεχτήκανε
όπως είπε και κάποιος άλλος (σόρι δε θυμάμαι ποιος ) θα έχουν ενδιαφέρον τα line-up για το 2013..
-
Παιδιά, έχουμε κάνα χρονοδιάγραμμα;
- Προτάσεις για το διαγωνισμό προβλέψεων 2013;
- Επιλογή ομάδας;
- Προβλέψεις για τον 1ο αγώνα (άντε να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά )
-
Πιστεύω είναι καιρός για να ξεκινήσουμε.
Το περσινό setup ήταν μία χαρά . Δεν βλέπω λόγω αλλαγής . -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Πιστεύω είναι καιρός για να ξεκινήσουμε.
Το περσινό setup ήταν μία χαρά . Δεν βλέπω λόγω αλλαγής .+1
Δεν έχω να προτείνω να αλλάξει κάτι -
.... ωραία .... ας θέσω τον προβληματισμό μου
#1 .... πιστεύεται ότι το πρωτάθλημα βαθμών έχει νόημα ? Δεν θα ήταν πιο λογικό να χρησιμοποιούμε τους βαθμούς ( με το ισχύον σύστημα ) για να κάνουμε κατάταξη σε κάθε αγώνα και μετά να παίρνουμε βαθμούς **μονο **για το οδηγών και το κατασκευαστών.
Μετά από 5 αγώνες οι ισοπαλίες θα έχουν ελαχιστοποιηθεί και το πρωταθλημα είναι ανοικτό μέχρι το τέλος.
τι λέτε ?
#2 ... υπάρχει κανείς που θέλει να συμμετεχει στην ομάδα που βγάζει τα αποτελέσματα ? Είμαι λίγο κάπως φέτος ... αλλά από την άλλη δεν είναι δα κάτι το τρομερό ... δεν ξέρω ... είμαι λίγο μπερδεμένος.
-
-Εγώ είμαι υπέρ του να παραμείνουν όλα τα πρωταθλήματα, γιατί το καθένα στην πορεία της χρονιάς μπορεί να κρατάει το ενδιαφέρον διαφορετικών συμμετοχών. Άλλωστε το ένα δεν στερεί κάτι από το άλλο.
-Αλλαγή δεν βλέπω να χρειάζεται, εκτός αν θέλετε να προσθέσουμε κάποια extra πρόβλεψη.
-Για τα αποτελέσματα είμαι μέσα και φέτος. Όσοι πιστοί προσέλθετε φυσικά. Τα μαγικά excel του JarnoT κάνουν όλη τη δουλειά. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
-Εγώ είμαι υπέρ του να παραμείνουν όλα τα πρωταθλήματα, γιατί το καθένα στην πορεία της χρονιάς μπορεί να κρατάει το ενδιαφέρον διαφορετικών συμμετοχών. Άλλωστε το ένα δεν στερεί κάτι από το άλλο.
-Αλλαγή δεν βλέπω να χρειάζεται, εκτός αν θέλετε να προσθέσουμε κάποια extra πρόβλεψη.+2013
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
-Εγώ είμαι υπέρ του να παραμείνουν όλα τα πρωταθλήματα, γιατί το καθένα στην πορεία της χρονιάς μπορεί να κρατάει το ενδιαφέρον διαφορετικών συμμετοχών. Άλλωστε το ένα δεν στερεί κάτι από το άλλο.Συμφωνώ σε αυτό, εκτός αν το επιπλεον πρωταθλημα ειναι πολύς κόπος για τους οργανωτές.
Εγώ έχω μία πρόταση (δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί ξανά):
Να λαμβάνεται υπόψη η πρώτη πεντάδα (όπως μέχρι τώρα), αλλά να αμείβεται και η πρόβλεψη του 5ου πιλότου, αν τερματίσει 6ος.
Σήμερα, αν έχεις βάλει κάποιον 5ο:
Τερματίζει 5ος => 5 βαθμούς
Τερματίζει 4ος => 3 βαθμούς
Τερματίζει 1ος => 1 βαθμο
Τερματίζει 6ος => 2 @@Έχεις δηλ. πέσει έξω 4 θέσεις (5=>1) και παίρνεις βαθμό. Έχεις πέσει έξω 1 θέση προς τα πάνω (5=>4) και παίρνεις 3 β.
Έχεις πέσει έξω 1 θέση προς τα κάτω (5=>6) και δεν παίρνεις τίποτα.
Θα μπορούσαμε να δίνουμε τους 3 βαθμούς αν ο 'προβλεπόμενος' 5ος τερματίσει 6ος, εκτός αν αυτό δημιουργεί κάποιο άλλο πρόβλημα.Για τα αποτελέσματα, μπορώ κι εγώ να βοηθήσω, αν δεν επαρκεί η ομάδα.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Συμφωνώ σε αυτό, εκτός αν το επιπλεον πρωταθλημα ειναι πολύς κόπος για τους οργανωτές.
Να λαμβάνεται υπόψη η πρώτη πεντάδα (όπως μέχρι τώρα), αλλά να αμείβεται και η πρόβλεψη του 5ου πιλότου, αν τερματίσει 6ος.
Τερματίζει 6ος => 2 @@Έχεις δηλ. πέσει έξω 4 θέσεις (5=>1) και παίρνεις βαθμό. Έχεις πέσει έξω 1 θέση προς τα πάνω (5=>4) και παίρνεις 3 β.
Θα μπορούσαμε να δίνουμε τους 3 βαθμούς αν ο 'προβλεπόμενος' 5ος τερματίσει 6ος, εκτός αν αυτό δημιουργεί κάποιο άλλο πρόβλημα.Για τα αποτελέσματα, μπορώ κι εγώ να βοηθήσω, αν δεν επαρκεί η ομάδα.
εγώ προτιμώ το φορματ που επιβραβεύει τις 3 πρώτες προβλέψεις
δεν μπορεις να προβλεπεις τον 5ο και να παιρνεις 5 βαθμους όσους κι αν προβλέψεις τον νικητή...π.χ. με 5/5 σωστές προβλέψεις παιρνεις
1ος -> 10 βαθμούς
2ος -> 8 βαθμούς
3ος -> 6 βαθμούς
4ος -> 5 βαθμούς
5ος -> 5 βαθμούςή να επιβραβεύουμε τον MOST LAPS LEAD - όπως Αμερική
-
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να προγραμματιστεί.
Το να βάλουμε το most laps led που είπε ο ckastam ή περισσότερες κερδισμένες θέσεις είναι πολύ πιο εύκολο. -
Εγω παλι ειμαι της αποψης: Δουλευει ο διαγωνισμος ως εχει εδω και χρονια?
Μην τον πειραζεις καθολου!
(χρυσος κανονας που δουλευει παντου)
-
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
Εγω παλι ειμαι της αποψης: Δουλευει ο διαγωνισμος ως εχει εδω και χρονια?Μην τον πειραζεις καθολου!
Kατα το ομάδα που νικάει δεν αλλάζει;
Έχεις δίκιο, αν και η προτάση του ckastam δεν είναι άσχημη
-
Ο χρήστης the_sigman έγραψε:
Kατα το ομάδα που νικάει δεν αλλάζει;
κατά το if it ain't broken, don't fix it
Συμφωνώ και εγώ με ladaman11
-
Δεν είναι θέμα προγραμματισμου΄απλα στο αντίστοιχο if (συνθήκη) βάζεις 10 αντι 5
μιλάμε μόνο για ΣΩΣΤΕΣ προβλέψεις όχι για τις παρα 1 παρα 2 κτλπΠροσωπικά ποτε δεμαρεσε όταν οι κανονισμοί αλλάζουνε κάθε χρόνο - από τους 6 μετα πήγαμε στους 8 και μετά στους 10 όπου σταθεροποίηθηκε...
Αλλά αν είναι να αλλάξουμε κάτι μπορεί να το δει και προγραμματιστικά ο JarnoT..... που είναι γκουρού -
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
Εγω παλι ειμαι της αποψης: Δουλευει ο διαγωνισμος ως εχει εδω και χρονια?Μην τον πειραζεις καθολου!
Και παλιά δουλευε, τότε που προβλέπαμε 3αδες και το αλλάξαμε. Και από κει που χτυπούσα πρωτάθλημα κάθε χρόνο, τώρα έπιασα πάτο
-
Θα μπορούσαμε να δίνουμε τους 3 βαθμούς αν ο 'προβλεπόμενος' 5ος τερματίσει 6ος, εκτός αν αυτό δημιουργεί κάποιο άλλο πρόβλημα.Για να ισχύσει το παραπάνω, αρκεί η συνισταμένη γνώμη του forum και γίνεται με το προγραμματάκι ως έχει (υπάρχει ήδη πρόβλεψη υπολογισμού μέχρι και για 8άδα, όπως υπάρχει ήδη πρόβλεψη και για κάποιο άλλο χαρακτηριστικό πχ αυτό που είπατε για τον most laps lead ή πχ την πρώτη εγκατάλειψη ή εν γένει οτιδήποτε μιας μεταβλητής).
Το να βραβεύεται παραπάνω η πρόβλεψη του 1ου από τον 2ο κ.ο.κ. δεν με βρίσκει σύμφωνο, γιατί δεν βρίσκω διαφορά στη δυσκολία πρόβλεψης του 1ου από τους άλλους. Μην πω είναι πιο εύκολο να προβλέψει κανείς τον 1ο, παρά τον 5ο!! Οι βαθμοί επιβραβεύουν την ικανότητα πρόβλεψης, κι αυτή δεν αλλάζει όποιον κι αν κληθούμε να προβλέψουμε (γιατί όχι και τον τελευταίο!)
Αναφορικά, τέλος, με το Πρωτάθλημα Βαθμών, δεν έχω ξεκάθαρη γνώμη. Σίγουρα είναι η παρηγοριά του εκτός 10άδα οδηγού, μαζεύει κι αυτός δυο βαθμουδάκια! Κλίνω όμως περισσότερο προς την πιο ξεκάθαρη προσέγγιση του St. Devote, ότι δηλαδή περιττεύει.
-
Καλό επίσης θα ήταν να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας για το νέο πρωτάθλημα:
Αποφασίζω και προτείνω, στα περσινά πρότυπα:- ως την Κυριακή 24/2: συζήτηση περί προτάσεων, αλλαγών, ιδεών, κλπ.
- Δευτέρα 25/2 ως Κυριακή 3/3: δηλώσεις Ομάδων από τα μέλη του forum που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του 2012
- Το βράδυ της Κυριακής 3/3: ανακοίνωση των συνθέσεων των Ομάδων
- Δευτέρα 4/3 ως Κυριακή 10/3: δηλώσεις Ομάδων από τα νέα μέλη (για όσες Ομάδες έχουν ακόμα κενές θέσεις)
- Το βράδυ της Κυριακής 10/3: τελικές συνθέσεις και έναρξη θέματος για το 1ο GP.Νομίζω τα χρονικά περιθώρια είναι αρκετά large.
-
-
Περί βαθμολόγησης της 5ης θέση ΚΑΙ με βάση τον 6ο οδηγό : Ψηφίζω ΥΠΕΡ
-
Εάν δεν δέχεστε την κατάργηση του πρωταθλήματος βαθμών , προτείνω την 'απαξίωση' του σε σχέση με τα άλλα 2 πρωταθλήματα . Κύριο πρωτάθλημα να είναι το πρωτάθλημα οδηγών / κατασκευαστών και συν-επικουρικό να είναι το πρωτάθλημα βαθμών. Η φετινή προτεραιότητα στην απόκτηση ομάδων θα προκύψει από το περσινό πρωτάθλημα βαθμών αλλά του χρόνου αυτό που θα δώσει τις προτεραιότητες θα είναι το πρωτάθλημα οδηγών.
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
- ως την Κυριακή 24/2: συζήτηση περί προτάσεων, αλλαγών, ιδεών, κλπ.
- Δευτέρα 25/2 ως Κυριακή 3/3: δηλώσεις Ομάδων από τα μέλη του forum που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του 2012
- Το βράδυ της Κυριακής 3/3: ανακοίνωση των συνθέσεων των Ομάδων
- Δευτέρα 4/3 ως Κυριακή 10/3: δηλώσεις Ομάδων από τα νέα μέλη (για όσες Ομάδες έχουν ακόμα κενές θέσεις)
- Το βράδυ της Κυριακής 10/3: τελικές συνθέσεις και έναρξη θέματος για το 1ο GP.Νομίζω τα χρονικά περιθώρια είναι αρκετά large.
This is official , πλέον .
-
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Για να ισχύσει το παραπάνω, αρκεί η συνισταμένη γνώμη του forum και γίνεται με το προγραμματάκι ως έχει (υπάρχει ήδη πρόβλεψη υπολογισμού μέχρι και για 8άδα, όπως υπάρχει ήδη πρόβλεψη και για κάποιο άλλο χαρακτηριστικό πχ αυτό που είπατε για τον most laps lead ή πχ την πρώτη εγκατάλειψη ή εν γένει οτιδήποτε μιας μεταβλητής).Αν βάλουμε στα αποτελέσματα και τον 6ο (ώστε να πάρει το 3άρι όποιος τον έχει βάλει 5ο) τότε δεν θα παίρνει αυτόματα και 1 πόντο όποιος τον έχει βάλει σε μια από τις 4 άλλες θέσεις (που δεν το θέλουμε);
Αν γίνεται πάντως είμαι και εγώ υπέρ της πρότασης.
Για έξτρα πρόβλεψη εγώ προτείνω το περισσότερες κερδισμένες θέσεις (από την εκκίνηση στον τερματισμό) που είναι δύσκολη πρόβλεψη. Το most laps led με τον νικητή θα ταυτίζονται πολύ συχνά.
Διαγ. Προβλεψεων 2012 - σχόλια/αποτελέσματα